Årets minne, nummer 2

Datum: 2010-12-25 ~ Tid: 17:24:04
Som kanske inte är lika roligt som det första, snarare det tråkigaste som hände under året. Claudia fick en senskada på djupa böjsenans förstärkningsband, som orsakades i transporten. Hon fick plötsligt jättesvårt att stå på benen och även om vi passerade varje kurva nästan stillastående eller med mer fart så klarade hon inte av att stå på alla fyra ben. Hon välte åt alla håll och slog upp med frambenen mot bommen samtidigt som hon tog stöd med huvudet mot mellanväggen. Detta vet jag då vi hade kamera i transporten och jag var tvungen att filma då hon betedde sig så himla konstigt, vilket jag har sparat i min mobil. Högersvängarna gick bra, men åt vänster var det omöjligt för henne att stå normalt, vänster ben är ju också det som skadades. Denna händelse var det som förstörde hela vårat år och jag trodde aldrig att vi skulle kunna ta oss tillbaka, men nu efter den långa vilan är hon finare än någonsin. Man brukar ju säga som så, att efter regn kommer solsken och det dåliga för alltid något gott med sig, jag tror det stämmer riktigt bra!

För att sammanfatta hela skadeperioden ganska kort så har det ju självklart varit rid och tävlingsuppehåll, vi har promenerat och kylt ben dag ut och dag in, på och av med lindor och back on track, fram och tillbaka till veterinären, utevistelse i små hagar och en sjujäkla ångest. Efter att Claudia friskförklarats och vi kommit en bra bit i igångsättningen drog hon i höstas världens race i hagen, som resulterade i att senan svullnade upp rejält. Jag trodde självklart att skadan gått upp, kylde som en galning och fick tid för Michel. Detta ledde till ännu en månads vila och ett uppehåll i igångsättningen. Som tur var hade ingenting gått upp, senan hade bara överansträngts. Dock gick svullnaden ner efter ett par dagar och på fjärde ultraljudet såg den finare ut än en läkt sena! Michel skrattade åt mig eftersom att det var andra gången jag kom till honom med en helt läkt sena och var supernervös, jag var tydligen för kinkig ;) haha.

Nu har senan hållt sig fin i flera månader utan att förändras i omfång eller blivit varm, vilket betyder att risken är väldigt liten och Claudia har klarat läkningen superbra med tanke på hur oförsiktig hon varit! Allt har flytit på sedan dess och nu är hon snart i normal träningskondition! 


Första travstegen på nästan 5 månader, underbar känsla :D

Kommentarer
Postat av: Hanna

snygga boots :D

2010-12-25 @ 17:28:07
Postat av: malin

Hejsan, gillar du ett extra gott skratt om dagen ?

Kolla då in min blogg & skratta loss ! :

2010-12-25 @ 17:32:04
URL: http://skrattfeber.blogg.se/
Postat av: ulrika

Vår häst fick också helt plötsligt svårt att stå i transporeten, ramla rejält en gång och kunde knappt stå i framförallt vänstersvängar (tror jag det var). Hon åker nu helt utan mellanvägg, vi trodde först det skulle bli ännu svårare för henne då det ser ut som hon tar stöd mot väggen men det känndes värt att testa och nu står hon som ett ljus! Tvärs över hela transporten! Har hört många ston som blivit så, att helt plötsligt få väldigt svårt att stå. Jättekonstigt.

2010-12-25 @ 17:34:35
URL: http://ulrikaasplund.blogg.se/
Postat av: kim

bara en fråga, om dom sa att den såg finare ut än en läkt sena, är det så skadligt att hoppa? Eller det kanske går upp lätt?

Själv vet jag inte, bara en tanke :)

2010-12-25 @ 18:18:00
URL: http://kimogefja.blogg.se/
Postat av: c a r r o

hejhej på er! Ni har ju så många som läser eran blogg, så vill ni lägga upp våran tävlingsbild som är uppe på våran blogg nu och dela med er att vi har "snyggaste vinterbilden" tävling? :D Skulle kanske locka några och dom som inte visste.Tack på förhand :)))

2010-12-25 @ 18:42:16
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Carro

http://carolineengvall.blogg.se/ ISLANDSHÄST

2010-12-25 @ 19:03:08
URL: http://carolineengvall.blogg.se/
Postat av: sara

Grym blogg! Bara måste läsas! http://dressyrgalna.blogg.se/

2010-12-25 @ 22:37:07
URL: http://dressyrgalna.blogg.se/
Postat av: Bella-skötare på welsh-montainponnyn Amour

vad bra att den vara var överansträngd :D

2010-12-25 @ 23:05:48
URL: http://stoet.blogg.se/
Postat av: Anonym

kan du inte lägga upp den filmen ? :D

2010-12-25 @ 23:15:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner