Svar på frågestunden

Datum: 2010-12-23 ~ Tid: 23:31:02


När du ska tävla dressyr, hur pluggar du in banan i huvudet? :) Skulle gärna vilja veta eftersom att jag själv alltid avstått från att tävla i dressyr eftersom att jag inte vet hur jag ska plugga in det!

Super tacksam för svar! :'D

Svar: Först går jag in på en hemsida som heter http://stallbacken.com/ där finns alla program. Jag hade väldigt svårt att lära mig dressyrprogram när jag var yngre så jag red bara ett per tävling för att komma ihåg vägen. Men på stallbacken är programmena uppritade så som man ska rida dem med olika färger för de olika gångarterna vilket gör det mycket lättare att lära sig vägen än om det bara står en text rakt upp och ner.

Sen kollar jag igenom programmet någon gång och tittar sedan bort från dataskärmen och "ritar" med fingret i luften hur jag ska rida och tänker tyst i huvudet: X samlad galopp osv.

Man kan ta ett vitt A4 papper och skriva ut alla bokstäver på och sedan "rita" med fingret hur vägarna går tills man lärt sig.

Om det är ett svårt program så brukar jag rida igenom det en eller flera gånger hemma innan jag ska tävla det, så att det sitter. I värsta fall får mamma sitta och kolla med programmet i handen och hojta till om jag rider fel.

Sen på vägen till tävlingen i bilen så brukar jag träna igenom programmet med fingret i luften igen och antingen tänka tyst i huvudet eller prata rakt ut.

På framridningen vänder jag mig mot tävlingsbanan och tänker igenom programmet en sista gång till i huvudet.



När ska du börja hoppa med Cupido lite..
asså när du sitter på ryggen.

Svar: Det vet jag faktiskt inte. Jag tror inte att man kan sätta datum på sånna saker eftersom det handlar om hästens mognadsgrad. Så jag får väl lova att säga att det ska jag göra när han är redo för det. Än så länge är han inte tillräckligt stark i musklerna, tillräckligt balanserad eller bärig och fram för allt för orutinerad. Jag har ju bara travat lite med honom så det kommer nog dröja ett tag tills att det är dags för hoppning. Men jag har inte bråttom.



Vilken är den bästa dressyrbok du har läst?
Hur ofta tränar du dressyr för tränare?
Bästa tipset för att hålla hästen skadefri?

Svar: Bo Tiblins ridlära.

Förut brukade jag träna ungefär varannan vecka fast det vart ju inställt lite då och då samt var det uppehåll på somrarna. Men nu tränar jag ju inte alls eftersom jag bara har Cupido.

Inte släppa ihop hästar som inte funkar tillsammans. Säkerhetstänkande i både ridning och hantering. Inte pressa hästen mer ridmässigt än dess kropp klarar av.



Du tävlar ju mycket dressyr, men varför tävlar du aldrig i hoppning? eller gör du det? är det bara för att du vill satsa ALLT på dressyren och inte "slösa" tävlingar på hoppning eller tycker du inte om att hoppa? :)

jättebra blogg!

Svar: Jag tävlade mycket dressyr i år men nu tävlar jag inte alls längre. Från första början tävlade jag bara hoppning och fälttävlan, jag hatade dressyr och lovade att jag aldrig någonsin skulle tävla i det. Sen växte jag upp och mognade lite, hehe ;)

Jag har tävlat hoppning och fälttävlan under alla år men vi sidan av dressyren. Vi gjorde en ganska stor stattsning med Braven 2010. Han kan ju inte tävla hur mycket som helst och då valde vi att inte starta lika många hoppningar för att kunna kvala till SM i dressyr. Vilket vi lyckades med och även deltog.

Jag älskar att hoppa och det gör Braven också men jag hade för lite tid helt enkelt.

Med Cupido kommer jag att tävla hoppning i framtiden någon gång. Fast vid sidan av dressyren då det är det jag prioriterar. Varför? Jo för att jag tycker det är roligare med dressyr och jag känner mig inte så begåvad i hoppningen att jag kan nå några speciellt höga klasser. Eftersom jag är en riktig tävlingsmänniska så känner jag att jag inte vill gå in så hårt för någon som jag inte kan komma långt i, kanske 110-120cm men inte mer och då ser jag ingen vits i att sattsa på hoppning om jag ändå inte kommer någonstans där. Sån är jag.



Ska du åka och hälsa på Braven snart?

Svar: Ja jag hoppas det, men eftersom det är ganska långt så får jag anpassa mig efter när mamma eller pappa kan. Jag vill även åka och hälsa på Phillen.



Eran vardag handlar ALLTID om hästar, det dyker aldrig upp några killar, varför?

Svar: För att hästar är det ända jag ägnar mig åt. Jag umgås inte med folk som inte håller på med hästar, känner mig väldigt osäker och utsatt när jag pratar med "normala" människor, vilket har med min sociala fobi att göra och mitt värdelösa självförtroende.



Skulle du kunna tänka dig att tävla LA dressyr i ett par ullareds ridbyxor?

Svar: Haha ja är de snygga så spelar det inte mig någon roll.



finns det någon gren du aldrig skulle vilja tävla i?

Svar: Trav, monté, distans, voltige. Finns säkert fler.



Vad tycker DU är viktigast på en tävling?

Svar: Att få till en bra ridkänsla.



Är det du som hoppar på bilden??
Och om det är det ,vad är det för häst?? =)

Svar: Jag det är det. Min förra ponny Scopo Philiac. Vi tävlar en regional LA på bilden.



hej! min ponny börjar börja gapa väldigt mycket när jag rider.. trots att jag har lätt hand och ofta ganska lösa tyglar. rider på vanligt tränsbett och utan nosgrimma. har du något tips på något bett som skulle passa? JÄTTE TACKSAM FÖR SVAR! :))

Svar: Hackamore. Det är bettlöst och väldigt mjukt för hästen, de flesta brukar funka bra på det. Jag trivs med att rida hästar på det och gör ofta det till vardags.



ska du börja galoppera med cupido ?

Svar: Ja det ska jag, gissar på att du syftade på när? Då måste jag nog svara samma som på frågan om när jag ska börja hoppa honom. Alltså att jag ska göra det när jag känner att han är redo för det.



Hej! vad tycker du om hjälptyglar?
skulle du vilja andvända det ?
tex. graman, gummisnodd

Svar: Vid longering osv tycker jag att vissa hjälptyglar är okej.

Men jag är emot att man tvingar hästen att ge efter för hjälptygeln, för det ska inte vara något tvång utan en hjälp för hästen att söka sig neråt. Alltså tycker jag det är okej från marken men löst åtsittande i så fall. Jag tycker inte att man ska ha hjälptyglar när man rider eftersom man ska klara av att få sin häst att söka sig neråt utan "fusk" och genvägar. Söker sig inte hästen neråt för mjuka hjälper är den antagligen felriden av dig eller tidigare ryttare.

Graman är den hjälptyglen jag ogillar mest då den i fel händer kan komma att skada hästen väldigt illa då hästen tvingas i en felaktig form. Martingall tycker jag bara har motsatt effekt från det man vill uppnå med den eftersom vissa hästar inte gillar att sitta "fast" så höjer de huvudet ännu mer och sänker då ryggen så de hoppar ofta inte klart sprången (detta vet jag av egen erfarenhet då jag testade martingall 2grr på Braven, säger inte att det är så för alla men för vissa)



Vad är ditt mål med Cupido? (Vilka klasser sattsar du på osv.) :)

Svar: Vårat slutmål vet jag inte alls ännu eftersom han är så lite riden för att kunna göra bedömningen hur långt han kan gå. Men vårat delmål, eller vårat mål för 2011 blir att delta i 4-års testet.



varför ljuger du om det där med byta sittben för, haha ?

Svar: Haha vadå ljuger? Varför skulle jag ljuga om att jag inte kan sitta på ena sittbenet? Du kan höra med mina vänner och de som ser mig tävla, samt tränare att jag tyvärr inte kan sitta på det ena sittbenet.



sry att jag drar upp detta :/
men jag skulle otroligt gärna vilja veta hur du ''gjorde'' med Braven för att få så bra relation till varandra? :O :D

Svar: Det är inget att be om ursäkt för hörru! :D Nej jag gjorde väl inget speciellt. Jag red ut mycket och busade, hoppade, red dressyr och "lekte" även från marken. I början hade vi ingen vidare relation eftersom han var mer vild än tam. Jag avskydde honom rent ut sagt, för han gick över mig och visade noll respekt. Men sen när båda våra envisa viljor uppfattade att vi ville samma sak så vände det. Vi tycker om precis samma saker och hade kul ihop, vi lekte oss genom livet tillsammans.



Vilka tränar ni dressyr för?
Vilka dressyrtränare tycker ni är bra och vilka skulle ni gärna vilja träna för?

Svar: Johan Ekenberg tränade jag för, när jag red aktivt. Nu är det bara unghästridning som gäller.
Jag tycker att Anna Björkman är superbra, men hon är "mammaledig" från tränandet för tillfället. För får verkligen fram takten och steget i hästarna.



vad tycker DU om pessoabett? :)

Svar: Jag är emot pessoabett då jag tycker att det finns bättre alternativ för okänsliga hästar än ett överrörligt bett som inte ger hästen någon chans att komma undan, som gör att hästen bara är tom och går och knäpper av.



vad behöver man göra för att få tävla regionalt? samlar man poäng på lokala tävlingar som man gör när man vill komma upp till nationellt från regionalt? tacksam för svar! Btw eran blogg är bäst!

Svar: Tack ska du ha! :D Nej man behöver inte kvalificeras alls för att gå upp på regional nivå, det är bara att tuta och köra! Men för att få starta på nationell nivå måste man ha uppnått 62% eller mer i två stycken regionel LA: P1or.



är det jobbigt att få så många komentarer ? :)(på bloggen då)

Svar: Nej det är bara kul att vi har så många aktiva läsare, bring it one! :D



Vad är Cupidos foderstat?

Svar: Morgon: 0,5kg korn, 0,25kg Hippo Basic, 0,25kg kraft grund (håller på att gå över) 0,5dl kraft mineraler/vitanminer, och så klart fri tillgång på hösilage ute i hagen. Allt kraftfoder ges uppblött.

Lunch: Fri tillgång på hösilage ute i hagen.

Kväll: Kväll: 0,5kg korn, 0,25kg Hippo Basic, 0,25kg kraft grund (håller på att gå över) 0,5dl kraft mineraler/vitanminer, och 4kg hö eftersom han är dålig på att äta inne, han äter inte ens upp de 4kg han får. Allt kraftfoder ges uppblött.



1. Har du någonsin ridit utan träns och sadel? Och tycker du att det kvittar vilken ålder det är på hästen om man vill prova att rida utan utrustning? Är det bara hästens respekt man behöver?

2. Jag tycker att du har varit lite diskret om dina ihopklumpade muskler, är det något du har föds med, är det ärftligt? Hur ont har du på en skala på 1-10?

3. Sen har väl du aldrig berättat om hur du träffade Ingrid och hur ni startade bloggen? Jag vet i alla fall inte det och det skulle vara roligt att få veta :)

4. Varför slutade du att rida på ridskola, för i ett inlägg här på bloggen så skrev du: " -->Tyvärr<-- så har jag ridit på ridskola" Vad menar du med det? Tycker du inte att det var bra att rida på ridskola?

Tacksam för svar :)

Svar: 1. Ja, gjorde det en del på Philiac min förra ponny. Hoppade och red även skänkelvikning och galoppombyten utan utrustning. Provade även på Braven men han var väl livlig så det slutade i en resa till akuten och tre dagars sängliggande för mig haha!

Ja tror inte att åldern spelar någon roll, man får kolla på själva individen. Är de lugn, busig, respektlös?

2. Ja jag har inte nämnt så mycket om det eftersom jag tycker det är så tråkigt med folk som tjatar om hur synd det är om dem. Hur kul är det för läsarna och gå in och läsa om sånnt? Vi har ju några goda exempel på sånna personer.

Nej det är inget som jag har fötts med, det har kommit till av för mycket stress m.m. Just nu känns det rätt bra så kanske 6. Vissa dagar är så olidliga att jag bara sitter och gråter och inte ens tar mig ur sängen.

3. Jo det har jag, men jag tar det gärna igen eftersom alla inte varit med från början här på bloggen :D Vi tävlade för samma ridklubb under flera år utan att bekanta oss med varandra. Men sen när Ingrid skaffade Claudia så frågade hon om jag ville prova rida henne och då frågade jag om hon ville testa mina. Sen gjorde vi det några gånger innan vi lärde känna varandra så pass bra att vi vågade umgås utanför stallet.

Vi startade bloggen i sommras för att Ingrid tjatade hål i skallen på mig om det haha! Inte riktigt men aja, jag hatade bloggar och tyckte att det var det löjligaste som fanns. Men nu är jag väldigt glad att hon övertalade mig då det är väldigt kul att ha kontakt med så många olika människor, även om jag gärna skulle skippa vissa haha ;)

4. Jag slutade för att jag började tycka så synd om hästarna, vissa ridskolor är ju sämre än andra tyvärr. Jag har inget i mot ridskolor i sig, men jag kan inte blunda när jag ser hästar råka illa ut. Ingrid hade där i mot turen att rida på en supertrevlig ridskola där hästarna har det bra.



Vilket program går SM i? Hur kvalar man till SM? Tack för en bra blogg :)

Svar: För Braven som är D-ponny går SM första dagen i FEI's lagtävlansprogram, andra dagen i FEI's mästerskapsprogram och sedan sista dagen går det i Kür för de som gått vidare till final.

För att kvala till SM måste man ha minst 64% två gånger i anntingen FEI's lagtävlansprogram eller i FEI's Mästarskapsprogram på nationell nivå. Det är bara 40st d-ponnysar som får delta i SM så de med högst kval procent i snitt får delta i själva SM:et. Så bara för att man är kvalad till SM så behöver det inte betyda att man får delta.



vad är det högsta du någonsin hoppat?

Svar: 130cm oxer på min förra c-ponny Philiac.

varför tycker inte om kallblod? skulle du kunna äga ett kallblod om det var väldigt nätt och spänstigt?

Svar: Dom är säkert trevlig att hantera m.m så jag ogillar dem inte så men det är inte vad jag själv skulle välja för typ av häst. Men alla har vi olika mål med våran ridning och för vissa passar kallblod och räcker till för att nå deras mål. Sen finns det ju alltid undantag i alla raser det får vi inte glömma. Såg en film på en otroligt grym nordis för ett tag sedan :D Nej jag skulle inte välja att köpa ett kallblod.



hur mycket tid om dan spenderar du framför datorn?

Svar: Helt olika beroende på om det är skoldag, praktik eller lov. Men har jag obegränsat med tid så kan jag sitta väääääldigt länge.



vilken är den dyraste hästen du ridit?

Svar: En som jag provred för att köpa. Såg den på annons för 700 000kr.



vad är det dyraste du NÅGONSIN har köpt till dina hästar?

Svar: Sadlarna och transporterna tror jag?



1. 'Problemen' med ditt självförtroende som du skrivit om innan, har du alltid haft dem eller är det något som kommit på senare år och i så fall, när/varför?
2. Hur gammal var Braven när du fick honom och hur mycket kunde han?

Svar: 1. Nej jag var väldigt utåtriktad och livlig som liten. Det har växt fram mer och mer, fast under många års tid. Vet inte anledningen. Men för tillfället känns det lite bättre då jag fått en ny medicin och inte haft några Panik attacker På ganska länge.

2. Han var 5år. Han kunde i princip ingenting. Han hade mest lullat i skogen och hade inte ens lärt sig att fatta galopp ännu vilket tog ett bra tag eftersom han är envis.



Pest eller kolera ;) ...

1. En sleten hispig varmblodsvalack eller ett gammalt pensionerat kallblodssto?

2. Rida i 15 minus eller rida i 30 plus varje dag resten av livet?

3. En westernhäst eller en galopphäst?

4. En körhäst eller en gymkhanaponny?

5. En ridskolehäst eller en cirkushäst?

Haha hade nog kommit på fler och roligare men det får duga ;)

Svar: Kul ideé! :D

1. ett gammalt pensionerat kallblodssto?
2. 30 plus varje dag resten av livet?
3. westernhäst
4. gymkhanaponny?
5. cirkushäst?



när fick du din första häst? och vilken häst var det? :)

Svar: Jag köpte min första häst när jag var 10,5år. Scopo Philiac.



Skulle du vilja berätta om varför du mår/mådde psykiskt dåligt? Jag förstår självklart ifall du inte vill berätta det.

Svar: Jag vet faktiskt inte själv vad min depression beror på men gissar att det är flera bidragande anledningar, så som stress, dåligt självförtroende, prestationsångest m.m.



Vad tycker du/ni är det viktigaste med ridningen. Att ha roligt och känna sig som ett med hästen, eller bara att vara snyggast och vinna tävlingarna?

Svar: Självfallet det första alternativet. Skulle ge upp allt gällande tävlingar och vinster om glädjen inte fanns i det jag gör. Fast helst vill man ju både vara snyggast, ha roligt och vinna, eller hur? :D



Hej!
Jag undra hur du ser på hästaveln? Jag har en känsla av att man bara försöker avla OS-hästar med perfekt gång osv. Visst de är fina men känsliga, och jag tror inte de håller i längden för oss "vanliga" ryttare.
Hur ser du på det här?
Tack för en jättebra blogg! =)

Svar: Intressant fråga! Nej du har rätt, jag tror inte att de hästarna är ämnade för alla ryttare. Men jag ser inget fel i att man tar fram hästar som dessa då de är otroliga! Men de får inte hamna i fel händer. Ryttarna måste se sina begränsningar i sitt kunnande.



Om du får välja en rikig världsklass häst som alltså går Grand Prix. Vilken hade du valt då och varför?

Svar: Totilas! :D Han är så jäkla vacker! Det bara lyser om honom med hans utstråling! Han rör sig som en gud och man ser hur han bara älskar det han gör! Han är så energisk och entusiastisk!



Blir du någonsin nervös på tävlingar? :D

Svar: När jag svänger upp på tävlingsplatsen så pirrar det till i magen sen går det över men kommer tillbaka precis innan jag ska in på banan eller när jag rider runt innan jag får startsignal. Men sen när jag börjar rida så släpper det och jag fokuserar till 100%



Blir du inte less på att få samma frågor om och om igen, typ "vad är det för stolpar i ridhuset?" eller "Vart är Lillan/Braven?", "Varför sålde du din häst" osv osv. Jag hade blivit skogstokig.

Svar: Haha kul att du frågar faktiskt! Någon som bryr sig haha. Nej men, man får ju tänka på att alla inte läser allt och vissa kanske är helt nya på bloggen. Det är lite irriterande att få samma frågor så ofta men det kan ju inte hjälpas. Det är ju ingen som frågar för att jävlas utan för att dom vill veta, hoppas jag? ;) haha!



varför vill du inte köpa en till häst?

Svar: Vill och vill. Det är fråga vad jag klarar av just nu. Jag är psykiskt o stabil. Dessutom tar det väldigt mycket tid med skolan eftersom jag pendlar. Åker hemifrån halv 7 på morgonen och är hemma vid 5 igen. Då väntar läxor, kaniner och Cupido. Det är mycket lättare med en unghäst eftersom dom kan vila när man inte har tid.



hur tänker/ gör du för att inte bli passiv i ridningen?

Svar: Jag lägger upp varje moment för sig och fokuserar På att få det så bra som möjligt i stället för att tänka snart är det skänkelvikning sedan är det halt m.m.



Du tränar/tävlar dina hästar väldigt ofta tycker inte du att det är viktigt att rida ut i skogen och bara ta det lungt vissa dagar?? det kan vara lika viktigt det

Svar: Hmm? Vet inte riktigt vad jag ska svara, har du missförstått kanske? Jag red väldigt varierat med Braven och red ofta ut. Men just nu har jag bara en unghäst så han rider jag inte speciellt mycket på alls, bara någon dag i veckan så han får nog den vilan han behöver?



Hur håller ni modet och självförtroendet uppe efter en totalt misslyckad tävling, och då menar jag inte att åh jag red BARA på 62%, utan då menar jag uteslutning, hästen står på bakbenen, ALLT går fel.
Ni är jätteduktiga och det händer väl inte så ofta, men alla har sina misslyckanden :)

Svar: Jag brukar inte bli så bekymrad när det går fel. Braven är ju rätt ung och kunde få för sig lite unghästgrejor på banan var och varannan gång. Man blir alltid en erfarenhet rikare och lär sig kanske hur man ska förebygga och hantera det problemet till nästa tävling? Jag kör bara vidare och väntar på mer rutin då brukar unghästfasoner släppa. Det är ingen idé att börja bråka med hästen, det blir ingenting bättre av. Något som jag absolut INTE tål är folk som slår, sparkar, skriker och rycker i sina ponnysar/hästar när de kommit ut från banan om det går dåligt! Ush och fy! Går det dåligt för mig så klappar jag ändå om ponnyn och skrittar i lugn och ro av den.

Var det någon som orkade läsa allt?

Vilken TID det tog att svara på alla frågor! :O Har svarat så snällt, seriöst och bra jag bara kan :D


Kommentarer
Postat av: Nowo

Hej, fin blogg!

2010-12-23 @ 23:49:35
URL: http://nowo.blogg.se/
Postat av: Hilda

Jag läste, du är skön du Linn! :D

2010-12-23 @ 23:59:35
Postat av: ella

Jag ville bara uttrycka min åsikt av någon anledning, om det här med ridskolor.

Jag håller verkligen med dig, om det där med hästarna. Jag ska inte nämna vilka ridskolor jag syftar på men jag har praktiserat på ett antal och jag kan inte heller blunda för hur otroligt omusklade och stressade hästarna är. De går 4-6 gånger non-stop om dagen och tränar ingen ordentlig dressyr så halsarna och bakbenen osv är så smala dom kan bli! Så hemskt.. Och stallet som det står drygt 39 hästar i spiltor, ingen orkar mocka ordentligs så det luktar ammoniak i hela stallet. Men jag har då turen som går på en liten ridskola, drygt 8 ridskolehästar som går HÖGST 3 gånger om dagen, oftast 1 "barnlektion" alltså bara skritt och cirka en långsida trav, och sedan 1 "vuxenlektion" med mer rutinerade ryttare och de tränar ordentlig "bakdelsaktivitet" (mer rutinerade ryttare inom dressyr) varje torsdag och fredag så de flesta (utom unghästarna) är riktigt fint musklade! Alla ridskolor borde se ut så tycker jag. Men tyvärr är det ju som det är.. Synd att du inte har sett den delen av ridskolor som är bra, man lär sig mycket av att rida olika hästar varannan vecka också! Jag kan nästan säga att jag är riktigt stolt över min ridskola då den är riktigt fin tycker jag! :D

Ursäkta min pratgladhet men jag kände somsagt för att instämma!

Ha det bra, jag beundrar din talang inom dressyren och relationen till hästarna Linn!

2010-12-24 @ 00:25:49
Postat av: @Nattfarii

Läste allt :z xD

2010-12-24 @ 00:47:07
Postat av: @nina

Vad roligt att du tog dig tid att svara på alla frågor =) Jag har verkligen ändrat min uppfattning om dig Linn och jag tycker inte alls du verkar dryg eller ngåt! Du verkar vara en jätte trevlig och snäll tjej! :D

2010-12-24 @ 01:17:49
Postat av: amanda

DEt är sant

2010-12-24 @ 01:36:51
Postat av: malin

Riktigt snälla o trevliga svar måste jag säga linn, fortsätt så! :)

Förresten, har en fråga till dig, men kanske är lite känsligt. Vet inte riktigt om jag vågar ta det här, så, vart ska jag skriva annars?

2010-12-24 @ 01:44:49
Postat av: Elliis ♥ Jasse

Läste allt , å måste få säga !

Du e go du Linn Cx

2010-12-24 @ 01:57:21
URL: http://ellisjasse.blogg.se/
Postat av: Linda / asohey @ bdb

jag är faktiskt lite stolt över mig själv som faktiskt läste hela inlägget ! ;D



Jag håller med dig om det sista, jag tål inte folk som är totalt osportsliga mot sina hästar eller ponnyer. Hästar är levande djur, inga robotar.

2010-12-24 @ 02:44:53
Postat av: Nina

Bäst blogg

2010-12-24 @ 10:36:28
Postat av: Anonym

får jag fråga varför du provred en häst för 700.000 om du inte hade råd att köpa den ändå? ;o Och hur kändes en sån dyr häst att rida, för den lär ha avrit bra? :)

2010-12-24 @ 10:45:07
Postat av: Linn

Såg annonsen efter att vi provridit. På telefon begärde hon inte samma pris. Nja jag tyckte den var väldigt stark och hård i munnen, men det kunde mycket saker.

2010-12-24 @ 10:46:49
URL: http://dressyrmupparna.se
Postat av: Anonym

Hej jätte fin blogg!

en liten fråga bara var är Lillan??

tacksam för svar:)

2010-12-24 @ 11:11:45
Postat av: Cassii

Jag läste allt! :D

Riktigt bra svar på alla frågor Linn!! ;) <3

2010-12-24 @ 11:51:54
URL: http://hoppnisssarna.blogg.se/
Postat av: Julia

Jag läste :P

2010-12-24 @ 13:24:09
Postat av: gos jul

läste allt, haha, du svarade verkligen tålmodigt och bra :)

2010-12-24 @ 14:22:08
Postat av: sara

måste fråga en fråga.. missade att fråga den innan men måste man ha gröna kortet eller ryttar licens för att tävla några små klubbtävlingar ?



Älskar eran blogg :D

2010-12-24 @ 15:29:18
Postat av: Linn

Svar till Sara: Nej det behöver man inte, allt som behövs är venterinärintyg =)

2010-12-24 @ 16:07:11
URL: http://dressyrmupparna.se
Postat av: Anna

"Jag umgås inte med folk som inte håller på med hästar, känner mig väldigt osäker och utsatt när jag pratar med "normala" människor, vilket har med min sociala fobi att göra och mitt värdelösa självförtroende."



Meeen LINN DÅ! Jag tycker att du borde umgås med mig ett tag! Hästmänniska och har haft social fobi och skitdåligt självförtroende, vilket var det sämsta jag någonsin varit med om, fobin och självförtroendet då. Just nu vill jag bara hjälpa alla med social fobi eftersom jag själv har kommit ur det och det var det bästa som har hänt mig! Liksom att kunna träffa nya olika människor och bara vara helt lugn med det är så jäääävla skönt, eller att kunna gå till coop och handla utan att känna mig osäker och rädd!



Åhh, jag vill bara krama dig och skicka ut dig bland folk och bara stötta dig till hundramiljoner och släppa dig fri! Va stark och kom ur skiten, jag vet hur fruktansvärt jobbigt det är! (nu blev jag helt till mig haha!)

kram på dej

2010-12-25 @ 01:35:28
Postat av: Nyfiken i en strut

Vad hände med den andra unghästen du hade hemma?

2010-12-25 @ 11:46:50
Postat av: Ebba

Hej! Vill bara säga att jag håller med om tävlingsgrejset. Jag avskyr när folk kommer ut från banan och slår och rycker hästen i munnen och sen om dom blivit placerade blir jätteglada och säger " det gick bra" fast dom i från första böjan gråtit och varit skitsura och skrikit så att hela världen vet att hästen har varit #dum i huvudet, elak" och massa mer!

2010-12-25 @ 13:29:44
URL: http://ebbaohlin.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag såg att du skrev att du hade kaniner, kan du inte lägga upp lite bilder och info om dom? =)

2010-12-26 @ 14:03:05
URL: http://tindrandestalltjejen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner