Svar från frågestunden del 3

Datum: 2010-12-24 ~ Tid: 12:31:00
Vilken är din favorit häst ras?
Jag har ingen speciell favorit, men Welshponnyer ligger mig varmt om hjärtat. Älskar deras uttryck och härliga energi!

Hur lång är du?
Jag är 177 cm lång.

Hur kom det sig att du började att rida/tävla dressyr? och inte hoppning eller någon annan gren.
Jag tror att den största anledningen var min ridskoletid. Vi red mest dressyr och hoppade bara ibland, vilket gjorde att jag fastnade för dressyren. Jag tävlade dessutom en av ridskoleponnyerna och då kom det sig automatiskt att det blev dressyr, och sen fortsatte det i samma spår.

Har du tävlat hoppning?
Bara på klubbnivå, med vinst varje gång faktiskt (a). Men jag hade tänkt starta min första lokala hopptävling på Solis under året. Jag hade gärna startat Claudia också, men hon får inte hoppas på grund av den gamla senskadan.

Inte för att vara elak eller så, för jag förstår verkligen att du vill ha kvar Claudia och så, men varför lånar du inte en storhäst istället för Solis? Du är ju ändå så pass lång och dina ponnyår är väl snart över?
Jag vill ta vara på ponnytiden. Ponnytiden upplever man bara under en viss tid i livet, så varför inte ta vara på det istället för att gå upp på stor häst för tidigt. Jag har hela livet på mig att rida stor häst vilket jag kommer göra nästa år. Jag blev erbjuden att låna Solis och har ett ponnyår kvar, så varför inte?

Provred du många hästar innan du fastnade för Claudia?
Jag provred en ponny innan Claudia. Temptation, en brund d-ponny valack som stod i Säffle, dock passade han inte mig då han var seg och aggressiv i boxen.

Ska du sälja Claudia ?
Nej, hon stannar kvar hos mig.

Varför har du så kort kavaj? Du skulle haft en Pikeur Diana ju! Långa tjejer ska ha långa kavajer :D
Haha bra fråga då jag ju faktiskt föredrar Diana före Scarlett. Min granne frågade mig om jag ville ha en ny kavaj, vilket jag ju självklart sa ja till. Hon måttbeställde en till mig från Tyskland, så jag fick helt enkelt en sprillans ny och perfekt anpassad Scarlett helt gratis. Jag antog att jag skulle få en lång, men nu blev den kort och jag är faktiskt nöjd med den även fast det inte är dressyrmodellen. Men jag har en Diana på G.

Vad har du & Claudia för tävlingsmål tillsammans?
Mitt mål är att under 2011 kvala nationellt, om man får drömma. Med risk för att låta skrytig så vet jag att jag har mer potential som ryttare än Claudia som ponny, och att hon är begränsad. Hon har verkligen potential för att komma långt,  hon har bra taktkänsla, är korrekt byggd, har rätt förutsättningar, bra gångarter osv, men hennes envisa och känsliga psyke sätter lite käppar i hjulet. Senskadan förstörde mycket för oss och allt har gått upp och ner under dessa två år, men jag är ändå nöjd att jag valde just henne. Trots att hon är förjävla svår, ursäkta ordvalet, så har hon trots allt lärt mig hur man rider på riktigt och jag har genom att rida henne också lärt mig hur man rider andra hästar, konstigt nog. Trots att vi inte kan ta oss så långt jag vill tillsammans så har jag otroligt roligt med henne. Att lära sig rida på riktigt är för mig mer värt än rosetterna man hänger upp på väggen.



Eftersom pengar inte växer på träd och alla inte har råd att köpa/äga/ta hand om flera ponnyer och hästar undrar jag om du skulle kunna tänka dig att ta en storhäst på foder när ponnytiden är slut? Långtidskontrakt och på så sätt komma undan "köpeskillingen" men ändå ha en storhäst som din egen (med ev möjlighet till köp senare)..?
Jo det skulle jag nog kunna. Men först och främst är jag ute efter köp. Jag vill köpa en mer utbildad med potential, och inte heller de växer på träd, framför allt inte för att lånas ut. 

Vad kostar det med häst i månaden för dig?
Det beror helt på  om det är mycket träningar, om Claudia ska skos, om det behöver köpas foder/spån, om det är tävlingar osv. Men när vi är i full tävlingskondition, tävlar var och varannan helg,  tränar regelbundet och när jag shoppar så skulle jag kanske gissa på cirka 4000 i månaden. Då har jag ingen stallhyra. Sen beror det ju självklart på hur mycket jag shoppar, tränar osv.

Vilket är favoritmärket på sadel?
Ken Taur och Amerigo.

Brukar du ofta vara med kompisar på din fritid? Har du lång till dom?
Jag träffar mina kompisar när det finns tid till det. Jag prioriterar ALLTID hästarna i första hand, sen skolan och finns det tid över umgås jag med kompisar. Oftast föredrar jag att ligga hemma i soffan när jag är ledig och även på helgerna. Jag har cirka 1 mil till kompisarna eftersom jag bor på landet.

Känner du dig känd?
Haha nej absolut inte! Jag känner mig som vem som helst och det känns ganska overkligt att nästan 4500 personer vet vem jag är och följer mig på bloggen varje dag.



Kommentarer
Postat av: bella

god jul & hoppas du får en bra dag!

2010-12-24 @ 13:00:33
URL: http://rozado.blogg.se/
Postat av: Albulena

God jul :D

2010-12-24 @ 13:35:35
URL: http://albanese.blogg.se/
Postat av: Satanja

Lottar ut en asskön Armour-ring från L8nyberg.se i min blogg, in och tävla ögonaböj!! Avslutas på nyår, kanske kan bli en nice nyårspresent ;)

2010-12-24 @ 13:37:35
URL: http://satanja.se
Postat av: Anonym

Gillar verkligen din åsikt om ponnytiden ;D!

2010-12-24 @ 14:08:05
Postat av: Louise Malmkvist

Hej! Har läst eran blogg ett litet tag nu och Temptation var min ponny du provred, jag hade ingen aning om att det var du som provred honom föräns nu haha lite otippat att läsa om honom här. Bodde i Flyinge när han skulle säljas så det var mamma som fick sköta det. Han var en väääldigt speciell ponny, skitseg för alla andra som red honom och ett monster i boxen. Men vi två kom överens och då var han extremt pigg istället, riktigt sorgligt att sälja honom när man såg och visste att det var svårt att hitta någon som passade honom. Men kul att se att Claudia har blivit så fin, hon ser mycket trevligare ut nu!:)

2010-12-24 @ 14:45:57
Postat av: Isabella ♥

God jul =)

2010-12-24 @ 15:25:30
URL: http://isabellahz.blogg.se/
Postat av: SANNA

welsh är allt bra!! :D

2010-12-24 @ 17:35:34
URL: http://sannainees.blogg.se/
Postat av: Bellaaa

Hejhej!

Hade en fråga bara... Kommer Claudia aldrig mer få hoppa då eller? Och isf, är det du som har bestämt det, och tänkt på riskerna eller är det vetrinären? Nu lät jag typ kaxig men menar det inte så, tyckte det vore kul att veta bara =)

Er blogg är fett grym!

2010-12-24 @ 20:43:25
URL: http://isabellasomething.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner