Eran åsikt?

Datum: 2010-07-03 ~ Tid: 21:07:35
Vi ska vara helt neutrala denna gång. Vi är endast intresserade av att höra eran åsikt angående ridtravare. Både för- och nackdelar! Det är kul att få en uppfattning från båda håll, det kan hjälpa så att man får förståelse för allas parter.

Fritt fram!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Ridtravare är precis som alla andra. Man kan utbilda den till vad man vill.

En del tar för givet att dom inte duger till något.

Alla hästar gör det, om man själv vill.

Bara för dom har varit travare, så tycker en del inte att dom duger till något? det tycker jag är FEL.

Man kan utbilda den till hög dressyr/hoppning osv. om man själv har tid och verkligen vill satsa!

Varför skulle det finnas för - och nackdelar för? dom är precis som alla andra hästar!

2010-07-03 @ 21:19:33
URL: http://johannayouknow.blogg.se/
Postat av: N

Jag tycker att ridtravare e ganska roliga att ha o göra med, man får kämpa lite mer,liksom lite power i dem. Givetvis kan de va de i ''vanliga'' ridhästar med.Men ''gamla'' travare eller ridtravare kommer ju inte upp till SM och så.

Vill man komma högre upp i dressyr så ska man ju inte köpa ett varmblod, dem är avlade för att springa fort.

Jag gillar själv varmblod och rider ett då&då.. :) de e min åsikt. (säkert massa som jag missat)

2010-07-03 @ 21:21:16
Postat av: malin

vart ska jag börja?

jag har absolut inget emot travare, men skulle inte köpa en själv i första hand, haha.

finns ju sånna som är riktigt fina som varken är eller ser ut som "typiska travare", och kan ta sig en bit upp i klasserna iaf, elr beror ju på vad man menar med "en bit", men finns ju travare som kan gå 120hoppning o LAdressyr, så upp till de iaf.

tkr ryttaren ska avgöra sj hur högt man kan tävla med sin häst, även om det är en travare, så länge dom är fräscha o pigga :)

sen äre klart man inte köper en travare om man satsar på sm/em/vm/os.

2010-07-03 @ 21:21:22
Postat av: Segerblad

Ridtravare är helt underbara. Både att rida och i sättet. Om man ser ner på ridtravare kan man lika gärna se ner på alla andra raser.

2010-07-03 @ 21:22:04
URL: http://ccrimetime.blogg.se/
Postat av: malin igen

och, om man börjar tidigt, den inte går på banan och det är en dyktig ryttare kan hästen säkert komma ännu längre, iaf i dressyr (:

2010-07-03 @ 21:23:16
Postat av: Anna

Ridtravare är underbara!!! Själv har jag en som jag tävlar 120 med i hoppning. Jag tror inte att dom som ser ner på travare har ridit och hållt på med dom så mycket för dom är lika fina som vanliga ridhästar :) En nackdel kan vara att vissa är väldigt pigga men dom gör ju som ingenting...

2010-07-03 @ 21:29:53
Postat av: Ellen

Travare är underbara. Jag har själv en, och vi ska snart starta i tävlingar om allt funkar.

Visst att dom kanske inte "håller" lika länge och är lika tåliga och "bra" men man kan ha minst lika kul med dom.



Jag är helt föör de ! ;D

2010-07-03 @ 21:31:40
URL: http://puckopellen.blogspot.com/
Postat av: sandra

Alla rid-travare är ju olika beroende på hur hög deras utbildnings nivå i ridning och trav är.

En ridtravare som tävlat i trav och inte blivit utbildad i ridning har ju oftast svårt för galoppen och kan inte hålla den när den väl kommer upp.Den har "travar traven" i sej och måste få mer muskler för att kunna gå i kort trav och för att kunna bära sej bra.en sådan häst blir jobbig att rida om ryttaren inte är tillräckligt kunnig.Sen finns det rid-travare som har blivit utbildad och fått sk rid-muskler och kan gå långt i både hoppning och dressyr med rätt ryttare.Om den vill säga har rätt bjudning och förutsättningarna för det.Tycker själv inget ont om ridtravarna.Travarna är som alla andra hästar och har olika personligheter.

2010-07-03 @ 21:43:10
Postat av: ursäkta rörig komentar ^^

jag har en nordsvensktravare. hon är sjukt vacker, sjukt fin personlighet och älskar att lära sig nya saker. hon hoppar allt, kanske ingen superteknik, men ändå hon älskar det! galoppfattning från skritt, mjuk fin trav, har lärt sig gå i form, jag kan träna som alla andra utan att min häst är "sämre" för att det är en travare.

jag tror människor som är otroligt stolta och så är dem som ser ner mest på travare, bara för att dem har "fina" hästar.

travare kan vara precis lika bra som alla andra hästar och är värda precis lika mycket, inget snack om saken.

2010-07-03 @ 21:46:44
Postat av: Amanda

Jaaa Jag kan säga vad jag tycker och jag hoppas jag inte får skit på mig för det.

Jar tagit hand och ridit 2 stycken dock inget för mig båda hade gått på trav och nu håller jag på att rida in en (inte min!)

Dom travare jag ridit har gått på trav och jag är inte innsatt i den "ridtravar världen" men jag tycker att dom travare som är födda till ska göra den saken eller ridas lätt. Men inte försöka rida en sån travare till höga klasser för en trav travare kan inte galoppera som hästar som har det natuligt och har inte dom musklerna för dom inte ska kunna galoppera lätt,Dom hästarana tycker inte jag man ska kräva galoppera i en kort sammlad galopp och så... men tycker hästarna att det är kul och vill så får man vell göra vad man vill med dom.

Travare har ofta dåliga höfter och går lätt sönder drf tycker jag det med galopepn är nått att tänka seriöst på och även det med hoppningen.;)

2010-07-03 @ 22:03:57
URL: http://amandalodesjo.blogg.se/
Postat av: Felicia

Alla hästar är lika mycket värda, även om dom är travare eller inte ;) Och man ska inte dömma på utseende eller muskulatur för att se något fint i hästen!

2010-07-03 @ 22:05:10
URL: http://felicccciah.blogg.se/
Postat av: karolina hjälmgren

Alla hästar är lika mycket värda.

2010-07-03 @ 22:37:50
URL: http://blashbob.blogg.se/
Postat av: Amelia

Segerblad, Anna, Ellen, Felicia:

Jag håller med er till fullo!

Det ni skriver tycker jag är rätt!

Alla hästar är bra/fina/duktiga hästar även ridtravare!!

Gillar era åsiker! ;)



Amanda:

Ja tycker du har fel.

Alla hästar kan bli bra ridhästar!

Vissa ridtravare kanske bara har gått 1 år på banan, och dm kan bli perfekta ridhästar!

Min kompis häst har gått på banan i flera år ( kört in ca 20 000 kr ) och hon kan ta kort och samlad galopp!

det handlar bara om att ha tålamod och tiden så kan ridtravare bli de perfekta ridhästen!.

2010-07-03 @ 22:42:40
URL: http://ameeliaaa.blogg.se/
Postat av: Nike

Jag håller med er när det gäller er åsikt kring ridtravare. Jag tycker att travhästar är till för att travtränas, inte för att ridas på.

Dock tycker jag också att det är upp till var och en vad man vill ha för typ av häst. Folk får tycka om ridtravare om de vill, absolut! Men jag själv skulle aldrig skaffa någon och jag har aldrig i hela mitt liv sett en ridtravare som kan mäta sig med en riktig dressyrhäst. Jag har ridit några själv och har flera vänner som har dem och de älskar dem, men för mig, nej tack. Ska det vara dressyrhästar ska det vara riktiga dressyrhästar för mig.



Och nu menar jag inget illa till er som har ridtravare, de kan vara fina på sitt sätt, men jag själv vill inte ha någon :)

2010-07-03 @ 22:44:08
Postat av: Emmy

Jag har verkligen inget emot travare!!:)

Om dom är ridna på rätt sätt så är de riktigt trevliga hästar och de kan komma långt trots att de har gått på travet.

Har själv haft hemma och rider en travare mycket ofta, hon hade gått på travet ganska länge innan och nu har hon gått 1.20 hoppnibg och än så länge bara gått LB i dressyr men har så himla mycket kapacitet! Nackdelen är la galoppen, att hon/de flesta in får med sina bakben ordentligt.

Men annars som sagt om de utbildas på rätt sätt till ridhästar så är de flesta riktigt frächa! :D

2010-07-03 @ 22:56:26
URL: http://young-rider.bloggplatsen.se
Postat av: Ebba

Travare har inte samma förutsättningar för att bli bra ridhästar som hästar som är avlade för ridning, så självklart är det svårare att utbilda än travare då. Men ingenting är omöjligt, precis som vilken häst som helst kan de bli riktigt duktiga i hoppning och dressyr, även om de har svårare för sig.

2010-07-03 @ 22:59:40
Postat av: Calinne

Min personliga åsikt är att travare är avlade för trav och är altså "gjorda" för att trava. Man kan inte undgå från att raser är framavlade för ett ändamål.

Vill man ha en ridhäst, köp en ridhäst. Vill man ta sig utmaningen att skola om en travare, gör det! Det finns många travare som har hävdat sig riktigt bra, men de har inte förutsättningarna även om de inte gått på travet innan.

2010-07-03 @ 23:03:35
Postat av: Amanda

Med rätt träning kan en ridtravare bli en bra ridhäst, kanske inte en grand prix häst i dressyr men en bra allround-häst. Vi har en ridtravare, en d-ponny som aldrig gått trav, hade han inte haft sitt frysmärke så hade man knappt sett att han är en travare ;)

2010-07-03 @ 23:03:58
URL: http://agoldenfantasy.blogg.se/
Postat av: sanna

vem fan bryr sej vad man har för ras på hästa si? alle häster är lika fine på sitt sätt! bara för att varmblod/kallblod inte kan komme öpp te di allra högste klassera så vem bryr sej? man behöver ju inte inte tävle och vare bäst för att ha roligt med si häst.

2010-07-03 @ 23:27:38
Postat av: Jenny - fotograferande hästtjej

Jag personligen går aldrig på ras utan på individen i sig. Jag är dressyrryttare i grund och botten och har själv ett varmblod på foder. Honom har jag på grund av hur han är som individ, inte pga vilken ras han är. Visst är det så att de flesta ridtravare har svårt för galoppen, tar längre tid att utbilda, når aldrig de högre klasserna m.m. Men för det ska inte alla dras över samma kant. Det finns så många halvblod/andra ridhästar som inte heller har kapaciteten att komma upp i de högre klasserna precis som det finns travare som inte lämpar sig för travet, trots att de är avlade för det. Min killes bästa gångart är t.ex. galoppen, trots att han har gått på travet en tid. Alla individer är olika och att dra en viss ras över en och samma kant tycker jag är fel. Allt hänger på hur mycket tid och möda man är villig att lägga ner i sin häst! :)

2010-07-03 @ 23:34:08
URL: http://jennystoa.blogg.se/
Postat av: Amelia

Jag har läst inläggen från folk. Och jag blir verkligen ledsen och arg. Dom flesta, nästan allt folk tycker att travare inte passar till ridning, det är helt FEL! Dom är lika duktiga som alla andra hästar. Dom kan bli precis lika duktiga som vilket häst som helst. Det enda är att dom ALDRIG får chansen eftersom folk dömer dom innan dom hinner visa vad dom går för. Med rätt utbildning så kan ridtravare gå lika långt som ett halvblod (t.ex). Det är FEL att folk dömer dom bara för att dom är travare. Ja, dom är avlade för att gå i trav, men då ska man inte heller få rida nordsvenskar, fjordingar eller haflingar. För dom är avlade för att gå i bruk. Och då ska man inte heller kunna hoppa på en häst som är avlad att gå i dressyr eller tvärtom. Det är bara så dåligt att folk gör så, det finns travare som är utbildade i höga klasser i både dressyr och hoppning. Men folk tävlar inte med dom bara för att dom är ridTRAVARE. Och det dära med att folk säger att man måste lägga ner mera jobb på dom är helt fel, dom är lika lättlärda som vilken hästsom helst. Det finns inga för - nackdelar! Detta är då min åsikt. Och ni som tycker helt emot mej, skriv gärna till mej.

2010-07-03 @ 23:39:50
URL: http://adk.blogg.se/
Postat av: N

Amelia: travare kan INTE komma upp till grand prix-SM-OS nivå. och nej jag är inte emot travare, jag älskar dem. men dem kan inte gå upp till så hög nivå. ALLA hästar går att rida på (inte fallabella osv du fattar) som du nämner, men ingen av dem lär gå upp till den nivån hur mkt man än kämpar. jo kanske om dem inte har gått på travet(varmblod) och man utbildar den som en dressyrhäst så går det. Men man måste också inse att det är mycket mycket mycket mer jobb än ett halvblod(T.ex.) läs paulinas/mirakelbarns blogg om ridtravare! mirakelbarns.blogspot.com, tycker det stämmer ganska bra:)



Inget illa menat.

2010-07-03 @ 23:52:04
Postat av: olivia karelius

Min åsikt är att ridtravare är inte avlade för att gå hoppning eller dressyr på hög nivå. Så det kommer de aldrig att kunna göra heller, mig veterligen så finns det väll ingen ridtravare som tävlar dressyr eller hoppning på hög nivå? Ridtravare får oftast aldrig riktigt rena gångarter efter att ha tränats i trav. Men jag tycker att ridtravare är perfekta hästar till dom som vill träna dressyr eller hoppning på lägre nivå. Eller till att bara ha en häst som skogsmulle. Har en ridtravare som står i samma stall och har ridit på den någon gång och ute i skogen är den perfekt att rida på men på banan går det inte lika bra pga att hon inte har rena gångarter. Ridtravare har ofta bra temperament och är oftast vana vid saker omkring sig efter att ha varit på travbanan. Ridtravare är avlad för trav och inte för dressyr eller hoppning. Det är samma sak som med galopphästar de är inte heller byggda för att gå dressyr eller hoppning på hög nivå.

2010-07-03 @ 23:56:22
URL: http://equestrianworld.blogg.se/
Postat av: Amelia

N: En ridtravare kan komma upp i OS nivå! Ja, precis. En ridtravare som har gått på trav kan inte komma upp, då den aldrig kommer kunna få den gångarten som behövs. Men en som man tränar dressyr/hoppning på sen start kan komma så långt. Och jag tycker fortfarande att det är fel att folk dömer dom! Nej, det är inte mkt mkt mkt mer jobb med dom än ett halvblod, får man ett varmblod som inte tycker om att jobba osv. det är det mkt jobb, det är det samma med ett halvblod, om det inte vill jobba som är det mkt jobb. Men det finns varmblod som vill och dom r det inte mkt jobb med!



Olivia: Jag vet dock flera ridtravare som tävlar i hög nivå och som vinner lätt som en plätt! Jag vet även massa omplacerade galopphästar som tävlar hög nivå i hoppning/dressyr och fälttävlan!

2010-07-04 @ 00:05:41
URL: http://adk.blogg.se/
Postat av: N

Amelia: jag menade på travare som gått på travet ^^ de e ju nästintill oöjligt att få dem till rena gångarter. jag dömmer inte travare alls! jag har själv hand om ett ibland, och jag & en kompis (de e hon som rider honom) försöker att utbilda honom. men har man ett varmblod sen föl e de e ju inte lika svårt.

2010-07-04 @ 00:22:36
Postat av: Linnea

Det finns ju även "fint" avlade halvblod som inte kan någon inom sin gren. Har en häst i stallet hemma som har en super hoppstam. Kan han hoppa? Nej. Verkligen inte. Han har ingen hoppteknik, inget temprament för hoppning, ingen galopp, ingenting. Han går idag som dressyrhäst och tävlar på msv nivå..

Travare kan, man kanske måste lägga ner mer tid på deras träning. Men det går. Tyvärr kanske de inte håller för att de kanske varit inkörda redan vid ett års ålder. Då slits kroppen, eftersom den inte är helt färdigvuxen föräns framåt 6-7 kanske!

Ta en galoppör tex. Den säger aldrig något om. Den är avlad till att springa fort i galopp. Kommer man med en sån på tävling tycker folk det är helt okej. Den har lite temprament bara. Men det har en travare med.

Alla hästar är lika mycket värda.



Glöm inte att det finns en skimmel travare som tävlar i världscupen! ;)Och fick 10p på piaff och passage förra året!

2010-07-04 @ 00:23:44
Postat av: Ingrids älskade sofie.

Ridtravare är avlade för att springa på travet, inte för att ridas på.

Dom flesta travar har helt fel förutsättningar för att bli bra ridhästar och går därmed inte höga klasser i någon diciplin. Tror absolut inte att det är något elakt i dom, snarare tvärt om, det är ofta väldigt säkra och schyssta hästar. Köper någon en travare som vill rida ut i skogen och ta några lätta pass på banan ibland, sure! Det köper jag. Men att köpa en travare för att tro att man ska kunna skola om den till en duktig dressyr eller hopphäst, nej. Det funkar inte så. Visst att det finns travare som går LA i både hoppning och dressyr, men LA är långt ifrån höga klasser. LÄTT A, får väl tala för svårighetsgraden på de tävlingarna.

I min värld är travar helt enkelt inte den optimala ridhästen och framför allt inte den optimala tävlingshästen.

Tyck vad ni vill men jag vill gärna höra motargument till varför folk tror(vet?) att det är "den perfekta ridhästen". En perfekt ridhäst för mig, är en som är avlad för att kunna prestera och framförallt ha kroppen med sig. MEN ett jättefult och "dåligt" halvblod kan precis va lika illa som ett varmblod. Är dock ett halvblod såpass inkorrekt exteriört är det ingen bra framavlad individ. & alla hästar är inte lika mycket värda. I mina ögon är väl mitt hjärtegull som står här i stallet värd 123456765 gånger mer än vad någon annans häst är. Däremot, förtjänar varenda häst att få ett bra och värdigt liv med daglig utevistelse, mat och rätt skoning.

2010-07-04 @ 00:49:40
Postat av: Malin

Travare är underskattade som ridhästar. Haft en travare förut och har en nu, ingen av de har varit intresserade av att trava med sulky bakom sig. De har båda två gillat dressyr mer. Att en travare behöver jobbas mycket mer med är inte sant. Min första travare hade bara gått i hagen och blivit riden i skogen när jag fick honom vid 17 års ålder. Sommaren året efter fick jag honom att gå i form.. Mycket beror på intresse från hästens sida och tålamod och envishet från ryttarens, allt går bara man vill. Travaren jag har nu ska jag för kul rida olika dressyrprogram med och se hur långt han kan gå:) (har inte tid el möjlighet till att vara ute och tävla:P)

2010-07-04 @ 01:08:35
Postat av: -

Jag tror att alla hästar även travare kan bli riktigt bra med rätt ryttare och rätt träning. Alla hästar är olika, men det går. Därimot tror jag inte att en travare som gått på travet kan gå OS och göra det som OS hästarna gör därinne... Dom har inte det steget och dom är inte framavlade för de.



2010-07-04 @ 01:23:58
Postat av: Anonym

Jag skulle aldrig köpa en travare nu. Men att utbilda och träna travare är otroligt lärorikt och man lär sig väldigt mycket. Min kompis utbildade en travare och hon tjänade 60 000 på den. Det var verkligen helt otroligt vad fin den blev! Sen så tävlar du nog (Linn) mot en travare som är urfin! Spirello ligger som 12e bästa d-ponny i dressyr för tillfället, vilket jag tycker e bra för att vara travare :).

2010-07-04 @ 09:15:09
URL: http://emiiisch.blogg.se/
Postat av: Michelle

Hej!

Jag har inte läst alla kommentarer men jag ville bara säga för de som tror att travare endast duger till LA-nivå i dressyr, att gå in och kolla på min blogg. www.sensation.devote.se, så kan ni se en nordsvensk travare som just nu går Msv och kan galoppombyten och piaff vars galopp är bästa gångarten.

Tack!



/michelle

2010-07-04 @ 10:28:00
URL: http://sensation.devote.se
Postat av: Anonym

dom är inte gjorda för att man ska rida på dom , är det ju hemsk att man rider på dom, eftersom dom inte är gjorda för det utan för att dra en vagn!

2010-07-04 @ 11:51:21
Postat av: Maria

Enligt mig är travare framavlade för att just trava, för att vara bra på det. Har själv ingen erfarenhet av varmblodstravare(bara en korsning som var jättemysig i skogen) men däremot av kallblodstravare. Han har gått på travet, vet inte om han var startad, och det krävs en ryttare som kan hålla ihop honom för att han ska gå bra, och det krävs träning hela tiden för det. Men han är sjukt underbar när han släpper. Som en dressyrdomare sa på en klubbtävling; han är nordsvensk travare,ser ut som en haflinger och rör sig som en andalusier. Det FINNS bra ridtravare,som kan röra sig, som kan komma upp i klasser. Dock är de nog undantaget som bekräftar reglen att travare främst är travare/skogsmullar/låga klasser.

2010-07-04 @ 12:10:01
URL: http://littra.blogg.se/
Postat av: Amanda H

Jag har själv ridit på travare och har absolut inget emot dom! det är väldigt trevliga hästar men man kan faktiskt inte gämföra dom ed ridhästar! Travare ska dra en vagn i trav så snabbt som möjligt medans en vanlig ridhäst ska ridas i skritt trav galopp sen så har jag inget emot dom som rider på travare för det!

2010-07-04 @ 12:30:26
URL: http://amandahed.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag har en ridtravare. Det är jättefina hästar och dom är oftast väldigt bra omhändertagna. Dom är bra som hobbyy-hästar och för lättare tävlingar men inget Grand prix ämne, eftersom dom är avlade för trav. Det är som vilken vanlig häst som helst bara att det kan ta tid att omskola.

2010-07-04 @ 13:09:38
Postat av: Anonym

alla får väl gilla vilken häst dom vill, men jag själv skulle aldrig vilja ha en travare. men det finns andra raser jag inte gillar heller som tex fjording, ardenner och andra kallblod som är mer lämpade till jordbruk. Visst dom kan bli bra dom också men jag tycker inte det är värt att lägga ner allt arbete. Det tar tid kostar massa pengar och arbete att ha häst och då ska man ha en häst man trivs med, men sen har ju alla olika smak.

2010-07-04 @ 14:16:17
URL: http://engelstoft.blogg.se/
Postat av: Johanna

Detta kanske beror på att jag precis har köpt mig en galoppör som skolas om till hopp häst. Men jag tycker dom är supper coola att rida! Det är inte bara att glida med du måste värkligen rida tappar du bort tre trav steg så är det bara att börja om ;) Det är då ingen liten omställning från att rida ponny till fulbold ;) Men icke dessto mindre roligt. vist vist dom är inte avlade att rida/hoppa men va fan alla snöar in sig på att allt ska ha en naturlig tallang har man inte 150 000 och kan köpa en "naturlig talang" så får man väll ta och sattsa lite tid och intresse på att jobba igenom en galoppör (Fast det gör jag i alla fall Gärna! det är as kul!) just nu är det ju halvblod som gäller men dom e så klumpiga (sorry alla ni som älskar halvblod (jag guillar dom också) men det är kul att prova att rida något mer vändbart)

2010-07-04 @ 16:58:45
Postat av: Anonym

varför hålla på och tjöte om att man ska tävla i så höga klasser och skit?!!! blir fan galen! kan man inte bara ha roligt med sin häst utan att tävla mot andra? och tänka på vad hästen vill?! inte de DU vill!! och varför ens ha en blogg där man skriver ut vad man tycker om ridtravare? de är fan sjukt!

2010-07-04 @ 18:05:17
Postat av: '

ridtravare ska lulla i skogen, no more! :) det enda de ska få ha roligt efter allt SLIT på travbanan ^^ allt utom lull i skogen är FEL.

2010-07-04 @ 18:12:45
Postat av: Madde

Om man vill tävla annat än på travet är det inte det smartaste att köpa en travare kanske, eftersom att dom inte är byggda för det. Men jag ser inte felet i att tävla travare om den tycker det är kul?

ALLA hästar kan hoppa/bli bra i dressyren, det handlar bara om vilja hos häst och ryttare! Om en travare älskar att hoppa och tävla, varför skulle den inte ha lika stor rätt till att göra det som vad halvblod har?

Folk snöar in sig för mycket på det med rasen tycker jag. Rasen har mycket mindre betydelse än vad många tror faktiskt, man kan komma otroligt långt på bara kärlek och vilja!

2010-07-04 @ 18:24:58
URL: http://maddeelin.blogg.se/
Postat av: Anonym

sålänge hästen gillar det så :)

2010-07-04 @ 18:41:52
Postat av: Tina Ericson

Jag tycker det är helt konstigt att ni tar upp detta på eran blogg. Varför ? Har ni något emot ridtravare eller vad är det frågan om ? Varför i hela friden ta upp det ? Eftersom ridtravare för ta så himla mycket skit från vissa folk tycker jag att det är fel att ni lägger upp detta. Jag tycker inte att man ska fråga folk vad dom tycker om en viss ras, eftersom vissa raser får ta mer skit än andra raser och därför tror folk mindre på dessa raser som får ta skit. HELT FEL!

2010-07-04 @ 18:53:30
Postat av: Sofie

svar till tina.



Varför dom tar upp det på deras blogg? Antagligen för att dom tycker det är kul o veta vad folk tycker och tänker/har för erfarenheter just ang. travare eftersom det diskuteras rätt mkt.

2010-07-04 @ 19:07:26
Postat av: Natalie

helt ok om man köper en ridtravare för att man tycker om den. och inte har tankar på att den ska prestera så högt och man börj nöja sig med sikte på LA i både hopp och dressyr. dock tycker jag det är fel att travare ofta hamnar hos okunniga människor och köper dem pga att dem är billiga. där dem rids fel och därav ofta får mycket problem med rygg höfter och ja även övriga delar av kroppen. travhästen är inte framavlar för att ha tyngd på ryggen utan för att dra en lätt sulky. ska man rida en travare bör man tänka lite på formen och inte enbart sitta på långa tyglar dag ut och dag in, hjälpa dem med deras rygg som dem lätt får problem med. det som är schysstats mot hästen är att använda den för vad den är avlad till att göra. och att avla så pass att man får en "bra" häst. avel i alla dicipliner är en hel vetenskap, och man bör tänka sig noga för vilken hingst man väljer till vilket sto. jag har inget emot travare, men jag skulle aldrig skaffa en själv då jag siktar lite högre. oavsett om jag tävlar eller inte, jag vill göra det lätt för hästen inte svårt.

2010-07-04 @ 19:08:09
URL: http://natalieforsbergs.blogg.se/
Postat av: Emma

Svar på kommentar högre upp: "dom är inte gjorda för att man ska rida på dom"



- Ingen häst är gjord för att rida på, egentligen...

2010-07-04 @ 20:13:41
Postat av: ...

ridtravare kan vara dom mest underbara hästarna men ochkså tvärt emot. Jag har ridit 2 stycken vara va 1 var högt utbildad i dressyr och hoppning han var som en dröm, men jag har också ridit en som var 5 och kom precis från travet han var hur mysig som helst men tung att rida, men jag tävlade distans på han och det är någonting dom passar till :)

2010-07-04 @ 20:32:40
Postat av: Petronella Hannula

Intressant läsning - vad är medelålder på dom som skrivit? Jag är islandshästnörd ut i fingerspetsen men har gjort min beskärda del i travbranchen - både de såkallade ridtravarna och tävlingstravarna, har följt utveckling av unghästar fram till tävling hos några topptränare och amatörtränare.



Travare har inte de föresättningarna från början - dom avlas inte mot de målen på samma vis som halvblod inte avlas för att springa superfort i trav. Halvblod avlas heller inte för att lyfta benen högt upp i luften som våra islandshästar gör. Osv.



Men det är alltid en möjlighet att ändra hästen, skola om den. Och att säga att travare inte har exteriören för att kunna bära sig som ridhäst - tjejer ta och åk ner och titta på en travtävling - variation är stor i exteriören och i rörelsemönstret OCH dom som är superbra och grymma i trav har oftast den exteriör och rörelsemönster som är önskvärt hos en travhäst.



Men dom går alldeels utmärkt att skola om - Gamla Nalle min han kunde gå kort galopp, galoppombyten, öppnor, slutor, skänkelvikningar osv utan att jag på den tiden egentligen kunde eller visste vad dessa rörelser var (en duktig tränare hade han haft Nalle min).



Men om vi kollar på ridskolorna de finns för det mest många halvblod där som heller aldrig kommer ta sig till SM/NM/OS osv.



Sen har ju hur vida hästen kommer till de högre klasserna att göra med VEM som sitter på hästen - du kan ju köpa dig ett superfint halvblod - men inte kan du väll tro att hästen ska bära dig till SM utan att du själv tränar han dit?



Travare avlas för trav men om dom inte passar där kan man ofta hitta andra användninsområden. Och jag tror att de flest av er som säger att ni provat 2st travare och att ni inte skulle vilja ha en sån - hur väl tränad var hästen? osv.



Många sidor från mig som gillar alla hästar och anser att man kan utbilda dom till de man vill med tålamod och massa kunskap. Men inte skulle jag få för mig att köpa mig ett gotlandsruss om jag vill tävla i 4-gång och tölt osv ;) Och om man satsar på SM/NM/VM/OS då köper man sig de bästa man kan hitta såklart och dit hör inte travare - men fina ridhästar kan dom bli - men då får ju ryttaren lov att kunna utbilda hästen också.



Jag bor och jobba på Island och har min egen träningsstation med 14hästar i träning från andra i taget. Och de kommer alla möjliga hästar - inte bara dom som passar på LM osv.



Långt svar från en människa som börjar bli gammal :) (Och ps. jag har gjort min beskärda del som ponnyryttare i dressyr och hoppning och på storhäst lika..)



//Petronella

2010-07-04 @ 20:35:42
Postat av: evelina

senast idag red jag på ett varmblods sto som är utbildad LB dressyr och har hoppatr 1,10 hon går fint i form och lyssnar skitbra! hon är mjuk i munnen och vill alltid vara till lags, hon har ren och fin galopp och kan både korta och länga, hon har ått på trav men har "travar-trav" ändast när man ör och aldirg när man rider. min kompis har också ett varmlodsto som har hoppat 1,20 under ryttare helt utan problem och är utbildad i dressyren. juag förstår inte hur ni tänker när ni sejjer att : varmblod/travare inte går att ridas/lägga ryttare på , har ni inte då tänkt på monté?? de märks tydligt att de flesta som kommenterar skit om "travaren" inte vet ett dugg om trav, så för er som inte vet är monté´en travgren där hästen går under ryttare utan kärra med voltstart, inte startboxar/ start bil, och alla dom som går monté´är ju inridna..



så tänka på vad ni skriver innan ni gör d...

2010-07-04 @ 21:12:09
URL: http://eeveliiinaah.blogg.se/
Postat av: Martina.

Travare tycker jag är gjorda för att gå på travet! Ridhästar används ju i ridningen och de ser man ju aldrig på travet?

2010-07-04 @ 21:18:34
Postat av: Frida

Jag jobbar faktiskt med "travare" just nu, en valack som sprungit in mycket pengar på trav är helt underbar att rida han bär sig fint i både skritt och trav, han gör Skänkelvikningar, öppnor och slutor. hoppar på 80-90 cm än så länge (110 löshoppad) kan nog mer när han stärkt sig. galoppen är inte riktigt tillräckligt stark men de kommer han utvecklas varje dag! Att många tycker travare är stela springiga osv att rida beror nog på vem som utbildat hästen. Gamla travare sälj oftast billigt eller så ger man bort dem, och vilka köper en billig travhäst de är som som inte satsar så mycket på ridningen, eller inte kommit så långt. Sen är Självklart Exteriören på ett Varmblod kanske inte är de ultimata, de ska ha raka haser, täta framben osv. men de flesta hästar kan en duktig ryttare stärka, sen finns de vissa travare som är lite krokhasiga och har breda bogar, de lämpar sig ofta lite bättre till ridning.

2010-07-04 @ 21:44:24
Postat av: Josefin

Alltså jag har själv en ridtravare, så jag har absolut inget emot dom, man får jobba mer med dom för att dom ska gå rätt, men det gör inte att de är jobbiga att hålla på med. Om man vill satsa på höga klasser ska ju inte förstahandsvalet vara en travare, men om man kanske bara vill tävla lite, eller bara ha en underbar kompis, så skulle jag kunna rekomendera en travare, det beror ju helt på vad man vill ha ut av sin ridning.

2010-07-04 @ 21:45:36
URL: http://horsepicture.blogg.se/
Postat av: carro

Har två ridtravare själv =) Jag älskar rasen men självklart är dom avlade för att springa fort, men dom duger till hoppning och dressyr också. Jag tävlar min travare 70 cm. Har hoppat 105. Inga höga höjder men hon skulle absolut kunna hoppa 120 om ett tag :) Det dåliga är att dom nöts ut så mkt inom travsporten så dom håller inte så länge :( Men vill du läsa lite mer får du gärna besöka min bilddagbok: yomacaflobow och kolla på datumet 22 maj :)

2010-07-04 @ 22:56:41
URL: http://carolinevakander.blogg.se/
Postat av: -

travare är avlade för trav - det är dom bra på.

ridhästar är gjorda för ridning - det är dom bra på

travare kan bli hyfsade ridhästar men funkar oftast(!) bäst som hobbyhästar eftersom dom inte är avlade för ridning. ridhästar kan säkert lära sig att gå framför en sulky, men kan inte springa lika fort som en travare.



hästar ar avlade för olika saker, det betyder nt att dom nt kan göra ngt annat, men oftast är dom bäst på det dom är avlade och uppväta med.

2010-07-04 @ 23:13:46
Postat av: HANNY

Visst kan man ha hästarna till vad man vill ! Men en travare är AVLAD för att gå på trav, att springa fort , ridhästen är AVLAD för att ridas på, hoppa gå dressyr osv.

Så klart är det inte lätt för en travare att göra allt det som ridhästen gör. & det är även tvärrt om, om man skulle ta en ridhäst in till travbanan & kräva att den ska trava i 120 km /h haha ! Dét går inte. som sagt det är avlade för olika uppgifter. Jag säger inte att de inte kan utan att det är inte avlade för den uppgiften så det kan bli ett problem! Men ett stor stöttning till ni som väljer en travare till ridning. Oftast handlar det ju om pengar, en travare är mycket billigare i inköp. Ska jag vara ärlig så tror jag helldre att de som har en "ridtravare" till tex dressyr helldre skulle vilja ha en väldigt bra dressyrhäst med steg tex? Men det handlar om pengar oftast & en 10 åring travsto kan du inprincip få gratis när den sprungit färdigt eller en yngre som inte duger på tävlingsbanan! Men alla tycker olika men jag tycker inte alltid det är rätt att kräva de av dem. De är till för två olika saker !

2010-07-05 @ 13:55:44
Postat av: Linda

Till er som säger att ridtravarna inte kan komma upp o de högsta klasserna, har ni helt glömt bort den franska halvtravaren som reds av en fransman som vann allting? Han hoppade de allra högsta klasserna, hästen travade med bakbenen ibland mot vissa hinder, men flög hur lätt som helst över alla 160 hinder. Har glömt bort namnet på honom, men en sån skönhet borde ni minnas. Det FINNS några få, enstaka ridtravare som går lååångt inom ridsporten. Franska travare är exteriört bättre bygda än vanliga "amerikanska" eftersom dem oftast har mera svängd rygg, högre benlyft osv. Så varför skulle inte dem kunna gå lika långt som ett halvblod? eller vanliga travare också för den delen?

Jag är ute och tävlar på min franska travare inom hoppning än så länge. Nästa säsong går vi upp på regional nivå, och kapaciteten som min häst har slutar inte förrän över 130 höjder. Han är travtränad under massor av år, dock ej startad pga psyket. Han galopperar i skrittakt, så ihopsamlad och det är hans bästa gångart. Ser varken ut som en travare eller rör sig som en.. De flesta varmblod kan gå hur långt som helst, MED rätt träning, tålamod och vilja..



Bilder & Video finns på min blogg på min travare och ni får bedöma det hur ni vill!

2010-07-05 @ 17:31:12
URL: http://niniodelou.blogspot.com
Postat av: Anni

Jag har absolut ingenting emot travare, har hållt på med trav. Men skulle aldrig få för mig att köpa en travare för att ha som ridhäst. Enda fallet skulle vara om jag ville ha en promenadhäst. TRavare är byggda och avlade för att springa fort och dra, med ryggen och halsen rak, alltså inte rund och formad. De har avlats på detta sättet i många generationer och jag tycker det är fel mot dem att kräva att de ska jobba som en ridhäst. Och visst det finns bevis på duktiga travare, MEN tänk om all den tid och tålamod och träning hade lagts ned på en häst som var avlad att hoppa/dressyra på, chansen att den nått längre är stor!



Detta är min åsikt! :)

2010-07-05 @ 20:08:40
Postat av: InaBergström

Nackdelar...

Dom har ofta svårt att galoppera

Dom är så tävlingsinriktade och ska jämt gå först och springa före alla (dåligt då man rider flera)

Kroppsbyggnaden.



Fördelar

Mycket sociala och snälla, kan dock vara stirriga.

Kan bevisa för alla #travarhatere" att dom oxå kan Hoppa högt, svår dressyr och sånt. Fast dom inte är gjorda för det. Det är viktigaste tycker jag ;d

2010-07-05 @ 21:27:36
URL: http://IniiPini.blogspot.com
Postat av: Johanna

Jag har en travare på 4 år som har gått på trav ett år och jag håller på att utbilda i ridning.

Hon sköter sig jätte bra och kan redan gå lite iform.

Jag älskar travare och tycker dom är lika bra som vilken häst som helst.

Nackdelen är väl att dom kan vara stirriga och nerviga :(

2010-07-06 @ 13:32:36
URL: http://cocknis.blogg.se/
Postat av: amelia

Emma: du har helt rätt!

ingen häst är gjord för att rida på egentligen.

2010-07-06 @ 17:07:35
URL: http://ameeliaaa.blogg.se/
Postat av: amelia

Ni som inte tycker ridtravare och galoppörer är kapabla till någonting, titta på den här!!



http://www.youtube.com/watch?v=bJ5G49bYMT0&feature=player_embedded#!

2010-07-06 @ 19:34:50
URL: http://ameeliaaa.blogg.se/
Postat av: Linda

Men nu får ni väl sluta tjat om vad hästar är avlade för och inte! Hästar från GRUND och BOTTEN är INTE gjorda för att RIDAS på! Och är eg. än idag INTE gjorda för ridning. Om Varmblods travaren endast är "avlad" för att endast trava på banan och "inte" kan galpppera och ej ridbar, är då faktiskt Fullblodet endast avlad för att galoppera fort, och kan iså fall inte trava och inte bra hästar. GRUNDgångarterna för ALLA och SAMTLIGA hästar är skritt, trav OCH galopp, oavsett. Så där kan vi sluta prata om att Varmblods travarna inte kan galoppera! Ingen häst som går dom högre klasserna är så hållbara egentligen, veka i kotorna och ju högre upp och ju hårdare går, desto med belastning på kotorna blir det. Frambenen på hopphästarna blir för hårt belastade osv osv... Hur pass rena gångarter och hur långt man går med hästen BEROR på MUSKLER, TRÄNING och RYTTARE! Ni är bara så naiva att ni faktiskt inte förstår detta!

2010-07-07 @ 18:46:31
Postat av: Emma

Jag har själv varit en sån som sagt "aldrig köpa en ridtravare" och det skäms jag för i dag. Min travare är den duktigaste som finns (i mina ögon) Han är otroligt positiv till att lära sig, och ifrågasätter ingenting utan kämpar på för att göra allt rätt.

Min tränare är otroligt imponerad över honom och då är han bara riden knappt ett år. Sen är det ju så mycket roligare när man vet att det är än själv som lärt hästen.

Hade ett halvblod innan och jag tycker minst lika mycket om min ridtravare om inte mer!

Sen finns det så klart människor som inte har kunskapen till att utbilda travare så då kanske man ska köpa nån "färdigutbildad ridhäst"

Men det är inte rasen som har betydelse utan vem som sitter på.

2010-07-07 @ 21:26:57
Postat av: Josefine Freed

Oj, vart förvånad över alla dessa hyffsat trevliga svar här. :) Kul att se.



Ni som säger att travare är avlade att dra vagn och att det är fel att sitta på dom, hur påläst är ni? Travaren är avlad för att trava fort. Dom används både inom trav och monté, och där RIDER man på hästen.



Så länge häst och ryttare trivs i den gren hästen rids i så spelar det ingen roll vilken ras det är. Varför skulle det inte vara OK?



Var istället glada för att det faktist finns folk som vill ta sig an en travhäst och utbilda den samt ge den ett värdigt liv efter livet som travhäst. Så länge den gillar livet som ridhäst.



Sen håller jag med om att många hamnar i helt fel händer.. en 12-åring vill ha häst och mamma och pappa tkr att oj, vilken billig häst! Den tar vi! DET är fel, och troligtvis mycket därför travaren fått sitt dåliga rykte.



Och som någon nämnde tidigare, det finns även travhästar med exteriör mer lämpad för ridning. Och med rätt träning och mycket tid kan vilken häst som helst bli en hyffsad ridhäst med rätt ryttare.



/ Josefine, stolt ägare till världens bästa häst, som råkar vara en travhäst :)

2010-07-08 @ 14:59:45
URL: http://gunsballerina.zoomin.se
Postat av: Anna

Jag tkr det viktigaste är att inte döma en häst efter vilken ras det är. Jag kollar på individen, och med rätt ryttare som anstränger sej så kan även travare bli bra ridhästar.

Jag har en travare som jag tänkt börja tävla lokalt både hoppning och dressyr, dock har han inte gått på travet så det är ju en fördel. Har sett andra travare som varit riktigt duktiga också, så visst tkr jag att dom fungerar som ridhästar.

Sen får man ju inte glömma att dom från början inte är avlade för ridning och inte alltid har det bästa exteriöret för det, så vill man klättra högt i klasserna kanske inte en travare är det bästa alternativet (:

2010-07-08 @ 15:38:39
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Erika

Man blir trött bara av att titta på alla kommentarer, hur många här (förutom er som har travare) har egentligen ridit en välutbildad travre? Ni kanske har ridit 1-2 som inte är riktigt skolade och blir sura för att det är så mycket GO i dem. Ska man ha travare kräver det en ryttare med mycket kunskap! Vem som helst kan inte köpa sig en oskolad travare, jag hat själv 2 st en som gått på travet i Norge och en som aldrig gått på travet. Visst är det skillnad på dem! Men eftersom jag vet vad jag gör har jag inga som helst problem med den som gått på travet.. Hon går fint och arbetar i korrekt form! Hon är 9 år och har avrit enbart ridhäst i 1 år drygt men har en fantastisk galopp! Många har kommenterat den och jaa hon är intervall tränad sen hon var liten och det sitter i men spelar du ihop dig med hästen och arbetar den med kunskap så är det inga problem.

Många upplever travare som stirriga och nerviga och visst några är de men ack va många halvblod och dyl som är nervvrak! Travare börjar hanteras vid mycket ung ålder och tränas mycket tidigare än vad ridhästar gör. Dom är oxå oftast mer världsvana just för att dom blivit så mycket tränade och hanterade! Min ena tjej går fram precis över allt finns inget som stoppar henne, hon blinkar knappt om vi skulle möta en älg i en buske! Hon är fruktansvärt trafiksäker oxå hon släpptes på för fullt ös på skogsraksträckor och möte hon en långtradare bakom nästa kurva bara hon stanna och gick till kanten coollugn..! Säkrare häst får man leta efter.

man blir så trött på alla som "Ja vill man tävla kan man inte ha en travare!" eller "Travare är inga hästar.." Nähä vad är dom då?

Visst dom är framavlade för att travar fort som attan och ridhästar kan avlas på en bra hoppgen eller dressyrgen men ofta blir det fiasko. Förädrar kan vara super men inte blir de nåt av avkomman inte!

Folk utan vett i huvudet och med en fruktansvärd okunskap fäller såna kommentarer om travare. Jag är ingen travaremänniska utan är från grund och botten en kallblodsmänniska och dom raserna (fjording, nordsvensk, tinker, ardenner o.s.v.) Får oxå ta mycket skit just för att dom är stora och grova = oanvändbara till annat än timmer för en helt del.

Man blir mörkrädd när man ser okunskapen hos "hästfolk"

Ingen häst är till för att rida/köra egentligen om vi ska gå efter sanningen. Hästarna blir vad vi människor gör dom till och alla har olika anlag och alla är olika individer! Jag personligen skulle inte köpa ett fullblod eller ett halvblod under några omständigheter men jag tycker inte illa om rasen utan har samma tanke där "Dom blir vad man gör dom till" Hästarnas personlighet är ofta väldigt stel och vrång upplever jag men jag ska erkänna att jag träffat halvblod som varit supertrevliga men ingen hästras som faller mig i smaken och jag har både farmtida föl i huvudet och ut på tävlingsbanan för min två töser :)

Tack för mig!

2010-07-09 @ 14:38:26
Postat av: mikaela

Jag blir typ galen, visst att travare kanske är underskattade ridhästar men fakta står kvar: de är avlade för något annat.

Travare: avlade för att trava

Galopphästar: avlade för att galoppera

Hopphästar: avlade för att hoppa

Dressyrhästar: avlade för dressyr och gångarter



osv osv osv samtliga hästar som är extremt avlade åt ett håll kommer ha svårare att hävda sig i andra grenar. Sen är vissa mer anpassade och allround än andra, men hopphästar på hög nivå har inte heller alltid gångarterna som krävs för att kunna gå dressyr på hög nivå. Det är bara vissa individer som blir begåvade med båda delarna. Så är det, men självklart är det inte omöjligt någonstans och jag vet flera som har just ridtravare och dom är ofta otroligt trevliga och funkar alldeles utmärkt som allroundhästar på lägre nivå, precis som hälften av alla halvblod som inte heller kan hävda sig i de högre klasserna!

2010-07-09 @ 20:56:37
URL: http://mikaelaandersson.blogg.se/
Postat av: Thessan

Lite efter alla andra =P

Min åsikt: Travhästar är för att springa på travbanan men när de sedan pensioneras som de gör ganska tidigt så kan man mycket väl rida (- de kan ju gå monte så de kan ju ridas) eller fortsätta med körning fast jag är emot hoppning med höga inder och avancerade banor. Sen ska hästen enligt mig inte ridas i 'dressyrform' eller hur man ska uttrycka sig utan gå med huvudet högt som den faktiskt gör på trav. Sen låt travarna trava visst de kan galoppera som alla andra hästar men jag tror de bär bättre i trav. Rider själv en travre varvat med mkt andra, som gått både med vagn och monte och vi är alltid i skogen men vi hittar våra travsträckor och det är så satans häftigt när de travar med en "riktigtravhästtrav" jag är helt såld för den! Med henne galopperar jag aldrig ute och kräver inget mer en hon klarar. Vill nästan lite havt sådär citera min hästkunskaplärare "att rida travhästar i korrekt form på dressyrbana eller hoppa 120 bana är djurplågeri" Då pratar vi ur en antomisk synvinkel av vad de fysiskt möjligt klarar av :) Vad man krånglar till et när man skriver haha :P Jättekul med blogg föresten!

2010-07-09 @ 23:18:19
Postat av: Hanne Overgaard

Alla hästar har en liknande grund, och därför kan vilken jävla häst med rätt förutsättningar samla sig för dressyr och hoppa höga hinder. Rätt förutsättningar är tid, skicklig ryttare och rätt muskler. Travarna behöver detta mer än hästar avlade för samlingen och hoppning. Hästen gör ryttaren helt enkelt, så respektera dessa duktiga människor som kan få travarna till bra ridhästar.



Sen funderar jag på hur pass duktiga häst människor bloggägarna är? Vrf inte ta en bild som representerar en riktig ridtravare, en färdigutbildad i TRAV eller GALOPP? Hästen är för det första under inridning, och för det andra så töltar den. Ni gör bort er själva.



Hänvisar till detta foruminlägg: http://ridtravare.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=e0602bdc-35fc-49e7-b2a8-8dc553147712&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup , där det dessutom finns bilder på samma häst, i trav, i galopp, färdigutbildad.

2010-07-11 @ 12:20:56
Postat av: Hanne Overgaard

Ha, kom på en sak. Dissar ni islandshästar och deras ryttare också eller? Islandshästar går knappast i en bättre form när de töltar än hästen på bilden.

2010-07-11 @ 21:17:08
Postat av: Petronella

Hane Overgaard - Vilken form islandshästen rids i, i tölt och andra gångarter beror på ryttarens kunskap och hästens samlingsgrad, precis som alla andra hästar i skritt, trav och galopp. En outbildad isandshäst som precis har börjat ta sina första steg - kräver du full samling av han? Kräver du full samliav de 3åriga "dressyrstoet" som livit riden i 1mån? De hoppas iallafall inte jag :)

2010-07-11 @ 22:02:41
Postat av: Hanne Overgaard

Petronella; Gå in på google.se, sök på "tölt, SM". Sen kan du komma in hit och skriva igen vad du anser om islandshästarnas form på SM nivå.

2010-07-15 @ 17:54:30
Postat av: Elin

Jag håller ju själv på med trav, så jag tycker att Travare, både som travhäst & ridhäst är helt klart bäst.

2010-07-18 @ 15:45:02
URL: http://elinevaldssonolsson.webblogg.se/
Postat av: frida reuterskiöld

Dom är dock framavlade på ett sätt att dom endast ska gå trav därför är det svårt att få de gå som ett halvblod for example men har man tiden så visst.

2010-07-20 @ 00:41:16
Postat av: Madelene

jag vet att jag är efter so m fan men tänkte bara säga att jag har en travare, en d-ponny, med topp-travar stam men hon går ändå dressyr och hoppning! Vi har ridit L:A1 klart godkänt och om jag har fattat det rätt så har hon gått MSV hoppning med tidigare ryttare, med mig LC med tanke på att jag är aningen för stor för henne...

2010-08-09 @ 18:49:08
URL: http://madelenesonesson.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner