God morgon/middag

Datum: 2010-07-02 ~ Tid: 11:42:49
God morgon eller middag beror på hur länge ni vart uppe så klart, hoppas allt är väl med er.

Själv har jag just börjat bete mig som en människa igen, gick upp alldesles för tidigt för att fodra morgon till Braven. Han tyckte nog närimot att jag var uppe för sen för han slängde bokstavligen i sig maten haha.

Ska ju tävla sen ikväll och tänkte att jag kunnde skriva lite kort om hur jag hittils förberett Braven idag och vad jag ska göra mer.



Släppte ut honom i sjukhagen precis utanför stallet(finns inget dam eller lera i den) medans jag mockade extra nogrannt vände på hela boxen och tog ut allt som var fuktigt och fyllde även på med ny torv(brukar göra det för att han ska bli mindre skitig när han rullar sig eftersom han schamponeras inför tävlig)

Sen schamponerade jag honom. Vilket han visade starkt missnöje vid, inte så att han försöker gå i väg eller skrapa utan det är hans uttryck som visar så tydligt att han inte gillar det. Tar alltid det vita på benen och svansen 3grr när jag schamponerara. Har hittat ett svinbra shampo minns dock inte vad det heter just nu...men det är blå/grön-skimmrande och är rena avfettningsmedlet haha, det gör det vita ännu vitare och är även skonsammt för huden på hästen.

När han är färdigschamponerad drar jag av med en svettskrapa och torkar det vita på benen med en handduk tills det är snustort då sprutar jag på glansspray, på så sett fastnar inte torv eller annat skräp. Spryar även över kroppen(är noga med att inte få i manen det försvårar knoppningen) och tar extra mkt i svanen borstar ute den och fläter den så att det inte ska bli så mkt skräp i den och så blir den extra fluffig när man borstar ut den sen.

Gick med honom på promenad och betade, dels för att han ska få röra på sig och för att han ska torka. Sen ställde jag in honom i boxen med hö.

Nu ska jag putsa sakerna, tkr igentligen att man bör göra det dagen innan men jag hade tydligen inte sakerna hemma så det fick bli idag i stället, mot min princip men men.

Sen ska jag åka upp och ge honom luch och fläta manen. Jag brukar göra flätorna först och precis innan man ska åka till tävlingsplatsen så rullar jag upp dem till knoppar då hinner dom inte bli förstörda. Gillar när knopparna är hårda och runda, dom får inte dallra! Tkr helheten är väldigt viktig allt ska se fräsht, helt och rent ut :)

 

Kommentarer
Postat av: Mollie ^.^

Kan du titta vad schampot heter när du har tid? FÖr min kompis har en häst som också har en vit svans xD

2010-07-02 @ 13:53:36
Postat av: Lovisa

Jag tror nog vi har samma schampo :) är det typ det som vi använde när vi schamponerade hästar i alkvettern förra året? Om du kmr ihåg ;)

2010-07-02 @ 14:41:05
Postat av: sofia / dressyrhatt @ bdb

DEt shampoot låter ju bra! ladda upp en bild på de o skiriv vad den heter ;)

vart kan man få tag på den? den verkar ju perfekt!<33

assöt bild:')<33

2010-07-02 @ 15:43:25
URL: http://iipsoffe.blogg.se/
Postat av: olivia karelius

Kul att ni har startat en blogg! Följer er bägge på bdb redan så kommer självklart att följa eran blogg. :)

2010-07-02 @ 16:22:56
URL: http://equestrianworld.blogg.se/
Postat av: johanna stapelberg

Skulle du inte du köpa storhäst snart ? :D

2010-07-02 @ 16:23:02
URL: http://qualitys.blogg.se/
Postat av: Linn

Jag Lovisa sånnt schampo är det! :D

2010-07-02 @ 21:04:21
Postat av: Linn

Svar till johanna stapelberg, letar för fullt men det är ingen av de jag sett som jag fattat tycke för =)

2010-07-02 @ 21:05:27
Postat av: Lovisa

Det schampot är verkligen superbra! Har det med till Mirez, det är nog det bästa man kan ha :) Men kommer inte heller ihåg vad det heter :(

2010-07-03 @ 00:18:30
Postat av: Ingrid

Skulle det kunna vara Schampo Fiebing Horse Salon & Conditioner ? :)

2010-07-03 @ 00:24:21
Postat av: Ida

Haha, jag älskar också de där hårda, fina knopparna men det finns ett problem. Thors man är av svanstagel=stenhård oh oböjbar!

Kan fläta hur hårt som helst och så fort jag rullar ihop dem ärdet som om ha sovit med flätorna x) de flesta andra hästan kan jag göra ganska okej samt hårda knoppar på, HAHA! xD

Det schampot är vrklige awsome! :D

2010-07-10 @ 23:39:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner