Första traven!

Datum: 2010-10-31 ~ Tid: 21:28:33

Har varit i stallet hela dagen förutom en kortis när jag var hemma och åt sen åkte jag tillbaka till stallet. Har därför inte blivit något bloggande.

Lillans temp har gått ner till 37,6 nu skönt! Hon verkar lite piggare och ser mycket fräshare ut så vi gick på en promenad.

När vi hämtade Cupido var han inte speciellt förtjust i transporten men idag när vi gick fram till den så nosade han lite och följde sedan efter lite tvekan med mig rakt över rampen, så duktig kille! Longerade Cupido med inspänningen idag igen, han sökte sig neråt på en gång och var mycket stadigare i formen idag samt mer avslappnad. Longerade honom över en liten bom som han trodde skulle hoppa upp efter honom och bitas, han tog därför extra stora språng. Idag hade han även stigbyglar för första gången. Vi band dem till en början så att de inte skulle slå mot sidorna sen tog vi loss dem så att de kunde röra sig fritt. Han visade inga tecken på obehag eller att han ens märkt att det fanns något där haha.

Idag hängde jag inte något på Cupido utan satt upp på en gång men eftersom jag inte hade någon assistans mer än mamma så fick jag hoppa upp från pallen i stigbygeln på en gång men det gjorde varken till eller från för hans del. Vi provade även att trava på några långsidor för första gången, han var jätte duktig! Jag koncentrerade mig bara på att rida mjukt och följsamt, han sökte sig neråt med krökt nacke helt på egen hand. Idag var första gången jag provade att driva. Jag gjorde som så att samtidigt som jag drev smackade jag lite, sen efter en stund så slutade jag smacka och drev bara. Helt sjukt hur fort unghästar lär sig alltså!

På slutet av den 5-10minueter långa ridturen så red jag själv i skritt och gjorde till och med en volt tillbaka. Är supernöjd med honom! I morgon ska han inte behöva ha något på ryggen. Jag tänkte prova att löshoppa honom nämligen.

Kommer ett eget inlägg om KM.


Kommentarer
Postat av: Matilda

Kan du inte filma då när du löshoppar honom? :D

2010-10-31 @ 21:32:16
URL: http://mmatilda.devote.se
Postat av: Hilda

Jättekul att det går så bra! Tycker också det skulle vara roligt om du filmade imorgon. :D

2010-10-31 @ 21:58:35
Postat av: Anonym

Ni låter väl honom vila ngn dag oxå ? :)

Unghästar behöver de så dom kan tänka igenom de dom lärt sej. ^^

Dom måste få vila minst 2 dagar i veckan från sadel/träns osv när dom är under inridning , bara satt du vet :P

2010-10-31 @ 22:03:23
Postat av: bea

kul att det går så bra! Och att han är så duktig.

2010-10-31 @ 22:03:29
Postat av: Anonym

Ett litet råd bara, jag har en unghäst som är 4 år..när jag köpte honom så hade han inga muskler alls på ryggen och detta gjorde att jag fick sluta rida honom pga av detta..så har pratat med många kunniga dressyr o hoppryttare att det är viktigt att tömköra unghästar(om dom trivs med att) för att bygga upp musklerna när de fortfarande är unga! Tänkte bara eftersom din unghäst inte har gjort ngt innan o du redan sitter på honom så är det ett tips för att han ska hålla! Annars får du göra som mig, gå med hästen varje dag=/ Inte så jätte roligt!

2010-10-31 @ 22:10:34
Postat av: Malin

va roligt att höra att de går så bra ! :D ser framemot att se bilder när han hoppar ;)

2010-10-31 @ 22:43:22
Postat av: Marcus

Kul att det går så grymt bra!:D Skitkul att följa utväcklingen:) Fortsätt så!:)

2010-10-31 @ 22:44:09
URL: http://marcuzfoto.blogg.se/
Postat av: Anonym

Linn har ridit in 30 unghästar så hon vet nog vad hon pysslar med..

2010-10-31 @ 22:51:27
Postat av: kim

ja men antalet är inget att skryta med..att säga att man ridit in så många tyckerj ag e lite skrytigt

2010-10-31 @ 23:27:14
Postat av: Linnéa

Vad kul att det går så bra med Cupido :)



Kan du inte göra ett inlägg och berätta hur du själv lägger upp det med schema/tankar för hur du tränar din unghäst? Vore väldigt intressant!

Lite hur du planerar in vilodagar mellan arbetet, hur du tänker med ridning/tömkörning/longering/löshoppning/promenader i förhållande till varandra, hur mycket nytt du lär in innan du repeterar, hur länge du tränar varje gång, hur ofta du ger långa viloperioder, hur du gör i växtfaser osv. alltid kul att läsa hur andra tänker när de tränar sina unghästar, det är ju så olika :)

2010-10-31 @ 23:32:09
Postat av: Amanda

Kul att det går så bra för er! :D



Men jag har bara en liten fråga, eller vad man nu ska kalla det.

Att rida in unghästar är sjukt ansträngande för dom. Nåt helt nytt liksom. Och man brukar ge dom en paus efter varje nytt moment och inte börja på nåt nytt direkt.

2010-11-01 @ 10:35:48
Postat av: Hanna

Till alla dom som kritiserar hur Linn rider in/tränar Cupido:

Jag känner inte Linn personligen men en sådan duktig och framgångsrik ryttare och "hästmänniska" som hon borde veta vad hon gör när hon rider in/tränar sina hästar dessutom är det alltid olika hur unghästen gör sina framsteg och hur han mår o.s.v så jag kan tycka att det är ganska dumt attt säga en unghäst bör... eller en unghäst behöver... Det är olika från unghäst till unghäst.

Bara en tänkvärd sak.

2010-11-01 @ 18:33:34
Postat av: Anonym

(Hanna)= Det var jag som skrev om min 4åring! Jag har jobbat utomlands med hopphästar och jag tävlar själv inom internationell nivå, så jag vet nog vad jag pratar om! Jag har ridit in hästar sedan jag var 10 år, Så ska man gå på det hållet så blir det ca 100 hästar jag har ridit in i mitt liv! Unghäst som unghäst de har fortfarande inga muskler om de inte är hanterade!

2010-11-01 @ 20:34:26
Postat av: alma

Låt henne träna cupido som hon vill ?

Jag tror inte linn gör någonting som kan skada hästen...

Btw cupido är jätte fin linn :D

2010-11-02 @ 17:56:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner