Härlig kväll

Datum: 2010-10-27 ~ Tid: 12:13:56

Skriver om igår nu i stället för att lägga upp inlägget jag skrev igår.

Lillan och jag var ute och gick i mörkret idag igen. Det är verkligen svinkall ute nu! När vi kom tillbaka till stallet idag så borstade jag henne och lindade både bak och framben med back on trackpaddar och fleecelindor. Svullnaden ser och känns helt oförändrad vilket både är negativt och positivt. Den är helt sval och fast men står ut en bra bit från benet. Känns som början till ett överben, men jag är inte speciellt kunnig inom området skador. Lillans förra ägare kommer och hälsar på snart och ska kolla på henne hur benet är och om hon rör sig taktmässigt och utifrån det bedöma när jag räknas kunna börja trava henne igen.

Braven hade en välförtjänt vilodag idag. Han gick lite godis, några pussar och lite kel. Han var väl inte helt nöjd med situationen men hästar vet inte alltid sitt eget bästa. Även om hästarna är pigga och arbetsglada kan de behöva en dag för att ta igen sig och smälta allt. Speciellt unghästar.

Jag ledde QP med sadel och träns i ridhuset idag och tränade halter endast för rösten och lite vändningar åt olika håll, han skötte sig utmärkt. Jag har en liten film på det som jag ska lägga upp. Sen joggade jag lite bredvid honom, tänkte att det är bra träning. Är nämligen sugen att vara med på 4års testet med honom (nästa höst) lika bra man börjar i tid så att inget kommer som en överraskning. Det gick också bra, han var lite seg i ”starterna” men efter några gånger hajade han och hängde villigt på. Vi provade även att trava över en liten bom som vi så småningom la upp till ett pyttelitet hinder. Han har aldrig hoppat förut men travade över som han inte gjort annat i sitt liv. Har en film från detta också. blir så himla glad bara av att vara i hans närhet. Han utstrålar så mycket liv, vilja och positiva tankar . Sen när han var ”uppvärmd” lite varm i kläderna helt enkelt så hängde jag något varv på honom, han var lika snäll nu som föregående gång. Kan inte sluta förundras över denna häst, han har gått ute på lösdrift i en hagen utan mänskligt umgänge i 3,5år och accepterar precis allt och tycker det är superkul vad än vi hittar på med honom. Han påminner mig på många sätt om Brave Heart och jag är säker på att han kommer hjälpa mig att finna tröst i saknade efter Braven mer än en gång. Sist men inte minst så satt jag min min lilla bäbishäst, kan ni fatta det? Jag la över benet och skrittade flera varv på honom utan att han kom med minst invändning! Han är så go! Jag hoppade av och provade att sitta upp ännu en gång och skritta några fler varv med samma lyckade reslutat. Helt avslappnad häst. Han sneglade lite uppåt bakåt på mig för att fråga: vad gör du där uppe? Och vände sedan blicken mot mamma igen. Film på detta kommer.


Kommentarer
Postat av: Elin Andersson

vad kul :) hoppas att lillan blir bättre :/ tkr att dina hästar är så fina! :)

2010-10-27 @ 12:23:49
URL: http://nellasella.blogg.se/
Postat av: Camilla

Vad roligt att det går så bra. Men tänkte bara på en sak, menade du 4-årskval eller kvalitén?

För åker du bara på vanligt fyraårskval är det ingen visning för hand, utan bara ridprov. I kvalitén är det löshoppning (eller uppsutten), visning för hand, och ridprov (samma ridprov som det andra med enda skillnaden att man på det andra rider en diagonal undan för ena skänkeln).

2010-10-27 @ 12:24:52
URL: http://hrdressyr.blogg.se/
Postat av: Lollo

det påminner om min 4åring jag har. Kom från lösdrifen i vintars då hon kom till mig sen så fick hon bara "stå" här hemma tills i somras då jag började med sadel och träns och "ridning" från det att jag tog på sadeln första gången och longerade henne tills att jag "hoppad" (ett bebis kryss) med henne så tog det 2 veckor. Helt obekymrad om allt. Men sen fick om gå ut på bete ett tag och nu håller jag på att börja rida henne riktigt;)

2010-10-27 @ 13:06:11
Postat av: Maja

Kul! Grattis till första lyckade ridningen! Vet vilket lyckorus man lever i! ^^

2010-10-27 @ 13:12:21
Postat av: Anna

Va kul att det går så bra framåt !

2010-10-27 @ 13:13:34
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Jennelie

Vad kul att det går så bra för Cupido :D



Hoppas Lillan blir bättre :(

2010-10-27 @ 14:19:15
Postat av: n

åh vad kul! :)

2010-10-27 @ 14:44:50
Postat av: jossan j fr stallet

keep up the good work!! =)

2010-10-27 @ 14:52:16
Postat av: Malin

Man behöver inte göra saker så ofta och mycket, bara men gör dem på rätt sätt när man väl gör det. Så hans beteende tyder på att han endast har positiva erfarenheter av människor, de lilla han har och Framförallt att du gör allt på rätt sätt. Mycket roligt att det går framåt. Lycka till!

2010-10-27 @ 14:57:00
Postat av: Bella-skötare på welsh-montainponnyn Amour

vad kul att det gick så bra :)

2010-10-27 @ 15:27:10
URL: http://stoet.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Shit va kul! :D Va roligt att det går så bra ;)

2010-10-27 @ 15:42:25
URL: http://thehappylife.blogg.se/
Postat av: Petronella

Hästar uppvuxna i flock utan överdriven männsklig kontakt är för de mesta mycket lättare att träna. Bara vi använder oss av samma språk som hästarna så är de inge problem - för dom kan de redan. Hästarna som växer upp en och en får aldrig lära sig detta språk och kan därav var mycket knöligare. Men alla hästar är olika :) Och unghästar är så roliga för dom utvecklas varenda sekund!

2010-10-27 @ 18:32:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner