Hemma

Datum: 2010-10-22 ~ Tid: 17:52:53
Nu är jag hemma igen, hittade inget till Claudia då jag bara hann in till Hööks och inte Till Häst. De har nästan aldrig något bra på Hööks längre, det var bättre förr? Det blev bara en ny vinterjacka till mig. Tänkte köpa en ny ut-och-gå grimma till henne, en Catago i silver. Vill att hon ska känna sig lite snygg när vi är ute och promenerar. Jag kan tyvärr meddela att jag tror att det inte är så bra med benet så det kommer kanske bli promenader framöver. Lotta kommer som sagt på måndag och tittar, sen ska vi boka in en tid för ultraljud när Michel Heyvaert kommer till Örebro nästa gång, beroende på vad hon säger, men allt visar väl åt det.

Nu ska jag och mamma ner till stallet och bygga en mindre hage på plant underlag och kyla benet samt ta in hästarna. Annie kommer hit sen med pizza och godis, bra! Jag behöver blir på bättre humör ... känner att jag håller på att brytas ned mentalt med denna jävla senskada och allt går åt helvete hela tiden.



Kommentarer
Postat av: Maja

Det måste vara riktigt påfrestande och frustrerande för dig. Men du ska ha en eloge för att du kämpar på och har kvar din älskade ponny, många hade nog gett upp för länge sen!

2010-10-22 @ 17:58:23
URL: http://causamremove.blogspot.com
Postat av: .

Jag ser upp till dig ingrid! dom flesta som haft det som du och claudia hade gett upp för länge sen!! Men du har gett claudia all din kärlek i nästan ett halvår, du tar dit laserbehandlare, vilket nästan alla andra skulle struntat i och bara låtit det läka och sen köra igång efter ett tag, men du har tålamod och går promenader och kyler osv. Vilket tar både tid och pengar. Du är underbar, tycker jag :)

2010-10-22 @ 18:11:07
Postat av: Nathalie

Upp med hakan & hoppas på det bästa:)

2010-10-22 @ 18:23:10
URL: http://nathaliebergkvist.bloggplatsen.se
Postat av: m

Fy fan rent ut sagt för att ha skadad häst. Det är vansinnigt påfrestande att hela tiden tänka på när hästen ska bli bra, att åka till stallet och hela tiden tänka på att idag kanske skadan har gått upp, det blir ju det enda man har i huvudet! Hoppas att allt blir bra med din ponny, eloge till dig som är så noggrann och lyhörd för hur hon mår! kämpa på, håller tummarna!

2010-10-22 @ 18:28:48
Postat av: Anonym

usch, stackars dig, hoppas allt blir som det ska med claudia! <3

2010-10-22 @ 18:52:12
Postat av: Anna

Hööks va verkligen bättre förr, och mkt snyggare saker också .. hoppas dom hittar tbx ^^

2010-10-22 @ 19:29:53
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Jennelie

Håller tummarna för er :)

2010-10-22 @ 19:33:32
Postat av: Linnéa

det är grymt påfrestande och stressande att ha en skadad häst eller en häst som haft en skada man är rädd ska komma tillbaka... Man blir så nojig att man tillslut inte vet om man inbillar sig elelr inte med att se svullnader och hältor osv som ingen annan ser... Jag har kännt mig helt knäpp ibland.

Jag förstår din stress och att du är nedstämd när hon kanske kan ha dragit upp senskadan igen. Jag hoppas verkligen att hon inte dragit upp något så hon behöver så mycket vila utan att ni snart kan fortsätta eran igångsättning.

Fortsätt kämpa på som du gör, du gör ett underbart jobb och Claudia kunde inte ha en bättre ägare som var mer rädd om henne.

2010-10-22 @ 19:53:56
Postat av: Sofia

Gud så tråkigt. Jag håller alla fingrar och tår jag har för dig med din lilla häst! Jag har en kompis som har en D-ponny som fick en senskada förra hösten. Hela tiden har den läkt kanon och hon har satt igång den ytterst försiktigt varje gång med hjälp av ett schema hon fått av vetten. Varje gång efter att den blivit riden i ca 1 - 2 månader går skadan upp och hon måste börja om.. Och varje gång gör dem allting ännu mer försiktigt och ännu längre återhämtningsperioder men icke :( Hoppas verkligen inte att det blir så för dig!! :(

2010-10-22 @ 19:54:44
URL: http://fireflyen.blogg.se/
Postat av: Ellen h

Nej vad tråkigt att höra! hoppas verkligen att det inte är något med senskadan. lider verkligen med dig då min häst hade en mindre senskada för några år sedan:(<3

2010-10-22 @ 20:23:00
Postat av: Leila

Hoppas att det blir bättre! Håller tummar och tår för er :)

2010-10-22 @ 21:46:20
URL: http://pumsie.blogg.se/
Postat av: Sofia iaa Boström

Kommer ihåg den känslan du har nu.. min ponny hade också senskada, och varje dag var man livrädd att det skulle ha gått upp. Vi bytte hovslagare och ställde henne i en lugnare och mindre hage (var uppstallad på ridskola) sen höll hon sig frisk. hoppas hoppas din fina Claudia håller sig frisk också...

2010-10-22 @ 22:19:39
URL: http://sofiaiaa.blogg.se/
Postat av: Ruth

Skadade hästar är verkligen inte roligt, men man får se det från den ljusa sidan att man lär sig nåt nytt :)



Söt häst :)

2010-10-23 @ 17:25:31
URL: http://asebrofoder.blogg.se/
Postat av: Ridproblem? Läs bloggen :)

Att ha en skadad häst är otroligt deprimerande :(

2010-10-23 @ 18:38:53
URL: http://ridkonsten.wordpress.com
Postat av: Lovisa

Hon är så fin!!

Hoppas att hon snart blir bra igen <3

2010-10-23 @ 18:41:22
URL: http://loviisaslife.blogg.se/
Postat av: Johanna

Så synd med Claudia och dej. Men jag tror på er! Min häst hade en senskada, alla trodde att han aldrig skulle kunna ridas normalt igen. Men med enormt mkt kärlek, vila och promenader så repade han sig och efter ett år kunde vi köra igång igen. Nu rids han nästan precis som vanligt. Vi kan hoppa och vi kan rida dressyr. Så jag är 99,9% säker att du och Claudia snart är ute på tävlingsbanorna igen för i efter motgångar kommer alltid framgångar. Hoppas att hon snart blir bättre, ni är ett fantastiskt ekipage som verkligen förtjänar att komma ut på tävlingsbanorna igen! :)

2010-10-23 @ 20:01:04
Postat av: Sandra

Ge inte upp!

Jag har en 22årig valack som "foderhäst" nu, och han hade en senskada för ungefär 3 år sedan. Det var på djupa senan (eller något liknande?) om jag inte minns fel (jag har bara fått det berättat, skötte inte om honom då). Iallafall, han vilade några månader och de trodde de skulle ta ungefär 8 månader för honom att bli frisk. Fast han var 19 år så piggade han på sig snabbare än de trodde och fick sedan en långsam igångsättning. De tömkörde honom och började sedan skritta korta stunder innan de byggde på.



Idag är han som sagt 22år och är den piggaste och roligaste killen man kan tänka sig! Senast i helgen sopade han banorna på tävlingen och nollade en LD klass i hoppning och vann en LC dagen därpå. Han älskar att hoppa och trivs verkligen inte att vara pensionär. Han har aldrig haft problem med senan igen och verkar väldigt nöjd med livet.



Jag förstår att det är jobbigt, men ge inte upp. Ha tålamod och mycket kärlek så kommer det löna sig i framtiden! :)

2010-10-24 @ 19:47:44
URL: http://strawberryblondee.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Hej!

Heter cornelia, och köpte ett sto, polskt halvblod i höstas. Tre veckor senare får hon en senskada i vänster fram. Så, kan inte mer än att säga att jag förstår. Man bryts ner mentalt. Hästen innan henne blev stulen osv. Hade med andra ord ett skit 2010. Hoppas 2011 blir bättre för oss båda ! :)



Btw. så driver jag just en blogg om hästar jag rider, och då min egen med sin senskada. Är i månad tre.

Lycka till!

2011-01-20 @ 18:37:17
URL: http://horseweekend.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner