Blue Wingfire’s Hero

Datum: 2010-09-28 ~ Tid: 17:55:16

Hero är hela familjens hund vi köpte honom som valp direkt av uppfödaren. Hero har nu hunnit bli hela 8år gammal.

Han är av rasen Austrailian sheppard som kallas Aussie. Rasen är ganska okänd för många, det är en slags vallhund från början men nu används de inom måna andra områden t.ex. lydnad, agility, spår, bruks, flybal m.m. Rasen innehåller än väldigt stor procent Border collie och de kan se ut precis som en ”BC”, samma täckning och kroppstyp. Men de kan även vara red mearl som Hero. Blue mearl är ungefär lika dant färgade fast grå med svarta fläckar i stället. Det är väldigt vanligt att de har blåa ögon. Det är inte ovanligt med ett blått och ett brunt, eller bruna med blå fläckar i och tvärt om. De föds med "tuss" till svanns, med halv eller hel, man amputerar alltså inte svansarna på dem. Hero har ”tuss”, så när han blir glad vill han gärna visa hur glad han är genom att vicka på hela rumpan i stället.

Hero är en jätte härlig hund som älskar mat, godis, motion och nya arbetsuppgifter. Han och mamma har tävlat upp till Elitlydnad, klass II agility, minns inte vilka klasser i sök, spår eller bruks. Jag har tävlat lite agility med honom samt freestyle som är ”dans” med hunden, mycket trix och sådant.  Hero älskar att hoppa och ligger alltid några hinder före sin förare.

Han är väldigt lättlärd och lydig. Vi ”klickade in” honom redan som valp. Med andra ord lärde han sig att ljudet av en klicker betyder att han gjort rätt vilket alltid leder till godis. Han älskar att trixa och lär sig nya trix på några minuter, han provar sig fram tills han hör ett klick och vet då att det är så han ska göra nästa gång det kommandot kommer.

Han har sökt sig allt mer till mig och nu följer han mig vart jag än går och är väldigt social. Så fort jag sitter vid datorn ligger han och sover bredvid i min säng. Under hela min tid under dagarna i skolan ligger han i min säng och när jag öppnar ytterdörren springer han ner för trapporna och hälsar varje dag som om vi inte sätts på år och månader haha.

Hero har dock blivit skygg för främlingar då en person skadade hans psyke väldigt starkt så att han helt enkelt inte vågar lita på sådana han inte känner. Om man som ny person ignorerar honom och inte försöker klappa och prata med honom så kommer han fram efter ett tag när han ser att man inte är farlig. Är man i stället på och ”tränger” honom morrar han och springer undan. Hero väljer verkligen ut vilka han gillar, det märks enorm skillnad på vem det är som kommer då han blir totalt överlycklig när ”de utvalda” kommer om det är andra gör han inte så stor grej av det. Ingrid är en av de som han har valt ut, han nästan kryper ur skinnet när hon kommer hit.



Kommentarer
Postat av: Maria

hej. måste bara säga att om ni lägger eran blogg på bloglovin i kategori hästsport så ligger ni topp sex och flera har chans att hitta er där.

2010-09-28 @ 18:46:43
URL: http://ricokeeda.blogg.se/
Postat av: bebba

är den en austrailian sheepdog ?:)<33



älskar dom hundarna :D

2010-09-28 @ 18:51:51
Postat av: Linn

Nej det är han inte, han är en Austrailian sheppard. Dessa raser är två helt olika :)

2010-09-28 @ 18:57:32
Postat av: Camilla

vill inte märka ord eller så, men rasen heter Australian Shepherd. Har också en sån, underbara hundar :)

2010-09-28 @ 19:25:24
Postat av: linn :)

sjukt cool bild! :)

2010-09-29 @ 11:42:43
URL: http://tavlingsryttarna.blogg.se/
Postat av: Ingrid

hahah hero <3 älskar när han slemmar i sängen på golvet innan jag ska sova!

2010-09-29 @ 16:02:26
Postat av: Anonym

hahaha söt :D

2010-09-29 @ 16:41:58
Postat av: Julia

Jag älskar Austrailian sheppard de är så himla fina hundar,

2010-09-29 @ 20:57:13
URL: http://www.vampirelovers.bloggplatsen.se
Postat av: sandra nensen

Jag bara älskar hans uttryck så underbar!

2010-09-30 @ 17:19:37
URL: http://sandranensen.blogg.se/
Postat av: Fanny

Australian Shepherd*

Shepherd står ju för "fårvallare"

Sheppard är liksom ingenting =P

Vill inte vara petig men felstavade namn är riktigt irriterande tycker jag =P

2010-10-02 @ 20:45:31
URL: http://lindelou.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner