Uteritt

Datum: 2010-09-27 ~ Tid: 12:23:36

Igår när jag kom upp till stallet fick jag se att jag bara hade ena sadeln där och på den fanns inga stilbyglar. Så det fick bli en barbackatur under tiden som pappa mockade och fixade hö. Jag tog hackamoret som är ett bra alternativ till bett om man vill ge hästen möjlighet att vila munnen.

 

Som vanligt när man sitter upp barbacka skjuter han rygga och skuttar lite för att sedan lugna sig så pass att man kan skritta på lång tygel. Han reste sig bara två gånger under ditvägen och det löste vi snabbt. Förut kunde det ta 30-40min att få honom att sluta resa sig, och gå i rätt riktning, nu testar han bara lite. En gång i galoppen tvärvände han i farten men då ”morrade” jag bara lite på honom så var vi på väg åt rätt håll igen. Resten av ditvägen gick kanon. Red lite skänkelvikningar och öppnor för att hålla ner tempot och hålla honom sysselsatt.

 

Alltid när man vänder hemåt blir han till sig och galopperar i skritt tempo i sidled och så fort man försöker få honom att bryta av gör han caprioller. Jag fick honom att skritta och när han skrittat lungt en stund fick han galoppera i samlad galopp för att sedan sträcka ut i valfritt tempo. Det vill säga full fart. Han gjorde 2-3 stora luftspång sen fokuserade han på annat i stället. När man bryter av och ska skritta så tar det en stund innan han lugnare sig så pass att han slutar tackta men sen kan man rida på lång tygel igen. När han fått bort andhämtningen red vi lite skolor i trav och galopp för att sedan skritta av.

 

Det finns så mycket positiv energi i denna ponny. Om ni bara visste vilken glad lite busen han är. Man blir så himla glad av att både rida och umgås med honom för han har en sån härlig personlighet och hittar alltid på roliga saker.


Kommentarer
Postat av: carolina

gulligt :)

2010-09-27 @ 15:51:50
Postat av: Anonym

Vad har du för KAVAJ Linn?



Skulle gärna vilja veta :)



Svara så snabbt du kan ;) <3

2010-09-27 @ 16:52:53
URL: http://sdsfwfefgefe
Postat av: Linn

Pikuer Diana :)

2010-09-27 @ 17:30:43
Postat av: lina

vill bara säga att du är grym och verkar verkligen i alla lägen sätta hästarna först. verkligen tuppe upp för det! :D

2010-09-27 @ 18:27:04
Postat av: Amanda

Hmm, känner igen det där. Min häst är superlugn på bortåtvägen (nästan seg) och sedan när man vänder så galopperar han åt sidan och typ piafferar, kan inte skritta normalt, hoppar till för varje litet ljud. Skitdrygd x)

2010-09-29 @ 10:07:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner