Skola

Datum: 2010-09-06 ~ Tid: 15:34:03
Jag tror att jag varit lite oklar med om och hur jag ska plugga och det är väldigt många som frågat. 

För lite mer än ett årsedan flyttade jag och Claudia hemifrån, till Lillerud. Där pluggade jag NV-programmet med inriktning på häst, vi fick alltså läsa endel häst och ridning varvat med alla andra ämnen som matte och kemi.

Tyvärr trivdes inte Claudia med ridningen på skolan så vi var tvugna att köra henne hem och tillbaka igen i princip varje helg för att jag skulle kunna träna och rida normalt. Det tog självklart väldigt mycket tid och pengar eftersom att min mamma eller moster var tvungen att åka från Karlskoga till Lillerud, hämta oss, och sen tillbaka till Karlskoga igen. Vilket är cirka 8 mil enkel resa, alltså 32 mil varje helg. Under de tre sista månaderna av terminen fick Claudia flytta hem på heltid och jag pendlade varje dag. Jag åkte buss 4 timmar om dagen för att ta mig fram och tillbaka till skolan, samtidigt som jag skulle hinna med Claudia och Quillen, alltså utsläpp, insläpp, ridning, skötsel och fodringar, samt skolan och allt annat.

Jag kände att det blev alldeles för mycket och det enda jag vill är att det ska bli så bra som möjligt för Claudia, och då är det självklara valet att hoppa av skolan och flytta hem, för det är hemma Claudia trivs bäst, och jag också. Jag hade verkligen inget vettitg liv på Lillerud, man var fast på ett och samma ställe eftersom att vi bodde på internat på skolan. När skoldagen var slut gick man direkt till stallet, var färdig vid cirka klockan 7 och efter det levde jag framför datorn och gjorde absolut ingenting annat. Helt isolerad från mitt vanliga liv, det är absolut ingenting jag saknar.

Sen blev det äntligen sommarlov och jag slapp pendla och fick vara hemma med Claudia på heltid. Jag började fundera över hur jag skulle göra och kom fram till att Kvinnersta har likvärdiga kurser för att jag skulle kunna hoppa in direkt på andra året och slippa läsa om första, för jag läste klart hela första året på Lillerud.
Men jag känner ändå att sitta i skolan på tråkiga genomgångar och lektioner på bestämd tid inte riktigt är min grej och hittade korr.se. En distansskola där man läser alla kurser  hemifrån genom datorn och åker ner till skolan vid några tillfällen och gör praktiska tentor. Great. Jag vill hålla ett högt tempo och bli klar med allt väldigt snabbt. Den vanliga skolan går så extremt segt att jag seriöst somnade flera gånger varje lektion, och jag sov verkligen djupt och kunde somna närsomhelst under en lektion eller genomgång, vilket inte var till min fördel.

Det har varit oklart under hela sommaren när eller om jag skulle komma in och fick tillslut ett besked om att det var fler ansökningar än någonsin detta år så att jag får vänta till januari innan jag kan börja plugga. Alltså hade jag 7 månaders ledighet framför mig då. Väldigt mycket dötid, men desto mer tid till Claudia.

I torsdags ringde de mig från korr och sa att de fått såpass många återbud att jag kommer att kunna börja skolan redan nu på fredag den 10 september! Verkligen en lättnad då jag vill bli klar med skolan och inte hamna ett halvår efter. Jag har som mål att läsa i ett såpass högt tempo att jag blir klar till juni 2011, alltså läsa 2 år under 1 års tid. Det kommer bli kämpigt men jag har gett mig fan på att jag ska klara det, och har jag bestämt mig för något brukar jag få igenom det, haha!
Jag ska fortsätta att läsa NV-programmet och hoppa in på andra året eftersom att jag är färdig med första. Jag ligger alltså med som jag ska och har inte hoppat över något år eller ligger efter.

Är det någon av er som läser på distans, till exempel korr.se, som har några synpunkter eller tips på hur man kan lägga upp läsningen eller om skolan bra/dåligt enligt er?
Det är väldigt många som hjälpt mig i detta och tipsat och gett förslag, tack så mycket till er! Men det är alltid roligare att höra från så många håll som möjligt, så vet ni något är det bara att skriva :)

Kommentarer
Postat av: Louise

gud vad bra den nya skolan låter :D blir också såååå trött på att skolan ska vara så seg :S -.-

2010-09-06 @ 15:55:18
Postat av: Anonym

När kommer nästa "hot or not" ? Älskar det!

2010-09-06 @ 16:01:25
URL: http://friiidafranssson.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Låter super! Gött att du kom in nu i september istället :)

2010-09-06 @ 16:37:16
URL: http://sheisnea.blogg.se/
Postat av: Cherie Mårtensson - En blogg om mitt liv

Jag har själv läst mycket distans och ska även göra det i höst och våren 2011. Mina tips är att försök sätta upp bestämda tider för skolarbeten då du verkligen jobbar med det. Det blir ett typ av "schema" och sen försök att inte ha för många kurser igång samtidigt. Går oftast lättare att läsa klart kurser när man inte sitter med förmånga kurser :D



Lycka till med studierna

2010-09-06 @ 16:37:31
URL: http://cheriemartensson.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Du ville ha tips med inlägg förut, jag skulle gärna vilja veta hur du går till väga när du rider ett vanligt dressyrpass. Från det att du skrittar fram till skrittar av.

Lycka till med studierna!

2010-09-06 @ 16:47:28
Postat av: FRIDA ELMLUND - en hästmänniskas vardag

Jag läser inte på distans men skulle kunna tänka mig att det är väldigt viktigt med planering och verkligen följa den till punkt och pricka, inte något 'jag gör det imorgon' :)

2010-09-06 @ 17:30:35
URL: http://fridaelmlundare.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag läser gymnasiekurser på distans, fast genom komvux. Det är JÄTTESKÖNT att slippa all dötid i skolan när man är färdig med allt men ändå måste vara där typ. Det viktigaste är att man ser till att plugga ett visst antal timmar per dag. Det lättaste är att gå upp en särskild tid varje dag och sedan plugga klart innan man gör något annat, men det sköna är att om man känner för det kan man göra det på kvällen istället:D

2010-09-06 @ 20:16:21
URL: http://yodadog.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag läser gymnasiekurser på distans, fast genom komvux. Det är JÄTTESKÖNT att slippa all dötid i skolan när man är färdig med allt men ändå måste vara där typ. Det viktigaste är att man ser till att plugga ett visst antal timmar per dag. Det lättaste är att gå upp en särskild tid varje dag och sedan plugga klart innan man gör något annat, men det sköna är att om man känner för det kan man göra det på kvällen istället:D

2010-09-06 @ 20:17:05
URL: http://yodadog.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Jag läser på korr och tycker att det är jättebra. Däremot något som jag måste säga är att det blir väldigt ensamt att plugga själv hela tiden, kan sakna att ha en klass som man kan umgås med. Annars är det toppen, se till att ha en bra planering och fasta tider bara :)

2010-09-06 @ 21:24:41
Postat av: elin

är det samma där kissie ska läsa ? :o

2010-09-06 @ 22:20:08
Postat av: Lovisa

Mamma har läst på distans och shit vad bra det var jag vart avendsjuk kan jag säga :o så himla härligt att kunna plugga när man vill, ha det tempot man vill osv.. skulle själv vilja plugga på distans men käns onödigt när man går sista året :)

2010-09-06 @ 22:56:49
Postat av: Liz

Jag läser på korr, och älskar't! Klart att man måste vara strukturerad, men det har du nog redan tänkt på.



Ett tips jag har är att inte forcera kurserna, hellre läsa lite fler kurser samtidigt då men på längre tid. Det är ju meningen att man ska komma ihåg det man läste även efter tentan;)



Annars önskar jag dig lycka till och vill du veta mer/ha fler tips eller bara prata med ngn som läser på korr får du väldigt gärna maila mig:) : [email protected]

2010-09-07 @ 11:26:16
URL: http://lillagoajag.blogg.se/
Postat av: Lina - Inridning, tävling och graviditet!

Gaah, önskar det hade funnits när jag gick gymnasiet!

2010-09-07 @ 14:50:54
URL: http://equilina.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner