Nya bloggen

Datum: 2011-04-14 ~ Tid: 23:02:56
Nu ska allt vara på plats men det kan ta upp till 24 timmar innan alla kan se den nya bloggen beroende på datorer, nätverk osv. Alla som besöker dressyrmupparna.blogg.se kommer då automatiskt att slussas vidare till dressyrmupparna.se, så under morgondagen försvinner denna blogg helt.

www.dressyrmupparna.se
/Ingrid

Kika in på "nya" bloggen

Datum: 2011-04-14 ~ Tid: 16:26:33
Från och med nu finns vi här --> http://dressyrmupparna.se vad tycker ni om den nya designen?

Nytt täcke

Datum: 2011-04-14 ~ Tid: 12:19:07
Idag kom Cupidos nya övergångstäcke. Ett Bucas Irish Tournout 50g. Perfekt övergånstäcke med andra ord, det är ju på tok för varmt för tjocktäcken nu men ännu lite för kyligt för ofodrat. Frtab har alltid så snabba leveranser! Jag betalade faktiskt 500kr själv och mamma 400kr. Känner mig riktigt duktig som la ut pengar på en relativt "tråkig" grej, det är ju mycket roligare att köpa schabrak, träns osv haha :D Men känns ändå bra att kunna bidra till att köpa nödvändiga saker också nu när jag tjänar egna pengar. Jag älskar när det är sån där "boglapp" eller vad man kallar det. Det ser så mycket proffsigare och lyxigare ut då, visst håller ni väl med?^^De försenade bilderna

Datum: 2011-04-14 ~ Tid: 09:32:05
Han var odrägligt pigg vid detta ridpass. Det var svårt att omvandla all hans energi till något positivt eftersom han bara ville springa, men det blev något bättre mot slutet i alla fall (:


Fler bilder kommer :)


Utvärdering

Datum: 2011-04-14 ~ Tid: 08:57:58

Pris: 89kr.
Märke: Fiebing’s sadeltvål.
Innehåll: 473ml.
Användningsområde: Mjukgör, rengör och ger extra glans.
Inköpt: Granngården.

Jag tycker att produkten var både prisvärd och lätthanterlig. I och med att det är en spray så blir man inte så där kletig och äcklig om fingrarna. Smutts som inte gått bort på över 1år hur mycket jag än putsat gick bort på en gång med denna spray. Jag är helnöjd och rekommenderar den.


Bilder från dagens ridpass

Datum: 2011-04-13 ~ Tid: 22:13:57
Internet är inte på min sida just nu så jag får inte upp fler bilder än dessa. Ni får helt enkelt resten imorgon!

Just nu är jag astrött och ska sova, därför berättar jag också om ridpasset tillsammans med de andra bilderna imorgon. En sak kan jag meddela, och det är att bloggen fördmodligen kommer att ligga nere mellan cirka klockan 10-15 imorgon. Detta beror på att vi ska byta bloggplattform och design. Bloggen är alltså igång på eftermiddagen igen och då är det dressyrmupparna.se som gäller och ingenting annat.

Tyvärr började det skymma lite idag så bilderna är lite halvtråkiga i färgen, tur att Claudia lyser upp ;)Clinic för hästar med oanade möjligheter‏

Datum: 2011-04-13 ~ Tid: 21:24:10
Kumla ridklubbs U-sek bjuder in till en clinic 18 april med Inge Överlien i problemlösning med häst t.ex. lastning och ledarskapsproblem.
Kumla ridklubbs U-sek bjuder in till en clinic 18 april med Inge Överlien i problemlösning med häst t.ex. lastning och ledarskapsproblem. Inge Överlien är tävlingsryttare inom western med många års erfarenhet av unghästutbildning och problemlösning. Han är även hovslagare sedan 15 år.

Vi hoppas att ni ser möjligheterna som detta ger er, att förstå hästens beteende bättre och delta i en kväll full med aha-upplevelser.

Clinicen startar kl: 18.00 och beräknas vara klar 20.30 
Fikapaus kommer att genomföras efter ca: halva tiden då cafeterian hålls öppen.


Plats:    Kumla ridklubb - Hagaby
Tid:      18.00

Kostnad: Icke Kurk-medlemmar: 80:-

Vid frågor om pris för grupper på mer än 5 st ring Nathalie Svärd 0705-15683
Varmt välkomna önskar Kumla ridklubbs ungdomssektion !

Vad tycker ni om dagens outfit?

Datum: 2011-04-13 ~ Tid: 21:05:00
Lindor: Ullared
Schabrak: Ullared
Ridbyxor: Ullared
Softshell: Skoltröja
Stövlar: Cavallo Weltmeister
Hjälm: Charles Owen Wellington
Träns: Hööks/swarovski

Mer bilder från idag ramlar in under kvällen, men visst är hon snygg i khaki? :D


Tjuvkik

Datum: 2011-04-13 ~ Tid: 20:51:30


Här är en av bilderna från igår, fler kommer håll ut haha :D


Mer shopping

Datum: 2011-04-13 ~ Tid: 19:10:17
Idag köpte jag mig ännu en stalljacka. Jag gillar att den är så pass stilren och snygg! :D
Vad tycker ni då? (:

Mysig welshvalack

Datum: 2011-04-13 ~ Tid: 14:10:30Typ: B  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 1993  
Namn: Noni  
Nu söker Noni ny ryttare! Noni är en 18-årig welshvalack, svettfux, 1,24 i mankhöjd, känns större att rida. Lätt att sko, lasta och pyssla med. Pigg att rida och fungerar bra både ensam och i grupp. Går i fom och är utbildad LC, hoppar om han får tydliga hjälper. Ranglåg i hagen och kan vara ensam både i stall och hage. Säljes pga att han är urvuxen. All utrustning utom sadel medföljer. Fler bilder kan mailas vid intresse.
 
 
 
Pris  18 000 kr

 
 

 För mer info kontakta   

Annonsör  Anette Kinell 
Region  Mellan Sverige 
Ort  Karlskoga 
Telefon  0586-726016 
Mobil  070-3202864Länk till annonsen: http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=463008


Halloj

Datum: 2011-04-13 ~ Tid: 12:31:59

Hej, sorry för låg uppdatering! Jag känner mig helt utslagen så jag har gått och lagt mig redan vid 9-10 tiden på kvällen och där av inte hunnit uppdatera er. Jag har vääldigt mycket i skolan just nu som jag tyvärr måste prioritera. Men snart är det ju lov och då kommer jag har mycket mer tid för bloggen :D I eftermiddag/kväll kommer nya ridbilder från igår, så håll utkik.


Tack: Stallmupparna.blogg.se för den fina bilden!


Veckans outfit @ Ljusrosa

Datum: 2011-04-12 ~ Tid: 20:36:42
http://ponnymaffia.blogg.se/

Tiden på Knutsbols ponnyridskola

Datum: 2011-04-12 ~ Tid: 19:41:04
Jag har fått önskemål om att visa bilder och berätta lite om när jag red på ridskola. Claudia är ju min första egna häst och innan jag fick henne red jag på ridskola i 13 år. Det var mamma som ville att jag skulle börja rida tillsammans med min lillasyster, hon slutade dock ganska snabbt då hon fick ont i rumpan, haha.

Jag fortsatte, och i början red jag bara på shettisarna innan jag gick upp på de "stora" ponnysarna. Jag kommer inte ihåg så mycket av de första 6,7 eller 8 åren mer än att allt rullade på och jag red ungefär en gång i veckan. Efter det började jag tillbringa allt mer tid på ridskolan och började sköta shettisarna och vara med på lektionerna. De sista åren var jag där varje dag, förutom den dag hästarna hade ledigt. Jag var på plats direkt efter skolan och åkte alltid hem sist. Vi som hjälpte till mest fick självklart rida extra, så jag red i princip varje dag och oftast flera gånger. I slutet av år 2006 fastnade jag för Zquasch, en liten c-ponny på 132,5 cm som jag alltid red på min ordinarie lektion.

Utöver den vanliga lektionen skötte jag honom varje dag, fick rida honon extra flera gånger i veckan och hade honom på foder på helgerna. Jag tävlade honom de gånger det fanns tillfälle och tillsammans har vi startat LA dressyr och blivit klubbmästare i hoppning.

Jag slutade på ridskolan under sommaren 2009 eftersom jag fått Claudia och på grund av min längd, dessutom hann jag inte med både Claudia och ridskolan. Jag har hunnit med mycket där nere under 13 år så det skulle ta mig en evighet att berätta om allt, eller ens en liten del, men nu har jag försökt trycka ihop lite information följt av ett fåtal bilder. Det finns ungefär en miljon från alla år, haha. 

Skulle gissa på att jag var ungefär fyra här och sitter på Labolina. Gulligt att benen inte ens når ned över kåporna!
Min syster Caroline, Noni och jag.
Noni, jag och min syster Caroline.
Min andra syster Ellen och jag. Här nådde vi inte ens upp till kanten på ponnyboxarna, haha!
Jag och Trestena Sir Antique.
Jag, Majsan (ridläraren) och Gancia på hela 89 cm!

Jag och Trestena Sir Antique.

Jag och min älskade lilla Zquasch ♥

Ni minns väl självklart bilderna Linn laddade upp från första omgången av Div 3 nu i helgen? Tre av ponnysarna i laget hör till ridskolan där jag alltid ridit. Min lilla Zquasch är med och honom ser ni på översta bilden.
Hampus och Charlie på de två bilderna ovan hör också till ridskolan. Charlie, den mörkbruna ponnyn provred jag faktiskt till ridskolan för ett antal år sedan. 

Tiden på ridskolan har varit oerhört rolig och jag har så himla mycket minnen med mig. Men främst är det där jag har fått min grund i ridningen.


Igår och idag

Datum: 2011-04-12 ~ Tid: 16:32:00
Puh, äntligen hemma! Började skoldagen med ett prov som gick hur dåligt som helst ... fick iallafall mvg på min labbrapport så det lättade upp stämningen lite. Påväg hem vad det självklart kontrollanter på bussen så jag fick skynda mig av typ fem hållplatser tidigare eftersom att jag åker på ogiltigt busskort. Min vanliga tur med andra ord. Jag lyckades komma undan som tur var men fick istället gå i en evighet med nageltrång, gött haha!

Idag ska Claudia få en vilodag. Jag skrev om gårdagens ridpass igår men det inlägget försvann tydligen. Hursom, jag och Virre red ut tillsammans igår och Claudia skötte sig kanon mot vad hon brukar göra. Oftast tar hon bettet och sticker men igår var hon helt kontrollerbar, nästan iallafall ;)

Idag ska hon få en vilodag så jag ska bara ner och pyssla om henne om en liten stund. Men det är mysigt det också, jag tycker att stallarbetet, mys och skötsel är minst lika roligt som ridningen!Dressyrryttartest

Datum: 2011-04-12 ~ Tid: 08:30:00

Projektet syftar till att öka intresset för vad en god grundsits innebär och därigenom höja kvalitén på svensk ridning i allmänhet och svensk dressyr i synnerhet.

Syftet med Dressyrryttartest är att främja god ridning i bemärkelsen ryttarens sits och inverkan på hästen. Bedömningsformen kan ses som ett steg i utbildningen mot den traditionella bedömningen som premierar främst gångarter och rörelsernas utförande. I Dressyrryttartest är inte hästens eller ponnyns kvalitet avgörande men en välskolad häst gör att ryttarens rätta inverkan blir tydlig.

Bland bedömningsgrupperna finns exempelvis den lodräta sitsen, balans, skänkelläge, handställning, effekten av hjälperna och helhetsintryck. Domaren ser till om sits och inverkan är rätt för den nivå som ryttaren befinner sig på och bedömer ryttarens utvecklingsbarhet mot högre klasser.

Vid dressyrryttartävling skall ett ridspö av valfri längd, dock max 1.10 m, bäras. Ryttaren förväntas ej skifta spöhand vi byte av varv. Ryttarens sätt att hantera ridspöt ingår som en del i bedömningen av ryttarens sits och agerande. En välutbildad häst förväntas acceptera att ryttaren bär spö.

Bedömningskriterier

1. Ryttarens sits. Balans – smidighet. Följsamhet – mellandelen. Skänkelläget – vinklar. Överliv, huvud- och handställning.

2. Ryttarens hjälpgivning, känsla och inverkan. Samverkan och effektivitet av vikt-, skänkel- och tygelhjälper.

3. Effekten av inverkan på hästen/ponnyn samt på utförandet av programmet och de ingående rörelserna.

4. Helhetsintrycket.

Källa: http://www3.ridsport.se

Jag tycker att den här ideén och tävlingsformen är riktigt bra, då lär sig de unga ryttarna redan från början hur viktigt det är att sitta och inverka rätt. Vad tycker ni?Cupis

Datum: 2011-04-11 ~ Tid: 20:38:16

Här kommer lite bilder från gårdagen. Eftersom jag var på tävling med ponnytjejorna fram till kvällen hade det redan börjat mörkna lite när jag red så kvalitén på bilden är ju inte toppen. Han var väldigt pigg med gick riktigt bra ändå tycker jag (: I början blev han lite kort och hög i och med att han var så framåt men sen blev det bättre. Skrittade och travade över en liten bom som han självfallet var tvungen att hoppa över haha! Han hoppas så himla fult, tur att han inte ska bli hopphäst med den ”tekniken” som han har hihi!


Hackamore

Datum: 2011-04-11 ~ Tid: 18:28:55
Jag fick en förfrågan om jag kunnde skriva lite kort om hackamore och självklart kan jag göra det :D
Hackamore är ett bettlöst alternativ till bett.
Det har en speciell typ av nosgrimma som fungerar på tryckpunkter i ansiktet, näsa och haka. Hackamore används ofta på unga hästar och hästar med mun/tandproblem. Vissa ryttare tycker också om att använda dem på vintern för att undvika att sätta ett kallt metallbett i en hästens mun. Hackamoret får inte sitta för lågt så att det verkar för lång ner på hästens känsliga nosrygg där brosket finns.

Källa: Wikipedia & Agria.

Det typen av hackamore jag har är ett så kallat "ponnyhack" den allra mildaste varianten. Så här står det om den typen av hack: Hackamore med platt lädernosdel och korta skänklar som ger en viss hävstångseffekt. Tack vare den breda nosdelen och de korta skänklarna är detta ett milt hackamore.

Ett milt hackamore är i många fall mycket skonsammare för hästen än ett bett. Det märker man tydligt på hästen, en känslig häst är lika fin på bett som hack medans okänsliga hästar racar/drar med hack som om de hade en vanlig grimma.

Jag brukar variera mellan bett med hack då och då för hästens skull, så att den får slippa bett ibland (:


Ett ponnyhack


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-04-11 ~ Tid: 17:57:39
emelie om Sneak peak:
han är verkligen jätte fin,
du har gjort ett riktigt bra jobb med honom :)
men en fråga bara, varför ser det ut som att du sitter så långt bak i sadeln?
ser det bara ut så, eller sitter du så pass långt bak och isf varför?
tacksam för svar :)

Svar: Tack så mycket. Jag tror att sadeln fortfarande ligger lite i bakvikt trotts att vi köpt ett bredare koppjärn eller så är den bara "konstigt" skapad, för jag tror inte att det är någon slump att "alla" tre som ridit Cupido hamnat långt bak på bakvalvet just på honom men inte på någon annan (eller rättare sagt inte i någon annan sadel). Jag red en gång med en annan dressyrsadel och då hamnade jag mitt i sadeln och inte baktill, så jag tror inte att sadeln ligger helt hundra. Vi har redan börjat kika efter ny. Ni får gärna maila mig om det är någon som säljer en svart dressyrsadel i läder av gott skick (: linningvarsson@hotmail.com

Jag får hela tiden "flytta" fram mig själv i sadeln för att den skjuter en bakåt, ganska irriterande.

Anledningen till att vi köpte en syntetsadel åt honom är för att unghästar ändrar sig väldigt mycket i kroppen och då blir man tvungen att byta sadel väldigt ofta. Så vi tänkte att vi skulle köpa en syntet och sen bara bytta koppjärn (så att den blir smalare respektive bredare) och sen när han börjar bli mer klar i kroppen köpa en fin lädersadel åt honom tex Amerigo, Cobra eller Jaguar.Sneak peak

Datum: 2011-04-11 ~ Tid: 13:00:00


Bild från igår, han var supergo :D


Gårdagen

Datum: 2011-04-11 ~ Tid: 11:11:44

Hej på er! Det vart verkligen en heldag på tävlingsplatsen igår, ändå från tidig morgon till sen kväll. Men roligt var det! Tjejerna var jätte duktiga :D

När jag kom hem efter tävlingen så åkte jag direkt till Cupido och red en sväng på utebanan, sen satt mamma upp och provade. När vi kom hem slängde jag bara i mig lite mat som hastigast och rasade sedan ihop i sängen och har sovit fram tills nu haha! Vi har halvstudiedag så det är lugnt, ska inte var i skolan förens halv 1.

I första klassen LC:1 som var ett dressyrryttartest var det bedömning cleround, de som red över 62% fick alltså rosett och plakett. Nathalie Busk - San Ziro, Sofia Bergström – Norrhaga Hampus, Lina Sanfridsson – Pegassus & Rebecka Kinell – Nickan var de från KRT som fick med sig varsin cleroundrosset med sig hem från denna klass, bra jobbat! Nästa klass var LC:2 där ingick första omgången av div 3. Med i laget var Karolina Åkesson - Eyroros, Rebecka Kinell - Nicka, Lovisa Larsson - Trestena Zquasch och Lina Sanfridsson - Pegasus. Laget kom på en 5:te plats av 6 lag, inte långt efter. De var jätte duktiga och nästa gång hoppas vi att det går ännu bättre. I denna klass placerade sig Lina Sanfridsson - Pegasus samt Sofia Bergström - Norrhaga Hampus och Sofia igen fast med Charlie. Nathalie Busk – San Ziro deltog även i denna klass med fina resultat men utanför placering. Grattis!


Lovisa Larsson - Trestena ZquaschFick syn på att Bellis var där och knäppte så klart några bilder.
Jag red henne ett fåtal gånger när jag stod i alkvettern med Philiac (:Rebecka Kinell – NickanNathalie Busk – San ZiroLina Sanfridsson - PegasusSofia Bergström - Norrhaga HampusSofia Bergström - CharlieKarolina Åkesson - EyrorosJag, Lina, Rebecka, Kornelia & Lovisa!


Det bästa med våren

Datum: 2011-04-11 ~ Tid: 08:55:09
Det är såhääär skönt när utebanan är fri från is och snö! Dels är underlaget mycket bättre än i ridhuset, det blir bättre bilder och Claudia blir mycket "snärtigare" och mer energisk utomhus. Helt enkelt en bättre energi att rida på. Eller vad säger ni, blir man inte gladare av att se den undre bilden? Den översta är ju tråkig och deprimerande. Älska våren och sommaren!
Slut på helgen

Datum: 2011-04-10 ~ Tid: 22:14:48
Då var ännu en helg avklarad. Varför går helgerna så fort jämt? :( Dock är det sista veckan nu innan lovet och efter det är det bara cirka 4 skolveckor för mig där jag knappt har en enda heldag i skolan, sedan praktik och sen drar jag till Turkiet! Slappt med andra ord, så jag ska försöka överleva.

Idag släpptes Claudia och Skokie ihop efter att ha gått i varsin hade i två veckor. Innan broddade vi ur (vårkänslor) och tog på skydd. Det gick ganska lugnt till, inget springande alls, dock en liten fight om vem som egentligen skulle bestämma. Det verkar som om Claudia blev den nya bossen, haha, gammeltanten. Virre smsade mig senare och berättade att de båda gick tillsammans och letade gräs så det verkar gå hur bra som helst.
Imorgonbitti ska vi ha gemensamt utsläpp eftersom det ofta kan bli lite mer stress på morgonen och vi vill båda hålla koll så att allt går lugnt till i hagen.

Nu ska jag fixa lite inlägg till morgondagen och sen tar jag natten. Hörs imorgon!

Bjuder på en av favoritbilderna från denna helg!Lite mer info om ponnyakuten 3

Datum: 2011-04-10 ~ Tid: 21:47:31Det verkar som om ni har dragit ett strå till stacken inför ponnyakuten 3! Galet sjukt och roligt hur mycket den dressyrmupparna.se påverkar (och nu menar jag inte ponnyakuten för er som älskar att misstolka, utan annat), lilla Ingrid och Linn, haha! Nej, men kul att SVT's Projektledare kikade in och tog till sig av era synpunkter!

Bloggen blir bara större och större för varje dag och det är verkligen hur kul som helst att driva den! Vi har dessutom vääldigt mycket stora grejor på G, ni lär märka om vi säger så ;)

Jag bjuder

Datum: 2011-04-10 ~ Tid: 20:35:16
Har får ni ett par hemska gamla tävlingsbilder som ni kan gotta er i. Dock tycker jag de är ganska söta, gud hur det såg ut alltså .. haha! 

Stolsits

Datum: 2011-04-10 ~ Tid: 19:45:37
Den senaste tiden har jag utvecklat en svag stolsits. Jag tycker att jag rider och inverkar bättre nu än förr, men mitt skänkelläge har försämrats. Jag antar att det är fler där ute som har samma problem? Förut hade jag större problem med att jag tog skänkeln alldeles för långt tillbaka, men nu verkar det vara tvärtom.

Jag försöker att tänka på detta men när jag drar tillbaka skänkeln tippar jag istället framåt. Stolsits är verkligen det fulaste jag vet och dessutom får det benet att se fetare ut än vad det egentligen är ... Det är nästan så att jag funderar på att binda fast skänkeln i rätt läge på något sätt, haha! Får ju ångest när jag ser bilder och benet ser dubbelt så stort ut och helt felvridet :(

Jag behöver verkligen tips på övningar eller sätt att tänka för att rätta till detta! Hjälp? Varför hamnar man i stolsits?


Dagens ridpass

Datum: 2011-04-10 ~ Tid: 14:35:09
Claudia var inte alls lika uppmärksam på mig idag utan hade koll på precis allt annat. Detta orsakade lite spänningar hos oss båda och jag fick jobba ordentligt. Efter x antal skänkelvikningar och annat lugnande och lösgörande arbete släppte hon till ordentligt och jobbade genom hela kroppen. Hon blir så himla härlig att sitta på när hon verkligen arbetar! :D 

Jag funderar på om jag ska ta en kvällspromenad med henne lite senare så hon får "gå ur sig". Imorgon ska hon iallafall få en vilodag!

Som vanligt vill jag bli bombad med kritik! Det är riktigt spännande att läsa om era åsikter, vare sig jag håller med eller inte ...Ser ni förresten att jag försöker tänka på händerna och blicken, även fast det tar tid att vänja om sig med olater ger det resultat!
Ryttarens och hästens balans avgör ryttarens ram

Datum: 2011-04-10 ~ Tid: 13:03:00Man kan avgöra hur välbalanserade hästens och ryttaren är genom att titta på avståndet mellan underarmarna. Man kan även se oliksidighet. En ryttare som rider på en välutbildad häst, det vill säga en häst som är rak, arbetar likadant med höger och vänster bakben samt tänker positivt framåt och är avspänd, kommer kunna ridas med en smal ram. Anledningen till det är att hästen är välbalanserad och kan sägas "gå på lina" tillsammans med sin lika välbalanserade ryttare.

En häst som däremot är sned, spänd och som trycker på ojämnt med bakbenen kommer röra sig obalanserat. Detta gör i sin tur att ryttaren kommer i obalans och hela tiden störs. Detta kompenseras ofta automatiskt med en bredare ram. Om man korrigerar ramen hos en ryttare som sitter på en obalanserad häst kan det ge en obalans och spänning som följd hos ryttaren.

När vi sitter med en bred ram kommer vi som ryttare att vara stabilare i frontalplan och har då mycket lättare att sitta avspänt i den lodräta sitsen med armarna i linje med vår tyngdpunkt och kropp. Med en bredare ram kan man också, på den obalanserade hästen, lättare inverka i takt med hästen.

Källa: Spänst och harmoni i ryttarens sits av Birthe VogeliusBredare ram


Smalare ram

Stora snackisen just nu är mina händer, och nu menar jag inte att det är fel att ni påpekar min bredare handställning, för jag ber faktiskt om kritik. Utan kritik kan man inte förbättras. Jag är medveten om att jag har problem med omkullagda händer, något som jag gör utan att tänka på. Att jag rider med en bredare handställning gör jag dock medvetet på grund av att Claudia inte är stark och välbalanserad nog, utan att jag måste vara där och ständigt möta upp henne.

Så fort hon bär sig själv tar jag ihop och upp handen, och så fort hon kommer i obalans och faller isär breddar jag mina händer för att kunna stötta upp henne till att "hitta tillbaka".
Sedan kan det ju diskuteras om min ridning med en varierad hanställning, det vill säga bredare och smalare beroende på hur hon arbetar, är rätt eller fel. Jag anser iallafall att genom att bredda och smalna av får jag henne att arbeta på bästa möjliga sätt, för det är inverkan som räknas. Den som kan sitta upp och rida Claudia korrekt med en ständigt smal och buren handställning kommer jag minst sagt bli mäkta imponerad av ;)  


Bloppis

Datum: 2011-04-10 ~ Tid: 13:00:00
Storlek ponny, 50:- eller högsta bud. Kontakta: boman34645@hotmail.com

Dressyr i paddocken

Datum: 2011-04-10 ~ Tid: 10:39:44


Godmorgon söndag!

Datum: 2011-04-10 ~ Tid: 09:07:17
Allt i stallet är fixat och hästarna är ute! Många har undrat hur Claudia trivs i nya stallet, och jag kan väl säga som så att jag har aldrig upplevt henne så "hemma". Hon är hur lugn och sansad som helst och klarar av att vara inne själv i boxen när Virre och Skokie är ute. Hon har tillochmed varit själv i hagen i hela 15 minuter utan att se någon annan häst, det ni, haha! Vi har provat ha henne helt själv förut men hon springer sönder så mycket som finns och då finns det ju stor risk att hon skadar sig i ren panik.

Förövrigt tycker jag att hon har blivit mycket trevligare överhuvudtaget. Jag stormtrivs också. Jag älskar att det är ordning och reda på precis allt, vilket inte riktigt funkade i mitt förra stall på grund av den minimala yta vi hade att röra oss på.

Idag la jag även märke till att isen hade försvunnit i hagen så det är äntligen dags att brodda ur och ikväll ska Claudia och Skokie släppas ihop. De har gått i varsin hage nu under två veckors tid så förhoppningvis blir det inte allt för mycket spring.

Nu bär det av till stallet igen. Jag ska rida Claudia på utebanan idag igen och försöka jobba vidare på känslan från igår. Mamma är taggad på fotografering så förvänta er bilder!Div3 omgång 1

Datum: 2011-04-10 ~ Tid: 09:00:00
Nu sitter jag förmodligen i bilen på väg till Gyttorps lokala ponnydressyr. Jag ska vara lagledare för div3 ponnylaget. Jag har tagit med mig lite extra nummerbrickor och hårnät i fall att någon av tjejorna glömt (: Önska dem lycka till?

Gooo KRT! :D
Nya saker idag igen

Datum: 2011-04-09 ~ Tid: 18:51:52
Har köpte lite mer hästgrejer idag haha! Blev ett nytt dressyrschabrak i någon slags grön nyans från Eskadron, med matchande lindor fast av märket Hansbo och putsmedel till sadel/träns. Vad tycks? (:


Tips?

Datum: 2011-04-09 ~ Tid: 18:06:13
Har letat efter stallplats under en längre tid, men det är svårt att hitta ett passande stall så jag tänkte
be er om lite tips. Jag vill gärna att stallet ligger nära ett ridhus och givertvis att det ligger i Karlskoga (:


Lite kort om min dag

Datum: 2011-04-09 ~ Tid: 16:50:53

Idag har jag sprungit i tre grupper på praktiken. Tror att jag börjar få liite bättre kondis för den där ”dödskänslan” dök inte upp idag haha!

Efter praktiken så åkte jag vidare till Cupido. Han fick en vilodag, triiist. Men man får ju tänka på vad som är bäst för hästen, jag ska ju rida i morgon så :D

Hela eftermiddagen har spenderats genom att ösa ut kärra efter kärra ur hagen med skit och hösilage. Mamma har nyligen haft ryggskott två gånger så jag fick köra alla kärrorna.

Jag tog några bilder på Cupido när han låg och solade.  Han fick gå lite utan täcke sen också, skönt!


Omgivningen

Datum: 2011-04-09 ~ Tid: 15:42:35

Jag visar runt lite om hur det ser ut runtomkring stall, ridhus, mitt hus osv. Lite rörigt kanske men hoppas ni förstår iallafall lite av vad jag menar :D


Bilderna från idag

Datum: 2011-04-09 ~ Tid: 14:25:00

Som vanligt så vet ni att jag vill att ni kommer med all sorts kritik. Kör på nu och kommentera ordentligt :D
Haha, alltså?Fina ponny!

Datum: 2011-04-09 ~ Tid: 12:46:56
Claudia var så sjuuuuukt rolig att rida idag! Jag svävade som på moln! Mamma fotade över 500 bilder, vill ni ha en stor bildbomb? 

Jag ska bara rensa lite så lovar jag massor av bilder + en lite längre film från dagens galopparbete :DJag måste slinka in med ett smakprov. Får ju nästan gåshud så snygg hon är, hihi!


Ny stallsko..?

Datum: 2011-04-09 ~ Tid: 10:30:00
Catagos nya sko är ju minst sagt förskräckligt ful. Jag vet inte om den är tänkt som stall/arbetssko eller till vardags? Det spelar nog ingen roll, lika ful ändå!

Håller ni inte med om att det skulle kunna vara den fulaste sko som tillverkats till hästsammanhang?Dagens outfit á la Ingrid

Datum: 2011-04-09 ~ Tid: 09:36:37
Så här ser jag ut idag!

Piké: Inter Sport 399:-
Swarovskiskärp: Charlie's 499:-
Ridbyxor: Pikeur 1200:- (jag kom över dem för 300)

Det är detaljerna som gör det ;)


Godmorgon

Datum: 2011-04-09 ~ Tid: 09:01:00
Idag har jag för ovanlighetens skull ingenting speciellt inplanerat, förutom att jag ska göra precis vad jag känner för. Ridsugen är jag självklart, och jag får med mig mamma och kameran ner till utebanan så ni kan väntar er bilder senare!

Är ni sugna på en ordentlig bildbomb på mig och Claudia!? :D
Isåfall fixar jag självklart det ...

Update från utebanan just nu. Härligt va?


Gamla dressyrbilder på Phillen och mig

Datum: 2011-04-09 ~ Tid: 08:30:00
Här kommer ett gäng bilder på mig och Philiac får 2008 (: Är ju på praktik nu, så detta är förtidsinställt.
En vecka kvar

Datum: 2011-04-08 ~ Tid: 23:00:00

Den som målar den finaste bilden på Cupido eller Claudia, eller varför inte båda? Den personen vinner, man får välja om man vill göra en handmålad bild, eller via ritplata, photoshop, paint you name it! 

Skicka ditt tävlingsbidrag hit --> dressyrmupparna@live.se

1. Skicka in en målad bild på Cupido, Claudia eller båda.
Tävlingen avslutas nästa fredag

Problem med statistik?

Datum: 2011-04-08 ~ Tid: 22:52:16
Är det fler än vi som har problem med statistiken idag? Vi har fastnat på 3600 besökare och har legat där sedan tidigt i eftermiddags. Det är ju lixom ett antal tusen mindre än vad vi ligger på i genomsnitt varje dag och siffrorna har fastnat och rör inte på sig överhuvudtaget.

Helt ärligt är jag såå galet trött på blogg.se. Endast strul! Det ska bli skönt att flytta över till wordpress, vilket vi gör under nästa vecka. Det tar lite tid men vi har folk som jobbar på det ;)

EDIT; Wordpress funkar visst i mobilen? Det gör det iallafall på iPhone ...Bildbomb

Datum: 2011-04-08 ~ Tid: 21:47:32
Hoppas ni står ut med en bomb av bilder från min uteritt idag? (: Glöm inte att kommentera (A)Längtar som en tok (som vanligt) efter nästa ridpass på honom! Känner mig som ett barn på nytt! 
Som när man gick på ridskola och längtade hela veckan till nästa ridlektion hihi! :D


Provade att rida på hack idag

Datum: 2011-04-08 ~ Tid: 21:09:43

Jag har aldrig ridit Cupido på hackamore förut, så idag tyckte jag att det var dags att prova. Han var jätte trevlig och lika mjuk och ”lätt” att rida som vanligt. Jag red något varv ute på dressyrbanan innan jag gav mig ut, mest för att se så att han gick att bromsa och styra som vanligt.

Det blåste så gott som storm, det hade till och med blåst ner ett träd vid sidan om vägen. Då kanske ni undrar varför jag väljer att rida ut ändå, med en unghäst som jag har och allt. Jo, för jag tycker att hästen ska känna sig trygg i vilken miljö som helst. Så jag rider på som om allt var normal, så att det ska han inte ska tycka att det är något märkvärdigt, på så sätt får man ju en mycket mer balanserad och stabil häst. Tänk om man red inne varje gång det blåser eller regnar, skulle man ställa in alla tävlingar då som hålls under regniga dagar bara för att ens häst är rädd/obekväm med vatten? Det är lika bra att vänja dem på en gång och bara köra på. Oftast är det ryttaren som ”gör en grej” av det hela, om man själv inte bryr sig så bryr sig inte hästen. Den litar på sin ryttaren att det är tryggt.

I början var han lite spänd eftersom det blåste så, han satt sig på rumpan vid ett tillfälle. Men jag drev bara på lite så gick han fram och slutade att fundera så mycket. Han var riktigt fin idag måste jag säga! Vi övade att rida genom en stor vattenpöl också, inför framtida situationer. Han var så duktig så.

Kolla vilken tuffing till häst jag har :DForsen dånar så högt att man inte ens hör när jag pratar med mamma när jag rider förbi henne haha!


Favoriter i repris

Datum: 2011-04-08 ~ Tid: 18:47:13
Underbart fina bilder fotade för exakt ett år sedan. Jag älskar dem verkligen, så härlig känsla i dem! Visst är de vackra?

Världens finaste Claudia ♥Ögat är bra igen

Datum: 2011-04-08 ~ Tid: 17:45:26
Skönt, Claudias öga är helt normalt igen! Hon ska få vila idag också men imorgon tänkte jag rida ner till utebanan och inviga den efter att snön försvunnit. Jag skulle gissa att mamma hänger på med kameran i högsta hugg!

Förövrigt slutade jag vid 12 idag men kom hem för bara en liten stund sedan eftersom att jag är expert på att missa varenda buss jag ska med och få vänta flera timmar på nästa. Duktigt! Hursom, sköööönt med helg! Bara en vecka kvar och sedan kommer det efterlängtade lovet.

Ikväll ska jag inte göra ett skit. Eller jo, jag ska städa mitt hus men annars tänkte jag lägga extra mycket tid på bloggen och skriva lite intressantare inlägg då jag varit dålig på det den senaste tiden, så håll utkik :D


Dagens shopping

Datum: 2011-04-08 ~ Tid: 16:05:10
Idag har jag köpt lite fina Schockemöhleprylar som jag visar upp i klippet nedan, både på bild och film.Vad tycks? :D


Vart går gränsen?

Datum: 2011-04-08 ~ Tid: 09:55:44

Det är både sött och charmigt med små hästar, men hur humant är det egentligen?

När aveln blir så här extrem sker lätt fel, en del minihästar blir rent av missbildade och kan inte leva ett normalt liv. För mjuka hovar är ett vanligt problem hos dem. Hovarna är alltså inte färdigutvecklade ännu. Dom är så mjuka att de medför komplikationer för hästen att röra sig över huvudtaget. Något annat som man ser hos miniatyrhästar är en fruktansvärt felaktig bål och rygg. De ser inte ut som hästar kroppsligt längre. Jag tycker nästan att de påminner lite om minigrisar i kroppen. När ett föl diar sin mor så ska fölet vara så pass högt att det får böja ner huvudet för att nå att dia, men dessa minihästar är avlade så att de är ”för små redan från födseln” de får i stället sträcka på sig för att nå upp till att dia, sjukt eller vad? Hur ska de inre organen få plats? Är det kanske därför deras buk buktar ut så mycket?

Hur söta jag än tycker att de är så kan jag inte undvika att tycka det är fel att avla fram dem. Jag tycker så synd om dem, ush. Annat vore om de mådde som vanliga hästar, då skulle jag inte ha några invändningar alls.Var gärna med och diskutera din åsikt om det hela


Fartfylld kväll i stallet

Datum: 2011-04-07 ~ Tid: 23:03:22
Jag tror det har slagit slint i huvudet på mig. Jag har nämligen varit ute och sprungit 5 km nu på kvällen och ätit en skiva grovt bröd, haha. Jag som annars är världens onyttigaste och hatar allt som heter frukt, grönsaker, kött och grovt bröd. Känner mig duktig! Som när jag och Linn var på stan förut, jag: Fan va gott det luktar!! Linn: Det luktar matfett? Haha, ja ni hör ju ...

Jag kom precis hem efter att ha nattat hästarna, vilket tog betydligt längre tid än vad jag räknat med. Jag hade nämligen kyllera på Claudias framben förut, som jag nästan alltid har under eftermiddagarna. Idag hade hon lyckats klia sig och fått massor i ögat så det såg ut som en tennisboll. Slemhinnorna i ögat har svullat upp rejält och det sitter lera under ögonlocken. Claudia är väldigt rädd för diverse sprayflaskor så Virre kom ner och hjälpe mig hålla henne. Vi lyckades spola rent endel så att hon iallafall kunde öppna ögat men sen vägrade Claudia att samarbeta och det var omöjligt att hålla henne  för att få göra rent mer. Vi fick iallafall bort det mesta så nu ser hon lite ändå. Det rann även lite så jag hoppas att det renar sig själv under natten.

Jag försökte hitta någon slags beskrivning på hinken vad man ska göra om man får det i ögat men hittade ingenting. Det "farligaste" innehållet var isättika som jag tror är orsaken till att det svullnat upp. Har inte ögat blivit bättre vid utsläppet imorgonbitti ringer vi ut veterinären så de får spola rent ordentligt.

Någon som varit med om liknande?


Det var väldigt svårt att få en bra bild då hon absolut inte ville hålla huvudet stilla. Såhär såg det ut när vi spolat rent så gott vi kunde med ljummet vatten.Salinero återvänder till tävlingsbanan

Datum: 2011-04-07 ~ Tid: 21:17:00

Anky van Grunsvens häst Salinero är snart klar för tävling igen efter ett års frånvaro på grund av skada.

Salinero fick en skada i manken förra våren efter att troligtvis ha rullat sig i boxen. Det tog mycket längre tid att läka än vad man först trodde och det innebar bland annat att Anky inte kunde medverka på VM för att försvara sin kürtitel från 2006.

Det har även spekulerats i att Salinero gjort sin sista tävling på hög nivå men  Anky säger att han snart är tillbaka.Visst är det roligt med så glada nyheter!? :D


Sto söker föl

Datum: 2011-04-07 ~ Tid: 20:25:53
SNÄLLA, SPRID DETTA!!!
Mitt sto fölade i natt (5/4 02.00), men tyvärr va vi tvungna att ta bort fölet.
Om du har ett föl eller vet någon som har ett föl som har mist sin mamma, snälla kontakta mig så fort som möjligt! Ammajour är kontaktade.
.........Linda Svensson 0704-36 06 45

Fick tips om detta:
Hästamma sökes AKUT till 2dgr gmmalt stoföl. Mamman dog idag 18/3 på operationsbordet på strömsholm.
Snälla sprid detta vidare! Det är våra vänner på Rävdansens stuteri som råkat ut för detta.
Om lämplig kandidat finns ring Ivan Sjöberg 0705 51099

Hoppas det kan passa?

Dagens aktivering

Datum: 2011-04-07 ~ Tid: 20:08:37

Idag har Cupido blivit jobbad från marken. Vi löslongerade lite i ridhuset. Snacka om att det har blivit skillnad på honom, i början fick man verkligen jaga igång honom för att han ens skulle trava. Så fort han fick chanse så bröt han av och galopp var ju knappt att tänka på. Han hade jätte dålig kondis så han blev svett på en gång och kunde inte bära sig i galoppen i vårat lilla ridhus. Nu står man bara i mitten och tittar på hur han galopperar och bockar runt varv efter varv haha! På slutet lugnade han ner sig och travade på riktigt härligt. Ni ska se vändningarna han gör nu haha! Vänder på en 5 öring. Som lilla Braven<3 Jag har öst ut 15 kärror från hagen idag och mer jobb väntar i morgon.


Icke hästrelaterat

Datum: 2011-04-07 ~ Tid: 19:45:10
Jag är precis lika galen i att shoppa kläder till mig själv som till Claudia! Detta är vad som införskaffats denna vecka. 

Skinnjacka - CUBUS 499:-, Jeans - Gina Tricot 499:- och Converse - Inter Sport 700:-
Vad jag har förstått så gillar ni att se vanlig shopping också? Vill ni se mer i fortsättningen eller endast hästgtrejor?
Vad tyckte ni om det jag köpt förresten? :D


Hörs lite senare

Datum: 2011-04-07 ~ Tid: 16:47:21
Idag är jag på bättre humör igen, och som grädden på moset ska jag nu ta en promenad till stallet och ta en härlig skrittur på Claudia i det underbara vädret. Jag planerar att skritta cirka 1,5 timme barbacka i bara strumpor, mjukisar och en tjock tröja med höög musik i öronen! Finns inget bättre, haha :D


Idag bjuds det på en bild på min saknade lilla plutt ♥

Ponnyakuten säsong 3

Datum: 2011-04-07 ~ Tid: 12:02:36

Det är nu klart att det kommer spelas in ännu en säsong av Ponnyakuten.
Skicka din ansökan till: Mastiff AB Ponnyakuten Box 27034 102 51 Stockholm.

Ser ni fram emot en ny säsong, eller har ponnyakuten tappa "stingen"?


Bilder och info från idag

Datum: 2011-04-06 ~ Tid: 22:08:12
Jag blev lite väl långdragen i stallet idag och har nästan precis kommit hem. Har ångest inför skoldagen imorgon då jag har redovisning och ett stort prov. Jag har inte ens börjat med någonting, vilket betyder att jag inte får sova inatt. Gött med världens huvudvärk, magknip och tandvärk. Döda mig tack. Nää, men jag hatar verkligen skolan av hela mitt hjärta, skulle göra allt för att slippa skiten.

Idag red som sagt Anki hela passet. Claudias istadighet från igår satt kvar endel, men jag tyckte hon såg riktigt fin ut ändå! Jag ska få mycket hjälp från Anki framöver och lägga upp en ny träningsplan för att kunna få ut, och prestera så mycket som möjligt iår. Mycket träningar samt arbete från marken. Hon ska även rida henne ett par veckor i sträck åt mig. Jag och Claudia har hamnat lite i en ond cirkel just nu och jag har svårt för att ta mig över tröskeln till nästa steg. Visst, vissa dagar känns hon kanonfin att rida men jag kommer fortfarande inte hela vägen. Claudia är, och har egentligen alltid varit alldeles för svår för mig. Hon kräver ett sjujäkla tålamod, ridning och teknik. Så det ska bli skönt med hjälp och tips längs vägen! :DFör eller emot brännmärkning, varför/varför inte?

Datum: 2011-04-06 ~ Tid: 20:37:00
Att brännmärka sin häst är något som strider mot lagen här i Sverige. I andra länder som exempelvis tyskland är det fortfarande helt lagligt.

Tre tyska avelsförbund kämpar för att få fortsätta att brännmärka hästar. De menar på att hästarna inte påverkas speciellt mycket av det.

En dansk veterinärstudie har jämfört reaktionen hos sju hästar vid brännmärkning och chipmärkning. De sju hästarna märktes med båda metoderna och deras reaktioner mättes. Bland annat mättes hudtemperatur, vävnadsreaktioner i huden och hjärtfrekvens. Inflammationsmarkören och stresshormonet mättes i blodprov.När metoderna jämfördes visade det sig att brännmärkningen medförde större hudömhet, mer svullnad och inflammationer och högre hudtemperatur jämfört med chipmärkningen. Hästarna visade dock inga tecken på långvarig smärta i någon av metoderna.

Vad tycker ni om att brännmärka hästar? Själv tycker jag att det är fullkomligt onödigt eftersom chipmärkning finns. Det är lättare att identifiera hästen via chipet plus att det är mindre smärtsamt för hästen att bli chippad. Jag ser ingen anledning till att hästarna ska behöva utstå mer smärta en absolut nödvändigt. Det känns som att tyskarna vill brännmärka sina hästar av princip för att följa gammla vanor, det finns ju trots allt bättre sätt nu. Varför ska hästarna behöva utstå något sådant bara för att det ska se estetiskt "bra" ut enligt dem?


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-04-06 ~ Tid: 18:00:00

Postat av: Agnes
ser fint ut :D iaf det lilla man ser på en bild ;) hur var han att sko? när det är första gången man skor brukar de inte bli lite ''rädda'' vet inte hur jag ska skriva det haha är bara nyfiken hur han reagerade :D


Svar:
Det gick jättebra att sko honom. Hovslagaren vi har är lugn och van med unghästar. Han lät Cupido ställa ner hovarna i mellanåt så att han inte skulle tröttna. Cupido var bara nyfiken och så mamma fick hålla i hans huvud för att han inte skulle bita av hovslagarens bakfickor.

För att vara unghäst och ohanterad innan han kom så är Cupido väldigt orädd i de flesta situationer. Han blir bara nyfiken när det händer något nytt och vill kolla. Han går i täten över broar som det dånar om. När vi rider ut så är det han som får gå först över och visa den äldre hästen att det inte är farligt.


Mot stallet

Datum: 2011-04-06 ~ Tid: 16:41:53
Usch, jag har galet mycket att plugga idag! Jag har två stora prov imorgon och två inlämningar .. som jag inte ens hunnit börja med. Jag tror inte det blir någon sömn för min del inatt, haha.

Nu ska jag strax iväg till stallet och min älskade lilla ponny! Det är så skönt att komma till stallet och bara släppa allt annat och koppla av, sen kommer man hem till verkligheten igen, och då menar jag allt plugg som väntar på skrivbordet.

Idag ska Anki rida Klådis, kameran hänger självklart med så jag uppdaterar er mer när jag kommer hem igen!


Bild på Anki och Klådan från förra veckan. Det var alltså inte jag som krympt för er som trodde det .. hahaha.Svar på lite frågor som ramlat in

Datum: 2011-04-06 ~ Tid: 16:09:13
Många pratar ju just nu om att de känner sig klara med sina ponnysar och vill gå över på storhäst. Om jag förstått rätt har du planerat att behålla Claudia trots att du fyller 18? Upplever du liknande känslor, alltså att du känner dig färdig?
Hmm, nej verkligen inte! Varje dag med Claudia är en utmaning och det finns så mycket kvar att plocka fram hos henne :)

Hur hög är hon Claudia, hur gammal och vilken ras?
Claudia är född -94 och blir alltså 17 i år. Hon är welsh partbred (korsning welsh, fullblod och arab) och 148 cm i mankhöjd.

Hur ser en vanlig vecka ut för dig och Claudia, ridmässigt alltså, gör du upp scheman eller hur gör du ?
Jag brukar inte göra upp några speciella scheman utan går efter dagsformen och "vad som passar". Oftast ser en vecka ut som så att hon har två dag hon vilar helt, två hon skrittas alternativt travas och galopperas utomhus. 3 dagar i ridhus brukar vara genomsnittet för oss. Ibland kan det bli lite mer i ridhus och ibland kanske jag rider ut en hel vecka, det beror helt enkelt på. Jag brukar också klämma in lite longering och annat arbete från marken.Hur många schabrak med matchande lindor till har du?
Om jag inte räknat fel tror jag det ligger runt 12 olika outfits som jag använder.

Vad har du för mål med claudia 2011 när det gäller tävlingar?
Just nu har jag bara som mål att rida med en bra känsla. Jag har inga mål med klasser osv. Förut var mitt mål att kvala nationellt men det la jag på hyllan för längesedan eftersom allt blev som det blev. 

Du är ju dressyr ryttare, men brukar du hopppa någon gång?
Ja, självklart gör jag det. Jag älskar att hoppa, men eftersom Claudia haft senskada är det inte möjligt för mig att göra det, iallafall med henne. Sedan hon blev frisk har vi faktiskt hoppat en första gång, i princip nedgrävda bommar, men kul hade vi!


Film från första skutten efter skadan.

Hur blev ni kända hästbloggar?
Vi har inte gjort något speciellt, vi är bara oss själva :D

Hur länge tror du att du och Linn kommer fortsätta driva bloggen?
Så länge vi tycker att det är roligt och ger oss någonting!

Hur många år har du haft Caludia? 
Jag har haft henne i 2,5 år.

När du lindar Claudias ben, hur får du lindorna så himla jämnt och snyggt?
Jag lindar ben varje dag, och ju fler gånger man gör det, desto snyggare och bättre blir det. Övning ger färdighet helt enkelt.


Mer bilder från igår

Datum: 2011-04-06 ~ Tid: 08:30:00
Cupido har föresten fått skor på fram nu eftersom han börjat bli lite ömfotad när vi rider ut på grusvägarna eftersom att snön har smält bort. Om några veckor så ska han få på bakhovarna också, om det behövs vill säga. Han har dessutom börjat äta kli (igen) för att gå upp i vikt. Hoppas att ni har en trevlig morgon! Jag red utan skydd eftersom Cupidos ben var leriga, jag vill inte att han ska få skav.Dagens ridpass

Datum: 2011-04-05 ~ Tid: 22:41:00
Idag kom vi inte överrens överhuvudtaget ... Jag tror hon är väldigt trött i kroppen efter helgen samt förra veckan, då vi har kört på ganska rejält och hon har jobbat hårt. Lite nytta blev trots allt gjort ändå och stundtals kändes hon kalasfin!

Imorgon ska Anki rida henne åt mig, och på torsdag hade jag tänkt mig en långtur i skogen! Nu när vägarna börjar tina upp är det perfekt underlag för att kunna dra på ordentligt uppe i skogarna! Fredagen tror jag blir en vilodag för Claudias del, eller promenad för hand, och i helgen har jag planerat in massor av fotografering på utebanan :D


Hmm, det såg faktiskt inte riktigt så illa ut som det kändes idag, men det är ju trots allt känslan som räknas ;)


Superhärligt ridpass!

Datum: 2011-04-05 ~ Tid: 21:48:00

Dagens ridpass var verkligen underbart! Han var väääldigt pigg så jag skrittade ganska länge och passade på att träna min sits. Tänkte på de saker som Anna tipsade mig om och försökte att hålla mig till dem. Han var något spänd eftersom han hörde hästarna där ute när de galopperade, men det gjorde inget då fick vi bara något att jobba med. För att var ändå inte spänd på ett sånt där otrevligt och jobbigt vis. Utan han kändes ganska snärtig lixom. 

I skritten så red jag lite volter, jag varvade med stora och små samt bytte varv ofta för att hålla honom sysselsatt. 

Jag gjorde i princip samma sak i traven. Men eftersom han är så piggilin och jag helst inte vill dra i onödan så gick jag in på åttvolterna, där lugnar han ner sig lite av sig själv eftersom han inte har plats att tuffa på för fort. När han var lugnare så gick jag ut på fyrkanten igen och provade lite tempoväxlingar. Det är så häftigt med honom för när man smackar, 1-2 smackningar så sätter han in sån där svävig ökad trav, dyngfränt tycker jag eftersom det är något som kommit naturligt! Jag lägger in lite skrittpausar här och där också, minns inte nu i efterhand precis när men sak samma.

Sen kom vi till galoppen som gick förvånansvärt bra. Det har nämligen känts en period som han varit lite grinig just när jag ska galoppera för att jag då lägger på skänkeln, tror det hörde ihop med fällningen eller något. Men idag gick det riktigt bra och han kändes ganska balanserad och inte fullt så springig som i vanliga fall. Avbrotten är jag supernöjd med! Jag red mest på volterna men växlade även genom att gå ut på fyrkanten då och då.

Sen fick jag gå tillbaka och göra åttan igen eftersom han blir lite upp i varv efter galoppen haha. Det gick ganska snabbt att lugna ner honom igen. Så vi red lite avbrott på långsidorna, skrittade ca 10 steg och sen travade jag igen. Det gick riktigt bra om jag får säga det själv. Är supernöjd med hela ridpasset! :D

Hoppas att det syns att jag verkligen la fokus på min sits och att Cupido skulle söka sig till bettet, vilket han gjorde kanon! Jag tycker att mamma fick många riktigt fina bilder idag! Kommer ännu fler under morgondagen.Hemma

Datum: 2011-04-05 ~ Tid: 18:30:53
Nu kom jag precis innanför dörren! Jag stannade kvar i stan och shoppade efter skolan. Fick med mig ett par vita converse och ett par nya jeans hem, jag som skulle spara pengar, hehe ... Jag har verkligen problem med att spara pengar, men jag brukar tänka som så att det är ju bättre att shoppa upp dom medan man lever? När jag är död har jag ju ingen nytta av pengar på kontot, men handlar jag upp dem har jag ju roligt för dem när jag ändå lever, typ, haha.

Nu bär det av mot stallet, jag har insläpp och Claudia ska till ridhuset. Det ska bli riktigt roligt att känna på henne idag och följa upp det vi tränade på i helgen!


Sugna på ny design förresten? Luuugn, den är på G ;)Film från dag 2

Datum: 2011-04-05 ~ Tid: 14:30:00Dessa klipp är filmade efter "pausen". Här tycker jag det gick hyffsat bra.
Han gick fram till handen bättre här än både första dagen och början av detta ridpass.

 


Tävlingen avslutas nästa Fredag

Datum: 2011-04-05 ~ Tid: 12:30:00Den som målar den finaste bilden på Cupido eller Claudia, eller varför inte båda? Den personen vinner, man får välja om man vill göra en handmålad bild, eller via ritplata, photoshop, paint you name it!

Skicka ditt tävlingsbidrag hit --> dressyrmupparna@live.se

1. Skicka in en målad bild på Cupido, Claudia eller båda.
2. Ladda upp bilden ovan på eran blogg/bdb.

Diss

Datum: 2011-04-05 ~ Tid: 10:30:00
För min del blir det en diss av Lacrosse's stallskor då de är "lite för mycket" för min smak. För eran del då?

När jag ändå är i farten kan jag ju lika gärna tipsa om dessa strumpor att matscha skorna med haha!God morgon

Datum: 2011-04-05 ~ Tid: 08:22:23

Hej på er, va glad jag blev när jag läste alla fina kommentarerna ni skrivit om filmsnutten jag la ut igår :D
Kul att så många la märke till att jag tränat stenhårt på det där med sittbenen!
Det går ganska bra nu men känns fortfarande konstigt att sitta på rätt sittben i det ena varvet.


Film från Cupidos första träning någonsin

Datum: 2011-04-04 ~ Tid: 22:30:00Det går lite fort i galoppen, min sist måste justeras, han är lite ostadig i formen vilket syns men det blir nog bättre när han våga ta lite stöd på bettet, men hyffsat går det ju ändå. Jag är faktiskt nöjd eftersom det var hans första träning. Han är så pass ung och orutinerad. Jag sparade ljudet så att ni kan höra vad som händer och sker.

Godkänt eller vad säger ni? (:


 


Markebäck dag 2

Datum: 2011-04-04 ~ Tid: 20:32:00

Andra träningen för Anna gick inte lika bra som den första. Eller jo bitvis men inte i början. För när jag höll på att göra i ordning Cupido i stallet så dummade han sig riktigt ordentligt så att han blev tillsagd på skarpen. Efter det blev han verkligen megatjurig, som en riktig pissmärr ärligt talat. Han lät mig inte sitta upp utan dansade omkring och upp på pallen och allt annat i sin väg. När jag väl kom upp i sadeln så galopperade han i sidled mot utgången och hotade att resa sig när jag bromsade. Han småreste sig några gånger och gjorde ett par caprioller rakt upp i luften. Han vägrade att skrittafram över huvudtaget så Anna föreslog att jag skulle börja trava på en gång så det gjorde jag. Då vägra han ta stöd på bettet och bara gjorde sig kort och hög i formen. Jag försökte givetvis leda lite och lägga volter så att han skulle gå fram till bettet och ta stöd, men minsta lilla jag bara rörde handen vart han ilsk och drog ihop sig ännu mer. Sen ilade han iväg som bara den i traven och tog bettet. Allt kändes bara skit!

Sen gick ena benlindan upp så Anna fick hjälpa mig att fästa den igen. Då fick vi en mikropaus, men det var tydligen allt som behövdes för att ”ilskan” skulle rinna av honom. För sen skötte han sig jätte bra, han var inte lika känslig i munnen som vanligt men gick betydligt mycket bättre än i början av passet om vi säger så. Han gick fram till bettet och tog ett ganska lagomt stöd.

I galoppen var han riktigt fin, finare än någonsin i ridhus tror jag! Han bar sig mycket bättre än dagen innan och kändes mer avslappnad och inte så springning så den var jag nöjd med! Skönt att avsluta när det går bra så att man inte har kvar den där hemska känslan som jag hade i början! Han påminner lite om Braven när han tjurar så här haha!


Här ser man tydligt att han inte söker sig till bettet, utan blir hög och kort i stället för lång och låg.
Det är nog just för att han påminner lite om Braven som jag gillar honom så mycket<3

 


Vårkvällspromenad

Datum: 2011-04-04 ~ Tid: 19:33:21
Jag och Claudia har precis varit ute på en långpromenad i vårsolen. Riktigt skönt att rensa huvudet och bara gå! Det blev ett litet träningspass för mig också, Claudia går så himla fort att jag nästan får powerwalka för att hinna med, vilket känns lite i benen nu efter den en timmes långa promenaden, haha! Till kvällen väntar plugg då jag har typ en miljon grejer som ska in i skolan denna vecka ... jag ska även åka fram till Coop och köpa Coca-Cola så jag överlever kvällen! :D

Den lilla araben i henne kikade förbi, hihi!


Mer bilder från Markebäck!

Datum: 2011-04-04 ~ Tid: 17:03:27

Claudia gjorde sig hemmastadd på en gång i sin fina pyjamas, haha ;)


Kikar ut ur bästa inneboxen ... Tönt jag är som är där typ 7 på morgonen låångt innan alla andra bara för att få just den boxen, hihi.Diss

Datum: 2011-04-04 ~ Tid: 14:30:00

Jag köpte ett jätte snyggt dressyrschabrak från horze någon gång under förra året på en mässa. Vitt och smårutigt med snurrad silverpasspoal och en krona längst ner i hörnet. Men passformen var jätte dålig, jag fullkomligen hatar när dressyrschabrak inte är tillräckligt raka där fram. Om de är för utsvängda ser det ju ut som allroundschabrak! :S Detta syntes dock inte när jag köpte schabraket, för då hade jag givetvis aldrig köpt det.

Vad tycker ni om dressyrschabrak som är konstigt skurna framtill?Väldigt tråkigt med en sån stor miss på ett annars så fint schabrak :(


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-04-04 ~ Tid: 12:30:00

Svar: Tack så mycket. Han står på fri tillgång på grofodret hösilage. Analysen av fodret visar höga näringsvärden. Han äter flera kg korn och krafft grov per dag för att hålla vikten och han är avmaskad. Jag skulle gissa på att han är i någon slags tillväxtperiod just nu, men jag gör så gott jag bara kan för att få upp honom i hull (:


 

 


Fina bilder från markebäck!

Datum: 2011-04-04 ~ Tid: 10:30:00
Ingrid och jag gick ju så klart på våran årliga foto/promenad-runda med våra pållar haha! Här kommer resultatet.


Så här stod Cupido hela tiden x) Trodde han att han skulle nå att nosa på hästarna på gången eller vadå?


Han ser ut som en fölis på den här bilden ju!Nya KL-saker

Datum: 2011-04-04 ~ Tid: 08:30:00
Kikade på Kingslands nya vårkollektion här om dagen. Hittade några riktigt groteska saker men dom tänker jag inte visa här haha! Jag visar dom grejerna som jag blev förtjust i istället :D Kingsland är snyggt med vråldyrt!


Strumporna här kostar 119kr.


Denna unisex jacka går loss på 1799kr.


Dessa strumpor kostar 119kr.


3149kr får man ge för den här regnjackan.


Den här västen kostar 1399kr.


1499kr kostar den här softshelljackan.


Lite update om ponnysarna

Datum: 2011-04-03 ~ Tid: 23:00:00
Båda "mina" ponnysar har varit på tävling idag med sina nya mattar.

Anna och Philiac startade LB:1 & LA:1 dom vann båda klasserna. Stort grattis! :D
Besök hennes blogg här: http://ponniiiiryttare.blogg.se/
Victoria och Braven red en regional LA:1 och blev första utanför placering. Bra jobbat! :D
Besök hennes blogg här: http://ponilovers.blogg.se/


Video från träningen?

Datum: 2011-04-03 ~ Tid: 20:46:55
Är ni sugna på att se en video från träningen? Vet inte riktigt om jag vågar ladda upp den nämligen.

Jag är lite av perfektionist när det gäller ridningen så om det inte går lika bra som jag tänkt mig vill jag göra om och göra rätt. Det känns lite jobbigt för mig att visa för andra när jag inte tycker att det går fullt så bra som det borde gjort (men jag har ändå tagit mod till mig och gjort det förut, men det är lite tungt när man blir totalt sågad gång på gång). Jag vet att jag har högra krav på både mig och Cupido i och med att han bara är riden i några månader. Men det är faktiskt vissa av bloggläsarna som bidrar till att jag blir osäker och inte vågar visa något som inte är bra nog. Det kommer alltid finnas fel att påpeka vem det än är som rider, men jag kan se och konstatera dem själv eller med hjälp av en instruktör.

En 4åring som är under inridning kan man inte begära ska gå som en färdigutbildad häst ännu....eller?


Bilder printade ur film från träningen.


Fler bilder från första träningen

Datum: 2011-04-03 ~ Tid: 18:36:12
Vi jobbade med att få honom lite lägre och längre i formen. Inte så pass att han gick med nosen i backen utan bara minimala skillnader, men som gör stor skillnad för ridkänslan. Jag tycker att vi fick till det riktigt bra faktisk. I galoppen blev han lite överpigg och ilade iväg. Men efter ett flertal fattningar så vart han mer harmonisk och avspänd då vart galoppen stadigare. Jag tycker detta var helt OK med tanke på att det var hans första träning plus att han faktiskt är en liten bäbis under inridning.Roligaste/fulaste bilden från MB

Datum: 2011-04-03 ~ Tid: 17:20:16
Eller vad tycker ni haha?
Markebäck dag 1

Datum: 2011-04-03 ~ Tid: 16:28:55

Jag börjar med att skriva om första dagen. Hej på er föresten! :D Han var riktigt framåt men väldigt lätt i munnen och trevlig. Anna hjälpe mig att komma till ridning på ett sånt sätt att jag kunde genom honom ett bättre stöd och mer balans. Jag har ju varlig lite rädd för att rida honom ordentligt mellan hand och skänkel så han har i stället fått för lite stöd och hjälp av mig. Anledningen till att jag inte ridit ihop honom mer är för att jag är så rädd att han ska bli okänslig i munnen och komma långt bakom lodplanet. Men Anna hade verkligen superbra tips och råd som hjälpte mig med detta utan att förstöra något. Han var fortfarande lika mjuk, pigg och känslig men mycket bättre balanserad. Det ända jag ändrade var att jag slöt om lite försiktigt med benen så att han kände sig trygg och visste vart han skulle och vred om min hand. Lätt som en plätt kan tyckas, men inte lika lätt när man ska komma fram till det själv. Att något så litet kan göra så stor skillnad? :O

 

Vill ni se ännu fler bilder? :D Har MASSOR!


Lite mer från i måndags

Datum: 2011-04-03 ~ Tid: 16:10:00
Jag vet inte om jag nämnde att Anki red Claudia lite i måndags på träningen? Isåfall gör jag det nu! Anledningen till detta var att jag upplever Claudia så stum och stark på det tredelade och ville att hon skulle sitta upp och känna på henne. Jag ridit på rakt bett den senaste månaden då hon är supertrevlig på det. men problemet är ju då att man inte får tävla ponny på rakt bett utan jag måste rida med det tredelade ...

Hursom, hon satt upp och lossade henne lite åt mig. Ibland blir jag så inne i att jag vet hur jag ska rida henne att jag glömmer att variera mig och fastnar i det jag gör. Därför upplever jag ibland Claudia väldigt hård och stum, vilket beror på mig då jag måste ändra teknik. Claudia har alltid varit den stretigare typen av häst som är väldigt hård men samtidigt känslig. När man rider henne måste det hela tiden hända någonting, minsta lilla jag blir stilla i hand eller skänkel blir det en liten dragkamp, och det är där mitt problem ligger.

Jag tror det var mer än ett årsedan Anki satt på Claudia senast, och nu när hon red henne i tisdgas tyckte hon att det blivit enorm skillnad på henne, vilket självklart är roligt att höra! Efter Anki ridit släppte den där lilla spärren som jag inte kunde ta mig förbi själv när jag ridit med det tredelade.

Jag tycker att det är suuuperviktigt att rida många olika hästar, men det är också viktigt att låta andra rida sin egen häst då och då. Man blir ju "hemmablind" och att sätta upp någon annan kan göra att man finner nya lösningar på sina problem. Anki ska dessutom rida Claudia åt mig ett par dagar i sträck nu inom en snar framtid, mer om det då :DVad är skillnaden?

Datum: 2011-04-03 ~ Tid: 14:03:00
En sak jag tänkt mycket på under en lång tid är vad dom är skillnaden mellan att vi tycker, och att ni tycker?
Nu tänkte jag ta Hot or Not som exempel, vilket är borttaget för längesedan, och ni vet nog vid det här laget vad jag tyckte om det? Pinsamt, töntigt och inte något som intresserar mig. Jag anser mig absolut inte vara någon som ska påpeka hur andra sitter, hur andra rider och hur andra ser ut. För att göra klart för er hur jag menar tänkte jag ta ett exempel.

Vi säger att vi "bedömt" en bild och skrivit att hästen bör komma ihop mer i formen som ett random exempel. Vissa blir då sjötokiga och säger att det går absolut inte att avgöra någonting genom en bild för det beror på exteriör och bla bla. Fine, det köper jag. När jag sedan lägger upp bilder när jag rider då går tydligen allt att avgöra genom att se oss på bild? Nu vet jag att jag ofta ber om kritik, det är inte det som är grejen, utan skillnaden mellan att ni kan se på bild, men inte vi. Jag får inte rida med bred hand, jag tittar nedåt, jag har stolsits, jag hackar med sporren i sidan, sadeln ligger för långt fram, hon är felmusklad, stel osv, listan kan göras milslång. Det ni ser på bild är en mikrodels sekund av hela mitt ridpass.
Den stora diskussionen just nu handlar om min handställning, och varför rider jag med breda händer så ofta? Jo, för att jag måste understödja och vara där och möta upp henne då hon inte är helt lösgjord. När jag väl kan ta ihop handen gör jag självklart det, men varför ska jag rida men en buren hand för att behaga era ögon när det som behövs för stunden är en bred handställning? 

Det verkar som om många rakt av förknippar en bred hand med en hård hand, en "hög-och-ihop" hand med mjukt, och en lodrät sits med en bra inverkan?


Anki hade läst kommentarerna här på bloggen som handlade bland annat om detta med min handställning etc. Jag lånar två utdrag ur hennes text som hon skrivit på sin blogg angående detta, hoppas det är ok? :)

"I guess att dessa människor inte är ryttare själva för den dagen man kan sitta upp på en outbildad relativt icke lösgjord häst och sitta helt stilla, stadig och statisk utan att använda sig av hjälperna mer än minimalistiska hjälper som inte syns och ändå få en välriden häst, då lär ju lyckan vara gjord.

Ju längre man kommer i utbildningen av sin häst (och sig själv såklart) desto mer lösgjord, desto mindre hjälper behöver man använda MEN ett stort fel är att många inte utnyttjar sina hjälper och sin sits och blir därför "statiska" och inte tillräckligt följsamma och ridbara vilket ofta leder till att hästen inte blir helt lösgjord. Man ser ofta ekipage varav ryttaren sitter väldigt fint och stilla men hästen arbetar inte på ett önskvärt vis. Man hör ofta dessa ryttare undra varför "jag bara fick en sexa på sitsen..."? Inverkan mina vänner, inverkan..."

 

Och nu då, nu har vi diskussionen om Claudias rygg. Jag visade er 7 bilder igår och från dem avgör ni att Claudias sadel har gjort hålor i hennes rygg? Haha hallå? Har ni någonsin hört talas om färgskiftningar som lurar ögat? Har ni någon aning om hur lång tid det tar att bygga upp muskler igen på ett nätt 17 årigt sto som tappat allt och varit konvalescent i 5 månader? När jag läser vissa av kommentarerna verkar det ju inte direkt så.
Men det är tur att ni vet så jävla mycket jämt ändå :D

 


Träningsdag 2

Datum: 2011-04-03 ~ Tid: 12:58:32
Nu har jag precis kommit hem igen. Claudia var nöjd över att komma ut i hagen hemma och träffa sin kompis igen. Träningen imorse var väldigt givande. Anna satte verkligen fingret på våra problem och det som jag brukar smita undan med. Vissa saker är helt enkelt för svåra med Claudia för att jag ska kunna ta igenom dem på egen hand och därför fuskar jag lite, vilket jag inte borde.

Vi jobbade mycket övergångar i galopp på rakt spår då hon har en tendens att bli stark och dragig då jag inte är tillräckligt kvick i skänkeln utan fegar då jag är rädd för att hon ska dra ännu mer. Där måste jag lära mig att hitta ett mellanting, oftast är jag för seg i skänkeln så hon blir efter in i fattningen eller så är jag för på och hon kastar sig iväg, men idag blev många fattningar väldigt bra mot vad de brukar vara.

Vi jobbade även mycket sidvärts som är väldigt klurigt på Claudia. Skänkelvikningarna undan för vänster skänkel är helt okej men undan för höger tar det stopp. Hon tappar bjudningen, jag blir låst och det går trögt. Bara att jobba på! I travarbetet kändes hon kalasfin, dock lite långsam framåt men jag hade en härlig känsla mellan hand och skänkel.

Imorgon ska hon ridas ut och få galoppera av sig lite och sen ser jag fram emot att jobba vidare på detta och kombinera med de tips jag får av Anki :) 


Har beslagtagit Ingrids dator!

Datum: 2011-04-02 ~ Tid: 19:13:34
Jag lyckas inte ladda upp några bilder det kommer bara upp: sidan kan inte visas när jag provar :(
/LinnSnygg-Claudia :D

Datum: 2011-04-02 ~ Tid: 18:29:43


Mer bilder

Datum: 2011-04-02 ~ Tid: 16:31:23
Internet här är sjukt segt, det har tagit mig 1,5 timme att ladda upp bilderna här nere. Nu ska vi ge oss ut och fota litegranna och förhoppningsvis är internet snabbare lite senare så vi kan visa er. Det blev inte så mycket bra ridbilder på mig och Claudia idag men jag hoppas på bättre imorgon :D

Titta vad hon har biffat till sig igen :D
Färdigtränad

Datum: 2011-04-02 ~ Tid: 12:52:07
Nu har jag precis tränat färdigt. Jag var på plats klockan 07.00 imorse för att få den bästa inneboxen, haha! 

Träningen gick helt okej. Vi tränade mycket övergångar mellan trav och galopp, lite skolor och endel travarbete. Hon släppte till ganska bra i slutet då hon var väldigt spänd och stretig till en början eftersom hon vilat i tre dagar innan. Imorgonbitti kör vi igen och då hoppas jag på att hon ska vara lite mer medgörlig. Men i det stora hela är jag nöjd. Jag tränade förresten för Anna Aneheim :)

Jag hittar inte Gunilla just nu och hon har lite mer bilder så jag lägger upp dem om en liten stund.Önskebilder

Datum: 2011-04-02 ~ Tid: 09:00:00

Såg att det var någon som önskade att få se snö-bilder på mig och Braven tillsammans. Er önskan är min lag ;) Mina ridstövlar var precis nya när dessa bilder togs och gick ända upp på knäskålen så dom gjorde fruktansvärt ont och gav mig inte möjlighet att böja benen tillräckligt för att de var för stela. Jag hade köttsår i knävecken när jag tog av dem... Vill man vara fin så får man lida pin? När vi kom in i stallet igen så tuppade jag av, tror det var av kylan?April april!

Datum: 2011-04-01 ~ Tid: 23:30:00
Var nog inte speciellt många som gick på mitt aprilskämt haha, men det var värt ett försök! Jag var allstå INTE och kollade på någon häst idag. Jag var på behandling, så jag kommer att få gå på smärtstillande under träningshelgen.
Tagga!

Datum: 2011-04-01 ~ Tid: 22:14:31
Nu har jag packat alla mina kläder osv inför morgondagen. Lite tidigare under dagen var jag så pass rastlös att jag plockade isär Cupidos träns, lädergrimma, lossade stiglädren och smorde dom en gång till. Haha detta var tredje eller fjärde gången jag smorde dem utan att de blivit använda i mellan. Ska blir så himla kul i morgon! :DÖnska mig ett lycka till inför första träningen med Cupido? (A)


Önskeinlägg om benlindor

Datum: 2011-04-01 ~ Tid: 18:18:17

Benlindor används för att ge benen stöd och skydd när man rider eller för att minska svullnader under natten i boxen alltså. Till vardags är det ju smidigare att ta på ett par benskydd men om man vill att det ska vara lite extra snyggt så lindar jag istället.

Det finns fleecelindor. Dom behöver man inte ha paddar under när man rider. Det är en smaksak om man vill ha det eller ej, vet att det finns väldigt många åsikter gällande detta. Men i boxen under natten ska man alltid ha paddar under.

 


Elastiska benlindor. Dom måste man ha paddar under så att de inte dras åt för hår. Då kan dom i stället skada benet.

 

Det finns även benlindor som är gjorda av båda materialen. Då är det flecce längst in mot benet och elastiskt längst ut. Dom behöver man inte ha paddar under men jag föredrar att använda antingen elastiska lindor eller flecce lindor i stället alltså inte en kombi av dem.

Har du en häst som är svullen i benen eller halt så kan du linda hästen över natten. Då finns det specialbenlindor.

Back on track har keramiska trådar invävt. De keramiska trådarna gör att det värmer, och värme läker skador fortare. Många tävlingshästar står med back on track täcke och benlindor eller paddar varje natt i förebyggande syfte.

Kylande benlindor. Halva benlindan är täckt med ett kylande foder och andra halvan är en vanlig linda.
Film från träningen

Datum: 2011-04-01 ~ Tid: 16:10:00
Här kommer en kort filmsnutt från ett par varv på volten i slutet av träningen i tisdags. Jag sparade det vanliga ljudet för er som är anti musik ;)
Provridning

Datum: 2011-04-01 ~ Tid: 15:49:59

Sorry för låg uppdatering, jag kom just hem. Mamma och jag har nämligen varit och kollat på en häst! En dressyrhäst så klart, lite äldre läromästare på msv-nivå som vi kan dela på (mamma och jag). Bilder och film kommer under dagen, både från när försäljaren och jag red.

Det är bara Ingrid som fått veta detta fram tills nu eftersom vi inte var säkra på om vi skulle åka och provrida.


Nu är jag tillbaka på heltid!

Datum: 2011-04-01 ~ Tid: 13:28:41
Jag har känt mig lite nere de senaste dagarna och inte haft lust till någonting. Varför vet jag egentligen inte, det finns lixom ingen anledning till det, men det är väl så det är ibland. Däremot bestämde jag mig för att idag ska jag vara positiv, vilket inget har gått speciellt bra .. hehe. Till att börja med försov jag mig och hade 30 minuter på mig att åka ner till stallet, släppa ut hästarna och mocka, för att sedan åka hem, göra mig iordning och åka fram till busstationen. Jag hann faktiskt med allt det på 30 minuter, jag blir typ överspeedad när jag är stressad.

Inne i Örebro missade jag bussen till skolan och väl framme hade jag en aptråkig lektion. Missade bussen hem och fick stå ute och vänta i 1 timme. Kul va? Just ja, positiv var det.

Gött med helg iallafall! Dock blir det ingen vila för imorgon bär det av till Markebäck på träningshelg med KRT. Det kommer bli riktigt kul! Jag rider nästan först båda dagarna så det är bara att pallra sig upp i tid för att hinna med, det vill säga runt 05.30 imorgonbitti. Jag måste även släpa med mig massa plugg dit bort då jag har 3 prov och 4 inlämningar nästa vecka, suck suck suck.

Nu ska jag ner mot stallet och putsa och fixa inför imorgon, visar er outfitsen jag kommer ha lite senare. En film från träningen i veckan kommer också om en liten stund."Vill ha saker"

Datum: 2011-04-01 ~ Tid: 11:06:55

Jag bläddrade som vanligt runt på lite olika hästwebbsidor för att kika om det kommit in någon nytt och spännande i utrustnings väg. Jag hittade självklart massa ”vill ha saker”. Bland annat en marinblå softshelljacka från Pikeur för 1199kr. En turkos pikétröja också den från Pikeur för 549kr. En röd lackväst från Equiline för 989kr. Verdus vita dressyrskydd, 1649kr för bakskydd och 1499kr för framskydd. Verdus boots för 1449kr. Höpåse från Professional choice för 449kr. Kylande benlindor för 395kr. Lamskinns sulor för 95kr.

Vad tycker ni om grejorna? :DAnnonser via Bloggpartner