Nytt samarbete med bloggpartner

Datum: 2011-02-28 ~ Tid: 23:00:00
Som ni redan kanske lagt märke till har vi nyligen invigt ett samarbete med företaget bloggpartner.
Inom en snar framtid kommer lite nya spännande saker att dyka upp här på bloggen, så håll utkik (:


Första skoldagen

Datum: 2011-02-28 ~ Tid: 21:06:14
Jahopp, då har jag börjat skolan igen, och vet ni vad? Jag har REDAN tröttnat. Skolan är verkligen det tråkigaste jag vet. Jag somnade även på sista lektionen, bra start! Under första lektionen var jag först in i klassrummet och satte mig näst längst fram i mitten. Jag tänkte att någon kanske satte sig bredvid eller i närheten, istället satte sig alla ute vid kanterna ... haha. Dessutom var det en tjej som konstant satt och petade sig i näsan och åt upp snorbusarna. Jag var nära på att få kväljningar :(

I övrigt var det en ganska seg dag, jag blev iallafall hämtad efter skolan. Känner redan att jag inte vill till skolan imorgon. Nej nu ska jag tänka positivt, försöka iallafall.Bild som togs med två läsare i Göteborg. Jag fattar inte, antingen blundar jag, tittar åt fel håll eller så ser jag grinig ut. Haha, aja, jag är helt enkelt bara allmänt virrig, inte grinig ;)

Bling ♥

Datum: 2011-02-28 ~ Tid: 20:00:00
INNAN - PÅGÅENDE - FÄRDIGNu är min nya Charles Owen Wellington också blingad. Jag hade kunnat köpa en färdigblindag, men jag tycker de är så fult blingade och stenarna är alldeles för små. Därför gör jag det själv så får jag det precis som jag vill!

jag använder självhäftande bling då de är smidiga att ta av om man ångrar sig. Visst blev det snyggt? :D


Svaren på finn fem fel (6 fel)

Datum: 2011-02-28 ~ Tid: 18:00:00
Som sagt så gjorde jag denna redigering lite klurigare än tidigare, tror jag haha? ;)
Först ut med av svara rätt var: http://gulingpower.blogg.se/1. Mitt hår som fladrade är borttaget
2. Jag har gjort knoppen närmast mig större
3. Jag har gjort stöveln högre
4. Jag satt dit en nummerbricka på schabraket
5. Hans kastanj på ena bakbenet är bortredigerad
6. Stenen/stocken är borttagen


Film

Datum: 2011-02-28 ~ Tid: 16:00:00
Nu har Cupido blivit så pass "tam" att jag lyckades klippa hovskägget på honom för första gången här om dagen, nice vah?^^ Längtar tills vinterpälsen ramlar av!
GHS Flashbacks

Datum: 2011-02-28 ~ Tid: 16:00:00
Vi fortsatte bloggandet ända in i slutet. Bilden är tagen under hemresan.
Precis efter att vi hämtat ut ackrediteringen och anlänt till pressrummet. Det var verkligen superroligt att kunna följa allt backstage och vara så nära inpå allt som hände!
Såg ni de två små tjejerna som sprang runt med dessa hästdräkter? Jag blev störtkär i dem och fick syn på dräkten i en av montrarna. Hade det inte varit för storleken hade jag lätt köpt den!
Mycket tid spenderades tillsammans med supergoa Genne!
Söta läsare kom och hälsade på i bloggmontern :D
Alla vi som stod i bloggmontern. Självklart lyckades jag blunda ....
Jag, Genne och Lamia. Den bilden bjuder jag på ... (Bild lånad från http://warnmark.blogg.se)

Goodiebagsen

Datum: 2011-02-28 ~ Tid: 14:00:00
Vi bloggare som stod i montern fick så kallade exklusiva goodiebags (lite mer innehåll än i de vanliga). Det var riktigt bra fixat av tjejorna att klarar av allt detta runt montern och fixa massa goodiebags med fina saker. Men i ärlighetens namn så var dom ju inte exklusiva, eller det beror ju på hur man definerar exklusivt i och för sig. Men det var bra grejer, fast när man hör ordet exklusivt så tänker man (dyrt, supersnyggt, glittrigs osv).

Dessa goodibags får 2,5 DM (Dressyrmupparna) av 5 möjliga.

Innehållet är:
Presentkort på Charlis med 20% rabatt
GHS-tidning
Lucky rider (western tidning)
Libresseprodukter
GHS-påse
Strumpor från Charlies
Borste från Philippas ridsport
GSH-nyckelband
Schampoo från Hööks


Vinn ett smycke!

Datum: 2011-02-28 ~ Tid: 13:47:03

Vill du delta i tävlingen så är följande regler det som gäller:

1. Publicera denna bild och text på din blogg och länka till http://dressyrmupparna.se
2. Följ oss på http://www.bloglovin.com/

OBS, Ej smycket på bilden. Vinnaren får designa ett eget.

Det som höjer standarden på dressyren ytterligare ett snäpp

Datum: 2011-02-28 ~ Tid: 11:00:00

Vilken typ av musik man väljer och hur den är komponerad till rörelserna har en väldigt stor betydelse för helheten. Det är något som vissa inte tagit på tillräckligt stort allvar, till exempel så red några till orgelsymfonier och nationalsånger samt klassisk musik vilket dagens publik troligtvis inte föredrar att lyssna på. Övergångerna mellan de olika styckena var även väldigt skarpa och ryckiga, det drar ner det allmänna intrycket av ekipaget enligt oss. 

Några ekipage hade tagit Küren till en helt ny nivå här i GHS genom att sätta ihop fräcka låtar med snygga övergångar, tex Lady Gaga. Vissa typer av musik kan ge publiken och domarna en känsla av att det ser lättare eller kraftfullare ut när det kombineras på rätt sätt. Detta gjorde många av dessa ryttare bra. 

Det är väldigt vågat och positivt tycker vi att ryttarna vågade ta lite fräckare och mordernare musik till sina Kürprogram, då vissa domare är lite "gammeldags" av sig och vill ha det på sitt sätt.

 
Bäst klädd

Datum: 2011-02-28 ~ Tid: 09:00:00
Vi tycker att Catherine Haddad var bäst klädd av dressyrryttarna. Väldigt klassiskt med mörkbrun outfit. Hon var klädd både enkelt och elegant. Kul när någon vågar sticka ut lite i dressyren också, utan att överdriva.

Hela outifiten matchades i mörkbruna nyanser vilket henns häst klädde väldigt bra i. Hon bar upp plaggen väl.

Hmm...?

Datum: 2011-02-27 ~ Tid: 22:30:00
Vi var nog inte ensamma om att lägga märke till de små rutorna Charlotte Haid Bondergaard lämnade vid sporrens läge. Troligtvis är det för att minska risken för skav från sporren eller vad tror ni?

Detta är inte något vi sett förr, har ni?
Mounted Games

Datum: 2011-02-27 ~ Tid: 20:30:00
Ryttarlekarna var väldigt kul och spännande att se. Men dock inte så stilfullt. Nu mera finns det ju överdomare på plats under framridningen vid både dressyr och hoppning samt inne på banan, där de strikt kontrollerar så att man inte är för hårdhänt med sin ponny/häst. Varför inte införa det på gymkhana? Hjälpgivningen från ryttarnas sida varrent ut sagt brutal... det ser väldigt illa ut + att det inte är rättvist mot hästarna. Bortsett från det så var själva lekarna underhållarnade att se samt drog igång publiken rejält. Nu bjuder vi på lite bilder från showen.@tågresan hem

Datum: 2011-02-27 ~ Tid: 18:29:59
Nu sitter vi på tåget på väg hem till lilla Karlskoga. Både skönt och tråkigt, eftersom vi är trötta men har haft väldigt kul! Vi tänkte sitta resten av tågresan och förbereda inlägg från GHS som kommer upp idag och under morgondagen. Hoppas att ni som inte haft möjlighet att ta er till Götebrog ändå har fått en bra inblick och "upplevelse" genom att läsa våran blogg då vi uppdaterat flitigt så fort internet har sammarbetat med oss. 

Hoppas att alla ni som varit där eller följt oss via bloggen har haft lika roligt som oss :D

Mina inköp från GHS

Datum: 2011-02-27 ~ Tid: 17:00:00
Jag har också lyckats köpa på mig en hel del. Både nödvändiga och onödiga saker. Men nöjd är jag :D

Guldiga boots från Catago
Brun/beige väst från Horse wear new market
Swarowskiskärp
Sporremmar med kronor och swarowski från Catago
Grimmskaft
Swarowskipannband
Brun mössa från Horse wear new market
Vit Kingslandtröja
Vita tävlingsridbyxor med krona på
Lila BucasgrimmaMässan

Datum: 2011-02-27 ~ Tid: 15:35:37
På mässan fanns allt man kan tänka sig i hästväg. Allt från hästbussar, donuts och dressyrmuppar till färgglad utrustning. Dock var utbudet lite dåligt eftersom allt tog slut på en blink. Många av montrarna hade samma typ av utrustning och i samma färger till ett likvärdigt pris, det vore lite roligare med större variation. Allt som allt en trevlig mässa, fylld med glada hästentusiaster.


Gårdagens Kür

Datum: 2011-02-27 ~ Tid: 15:03:20
Igår var det som sagt Kür. När man rider Kür så sätter man ihop sitt eget program och komponerar musik som passar till rörelserna. Självklart finns vissa kriterier för vilka rörelser programmet ska innehålla men det är ändå ganska stor valfrihet hur man vill kombinera allt för att öka svårighetsgraden. Det var riktigt imponerande att se när vissa av dem gick in på mittvolten i galopp för att sedan övergå i 1:or (galoppombyten i varje steg). Det är en riktigt konst att få till det bra på ett böjt spår. Något annat som imponerade på oss var Adenlindes piaffvändningar, riktigt centrerade och energiska.

Adelninde vann på hela 82% och tätt där efter placerade sig Patrik Kittel på 81%. Synd på de två missarna som kostade honom segern! Måste till lägga att Scandics piaff och passageprogram är riktigt anmärkningsvärt, han är väldigt stark och bärig där.


Inhandlat hittills

Datum: 2011-02-27 ~ Tid: 08:05:00
På bilden nedan ser ni vad jag hittills köpt. Strumporna, borsten och schampot hängde med i goodiebagen. Mitt favoritkap är nog hjälmen och byxorna! Fast jag gillar nog allt! Sen är det ju en dag imorgon också med mycket utrymme för ännu mer shopping...

 


Ny hjälm

Datum: 2011-02-26 ~ Tid: 19:41:58

Min Champion Showring har ju tappat en massa färg, och jag har dessutom haft den i snart 4 år. En hjälm bör ju bytas oftare så jag tyckte det var läge att införskaffa en ny idag.Charles Owen Wellington som sjävklart ska blingas ;)

Passade jag i den eller bör jag hålla mig till den gamla?Showjumping

Datum: 2011-02-26 ~ Tid: 18:44:38

Idag har vi för omväxlings skull kollat på hoppningen. Omhoppningen är ju så klart det roligaste, men vi stod ut och kollade även på grundomgångarna. Massa skickliga ryttare och duktiga hästar fanns på plats. Självklar fastnade många på bild, men vi kan nog inte ladda upp alla då blir det väl många. Det var väldigt varierande och blandade både ridsstilar och klädstilar inne på hoppbanan, kul att se! Har ni någon personlig favorit? Vi gillar Roffes stil vi! (satt btw bredvid honom i pressrummet igår när vi bloggade!)


Backstagebilder

Datum: 2011-02-26 ~ Tid: 14:30:00
Här kommer lite backstagebilder från igår, fler och bättre kommer att tas idag (:


Ingrid i pressrummet, där vi bloggar ifrån.

Patrik Kittel inne på framridningen.

Arenan sedd från ryttarnas håll.

Storstädning av hästrummet

Datum: 2011-02-26 ~ Tid: 13:30:00
Jag har rensat upp massor med hästgrejer nu som jag ska sälja eller slänga. Är skönt att få lite ordning och slippa överflödet, man använder ju inte ens allt. Hittade massa saker som inte ens var upppackade :S Släng in en kommentar om det är ngt speciellt ni är intresserade av att köpa.

Bilder på sakerna jag INTE ska ha kvar:Saker som jag SKA ha kvar: 


(Ska dock INTE ha kvar sadlarna)
Snygga grejer på mässan

Datum: 2011-02-26 ~ Tid: 12:27:30
Detta är bara två av många läckra grejer som vi sett här inne på mässan. Efter våran tid här i bloggmontern ska vi nog pysa iväg till Charlies där vi fick tips om en riktigt snygg Pikeurväst i lila och svart. Vi har redan lyckats spendera för mycker pengar! Det är svårt att motstå vissa saker haha! Idag tänkte vi ta några bilder på "vill ha grejer". Vore det något? (:
Alla montrar var dock inte lika inbjudande, ush!


Idolbilder

Datum: 2011-02-26 ~ Tid: 12:15:04
Det vore kul om ni som tagit idolbilder på oss vill skicka dem till mailen? (:

Vad vill ni se och läsa om här i från GHS? :D

Svartlistat

Datum: 2011-02-25 ~ Tid: 21:16:17

Föremålen på dessa bilder är produkter som absolut inte kommer att följa med någon av oss hem från Eurohorse. Kanske något för någon av er? ;)

1. Bruna lackstövlar från De Niro.
2. Vita tävlingsridbyxor med udda utsmyckning.
3. Träns med reflex med silver.
Dressyren

Datum: 2011-02-25 ~ Tid: 19:40:14

Dagens höjdpunkt för våran del idag var så klart dressyren! Vann gjorde Adeline Cornelissen och Parzival och två kom Patrik Kittel med Scandic (Cupidos pappa). De två ekipagen var i en klass för sig, det syntes mycket väl att de har rutinen inne. Vi var även vid framridningen och tog ett par bilder, men kollade mestadels. Man vågar ju knappt andas där nere av rädsla för att skrämma någon av hästarna, haha! Idag var det Grand Prix, de bästa från idag går vidare till morgondagens final som rids i Kür.Annorlunda stövlar

Datum: 2011-02-25 ~ Tid: 13:56:34

Inne på mässan finns alla möjliga tänkbara och otänkbara stövlar. Vi hittade några fräcks för den som vill sticka ut. Vilken faller er mest respektive minst i smaken?

2 x Gennestajl

Datum: 2011-02-25 ~ Tid: 13:30:00
KL-handskar, GPA-hjälm och Tretorn. Det känns så mig ... host.Höglanda

Datum: 2011-02-25 ~ Tid: 12:38:08
Igår var vi som sagt på SRG och övernattade hos Genne. Under kvällen var vi i stallet och red Mahjong och Martijn. Härliga små ponnysar! Här kommer lite bilder från igår. Nu ska vi till pressläktaren och frsmridningen för att fota. Håll er uppdaterade, massvis av fina bilder kommerBloggmontern

Datum: 2011-02-25 ~ Tid: 10:40:08
Glöm inte oss i bloggmontern klockan 17, ses där! :D

Inbrott på bloggen

Datum: 2011-02-25 ~ Tid: 01:46:39
Hej på er, dressyrtöntarnas bloggläsare!
Jag bryter mig in här undertiden som Linn ligger och sover, och Ingrid lever i någon annan värld för tillfället och kör gärnet med sin såkallade "rikssvenska" (snarare varmländska) samt fotar enormt vackra bilder på sig själv! Och även på den stackars sovande ovetande Linn..

Jag tänkte bara visa mupparnas "rätta jag", eftersom att de små monstren bor hos mig över natten ;)

Vad sägs om inte 1 halv paket makaroner på 3 personer?
Givetvis med ost, ketchup och hamburgerdressing.. High five!


Någon uppskattade i alla fall maten..

Och nog blev de mätta och belåtna..


Våra nerbäddade små barn?

Dags att brotta ner Ingrid ytterligare lite till och sova i de 4 timmarna vi har på oss innan klockan ringer! Godnatt!
/Genne

Dagens inköp

Datum: 2011-02-24 ~ Tid: 23:45:40

Bild på det jag köpt idag! Vad tycker ni? :DInternet funkar!

Datum: 2011-02-24 ~ Tid: 17:33:56
Nu har vi äntligen fått igång på internet! Vi och Genne sitter just nu i pressrummet och förbereder lite inlägg.

Dagen började med att vi vaknade upp i panik 20 minuter innan tåget skulle gå och på den lila tiden skulle vi hinna packa klart, klä på oss, bortsta hår och tänder samt sminka oss och hinna ta oss till tågstationen i Degerfors. Men ni kan säkert räkna ut att vi inte hann med allt detta utan fick slänga på oss kläder och kasta ner det viktigaste i väskorna.

Vi blev tipsade av en läsare om en hästbutik i närheten av centralen så vi tog oss dit med nöd och näppe släpandes på alla väskor.

När vi skulle gå hela vägen till Skandi var vi beredda att ge upp! Då fick vi syn på en misshandlad kundvagn och beslagtog för att köra väskorna i.

När vi kom fram hämtade vi upp våra presspass. Sen gick vi på mässan lite med Genne och kollade slutligen på Andreas Helgestrand med Genne och Ebba.Update från GHS

Datum: 2011-02-24 ~ Tid: 14:29:12
Internet envisas med att inte funka! Vi ska försöka fixa det så fort vi kan och uppdatera massor, håll ut!

Gårdagens ridpass

Datum: 2011-02-23 ~ Tid: 23:31:42
Igår hoppade jag som sagt med Cupido. Vilket vi båda tycke var superkul! :D Känner mig nästan som ett barn igen! Allt är "nytt" och spännande. Eftersom inget av mina gamla hoppträns passade Cupido fick han ta tränset med remontgrimma inte vidare snyggt men snyggare än att hoppa med bred dressyrnosgrimma i alla fall ;) 

Först skrittade jag bara på lång tygel runt fyrkanten, det låg en bom på varje långsida och han nödvändigtvis var tvungen att hoppa över haha! När jag började trava så red jag på i ett ganska friskt tempo (det vill säga att jag inte gjorde lika många halvhalter som vanligt) utan lät honom trava på i stället. Jag följde långsidorna och la en volt på varje kortsida där jag fångade upp honom lite.

Så småningom rullade vi över i galopp och fortsatte i samma "mönster". Innan vi slutligen la upp bommarna till små kryss som vi skuttade över till en början i trav med sedan också i galopp.

Tekniken är som sagt inte något att skryta med, men han har hjärtat och tycker verkligen att det är kul! :D


Unghästar del 1

Datum: 2011-02-23 ~ Tid: 21:41:35
Jag tar en helt ohanterad unghäst som exempel så att jag har något att utgå ifrån.

Till en början så kan det vara bra att öva på att leda den unga hästen för hand i grimma och grimmskaft och att få den att göra halt så fort du stannar och gå framåt när du börjar gå.  Om hästen inte förstår alls att den ska göra halt när jag stannar så brukar jag knäppa lite med fingrarna eller skaka på grimmskaftet så att hästen tar något steg tillbaka. Skulle inte detta funka så trycker jag med handflata på bogen tills hästen flyttar sig undan från trycket. Gradvis får man öka trycket eller kanske snärta till lite med handflatan för att göra sig förstådd.

Om hästen inte vill gå framåt när jag börjar gå, så drar jag lite i grimmskaftet och smackar om inte det hjälper så är det ingen ide att ha en dragkamp för vi små människor har inte en chans mot en häst i det läget. I stället kan man leda huvudet åt olika hål för att ”lura” hästen lite att vilja gå framåt. Annars kan man vifta lite med grimmskaftet med sin vänsterarm bak mot hästens rumpa när man står framme vid bogen på den.

En ohanterad unghäst brukar vara ganska känslig för beröring så när man borstar dem och framförallt tar i benen på dem kan det hända att de slår ut med ett ben. Då kan man lägga ett grimmskaft runt benet på dem och använda som en förlängd arm så att man slipper bli träffad av hästens hovar. Men ändå kan hålla upp hoven tills hästen inser att inget farligt kommer att ske och att det inte gör ont. När hästen förstått det så slutar den troligtvis att sparka då kan man släppa efter i grimmskaftet och i stället lyfta benet för hand.

Det kan även vara bra att använda sig av senare och hästen skulle få ett sår eller liknande som man behöver göra rent men inte får komma i närheten. Om man har ett grimmskaft runt hästens ena ben så kan man styra hur benet sparar och då se till att personen som gör rent såret inte blir träffad.


Hej på er!

Datum: 2011-02-23 ~ Tid: 21:20:23
Mitt internet har legat nere flera dagar! :O Så jag har inte lyckas få upp något av inläggen som jag har förberett, men nu är jag hos Ingrid så det kommer snart lite nya inlägg från min sida igen :D


Bild från igår när vi hoppade :D


Hemma igen

Datum: 2011-02-23 ~ Tid: 16:27:07
Nu kom jag precis hem! Jag hittade inte riktigt vad jag tänkt mig så jag gjorde lite implusköp istället. Nödvändigt av mig att köpa ännu ett par skyhöga klackar, jag använder ju dem så ofta .. host. Dock var de extremt obekväma, men utséendet går ju före bekvämlighet, eller hur var nu det där? ;)

Eh, bilden gör ju inte sakerna från sin bästa sida, men men. Nu inväntar jag Linn, hon ska sova här inatt och tidigt imorgonbitti tar vi tåget mot Göteborg. Det ska bli skitkul, verkligen :DMina framtidsplaner

Datum: 2011-02-23 ~ Tid: 13:00:00
Många undrar över mina framtidsplaner och mål med Claudia. Nummer ett är ju självklart att hon ska hålla för vidare arbete och att inga komlikationer i djupa böjsenan ska uppstå. Senskadan kommer jag alltid att behöva ha i baktanke - vad jag än väljer att göra med henne. Varje dag måste jag ta hänsyn till vad som behövs för att senan ska hålla och bli så stark som bara går igen, och jag varierar mitt arbete mycket från vecka till vecka.

Att jag är noga med återhämtningen och observant på förändringar är grunden för att jag över huvudtaget ska kunna arbeta vidare och kunna sätta upp kortsiktiga- och långsiktiga mål. Förut var jag väldigt taggad på att komma igång med tävlingarna och det är jag fortfarande, men jag måste tänka på vad som är nyttigast för Claudia. Förra helgen var det till exempel klubbtävling, vilket kunde varit en bra start för Claudia ... men då måste jag tänka på, vad ger Claudia mest? Träning eller tävling. Helt klart träning, och även fast det är bra träning att starta så ger det så mycket mer att kunna lägga upp arbetet efter Claudias behov. Hon är fortfarande svag, det är hon, och vi har fortfarande väldigt mycket arbete framför oss innan jag kan känna att vi är redo att prestera.

Jag vill inte känna mig stressad att starta och jag vill inte heller pressa Claudia för mycket. Jag vill successivt bygga upp en ny och hållbar grund för henne. När hon känns stark nog och redo för att åka ut på tävling, då kommer jag att åka. Om det så tar en månad eller om det tar 1 år spelar mig ingen roll. Jag åker hellre ut och gör bra ifrån mig än att åka bara för att jag vill, när Claudia egentligen inte är stark nog. Jag tänker ta allt som det kommer och självklart hoppas jag att det blir så snart som möjligt.


Detta är ju sista ponnyåret, ett år som stressar många och även mig. Jag vill få ett bra sista tävlingsår på ponny, det vill jag verkligen. Men jag vet att det är omöjligt att kunna prestera fullt ut iår. Jag hade som mål att kvala nationellt iår, vilket var ett orealistiskt mål av mig och endast sätter press. Jag vet att jag aldrig kommer hinna och det går aldrig bygga upp den styrka som krävs på ett halvår. Istället ska vi bara åka ut och hitta en fin känsla, jag ska inte sätta upp några mål alls, bara att det ska vara roligt.

När ponnytiden är slut ska jag mäta upp henne till storhäst och starta lite då och då bara för att hon ska få komma ut och för att vi ska ha roligt tillsammans. Det är svårt att hävda sig bland storhästarna och jag har inga höga förväntningar, vi tar det som det kommer helt enkelt.

Jag har mål och ambitioner, och jag skulle mer än gärna köra järnet iår för att ta mig så långt som möjligt. Men Claudia kommer alltid i första hand, hur gärna jag än vill tävla så måste jag tänka på vad som blir bäst för henne, inte vad som blir roligast för mig. Det är ju även dags för mig att köpa storhäst under nästa år och då vet jag precis vilka mål och ambitioner jag har och vill uppnå, men det tar vi sen! :D


Zquasch

Datum: 2011-02-23 ~ Tid: 11:40:00
Fortsättningen med bilder på Zquasch kommer här. Zquasch är en ridskoleponny som jag red under 3 år innan jag fick Claudia. Han är en liten c-ponny welsh på 132,5 cm efter Molstabergs Sandstorm.

Ni som vill läsa lite mer om honom kan kika in HÄR.


Läsarfråga

Datum: 2011-02-23 ~ Tid: 10:30:00
"Jag skulle vilja läsa om hur du & Linn träffades, och hur det kom sig att du började tävla hennes ponny Philiac?"
http://teamoveson.blogg.se

Hmm ... jag tror faktiskt att det var så att vi träffades genom bilddagboken. Vi tävlade även för samma klubb, men jag tror inte vi lagt märke till varandra på tävlingar och möten ..? Om jag inte minns helt fel var det någon gång under år 2008 som vi umgicks för första gången. Vi hade kikat på varandras bilder ett tag på bilddagboken och bestämde att vi skulle ses och rida varandras hästar. Efter det har jag för mig att det tog ett tag innan vi bestämde träff igen. Vi fortsatte rida varandras hästar lite då och då innan vi sågs på hemmaplan för första gången, och sen sågs vi allt oftare både i stallet och hemma hos varandra. Vi klickade riktigt bra! 

Detta tror jag var första gången jag satt på Philiac, och Linn på Claudia.

Efter det har allt bara rullat på framåt. Vi ses i nästan varje dag under loven, på helgerna går vi på bio eller sitter hemma och trycker i oss godis och på vardagarna har vi kontakt varje dag. Vi kommer lixom aldrig undan varandra .. haha skämt åsido ;) Jag har så mycket minnen tillsammans med Linn och trots att vi bara känt varandra ett par år känns det som en evighet! Allt från tävlingar, filmkvällar, småresor, vardag, hästlivet, Turkiet, ja .. allt! Vi har hur mycket som helst gemensamt, lika smak, tankebanor, åsikter och humor. Och sen driver vi ju också Sveriges största hästblogg tillsammans :D

Hur kom det sig då att jag började tävla Linns ponny Philiac? Linn skulle starta Braven under DM 2009 och av någon anledning trodde vi att man bara fick rida en ponny i DM, vilket egentligen inte stämde då man får rida en ponny i varje kategori. Hur som, hon ville att Philiac skulle startas och jag fick i uppgift att rida honom. Vi gjorde ett par starter som träning inför DM med vinster och placeringar. Både Linn och jag gick även segrande ur DM i kategori C och D.


Detta gjorde att jag fick frikort och fick alltså tävla gratis i distriktet på Philiac under hela år 2010. Jag startade honom ett par gånger till med flertalet vinster och placeringar och gjorde sista starten på honom den 13 maj. Jag och Linn gjorde en start var och samma eftermiddag åkte Philiac till sitt nya hem.Med eller utan handskar?

Datum: 2011-02-23 ~ Tid: 09:15:00Jag förstår inte folk som dagligen rider utan handskar! Jag rider utan någon gång då och då på grund av att jag glömmer och det gör mig galen av obehag. Jag upplever att tygeln glider ur handen mycket lättare, nu beror ju det säkert på att jag har svårt för att nypa till med tumspetsen på tygeln, men ändå.

De jag oftast hör eller ser rida utan handskar är hoppryttare och många säger att de får en bättre känsla i handen utan handskar. Det får jag inte riktigt ihop, känslan lär ju vara densamma med och utan, men sen är det nog en vanesak.

Vad säger ni, med eller utan handskar?
Ni som rider utan, varför?


Morgondagen blir fullspäckad för er del!

Datum: 2011-02-23 ~ Tid: 00:56:55
Eftersom jag sov till klockan 14 idag har jag ju självklart supersvårt att somna nu. Imorgon har iallafall jag och min syster planerat in en heldags shopping vilket känns välbehövligt. Jag måste förnya garderoben lite innan jag börjar skolan. Nu har jag ju gått runt osminkad i mjukiskläder i 7 månader, haha.

Men ah, eftersom jag ändå kommer vara vaken ett par timmar till tänkte jag förbereda massor av inlägg till imorgon, så ni kan vänta er grym uppdatering. Den har varit lite si och så de senaste dagarna, och när jag vet att uppdateringen är seg blir jag superstressad. Känner ni också så ibland?

Nu ska jag sluta babbla och göra lite nytta, nämligen börja med alla inlägg :D

EDIT; Klockan är 04.24 och jag har varit duktig och skrivit ett par ordentliga inlägg som väntar! Nu måste jag nog sova, haha.Ur Ingrids garderob

Datum: 2011-02-22 ~ Tid: 22:22:18I min garderob finns mängder av rutiga tröjor och bland dem tre västar. Jag har lite svårt för att matcha dem och det leder till att de knappt används. Jag borde bli bättre på det då jag tycker att de är snygga allihoppa, vilken är er favorit/vilken är fulast?

Från vänster; Ullared 89:-. Hööks ca 200:- (?), Ullared 99:-
Sista chansen till GHS .. ?

Datum: 2011-02-22 ~ Tid: 21:53:31
Genne har en biljett till Göteborg Horse show att sälja, det handlar om Fredag kväll
Passa på, kanske sista chansen att ta sig dit? :D

Kom med bud!
sofia.genne@hotmail.com

Skvallerbloggarna

Datum: 2011-02-22 ~ Tid: 18:39:00
Visst är det faktiskt ganska underhållande att läsa, MEN hallå, var är skvallret? Vart och vartannat inlägg som ploppar upp är ju bloppis/dagens blogg/efterlysning/hot or not. När det så kallade skvallret väl publiceras är det bara upprepningar på det som vi bloggare redan skrivit, och det är ju totalt ointressant att läsa samma sak om och om igen. Det händer ju ibland att det verkligen skrivs om skvaller, men det borde ju genomspegla hela bloggen ..? När den som skriver blir för personlig och börjar babbla om sig själv blir det också ännu tråkigare.

Jag tycker att en skvallerblogg ska vara opersonlig men med humor. Dock betyder inte det att man måste vara elak för att vara intressant och fånga läsarnas uppmärksamhet. Gossips.se, den enda bra skvallerbloggen, nu skvallrar ju den endast om de största, vilket är meningen. Vem vill läsa en skvallerblogg om alla småbloggar, det intresserar ju ingen .. iallafall inte mig. Men där har vi intressant skvaller där den som skriver inte upprepar allt som redan står, och gör det på ett väldigt seriöst och underhållande sätt.

Dessutom är det som jag sa, tråkigt att läsa skvaller om småbloggarna. Skriv endast om alla stora istället, det tror jag skulle göra era skvallerbloggar mer intressanta.

Nej, ryck upp er nu och börja SKVALLRA, lev upp till namnet så att säga. 


Godmorgon, haha ...

Datum: 2011-02-22 ~ Tid: 15:20:11
Jag vaknade för bara en liten stund sedan ...? Kanske beror på att jag är sjuk, och det lutar åt att jag ska ligga och lata mig resten av dagen också. Lika bra att kurera sig, ingen hit att gå runt i Göteborg som ett lik.

När jag ändå ska ligga i sängen hela dagen ska jag ta igen min blogg-onärvaro samt planera det sista inför GHS.
Vi ska ta tåget 06.45 och väl framme ska vi uträtta ett ärende i form av ett spännande tips vi fick av en läsare. Efter det blir det Scandinavium. Kvällen ska spenderas med Genne då vi ska med henne till Kungsbacka, rida Martijn och Mahjong och även sova kvar. Så ser torsdagen ut, lääängtar :DHoppstövlar

Datum: 2011-02-22 ~ Tid: 12:54:55
Är sugen på att köpa ett par nya hoppstövlar och har fastnat för Mountain Horse Supreme High Rider som är väldigt nätta i modellen med hög båge och verkar ha väldigt bra passform vad jag har sett. Visst är de fina? (:Rätt sadel - en hel vetenskap

Datum: 2011-02-21 ~ Tid: 22:30:00

Fick en fråga av en person som skulle köpa sadel till sin häst för första gången. Hon undrade om det räckte med att ta mått på hästen och köpa sadel efter det eller om jag tyckte att hon skulle åka till en sadelmakare.

Jag tycker att man ska ta med sig hästen och åka till en sadelmakare om man inte har en mångårig erfarenhet av hästar och sadlar eller kan få hjälp av någon som har det.

Att hitta rätt sadel är en hel vetenskap. Lägger man ut så stora pengar som det är när man köper en sadel så tycker jag att man ska lägga till lite extra och få hjälp med att prova ut sadeln. Många sadelmakare har begagnade sadlar man kan prova också.

Tyvärr är det rätt vanligt att hästar har sadlar som inte passar dem. Det visar sig genom att sadlarna ligger an fel och bildat spänningar och tryckpunkter eller glider/trycker så att de får sår.

Köper man en sadel som ligger bra just nu så kan man inte räkna med att den alltid kommer att göra det. Hästarna förändras i kroppen och då behöver man byta sadel. Exempelvis att du köper en kraftigt överviktig häst som har en sadel som passar, sedan bantar du hästen och då kommer den kanske att behöva en smalare sadel. Har man en unghäst eller omusklad häst så kommer den att bredda sig i takt med att den får mer muskler.

En del sadlar har utbytbara koppjärn så att man själv kan ändra bredden på sadeln.

Även om man köper en splitt ny sadel så bör man ta den till en sadelmakare så att den kan stoppas om eller tas ur stoppning på vissa ställen för att passa just din häst så bra som möjligt.
Oj!

Datum: 2011-02-21 ~ Tid: 21:06:32
I början var ju Cupido minst sagt smal, ush! Han har visst lagt på sig en hel del haha! Givetvis har jag ju märkt det men det syns mycket tydligare på bild än för ögat. Jag tror till och med att han råkat få någon muskel :O :DDet är 4 månaders skillnad mellan bilderna på vänster sida och de på höger sida.


Finn fem fel (Obs råkade visst göra 6 fel haha!)

Datum: 2011-02-21 ~ Tid: 18:58:26
Nu känndes det som att det var dags för en ny "finn fem fel" igen så jag slängde ihop en lite fort. Jag gjorde det ganska klurig för er denna gång tror jag? Den som hittar alla 6 felen först får en länkning till sin blogg.
Nya bilder från läsare

Datum: 2011-02-21 ~ Tid: 16:14:44

http://Equiss.blogg.sehttp://Hannahengman.blogg.sehttp://buwi.blogg.sehttp://ryttarkungarna.blogg.sehttp://systrarnalindqvist.blogg.sehttp://PonnyHoppare.blogg.sehttp://sofiacamming.blogg.se


Missa inte din chans att vinna ett smycke

Datum: 2011-02-21 ~ Tid: 12:32:31

Vill du delta i tävlingen så är följande regler det som gäller:

1. Publicera denna bild och text på din blogg och länka till http://dressyrmupparna.se
2. Följ oss på http://www.bloglovin.com/

OBS, Ej smycket på bilden. Vinnaren får designa ett eget.

Bilder på mig och Cupido!

Datum: 2011-02-21 ~ Tid: 10:04:24
Så nu kommer det massa bilder på mig och Qp från igår! :D Visst börjar han nästan likna en ridhäst nu? :D
Ingrid och Cupido

Datum: 2011-02-21 ~ Tid: 08:00:00
Här kommer bildbomd nummer två, denna gång på mig och Cupido :D


Ingrid och Claudia

Datum: 2011-02-20 ~ Tid: 22:14:18
Här kommer första stora bildbomben på mig och Claudia. Det tog som sagt ett tag att välja ut bilder och fixa allt, så var flitiga med kommentarerna nu när jag bjuder på så mycket fina bilder :DTidningsartikel ur Solo

Datum: 2011-02-20 ~ Tid: 20:38:36

Hmm... jasså? Sist vi blickade bakåt såg vi dock ingen konkurrens?

Del 1

Datum: 2011-02-20 ~ Tid: 20:20:43
Som ni förstår tar det en evighet att gå igenom alla bilder, så medan vi gör det börjar vi med några få på alla fyra tillsammans. Håll ut, det kommer meeeer snart :D


VILL NI HA EN BILDBOMB?

Datum: 2011-02-20 ~ Tid: 16:41:00
Bästa Annie var med oss idag och fotade över 1200 bilder på oss tillsammans, var och en, samt när Ingrid rider Cupido.

Vill ni se .. ? Över 250 kommentarer till detta inlägg så lovar vi en FEET bildbomb :D


Hej hej!

Datum: 2011-02-20 ~ Tid: 12:44:35
God morgon middag, hoppas ni har sovit bra! Det har jag för en gång skull. Burkar ha svårt att sova för att det gör så ont men nu var jag väl helt eneklt för trött haha! Men nu sitter med min back on track krage för nu han smärtan minsan kommit ikapp mig! Ush och fy, önskar ingen i världen ett liv som mitt, i evig smärta! 

Idag ska Ingrid och jag rida våra pållar tillsammans på någon av utebanorna i valåsen. Ska bli kul, sitter här och längtar efter att få hoppa upp på Cupido! :D Så fort jag har hoppat av honom längtar jag till nästa ridpass!
Självklart skämtade jag

Datum: 2011-02-20 ~ Tid: 12:24:10
Jag fattar inte varför mina inlägg försvinner hela tiden ... publicerade ett inatt och det var borta nu när jag vaknade :s

Iallafall, jag ska snart åka till stallet och göra iordning Claudia. Vi ska upp till Valåsen idag istället då det blev inställt igår, så idag kan ni vänta er en fet bildbomb! Jag hoppas bara att jag klarar av att rida ute i kylan med min hals, den gör så ont att jag vill börja gråta .. haha.

Och jo, jag ska rida, och jag red även igår. Jag skämtade självklart om att jag inte vill sitta på henne för att jag känner mig stor. Jag vet att jag inte är stor eller fet någonstans, där emot är jag medveten om att jag är lång. MEN Claudia arbetar fint i balans med mig på och tar absolut ingen skada av att jag rider henne. Grejen är den att ni ÄLSKAR att hacka på mig, ni älskar att leta fel och ni gör allt för att hitta minsta lilla anledning till att jag ska göra mig av med henne. Men vet ni vad? Det är inte till någon nytta, ni kan aldrig påverka mig eller få mig att ändra mig, den enda som kan det, - det är jag. Jag hoppas att ni fortsätter anmärka på vartenda litet fel ni kan hitta på mig, och mig och Claudia som ekipage, och att ni förhoppningsvis kanske trivs lite bättre med er själva sen. Det bjuder jag på :D

Världens bästa i ridhuset igår ♥

Budgettips

Datum: 2011-02-20 ~ Tid: 09:00:00
Ett tips för er som inte vill lägga så mycket pengar så utrustning. Just nu finns det vita dressyrschabrak för 29kr på Börjes, ja ni läste rätt bara 29kr! Ett enkelt vitt utan konstigheter eller passpoaler.


Schabraket på bilder är det


Legoman

Datum: 2011-02-19 ~ Tid: 23:06:28
Klart jag menade allvar med tävlingen skulle inte ljuga för er, skrev ju dock inte vilken häst jag skulle tävla. Jag ville bara se hur väl ni känner mig, om ni förstod att det inte vad Cupido jag skulle tävla ;)

Det är Annies pålle Lego som jag ska rida i div 3 hihi! :D Kommer att bli kul!Kanske kommer se ut som något i denna stil? (Klippte bara ihop lite snabbt på kul!)


Smaragdgrönt bucastäcke, hot or not?

Datum: 2011-02-19 ~ Tid: 22:22:40
Jag är verkligen helkär i färgen på detta täcke! :D Vad tycker ni?

Tack Emma!

Datum: 2011-02-19 ~ Tid: 22:17:21
Tack så jätte mkt Emma du gjorde min kväll! :D http://emmahellgrenn.blogg.se/
Nu ska ni få se bilderna om 5min! Emma var så snäll och hjälpte mig att få ordning på bloggen! :D


Suck! -.-

Datum: 2011-02-19 ~ Tid: 21:10:21
Blogg.se börjar gå mig på nerverna! Det är alltid något som strular! Nu funkar det inte att ladda upp nya bilder, man kan inte ens använda bilder från arkivet! Dessutom går det inte att göra radbyten. Jag är så pist off på blogg.se nu! Det är jätte ofta det krånglar och ingen hjälp får man med att rätta till felen, ush och fy! Cupido fick två nya Bucastäcken idag. Mamma fotograferade Qp och mig när vi var ute och gick en promenad med ett av de nya täckena. Bilderna vart jätte fina och jag kan inte visa er dem :( /Linn

Första tävlingen spikad!

Datum: 2011-02-19 ~ Tid: 18:24:13
Nu är min första tävling för året utsedd. Den 9 April är det dax igen, ska bli kul :D Det var ju trotts allt ett tag sedan sist! Det är ca 2 månader dit så jag ska nog hinna träna lite mer tills dess. Jag ska starta en lokal LC (dressyr). Jag kommer att ingå i klubbens div 3 lag. Det kommer han nog att gilla lillgrabben! Önska mig lycka till? Jag har ju aldrig tävlat honom innan så det blir lite pirrigt! /Linn

Film från igår

Datum: 2011-02-19 ~ Tid: 13:15:34
Här kommer ett klipp från när jag släppte Claudia igår. Haha, kan inte sluta skratta åt henne när hon får ryck i början och verkligen stampar hur fort som helst med bakbenen i backen. Hon springer ju mer än vad hon kommer framåt om man säger så! Dessutom är hon ju riktigt smidig i slutet också, jag blev livrädd när hon snubblade till eftersom hon springer runt utåtställd på volten och därför välter extremt mycket innåt då hon är så svag i galoppen. Typiskt Claudia, hon är så extremt klumpig och tänker aldrig på vad hon gör.Godmorgon!

Datum: 2011-02-19 ~ Tid: 10:52:35
Jag är fortfarande sjuk, känner mig helt groggy och har superont i halsen. Men Claudia ska ändå ridas idag, efter lunch ska vi upp till Valåsen och rida med Linn och Cupido. Malin kommer också dit och fotar, så ni kan vänta er en stor härlig bildbomb senare!

Upptäckte att jag lyckades komma med i Videofyme's senaste nyhetsbrev som skickas ut till alla medlemmar. Dressyrmupparna syns lite överallt just nu, och mer ska det bli! :D


Dagens arbete

Datum: 2011-02-18 ~ Tid: 22:17:00
Idag var vi som sagt till ridhuset. Annie var snäll och följde med och filmade lite från longeringen. Claudia var superduktig! Hon är så himla känslig för röst och ljud från marken! Dock märks det att hon fortfarande är väldigt svag efter vilan. Hon blir lätt obalanserad och välter innåt när jag inte finns där och kan balansera upp henne. Det blir mycket mer jobb från marken framöver, alltså longering/tömkörning, för hur ska hon kunna bära sig själv med mig ovanpå om hon inte kan bära sig själv när hon är lös? Men som sagt, mycket träning från marken är välbehövligt för att hon ska hitta styrkan att bli självbärig. Även fast senskadan var det jobbigaste som hänt oss så tycker jag bara att det är roligt och lärorikt med arbetet efter skadeperioden, att ta sig tillbaka, finna lösningar och hitta styrkan igen.

Tyvärr har det blivit för lite arbete från marken för oss. Det uppskattas inte om man vill longera i ridhuset när andra rider, vilket jag självklart förstår, men alltså händer det ofta att jag måste rida istället när jag egentligen tänkt longera. Jag får börja åka till ridhuset på lite udda tider så jag är ensam och kan utföra det arbete jag har täntk!


Dagens outfit
:

Sadel: KenTaur Electra 
Schabrak: Shockemöhle
Lindor: Fleece från Börjes
Paddar: Mia's
Träns: Claridge House
Övrigt: Gelépad, halsförlängare, tredelat muffbett, delta och lina.(Bilder från film. Film kommer under morgondagen)


Bilderna

Datum: 2011-02-18 ~ Tid: 21:39:00
Tydligen så var jag inte tydlig nog i mitt förra inlägg med att jag vart arg på Cupido när han dummade sig och att jag sa ifrån bestämt ett knytnävsslag mellan öronen plus att jag röt till åt honom, dock brydde han sig inte det minsta. Varför skulle jag tycka att det var det minsta kul att han får ett sån beteendestörning? Det är väldigt svårt att få en häst att sluta stegra när den väl börjat men jag har alltid sagt ifrån på skarpen när en häst börjar med sånt eftersom det kan bli livsfarligt för både häst och ryttare.

(Känns lite jobbigt att jag måste vara övertydlig och förklara precis varför jag gör som jag gör osv. Ni lyckas alltid vrida och vända på allt jag skriver fast det egentligen är uppenbart vad jag menar, ni bara måste hitta något att hacka på. Detta gäller bara några få personer INTE alla.)


Anledningen till att jag la upp bilderna trotts att han dummade sig var att jag ville visa att det inte alltid går bra när jag rider honom, utan att även han har svackor och trottsperioder.

Som sagt gick den största delen av ridpasset skit men jag bjuder på lite bilder ändå ;)


Dagens ridpass

Datum: 2011-02-18 ~ Tid: 18:55:24
Idag var Cupido riktigt trottsig och ville inte alls gå på den nedre delen av ridbanan till en början. Det var tydligen "jätte" farliga fåglar där! -.- Hur som så var han inte lika dan hela ridapasset utan blev riktigt fin sen! :D

Ska lägga upp dressyrbilderna sen, måste äta först och fixa lite annat (:
Rätt svar

Datum: 2011-02-18 ~ Tid: 18:12:41
Först med att gissa rätt var http://indrabus.blogg.se/ som gissade på skor. Det är ett par ridskor från Pfiff :D
Gissa rätt och vinn länk

Datum: 2011-02-18 ~ Tid: 14:39:33
Idag kom det ett nytt paket, har inte öppnadet det ännu så jag har ingen aning om vad som är i det för jag har inte beställt något nytt, vad jag vet? Den som gissar rätt får i alla fall en länkning till sin blogg (:


Jag hatar att vara sjuk

Datum: 2011-02-18 ~ Tid: 13:15:51
Blää för feber och halsont, jag har inte tid med sånt! Egentligen skulle jag åkt upp till Valåsen nu för att kika när Annie tränar men jag känner mig för klen för det och ligger fortfarande i sängen. Jag ska försöka piggna till lite så jag kan träffa henne senare iallafall.

Claudia måste också motioneras idag så jag tänkte åka till ridhuset sen och longera henne samt släppa henne en stund så hon får springa av sig. 
Cupidos härliga sammetstäcke

Datum: 2011-02-18 ~ Tid: 11:21:35

Många tyckte att Cupidos svarta sammetstäcke var för litet men det är faktiskt precis i längd. Det skulle inte göra något om det var några cm längre men det fungerade inte med nästa storlek för då blev det för stort i bogen. Han har ganska tunn bog. Att han springer på bilderna gör nog också att det ser kortare ut än vad det är.

Jag skrev som tips att ni inte skulle släppa ut hästen att springa med ett täcke utan gjordar. Då undrade ju folk varför jag hade gjort det. Jag gjorde det för att jag inte tänkte mig för. Jag ville bara ta några bilder på nya täcket när han stog still på utebanan, han är ju så lat när han är lös att han aldrig springen frivilligt. Men igår tyckte han att det var kul att springa och då började täcket glida snett. Tänkte jag kunde bjuda på att jag gjorde fel och tipsa er så att inte ni gör likadant. Inte ens en dressyrmupp är perfekt. Det ni! ;)
Bombar er med lite bilder idag igen!

Datum: 2011-02-18 ~ Tid: 09:00:00
Hoppas att ni står ut med att jag bara vräker upp bilder här haha? Annars får ni säga till vet ni om ni tycker att det blir för mycket. Vi av tog täcket på honom efter en liten stund, vi kom ju på att det inte ligger så himmla bra utan maggjordar! Eftersom det var så pass milt utomhus igår så kunnde vara utan täcke en liten stund. 
Jag kom in!!

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 22:58:13
Mötet på Kvinnersta imorse gick bra! Jag kom in och får börja måndagen den 28/2. Jag kommer hoppa in i andra terminen i tvåan (där jag är just nu och ska vara). Istället för ren nv som jag läste på korr kommer jag istället att fortsätta med de kurser jag läste på Lillerud, alltså nv-häst. Till en början var det lite problematiskt att pussla ihop allt då jag läst kurser huller om buller, men till slut fick vi nog till det och allt kommer lösa sig. Det känns som om detta kommer bli superbra och jag ser fram emot att sätta igång!

Hur många lyckas egentligen att läsa 3 år på gymnasiet i tre olika skolor, i tre olika städer utan att gå om ett enda år .. ? Karlstad, Kamlar och Örebro. Är man velig så är man ;)

Jag har föressten hittat en Netbook som jag ska beställa hem, en rosa HP-mini har jag bestämt mig för! Under kvällen fick jag även reda på att Jonte (min låtsas pappa) bjuder mig på Alanyaresan som jag och Annie ska göra den 27 maj!! Åhhh så glad jag blev :D Allt som allt en väldigt bra dag som nu avslutas med feber. Jag mår piss och ska lägga mig i sängen och tvärslockna. Har sammanlagt sovit 7 timmar på tre dygn, så jag känner mig mindre pigg om man säger så ...

Godnatt!

Cupido i det nya täcket

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 21:50:14
Så nu har jag äntligen lyckats göra mig lite tid till att ladda upp bilderna som jag lovade. Har haft fullt upp! Men här kommer dom i alla fall :D Visst blev det snyggt på? Jag tycker att det ser väldigt lyxigt ut med front på! ;)


(Tips gör inte som vi! Låt inte hästar springa med transportäcke, det vill säga ett täcke utan maggjordar!)


Angående bilddagboken

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 19:10:10
Många undrar säker varför jag tagit bort dem som vän på bdb, jag har tagit bort precis ALLA kontakter. Jag har tröttnat på bdb och har inte tid att ladda upp bilder där längre. Den nya "designen" på bdb blev droppen som fick mig att fatta detta beslut (som jag haft i mina tankar läänge). 

Jag har satt gästlösen så att bara vänner kommer in och eftersom jag inte har några vänner där eller accepterar några förfrågningar som kommer ingen att kunna komma in där.

Då undrar ni säkert varför jag valt att göra så? Jo för att det är så mycket småbarn som tar mina bilder utan lov och publicerar på stallet.se, om jag bara tar bort några skulle det bli orättvist så jag tar bort alla. Jag kommer ju ändå inte att uppdatera något där, då kvittar det väl?

Anledningen till att jag inte vill radera min bilddagbok är för att jag har så mycket bilder där som jag inte har kvar någon annan stans. Det blir som min egna onlinedatabas haha!

Hoppas ni har förståelse för detta! :D
Mer bilder på Zquasch

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 18:00:00
Här kommer ännu fler bilder på mig och Zquasch. Alla dessa är från 2007, känns som en evighet sedan!
Jag har hur mycket bilder som helst från våra år tillsammans, vill ni se fler?


Tummen upp till photo shop!

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 17:11:13
Lätt som en plätt att förvandla en allmänt tråkig eller dassig bild till något fint! :D
Sneak peak

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 16:32:21
Cupido fick ett nytt täcke idag! Ett svart sammetstäcke med en stor fläta på rumpan, superfin vart han i det! :D
Tog massa bilder på honom när han hade täcket på sig ute på dressyrbanan, måste bara beskära dem och fixa ljuset, så slänger jag upp dem på bloggen sen. Här får ni en bild att börja med i alla fall!Här är han på väg ut från ridhuset


Ännu en stigbygeldesign

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 16:00:00
Jag tyckte färgade stigbyglar var att gå till överdrift, men ack så fel jag hade. Jag vet inte om dessa funnits ett tag eller om de är nya, men Duca Design kallas de. Vill du ha dem finns de att hitta på Ryttarshopen. Hela 869:- får du vara beredd att betala för dessa hemska stigbyglar. 

Vad ska man matcha dessa till undrar jag, eller frågan är vem som ens vill eller vågar sig på dem???


Tack så mycket!

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 14:15:00
Alltid lika roligt att öppna mailen och se alla fina bilder och arbeten från er läsare som bokstavligen öser in! :D

http://lans.blogg.sehttp://ponnytomtar.blogg.se

http://nikonian.blogg.se

www.gnistaiogat.blogg.seSandra Ahlcrona

Önskeinlägg

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 14:01:51
Vet att det var ganska länge sedan denna "önskning" kom in, men bättre sent än aldrig vah? Det är en film från när jag rider Claudia för 1år sedan. Det går ju inte ens hälften så bra som när Ingrid rider henne eftersom Ingrid lärt känna Claudia och vet hur man ska rida henne. Ingrid har verkligen gjort ett superbra jobb med henne!Hon har blivit helt annorlunda att rida nu, hon är mycket känsligare och trevligare tack vare Ingrid!


Diss

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 13:00:00
Pannband med en såkallad länk eller kedja förstår jag mig verkligen inte på. Det känns så lamt och hafsigt, dessutom ser det extremt billigt ut. För mig hamnar det i botten, tillsammans med hemmagjorda pannband, urk. Det om något är inte vackert.
Håller ni med, eller är jag helt ute och cyklar? ... ;)

Svar från frågestunden

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 11:44:00
Vilket är ditt favorit märke bland ridsaker?
På schabrak, täcken och benlindor är Mia's nummer ett. Stilrent och bra kvalitét. Ridkläder föredrar jag av märket Pikeur, stövlar Cavallo, Königs eller Petrie och på träns/pannband säger jag OS :)

Vad väljer du först vännerna eller Claudia? Familjen eller vännerna ? :)
Claudia kommer första i ALLA lägen. Jag ser henne som min bästa vän och jag prioriterar ingenting före henne. Hon tar upp väldigt mycket av mitt liv och den tid som blir över försöker jag spendera med familjen, åka till min pappa och åka till mormor och morfar osv. Finns det tid över lägger jag den på mina vänner. Jag önskar att jag hade mer tid till kompisar, men när jag väl hinner så är det Linn och Annie som kommer i första hand.

Om man ska lasta in sin häst i transporten, kan man göra det med full utrustning på då. Sadel och skydd (ej träns) om man bara ska åka en liten sträcka på 10-15 minuter. Vad tycker du/ni? Tycker ni att det är okej?? Hur gör du när du åker med Klådan, du åker väl inte en sån jätte lång sträcka menar jag när du ska till ridhuset? Kram
Jag vet att många gör hästen iordning hemma och lastar med utrustning. Jag låter folk göra precis som de vill, men jag skulle aldrig göra så. Trots att jag bara har 3 minuter med bil till ridhuset har jag bara transportskydd och täcke. Jag vill inte ha utrustning på pga säkerhetsskäl, dessutom känns det som om det skulle orsaka obehag hos hästen och en viss skaderisk uppstår ju också på tex sadel. Så njaa, okej om andra gör det, men jag ser ingen mening med det. Varför inte göra iordning hästen när man kommer fram? Känns som en bekvämlighetsgrej hos människan att lasta hästen med utrustning. Kram på dig.

Vad skulle du vilja att bloggen hette om den inte hette dressyrmupparna ? :)
Dressyrmupparna är dressyrmupparna. Kan inte tänka mig något annat.

Kommer ni bygga ett till stall, bygga ut stallet ni har eller ska din mosters hästar gå på lösdrift föralltid?
Vi håller på att bygga nu! I sommar ska vi även höja taket 2 meter och fixa med lite annat. Min mosters hästar kommer gå kvar på lösdriften ändå. Målet är ju dock att bygga stall utanför mitt hus då det finns möjlighet till det.

Undrar om du någonsin varit med om att någon av dina hästar ätit sitt/andra hästars bajs? Och om du i så fall vet vad man skall göra då? 
Att hästar äter sitt eget/andras bajs eller lera beror oftast på mineralbrist. Får inte din häst mineraler bör du se över foderstaten och se vad som skulle kunna passa.Claudia och Braven i höstas.Vilken färg tcker du passar bäst på svarta hästar? och då syftar jag på färgen på shabrak o benlindor.
Färgstarkt och vitt! Själv har jag även börjat fastna för beiget på svarta hästar.

Har du haft ett seriöst förhållande med ngn? Hur många ggr och isåfall hur länge?
Haha, värst vad många undrade över detta. Bäst jag svara så ni får veta ;) Jag har haft tre seriösa förhållanden, det längsta varade i två år.

Varför lindar du hästens ben? Vad är det bra för?
Det ger stöd, värme och sen är det snyggt rent estetiskt.

Vem av er är de som har fått pressackrediteringen? I mejlet står det att bara en av er har fått de.
Det återstår att se den 24 februari ;)

Ska du ta en storhäst på foder?
Nej, jag är ute efter köp!

När ni startade bloggen blev den "känd" på en gång då eller hur lång tid tog de?
Vi hade 500 läsare första dagen, vilket jag inte kallar känd. Sedan dess har bloggen bara växt. Jag tycker det låter lite överflödigt med känd, snarare då stor. Jag tycker att en stor blogg har 3-4000 läsare och uppåt, varje dag.Önskebilder

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 09:38:00
Många har önskat bilder på Zquasch. Jag har så himla många att välja bland, därför delar jag upp dem. Här kommer första bildbomben på min lilla godbit! Samtliga bilder är från 2008.Saknar honom verkligen, fina lilla ponny :(

Uppe med tuppen

Datum: 2011-02-17 ~ Tid: 06:45:00
Nu ska hästarna ut och sedan ska jag hem, göra mig iordning och förbereda alla papper som ska med till Kvinnersta. Klockan 10 ska vi vara där och ha möte med lärarna och gå igenom hur vi ska lösa allt, jag hoppas för guds skull att jag får börja! Det skulle vara ett sånt lyft i mitt liv, att för en gångs skull försöka få lite ordning och disciplin på mig själv. Just nu är hela jag upp-och-ner vända världen. Jag är så stressad att jag inte ens kan koppla av när jag är ledig och sova om nätterna är ju inte att tala om. Jag äter oregelbundet eller inte alls, min hy tar stryk, jag har huvudvärk och ... nä fy. MEN det går alltid göra något åt saker och ting, och att få börja i vanlig skola skulle hjälpa oerhört. Det enda jag har koll och disciplin på just nu är Claudia och Quillen, men det är ju faktiskt huvudsaken.

Upptäckte dock när jag kollade busstider att jag kommer behöva gå upp cirka 05.30 (!!) varje dag för att hinna med stallet och komma till bussen i tid. Herregud, jag och tidiga morgnar går inte ihop.

Men men, vill man något här i livet får man offra sig. Håll tummarna nu så återkommer jag senare med hur allt blir :D


Allt klart inför GHS

Datum: 2011-02-16 ~ Tid: 21:30:00
Äntligen hemma! Full fräs hela dagen. Nu på kvällen har jag varit framme till Linn och lämnat/hämtat GHS biljetter, har även varit till Coop och hämtat ut alla tågbiljetter. Blev lite sugen på att sätta mig i en av kassorna ... hehe, nej nu var jag dum ;) Köpte på mig ett lager med godis hem till kvällen, jag firar nämligen att min tid på Korr är över, vilken lättnad. Nu när jag tänkt efter ordentligt har jag kommit på vilken enorm press jag haft när jag läst på distans, min disciplin är åt helvete och det har stressat sönder mig totalt. Det ska bli skönt att ha social kontakt med lärarna igen och kunna prestera på riktigt. 

För att fira ytterligare passade jag på att beställa hem lite snygga örhängen, MUMS. Jag vet att vanlig shopping inte hör till bloggen, men sen antar jag också att alla ni använder kläder och smycken, eller har jag fel? ;) Om ni tycker att jag ska hålla vanlig shopping ifrån bloggen får ni säga till!
Dagens ridpass

Datum: 2011-02-16 ~ Tid: 20:54:33

Jag rider ju ungefär varannan dag på Cupido aldrig mer än 2 dagar i rad. Så igår vilade han. Så fort jag har en ”ridfri” dag längtar jag som en tok tills jag får sitta på hans rygg igen! Kan det verkligen vara så mycket roligare att rida honom än andra hästar? Tydligen!

Han var superhärlig att rida verkligen, njöt varenda sekund av ridpasset. Ja man kan nog börja kalla det vi gör för ridpass nu mera eftersom det börjar likna vanlig ridning allt mer.

Under uppvärmningen tränade jag lite halter och att han ska stå stilla hela tiden tills jag driver på honom. Vill inte att han ska bli som Braven var, steppa på stället och trava iväg när man släpper ena handen för att hälsning till domaren. Det gick väldigt bra med halterna, han är mycket lyhörd för vikt- och rösthjälperna så det funkade lika bra att göra halt på lång tygel som på kort tygel.

Vi provade även lite nya saker idag eftersom han börjat bli något mer justerbar. Förut har jag bara försökt ha ett jämnt tempo som inte går allt för fort. Nu provade jag att låta honom öka traven på långsidorna och kortade upp honom på kortsidorna genom att nästan bara använda rösten. Jag vart riktigt förvånad över att han sträckte ut kotan och utförde ett "svävmoment" när vi ökade tempot på långsidan. Det har han bara gjort någon gång förut av misstag innan han ska fatta galopp. Nu gjorde han det på nästa hela långsidorna. Ja, jag klagar inte i alla fall haha!

Han har blivit mycket stadigare att rida nu och verkar ha hittat balansen på ett annan sett. Så i traven provade jag att lägga en liten volt, ca 10m stor innanför stolparna (för första gången). Han var så rund och fin genom hela volten! Detta kanske låter fjantigt för er, och överdrivet att jag blir så glad för småsaker men det måste helt enkelt upplevas för att man ska kunna förstå vad mycket det betyder. Det är som sagt väldigt stor skillnad på utbildade hästar och unghästar så det som man brukar ta för givet är med en unghäst "omöjligt".


Det roliga slutar inte där! I galoppen gjorde vi våran första volt någonsin! :D Även den rund och fin i ett jämnt tempo, blev så glad!!!

 


Så här såg Lilltrollet ut idag! :D


Dressyrmupp-tröjorna

Datum: 2011-02-16 ~ Tid: 16:52:52
Idag blev våra nya tröjor klara! Vad tycker ni? :D


Kom med tips!

Datum: 2011-02-16 ~ Tid: 16:05:56
Jag är så sjuuukt skrivsugen, MEN det är helt tomt i huvudet! Därför tänkte jag be er komma med tips, vad vill ni att jag ska skriva om/lägga upp bilder på? Tips mottages mer än tacksamt! De tips jag väljer ut får även en läkning i samband med inlägget som skrivs, som tack för besväret ;)


Svar från frågestunden

Datum: 2011-02-16 ~ Tid: 14:49:16
Hur gjorde du för att klippa Claudias ansikte så himla snyggt utan att klippa bort känselhåren, ser knappt ut som du klippt henne, ser bara assnyggt ut? ;D
Jag klippte med en helt vanlig DeLaval klippmaskin. Det var lite klutigt att få till det runt mule och ögon samt öron. Dock vägrade Claudia få vänsterörat klippt, så istället för att bråka med henne så har hon ett lurvigt öra och ett klippt, men resten gick finemang :D

Hur många personer och vem består din familj av?
Jag har två familjer, om man kan säga så? Mina föräldrar är skilda sedan ca 15 år tillbaka. Förut bodde jag varannan vecka, sedan gick det över till varannan helg och till för ett par årsedan bor jag hos min mamma på heltid. Hos mamma består familjen av mig, mamma, Jonte (mammas sambo), Caroline (Jontes dotter) och Ellen (min syster). Vi har även tre katter, och så självklart Claudia och Quillen. Min pappa bor på andra sidan stan med sin fru Pernilla, Sarah (Pernillas dotter) och Thindra (min halvsyster). Ganska invecklat, jotack.

Är det någon besökares blogg som du börjat följa och kan rekommendera att läsa?
www.warnmark.blogg.se, ingen jag nyligen börjat följa, har kikat på  Karins blogg ett bra tag. Intressanta och välskrivna inlägg.

Vad tycker du om bruna/mörkbruna ridstövlar?
Som hoppstövlar gillar jag dem inte. Dock tycker jag att de är riktigt snygga i dressyrmodell, men bara på träning till ryttare som tävlar storhäst på den högre nivån, annars tycker jag bara att det ser lite mesigt ut. Jag vet inte varför, något jag fått för mig bara.


Brukar du gå in på era besökares bloggar? :)
Ibland gör jag det. Oftast klickar jag in mig om personen ifråga skriver en intressant eller elak kommentar, då vill jag se vem det är. Fast ja ... de elaka är ju i princip alltid anonyma (undrar varför? ;)) så därför kan jag väl säga att jag kollar på de som skrivit intressanta och oftast lite längre kommentarer.

Hur länge får Claudia och Quillen vara ute per dag? Vilka tider har du utsläpp och insläpp?
Jag försöker ha dem ut så länge som möjligt. Just nu går de ute mellan 07.00 och cirka 18.00-19.00. På sommaren blir det betydligt längre på kvällarna, då tar jag in mellan 22.00-23.00. Sen beror det helt på väder, jag får anpassa mig varje dag efter vad som passar hästarna bäst. Är det till exempel -20 grader ute tar jag in tidigare.

Vad har du gör musiksmak, bästa låt just nu?
Jag har ingen speciell stil utan lyssnar på det mesta. Men favoritmusiken är väl "partymusiken". Bästa låt just nu, hmm ... Tonight (I'm fuckin'You) med Enrique Iglesias.

När du ska börja leta storhäst sen, vad för typ av häst vill du ha - ras, temperament, höjd, färg?
Jag behöver en häst av den större modellen, cirka 170 cm då jag har väldigt långa ben. Den ska fortfarande vara nätt, framåt, positiv, känslig och så vill jag känna att kemin finns där redan från början. Färg och ras spelar mig ingen roll, men det vore ett plus om den var svart. Dock väljer jag ju självklart efter individen.

Varför har du en gelépadd under sadeln?
Bossarna på min sadel är väldigt glidiga vilket gör att den glider med vissa schabrak. Mitt tävlingsschabrak är omöjligt att ha utan gelépadden då det glider på en gång, vissa funkar utan padd men jag har den alltid ändå för att undvika att sadeln ska glida på schabraken.

Vad brukar du vara nöjd med i din ridning?
Jag kan inte komma på någonting, allt kan ständigt förbättras.

Har du någon annan sadel än dressyrsadeln? Eller hoppar du i den med?
Jag har bara dressyrsadeln, så ja, jag hoppar i den också. Inbiten dressyrfjolla som jag är. Haha nej, men jag håller på att leta hoppsadel.

Vad är det för märke/modell på dina ridstövlar? Hur höga är dem och hur lång är du? :)
Cavallo Weltmeister. De är 53 cm höga (dock lite för korta nu) och jag var 175 cm sist jag mätte mig.

Varför rider du inte med säkerhetsväst när du hoppar? (Ren nyfikenhet, inget påhopp eller så)
Säkerhetsväst är det obekvämaste jag vet, därför äger jag ingen. Jag hade en när jag var liten men tappade istället luften varje gång jag föll av.


Hiss

Datum: 2011-02-16 ~ Tid: 09:00:00

Tycker att Hansbos benlindeupprullare är superbra! Det går mycket snabbare och lättare med den än att rulla upp för hand. Man vevar med ena handen och styr benlindan med andra handen samt håller imot hårdare om man vill att lindan ska bli hård och tvärt om i fall man vill ha den lös. Jag köpte min på Till Häst för 80Kr.
Ny tävling!

Datum: 2011-02-15 ~ Tid: 19:00:00

Vill du delta i tävlingen så är följande regler det som gäller:

1. Publicera denna bild och text på din blogg och länka till http://dressyrmupparna.se
2. Följ oss på http://www.bloglovin.com/

OBS, Ej smycket på bilden. Vinnaren får designa ett eget.


Mera ridning (Gunillas inlägg)

Datum: 2011-02-15 ~ Tid: 17:00:00
Min pappa lärde känna en familj som hade många hästar och vi fick komma dit och rida. Jag fick rida på en shetlandsponny som hette Lillprins och var 1.02 m över markytan. Pappa red på Laser som var ett polskt halvblod. Tillsammans med familjen så red vi ut. Kunde inte bli bättre.
Lillprins “med smeknamnet Korven” var en mycket välutbildad ponny. Hans matte som var för stor för honom hoppade upp vid ett tillfälle och visade att han kunde framdelsvändningar, bakdelsvändningar, fatta rätt galopp, böja på nacken och göra skänkelvikning. Så liten han var så var han en riktig läromästare och det dröjde inte innan jag lärde mig göra allt det där på honom också. På vintern åkte jag pulka efter honom. På sommaren/hösten red jag ut i skogen på honom och plockade blåbär, jag behövde inte ens kliva av utan jag satt på honom och plockade. När vi kom tillbaka till stallet så var vi lika blåa runt munnen/mulen båda två. Mycket bus var det i honom också så han har även lärt mig ett o annat om att ramla av. Om han kom lös så smet han gärna upp till huset som låg vid stallet. Den familjen som bodde där fick finna sig i att få besök i köket om dom hade ytterdörren öppen. Tur att han var så charmig.
Min pappa lärde känna en familj som hade många hästar och vi fick komma dit och rida. Jag fick rida på en shetlandsponny som hette Lillprins och var 1.02 m över markytan. Pappa red på Laser som var ett polskt halvblod. Tillsammans med familjen så red vi ut. Kunde inte bli bättre.
Lillprins “med smeknamnet Korven” var en mycket välutbildad ponny. Hans matte som var för stor för honom hoppade upp vid ett tillfälle och visade att han kunde framdelsvändningar, bakdelsvändningar, fatta rätt galopp, böja på nacken och göra skänkelvikning. Så liten han var så var han en riktig läromästare och det dröjde inte innan jag lärde mig göra allt det där på honom också. På vintern åkte jag pulka efter honom. På sommaren/hösten red jag ut i skogen på honom och plockade blåbär, jag behövde inte ens kliva av utan jag satt på honom och plockade. När vi kom tillbaka till stallet så var vi lika blåa runt munnen/mulen båda två. Mycket bus var det i honom också så han har även lärt mig ett o annat om att ramla av. Om han kom lös så smet han gärna upp till huset som låg vid stallet. Den familjen som bodde där fick finna sig i att få besök i köket om dom hade ytterdörren öppen. Tur att han var så charmig.

Oftast red jag men ibland fick han dra vagn. När jag blev för stor för honom så körde jag honom. En av ridvägarna gick runt samhället. Där fanns det en kiosk som vi ibland stannade till vid och köpte godis. Hon som jobbade där var nog lite förtjust i Lillprins för han fick alltid en skumsockerbit. Det lärde han sig snabbt så även om vi inte skulle köpa godis så gick han alltid fram dit och la upp mulen på disken för att  få sin skumsockerbit innan han fortsatte.
Såsmåningen rev dom kiosken. Ni kan ju gissa vad som hände. Just det, det var tvärstopp där. Även om det inte fanns någon kiosk så tänkte han inte gå någonstans utan sin godis. Det gällde att ta med sig godis och ge honom när man kom dit. Glömde man det så fick man dra både en tjurig ponny och hans vagn hem till stallet. /Gunilla

Nosgrimmor

Datum: 2011-02-15 ~ Tid: 16:00:00

Det diskuteras att man ska ha remotgrimma på unghästar och inte en engelsk grimma eftersom det är skonsammar för hästen med remontnosgrimma när den byter tänder. Många menar även att en remot får bettet att ligga mer stilla vilket är viktigt på en unghäst. De flesta tycker att remoten är ful och menar att man inte kan rida en unghäst utan nosgrimma eftersom bettet då inte ligger stilla. Vissa menar att det är för att hästen inte ska gapa.

Då undrar jag hur tänker folk? Har dom sett hur en nosgrimma ser ut? Om vi börjar med att tänka rent logiskt. En remotgrimma spänns precis under bettet och vist det blir då en effekt att bettet ligger stilla men bara om bettet då spänns upp och remoneten spänns mot hästens mungipor då ligger bettet stilla. En engelsk nosgrimma spänns så pass högt upp en den inte kan hålla igen hästens mun vilket en remot kan göra. Men en häst som gapar gör det av en anledning. Det kan vara ett träns som inte passar, problem med tänderna eller ett bett som hästen inte trivs med eller som inte passar. Är det då rätt att dra igen munnen på en sådan häst? Varför skulle man inte kunna rida en unghäst utan nosgrimma? Man vill ju inte dra igen munnen på en unghäst och passar bettet och tränset kommet bettet ligga stilla.

Varför har vi då nosgrimma? Precis som den mesta utrustning och träningslära kommer det från armén. Vilket inte är så konstigt med tanke på att för var det bara armén och rika som hade ridhästar och de var bara armén som tävlade. Nosgrimman användes till exakt det den heter just nos GRIMMA. Det var bökigt att ha med sig en massa grimmor till alla hästar eller ha grimmor under tränsen därför hade man en nosgrimma som spänndes väldigt löst och som användes för att binda upp hästarna i för att slippa binda upp dem i betten. Tittar man på westernsidan finns samma tänk där. Det är väldigt sällan man ser någon som använder en nosgrimma i western men det finns något som kallas Bosal den ser ut ungefär som en nosgrimma och används både som ett typ hackamore (bettlöst) och för att binda upp hästen med.


Jag tyckter att fler borde känna till detta därför valde att låna inlägget och visa er det. Hoppas att en del ändrar uppfattning om nosgrimmor och slutar att försöka rättfärdiga att de spänner dem så hårt. Det finns som sagt ingen anledning till det. Nosgrimman är till för det heller. De som påstår att nosgrimman ska spännas hårt för att bettet inte rör sig så mycket, säger ju bara det för att ha en anledning till att vara brutala mot sina hästar. 

Jag vill göra klart för ALLA att ingen nosgrimma gör ont eller skadar tänderna på varken en ung eller gammal häst OM man inte spänner det för hårt! Därför spelar det ingen roll om jag rider  Cupido med remont, engelsk eller achen eftersom jag INTE drar åt för hårt.

Inlägg skrivet av: http://www.nattstad.se/Tiinis


De sista failbilderna

Datum: 2011-02-15 ~ Tid: 15:00:00Cupido lös i ridhuset

Datum: 2011-02-15 ~ Tid: 13:00:00
Här kommer en filmsnutt från när Cupido är får springa av sig lös i ridhuset. Märkte efter att jag lagt till musik, sparat den och laddat upp den på videofy att jag missat ta bort våra röster haha! Hoppas att ni står ut ändå :D
Floppar

Datum: 2011-02-15 ~ Tid: 12:16:00

Utbildningen av den unga hästen

Datum: 2011-02-15 ~ Tid: 11:00:00
Utbildningen av den unga hästen, är en bok som jag lånat från biblan till och från i flera år. Vissa saker kan jag tycka är lite väl gammalmodiga nu mera, men det är ju trots allt en gammal bok och metoderna förnyas hela tiden. Men en del bitar är ju precis lika dana nu som då. Det finns mycket tips, råd och inspiration att hämta där.

Jag är en person som inte litar på saker jag inte sett själv. När jag läser något i en bok tror jag inte blank på allt som står utan försöker läsa ganska kritiskt för att hitta de bitar som jag tror kan passa min ridning och hästen jag utbildar just då. Sen tycker jag att det bästa sättet att utbilda en unghäst är genom att prova sig fram och på så sett se vad den trivs bäst med. Samt ta hjälp av en erfaren ryttare och läsa sig till vissa bitar. Har man inga som helst förkunskaper om unghästar ska man nog hålla sig till de äldre hästarna.

Det är otroligt stor skillnad på att rida unghästar och utbildade hästar: De är dels känsligare eftersom de inte blivit avtrubbade ännu, allt är nytt för dem, de har ingen egen balans att bära upp ryttaren korrekt med, de har svårt att hålla ett och samma tempo plus att de tycker att livet leker och ibland skuttar till lite av glädje.

Är man lite osäker som ryttare så är det bäst för både unghästen och sig själv att avstå, olyckor sker så fort!

Jag älskar verkligen att utbilda unghästar. Man ser alla framsteg så himla fort och det är verkligen kul att veta att det är jag som åstadkommit detta på egen hand. Dessutom är jag ju väldigt förtjust i livsglada hästar som är pigga och framåt men superkänsliga i munnen. Då är ju unghästar som klippt och skuret för mig! 

Jag är inte proffs inom unghästutbildningen så jag kan bara tala av egen erfarenhet och vad som funkat för mig. Tänkte höra om ni vill att jag börjar göra något inlägg då och då med tips och övningar för den unga hästen?Film från första gången Cupido har ryttare på ryggen


Bilder på charmtrollet!

Datum: 2011-02-15 ~ Tid: 09:00:00
Nu sitter jag troligtvis i skolan och har hästkunskaps lektion. Detta är alltså ett förtidsinställt inlägg. Eftersom jag inte har möjlighet att skriva inlägg på skoltid så brukar jag sitta tills klockan 12:00-02:00 på nätterna och göra inlägg till morgondagen haha!

Idag har vi halvstudiedag så jag har tänkt ringa Ingrid och kolla om hon har tid att fotografera mig och Cupido uten i snön idag (: Hur som hällst så ska jag antingen rida på utebanan idag eller rida ut det märks.

Bjuder på lite bilder av min käraste!

Godkväll

Datum: 2011-02-14 ~ Tid: 23:38:38
Äntligen natt igen, enda tiden jag kan slappna av och bästa pluggtiden. Därför ska jag sätta mig med matten nu. Jag har min förhoppningsvis sista munta imorgon! Det måste gå bra, därför är jag asnervös, muntor är inte min grej.

Idag har jag inte hunnit åka till stallet. DET om något känns skumt och ger mig extremt dåligt samvete. Jag är alltid i stallet minst 2-3 gånger varje dag, men idag var jag tvungen att plugga. Min moster tog utsläppet så jag fick lite sovmorgon, dock vaknade jag klockan 07.30 i panik och trodde jag glömt hästarna. När jag väl klätt på mig kom jag på att jag ju faktiskt fick sova vidare idag. Hon fixade även lunchen, mamma tog eftermiddagen samt mockade och pysslade om hästarna, och sedan tog moster kvällen igen. Usch, känner mig lat. Jag hatar när andra gör saker åt mig. Själv har jag vrit hos min pappa och fårr hjälp med matten. Men imorgon blir det andra bullar för då har jag alla 4 fodringar. Jag ska även till frisören och klippa mig, igen .. hehe. Är inte helt nöjd med ihopklippningen av löshåret och det fulaste som finns är när det ser fejk ut. Sen har jag prov klockan 18 och ska även hinna rida och plugga. Fullt upp alltså, precis som det ska vara!

Får ni också dåligt samvete av att inte vara i stallet en enda gång under en hel dag
? Jag känner mig lite lätt panikartad,  detta händer aldrig mer än när jag är bortrest.

Bjuder på en bild från i somras!
Reby, Linn, Mahjong, Jag och Genne!

veckans outfit

Datum: 2011-02-14 ~ Tid: 23:00:00
Vinnare av veckan outfit är --> http://livetsomdressyrryttare.blogg.seNy kategori

Datum: 2011-02-14 ~ Tid: 21:20:51
Jag tänkte börja med en ny grej, Ur min garderob. Jag kommer då och då visa upp blandade saker ur min och Claudias garderober och skriver pris, märke samt inköpsställe. Vad sägs om det, något ni vill se mer av?Byxorna är helskodda av märket Carat. Inköpta på Till Häst i Marieberg, Örebro. Pris: 700:-


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-02-14 ~ Tid: 21:00:00

Svar: Jag tycker det är finare med vanlig än remont. Ja, jag tror också att han byter tänder just nu och att det skulle vara väldigt obehagligt/smärtsamt för honom om han hade engelsk/aachennosgrimma i fall den var lika hårt åtspänd som andra "brukar" ha. Men eftersom jag alltid har mina nosgrimmor löst spända så klämmer de inte någonstans, då spelar det ingen roll vilken nosgrimma jag har eftersom ingen gör någon skada om man inte drar åt dem hårt. Men vill man dra igen hästens mun med våld så är det mildast för tänderna med remont.

Men som sagt så skippar jag det där med att bina ihop snoken på honom :D
Jag anser att man bör kunna rida hästen utan nosgrimma, det är inte hjälpmedlen som ska göra ridningen utan hästens lydnad och ryttarens skicklighet och känslighet. Sen tycker jag rent ut sagt att det är bullshit att bettet inte skulle ligga stilla i munnen bara för att man inte har en viss nosgrimma eller väljer att rider utan, då kanske man får sluta upp med att dra så hårt i sin hästen i stället? Så att betettet slutar far runt i munnen? :S

I mina ögon är det en ren döds synd att dra en häst i munnen eller att dra åt nosgrimman för hårt! Tänk er in i situationen, om ni hade en ståltråd i munnen och någon drog tag i den hårt, ja det är klart bettet rör sig mycket i munnen då och orsakar skador. Då vill ni sätta dit en nosgrimma som gör att bettet rör sig mindre när ni drar hästen i munnen, hur logiskt låter det? Om ni i stället bara vickade/kramade tygeln så skulle inte bettet rör sig så mycket och orsaka massa skador i munnen, mungiporna eller på tänderna!

Vissa säger att man ska använda remont för hästens skull. Jag skulle vilja påstå att man bör lära sig att rida med en mjuk och följsam hand i stället för hästens skull! Då behöver man ingen nosgrimma alls! Jag har endast nosgrimma för att det är fint som en dekoration, men väldigt löst så att den inte gör illa hästen!
Svar på läsarfråga

Datum: 2011-02-14 ~ Tid: 19:00:00

Postat av: Emelie: när du rider han innehåller ditt ridpass bara typ volter snett igen och ja du vet eller tränar du typ sidvärtes rörelser (jag tex skänkelvikning) eller jag tränar han på det.

Svar: Eftersom han bara är 3år (blir 4 till sensommaren) så är han fortfarande under inridning. Jag rider mest unghästridning och grunderna, som du skrev volter och snett i genom samt halter. Men jag har provat att flytta honom undan för skänkeln lite i skritt, som en början till skänkelvikning. Men vi satsar på att bygga en bra och stabil grund med bärighet och styrka innan vi börjar avancera (:

 


Va glad jag blir!

Datum: 2011-02-14 ~ Tid: 18:30:05
Blev jätte glad nu när jag loggade in här efter att ha varit i skolan hela dagen, och möttes av massvis med härliga kommentarer om hur fin Cupido har blivit! Vart verkligen superglad och rörd av dem! Tack ska ni ha :D 


Jag har föresten hunnit shoppa lite skor efter skolan också^^Fler bilder hihi!

Datum: 2011-02-14 ~ Tid: 17:00:00
Efter ridpasser igår så skrittade jag ut med Cupido och mamma tog lite bilder från stallplan. Jag tycker att de vart så mysiga att jag inte kunnde låta bli att slänga upp dem! Sen tog vi även några porträttbilder vid stallet.

Det bara öser in bilder, här kommer några!

Datum: 2011-02-14 ~ Tid: 15:00:00
Verkligen jätte kul när ni läsare skickar in redigerade/målade bilder till oss, blir lika glad varje gång! Tack :D


http://viiris.blogg.se
http://hastflickorna.blogspot.com
http://eveliinawarendh.blogg.se
Matilda Ohlsson
http://nrjhast.blogg.se
http://ssoffiaahagbergg.blogg.se
http://starrider.blogg.se
Dissen

Datum: 2011-02-14 ~ Tid: 13:00:00

Dessa benskydd från Pessoa, om man nu kan kalla dem skydd? För inte tror jag att de ger speciellt mycket skydd. De är inte bara gräsligt fula verkar också helt värdelösa. Hur mycket nytta han lite plastnät göra?

Vill man ha skydd som inte är för varma för benen så finns det ju betydligt bättre alternativ en dessa.Stooor bildbomb från gårdagens ridpass!

Datum: 2011-02-14 ~ Tid: 11:00:00
Hoppas att ni inte blir trötta på alla bilder och tycker att jag ladda upp för många? Då får ni säga till vet ni (:
Vad ser ni mest fram emot?

Datum: 2011-02-14 ~ Tid: 09:00:00

 


Video på mig och Claudia

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 21:10:00
Här kommer en kort liten filmsnutt på mig och Claudia. Det är från den dagen hon var så himla fin att rida, om ni minns vilket ridpass jag menar? Dock filmades det bara superkorta snuttar i högervarv, men jag fick fiiina bilder iallafall!

Vi visar upp lite tempoväxlingar, ser ni skillnaden på henne även här, trots att klippet är kort, jämfört med andra filmer och bilder? :D


Busbilderna från igår och idag på Qp!

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 20:30:00Svar från frågestunden

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 20:10:18
Du hade ett inlägg förut med alla hästar du fått ridit, har du känt deras ägare eller har dem tagit kontakt med dig och frågat om du vill rida deras hästar?

Ja ibland är det ju någon i stallet som frågar om jag kan rida deras häst åt dem av olika anledningar. Men jag har även blivit kontaktad av stuterier och andra hästföretag som vill att jag ska ta i mot deras hästar och rida in/till vilket jag har gjort.


När började ni ha krav på hästens form, alltså hur länge hade ni ridit då? :)

Från första gången man rider en unghäst så tar man ju ett lätt stöd i tygeln då söker de sig neråt, eftersom de inte hunnit bli förstörda ännu. Men krav på hur hög, kort eller samlad form hästen ska gå i kan dröja länge.


tycker du det är bra eller dåligt att införa E-Ponny?

Jag tycker att det låter som en bra idé. Det är ju inte så lätt för en häst på 149cm att rör sig lite bra/stort eller hoppa lika högt som en häst på 175cm.


Jag köpte precis ett par ridstövlar, har aldrig haft det förut men tycker att det är väldigt snyggt och många tycker att man får bättre skänkel läge med stövlar, så tänkte prova. Jag red i dem första gången igår och tyckte att de skavde mycket i knävecket och vid hälen, de är även lite svåra att knäppa. Så jag undrar om jag bara är ovan vid att ha stövlar eller om de kanske är lite för långa eller liknande ? :) 
ni har en helt fantastisk blogg som är både rolig att läsa och mycket lärorik ! :D


Tack! Haha jag fick köttsår i knävecken och på fotknölarna samt hälarna av mina stövlar i början! Har nu mera ärr där. Stövlarna sjunker lite så småningom, så de ska vara lite för lång i början för att passa senare. Vill man vara fin får man lida pin.


Vad gör ni ?? Sy eller gummisnoddar knoppar ?? :D Och vad är snyggast enligt er ??
p.s sälv syr jag till dressyren ^^


Jag har aldrig lärt mig att sy knoppar så jag använder snoddar. Men kan man sy så är ju det absolut snyggast!


är du med i någon del av styrelsen i eran ridklubb? ungdoms/tävlingssektionen t.ex? :)

Jag är ungdomsledare, den som sammankallar till möten och aktiviteter samt håller i dem.


Klarar du av att få alla hästar i en någolunda bra form eller händer det att det inte går på vissa hästar? (typ en häst som aldrig ridits i form osv)

Vissa hästar som är förstörda tar det ju längre tid att få lösgjorda en mjuka välridna hästar. När Claudia kom tex tog det relativt lång tid av ridpassen innan hon blev eftergiven. Nu har Ingrid ridit till henne så pass att hon är superfin att rida! 


Varför 14 träns till Cupido? Tycker du inte att det är lite slöseri med pengar?

Kul att kunna variera. Jag gillar dem alla på olika sätt och de passar till olika sammanhang. Kanske det.


mår du fortfarande dåligt?

Till och från. Men jag mår mycket bättre nu är förut, tror att det beror på den nya medicinen.


Ger du ut privatlektioner :)?

Det är inte något som jag ens funderat på, tror inte att någon skulle vilja rida för mig haha!


Gillar du att vara i skolan?

Ja det gör jag faktiskt, jag trivs bra och har kul med mina vänner! Jag gillar även ämnena vi har. Det jobbiga är bara att gå upp klockan kvart i 6 varje morgon.


Om du skulle fått 1000000 kr vad skulle du gjort med pengarna då? :)

Oj, sätta in det mesta på banken så klart i mina fonder och aktier så att pengarna "förökar" sig. Men även köpa massa nya grejor, kläder, hästsaker osv osv.


Skulle ni lära Kissie rida i utbyte mot att ni fick platsen på bloggtoppen med besökare och allt?;)


Haha det skulle jag nog göra "frivilligt", kul grej ju!


Varför gillar du inte bukefalos? :)

Jag gillar inte deras "upplägg" av sidan, är så knövligt och svårt att hitta allt. Hästnet är MKT bättre!
Grattis Amanda!

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 19:18:49
Gud så svårt ni gjorde det för oss! Ni var alla värda att vinna och vi önskar verkligen att vi kunde ge biljetter till er alla! Tyvärr vet ju både ni och vi att bara en vinnare kan utses. Amanda Jonasson, du stack ut lite extra, så kolla din mail. Grattis till GHS biljetterna, från Dressyrmupparna! :D

Här har ni Amandas minst sagt grymma rim och motiveringen till varför just hon skulle vinna:

"Hästar som hoppar över hus, 
gymkanaponnier fulla av bus,
dressyrhästar, fina som få,
jag och min bästis, bara vi två.
En dag på Horseshow vore bättre än bäst,
shower, skratt och självklart massor med häst!

Eurohorse mässan får man självklart inte glömma,
bland alla fina grejer kan man gå runt och drömma.
Sadlar, täcken, bett, ja utrustning till tusen
mycket pengar ska spenderas på älskade kusen.

I bloggmontern träffar man förhoppningsvis en dressyrmupp,
nöjd och glad går man sedan in och kollar på nästa hoppcup.

Detta är bara några av sakerna man kan se
om man till Göteborg Horseshow får följa mé.
Vi förbreder oss för en dag vi sent kommer glömma,
nu är det bara att hoppas, be och drömma!
Det låter perfect, I know!
Bästa Ingrid och Linn, låt oss gå på världens bästa hästshow!"
Dagens outfit

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 18:22:53

Hjälm: Jacson Wen
Jacka: H&M
Ridbyxor: Kingstone
Schapps: Jacson
Ridskor: Minns ej
Sadel: Globus 
Stigläder: Vet ej
Stigbyglar: Qvick out 
Träns: Hemlis
Ridtäcke: Hööks
Schabrak: Folksam
Benskydd: Hööks


Min nya stövlar vs min "gamla" stövlar

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 17:32:34
Idag kom mina nya stövlar! Lackade Petrie Anky Elegance. Dom var supersygga verkligen! :D Men är osäker på om de går att ha eftersom de ser lite för korta ut, skit! vad tycker ni ser det dugligt ut trots att de är lite för korta? Eller är de så pass för korta att det syns lång väg och inte funkar alls? Har beslutsångest!!!Det är inte dressyrbågen som är för kort utan i knävecket och framtillBilder på mig och mina favoriter

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 15:34:57
Jag och mamma var precis nere till hästarna och fotade lite. Mamma är så snäll som alltid ställer upp och fotar, är med i stallet, tar in/utsläpp och hon kör mig alltid till ridhuset när jag ber om det. Trots detta så är hon totalt ointresserad av hästar och är dessutom rädd. Förut var hon så extremt rädd att hon sprang ut ur stallet för minsta lilla osv. Nu har hon lärt sig linda ben, lasta, leda Claudia och Quillen samtidigt och en massa annat. Hon tog till och med hand om hästarna helt själv den veckan jag och Linn var i Turkiet, och då innebär det allt. Häst- och stallskötsel, alla in/utsläpp, fyra fodringar varje dag och promenader med båda två. Duktigt tycker jag!

Så nej, jag har det inte förspänt med superintresserade föräldrar, men jag har en mamma som ställer upp. Min pappa bor jag inte hos och träffar honom endast någon gång ibland, så han har inget med hästarna eller något sånt att göra. Jag sköter allt själv, men med hjälp från min icke-hästintresserade mamma som suttit på en häst två gånger i hela sitt liv. 

Nog om detta, här kommer en liten bildbomb från nyss :D


Ziro

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 14:00:00
Natahlies ponny Ziro står i samms stall som Cupido. Han är en 5årig valack, korsning mellan arab och haflinger. Detta är första gånger jag rider honom. Han var väldigt trevlig att rida, pigg, mjuk och glad! :DNathalies blogg --> http://nathaliebusk.blogg.se/

5 saker ni inte visste om mig

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 13:40:00
Jag hatar när folk smaskar eller har andra konstiga ljud för sig med munnen. Och då menar jag verkligen hatar. Jag stör mig så att jag till slut inte kan sitta still. Antingen säger jag till personen att sluta smaska, håller för öronen eller så är jag tvungen att lämna rummet. Minsta lilla smaskljud någon gör så blir jag irriterad, haha. Till detta hör också när någon dricker och man hör det där ljudet, ni vet precis när personen sväljer och musklerna trycker ner vattnet i halsen. Usch, det ryser i mig bara av att tänka på det. Detta är något det ofta bråkas om hemma, fast jag förstår resten av familjen. Jobbigt att ha mig sittandes vid bordet som irriterat kommenterar minsta lilla ljud någon gör.

Jag har jättelätt för att gråta. Inte till filmer eller sorgliga saker, men jag gråter när jag är arg, när jag är besviken och när jag är nervös, eller helt utan anledning. Det är sällan någon annan får mig att börja gråta, människor som gör en ledsen är inte värda att gråta över. Det är jag själv som gör mig ledsen på grund av prestationsångest mm. Fast jag gråter bara när ingen ser, för man är är så ful då, haha.

När familjen var i Alanya, maj -09, fick jag för mig att jag skulle gå och köpa godis runt klockan 12 på natten medan de andra gått och lagt sig. Medan jag gick iväg hann alla somna eftersom jag lovat att vara tillbaka inom 20 minuter, mamma och Jonte vaknade 4 timmar senare och då var jag fortfarande inte tillbaka. I ren panik sprang de ner till receptionen och fick reda på att jag skulle ha lämnat hotellet för ett antal timmar sedan och de hade inte sett mig sedan dess, vilket faktiskt inte stämde, jag hade ju kommit tillbaka, och gått igen (så där skyller jag på receptionistgubben). Istället träffade jag 3 killar, följde med till deras hotellrum och spelade kort. När jag såg att klockan började närma sig fyra kom jag på att det kanske vore smart att berätta vart jag är, och började gå mot vårat rum. När jag kom fram upptäckte jag dessvärre att mamma och Jonte var borta. Fan tänkte jag, nu är jag körd, och sprang ner till receptionen där jag möttes av två vääääääldigt arga föräldrar. Jag låg jävligt risigt till ganska länge efter det. Vilket ni nog förstår, tänk er att tappa bort sitt barn i Turkiet mitt i natten, eller ja .. det var ju jag som försvann. Ibland påminns jag om att jag faktiskt är blond. Korkat Ingrid, riktigt korkat. Tänk bara vad som kan hända, och att polisen nästan blev inblandad är ju pricken över i't.

Jag minns alltid vad alla hade på sig för kläder vid olika tillfällen. Jag minns vad hela släkten hade på sig i julas, julen innan det och julen innan det osv. Jag minns kläder, skor och accesoarer och frisyrer i detalj. Så är det med alla jag möter, jag granskar alla, speciellt skor .. Därför kan jag roa mig bra länge med att sitta på en bänk i stan och bara titta på folk, registrera vad de har på sig och sedan är det bara att fråga om vem som helst så minns jag färger, skor, märken och passform. 

Jag säger alltid ja när folk vill ses, när folk vill ha hjälp eller vad det än är. Även fast jag vet att jag egentligen inte hinner. Smsar någon vid 22 och vill att jag ska komma när jag egentligen inte orkar /vill säger jag ändå ja. Jag känner mig skitelak när jag säger nej. Dock borde jag sluta upp lite med det, det slår tillbaka på mig själv. Folk tar mig alltid för givet, jag är alltid den som kan och jag säger alltid ja. Därför är det lätt att avboka bestämda saker med mig i sista sekund, äsch, Ingrid säger ju ändå ja nästa jag ber om det ändå. Fats jag har ju bara mig själv att skylla ;)
Sista chansen

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 13:00:00
Vi har ett par sponsorbiljetter över till Göteborg Horse Show 2011, därför tänkte vi vara snälla och lotta ut dem till en av er! Biljetterna gäller för torsdag (24/2) eftermiddag (kl 18-23), och fredag (25/2) förmiddag (kl 10-17).
Vi lottar ut 4 biljetter, alltså två för torsdag eftermiddag och två för fredag förmiddag, för att du ska kunna ta med en vän. Alltså, en vinnare till fyra biljetter.

Vill DU ha chans till biljetterna? Skriv då en motivering till varför just DU ska vinna
Tävlingen avslutas söndagen den 13/2 klockan 18.00. Glöm inte att skriva med din blogg- eller mailadress i kommentaren för att vi ska kunna kontakta dig om just du vinner. Lycka till!Diss

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 12:00:10


Detta schabrak från Dyon ser ut att ha väldigt märklig passfom enligt mig. Dessutom är jag inte så förtjust i schabrak med så pass stora rutor, har fått för mig att det ser så billigt ut. Jag tycker givetvis inte att det är fel att köpa billiga saker jag gör det själv, men varken man köper något billigt eller dyrt så vill man ju inte att det ska se ut att kosta 50-100kr, right? Loggan är dessutom väldig otydlig. 500kr kostar det. Det är inte alltid priset eller märket som gör produkten snygg eller av god kvalitet.Happy!

Datum: 2011-02-13 ~ Tid: 11:22:33
Sååååååååhäääär glad är jag idag också! Kan leva länge på gårdagens underbara ritt med Cupido! :D Det är strålande väder ute, jag är pigg och har bara ganska ont i kroppen inte jätte ont, livet leker helt enkelt :D

Vill ni se fler bilder från när Cupido busade i går (vill säja kickade osv) så är det bara att hojta till (: Är på så bra humör att jag kan bjuda på vilka bilder som hällst känner jag hur "illa" det än ser ut haha x)Såhär glad blir man av att rida Cupido! :D (för det mesta)


Bilderna!

Datum: 2011-02-12 ~ Tid: 22:33:42
Det var så fruktansvärt kul att rida Cupido, det känns som det var en evighetsedan jag red honom :O
Han var jätte härlig att rida dessutom, så himla pigg och glad :D
Haha!

Datum: 2011-02-12 ~ Tid: 18:02:29
Malin lyckades fota en riktigt kul bildserie på mig och Cupido idag! Han har ju vilat ett tag eftersom jag har varit rädd att hans sår skulle spricka upp, men nu är det så pass läkt att jag valt att börja rida igen. Men gudars så pigg han var! Ändå lät jag honom springa av sig ett bra tag i ridhuset innan jag red. Han var så himla glad snutten och gjorde massa glädjeskutt! Som ni ser satt jag lite löst där ett tag haha!Laddar upp resten av bilderna från idag (utvalda bilder) när detta inlägg 
fått över 200 kommentarer av personer som vill se fler av bilderna :D


I behov av en minilaptop

Datum: 2011-02-12 ~ Tid: 17:52:03
Håller på att städa mitt rum för fullt samt checka av kurser som jag gjort/inte gjort. På torsdag ska jag nämligen på möte med lärarna på min (förhoppningsvis) nya skola. Den nya skolan är Kvinnersta skolan i Örebro, samma skola som Linn. Jag ska läsa nv-häst, precis som jag gjorde på Lillerud och kan därför fortsätta med ridkurserna osv. Jag hoppas inte att det blir några problem att kunna hoppa in, jag är beredd att sätta hälarna i backen och jobba in helger och lov för att få gå i vanlig skola. Ni lär ju tro att jag är schizo, när jag för en vecka sedan skrev att distans är det bästa som finns, och sedan ändrar mig över bara en kväll. Men ett samtal med en underbart smart och förstående människa vid namn Monica fick mig att ändra syn på precis allt. Iallafall, detta kommer nog bli super, visar jag för lärarna att jag verkligen är beredd att satsa, har tänkt igenom allt och kan redovisa en rimlig plan över kurserna, då kommer nog allt gå som tänkt. 

Men jag har ett problem, hur ska jag hinna åka hemifrån klockan 7, komma hem klockan 17, samt sköta stallet, rida, plugga OCH blogga. Bloggen är väldigt viktig och kommer inte skjutas åt sidan på grund av att jag kommer att välja en annan studieteknik. Jag köpte mig en ny laptop för några månader sedan, dock är den alldeles för stor för att släpa med på bussen, ha i väskan och kunna ta upp på rasterna. Så nu måste jag införskaffa mig en minilaptop! Supersmart, går lätt ner i väskan och kan lätt plockas upp på raster och användas i bussen. Bara att plugga in iPhonen så har jag internet överallt!

En vanlig laptop blir också för stor för att släpa med till GHS, och vi vill ju blogga där innifrån för att hålla samma uppdatering som vanligt. Tips på bra och inte allt för dyra minidatorer med Windows 7 mottages tacksamt :DBjuder på en nu snart 1 år gammal bild, det var nog vår sista start innan skadan ... om jag inte minns fel.


Kontrar med de tre knäppaste saker Linn har gjort (som jag vet om)

Datum: 2011-02-12 ~ Tid: 17:32:27
Hon blev så glad en gång när hon fick en kaktus i födelsedagspresent av en kompis att hon bestämde sig för att kaktusen skulle få sova med henne i sängen. Som ni förstår så slutade det inget bra när Linn hade lagt sig på den i sömnen.
Använt mikrovågsugnen som timer när hon hade en kaka i vanliga ugnen. Micron uppskattade inte att bli körd tom i 40 min så den började ryka och vägrade att starta efter det.
Blev så sugen på att hoppa upp på Braven när han bockade runt i ridhuset. (Hur f**n kan man ens komma på tanken att bli sugen att hoppa upp då). Utan att tänka så hoppade hon upp och Braven fortsatte att busa. Det slutade med att Linn kröp ut ur ridhuset, tappade synen i 10 min, fick besöka akuten och att hennes mamma (jag) inte var alltför glad.
Eftersom Linn skrev 5 saker om mig så tänkte jag BARA skriva 3 saker om henne. Mikael (Linns lillebror) tyckte att jag skulle starta en egen blogg och skriva om allt knäppt Linn gjort och kommer att göra. Han trodde det skulle räcka för att fylla min blogg med innehåll.
Hon blev så glad en gång när hon fick en kaktus i födelsedagspresent av en kompis att hon bestämde sig för att kaktusen skulle få sova med henne i sängen. Som ni förstår så slutade det inget bra när Linn hade lagt sig på den i sömnen.

Använt mikrovågsugnen som timer när hon hade en kaka i vanliga ugnen. Micron uppskattade inte att bli körd tom i 40 min så den började ryka och vägrade att starta efter det.

Blev så sugen på att hoppa upp på Braven när han bockade runt i ridhuset. (Hur f**n kan man ens komma på tanken att bli sugen att hoppa upp då). Utan att tänka så hoppade hon upp och Braven fortsatte att busa. Det slutade med att Linn kröp ut ur ridhuset, tappade synen i 10 min, fick besöka akuten och att hennes mamma (jag) inte var alltför glad.Eftersom Linn skrev 5 saker om mig så tänkte jag BARA skriva 3 saker om henne. Mikael (Linns lillebror) tyckte att jag skulle starta en egen blogg och skriva om allt knäppt Linn gjort och kommer att göra. Han trodde det skulle räcka för att fylla min blogg med innehåll.


/Gunilla

Ridsporten aka Materialsporten ..?

Datum: 2011-02-12 ~ Tid: 09:00:00
Jag menar, se er omkring, i vilken annan sport är folk så besatta av utséende som de är inom ridsporten? Hur många olika utformade ridstövlar finns på marknaden, hur många olika kavajer, hjälmar, schabrak och träns går att få tag på - det finns i all oändlighet. Du kan få precis vad du vill, för att just du ska vara unik, sticka ut och se bra ut. Men du får vara beredd på att betala för det du vill ha. Det är viktigt att ha märkesgrejer, att hela tiden uppdatera sig på outfitsfronten och att alltid se ren och fräsch ut. Jag säger inte att det är fel eller rätt. Jag är själv fixerad vid att ha nya fina saker, att matcha och se bra ut. För mig är det lika viktigt att Claudia har nya saker som att förnya min egen garderob, men även där är smaken som baken. Jag vill inte ha samma garderob vare sig det handlar om en månad eller ett halvår. Vissa vill handla på Börjes, vissa vill bära Pikeur, vissa kör på budget och vissa kör på lyx. Även om det är en smaksak så handlar allt om pengar. Vad har vi råd att köpa och vad har vi inte råd att köpa? Hade alla varit miljonärer hade Börjes gått i konkurs, och tvärtom. Jag anser inte man måste köpa märkesgrejer för att se bra ut, det finns även snygga budgetsaker och jag väljer ofta budget framför lyx, just för att jag inte har råd att endast klä mig och Claudia i Pikeur, OS osv. Här handlar det om att prioritera, vill jag köpa en dyr sak eller vill jag köpa fler saker till ett billigare pris. Det är ju samma sak med kläder, nästan alla handlar ju på HM, Bik Bok, Gina Tricot osv, och visst kan man klä sig supersnyggt för det, även fast det inte är märkeskläder. Men det är nog bara att inse, ridsporten är märkesfixerad, och det är även jag.

Jag hör många "utifrån", alltså de som inte håller på med hästar, säga att ridsporten är en jävla snobbsport. Och visst stämmer det till viss del. Det handlar om att ha pengar, man kan köpa sig dit man vill komma. Och nu menar jag inte att alla som är rika är snobbar och har köpt sig dit de vill, utan hästfolk i allmänhet. Missförstå mig nu rätt, jag syftar inte på alla och även här handlar det lite om fördomar. 

Du rider inte bättre för att du har snygg och dyr utrustning. Men kan man inte vara bäst, då kan man iallafall vara snyggast ;)


Ullaredsoutfit från topp till tå ;)


Vi motarbetar inte varandra, vi samarbetar

Datum: 2011-02-11 ~ Tid: 22:46:06


Vi tycker likadant om väldigt mycket saker, men ibland har även vi delade åsikter. Det är inget som förändrar vår vänskap, vi accepterar och respekterar varandras åsikter istället för att kasta skit på varandra. Trots att vi driver bloggen tillsammans och ni ser oss som en person, så är vi ju faktiskt två personer med delade åsikter, och vi ska båda kunna uttrycka våra egna åsikter i bloggen, även om de är lika eller olika.

Ingen av oss blir varken irriterad eller bekymrad om den andra inte delar samma åsikt. Dock verkar ju ni ha väldiga problem med detta ... ?

Angående "reklambladet" till goodiebagsen. Varför i hela världen skulle Ingrid välja att framställa Claudia som finare genom att, som ni säger, välja en ful bild på Braven. Vi hade inte en tanke på att det skulle kunna uppfattas såhär eftersom vi själva valde bilder som vi båda gillar. Vi tänker inte på ett sätt där vi är ute efter att trycka ner varandra och framstå som bättre än den andra. Det finns inte i vår värld, istället lyfter vi fram varandra och peppar.

Dagens ridpass

Datum: 2011-02-11 ~ Tid: 21:40:07


Idag red jag Ziro eftersom Nathalie är sjuk. Han var jätte trevlig, fler bilder kommer! Men nu är det movietajm!

http://nathaliebusk.blogg.se/


Beställt 100 x

Datum: 2011-02-11 ~ Tid: 16:32:08


Detta är till de 100 goodiebags som kommer delas ut under GHS. Jag har ganska dålig fantasi när det gäller design, dock är jag ganska nöjd med detta. Vad tycker ni? :D


VINN BILJETTER

Datum: 2011-02-11 ~ Tid: 13:56:59
Vi har ett par sponsorbiljetter över till Göteborg Horse Show 2011, därför tänkte vi vara snälla och lotta ut dem till en av er! Biljetterna gäller för torsdag (24/2) eftermiddag (kl 18-23), och fredag (25/2) förmiddag (kl 10-17).
Vi lottar ut 4 biljetter, alltså två för torsdag eftermiddag och två för fredag förmiddag, för att du ska kunna ta med en vän. Alltså, en vinnare till fyra biljetter.

Vill DU ha chans till biljetterna? Skriv då en motivering till varför just DU ska vinna.
Tävlingen avslutas söndagen den 13/2 klockan 18.00. Glöm inte att skriva med din blogg- eller mailadress i kommentaren för att vi ska kunna kontakta dig om just du vinner. Lycka till!Måste bara dela med mig även om det inte hör hit!

Datum: 2011-02-11 ~ Tid: 13:02:13
Jag har varit inne i skolan denna veckan fast att jag egentligen ska ha praktik. Anledningen att jag vart inne är att jag halkade efter med en hel del saker när jag inte mådde bra för ett tag sedan. Så nu är jag här och pluggar ikapp. Jag har gjort tre prov denna vecka och haft alla rätt på alla frågor på alla proven! :D


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-02-11 ~ Tid: 11:30:00
Svar: Hihi mitt lackade träns är köpt på hööks :) Så det kanske faller dig i smaken trots allt? Skolbyte

Datum: 2011-02-11 ~ Tid: 09:22:23
Såg att vissa tyckte jag var velig och uppmärksamhetssökande när jag vill byta skola, behöver jag uppmärksamhet drar jag till med något mer drastiskt än så, haha ;)

Som texten löd, så ska jag byta skola. Jag menar allt jag skrivit om korr och tycker att det är en bra skola, dock inte för den som inte har självdisciplin i skolan, vilket jag också nämnt. Jag trodde att jag hade självdisciplin, eller jag har lurat mig själv till att tro det. Men det har jag inte, i vilket fall inte inom skolan. Jag väljer alltid annat före att sätta mig ner med böckerna, jag bloggar, jag kan få för mig att åka till stallet och fota när jag egentligen borde sitta med näsan i böckerna, och då funkar det inte. När man läser på distans krävs det jävligt mycket och det är svårare än om du går i vanlig skola. Första året på Lillerud bokstavligen sov jag mig igenom, trots det gick jag ut med VG och MVG i alla ämnen. På korr är du bara en i mängden, allt är opersonligt och du är bara någon bakom en skärm, vilket betyder att du måste prestera 110% jämt. Du har ingen social kontakt med läraren, ingen vet din bakgrund och ingen kan se din utveckling, förutom en massa text på en skärm. Just därför är det extra svårt. När man dessutom kommer till muntorna blir det dessutom ännu svårare att få ett bra betyg. Jag är inte van att göra min prov muntligt och få frågor rakt upp i ansiktet som jag ska svara på medan någon sitter och väntar på ett svar och sedan få mitt slutbetyg i kursen. Jag presterar allra bäst och har inga som helst problem med att skriva MVG på prov i vanliga skolan. På distansläsning har man bara en chans, gör man dåligt ifrån sig på muntan, vilket jag alltid gör även fast jag vet att jag har kunskapen men istället blir nervös på grund av min prestationångest, då får man ett dåligt betyg trots att man kanske skrivit MVG på alla uppdrag. Och med dåligt betyg menar jag G eller VG, för i mina ögon är det dåligt.

Här har ni min anledning. Jag trivs med att vara hemma och "inte göra någonting" och vet inte hur jag ska klara av att ställa om mig till skoldagar, gå upp tidigt på morgonen och umgås med tråkiga människor. Men jag måste tänka på betygen, jag vet att jag har MVG kapacitet i alla ämnen, det är inte jag att få G. Jag är inte den som nöjer mig med det och går vidare, jag kan älta ett G i all evighet. Jag har hög prestationsångest och vill komma någonstans i livet, inte slösa bort gymnasietiden och hamna i kassan på Coop när jag egentligen vill bli veterinär och komma från den här värdelösa hålan Karlskoga.
Hejdå Korr, du var nog inget för mig.


De 5 klantigaste sakerna min mamma har gjort... tror jag?

Datum: 2011-02-11 ~ Tid: 09:00:00
* Hon lyckades av misstag att tvättat sin mobiltelefon i tvättmaskinen.

* En gång glömde hon hundarna i bilen två timmar, och sen sprang hon runt i huset och ropa efter dem innan hon kom på vart de var.

* När vi skulle lägga upp mat så la hon upp maten i sitt glas i stället för i tallriken, hur lyckas man med det?

* En dag så la hon en öppen saftflaska i samma påse som sin nya mobil så att den blev fuktskadad.

* När hon tolkade med min lillebror så märkte hon inte att han körde i diket utan fortsatte bara. Vägen gick bara runt stallet och var ganska kort så hon fick syn på honom i en snödriva när hon var inne på sitt andra varv.


Cp Internet

Datum: 2011-02-10 ~ Tid: 22:58:13
Jag blir galen! Internet är apsegt, det är något fel på det jävla modemet. Jag blir så arg så jag sitter hemma och slår i väggarna. Därför ska jag stänga av datorn tidigt ikväll, göra mig en kopp varm Oboy och slå på en film. Jag har endel att fundera över. Jag ska nämligen hoppa av Korr, distansskolan jag läser på just nu.


Mera failbilder

Datum: 2011-02-10 ~ Tid: 21:14:23Lyx vs budget

Datum: 2011-02-10 ~ Tid: 19:28:19
Jag håller på Schockemöhle eftersom det dels är mycket snyggare och har bättre kvalitet. Men smaken är ju som baken. Inte för att jag skulle vilja något av dem, men om jag köpte nått av dem skulle jag byta ut pannbandet till ett vanligt swarowski eftersom jag inte är så förtjust i något av dessa pannband. Nosgrimman på schockemöhletränset är ju riktigt läcker! Dock är höökstränset ett bra budgetalternativ för den som inte vill lägga så mycket pengar på ett träns, men det är inte i närheten lika snyggt som orginalet. Eller vad tycker ni?

 


Finns det inte plats, då gör man sig plats

Datum: 2011-02-10 ~ Tid: 18:30:58

Hissar

Datum: 2011-02-10 ~ Tid: 17:35:53
Är verkligen sugen på att köpa ett par sånna här Schockemöhle Traveller transportskydd dom kostar Ca 800:-
De finns i färgerna: Coffee check, marin, svart, noisette. Du kan hitta dem här --> http://www.degerforsvf.se/


Tack!

Datum: 2011-02-10 ~ Tid: 17:06:59
Idag när jag tog in posten så möttes jag av ett paket med mitt namn på, åh vet ni vad det var i? :D
En jätte vacker oljemålning från en läsare som heter Caroline Lindman --> http://benzie.blogg.se/

Tack så jätte mycket, blev verkligen superglad ska du veta! :D

Hon har nu en tävling på sin blogg där vinnaren får en valfri bild i blyrts, färgpennor eller i olja!Jag tog en bild på målningen, viss är den fin? :D5 saker ni inte visste om mig

Datum: 2011-02-10 ~ Tid: 13:20:55
* Precis när den svarta gpa-hjälmen med silver och Svenska flaggan kom (tror det var 2005?) så ville jag ha en.

* Jag har tagit cellprov på en knöl som vi trodde var cancer.

* Jag var inge sugen på att köpa häst från början utan var nöjd men att rida min foderponny 2grr i veckan.

* Ingrid är en stor förebilder samt idol för mig På många olika sätt och vis, som jag verkligen ser upp till.

* Jag har provat äta hösilage för att se om det var lika gott som det luktade.Morganhästar

Datum: 2011-02-10 ~ Tid: 09:41:33
Eftersom morganhästen är en lite ovanlig ras här i Sverige så tänkte jag ladda upp lite fler bilder än vanligt så att ni får se hur de kan se ut. Detta är topp 5!


http://ireaditinabookonce.blogspot.com/


http://rillsmorgans.se/


http://sokkanmyheart.bloggo.nu/


För mig, är du det bästa som finns

Datum: 2011-02-09 ~ Tid: 22:21:00
Claudia var så sjuuuukt jävla underbart rolig och mjuk att rida idag! Från början till slut var hon eftergiven, mjuk, framåt, arbetade jättefint med bakkärran och så positiv till arbetet! I traven och galoppen fick jag verkligen ihop henne och den blev en sån skillnad på samling och form. Slutorna, öppnorna, skänkelvikningarna, bakdelsvändningarna och de enkla bytena satt som om vi tränat i evigheter! Jag försökte mig till och med på den första ökade traven, vilket jag inte gjort sedan innan hon blev skadad. Jag orkade till och med hålla ihop henne i den fina formen och få till ordentligt schwung en hel långsida! Galoppen på rakt spår satt som en smäck, och även den ökade galoppen samt uppsamlingarna efter. Alla övergångar funkade, ja allt bara klickade. Satan så nöjd jag är!

Jag har nog aldrig haft en så fin känsla förut, inte ens på någon annan häst. Och då är det stort du Claudia. Ganska sjukt egentligen, på träningen för två veckor sedan kunde jag inte ens rida henne i form och gav tillochmed upp och avslutade träningen, hehe. Det är så mycket det hänger på när jag rider Claudia, minsta lilla jag är stressad, minsta lilla fel jag gör så blir det pannkaka av allt, och börjar det dåligt blir det bara värre ju mer jag rider.

Efter ridpasset fick jag höra av andra i ridhuset att hon sett jättefin ut, och även min moster som var med undrade om det var samma häst. Haha, "vafan har hänt med henne?" Om ni bara visste vad sådana små kommentarer kan göra mig glad :D

Hmm, det blev inga bra galoppbilder ... Men ser ni skillnaden på formen bara på bilderna? :D
Släng gärna in en kommentar så blir jag glad!

Svar på läsarfråga

Datum: 2011-02-09 ~ Tid: 22:00:00
Postat av: elise :)
Usch va många :)
Känner mig ganska dålig nu, eftersom jag inte vågar tävla ännu pga av mitt dåliga självförtroende + att hästen inte går att lasta :p
Har du några bra tips som jag kan använda för att peppa mig själv? :)
Tack för en underbar blogg!
2011-02-01 @ 21:58:33
Man måste inte tävla, huvudsaken är att man har roligt med sin häst.
Om du vill tävla så behöver du lastträna. Ta hjälp av några rutinerade hästmänniskor och hjälps åt att lasta. Ett tips kan vara att backa in hästtransporten till stalldörren. Då kan hästen inte springa förbi och jag upplever att hästarna tycker att det känns tryggare att gå in direkt från stallet. Lastträna många gånger.
Om det är dressyr du vill tävla så lär dig själv programmet och rid igenom det med hästen tills programmet sitter. Fråga din tränare om han/hon tycker att ni är redo att tävla och be att få rida igenom programmet.
Leta efter någon ridklubb som har programridning, det betyder att tävlingsträna. Du rider ditt program och får kommentarer på vad dom tycker är bra och på vad du kan förbättra. Är du osäker på vad som menas så be den som dömer att förklara.
För att du ska känna dig tryggare innan programridningen så kan du ringa till klubben och be att få komma dit och rida i ridhuset. Då vet du att lastträningen gett resultat och du känner dig förhoppningsvis tryggare av att redan ha varit inne i ridhuset.
När du ska rida programridningen så ta med dig någon kompis/släkting som stöd.
Lycka tillUnder bilden på alla mina rosetter så skrev Elise så här:
Under bilden på mina rosetter så skrev Elise så här:


Postat av: elise :)
Usch va många :)
Känner mig ganska dålig nu, eftersom jag inte vågar tävla ännu pga av mitt dåliga självförtroende + att hästen inte går att lasta :p
Har du några bra tips som jag kan använda för att peppa mig själv? :)
Tack för en underbar blogg!Man måste inte tävla, huvudsaken är att man har roligt med sin häst.
Om du vill tävla så behöver du lastträna. Ta hjälp av några rutinerade hästmänniskor och hjälps åt att lasta. Ett tips kan vara att backa in hästtransporten till stalldörren. Då kan hästen inte springa förbi och jag upplever att hästarna tycker att det känns tryggare att gå in direkt från stallet. Lastträna många gånger.

Om det är dressyr du vill tävla så lär dig själv programmet och rid igenom det med hästen tills programmet sitter. Fråga din tränare om h*n tycker att ni är redo att tävla och be att få rida igenom programmet när h*n kollar.

Leta efter någon ridklubb som har programridning, det betyder att tävlingsträna. Du rider ditt program och får kommentarer på vad dom tycker är bra och på vad du kan förbättra. Är du osäker på vad som menas så be den som dömer att förklara.
För att du ska känna dig tryggare innan programridningen så kan du ringa till klubben och be att få komma dit och rida i ridhuset. Då vet du att lastträningen gett resultat och du känner dig förhoppningsvis tryggare av att redan ha varit inne i ridhuset.
När du ska rida programridningen så ta med dig någon kompis/släkting som stöd.

Lycka till! :DVi börjar på ridskola (Gunillas inlägg)

Datum: 2011-02-09 ~ Tid: 19:00:07
Det var alltså inte bara jag som började att rida på ridskola utan även min pappa som var närmre 50år. Han hade aldrig ridit innan men ville prova. Ganska häftigt att våga börja rida vid den åldern. Jag tyckte det var toppenbra. Vi red inte i samma grupp så det betydde att jag fick åka till ridskolan en dag till och titta på när pappa red och vara nära hästarna. Han blev ingen superryttare men han fortsatte rida och så fort det satt någon lapp uppe om att det skulle bli uteritt så anmälde vi oss. Det var det bästa, att rida ut tillsammans.

Bild på min pappa/Gunilla


Äntligen ny bil

Datum: 2011-02-09 ~ Tid: 17:30:53
Idag har jag varit duktig och räknat nästan 100 sidor i matteboken inför matte c muntan! Jag har även bakat kladdkaka och bara slappat. Så skönt att slippa gå upp varje morgon för att åka till skolan. Istället går jag upp vid 7, åker till stallet och sen bestämmer jag mig för om jag vill ha sovmorgon och plugga mer ikväll eller göra lite nytta på morgonen och ha ledigt ikväll istället. Skulle aldrig klara av att ställa om mig till skoldagar igen som jag hade förr, jag är ingen sån person som kan leva efter scheman. Älskar att göra precis det jag känner för hela dagarna :D

Igår köpte vi en ny bil också, fyrhjulsdriven Jeep. Äntligen kan vi åka till ridhuset utan att fastna överallt! Det brukar resultera i att mamma sitter och skriker i bilen om att hon ska slå sönder biljävel med en fet slägga och allt vad det nu är, eller så får jag sitta på motorhuven för att trycka ner framhjulen :S Volvo är helt enkelt värdelöst! Kameran följer självklart med sen så jag visar er bilder från dagens ridpass lite senare!


Bjuder på en gammal bild på mig och underbara lilla Zquasch. Bilden är tagen 23 december 2008. Visst kan man inte tro att det är dagen före* (hehe) julafton? ;)

Bilder från läsare

Datum: 2011-02-09 ~ Tid: 13:20:05
Tack så mycket för superfina bilder :D


Haha, okej ... dog lite där.
http://ungadressyrryttare.blogg.se


SletenTjurtask @ BDB

Tack

Datum: 2011-02-09 ~ Tid: 12:44:14
Måste tacka för alla bra och kloka råd ni givit mig. Jag hittade en del som jag tycker låter lovande, jag ska prova dem och se om vi kan få ordning på saker och ting. Alltid bra att ha ett bollplank när man kört fast med något!

Tack ska ni ha! :D


Jag behöver tips

Datum: 2011-02-09 ~ Tid: 08:53:13

Jag behöver tips på bra ledarskapsövningar, för just nu har Cupido 0 respekt för mig. Han ser mig som en leksak och som en godismaskin. Han tar inte åt sig det minsta när man säger åt honom på skarpen, man hinner inte ens vända sig tillbaka till det man håller på med förens han börjar ingen.

Ett av problemen är att han kan inte stå stilla varken när man håller i honom eller när han är uppbunden på gången, han står hela tiden och skrapar med hoven och skakar på huvudet samt biter i grimskaften. Först provade jag att ignorera honom för att se om han skulle tröttna på att skrapa, men icke. Sen provade jag att höja rösten eller rent av ryta till åt honom när han skrapar, ingen reaktion. Efter det så provade jag helt enkelt att slå till honom på bogen när han började skrapa, han bryr sig inte det minsta. Det bekommer honom inte ens, det är som att han tycker att jag är en fluga. Helt okänslig.

Nästa problem är att han vill smaka på precis ALLT! Grimmor, grimskaft, täcken, jackor, hästar och människor. Han nappar helt enkelt tag i allt han tycker ser intressant ut. Han släpper inte häller, utan har redan ryckt sönder ett helt gäng jackor. Jag har provat att säga åt honom med ett skarpt tonläge och även här slå till honom, men som sagt reagerar han inte ens fast att jag inte är rädd för att säga ifrån kraftig. Han lär ju knappast få ont, ja menar han och Lego är ju ganska hårdhänta mot varandra i hagen när de leker.

Ett problem till är när man tränsar så tar han villigt i mot bettet men när man börjar spänna remmarna och han tycker att det går för långsamt så tröttnar han och buffar väldigt våldsamt med huvudet. Han har det inte stilla en sekund utan rör det hela tiden åt olika håll, vilket gör det väldigt svårt att spänna remmarna. Dessutom är det lätt att bli knockad!

Det sista problemet är att han inte förstår eller respekterar att jag inte vill busa med honom som han busar med sina hästkompisar. Jag har gjort klart från början genom kroppsspråk när han går över gränsen men det är som att han glömmer bort det på 5min. Här om dagen tex så kom han framtravandes till mig i hagen som vanligt visserligen, men när han gjorde halt framför mig ser jag att det glimtar till i ögonen på honom och rätt som det är stället han sig rakt upp på bakbenen och fäktar lekfullt med frambenen ovanför mitt huvud. Det är inte okej! Jag sa till på skarpen, då backade han av, men han förstår ändå inte allvaret i det hela. Förut när vi lekte i ridhuset så respekterade han mina gränser och jag kunde skicka iväg honom bara med hjälp av en handviftning. Men sist jag skulle leka med honom i ridhuset så betedde han sig jätte illa och var väldigt "på" om ni förstår vad jag menar? Sen dess har jag faktiskt inte gett honom någon ny chans att leka eftersom leken ska ske på mina villkor och inte hans. Jag måste lösa konflikten gällande ledarrollen innan vi kan leka ihop känns det som, eftersom han annars tror att han kan köra med mig osv.

Jag tycker att det är väldigt konstigt att han är så känslig och uppmärksam på mig och mina hjälper i ridningen men inte ens tycks känna när jag slår till honom från backen. I ridningen så behöver jag aldrig göra några brutala eller ens hårda hjälper, skänkel behöver man bara nudda med och tygeln räcker det att man kramar i.

Jag vill inte behöva vara brutal mot honom, ryta eller slå till honom för att han ska lyssna, eftersom han ändå inte visar någon reaktion på det. Jag har försökt att säga till honom på skarpen en gång ordentligt i stället för att behöva säga till halvmesigt gång på gång, men inte ens när jag gör det så lyssnar han. Jag vill vara hans vän en sån vän som han respekterar och litar på. Det är jag inte om jag bara ”bestraffar” honom hela tiden eller om jag inte sätter några gränser alls. Jag vill att han ska förstå mig, eller jag vill förstå honom rättare sagt. Så att jag kan anpassa mig så att våran relation förbättras. Så nu vill jag ha tips på ledarskapsövningar för en häst med tufft psyke, som är envis, okänslig men nyfiken och positiv. Jag vill ha honom med mig på min sida, för då är han väldigt lätt och trevlig att ha och göra med. Just nu är han lite som en trotsig tonåring.
SÄLJES

Datum: 2011-02-08 ~ Tid: 22:34:25
Jag säljer en biljett till Göteborg Horse Show 2011. Kvällsbiljett (17-23), Lördag 26/2330:-
Skicka ett mail till dressyrmupparna@live.se, eller sms till 0727266603 om du är intresserad.Claudia finns som leksakshäst!

Datum: 2011-02-08 ~ Tid: 22:06:33


Leksaken är ju dock en arabhingst, men visst skulle det mycket väl kunna vara en karikatyr av Claudia? :DVideo från uteritten idag

Datum: 2011-02-08 ~ Tid: 17:38:15
Visar bland annat dagens outfit och babblar om en massa annat :D


Ny ras igen!

Datum: 2011-02-08 ~ Tid: 13:30:00

Den här gången är det dax för en lite annorlunda ras som ligger mig varmt och hjärtat, nämligen morganhästen.

Man får endast skicka in bild på sin egen häst, sin sköthäst eller sin foderhäst osv. Alltså inte bilder på någon häst som man fotat på tävling eller liknande.

Bilderna skickas hit --> dressyrmupparna@live.se


Godmorgon!

Datum: 2011-02-08 ~ Tid: 11:30:17
Eller ja, jag har faktiskt varit vaken ett par timmar redan! Är på sånt strålande humör så ni anar inte!! På köpet verkar det vara årest hitills finaste dag, bortsett från den decimeter snö som landade på backen igår, men vad gör det när solen skiner och det inte är ett moln på himlen? Jag ska strax klä på mig, dra på Spotify i mobilen och ta en promenad till stallet. Det är så skönt att gå med musik så högt som bara går i öronen, dock blir jag livrädd och hoppar till varje gång en bil kör förbi mig bakifrån, haha ... Idag tänkte jag ta en långtur på Claudia, hon ska få galoppera av sig ordentligt! Tänkte även göra en lite annorlunda videoblogg sen, så håll utkik! 

Dessutom vill jag bara passa på att rikta ett STORT TACK till Torbjörn, grym människa som hjälper mig och Linn i ur och skur. Allt från kontakter och frågor till att vara på plats efter 10 minuter och fixa min dator eftersom den alltid envisas med att kracha, osv osv osv. Utan honom skulle inte vi dressyrmuppar vara där vi är idag. Hans hjälp är ovärderlig!!

Vi hörs sen gott folk :D

Mitt hjärta som envisas med att visa araben inom sig, haha ♥

Gunillas inlägg

Datum: 2011-02-08 ~ Tid: 11:30:00
Då skriver jag lite igen.  Min ålder är väl inte så intressant. Född på dinosauriernas tid skulle Linn ha sagt men hon har faktiskt en förmåga att överdriva.
Många ville veta hur min hästbakgrund ser ut. Hade jag någonsin sett en häst innan Linn föddes svar ja, det hade jag.
Har alltid gillat hästar och började rida tidigt. Min första ridtid var en blandning av total lycka och ångest. Ponnysarna behandlades inte så väl där jag red. Jag ska ge några exempel på vad jag menar. Om ponnyerna var busig och bockade så att jag eller någon annan ramlade av, kanske inte bara en gång utan flera så släpptes den lös i hagen/volten för att den inte hade skött sig och jagades och slogs med långpiska. En gång bad jag om hjälp att spänna sadelgjorden för jag orkade inte. Då sparkades ponnyn i magen så att den tappade luften och kommentaren var: titta vad lätt det är, det går att spänna flera hål.
Direkt jag kom hem så började jag längta till nästa gång som jag skulle få komma dit och rida. Men när jag satt i bilen på väg dit så började en obehaglig klump växa i magen. Tänk om jag gjorde något så att ponnyn råkade illa ut.
Nu när jag är vuxen så blir jag så arg för att jag tog på mig skulden.
Jag gjorde ju inte ponnyn illa. Det var ju den här personen som “hjälpte” mig som gjorde ponnyn illa. Jag tror att jag tog på mig skulden var för att ingen i stallet  reagerade. Det var så självklart för alla att det var så här det var så det kändes som att det enda jag kunde påverka var mig själv, att vara så duktig som möjligt.
Nu avslutar jag för idag.
Jag vill inte se en massa gissningar om vem, för det här handlar om att berätta min historia.
Nästa gång kommer jag att skriva om när vi börjar på ridskola.
Då skriver jag lite igen. Min ålder är väl inte så intressant. Född på dinosauriernas tid skulle Linn ha sagt men hon har faktiskt en förmåga att överdriva. Många ville veta hur min hästbakgrund ser ut. Hade jag någonsin sett en häst innan Linn föddes svar ja, det hade jag.

Har alltid gillat hästar och började rida tidigt. Min första ridtid var en blandning av total lycka och ångest. Ponnysarna behandlades inte så väl där jag red. Jag ska ge några exempel på vad jag menar. Om ponnyerna var busig och bockade så att jag eller någon annan ramlade av, kanske inte bara en gång utan flera så släpptes den lös i hagen/volten för att den inte hade skött sig och jagades och slogs med långpiska. En gång bad jag om hjälp att spänna sadelgjorden för jag orkade inte. Då sparkades ponnyn i magen så att den tappade luften och kommentaren var: titta vad lätt det är, det går att spänna flera hål.
Direkt jag kom hem så började jag längta till nästa gång som jag skulle få komma dit och rida. Men när jag satt i bilen på väg dit så började en obehaglig klump växa i magen. Tänk om jag gjorde något så att ponnyn råkade illa ut.

Nu när jag är vuxen så blir jag så arg för att jag tog på mig skulden.
Jag gjorde ju inte ponnyn illa. Det var ju den här personen som “hjälpte” mig som gjorde ponnyn illa. Jag tror att jag tog på mig skulden var för att ingen i stallet  reagerade. Det var så självklart för alla att det var så här det var så det kändes som att det enda jag kunde påverka var mig själv, att vara så duktig som möjligt.
Nu avslutar jag för idag.
Jag vill inte se en massa gissningar om vem, för det här handlar om att berätta min historia.

Nästa gång kommer jag att skriva om när vi börjar på ridskola.

/Gunilla

Taggad till GBG HS 2011

Datum: 2011-02-08 ~ Tid: 11:11:48
Göteborg Horse Show är det jag ser fram emot allra mest just nu! Mässan, bloggmontern, goodiebagsen, showen och massa härligt folk! Jag och Linn kommer att befinna oss under taket torsdag - söndag. Vi kommer även att vistas i bloggmontern under fredagen mellan 17 - 18, och även under lördagen mellan 12 - 13. Vill ni komma och säga Hej så vet ni när vi finns där! Cred till Frida som anordnat bloggmontern, du satte verkligen pricket över i't under EuroHorse 2011 för alla oss hästbloggare! Men mest av allt kliar det nog i fingrarna efter shoppingen på mässan ...Först och främst, ska du dit? Vad ser du mest fram emot? Några absoluta måsten på mässan?

Vi ses 24-27 februari :DSvar på läsarfråga

Datum: 2011-02-08 ~ Tid: 09:00:00

Svar: Din önskan är min lag! Haha nejdå men det är klart jag kan slänga upp några bilder på det :D

Vid det här tillfället hade jag knappt ridit någon storhäst alls. Han var ganska lång i fromen och inte riktigt "ihop riden" eftersom allt kändes så stort och tungt till skillnad från ponny. Men det har ju inte alltid med storleken på häst att göra hur mjuka/lättridna de är, Cupido tex är superkänslig och lätt att "rida ihop" utan att jag ens försöker. Men om det är en väldigt stoor och låång häst som dessutom är lite okänslig så kan jag lova att det är bra mycket svårare än på en ponny haha!

Ja han var som ni kan gissa lite för tung för mig att rida, men så här såg det ut (: Jag provred honom inför köp.
Han är en riktig läckerbit! Så snygg!


Filmen

Datum: 2011-02-07 ~ Tid: 22:30:00
Ibland när han står inne i boxen kan han sticka ut hela tungan genom boxgallrena när man går förbi för att han vill att man ska klia på den haha så knäpp! Han kan stå länge och bli kliad, jag tror att han tycker det är skönt.
Roliga nyheter!

Datum: 2011-02-07 ~ Tid: 21:10:18
Jag har blivit kontaktad av Caroline Åhlén som driver en verksam hem vid namn All Equestrian som är ett stall där hon köper in och utbildar unghästar som machtas för championat. Hon tar även i mot in/tillridningshästar.Så här skrev Caroline på sin twitter idag:


Som många av er vet så har jag letat med ljus och lykta efter någon vilken kan sitta upp på mina hingstar ett par gånger innan bruksprovet. Detta av den anledning att de under själva bruksprovet kommer bli ridna av en testryttare vilken kommer sätta poäng på dem.

I och med att jag är den enda som ridit dem så är det självklart viktigt att de vänjer sig vid att ha någon annan på ryggen innan själva bruksprovet. Känner mig därav lättad över att äntligen ha hittat en duktig person vilken jag kan slänga upp på mina prinsar utan att vara orolig över att denne ska förstöra mitt arbete.Kulkul! Blir väldigt glad att jag fått en sån här förfrågan av en duktig företagare samt ryttare. Att jag ges det förtroendet av någon annan, det betyder mycket! Plus att det låter som en väldigt rolig uppgift! :DWallarps Dosado & Wallarps Yellow Rock
bilderna kommer härifrån --> http://www.allequestrian.se/

 


Dagens höjdpunkt!

Datum: 2011-02-07 ~ Tid: 20:21:18
Har precis varit uppe i stallet hos min lilla goding! Måste berätta om en "liite konstig" vana han har lagt sig till med, han räcker nämligen ut tungan och vill att man ska kila på den haha! Har aldrig varit med om att någon annan häst gjort så, har ni? Vi filmade en snutt när han gjorde så idag, vill ni se? (Ser faktiskt väldigt roligt ut!)

Provade pannbandet, det var för kort för honom, skit jag som verkligen älskade bärnstensfärgen det har! :(
Svar från frågestunden

Datum: 2011-02-07 ~ Tid: 18:27:00
Eftersom det var så mycket blandade frågor gör jag så att jag delar upp det. Jag börjar med att svara på några frågor som rör Claudia, på så sätt blir det mycket lättare för er att hitta än om allt är i en enda röra. Imorgon kommer del 2.

Hur och vad menar du när du skriver att Claudia är svårriden? Är hon stark, testar hon mycket, är hon svår att "hitta knapparna på"? Det skulle vara intressant att veta ! :D
Jag skulle kunna skriva milslånga förklaringar angående detta men jag ska försöka fatta mig kort. Claudia kräver så oerhört mycket ridning och känsla. Självklart gör ju i princip alla hästar det, men Claudia är extrem, utan att överdriva. Hon är verkligen en enmansponny som det tar lång tid att rida in sig på och där har vi anledningen till varför jag inte kan låta andra rida henne längre, kan kan jag väll, men det gör absolut ingen nytta. När andra ryttare sitter upp ilar hon runt med huvudet högt upp i luften, blir stenhård i munnen och vägrar samarbeta. Ändå har erkänt duktiga tränare och domare upp till Grand Prix nivå ridit henne, vilket jag dock tycker har sett förskräckligt ut då de inte klarat av henne. Det finns undantag, Anki till exempel, min tränare, hon är den enda som jag sett rida Claudia på ett mjukt och tillfredsställande sätt där Claudia är harmonisk och verkligen arbetar. Annars har jag nog bara sett ryttare som försöker "dra" henne ner i "form", vilket inte funkar. På Claudia handlar det om teknik, och trots att jag haft henne i snart 2,5 år har jag fortfarande svårt för att klara av henne i vissa situationer. Hon har blivit väldigt mycket bättre, hon är mycket mycket finare i munnen, ridbarheten har förändrats och jag har kommit på tekniken ganska bra, nu är det istället styrkan hos Claudia som fattas. Jag köpte mig ponnyn som de flesta kallade omöjlig, många tyckte att jag skulle göra mig av med henne på en gång och att det inte ens var någon idé att försöka. Det tog mig mer än ett helt år att lära mig rida henne i form i alla gångarter, haha tro det eller ej. Jag har ridit mycket hästar, både fina och hemska, galna, sega, okänsliga, mjuka, pigga osv och med mer eller mindre arbete så brukar det inte vara några problem alls för mig att få dem att arbeta på ett korrekt sätt, men Claudia är det knepigaste jag någonsin suttit på och jag har många gånger varit så nära på att ge upp. Och tro mig, att ha en så svår häst som jag knappt själv klarar av är inget jag är stolt över. Däremot är jag stolt över all tid och arbete jag lagt ner på henne och hur mycket mer ridbar och härlig hon faktiskt blivit. Dock har vi mycket arbete kvar framför oss.

Tycker inte du att du är lite lång på claudia? Jag menar dina ben når ju rätt långt ner under magen på henne. Du är ju smal så det gör ju inget. Men jag menar Jag känner mig obekväm när jag är för lång för hästen, jag undrar bara om du ens tycker att du är för lång?
Jag har långa ben som hänger en bit under magen och jag är åt det längre hållet, men det är inget som stör. Så, nej. 

Eftersom claudia har sån otur, med senskadan och allt, har du önskat nån gång att du aldrig köpte henne?
Haha gud nej, ger man upp så lätt bör man nog tänka om ;)

Hur länge till tror du att du kommer att ha kvar Claudia?
Hon kommer alltid stanna hos mig.

Vad är det dyraste du köpt till Claudia och dig själv?
Det dyraste jag köpt till Claudia är nog hennes sadel. Och det dyraste jag köpt till mig själv är nog självaste Claudia, haha :D

Funderat på någon ny ponny eller lägger du all energi på claudia till det är dax för stor häst?
Det blir bara Claudia fram till dess att det kommer en storhäst till stallet också. Det känns viktigast att lägga all energi på henne just nu.

Är Claudia din första häst eller hade du en innan, isf vad hette den och vilken ras?
Claudia är min första egna häst.

När ska du och Claudia börja tävla igen? :D
Jag vet inte riktigt, jag tar det som det kommer. Jag vill starta när jag känner att vi kan prestera bra och inte starta så fort som möjligt bara för att tävla. Så svaret blir att jag inte vet, jag kanske gör en start om en månad, eller i början på sommaren. Det beror på hur det går för mig och Claudia tillsammans, för mig är det viktigaste just nu att stärka henne långsamt och inte stressa.

Har du nån gång tyckt att de skulle vara skönare om du inte hade henne?
Nope, hela mitt liv kretsar kring Claudia vilket jag trivs mycket bra med :)

Jag har riktigt aldrig fattat hur utbildad claudia är? Kan hon FEI programm o svåra rörelser osv?
Hon kan absolut. Problemet ligger bara i att kunna utföra det på henne :)


 

 


Info om min skola och linje (Önskeinlägg från flera läsare)

Datum: 2011-02-07 ~ Tid: 14:02:01
Inom den gymnasiala lärlingsutbildningen med profilering mot Djur (häst), får du en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och möjligheten att under handledares ledning på en arbetsplats, få fördjupade kunskaper inom din valda inriktning.

I praktiken innebär detta att du gör mellan 1250 poäng - 1550 poäng, det vill säga halva eller drygt halva gymnasietiden ute på en eller flera arbetsplatser inom hästnäringen. Detta är att jämföra med de 15 veckor APU som brukar vara standard inom vanliga yrkesförberedande program.

Vilket eller vilka företag du hamnar på, beror på vad inom hästnäringen du i framtiden vill arbeta med. Genom att förlägga minst halva utbildningstiden till en eller flera arbetsplatser inom just din valda profil, garanteras du moderna yrkeskunskaper som ger goda förutsättningar för jobb efter studietiden.


Att representanter från den bransch som intresserar dig är med lotsar dig genom din utbildning, är av yttersta vikt, då lärlingsupplägget syftar till att göra dig så attraktiv som möjligt inför ett kommande arbetsliv.

Lärlingsutbildningen syftar främst till att eleven ska få en bra grund som möjligt att stå på i det kommande arbetslivet, men utbildningen erbjuder även ett spår som ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Vill man studera vidare efter gymnasietiden väljer man helt enkelt att läsa fler gymnasiegemensamma poäng på bekostnad av den arbetsplatsförlagda delen. I praktiken innebär det att eleven gör 1250p ute på en arbetsplats istället för 1550p. Eleven kan således fortfarande göra hälften av sin gymnasietid i arbetslivet, samtidigt som han/hon skaffar sig behörighet för högskolestudier.


Vill du veta mer? --> http://www.kvinnersta.orebro.se/


Vlogg

Datum: 2011-02-07 ~ Tid: 12:01:55
Här kommer filmen från mitt rum. Ganska störande med musiken, men men :D


Makeover

Datum: 2011-02-07 ~ Tid: 10:41:51


I går natt kunde jag inte sova och hade tråkigt så jag bestämmde mig för att piffa upp ett gammalt pannband. Ser inte så bra ut på bilderna här kanske, ska försöka ta en bild när det sitter på Cupido i stället. Det vart väl inte supersnyggt men lite roligare än innan i alla fall. Eller vad tycker ni?


Failbilder

Datum: 2011-02-06 ~ Tid: 22:30:00
Alla failbilder jag lägger upp är givetvis foton på mig själv. Skulle ju aldrig lägga upp bilder på någon annan och skriva att det är fail, vore inte så schyst kanske! Jag bjuder på mig själv i stället :D


För ytlig?

Datum: 2011-02-06 ~ Tid: 20:35:55
Det är många som tycker att jag är väldigt ytlig av mig och "bara bryr mig och hur det ser ut".

Visst jag kanske är ytlig, men det ser jag inget fel i att vara så länge inte hästen råka illa ut. Jag skulle ju aldrig göra något för utseendets skull som vara skadligt eller obekvämt för hästen, då har man gått för lågt. Jag vet att många oljar/lackar hovarna på sina hästar när de ska ut på tävling. Varför är det så mycket värre med lite glittrigt lack än svart/genomskinligt? det är ju fortfarande samma grej fast annan färg. Jag tror att det kan vara riktigt stiligt med glitterlack ett silvrigt swarowskipannband till och ett vitt schabrak. Väldigt classy, om ni frågar mig. Dessutom så tänker inte hästar som oss människor, de bryr sig inte över huvudtaget om vad de har för färg/utseende på utrustningen så länge det sitter bekvämt.

Det är väll inget fel med att köpa ny utrustning och göra sin häst fin? Alla har inte samma definition av vad som är snyggt så klart, men bara för det så är man ju inte mer eller mindre ytlig eller "elak" mot hästen right?

Jag gillar att "klä upp" hästar och göra dem fina med ny och läcker utrustning, varför skulle det vara fel? :D


Kunde inte låta bli

Datum: 2011-02-06 ~ Tid: 19:40:23
Jag kunde inte låta bli att se hur Cupido skulle se ut i glitterlack på hovarna, så jag fixade till det lite snabbt i ps. Man blir ju änna liite sugen på att införskaffa glitterlack nu asså :DVad tycker ni? Hiss eller diss?


Mamma Gunilla

Datum: 2011-02-06 ~ Tid: 18:20:58
Hej. Såg att det var några som undrade varför jag svarade på frågan om Cupidos foderstat. Det beror på att jag just kommit hem från 2 dagars operation och hade jättetråkigt. Jag frågade Linn om hon ville ha hjälp att svara på det för jag hade tid och jag har varit med och bestämt Cupidos foderstat så jag visste ju hur vi hade resonerat när vi satte ihop foderstaten.
Jag kommer att vara sjukskriven  nu och måste vara ganska stilla så jag tänkte skriva lite mer. Dom som tycker det är jättetråkigt får väl hoppa över mitt inlägg och vänta på att tjejernas kommer upp.
Jag är en typiskt KBB mamma. (Kör, bär och betalar). Jag är oftast med i stallet och gör stalljobbet medan Linn rider. Jag trivs med lugnet i stallet, att stå i egna tankar och mocka efter en dag i full fart på jobbet är faktiskt rofullt. Trevligt att småprata med människorna i stallet och pyssla med Cupido.  Jag har ridit ett par gånger på Cupido i skritt o trav. Tar det lite lugnt för jag känner att jag är lite för gammal för att åka av, då bryter jag väl varenda ben i kroppen.
Hej. Såg att det var några som undrade varför jag svarade på frågan om Cupidos foderstat. Det beror på att jag just kommit hem från 2 dagars operation och hade jättetråkigt. Jag frågade Linn om hon ville ha hjälp att svara på det för jag hade tid och jag har varit med och bestämt Cupidos foderstat så jag visste ju hur vi hade resonerat när vi satte ihop foderstaten.
Jag kommer att vara sjukskriven  nu och måste vara ganska stilla så jag tänkte skriva lite mer. Dom som tycker det är jättetråkigt får väl hoppa över mitt inlägg och vänta på att tjejernas kommer upp.
Jag är en typiskt KBB mamma. (Kör, bär och betalar). Jag är oftast med i stallet och gör stalljobbet medan Linn rider. Jag trivs med lugnet i stallet, att stå i egna tankar och mocka efter en dag i full fart på jobbet är faktiskt rofullt. Trevligt att småprata med människorna i stallet och pyssla med Cupido.  Jag har ridit ett par gånger på Cupido i skritt o trav. Tar det lite lugnt för jag känner att jag är lite för gammal för att åka av, då bryter jag väl varenda ben i kroppen.

/Gunilla


TÄVLING (EDIT ANG DESIGN)

Datum: 2011-02-06 ~ Tid: 15:47:42
Vår nuvarande design känns väldigt grå och tråkig, vi börjar ju faktiskt gå mot ljusare tider! Därför känns det som det är dags för en förnyelse! Jag (Ingrid) har 0 idéer och tänkte därför utlysa en liten tävling där ni får fria händer att designa en header/hel design till oss precis hur ni vill. Dock har jag några små krav ;)

• Glada och pigga färger.
• Headern ska innehålla texten Dressyrmupparna (alternativt också www.dressyrmupparna.se). Kontakt: dressyrmupparna@live.se ska också finnas med, samt Linn Ingvarsson, Cupido och Ingrid Skoog, Blokland's Hoeve's Claudia.
• Valfria bilder från bloggen/bdb.
• Mått: 946x400 pixlar.

Tävlingen avslutas när den finaste headern/designen landar i inkorgen! Skaparen till den vinnande headern/designen presenteras här samt länkas i ALLA mina inlägg under EN HEL VECKA, vilket motsvarar cirka 30-50 länkningar. Headern skickas till dressyrmupparna@live.se. Bifoga PSD samt JPEG fil. Har du gjort en hel design kan du skicka med länk till bloggen där vi kan se den.

Tävlingen börjar nu, så sätt igång :D


Baka ditt eget hästgodis

Datum: 2011-02-06 ~ Tid: 13:54:13Hiss

Datum: 2011-02-06 ~ Tid: 13:02:17
Varför nöja sig med svart eller genomskinligt hovlack när det finns glittrigt? Jag tror faktiskt att det kan bli riktigt hett i rätt kombination med en fräck utrustning! Dessa hittas hos http://ponnyprakt.se/
Hemma från träningen

Datum: 2011-02-06 ~ Tid: 12:42:26
Nu kom jag precis hem från stallet efter att ha tränat för Anki. Vi jobbade mycket med att lossa hennet, flytta bakdelen på volt samt mitt lilla fusk jag har att rakrikta/svagt ställa vänster när det blir jobbigt i höger varv, ajabaja! Jobbigt tyckte Claudia, men mycket välbehövligt arbete som gav bra resultat!
Jag knäppte ett par bilden efter träningen, så härligt när snön är på väg bort och man ser lite gräs! Mamma tog även ett par bilder under själva träningen :)


Hissar

Datum: 2011-02-06 ~ Tid: 00:53:33HV Polo's otroligt snygga uggs! Dessa har ju funnits på marknaden ett bra tag, och hade det inte varit för att vintern i princip är över hade jag gärna köpt mig ett par att ha på fötterna under kyliga uteritter! Dessa blir nästa vinters måste trots att det inte är någon typisk ridsko, men så mycket varmare än ett par tunna läder jodphurs.Hiss eller Diss?Har hittat massvis av stövlar som är liiite annorlunda

Datum: 2011-02-05 ~ Tid: 22:35:03
De flesta är riktigt fula enlig mig, men några är faktist rätt fräcka. Vilka tycker ni är snyggast respektive fulast?
Lyx vs Budget

Datum: 2011-02-05 ~ Tid: 21:09:00


Här kommer ett par schabrak jag har rotat fram (med lite hjälp av Linn), som finns i en lite dyrare, och en billigare variant. Någon mer än jag som inte är förvånad över att Hööks tar upp 80% av högerspalten, alltså kopiorna? ;)


Fler failbilder

Datum: 2011-02-05 ~ Tid: 20:00:00Sverigedekorerad utrustning?

Datum: 2011-02-05 ~ Tid: 18:10:22Det är ju helt upp till var och en vad man vill klä sig och sin häst i, dock tycker jag att det är något överdriftigt att bära plagg och utrustning dekorerade med Sverigeflaggan. Eller nja, jag tycker snarare att det ser töntigt ut. Visst att det är snyggt, men att gilla det och att bära det är två helt skilda saker. Sen tycker jag att det är supersnyggt på de som tävlar internationellt och faktiskt är ute i världen och representerar Sverige. 

Vad tycker ni?
Svar på frågestunden (del 2)

Datum: 2011-02-05 ~ Tid: 17:50:31
Har ni några ovanor i sitsen som ni försöker träna bort? Vilka isåfall? :)

Ja, ibland lägger jag huvudet på sned när jag är koncentrerad. Jag spänner ofta halsmuskeln trot att jag slappnar av i resten av kroppen. Jag vill ha en buren hand med jämn höjd. Jag vill korrigera både skänkeln och överlivet, jag vill i princip förbättra hela min sitts.


Hade du bra kontakt med Brave Hearts första ägare? Pratade ni mycket och så eller tyckte du att det var jobbigt?

Ja det hade jag, och har fortfarande. Vi har blivit väldigt goda vänner under den tiden jag ägt Braven. Nej inte alls, tycker att det är väldigt trevligt att ha kontakt med dem. Jag har till och med sovit över där med Braven en gång.


Vilken blogg är bäst? Ponnysanning/Topriders?

Topriders, hon som driver den bloggen är troligtvis äldre än tjejen som driver ponnysanning och skriver där av mognare och bättre. Jag gillar henne upplägg i bloggen, men det är inte så att jag inte gillar den andra bloggen.


Köpte du Cupido från Hanfissporthorses? för var det inte neråt skåne du köpte honom ifrån? 

Hur kommer det sig att Cupido sjönk så mkt i pris tillslut? Först 90000 sen 38000 ;P 
Vet ni vem Cupidos mamma är? Är det helt säkert att han är efter Scandic, jag menar, om han e import häst så vet man ju aldrig..

Han är i alla fall mkt fin å du är verkligen jätteduktig!


Ja det gjorde jag. De som ägde honom i Holland skulle ha det men sänkte sedan priset för att de inte hade plats för honom. Då köpte Hanfis honom och sålde honom billigt till mig eftersom han inte kunde något.

Minns inte vad hon heter men det står i papprena. Han är chipmärkt då går det inte att fuska med sånt.


Har du någon gång blivit riktigt rädd för nån av dina hästar, Braven, Phillen, Cupido? Asså typ Braven om han har varit hingstig å a du har blivit rädd för honom i hanteringen...eller nu Cupido som e ung å busig? =P Tack för en superbra blogg! =P

Cupido var jag lite smårädd för i början eftersom han sparkade så fort man kom i närheten av benen eller bakdelen. Jag var inte rädd när jag ledde honom eller hängde på honom osv, bara när hovarna skulle kratsas.
Nu är jag ju inte det.


Hej! :-D 
Ska först säga att jag älskar er blogg! :) 

Har du Linn någon gång trillat av Cupido?


Nej det har jag inte gjort ännu.


linn, varför har du inte en bild på cupido istället för braven där när du skrivit ett inlägg?:)

För att jag tyckte att denna bild passade bra.


Jag undrar om det var ett krav från din sida att få hålla kontakten med köparna av Braven o Philiac? Alltså få veta hur det går, komma o rida o så?

Det är inte något som jag framfört som ett krav utan mer som ett önskemål. Dessutom hade jag inte sålt dem till någon som är "kall". Det kändes rätt med Anna och Vicky jag visste att de skulle behålla kontakten med mig, man märker på människor om de menar det de säger eller bara känner sig tvingade att säga det lixom. Dom verkar lika glada att hålla kontakten med mig som jag varit att hålla kontakten med Bravens första ägare.


Ska du testa att löshoppa Cupido snart? Hade varit kul att se bilder! :)

Jag har löshoppat honom två gånger men har inga bilder eller filmer från tillfällena. När det blir bättre väglag så att vi kan ta oss till ett större ridhus ska vi löshoppa honom (när såret har läkt).


Vem av er bestämmer över bloggen?

Båda två, vi äger och driver den tillsammans och tar alla beslut om den gemensamt. Om vi tycker lite olika så sätter vi oss i lugn och ro och tar fram fördelar respektive nackdelar med de olika förslagen. Då kanske en av oss ändrar sin åsikt och kommer på att den andras förslag är bäst. Om vi inte kan enas om vad som är bäst så brukar vi kompromissa och göra något mitt i mellan det vi båda vill. I vissa fall så kan jag säga att vi tar din ide Ingrid fast att jag gillar min bättre och tvärt om så kan Ingrid säga att vi tar din ide Linn fast att jag gillar min bättre. Det skulle inte funka om en av oss bestämde och den andra "arbetade" för den som bestämmer, detta är något vi gör tillsammans vi gör inte över varandra vi samarbetar. Det handlar om att både ge och ta.


Varför är vissa av fail-bilderna helt "normala"?

För det otränade ögat kanske det kan se så ut. De som inte är så kunniga inom ridsporten vet kanske inte riktigt när hästen går tokigt osv då kan det för den personen se helt normalt ut fast det egentligen är riktigt illa.


när hade du din första fylla, och hur va den?:P

Haha fråga Ingrid hon minns nog mer än mig!


Tror du att det finns ryttare på SM nivå som bara har köpt sig en fin häst och fått placeringar, som i själva verket inte rider på den nivån egentligen?

Ja det tror jag absolut. Eller det vet jag snarare, en som red SM 2010 som till och med kom till finalen.


Hur gör du för att ta hand om din kropp för att orka rida osv?

Går på behandling regelbundet där en person drar isär mina muskler för hand och lossar på knutor osv. Jag försöker även att äta rätt. Bröd, ris, pasta, potatis och socker gör så att musklerna klumpar ihop sig så dessa saker försöker jag att äta mindre av så i stället för 2 potatisar tar jag en halv och mer kött och grönsaker. Jag försöker även att inte äta godis, bara någon gång då och då. Förut åt jag varje dag. Jag går även på massage. Jag äter kalk för att rena kroppen. Jag äter vitaproe för att få bättre led och muskelfunktion. Jag gör övningar. Jag använder en elektrisk apparat på de ondaste områdena. Jag äter omg3 och aloevera. Samt tar smärtstillande.


Brukar du ha med mellanmål till stallet?

Ja om jag vet att jag ska vara där uppe några timmar. Banan, äpple eller macka. När jag inte äter som jag ska så blir jag matt och skakig i hela kroppen, den slutar funka så ibland svimmar jag om jag ätit dåligt.


När du ser bilder på dig själv när du rider, (och de ser rätt bra ut) tänker du ofta väldigt kritiskt då typ ''usch va dåligt de såg ut'' eller tänker du bra om dig själv? '' åh, va bra de ser ut!''

Båda delarna. Om det ser bra ut så tänker jag "åh va snyggt det ser ut" och "om jag bara rätade upp mig lite och tog upp honom i en lite högre form hade det varit ännu bättre". Något i den stilen.


Hur får du Cupidos man så jämn och fin? Rycker du o tunnar ut? Klipper du? Eller både och? Har försökt hur länge som helst med min ponnys man, men den står bara rätt ut! Vill ha den lite kort men "fluffig"

Jag klipper med sax, tycker faktiskt att det är mycket snyggare än att rycka (till skillnad från de flesta andra). Det ser så slitet och träligt ut med ryckta manar. Det ger ett ovårdat intryck tycker jag, när den är så ojämn.Snyggaste outfiten i stan asså ;)

Värst va flitiga ni är!

Datum: 2011-02-05 ~ Tid: 16:21:45
Har lagt märke till att det kommenteras en hel del nu, ni är grymma på att kommentera! Det är mycket roligare att skriva ett inlägg där folk kommenterar, för då vet man att ni har läst vad man skrivit. Det är intressant att veta vad ni tycker om det man skriver både positivt och negativt. Kul att ni delar med er! Fortsätt så :D


Lördag

Datum: 2011-02-05 ~ Tid: 16:02:05
I morse var jag på praktiken och hjälpte till som ledare i 4 nybörjargrummer. Jag promenerade och joggade alltså i 2 timmar, inte illa pinkat! Tyvärr gör det rätt ont i kroppen nu, men det löser vi med några piller ;)

Direkt efter det åkte jag till Ingrid en sväng och hämtade en grej som har med bloggen att göra.

Sen bar det av till stallet. Där uppe fixade jag allt och gav Cupido sitt Penicillin. 

Nu ska jag sätta mig och fixa lite skolarbeten, efter det ska jag se till att skriva några intressantare inlägg, tips?


Här kommer lite bilder på Cupido i nya grimman, vad tyx? :D
Frågestunds dax!

Datum: 2011-02-05 ~ Tid: 13:47:06
Fråga vad ni vill! Gärna frågor som inte tagits upp tidigare :D

Varför ska det vara så jävla svårt att släppa taget om de vi älskar?

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 23:34:11
Varför kan inte tårarna sluta rinna snart? Det har ju gått en evighet sedan vi sågs sist. Varför ska jag vara så självisk att jag vill ha dig för mig själv när jag vet att du mår fint och har det jätte bra? Varför kan jag inte bara inse att du inte är min längre? Vakna upp ur min lilla "dröm" om att du bara är utlånad ett litet tag? Du är den som betytt mest för mig av alla i hela mitt liv, varför släppte jag iväg dig? Vi hör ihop, du var mina andra halva. 
Film redigerad av: http://shinyriders.blogg.se/

Gokväll kära DMläsare! ;)

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 23:00:32
Låg uppdatering från min sida, men jag var inne på IKEA förut och handlade ett "nytt rum" till mig! Jag har pysslat med detta ganska många timmar och nu börjar jag närma mig ett slutresultat, eller ja ... resultatet är inom räckhåll! Vill ni se sen? :D


Hiss

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 22:04:28

Jag har verkligen haft mycket nytta av denna lilla spryaflaska. Alla borde ha en! Det är inte alltid man får komma ändå inpå ett såret om hästen är skygg eller dum. Då är det toppen att kunna spraya lite på håll i stället för att kladda med någon kräm. Blåspray är bakteriedödande, det motverkar alltså infektioner. En smart grej är att den är ganska starkt färgad, då ser man väldigt lätt vart man sprayat på såret och vart man har missar. Den finns att få tag på i nästan varenda hästaffär. Det finns sårspray i många olika märken, vet inte om det är någon skillnad och vilken av dem som är bäst. Tror att de är på ett ungefär lika dant. Kostar mellan 50-100kr.


Svar från frågestunden (del 1)

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 21:42:39
hej, har du skämt ut dig ordentligt på en tävlingsplats någon gång? :) Superblogg har ni!

Jag har bland annat trillat av en gång på framridningen och en gång inne på banan. På en tävling red jag fel 3 gånger i en LC:2 så att jag blev utesluten. Jag har även gjort dåliga prestationer och Braven har i vissa lägen kickat väl många gånger innen på banan. Dessa saker klassas ju som Pinsamma upplevelser, men ärligt talat har jag aldrig blivit generad. Om något går dåligt på tävling så konstaterar jag det bara, och gräver inte ner mig i det hela utan ser det som att jag blivit en upplevelse rikare och kanske hanterar situationen bättre nästa tillfälle.

Hur gör du när du knoppar? Beskriv gärna så detaljerat som möjligt med dina bästa tipps :)
Grym blogg!

Först borstar jag igenom manen noga med en piggborste. Jag har ALDRIG glansspray i den för att reda ut den om jag ska knoppa för då glider manen och flätorna blir inte lika fasta. Ibland delar jag upp manen i lika stora delar och fäster snoddar runt delarna, men oftast kör jag bara. Jag flätar ganska hårt (de har ändå ingen känsel i mankammen) då blir det snyggast och lättast att rulla upp knopparna. Jag försöker att göra flätorna så jämn tjocka som möjligt. Oftast blir det ju en liten bit längst ner på flätan som inte går att fläta, det sätter jag snoddar runt om hårt så att den blir fast och inte spretar ut på sidorna när man rullat upp knoppen. Knopparna rullar jag upp så hårt som möjligt. Jag brukar dra så många varv runt knoppen det bara går med snodden för att den ska sitta så bra som möjligt. Jag använder silikonsnoddar dom är grymma! Jag försöker göra knopparna så runda som bara går, hatar när dom är avlånga.

Vad har du för häst Linn? :)

Min nuvarande häst heter Cupido. Han är en KWPN (Holländsk sporthäst) valack. Han blir 4år till sommaren och är 167cm hög. Han är påbörjad inridning, lite riden i alla gångarter och hoppad småhinder med två gånger.

Har ni några jobbiga ovanor? Alltså inte när ni rider,utan bara annars..

Ja verkligen! Jag har ett flertal "tvångsbeteenden" men tänker bara skriva om några. Jag kan sitta i flera timmar på rad och nypa sönder huden på armarna med mina naglar, vet inte varför. Jag vill inte göra det men kan verkligen inte sluta, sjukt jobbigt är det! Jag måste gå på toa varje gång innan jag rider, så även om jag rider två hästar på raken så måste jag gå på toa i mellan dem. Haha konstigt men så är det.

Vad tycker du är det värsta ryttare gör på tävling?


När de rycker sin häst i munnen, sparkar den, skriker åt hästen eller föräldrarna. Något jag verkligen inte klarar av är när någon gjort en dålig ritt och blir förbannad på sin häst och skyller resultatet på den. Så de går tillbaka till framridningen och "ska visa hästen hur den ska sköta sig" genom att slita och sparka....

vad tycker du om hackamore? :)
Ni har BÄSTA bloggen! <3


Jag gillar hackamore. Det är väldigt milt för hästen (vilket många inte tror/vet). Det är ett bra alternativ om man vill rida hästen även om den är skadad i munnen av någon anledning eller helt enkelt vill ge den lite "frihet" att slippa bettet. Jag brukade rida mina ponnysar på hack de flesta dagar i veckan för att skona deras tänder och munnar.

Kan man sätta muskler på en häst som ej är lösgjord, typ inte kan gå på tygeln? :P
Sjukt bra blogg! :D


Ja, fast inte rätt muskler. Troligtvis sätter den muskler i underhalsen och får så kallad "svanhals". Om man ska sätta rätt muskler så bör hästen jobba i rätt form, alltså söka sig neråt.

Har du haft någon kontakt med Bravens nya ägare?

Japp, jag följer hennes blogg. Jag följer Philiacs nya ägares blogg också.

Har du något tips hur man undviker att hamna i stolssits, vilket jag tenderar att göra på mina ridlektioner (rider med allroundsadel)? Jag försöker liksom flytta tillbaka skänkeln i dess rätta läge, men den glider bara fram igen... takcsam för hjälp.

Oftast hamnar man i stolsitts för att man är spänd eller för att sadeln inte ligger korrekt eller inte är korrekt uppbyggd för ryttaren. För om man slappnar av helt i sadeln så ska man automatiskt sitta i lod. Bravens förra sadel var inte korrekt uppbyggd för ryttare, den tvingade fram skänkeln i stolsittsläge genom skärningen På kåporna. Om man kollar på den utan ryttare i så ser man att den inte är byggd så att man ska sitta i lod, trist men den låg bra för hans rygg i alla fall.

I vilken affär handlar du dina kläder? :)

Antar att du menar vanliga kläder? Typ Ginca Tricot, HM, Vero moda, bikbok, kappahl, lindex, laredoute.

Kan ni inte ha en till bloggtävling snart? :D Eran blogg äger!! Massa cred till er, fortsätt så som ni gör och skit i alla dumma kommentarer, de är bara avundsjuka för att ni rider så sjukt bra och är jätteduktiga! <3<3<3

Det kommer alldeles strax en ny tävling där ni kan vinna ett handgjort smycke som ni får designa själv eller välja ett som redan finns i collektionen, kul va?

Vilket/Vilka bett tycker ni är bäst?

Alla hästar jag har haft, har gillat tredelat bett bäst. Jag gillar bäst att rida med det bettet hästen trivs på.

Varför skor du? Vet inte om cupido har skor men braven hade i alla fall det.

Braven hade framskor när jag köpte honom och klarade sig utan bakskor i flera år när jag ägde honom. Men sen vart han tråkigt nog överansträngd och då rådde veterinären oss att sko honom för att avlasta och göra överrullningen lättare. När han redan hade skor bak kändes det dumt att ta av dem eftersom de lätt blir ömfotade när de haft skor och man sedan tar av dem och det var inte långt kvar till vi skulle starta SM. Vore dumt om han var öm i hovarna då. Annars hade han fått slippa bakskor helt och hållet, eftersom han aldrig var öm i hovarna när vi red ut eller hade problem med dem.

Cupido har inte skor och han kommer inte att få det förens han behöver det, om han ens gör det. Men innan snön kom var han lite öm i hovarna så tyvärr kommer vi nog behöva sko honom när det blir "hårt" ute igen.

Klipper du Cupido och klippte du dina förra hästar? Varför?

Nej Cupido är inte klippt eftersom han håller på att ridas in så går han väldigt lätta pass och inte så ofta. Då blir han inte svettig och då behöver han inte klippas. Men nästa år kanske det behövs.

Braven och Philiac klippte jag för att jag tränade hårt så att de vart svettiga. Men också för att det inte är speciellt snyggt när man åker ut och tävlar på regional/nationell nivå med två lurvbollar hihi.

Brukade Braven stegra på kommando?

Nej, det är en ren olat. Han tog till det när han ville komma undan något. Så det skulle inte vara så smart att lära in stegra på kommando då skulle han säkert ta till det ännu oftare, jag ville ju i stället vänja honom av vid det. Det konstiga är att han fortsätter försöka komma undan genom att stegra fast att det aldrig har lönat sig, jag har aldrig låtit honom vinna. Utan har fortsatt tills han gett sig och gått åt rätt håll när vi ridit ut. I början var han ju väldigt dum och kunde stegra i 40min innan jag fick honom att gå åt rätt håll, i slutet behövde jag bara "morra" lite åt honom när han tänkte tanken på att stegra eller började resa sig så la han av på en gång.

Har du någon gång blivit skadad när du ramlat av? I så fall vad hände? Kram

Japp, när jag bestämde mig för att rida Braven utan sadel och träns i somras haha. Han var busig som vanligt när vi lekte i ridhuset men var så himla snäll och mysig så godtrogen som jag är ställde jag mig på en pall och hoppade upp. Jag visste ju innerst inne att han skulle busa och bocka, men ville ändå lita på honom. Det gick bra till en början, vi travade lite och la lite volter bröt av till skritt osv. Sen när vi travade igen så var han så himmla pigg och glad så han drog iväg i världens jävla bockserie på långsidan! Jag är rätt van vid han krumsprång trots höjden i sprången så gick det rätt bra men sen gjorde han några superskutt haha! Då satt jag inte kvar utan voltade rakt ner i backen 1dm från en stolpe! Braven vart verkligen jätteförvånad eftersom jag aldrig har åkt av förut hur galna hopp och skutt han än gjort! Så han vända illa kvickt tillbaka till mig och började puffa med mulen på mig, så söt!

Jag kröp ut ur ridhuset för jag hade så ont! Jag satt mig en liten stund utanför stallet för att vila. Några i stallet kom fram helt chockade och fråga hur det var med mig. Jag: Jodå det gör bara så j*vla ont, ska vila lite sen mockar jag och rider ut en sväng barbacka på Braven. Haha dom andra trodde ju inte att jag var klock (vilket jag kanske inte är?)

Rätt vad det var när jag satt där ute så försvann min syn, fy fan! Jag vart helt blind och när folk pratade med mig lät det som om jag var under vattnet. Jag var blind i 10minuter. Jag var sjukt rädd att synen försvunnit för alltid! 

Sen när den kom tillbaka så åkte vi till akuten, nästa problem var dock att jag inte kunde gå. Jag smällde ju i huvudet och höften när jag åkte av. Så höften kändes helt konstig det gjorde fruktansvärt ont!

Jag vart röntgad, det var inga fel i skelettet bara mjukdelerna som tagit stryk. Men det gjorde så ont att jag blev sängliggandes i tre dagar och kunde knappt ta mig till toaletten. Var halt ett bra tag efter det också.Puh, tog lite tid att svara välformulerat och genomtänkt på dessa frågor och detta var inte ens hälften av frågorna! Hoppas ni är nöjda med svaren nu när jag ansträngt mig :D


Tränset

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 19:01:10
Tog med tränset upp till stallet vid vårat andra besök och provade efter att veterinären varit där. Tycker han vart väldigt söt i det! Har tänkt använda det som tävlingsträns i dressyren så småningom när den tiden kommer. Ska att byta ut pannbandet mot det silvriga eller guldiga swarowskit som jag har (vet inte vilket av dem ännu). Men sparar detta pannaband och har till något av vardagstränsen tänkte jag. Är sugen på att veta vad ni hoppryttare tycker om detta dressyrträns, är det tjusigt att det är bred nosgrimma och rundsytt eller klassar ni det som fult och klumpigt? Skriv gärna i kommentaren om ni är "hoppryttare" är lite nyfiken :) 

Sen vill jag ju så klart veta vad ni andra tycker också :DDet syns vart mina träns hänger i sadelkammaren, där det blingar och glittrar hihi! :D


Veterinärbesök

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 17:38:45
Cupidos sår har ju sett relativ bra ut förut. Men nu har det svullnat lite och ser varigt ut. Så vi ringde upp en veterinär till stallet. Han kollade ganska hastigt eftersom Cupido har en tendens till att vifta med bakbenen om man kommer i närheten av såret. Han skrev hur som helt ut ett recept på penicillin. Han sa att vi skulle fortsätta att sköta såret som vi gjort, alltså göra rent med ljummet vatten och ta på bakteriedödande spray. 
Från och med nu ska jag...

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 17:00:00
1 Bli en bättre människa.

2 Inte ta upp några negativa saker här i bloggen gällande griniga kommentarer eller tjat från läsare.

3 Låta alla ilska ord rinna av mig och ignorera precis allt som skrivs för att  trycka ner mig.

4 Inte skriva några dryga eller spydiga svar på tal i bloggen eller i kommentators fältet när någon ställer mindre smarta frågor.

5 Varje gång folk skriver elaka saker ta det i lugn och ro samt tänka logiskt i stället för att bli sur, arg eller ledsen. De skriver bara idiotiska saker för att de är avundsjuka och vill få mig att må dåligt.

6 Göra mitt allra bäst för att lyckas med dessa förändringar eller så kallade förbättringar.


Morr

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 15:21:07
Idag är jag på asdåligt humör. Har varit superstressad hela morgonen, jag har halkat och ramlat omkull på den äckliga isen, jag har skrivit ett skittråkigt arbete om British history, jag har en dålig hårdag, kläddag, sminkdag osv. Känner mig riktigt positiv :D Jag löser problemet genom att åka in till Örebro och shoppa loss!


Jag i bilen just nu!

Spännande

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 14:57:15


Detta fanns i paketet

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 14:12:31
Först ut med att gissa rätt var Jennifer - http://pussten.blogg.se/Ska ta med det upp till stallet i morgon och prova det på Cupido. Är jätte nöjd, vad tycker ni? :D


Boots vs boots

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 12:05:00Efter att ha använt Hööks "miniboots" ett tag har jag fått svårt för "vanliga" boots. Jag tycker att de alltid blir för höga och trycker upp i karleden. Det dåliga är att höjden på vanliga boots nästan alltid är densamma för det specifika märket, det spelar ingen roll om man väljer ponny eller full. Höjden är densamma och det är bara omkretsen som minskar. Men en liten ponny och en stor häst har ju absolut inte samma höjd från backen och upp till karleden. Därför älskar jag hööks boots, de sitter på plats utan att trycka i karleden och blir absolut inte för höga. Någon som vet om det går att beställa Hööks boots i fler färger från andra försäljare, eller är Hööks ensamma om dem?

Håller ni med, eller inte?
Minitävling

Datum: 2011-02-04 ~ Tid: 10:28:53
Nu ska jag iväg och hämta ett paket på posten. Den som först gissar rätt vad som finns i det får en länk (:
Rosettavlan

Datum: 2011-02-03 ~ Tid: 22:00:00
Många har frågat hur min rosettavla är byggd. Här kommer en kort beskrivning (:

Det är fyra smala brädor som är hopsnickrade till en kvadrat. Kvadraten är täckt med sidentyg som mamma häftade fast i brädorna. Sedan är det fiskelina som är spänd från ena sidan till den andra. Fiskelinan är fastknuten i en skruv på båda sidor. Bara att sätta upp så många trådar man behöver.
Ganska lätt att göra och snyggt om jag får säga det själv.
Det är fyra smala brädor som är hopsnickrade till en kvadrat. Kvadraten är täckt med sidentyg som mamma häftade fast i brädorna. Sedan är det fiskelina som är spänd från ena sidan till den andra. Fiskelinan är fastknuten i en skruv på båda sidor. Bara att sätta upp så många trådar man behöver.
Ganska lätt att göra och snyggt om jag får säga det själv.


Dagens middag

Datum: 2011-02-03 ~ Tid: 21:19:30

Någon mer än jag som bara älskar skaldjur? :D


Benlindeupprullaren

Datum: 2011-02-03 ~ Tid: 21:01:34

Mer info om madrassen

Datum: 2011-02-03 ~ Tid: 20:00:00
Nya madrassen
Den består av samma material som i en tempurmadrass men den är uppblandad med annat material som gör att den känns mjukare när man lägger sig. (En tempurmadrass känns väldigt hård och kall just när man lägger sig men formar sig sedan efter kroppen när den värms upp). Här slipper man den kalla och hårda känslan och madrassen formar sig direkt efter kroppen. Den här madrassen ska vara väldigt bra för dom som har värk i kroppen och det har jag. Eftersom den formar sig runt hela kroppen ger den även stöd även till ryggen (fast  att man är svankig) vilket andra madrasser inte gör och då får man ont i ryggen. Till den hör ullöverdrag, ulltäcke och ullkudde som är behandlat med aloevera som ska göra gott för kroppen. Ull blir aldrig för varmt eller för kallt det håller samma temperatur som kroppen därför sover man bättre. Får se om allt stämmer. Det kommer väl dröja ett tag innan man märker någon effekt men håll tummarna.
Nya madrassen 

Den består av samma material som i en tempurmadrass men den är uppblandad med annat material som gör att den känns mjukare när man lägger sig. (En tempurmadrass känns väldigt hård och kall just när man lägger sig men formar sig sedan efter kroppen när den värms upp). Här slipper man den kalla och hårda känslan och madrassen formar sig direkt efter kroppen. Den här madrassen ska vara väldigt bra för dom som har värk i kroppen och det har jag. Eftersom den formar sig runt hela kroppen ger den även stöd även till ryggen (fast  att man är svankig) vilket andra madrasser inte gör och då får man ont i ryggen. Till den hör ullöverdrag, ulltäcke och ullkudde som är behandlat med aloevera som ska göra gott för kroppen. Ull blir aldrig för varmt eller för kallt det håller samma temperatur som kroppen därför sover man bättre. Får se om allt stämmer. Det kommer väl dröja ett tag innan man märker någon effekt men håll tummarna.
Inlägg av Gunilla (Linns mamma)

Datum: 2011-02-03 ~ Tid: 18:00:15
Förklaring om Cupidos foderstat
Han får fri tillgång på hösilage av flera anledningar. Han är unghäst och var väldigt tunn när han kom hem. Han har gått upp i vikt nu men är inte överviktig. Om hästarna inte äter så dom blir för tjocka så är fri tillgång jättebra eftersom dom får tuggbehovet tillfredställt, dom kan äta lite och ofta (vi människor har ju inte tid och möjlighet att ge hästarna mat så ofta som dom egentligen skulle behöva). Han har mer att göra i hagen när han kan äta när han vill, (han har ändå fått tid över att äta sönder 3 grimmor och ett täcke för hagkompisen).  Han har ganska fri tillgång på hösilage på natten också då vi tar in mer än han äter upp. Eftersom han inte äter upp all hösilage så har vi lagt det i en hösäck annars trampar han bara i det och bajsar och då får man kasta det. Nu så ligger hösilaget som han inte orkar äta upp kvar i hösäcken och det är bara att fylla på mer.
Kraftfoder. Vi har helt korn och det måste blötas upp för att hästen ska tillgodogöra sig det. Kraft grund behöver inte alls blötas upp utan vi skulle kunna ha 2 hinkar till varje måltid. En med blött korn och en med torr kraft. Men för tändernas skulle är det allra bästa att blöta allt kraftfoder eftersom det annars hamnar i tandfickor och är hårdare att tugga för dem än vad man kan tror. Äter hästar kraft så ingår vitaminer och mineraler och man behöver inte ge dom extra. Jag har valt att ge honom lite extra pga att när han kom så hade han underskott av vitaminer och mineraler som visade sig genom att pälsen lossade när vi borstade och att pälsen var matt och glanslös. Det är ganska vanligt på importhästar från Holland, Tyskland fick vi veta av henne som vi köpte Cupido av. Ska sluta med extravitaminerna och mineralerna nu då pälsen är utväxt och glansig.
Det var en lång förklaring om varför han äter som han gör.
Har glömt skriva att han får lite morötter på vintern och äpplen på sommaren
Förklaring om Cupidos foderstat

Han får fri tillgång på hösilage av flera anledningar. Han är unghäst och var väldigt tunn när han kom hem. Han har gått upp i vikt nu men är inte överviktig. Om hästarna inte äter så dom blir för tjocka så är fri tillgång jättebra eftersom dom får tuggbehovet tillfredställt, dom kan äta lite och ofta (vi människor har ju inte tid och möjlighet att ge hästarna mat så ofta som dom egentligen skulle behöva). Han har mer att göra i hagen när han kan äta när han vill, (han har ändå fått tid över att äta sönder 3 grimmor och ett täcke för hagkompisen).  Han har ganska fri tillgång på hösilage på natten också då vi tar in mer än han äter upp. Eftersom han inte äter upp all hösilage så har vi lagt det i en hösäck annars trampar han bara i det och bajsar och då får man kasta det. Nu så ligger hösilaget som han inte orkar äta upp kvar i hösäcken och det är bara att fylla på mer.

Kraftfoder. Vi har helt korn och det måste blötas upp för att hästen ska tillgodogöra sig det. Kraft grund behöver inte alls blötas upp utan vi skulle kunna ha 2 hinkar till varje måltid. En med blött korn och en med torr kraft. Men för tändernas skull är det allra bästa att blöta allt kraftfoder eftersom det annars hamnar i tandfickor och är hårdare att tugga för dem än vad man kan tror. Äter hästar kraft så ingår vitaminer och mineraler och man behöver inte ge dom extra. Jag har valt att ge honom lite extra pga att när han kom så hade han underskott av vitaminer och mineraler som visade sig genom att pälsen lossade när vi borstade och att pälsen var matt och glanslös. Det är ganska vanligt på importhästar från Holland, Tyskland fick vi veta av henne som vi köpte Cupido av. Ska sluta med extravitaminerna och mineralerna nu då pälsen är ut växt och glansig.

Det var en lång förklaring om varför han äter som han gör.

Har glömt skriva att han får lite morötter på vintern och äpplen på sommaren


Dagen idag, och lite annan viktig info

Datum: 2011-02-03 ~ Tid: 16:52:26
Gud vilket underbart väder det blev idag! Det spöregnade ju imorse, vilket ioförsig bara är positivt då jag vill bli av med all äcklig snö och is, men sen kom solen fram och då passade jag ju självklart på att fota. Väl hemma från stallet klämde jag i mig en pizza, tog en dusch och nu ska jag och min syster fram till Coop för att köpa massa godis och dricka. Jag ska nämligen hårdplugga ikväll, och det funkar inte utan en massa gott ;)

Jo en sak, jag tycker att ni bör vara mer uppmärksamma på vem av mig och Linn som skriver vad. Som idag när Linn publicerade inlägget med kommentarer från Elinor, det är upp till henne vad hon vill publicera och även fast jag  är på Linns sida skulle aldrig hänga ut personer med namn osv vad det än gäller. Därför tycker jag att det är lite tråkigt att ni drar in mig i det hela. Likaså om jag skriver något och signerar inlägget med mitt namn är det ju inget som Linn ska få ut för ...
Så snälla, var lite mer uppmärksamma på vem som egentligen skriver vad, signeras inlägget med Ingrid är det ju jag som står för innehållet, och signeras inlägget med Linn är det ju hennes ord. Tack på förhand!

Idag får min ena katt Zorro stå för bilden. Han må se ut som en helt vanlig tråkig svart katt med ett vanligt tråkigt namn, men han är mer än så! Världens goaste kisse, mer som än hund och min bästa vän här hemma, haha! :D


Claudia på promenad

Datum: 2011-02-03 ~ Tid: 15:30:02
Idag fick det bli en promenad för Claudias del, bra för senan att skrittas på hårt underlag också! Självklart hängde kameran med! Jag är kär i sista bilden :D Claudia älskar verkligen uppmärksamhet, hon älskar kameran och hon älskar att synas! Lägg märke till att hon fortfarande stirrar rätt in i kameran trots att mamma försöker bromsa in henne, haha. Hon borde kanske bli ponnymodell, eller vad tycker ni? Jag tror hon skulle passa alldeles utmärkt med sin utstrålning och sitt ego. Dessutom är hon ju fotogenisk också, något att fundera på ;)

Jag hade årets snyggast outfit! ;)Nästa inköp

Datum: 2011-02-03 ~ Tid: 10:11:00

Eftersom Cupidos lila grimma blev brutalt misshandlad av hans hagkompis Lego, så måste han ju få en ny matchande grimma. Det får lov att bli en lila Bucas Dublin, den på bilden. Tror ni att man kan hitta en sån på
gbg-horseshow? :D Ska försöka hitta en lila grimmskaft från Bucas också, tror ni att det finns över huvudtaget?

I vårat stallkontrakt står det att vi MÅSTE ha grimma i hagen, bara för att hästarna ska kunna fångas om de rymmer. Vi har försökt prata med ägaren som inte är hästkunnig att det är en stor risk för sador att ha grimma så vi vill gärna slippa det. Men han håller stenhårt på det, fram tills nu när olyckan redan varit framme. Lego och Cupido har haft sönder 3 grimmor var för varandra och sist Lego drog i Cupidos grimma så fastnade den i Cupidos mun, så nu har vi äntligen fått dispans av säkerhetsskäl.

Dagens ridpass

Datum: 2011-02-02 ~ Tid: 23:00:36
Idag blev vi avsläppta vid ridhuset eftersom mamma har ont i huvudet efter igår och inte orkar vara med. Jag blev överlycklig när jag upptäckte att ridhuset var tomt så jag kunde göra iordning och rida i lugn och ro. Jag skrittade fram och jobbade henne i skritt i cirka 30 minuter innan jag började trava. Hon kändes superfin och lydig så dagens skrittarbete är jag väldigt nöjd med. I traven satt det dock fast endel och precis när jag börjat få en bra känsla kom det in tre personer till i ridhuset. Claudia jobbar allra bäst när hon är ensam och inte har en massa annat att kika på så hon blev självklart lite spänd. Jag gick istället över till galopparbetet där hon börjar bli riktigt fin nu, rullade på ett tag på volten i båda varv och varvade med att följa långsidan ett par meter innanför just för att inte glömma ytterhjälperna som man annars ofta gör om man har väggen som stöd. Dock var det ganska svårt eftersom jag gång på gång fick tvärnita när folk rider kringelkrokar mitt i ridhuset, vilket inte uppskattades av varken Claudia eller mig.

I det stora hela tycker jag hon skötte sig jättebra ändå. Vi har varit inne i en svacka ett tag men det känns som om vi börjar ta oss ur den. Ibland blir Claudia för svår för mig att rida, jag tog mig an en stor utmaning när jag köpte henne, men inte visste jag att jag efter 2,5 år fortfarande skulle ha så svårt för att rida henne i vissa lägen. Jag vet ju hur jag ska rida henne men vissa dagar funkar det helt enkelt inte hur mycket jag än kämpar och när det är som svårast hjälper det inte ens med tränarhjälp. Jag brukar ibland be andra rida henne, både tränare och kompisar, men jag har insett att det bara gör saken värre eftersom att nästan ingen klarar av henne. Det är helt enkelt bara att kämpa på, rida henne själv och ta hjälp av tränare som passar oss och förstår problemen, men just nu känns det iallafall som om det går framåt :D

Det blev inga bilder från idag eftersom att jag var själv. Och just ja, hoppningen blev inte av igår, jag kände att ett ordentligt dressyrpass var mer välbehövligt än att flumma runt över några minihinder.En bild som togs för ett par dagar sedan! Jag har börjat rida med musik i öronen, så underbart med Spotify i iPhonen! Jag blir mer fokuserad när jag lyssnar på musik medan jag rider, speciellt om hörlurarna är neonrosa ;)

Svar på läsarfråga

Datum: 2011-02-02 ~ Tid: 20:18:44
Postat av:Hej!! Gud vad söööt han är! <3 lilla cuppie

men har du ett täckte till honom eller är det bar det han använder mest för ser bara att han har det lila ? :DSvar: Tack! :D Nejdå han har ett gäng, men eftersom täcket inte regnat igenom eller blivit "äckligt" så har jag inte bytt (: Brukar inte byta täcke som jag byter schabrak för utseendets skull, utan bara när dom blir "stöviga" inuti.
Men snart är det väll dax att byta täcke och tvätta detta skulle jag tro (:


Bilder från idag

Datum: 2011-02-02 ~ Tid: 18:36:32
Jag lekte lite med kameran i stället idag. Råkade visst fota 150 bilder på Cupido i hagen, wupps haha! Många liknande men med lite annorlunda vinklar osv. Rätt tråkigt att se på så jag rensade bland bilderna och sparade 20st av det ursprungliga 150. Här kommer 8 av det som jag fastnade mest för. Hoppas de faller er i smaken :DFina Klådan!

Datum: 2011-02-02 ~ Tid: 17:01:02
Jag och mamma passade på att fota lite nu när det var så fint väder tidigare idag! Tyvärr failade inställningarna lite då det var sol och skugga om vartannat och jag hann inte ändra slutartiden när mamma höll i kameran. Men det får duga ändå, snygg är hon iallafall mitt lilla hjärta! :DVilken färg är snyggast?

Datum: 2011-02-02 ~ Tid: 12:57:40

ettahnia.blogg.se  /  Bork


Viiris.blogg.se  /  Helsvart


Originaletettahnia.blogg.se  / Brun


Själv tycker jag ju självklart originalet, hon är finast som hon är :D

Finaste ridponnyn

Datum: 2011-02-02 ~ Tid: 11:48:23

Plaisier RP 171 är utsedd som den snyggaste ridponnyn - http://Stallphem.seGod morgon

Datum: 2011-02-02 ~ Tid: 10:36:29
Hoppas ni har sovit bra, det har jag (i min nya säng).

Guud va skönt att få hot or not ur världen! Varken Ingrid eller jag har någonsin varit förtjust i det och har vid flera tillfällen slutat med det. Men vi har känt oss tvingade att ta upp det igen när så många tjatar om att de vill läsa just hot or not. Men nu är det slut, så underbart!

Jag har suttit med läxor precis hela dagarna här ett tag, det är lite tröttsamt innan man kommer igång. Men när man väl är inne i det är det ganska kul faktiskt. Om man inte kör fast vill säga haha. Håller på med hästkunskapen, kan ju vara därför det är kul? Även om man redan vet om större delar av det man ska skriva om så dyker det alltid upp något nytt, eller något man kan fördjupa sig i. 

Cupidos sår har börjat läka ihop nu. Det har varken varit svullet eller varat någon dag, så skönt.

Nu vet ni i alla fall varför mina uppdateringar är lite trista och glesa. Cupido vilar ju pga av såret och jag sitter med läxor största delen av dygnet, spännande asså haha!


Angående Hot or Not

Datum: 2011-02-02 ~ Tid: 00:21:12Vääldigt många tjatar om Hot or Not så nu tänkte jag förklara en sak en gång för alla. Jag kan knappt minnas när jag skrev en Hot or Not sist, och även fast det finns flera hundra bilder i lager i mailen och trots att jag har tid så vill jag inte. I början gjorde jag det "bara för att", det var en grej som hörde till bloggen. Jag anser mig inte vara någon som ska sitta och påpeka hur andra sitter, hur andra matchar och hur andras hästar går. Det har jag aldrig tyckt och jag ångrar att jag ens skrivit ett enda Hot or Not inlägg någonsin. Det blir helt enkelt larvigt och dessutom känner jag mig elak och vill inte att folk ska tro att jag själv tror att jag är bäst, en självgo besserwisser som klagar på alla andra. För det är jag inte, långt ifrån, jag har mina egna problem och brister att jobba med.

Nej, Hot or Not är inte min grej och jag tänker inte skriva det en enda gång till. Två skadade mammor på en dag

Datum: 2011-02-01 ~ Tid: 23:31:00
Det gick inte något vidare för min mamma idag häller. Hon vart operarad i morse men har inte kommit hem ännu! Jag fick nyligen veta att operationen inte gick som den skulle, så hon ska troligtvis opereras i morgon igen för att åtgärda felet som gjordes under dagens operation. Kan inte tala om vad det hela gäller.


Bloppis

Datum: 2011-02-01 ~ Tid: 23:27:28OS-pannband NYTT!
strl. Full, brunt läder med klara  kristaller
Oanvänt pga fel färg.
Pris: 700 + ev frakt eller högstbjudande

Kontakt: http://santinaafsire.blogg.se / stinah91@gmail.com


Bildvarning för blodkänsliga

Datum: 2011-02-01 ~ Tid: 22:25:58
Jahopp, denna kväll slutade ju inte precis som det var tänkt. Därav min sena hemkomst och dåliga uppdatering. Vi hade precis kommit hem från ridhuset och jag var i stallet och mockade medan mamma höll på med bilen som precis som vanligt hade fastnat på grund av isen. Det tog så himla lång tid tyckte jag så jag gick ner och kollade hur det gick. Då var hon inte där så jag gick in i huset. Hon satt vid köksbordet och hade ramlat och slagit i huvudet i isen. Fyy, bakhuvudet var helt blodigt och vilken jävla smäll! Just nu är hon inne på röntgen, stackars mamma. Det gjorde ont i mig så synd jag tyckte om henne <3Failbilder

Datum: 2011-02-01 ~ Tid: 19:00:00Önskebild

Datum: 2011-02-01 ~ Tid: 16:00:00
Såg att det var flera av de som hade kollat på videon där jag visar mitt rum som undrade hur många rosetter jag har. I andra inlägg har önskingar om att få se bild på dem också funnits.

Det är 203st just nu, och står nog still på det talet ett bra tag framöver, eftersom Cupido är under inridning och inte kan tävlas ännu (:
Claudia som brun?

Datum: 2011-02-01 ~ Tid: 14:37:09Erika Torrång skickade in denna bild. Vad tycker ni, är hon snyggast som brun eller svart? Hon blev ju nästan åt det bronsfärgade hållet eftersom hon är så blank i pälsen :D
Men, hon passar nog allra bäst som svart, det matchar hennes ego. Förresten, gud så fin hon var i kroppen här .. innan skadan :(

Skitkul att se henne i andra färger, de som vill får gärna försöka sig på tex skimmel, isabell och så vidare. Jag är så dålig på sånt själv, ni får ta valfri bild. De snyggaste får självklart en länkning!

Yes!

Datum: 2011-02-01 ~ Tid: 13:57:27
Min madrass, täcke och kudde kom idag :D Levererat till dörren, tog nyss i mot paketet. Stort som f*n. Det är massa special med dem som ska göra det bättre för mig eftersom jag har så j*vla ont i kroppen. Konstiga material och yta på dem som ska vara bra. Det var ett impulsköp av mig på en föreläsning när vi var utomlands faktiskt haha. Det svider lite eftersom det blev ganska dyrt. Men kvalitet kostar, man får ju trots att det man betalar för. Dessutom är det värt vad som helst att slippa han ont eller mindre ont!

Vill ni se den upppackad sen? :D

Några favoriter

Datum: 2011-02-01 ~ Tid: 12:33:38
Här kommer några av mina favorit-idolbilder av de som kommit in nyligen (: Vilken tycker ni är finast? :D


Bild redigerad av: Carro
Bild redigerad av: ?
Bild redigerad av: Erika Torrång
Bild redigerad av: http://gfrkdressageteam.blogg.se
Bild redigerad av: http://systrarnalindqvist.blogg.se
Bild redigerad av: http://eveliinawarendh.blogg.se
Bild redigerad av: http://systrarnalindqvist.blogg.se
Bild målad av: http://vinterpollar.blogg
Nya ras

Datum: 2011-02-01 ~ Tid: 11:24:34
Nu är det tid igen för en ny ras. Denna gång får det lov att bli Sv.Ridponny :)
Skicka bilden hit --> dressyrmupparna@live.se


Veckans outfit

Datum: 2011-02-01 ~ Tid: 10:46:34
En riktigt fräck och välmatchad outfit av http://hopplaponny.blogg.se
Annonser via Bloggpartner