Svar på frågestunden (del 2)

Datum: 2011-02-05 ~ Tid: 17:50:31
Har ni några ovanor i sitsen som ni försöker träna bort? Vilka isåfall? :)

Ja, ibland lägger jag huvudet på sned när jag är koncentrerad. Jag spänner ofta halsmuskeln trot att jag slappnar av i resten av kroppen. Jag vill ha en buren hand med jämn höjd. Jag vill korrigera både skänkeln och överlivet, jag vill i princip förbättra hela min sitts.


Hade du bra kontakt med Brave Hearts första ägare? Pratade ni mycket och så eller tyckte du att det var jobbigt?

Ja det hade jag, och har fortfarande. Vi har blivit väldigt goda vänner under den tiden jag ägt Braven. Nej inte alls, tycker att det är väldigt trevligt att ha kontakt med dem. Jag har till och med sovit över där med Braven en gång.


Vilken blogg är bäst? Ponnysanning/Topriders?

Topriders, hon som driver den bloggen är troligtvis äldre än tjejen som driver ponnysanning och skriver där av mognare och bättre. Jag gillar henne upplägg i bloggen, men det är inte så att jag inte gillar den andra bloggen.


Köpte du Cupido från Hanfissporthorses? för var det inte neråt skåne du köpte honom ifrån? 

Hur kommer det sig att Cupido sjönk så mkt i pris tillslut? Först 90000 sen 38000 ;P 
Vet ni vem Cupidos mamma är? Är det helt säkert att han är efter Scandic, jag menar, om han e import häst så vet man ju aldrig..

Han är i alla fall mkt fin å du är verkligen jätteduktig!


Ja det gjorde jag. De som ägde honom i Holland skulle ha det men sänkte sedan priset för att de inte hade plats för honom. Då köpte Hanfis honom och sålde honom billigt till mig eftersom han inte kunde något.

Minns inte vad hon heter men det står i papprena. Han är chipmärkt då går det inte att fuska med sånt.


Har du någon gång blivit riktigt rädd för nån av dina hästar, Braven, Phillen, Cupido? Asså typ Braven om han har varit hingstig å a du har blivit rädd för honom i hanteringen...eller nu Cupido som e ung å busig? =P Tack för en superbra blogg! =P

Cupido var jag lite smårädd för i början eftersom han sparkade så fort man kom i närheten av benen eller bakdelen. Jag var inte rädd när jag ledde honom eller hängde på honom osv, bara när hovarna skulle kratsas.
Nu är jag ju inte det.


Hej! :-D 
Ska först säga att jag älskar er blogg! :) 

Har du Linn någon gång trillat av Cupido?


Nej det har jag inte gjort ännu.


linn, varför har du inte en bild på cupido istället för braven där när du skrivit ett inlägg?:)

För att jag tyckte att denna bild passade bra.


Jag undrar om det var ett krav från din sida att få hålla kontakten med köparna av Braven o Philiac? Alltså få veta hur det går, komma o rida o så?

Det är inte något som jag framfört som ett krav utan mer som ett önskemål. Dessutom hade jag inte sålt dem till någon som är "kall". Det kändes rätt med Anna och Vicky jag visste att de skulle behålla kontakten med mig, man märker på människor om de menar det de säger eller bara känner sig tvingade att säga det lixom. Dom verkar lika glada att hålla kontakten med mig som jag varit att hålla kontakten med Bravens första ägare.


Ska du testa att löshoppa Cupido snart? Hade varit kul att se bilder! :)

Jag har löshoppat honom två gånger men har inga bilder eller filmer från tillfällena. När det blir bättre väglag så att vi kan ta oss till ett större ridhus ska vi löshoppa honom (när såret har läkt).


Vem av er bestämmer över bloggen?

Båda två, vi äger och driver den tillsammans och tar alla beslut om den gemensamt. Om vi tycker lite olika så sätter vi oss i lugn och ro och tar fram fördelar respektive nackdelar med de olika förslagen. Då kanske en av oss ändrar sin åsikt och kommer på att den andras förslag är bäst. Om vi inte kan enas om vad som är bäst så brukar vi kompromissa och göra något mitt i mellan det vi båda vill. I vissa fall så kan jag säga att vi tar din ide Ingrid fast att jag gillar min bättre och tvärt om så kan Ingrid säga att vi tar din ide Linn fast att jag gillar min bättre. Det skulle inte funka om en av oss bestämde och den andra "arbetade" för den som bestämmer, detta är något vi gör tillsammans vi gör inte över varandra vi samarbetar. Det handlar om att både ge och ta.


Varför är vissa av fail-bilderna helt "normala"?

För det otränade ögat kanske det kan se så ut. De som inte är så kunniga inom ridsporten vet kanske inte riktigt när hästen går tokigt osv då kan det för den personen se helt normalt ut fast det egentligen är riktigt illa.


när hade du din första fylla, och hur va den?:P

Haha fråga Ingrid hon minns nog mer än mig!


Tror du att det finns ryttare på SM nivå som bara har köpt sig en fin häst och fått placeringar, som i själva verket inte rider på den nivån egentligen?

Ja det tror jag absolut. Eller det vet jag snarare, en som red SM 2010 som till och med kom till finalen.


Hur gör du för att ta hand om din kropp för att orka rida osv?

Går på behandling regelbundet där en person drar isär mina muskler för hand och lossar på knutor osv. Jag försöker även att äta rätt. Bröd, ris, pasta, potatis och socker gör så att musklerna klumpar ihop sig så dessa saker försöker jag att äta mindre av så i stället för 2 potatisar tar jag en halv och mer kött och grönsaker. Jag försöker även att inte äta godis, bara någon gång då och då. Förut åt jag varje dag. Jag går även på massage. Jag äter kalk för att rena kroppen. Jag äter vitaproe för att få bättre led och muskelfunktion. Jag gör övningar. Jag använder en elektrisk apparat på de ondaste områdena. Jag äter omg3 och aloevera. Samt tar smärtstillande.


Brukar du ha med mellanmål till stallet?

Ja om jag vet att jag ska vara där uppe några timmar. Banan, äpple eller macka. När jag inte äter som jag ska så blir jag matt och skakig i hela kroppen, den slutar funka så ibland svimmar jag om jag ätit dåligt.


När du ser bilder på dig själv när du rider, (och de ser rätt bra ut) tänker du ofta väldigt kritiskt då typ ''usch va dåligt de såg ut'' eller tänker du bra om dig själv? '' åh, va bra de ser ut!''

Båda delarna. Om det ser bra ut så tänker jag "åh va snyggt det ser ut" och "om jag bara rätade upp mig lite och tog upp honom i en lite högre form hade det varit ännu bättre". Något i den stilen.


Hur får du Cupidos man så jämn och fin? Rycker du o tunnar ut? Klipper du? Eller både och? Har försökt hur länge som helst med min ponnys man, men den står bara rätt ut! Vill ha den lite kort men "fluffig"

Jag klipper med sax, tycker faktiskt att det är mycket snyggare än att rycka (till skillnad från de flesta andra). Det ser så slitet och träligt ut med ryckta manar. Det ger ett ovårdat intryck tycker jag, när den är så ojämn.



Snyggaste outfiten i stan asså ;)

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Man matchade ihop så snygga outfits när man var liten alltså (;

2011-02-05 @ 17:55:02
URL: http://linneastajl.blogg.se/
Postat av: Maria - fashionstars ☆

roligt att läsa svaren :)

2011-02-05 @ 18:08:23
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: sandra

gullig ponny :D

2011-02-05 @ 18:10:28
URL: http://helgesandras.blogg.se/
Postat av: Elin

Haha precis en sån fleecetröja hade jag också när jag var liten :)

2011-02-05 @ 18:32:56
URL: http://isjustelin.blogg.se/
Postat av: Patricia

Tjaa!



Jag tänkte fråga om du kunde skriva lite ridövningar. Min ponny är ung och blir lätt uttråkad när jag rider i paddocken. Det gäller att jag håller honom sysselsatt, men jag har vet inga roliga övningar. Det räcker inte att rida på en volt hela tiden lixom.



Kan inte du/ni skriva lite om lite övningar som är bra för en unghäst? Tex bomövningar, hoppövningar, lydnadsövningar mm :)



GLAD FÖR SVAR! :D

2011-02-05 @ 18:35:07
URL: http://minponnyochjag.webblogg.se/
Postat av: Elvira Johansson - VINN JOHN WHITAKER SCHABRAK PÅ BLOGGEN! :D

ÅH så söt bild :)

2011-02-05 @ 18:35:48
URL: http://ridahest.blogg.se/
Postat av: Emma

åhåå :) gud så söt bild!

2011-02-05 @ 18:48:21
URL: http://emmaochpegasus.blogg.se/
Postat av: Anonym

http://dressyrtontar.blogg.se



haha vilke ngullig bild!

2011-02-05 @ 18:51:22
URL: http://dressyrtontar.blogg.se/
Postat av: Maria o Pearl - Jumping For Life

man var så söt som liten asså hahah xD

2011-02-05 @ 18:53:11
URL: http://jumpingforlife.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag rider i det där stallet :) känner igen dörren och sen det som är runt om

2011-02-05 @ 19:15:51
Postat av: Carro

Vem var det som du vet gjorde så 2010! Tacksam för svar!

2011-02-05 @ 19:43:27
URL: http://tvillingryttarna.blogg.se/
Postat av: Hanna

det är inte alltid fult att rycka manen, vissa hästar passar jätte bra i det, precis som vissa passar bättre i att ha klippt man. :D min häst passar mycket bättre i ryckt och sen tycker han att det är jätte skönt när man rycker manen. medans en häst i samma stall hatar att bli ryckt så man måste klippa hans man. fast den är dock väldigt tjock så det är inte speciellt fint. :D

2011-02-06 @ 14:49:41
Postat av: Malin - om min ätstörning. om hästarna. om att leva med en tv-profil

MEN NEEEJ, FEL FEL FEL!! Ser att svaret på en kommentar är så vilsseledande och indirekt så farlig! "För att hålla mig i form äter jag en halv potatis istället för 2.."

Jag har en ätstörning som jag går i behandling för, och vi får VARJE DAG lära oss vad som är normalt att äta och en halv potatis är INTE normalt, det är lika med svält. Jag lovar, du gör din kropp INTE en tjänst genom att dra ner på potatisen. Du håller dig inte i form på det sättet, tro mig. Jag vet. (För stunde kanske, men det är inte värt det). Tänk efter och ta hjälp av en kunig exempelvis dietist, innan du börjar experimentera med maten själv! SÅ lite som att dra ner på potatisen kan ha förödande effekter, tro det eller ej.

2011-02-06 @ 15:15:29
URL: http://malintholf.blogg.se/
Postat av: Fake

Jag har några saker jag gärna vill att ni ska se över och tänka på. Visserligen är jag inte någon som ni skulle kalla proffs eller expert, men sanningen är den att jag ser det ni inte ser.

Först och främst, har ni någonsin stannat upp och i en vecka bara gosat med era hästar och verkligen njutit av dem? Som jag ser det, är ni sådanna ridmänniskor som jag kallar dem. Vilket menas med att ni använder hästen som ett verktyg, istället för en partner/ medlem i teamet.

Och det där om; Bara kunniga inom ridsporten kan se när en häst går sig lite tokigt, vad är det för bullshit? Det enda tokiga är eran syn på hästar, Dom är inga riddjur, dom är enbart djur.

2011-02-06 @ 23:41:25
Postat av: Denice

Linn, skulle du inte kunna skriva ett inlägg om hur de gick till när ni köpte Braven och vad han hade gjort då? :)

2011-03-13 @ 17:44:46
URL: http://deniice.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner