Svar på tal

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 14:55:12

Svar: Jag kan ju in svara för någon annan än mig själv. Men jag har inte nosgrimma för att mina hästar gapar. Om en häst gapar så betyder det antagligen att någonting är fel då tycker jag att man ska göra någonting åt problemet i stället för att dölja det eller rent av förvärra det genom att dra ihop munnen på hästen så att mer smärta orsakas.

Jag har mina nosgrimmor väldigt löst spända, inte så att de flaxar omkring dock. Jag tycker nämligen att det blir väldigt tomt och kalt utan en nosgrimma. Det ser lite slaffsigt ut också, inte min stil helt enkelt. Jag tycker det är vackert med en snygg nosgrimma, det är ju som en slags dekoration. 

Jag tycker det är jätte tråkigt att se hästar med ihop snörda munnar. Hur kan det vara kul att rida om man måste vara våldsam mot sin häst? Om man måste binda ihop munnen, slita i bettet. Nej sånt förstår jag mig inte på. Jag skulle aldrig kunna göra så mot någon av mina hästar...


Kommentarer
Postat av: frida :)

RÄTT! :)

2011-01-13 @ 14:57:32
URL: http://ffridasffoto.blogg.se/
Postat av: Jonna- dressyrryttaren

Hej, hur gör man för att vara med i er hot or not tävling?

2011-01-13 @ 15:36:13
URL: http://jonnaerixon.blogg.se/
Postat av: Fella

Oj, vad coolt att ni svarade. :-)



Jag menade inte att alla som använder nosgrimmor har ett problem med sina "händer", eller problem med att hästen gapar. Men jag vet att många som har en "gapande" häst, använder just nosgrimmor av de olika slagen för att trycka ihop munnen på hästen, och därmed få en häst som ej kan gapa. Det är förkastligt och man borde veta bättre år 2010. Jag tycker det är underbart att du, som rider på hög nivå med mycket vinst, faktiskt använder nosgrimmor på ett så snällt sätt som möjligt. Det är klart att man aldrig kan komma ifrån att det till viss del ändå klämmer ihop käken, men jag håller med om att det oftast ser snyggare ut med nosgrimma och att det därför är svårt att bojkotta användandet av det helt och hållet. Kul om andra kunde ta efter det snällare sättet dock!



Tack och hej, leverpastej!

2011-01-13 @ 16:02:39
URL: http://fella.webblogg.se/
Postat av: Frida/Lucas

Jag tycker du har väldigt bra åsikter och en sympatisk syn på detta med nosgrimmor! :D

Själv så föredrar att rida helt utan nosgrimma eftersom även en löst spänd nosgrimma kan irritera hästen, t.ex. ligga an mot kinden och därmed kindtänderna..

Själv tycker jag det är allra snyggast utan nosgrimma, på de flesta hästar ^^ Men om du tycker det är snyggast med nosgrimma så förstår jag att du vill ha det när du tränar och tävlar och så :)



Hoppas alla som läser bloggen och har dig som idol kan ta till sig av dina åsikter nu så vi i framtiden slipper se fler hårt spända nosgrimmor! :)

2011-01-13 @ 16:09:14
Postat av: Amanda

Bra åskikter, men det känns lite som att ni tycker att folk som rider med nosgrimmor inte rider sina hästar rätt? Det finns ju en tanke bakom nosgruímman eftersom så många använder den. Jag använder nosgrimma för att våran veterinär har sagt att bettet ligger fel i min ponnys mun om jag rider utan. Så i mitt fall skulle jag aldrig tänka mig att utan, eftersom det är sämre för min åsikt. Men jag förstår vad du menar :)

2011-01-13 @ 19:01:40
Postat av: Emelie

Vad gör man om hästen håller på så?

Är det oftast något "problem" i munnen då eller?

Kan man vända sig till en vetrenär om det om tror det är något fel/problem i munnen ? ;)

2011-01-13 @ 20:18:49
URL: http://emmeeliek.blogg.se/
Postat av: sarakarlsson

hoppryttare har inte sämre händer en dom som håller på med någon annan gren! dom okunniga och våldsamma finna tuvär i alla grenar, själv så tycker jag att djurplågeriet är ganska lika mellan grenarna. det är inte så att hoppryttare har en högre statistik på att dra sina hästar i munnen, utan det är nog ganska lika mellan grenarna!

2011-01-13 @ 20:23:27
URL: http://sarakarlsson91.blogspot.com
Postat av: sarakarlsson

hoppryttare har inte sämre händer en dom som håller på med någon annan gren! dom okunniga och våldsamma finna tuvär i alla grenar, själv så tycker jag att djurplågeriet är ganska lika mellan grenarna. det är inte så att hoppryttare har en högre statistik på att dra sina hästar i munnen, utan det är nog ganska lika mellan grenarna!

2011-01-13 @ 20:24:35
URL: http://sarakarlsson91.blogspot.com
Postat av: sarakarlsson

+ att alla hästar inte har samma nosgrimma och sen så använder iaf inte jag nosgrimma för att stänga igen munnen på min häst :)

2011-01-13 @ 20:25:36
URL: http://sarakarlsson91.blogspot.com
Postat av: Amanda

Gillar inte heller hårt åtspända nosgrimmor! Men min ponny har haft/har jättesvårt å acceptera bettet (tror jag) för han gapar å tjafsar å håller på i munnen...vi har haft veterinär/tandläkare som kollat hans mun..de hittade inget där..rider med remontnosgrimma å har den inte så hårt spänd, men vet inte hur jag ska göra med hans gapande, det är ju uppenbarligen nåt som stör honom, men vet inte vad? xP

Tack för bra blogg! =P

2011-01-13 @ 21:02:35
Postat av: Julia

Tycker också du har rätt åsikt ang. nosgrimmor. Dom som använder det för att stänga munnen på sin häst bör kolla efter det riktiga problemet, om hästen har ont, kanske trivs den inte med bettet, eller så är det ett felanpassat bett osv.

Dessutom, för att en häst ska kunna gå i en ärlig form så måste de kunna slappna av i sina käkar och dom skjuter även fram underkäken, vilket hindras när man sätter på en nosgrimma som man spänner.

Och det här med att vissa har det för att stabilisera bettet; hitta i stället ett bett som ligger rätt och stabilt i hästens mun.

2011-01-13 @ 22:12:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner