Ridskolekrig?

Datum: 2011-03-09 ~ Tid: 12:30:50

Det är en sak som jag har tänkte på nu ett tag. Anledning till att jag går och funderar över detta är att det finns två ridskolor som jag verkligen gillar av de fyra som tillhör Karlskoga. Så det är ganska jobbigt när mina vänner som rider på den ena ridskolan pratar skit om de som rider på den andra ridskolan.

Jag är inte helt säker på om det är så eller om det bara är något som jag har fått för mig...

Barn och ungdomar som rider på ridskolor verkar ständigt snacka skit om de andra ridskolorna i samma stad/län, stämmer inte det? Det är som att de försöker trycka ner de andra ridskolorna för att deras egen ska lyftas fram och verka bättre. Men om man måste snacka skit om andra ställen för att ens egen ridskola ska verka bra så är man kanske väl desperat att få det att framstå som ens egen ridskola är bäst? Då verkar det bara som man inte litar på det själv utan måste övertyga de andra. Om nu den ridskola som man rider är så bra som man påstår så upptäcker nog alla andra också det utan en massa skitsnack. Eller hur?

Sen tycker jag det är väldigt onödigt att man ska kasta skit på de andra ridskolor. För jag tror inte att ridskolehästar har det mycket bättre eller värre på det ena eller andra stället. Livet ser ungefär lika dant ut för hästarna på alla ridskolor utom i extrema fall.

En ridskola är en ridskola och kommer alltid att vara det. Hästarna där har det inte exakt som privathästar, så vissa tisslar och tasslar: "På den ridskolan så går hästarna för hårt" en annan säger: "På den där ridskolan så ger dom hästarna för lite mat" osv osv. Men så är det på alla ridskolor eftersom det ofta är brist på pengar/tid (inte just dessa två exempel) men ni ska inte tro att hästarna mår som prinsar på ena ridskolan och som slaktboskap på den andra, för de har det lika bra/illa (väljer hur man vill se det) på de flesta ställen.



För er som missupfattat mitt inlägg så kan jag till lägga att jag praktiserar på en ridskola och tycker att det är toppen. Jag har verkligen inget i mot ridskolor. Faktum med att hela min syn på ridskolor förändrades redikalt när jag började praktisera där. Men jag tycker inte om att höra när folk gnäller om att det är såå mycker bättre på dreas ridskola än andras osv. Hästarna mår lika dant på alla ridskolor (så gott som i alla fall).

Vad jag menade med att ridskolehästar inte har det som privathästar är att man som ridskolechef inte har tid/möjlighet/råd att sköta dem så som jag sköter mina hästar. Sen kanske inte alla privatryttare sköter sina hästar lika väl/noga som mig häller även om de har möjlighet. Jag sköter mina hästar bättre än ett spädbarn.

 


Kommentarer
Postat av: Josse

Du har helt rätt! Rider själv på ridskola och hör lite.. Nu finns det inte så många ridskolor i staden där jag bor. Men ridskolan som är närmast så pratas det ganska mycket om. Fast det var mer förut.



Därimot så ridskorna som ordnar mkt tävlingar och är ca 10min i från ridskolan där jag rider pratas det inget dåligt om.

2011-03-09 @ 12:36:48
Postat av: Angelina

Vad bra att du lyfter fram sånt här, jag tror faktiskt att det stämmer rätt ofta det du säger. Många som läser eran blogg går nog även på ridskola och tar säker gärna efter er. :)

2011-03-09 @ 12:36:57
URL: http://inchlaggan.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag tror nog också att det kan stämma rätt bra , är inte såå insatt i det men vet att när man själv red på ridskola så var det himla mycket skitsnack om allt och alla, även om folk och annat på den egna ridskolan ! :)

2011-03-09 @ 12:38:55
URL: http://brusella.blogg.se/
Postat av: Martina

2011-03-09 @ 12:42:13
URL: http://reta
Postat av: Martina

Stämmer bra det du skriver..

Postat av: Mathilda

Nejdå, det är så :P

2011-03-09 @ 12:43:27
URL: http://www.mathildasernborn.webb.se
Postat av: Johanna

Jag rider själv på en ridskola i Dalarna och har gjort det sedan 1994. Jag har aldrig hört något skitsnack om andra klubbar! :)

2011-03-09 @ 12:45:17
URL: http://dancethedanceoflife.blogg.se/
Postat av: fanny

håller inte alls med, det är väldigt stor skillnad ridskolorna emellan!

2011-03-09 @ 12:46:28
Postat av: Olivia

Jag har inte ridit på ridskola på typ 6 år, då tyckte jag inte att vi snackade skit om några, och nu har jag massor av vänner som rider på ridskolan och jag har inte upplevt att de snackar skit om någon ridskola heller.

2011-03-09 @ 12:54:36
URL: http://oliviasandelin.blogg.se/
Postat av: Eleonor

Det här med att uttrycka sig om "alla" bör man nog akta sig lite för. Jag själv har jobbat och haft praktik på många olika ridskolor och de är stora skillnader på rutiner och vardag för ridskolehästarna - det är alltså inte som Linn skriver att de är brist på tid och pengar, då har du nog bara haft riktigt otur o sett dåliga exempel av så många riktigt bra ridskolor. Hästarna mår nog så mycket bättre än vad många andra tror.



Det här med skitsnacket är också något man kanske bli hemmablind på. Vi som jobbar i stall ser och hör mycket och gör allt för att alla ska trivas och vara välkomna - tyvärr finns de ju alltid nån eller fler i alla stall som man inte går lika bra ihop med som nån annan, sånt är livet.



För vem har inte snackat skit om nån förut? Eller hur..?



/ Eleonor

2011-03-09 @ 12:56:13
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/
Postat av: clara

Hahahaha, det är precis så det är! :P

2011-03-09 @ 12:59:50
URL: http://claraekholm.blogg.se/
Postat av: Martina

Känner igen det från när jag red på ridskola ;) Är fortfarande kvar på ridskolan fast i privatstallet nu...vi har nog inte haft så mycket skitsnack men lite har det allt varit om de andra i närheten.

2011-03-09 @ 13:01:18
URL: http://epril.blogg.se/
Postat av: I J W T B Y - Hästfotograf Jessica Stene

Håller med dej. Ridsporten måste ju vara en av dom mest skit snackande sporterna..(?) förstår inte varför det ska behöva vara så...

2011-03-09 @ 13:08:41
URL: http://IJWTBY.blogspot.com
Postat av: Carolina

Håller inte med om att alla är lika! Ingen ridskola är den andra lik. Rutiner osv är helt olika beroende på! Jag tycker själv att hästarna på en ridskola inte har det bra, för det ser man på dom. Och just den ridskolan har inte heller valt passande hästar. Men medans dom mår dåligt, ja då ser man en till ridskola där hästarna mår som "prinsar"? ;) Och älskar livet på ridskolan.

Ville bara lyfta fram min åsikt. Men håller med det där om skitsnacket :)

2011-03-09 @ 13:11:13
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Myran

Måste bara säga att det är ENORM skillnad på ridskolorna i västra götaland.. Men jag tycker att ni har helt rätt om skitsnacket och att det inte är uppbyggligt för någon. Hörs det skitsnack i vårat stall tar vi hand om det och det tillåts inte!

Men som sagt; skillnaden på hästarnas välbefinnande är enorm runt vårat område... med konkreta bevis dessutom.. Tack för en bra blogg annars! =)

2011-03-09 @ 13:13:53
URL: http://trinnie.blogg.se/
Postat av: ellen

varför kan du häst inte hoppa

2011-03-09 @ 13:21:57
URL: http://jumphiigh.blogg.se/
Postat av: hästblogg

Säger som alla andra att det är enormt stor skillnad från ridskola till ridskola. Jag upplever inte att det är mer skitsnack på vissa ridskolor än det är på vissa privatstall. Det blir lätt mycket skitsnack när det är många tjejer samlade på ett och samma ställe, men det har enligt mig inte att göra med om det är ridskola eller privatstall.....

2011-03-09 @ 13:24:15
URL: http://equuspuppis.blogg.se/
Postat av: Denice

Det är en VÄLDIG skillnad mellan ridskolor! Från tex. en inne i stan, där hästarna får vara ute 2 timmar/dag pga. hagbrist, och på en ridskola ute på landet där hästarna får gå på lösdrift, eller stå i box under natten, så ridskolorna är väldigt olika, men skit snacket är nog lika mycket mellan ridskolorna som är på landet, och mellan ridskolorna inne i stan

2011-03-09 @ 13:27:26
URL: http://deniice.se
Postat av: Hamreyttarna - Jossan

Oj vart väldigt chockad över att läsa allas kommentarer om att det stämde...

Jag rider själv på ridskola, och det har ALDRIG vart snack om sånt där. Vi sammarbetar med flera ridskolor och är liksom vänner med dem. Tur att inte vi har det så iallafall!:D

2011-03-09 @ 13:38:17
URL: http://hamreryttarna.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är faktiskt en väldig skillnad på ridskolor!! Bara för du ridit på en säkert förfallen ridskola där hästarna hade det dåligt så måste inte alla ridskolor ha det så! Min ridskola är stor och alla hästar har stora boxar, dom har anpassade foderstatar och går aldrig mer än 2 lektioner om dagen. Dom verkar glada allihopa! Det ändå som är värre är väl att dom får dras med massa olika ryttare varje dag, meeen dom rids ju för instruktörer som ser till att ryttaren inte är "dum" mot hästen. Till skillnad från er privatryttare... Jag vet massa med egen häst som rider sämre än dom flesta på ridskola!!! Så patetisk är du. Du har själv ridit på ridskola och nu bara för du har egen häst måste du se ner på alla som gör det...

2011-03-09 @ 13:40:13
Postat av: Gun

Citerar dig -Hästarna där har det inte exakt som privathästar.???

Hur har privathästar det? Skulle vara kul om du utvecklade det lite.....Personligen tror jag inte att man kan säga att privat el lektionshästar har det bättre el sämre. Min teori är att på en ridskola har många personer koll på hur hästarna mår, för privathästar på t.ex. egen gård kan det ju vara så att ingen annan än ägaren har koll på dem. Och denne kanske inte alls är lämplig som djurägare. Tror inte att det är allt för ovanligt.

2011-03-09 @ 13:43:08
Postat av: chaiimphoemphon♥

Allt bra med dig? :*

2011-03-09 @ 13:55:39
URL: http://chaiimphoemphon.blogg.se/
Postat av: chaiimphoemphon♥

Allt bra med dig? :*

2011-03-09 @ 13:56:06
URL: http://chaiimphoemphon.blogg.se/
Postat av: elin

Det är värkligen mycket skit snack!!

Det är synd efter som att alla har samma intresse ( hästar)

2011-03-09 @ 14:00:24
URL: http://ryyttare.blogg.se/
Postat av: Stina

Ridskolor ÄR olika och fenomenet att barn/ungdommar som du kallar det "snackar skit" om andra ridskolor är ett mkt vanligt beteende och även om man naturligtvis inte ska slå ner på någon annan så kan ja inte annat än le åt ditt inlägg :)



De som till hör en ridskola är mån om jus DEN ridskolan. Det är ett hem, en fristad för många och naturligtvis är det den bästa platsen på jorden för de barn som vistas där. Det är precis samma sak som att just DIN mamma är den allra bästa i hela världen. Förstår du hur jag menar?



JAg är övertygad om att de allara flesta fall handlar sådant "skit-snack" om att barnen helt enkelt tycker att just deras ridskola är den bästa som finns!

2011-03-09 @ 14:10:30
URL: http://santinaafsire.blogg.se/
Postat av: Fröken Fromhell

Stämmer nog i det store hela. Å andra sidan finns det ridskolor som lägger ned mycket pengar på equiterapeuter och liknande, medan andra inte alls har en tanke på det. Men, ja, det är synd att det snackas så mycket. Men så är det nästan överallt inom hästvärlden och mellan privatryttare.

2011-03-09 @ 14:11:06
URL: http://raaw.blogg.se/
Postat av: hästblogg

tycker eran blogg är sjukt bra men det här inlägget gör mig nästan lite irriterad. Verkar som om du har lite dubbelmoral gällande ridskolor, då du skriver att hästar på ridskola inte har det lika bra som privathästar. Medans du i ett lite äldre inlägg skriver "Jag har ridit på 3 ridskolor varav 2 har varit toppen, där hästarna har det minst lika bra som privathästar och har glimten i ögat. Dom får vara ute mkt, rids av duktiga ryttare, tävlas och njuter av livet."



Och så skriver du att du inte gillar när de gnällar att deras ridskola är bättre o.s.v Känns det tvärt om som att du tycker att du är mycket bättre än alla andra och "snackar skit om andra ställen"



Lång kommentar och kanske har missuppfattat ditt inlägg helt, menar iallafall inget illa utan tycker bara att alla ska tänka på va de säger om de klagar på något! :)

2011-03-09 @ 14:11:10
URL: http://equuspuppis.blogg.se/
Postat av: Dafie

Vi har bara två ridskolor och vi brukar inte prata om varandra (vad jag vet). Även om jag faktiskt ser på den andra ridskolan som lite sämre... Det erkänner jag ;)



OCH ALLA SOM SÄGER ATT LINN INTE SKA KLANKA NER PÅ RIDSKOLOR: Hon säger ju inte det???! Hon säger ju tvärtom, hon trivs jättebra på ridskolan? Och ridskolehästar har det annorlunda mot privathästar - inte sagt att det skulle vara sämre, men det är ändå en skillnad. Sedan får man tycka vad man vill om den.



Innan ni skriver kommentarer, var snälla och läs inlägget ordentligt!

2011-03-09 @ 14:11:49
URL: http://dafiedencoola.blogg.se/
Postat av: ÄFF

Dock tycker jag att det är stor skillnad mellan dom två jag ridit på som ligger nära varandra.



Den ridskolan jag rider på nu har väldigt noga koll på hästarna, gott med torv, regelbundna mattider m.m. Jaa... osv, precis så som det ska vara kort och gott.



Den andra ridskola då.

Jag har sett att ofta har dom bara pyttelite / inget underlag alls i spiltorna. Dom har jättemånga (!) hästar så alltså kan dom inte ta hand om alla så väl, en gång fick t.o.m en stå utanför stallet för det fanns inte plats. Dom flesta hästarna ser väldigt svettiga och smutsiga ut, hela stallet är ganska skitet. Bara allmän dålig hästhållning.



Alltså tror jag att om hästarnas hälsa t.ex. hade mäts i procent haha, så hade dom från den första ridskolan som jag rider på nu haft betydligt högre procent i hälsa än den andra. ALLTSÅ dam dam... har jag fått erfarenheten att det kan variera mycket ur hur hästarna mår osv. från ridskola till ridskola... ;)

2011-03-09 @ 14:20:37
Postat av: Anonym

Vad hände med lillan? Har försökt leta efter ett inlägg där det står något om henne men hittar inget? Skulle hon inte komma tillbaka till dig?

2011-03-09 @ 14:24:51
Postat av: Hanna

Att alla ridskolehästar har det lika bra kan jag väl inte riktigt hålla med om. Det finns ridskolor där hästarna står i smala spiltor, går ute endast få timmar i jättesmå hagar och inte får tillräckligt med mat samtidigt som de går 3-4 lektioner om dagen. Men det finns ju även ridskolor med bra ekonomi där hästarna har det bra och kanske går 1-2 lektioner om dagen och står i stora boxar osv.. så det är faktiskt en ganska stor skillnad på ridskolor i Sverige!

2011-03-09 @ 14:27:17
Postat av: Julia

Jag kan inte riktigt hålla med där. Säger som Hanna, jättemånga hästar jag vet går i smala spiltor & dom trivs inte det ser man ju? Ridskolekrig kan det vara men det med att hästarna trivs lika dant & så är helt fel. Hästarna i stallet jag håller på med dom trivs super och dom går ute ca 8 timmar varje dag och om det är helg går dom ute från 08.00 till 17.00.



Så STORA skillnader mellan andra ridskolor i sverige finns det fakiskt.

2011-03-09 @ 14:51:12
URL: http://dressyrgalningar.blogg.se/
Postat av: Ellen

Är det här något slags skämt!!?

JAG menar!!! Hästen vill ju inte gå lektion å rida dressyr!?!?!?!?!?

Alla hästar älskar att hoppa, men bara om ryttaren har korta stigläder!?!!!!!!!!!!!!!

SÅ VAD?????????????????????????????????????

Jag har själv en egen häst, och jag gillar det <3

2011-03-09 @ 14:53:33
URL: http://jumphiigh.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag gick på en jätte bra innan (RASK i ask) och jag tkr den är ännu bättre än den jag går på nuv(eslövs ridklubb)

2011-03-09 @ 14:54:28
Postat av: emelie

Håller med om att det är extremt mycket skitsnack ridskolor i mellan. Och då är det inte bara eleverna. Jag jobbade nämligen på en ridskola, men hade hästen & tävlade för en annan klubb/ridskola. Och snacket i fikarummet där va inte nådig. Ridskolechefen sitter där och försöker dra ur en skvaller om allt ifrån köerna till ridgrupperna, hur mycket hästarna går, äter är ute osv. Blev oerhört tröttsamt i längden och va tvungen för att flytta då jag inte klarade av allt snack.



2011-03-09 @ 14:55:57
URL: http://komkoma.blogg.se/
Postat av: Louise - läs om mig och mitt arabsto

Det finns ju alltid för- och nackdelar med ridskolor.



Men i genomsnitt skulle jag också gissa att de flesta hästar har det lika bra. Men det finns ju såklart extremfall där hästarna faktiskt har det dåligt.

2011-03-09 @ 15:13:26
URL: http://pudelflikkan.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag uppfattade det inte som att Linn menade att ridskolorna i sig var lika, men hästarna har det likadant på de flesta ridskolorna.

Denna kommentaren kanske folk kommer uppfatta, men om jag skulle sålt min ponny skulle jag aldrig vilja sälja sen till en ridskolo, av den enkla anledningen att de inte får samma kontakt med en och samma person, men samtidigt så blir ju hästar på en ridskola ompysslad eftersom det är mycket barn och det är många hästar som uppskattar och trivs med det.



Håller helt med dig Linn i ditt inlägg :)

2011-03-09 @ 15:24:34
Postat av: Anonym

Alltså jag vet inte många som snackar skit om andra ridklubbar, och inte jag heller. MEEEN däremot så pratar man ju gärna väldigt mycket gott om sin egen och det är väl inte förbjudet??? Att tycka om sin ridskola är inget fel med, klart man vill säga goda ord om den om det är så!! Så istället för att bara snacka skit om dom andra talar jag bara bra om min ridskola istället och vet många som gör så!!

2011-03-09 @ 15:31:22
Postat av: c

Undrar om du skulle kunna sälja häst till ridskola?



Jag tycker också det är ett lite upprörande inlägg när du jämför privathästar med lektionshästar, varför ska det vara så stor skillnad?

Jag skulle gladeligen sälja min häst till en ridskola om den passade ridskolan. På en ridskola som är ansluten till förbundet, har utbildad personal vet man att hästen får mat, oftast uträknad foderstat, man vet att hovslagare och veterinär kommer regelbundet, daglig utevistelse, daglig motion, skötsel av personal och pyssel av elever. Förstår inte det här med att en ridskolehäst skulle ha det sämre, tror många ridskolehästar har det mycket bättre än en hel del privathästar.

2011-03-09 @ 15:35:42
Postat av: Magdalena

Jag håller verkligen med :D

2011-03-09 @ 15:40:26
URL: http://wanbe.blogg.se/
Postat av: Sofi

Håller nästan med till 100 %, tycker dock det verkar vara rätt stor skillnad på bl.a. hur mycket hästarna får vara ute. Skitsnack om sånt har jag dock inte hört, det folk pratar om mest här är att en ridskolas hästar alltid blir halta ^^

2011-03-09 @ 16:00:10
URL: http://sofihjalmarsson.blogg.se/
Postat av: Matilda

Såg en kommentar ovan om att det inte var skitsnack på RRK, har besökt den ridskolan 1 gång och det var riktigt mycket skitsnack där om "min" ridskola BRK på grund utav våran flytt (vi vart ganska så nyligen utslängda utav dom nya ägarna av anläggningen helt utan grunder, dom ville verkligen inte ha oss där för dom ville göra om anläggningen till ett rent privatstall och anläggning mm) och dom sade att hästarna på BRK led och att ridskolan sög för att vi hade ganska så många gamla hästar och att vi var elaka som tog bort 2 hästar p.g.a. flytten när vi tyckte att dom skulle få sluta sina dagar på en anläggning som dom stått på i över 10 år.



Iallafall så blev jag ganska så besviken på att det var folk som pratade om en ridskola som dom inte ens besökt. På våran ridskola så mår alla hästar jättebra, en ponny fick svamp på grund utav hans tjocka vinterpäls och vi betalade för att ge honom lugnande så att han kunde få rakas så att det skulle försvinna. Vi har fått jättemycket beröm ifrån många föräldrar för att vi är så trevliga, och det är vad vi har satsat på - Att vara "den trevliga" ridklubben. Vi är inne i en svacka för tillfället men vi är påväg ur, snart så kommer en stor anläggning med ridhus och gigantiska hagplatser...

2011-03-09 @ 16:10:19
URL: http://matildaforsstedt.blogg.se/
Postat av: sara

bra skrivet! :)

2011-03-09 @ 16:10:23
URL: http://theponnyryttare.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag red på ridskolan i nästan fem år (slutade i december) och jag var aldrig med om att det var skitsnack om andra ridskolor. Dock så finns det inte så många på jätte nära håll. Det som folk mest snackar skit om är varandra. Det är helt sjukt, fattar inte att dom inte mår dåligt av det? Jag hatar när andra snackar skit och jag är med och jag fick ju höra en hel del efter som att jag var en av de 'populärare' stalltjejerna.

Jag säger bara att jag ALDRIG i mitt liv vill rida på en ridskola igen! Eller i alla fall inte vistas där mer. Alla är bara så elaka mot varandra -.-

2011-03-09 @ 16:17:32
Postat av: Sanna

haha så sant så sant :)

2011-03-09 @ 16:35:07
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: fanny

Jag tycker också att det är mycket skitsnack på alla ridskolor om andra runt omkring.

Men det måste ju starta med att någon har fördomar tror jag? Och det finns ju alltid fördomar mot ridskolor. Och då ska man ju såklart bevisa att det är fel och samtidigt ska man klanka ner på de andra i samma veva.

Sen tycker jag inte att skitsnack är att säga som det är. Det finns en ridskola i närheten av mig (samma län, såklart!) där ridlärarna, i alla fall en av dom, har lärt ut att man ska såga i hästen för att få den att böja på halsen.. Och det startar ju en diskution här runt de andra ridskolorna.



Det kommer ALLTID att finnas både fördelar och nackdelar med ALLA ridskolor. Det kommer man inte ifrån.

Tänkte bara säga att det är så tråkigt med alla falska rykten och sånt om andra ridskolor.



Hmm.. vart lite luddigt allting men ni fattar nog ;)

2011-03-09 @ 16:36:29
URL: http://fjanty.webblogg.se/
Postat av: Anonym

På ridskolan jag går på finns det ett system att man kan ha sin häst uppstallad där och så går den lektion 2 gånger i veckan. Alltså är alla hästarna privatägda (förutom ett fåtal som ägs av ridskolan och har fodervärdar istället.) Alla hästarna går alltså i ridskola 2 gånger i veckan och rids dom andra 5 av deras ägare/fodervärd. Ett mycket bra system tycker jag eftersom hästarna får mer uppmärksamhet och mår antagligen bättre.

2011-03-09 @ 16:37:15
Postat av: Alexandra

Alla ridskoler är olika och det är en stor skilldnad på alla. Utanför göteborg där jag gick förut på en ridskola var alla lärare tykna, eleverna var tykna och hästarna både sparkades och bits.

Där jag rider nu är en privat ridskola, den ligger mitt ute i skogen typ och det är inte många som känner till den, hästarna där älskar att vara med på lektionerna och dom går högst 3 gånger mån-torsdag inget mer. Hon som äger stallet har försökt pensionera en ponny som varit med jätte länge, och han var 24 när han skulle pensioneras, han mådde inte bra utav att gå i hagen, och ridas då och då, han mådde bra utav att vara med på lektionerna, så är det med alla hästar där.

Jag har ridit i detta stallet i snart 6 år, och aldrig hört ett skit snack.

Men i det utanför gbg där var det jämt o ständigt skit snack mellan Eleverna..

2011-03-09 @ 16:38:34
URL: http://ssandrasverds.blogg.se/
Postat av: carolynah

Hej Kexet! Följa varandras bloggar? Kika nu in på Mondoblog.se/Carolynah kapish? Updateras ofta och very very X-iting stuf's coming up! ;)

Puss !

2011-03-09 @ 16:48:20
URL: http://mondoblog.se
Postat av: Rebecca

Helt rätt! De två ridskolor som finns här kan vara katastrof mot varandra. VSRK hade ridhus och hade haft det länge + en travbana att arrangera tävlingar på. Medans BRS flera år ridit sommar och vinter utomhus på en utebana. När de fick bygglov till ridhus kastade VSRK skit på BRS. Trots att de redan hade ridhus.. Så jäkla tråkigt att folk inte kan bete sig som folk..

2011-03-09 @ 16:54:34
URL: http://vardagmedhastar.webblogg.se/
Postat av: Evelina

Håller helt klart med ! :P

2011-03-09 @ 17:01:43
URL: http://fredpit.blogg.se/
Postat av: Hamreryttarna - Ellinore

stämmer in ganska bra. Fast inte på våran ridskola faktist, våra ungdomssektioner samarbetar och vi har ingenting emot varandra:) (Y)

2011-03-09 @ 17:08:09
URL: http://hamreryttarna.blogg.se/
Postat av: Hamreryttarna - Ellinore

stämmer in ganska bra. Fast inte på våran ridskola faktist, våra ungdomssektioner samarbetar och vi har ingenting emot varandra:) (Y)

2011-03-09 @ 17:08:12
URL: http://hamreryttarna.blogg.se/
Postat av: Anonym

helt fel. det är som att säga att alla privat hästar har det lika bra/dåligt? hallå vakna upp, alla har olika rutiner vissa går ute heladagarna vissa står inne typ helatiden, vissa har sämmre mat vissa har bättre. asså ridskole hästar har det olika?!

2011-03-09 @ 17:09:56
Postat av: Leila

Bra skrivet, ni som hela tiden ska påpeka om vad dom skriver, lägg av. Det är faktiskt sant med att dom FLESTA ridskolor har samma häst hållning (hästarna går ej ute 12 timmar/dag), precis som dom FLESTA privathästägarna har samma hästhållning (går ute 12 timmar/dag)! Bara inse fakta...

2011-03-09 @ 17:20:00
URL: http://pumsie.blogg.se/
Postat av: Em

<b>Bra skrivet!</b>

2011-03-09 @ 17:20:55
URL: http://einstakt.blogg.se/
Postat av: carolina

hahha så jävla sant!

2011-03-09 @ 17:27:50
Postat av: stella

Jag håller helt och hållet med dig om skitsnacket även fast det inte händer så mycket på min ridskola. Men jag håller faktiskt inte med dig om att alla ridskolor är typ likadana. Det skiljer sig oftast väldigt mycket! Hur fräscht det är, hur mycket mat hästarna får, hur mycket de går om dagen och hagarna. Det är inte samma sak på alla ridskolor, hästarna trivs säkert bättre på vissa. Några ridskolor har nästan inga hagar medan andra har stora gräs hagar. Då är det ju klart att det skiljer sig och att vissa har det bättre! :)



2011-03-09 @ 17:43:47
URL: http://stellaorback.blogg.se/
Postat av: Frida

Det stämmer verkligen! När jag var mindre var vi några tjejkompisar som red på olika ridskolor och när man följde med någon av dem fick jag höra hur min ridskola var snobbig ovs. På min var det att de andra var för flummiga. Riktigt löjligt, men samtidigt skulle jag inte kunna tänka mig att byta för just den anledningen att de andra är så flumiga. Är tydligen inget helgon.

2011-03-09 @ 17:46:21
URL: http://kindereggsurprise.blogg.se/
Postat av: A

som jag har hört det av vänner som går på ridskola, går själv ej på ridskola, är det mkt skitsnack om de som har privathästar i stallet och tävlar, och de som snackar skit är ridskoleryttarna. antagligen för att de känner att de inte är lika duktiga som privatryttarna.. varför annars skulle man snacka skit?

det är en tjej som rider svårklasshoppning och alla är så djävulskt falska mot henne, så fort det inte går jättebra på en tävling (tex en rivning) så blir det såååå mkt snack bakom hennes rygg om att "hon visst inte är så duktig". wtf, hon rider svårklasshoppning, är man inte duktig då?

sen är det så i huvudtaget på tävling, typ nationell tävling, de som rider 120-130 klagar på de som rider 130-140 om de inte är felfria i 130 eftersom de tävlar högre... så trist och så dumt. man borde istället stötta varandra.

är det så jävla svårt att vara glad för någon annan eller ?

2011-03-09 @ 17:51:08
Postat av: Ebba

2011-03-09 @ 18:24:26
Postat av: Gabbi

hur mår du ? :)

2011-03-09 @ 18:29:19
URL: http://priinsessanh.blogg.se/
Postat av: Linneá

jag tyckte det var bra skrivet (Y)

2011-03-09 @ 18:58:07
URL: http://flyingechange.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej! jag undrade bara egentligen om du hade smakat ICE breakers, och ifall du har det, vilken smak är godast . Skulle vara roligt för svar kram ;)

2011-03-09 @ 19:01:05
URL: http://joojoos.blogg.se/
Postat av: Amanda Johansson

Ojemen, skitsnack mellan ridskolor är nog väldigt vanligt. Hos oss så var det att den ena ridskolans hästar var knäppa och den andra ridskolans hästar var inte vaccinerade.... Bara rikemansbarn på den ena och fattiglappar på andra. Tråkigt faktiskt.

2011-03-09 @ 19:14:58
URL: http://www.riderssite.blogspot.com
Postat av: hanna ^^

Hej (: en fråga Linn: vad är anledningen till att du använder snokrem ?:)

2011-03-09 @ 19:34:31
URL: http://kjellberghanna.blogg.se/
Postat av: Jenny

Sant, red på en ridskola förrut, men där var det mycket skitsnack bakom ryggen på varandra. Alla ville ha hästarna som sina egna och typ "den hästen är min, hon ska inte komma och tro att hon äger den" typ sånt. Tror att sånt också är vanligt på ridskolor, men såklart hittade man även MÅNGA nya vänner där, så inget illa menat haha :)

2011-03-09 @ 19:35:49
URL: http://jjjennys.blogg.se/
Postat av: Anonym

hmm tur att ja aldrig upplevt något sådant, dock tycker ja att de flesta privat ryttare är duktiga på att vara glappa i käften. mvh ridskoleryttare

2011-03-09 @ 19:45:54
Postat av: Linn

Jag har jobbat och ridit på ridskola i många år och upplevde aldrig att det snackades skit om andra ridskolor. Kanske för att det inte fanns någon annan inom några mil?

Sen att ridskolehästar skulle ha det sämre än privathästar håller jag inte med om iaf inte på den ridskolan jag jobbade på. Där tog man hand om sina hästar!



En dvärgvädurskanin kommer avlivas om den inte hittar något annat hem! Kika in min blogg för mer info!!

2011-03-09 @ 19:57:04
URL: http://linnpans.blogg.se/
Postat av: Magdalena

Fin blogg!

2011-03-09 @ 20:00:35
URL: http://magdalenasblogg.blogg.se/
Postat av: Bella Manson - Kom ihåg namnet

jag kan hålla med dej om detta, själv har jag haft väldigt lite med ridskolor att göra eftersom jag har haft egen häst sen jag va 6 år och innan de minns jag inte så mkt av ridskolelivet, men har också haft praktik på ridskola en gång och till och med personalen pratar ju skit om andra ridskolor, inte bara eleverna...

2011-03-09 @ 20:09:00
URL: http://bellamanson.blogg.se/
Postat av: Emmy Asklöf

Fin blogg! :)

Allt bra idag?

Kram

2011-03-09 @ 20:10:05
URL: http://emmyasklof.blogg.se/
Postat av: Emmy Asklöf

Fin blogg! :)

Allt bra idag?

Kram

2011-03-09 @ 20:10:12
URL: http://emmyasklof.blogg.se/
Postat av: Emmy Asklöf

Fin blogg! :)

Allt bra idag?

Kram

2011-03-09 @ 20:10:18
URL: http://emmyasklof.blogg.se/
Postat av: Michelle

Riktigt bra skrivet!

kram<3

2011-03-09 @ 20:23:16
URL: http://ponnybrudarnaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

bad bad bad uppdatering

2011-03-09 @ 20:33:33
Postat av: sanna

håller med kommentaren ovan..Synd men förstår att ni har mkt:( <3

2011-03-09 @ 20:42:25
Postat av: Julia Karlsson

Precis så är det. fast, det är lika mycket skitsnack inom ridskolan också. det man inte vet om sig själv, det får man reda på! ;)

2011-03-09 @ 20:43:45
Postat av: M_N Melinda

Jag tror att på många ställen är det lite utav en grej att klanka ner lite på de andra, även om man inte menar något. Men.. det beror självklart på hur och vad man säger, de citaten du skrivit låter ju mer som du säger "klanka ner för att hävda sig själv". Jag tänker mer på de lite lätt skämtsamma "På DEN ridskolan är alla fjortisar." (bara ett exempel alltså :) )

2011-03-09 @ 20:49:33
URL: http://munderstreckn.blogg.se/
Postat av: Agnes<3

bra skrivet!



(Kolla gärna min blogg)

2011-03-09 @ 20:50:27
URL: http://mattesflickkka.blogg.se/
Postat av: Reby Solo - Hundbloggare

Jag tror som du också att den generella ridskolan ser ungefär likadan ut. Dock har jag sett otroliga skillnader också, så det är ju verkligen inte så att de inte existerar. Exempelvis, på en ridskola jag ridit på så klipper de hästarna på vintern och slänger ut dem i 6-7 timmar i regn och rusk liksom vargavinter med -20°C. De spolar inte hästarna när de tas in från hagen om det varit lerigt. De gör allt för att allt ska gå så snabbt och effektivt som möjligt.



En annan ridskola där min kompis ridit slänger de upp vilka ryttare som helst på vilka hästar som helst. Ridlärarna säger inte till ungarna när de sitter och sågar i munnen och sitter som hösäckar på hästryggen och bankar i hästens sidor med hälarna.



Å andra sidan är den ena bättre än den andra i det den andra brister på.

2011-03-09 @ 20:59:44
URL: http://reby.blogg.se/
Postat av: Madde

Ser kanske ut som du beskriver det på flera ridskolor men jag kan iaf inflika med att vi sköter våra fina skolhästar exakt lika väl som våra tävlingshästar. Vi bedriver visserligen en mindre ridskola med ca 13 skolhästar & satsar extra på kvalite, välutbildade hästar och att våra duktiga elever ska få möjlighet att tävla på dessa.



Titta gärna in på vår nya hemsida eller i vår blogg

holmqviststuteri.blogg.se

ekelunds-ridskola.se

2011-03-09 @ 21:12:29
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: Alva-TÄVLING

här är det faktiskt inte så mycket sånnt. inte vad jag känner till iaf :p men det är ändast tre ridskolor i närheten här :p

Postat av: Anonym

tycker också det är jobbigt, brukar själv försöka hålla mig undan alla har ju olika åsikter, men på ridskolan när jag rider står hästarna i srothästboxar ( även ponnyerna) och dem går ute i hagar hela dagarna. Och även på nätterna på sommrarna, sen så går de lektionen 5 dagar i veckan ;)

2011-03-09 @ 22:01:48
Postat av: Sandra

En väldigt stor fördel med ridskolor, är att det finns kunnig personal där. Många småtjejer får egen häst som de stallar upp i ett litet privatstall, utan att ha tillräcklig kunskap. Ingen märker om hästen blir halt, foderstaten inte stämmer, utrustningen inte passar o.s.v. Visst får ridskolehästar jobba mycket, men de går kontinuerligt - flera privathästar rids bara då och då, vilket är betydligt mer skadligt.

Sammanfattningsvis så tror jag att en häst kan ha det både bra och dåligt på både ridskola och som privat. Det beror på ridskolan, hästägaren och även på hästen.

2011-03-10 @ 00:25:24
Postat av: Linn

Jag vet inte rikigt om jag håller med dig när du säger att alla ridskolor är i stort sett likadana. Dock kan jag delvis hålla med om skitsnacket. Men jag tror mer att snacket går eftersom att alla barn och ungdomar tror att just deras ridkola gör rätt och alla andra sätt är konstiga.



Sedan det här med att alla ridskolor är lika. Det stämmer verkligen inte! Det beror helt på storlek, läge etc. Jag red på en ganska liten ridskola där alla hästar och barn kunde känna att de tillhörde en gemenskap och inte bara var en grupp som fick komma och rida en gång i veckan. Att stämmningen i stallet var så bra påverkade säkert också hur hästarna mår och blir skötta. På alla ridskolor får hästarna inte ens gå i ordentliga hagar medan de på andra, tex den jag red på, har flera olika.



Jag förstår din tanke och jag håller delvis med men det finns så många olika ridskolor att man inte kan dra dem över en kant..

2011-03-10 @ 10:30:06
Postat av: Anonym

stämmer ! :)...

2011-03-10 @ 14:24:02
Postat av: Moa

Här i hudiksvall är det väldigt mkt skitsnack om den ena ridskolan som jag går på (HRPK) och den som några av mina kompisar går på (Tunalids Ridklubb). Men på våran ridskola (HRPK) snackas det väldigt mkt inom klubben också.. T.ex. att de flesta ridskolelever snackar skit om andra och t.om. ridskolelärarna snackar skit ibland... Jag känner mej väldigt utsatt då det är väldigt många som snackar skit om mej. Folk kan även snacka skit om hur man klär sej i stallet, patetiskt!



Det du skriver är helt sant understryken text

Kram/Moa :)

2011-03-10 @ 22:22:38
URL: http://ponnytjejer.devote.se
Postat av: Myran

Bara för att en ridskola är ansluten betyder det inte att den bedrivs av kompetent personal.. Även om det borde vara så...

2011-03-11 @ 18:16:06
URL: http://trinnie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner