Vill inte låta dryg, vill bara förklara

Datum: 2011-03-23 ~ Tid: 21:43:44

Såg att det var någon som reagerat och uttryckt sig på ett ganska otrevligt vis om att Cupido gick bakom hand på en av bilderna när mamma rider. Nu kanske ni tycker att jag är dryg som hänger upp mig på någon sånt. Men det är allt som oftast det slinker in kommentarer om det. Så jag tänkte bara förklara hur det ligger till.

Cupido är verkligen extremt känslig i munnen, det räcker med att man rör ringfingret lite för att han ska överreagera och fälla in nosen mot bogen. Jag är superlätt i handen för att ta vara på denna känslighet då jag inte vill ha en stum och hård häst. Eftersom mamma bara suttit på honom två gånger förut är det inte lätt att veta vart alla knappar sitter. Hon är också jätte lätt i handen, men på Cupido räcker det med att man råkar ta pytte lite för mycket för att han ska ge efter för trycket och då hamna bakom hand. Han är ännu inte helt inriden och har varken styrka, balans eller bärighet så det är klart att han inte kan gå i korrekt form varenda sekund av ett ridpass. Gör ens någon unghäst eller utbildad häst det föresten?

Så jag skulle verkligen uppskatta om ni tänkte till en extra gång innan ni slänger i väg såna kommentarer. För det gör faktiskt ont, just såna ord bränner som eld. Mitt största mål i ridningen är att han en så mjuk och känslig häst med en så mjuk och känslig hand och skänkel som bara möjligt. Då svider det om någon påstår motsatsen.

Jag tycker hemskt illa om när folk rider med en så hård hand att hästen "måste" gå bakom hand för att komma undan. Men i Cupidos fall behövs det inte mer än en sträckt tygel eller halvhalt för att han ska "nicka till".


Det är inte så att jag med våld tvingar honom bakom hand. Men när han ändå trillar dit så försöker jag givetvis korrigera det milt genom att rätta framåt. Jag hoppas verkligen att ni förstår att jag absolut inte vill klaga, utan bara förklara för de som inte visste hur det låg till.


Kommentarer
Postat av: Maria o Pearl - Jumping For Life

klart man förstår! Det är bara så att det finns tröga människor ;)

2011-03-23 @ 21:56:01
URL: http://jumpingforlife.blogg.se/
Postat av: Anonym

det är inte lätt att rida en häst för första(eller tredje) gången alltid. han är ju under inridning, tycker att folk borde förstå, men tydligen inte?

2011-03-23 @ 21:56:56
Postat av: Terese

Tyckte de såg kanon ut med tanke på hur lite hon har ridit honom, och att han faktiskt är under inridning! Du är verkligen såå duktig med honom, jag jag är verkligen såå trött på alla negativa kommentarer! Om folk nu inte gillar vad ni gör, skriver osv varför läser dom bloggen över huvud taget?? Keep up the good work!

2011-03-23 @ 21:58:56
Postat av: Fanny

En bild är ju ändå bara ett väldigt kort ögonblick av ett helt ridpass så jag förstår inte vad de klagar på.

När jag själv rider min 7-åriga frieser så brukar jag tänka på dig. Jag är väldigt inspirerad och försöker verkligen att rida henne fram till bettet så hon får fram nosen. Hon är som Cupido väldigt känslig och minsta lilla tygeltag kan få henne bakom hand och det är ju faktiskt inte hela världen. Det är inte bara nosens läge som gör ett ekipage =)

2011-03-23 @ 22:03:31
URL: http://fnozie.blogg.se/
Postat av: Jossan

LINN! Jag tycker att det är hemskt att du ska behöva skriva ett sånt här inlägg, för varken du eller din mamma gör någonting annat än vad som är bäst för din häst. Ni verkar vara så OTROLIGT gulliga och ödmjuka människor båda två. Jag blir ledsen när jag läser ditt inlägg för det är så orättvist att du ens ska behöva skriva det. Det är ju självklart att ni inte tvingar honom till någonting. Herre Gud! Jag har aldrig sett någon rida så mjukt som du gör. Jag är otroligt imponerad över hur du hanterar hästar över lag. Du är en fantastiskt duktig tjej som jag för var dag som går tycker mer och mer om. Jag vill bara att du ska inse att folk är så otroligt avundsjuka. Ta åt dig all ära över hur fin Cupido har blivit för det är verkligen bara din förtjänst.



Linn, jag hoppas verkligen att du läser varje ord av detta inlägg och känner värmen i orden jag skriver, för du är otrolig, makalös och fantastiskt duktig. Världens gulligaste tjej. Cupido är så lyckligt lottad som får vara din.



Kämpa på Linn, du kommer att komma långt och din ödmjukhet gentemot andra människor och gentemot djuren kommer att betala tillbaka sig i slutänden.



YOU ROCK!

2011-03-23 @ 22:09:33
Postat av: Tessan

Herreguuuuud. vad är de för människor som ens kommenterar en sån sak. Avundjuka bara. det är roligt att följa Cupidos utvekling :)

2011-03-23 @ 22:15:47
URL: http://theresebouvin.blogg.se/
Postat av: Moa

Inga kommentarer att hänga upp sig på, Linn! Jag har också ridit många unga hästar, de flesta har varit extremt lätta i handen i början. Även om man har vanan inne så går hästarna stundvis över lod. Det roliga med unghästen är ju just att den är "orörd", och att det är upp till ryttaren att visa hästen rätt (: Cupido ser himla positiv och trevlig ut, det kommer att bli kanon i slutändan!



Keep up the good work!

2011-03-23 @ 22:16:56
URL: http://hejmoa.webblogg.se/
Postat av: S

Du ska inte behöva förklara detta!

Du rider DIN häst som du vill, och du vet exakt vad som är bäst för den, du skulle aldrig göra något som var dåligt för qupido! Du rider så bar och jag blir avensjuk varje gång jag ser bilder/filmer när du rider! Man rider inte sm i dressyr bara endå!

Du är en av mina idoler ska du veta och jag ser upp till dig!



Skriver som hon åvan.



You rock!

2011-03-23 @ 22:18:02
Postat av: S

Du ska inte behöva förklara detta!

Du rider DIN häst som du vill, och du vet exakt vad som är bäst för den, du skulle aldrig göra något som var dåligt för qupido! Du rider så bar och jag blir avensjuk varje gång jag ser bilder/filmer när du rider! Man rider inte sm i dressyr bara endå!

Du är en av mina idoler ska du veta och jag ser upp till dig!



Skriver som hon åvan.



You rock!

2011-03-23 @ 22:19:34
Postat av: Tuva

Tycker precis som Jossan!

Hade tänkt skriva en liknande kommentar själv men skippar nog det nu, haha! :'D



Människor är så jäkla avundsjuk på fina dig! Du ska som andra också skrivit inte ens behöva förklara, men det var ändå lite bra för mig (hihi). För då fattade jag också och fick en förklaring! :D

Självklart tänkte jag inte: "Oj, Cupido går bakom log, USCH vad hemskt Linns mamma måste rida honom, tvinga ner honom bakom lod!"

Jag tänkte (nej, NOTERADE) mer: "Fina bilder! Jaså, där går han bakom lod (noterade bara). Han är ju unghäst. :) ÅHH den bilden var fin ;D"



haha, dåliga exempel men xD Alltså, jag noterade/konstaterade bara att han gick bakom lod på just den bilden, men sen var det bra med det :D jag tänker ju självklart på att han är unghäst, att man ser på alla bilder hur känslig han är i munnen, och att din mamma bara ridit honom någon enstaka gång.



SKIT I ALLA AVUNDSJUKA MÄNNISKOR OCH GO ON!! <3

älskar er blogg! ;P

2011-03-23 @ 22:36:00
URL: http://tuvat.blogg.se/
Postat av: Malin

Om folk hade lite kunskap om hästar så skulle dom veta skillnaden på bakom hand och bakom lod.

2011-03-23 @ 22:43:16
URL: http://mightybouncer.blogg.se/
Postat av: camilla

slänger in samma kommentar här med:



Trist med folk med dålig attityd som hackar på ögonblicksbilder. Dessutom är det ju en unghäst som inte är alls mycket riden, det finns inte en chans i världen att han ska orka bära sig i en helt korrekt form hela passen. Dessutom är det skillnad på att gå bakom hand och gå bakom lod.

Även hullet är rätt onödigt att kommentera eftersom han som sagt är en unghäst och växer, de ändras hela tiden och det kan gå fort, han ser inte tunn ut -däremot kan man misstänka att han är i en liten växtfas och därmed blivit lite "toppig" över korset

2011-03-23 @ 22:43:36
URL: http://hrdressyr.blogg.se/
Postat av: Linnea op de Weegh

De som vill förstår, fattar ju.. Men är man avis ,bitter och inte har något annat än att leta fel för sig så..

SKIT I DE.

Som du säger, Unghästar kan väll omöjligt gå helt korrekt under ett helt ridpass!?!?.Min ALLA mina hästar går någon gång både över och under tygel under ett pass, Kort är ett ögonblick..

Keep going!

2011-03-23 @ 23:08:12
URL: http://polze.blogg.se/
Postat av: Leila

Bra sagt! Folk borde förstå att han är ung och inte är helt inriden än. Ni som bara har elaka saker och säga behöver inte ens kommentera! Har aldrig sett en så bra blogg med två riktigt duktiga ryttare föränn jag klickade in hos Linn och Ingrid.



Jätte bra blogg tjejer! Kom ihåg att det alltid finns svartsjuka människor som gör allt i sin makt för att trycka ner andra. Keep up the good work <3

2011-03-23 @ 23:10:29
URL: http://pumsie.blogg.se/
Postat av: Linn

Alla hästar är olika och det är synd att inte alla förstår de, tycker om att läsa eran blogg då ni har bra funderingar och resonemang om saker och ting. Alltid kul att läsa andra som skriver om något man tycker om och verkligen kan sina saker.

Har dock ett problem och behöver hjälp och därför vänder jag mej till sveriges största hästblogg med det här problemet. Har en halvblodsvalack hemma på 2 år som har blivit väldigt trotsig under vintern och har därför blivit sjukt svår att få på grimman, har aldrig vart problem innan och han är så himla snäll i all annan hantering men det där med grimman är tydligen konstigt. Har ni, Linn och Ingrid, eller någon annan där ute några fina tips vore jag så tacksam. Tack för en bra blogg :)

2011-03-23 @ 23:20:26
URL: http://linnsanyouknow.blogg.se/
Postat av: Carolina

Tråkigt att folk säger så. Men då har dom tydligen inte kunskap om unghästen. Min ungponny är lika dan, och så fort man tar lite meed fingret så som du säger "nickar hon till" :) Dock är hon lite starkare nu, men lite så var det innan också om du förstår :)

2011-03-24 @ 07:30:54
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Jag måste bara säga, precis som de andra, att folk faktiskt borde förstå att en unghäst inte kan gå perfekt. Men de har väl inte fattat att man måste utbilda hästen först. ;)

2011-03-24 @ 07:49:09
URL: http://equiss.blogg.se/
Postat av: Helen

min unghäst är precis likadan

pepp till dig :)

2011-03-24 @ 09:15:34
Postat av: Maria ♥

Dom är bara avundsjuka! Du rider jättebra och jag tycker han ser super mjuk och trevlig ut! :)

2011-03-24 @ 10:14:58
URL: http://mizzez.blogg.se/
Postat av: amanda

Det är rent av löjligt att du ska behöva förklara dig! Han ser glad och nöjd ut när du rider så vem som helst kan väl se att du inte använder våld mot honom?

Jag har börjat rida en jätte fin häst (dock så är den tjock för den har vilat) och hon är precis så som du beskriver cupido, bara man ändrar handen pytte, pytte lite så reagerar hon men det är ju så man vill ha dom så :)

2011-03-24 @ 11:09:14
URL: http://amandahed.blogg.se/
Postat av: Bellis

Vilken fin häst jäte gullig <3

2011-03-24 @ 12:09:18
URL: http://heejbellis.blogg.se/
Postat av: Anonym

Är väl inget ridpass som är helt perfekt! Och nu råkade det bli EN bild som inte var helt perfekt. Tycker det är bra!, för då visar ni att det är ok att det inte alltid går perfekt. Huvudsaker är att man strävar efter att korrigera det. och det kan man ju inte se genom en bild.

2011-03-24 @ 13:15:15
URL: http://stormizza.blogg.se/
Postat av: Sofie

Så länge hästen går i form i övrigt(rygg & bakben) samt att man har ett bra stöd i handen så spelar det ingen större roll att hästen går in bakom hand då och då :)

2011-03-24 @ 20:11:54
URL: http://countmeamongyoursaints.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tycker det är lite lustigt att du skriver om detta. Jag tror dig helst och hållet, vissa hästar är väldigt känsliga i munnen. MEN Brave Heart var nästan ALLTId bakom hand när du red honom.

2011-03-24 @ 21:19:08
Postat av: Anna

Det är ju en unghäst vad klager folk för det kan jag rida själva om det nu är så änkelt!!

2011-03-24 @ 21:23:51
URL: http://PonnyHiss.bloggplatsen.se
Postat av: Linn Ingvarsson

Du har inte funderat lite närmare på det där va? Eftersom det jag försöker uppnå vid ridning är att få en mjuk och känslig häst, så kanske du hade kunnat räkna ut att även Braven var väldigt känslig i munnen. Han är en häst som har väldigt lätt för att bli bakom hand eftersom han dels är helt och vill framåt men samtidigt är känslig i munnen. Du kan ju kolla på bilder från när mina kompisar har ridit honom så går han bakom hand med dom också trotts att de är lika lätta i handen som mig. Tråkigt när folk bara ska leta fel utan att tänka till innan.

2011-03-24 @ 22:12:33
URL: http://dressyrmupparna.se
Postat av: Hanna

Heja Linn! Både du och Ingrid inspirerar mig otroligt mycket och jag läser er blogg varje dag. Jag förstår precis hur det känns när folk slänger iväg kommentarer och vet hur lätt man kan ta åt sig, trots att man inte borde. Men jag måste bara säga att kämpa på! Du har otroligt fina hästar som du verkar ta mycket bra hand om! You go girl!

Kram!

2011-03-25 @ 22:53:46
URL: http://hannamargareta.blogg.se/
Postat av: Lisa

Jag tycker du gör helt rätt som skriver det här. Vilken häst går perfekt hela tiden och vad har man för orimliga krav om man tror det? speciellt om en unghäst.

2011-03-26 @ 10:17:07
URL: http://lisakarlsen.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner