Alltid lika barnslig!

Datum: 2010-11-30 ~ Tid: 22:34:05
Jag har hunnit bli 18år, men kommer nog alltid att vara lika barnslig ändå! Fick syn på att de gjort ett till dataspel i serien Rosemond hill! Gissa om jag blev glad? haha! Ska nog ta och klicka hem ett sånt! :D

Åh va besviken jag blev nu. Ingen ide att köpa det om det nu inte är något kul. Litar på erat omdöme.


Tips

Datum: 2010-11-30 ~ Tid: 22:12:31
Här kommer ett tips till er lite yngre läsare. Arvet från Rosemond hill och full fart i stallet 1 & 2. Det förstnämnda dataspelet, arvet från rosemond hill är klart min favorit! Spelade det jätte mycket när jag var yngre. Eller jag satt bredvid min kompis när hon spelade för jag kunde inte hoppa och styra samtidigt haha! Men det är verkligen skitkul! Man tävlar och köper hästar samt sköter alla stallsysslor.

Tror att många av er yngre skulle gillar spelet.
Någon som brukar eller brukade spela något av dessa?Veckans outfit

Datum: 2010-11-30 ~ Tid: 20:00:00
Snyggast matchad denna vecka var Sandra!

Din åsikt?

Datum: 2010-11-30 ~ Tid: 18:23:00
Tror att vissa har missuppfattat mig lite? Jag älskar hoppning. Både att utöva det själv och se det på tv. Jag är otroligt imponerad av att vissa är så skickliga som de faktiskt är, tex Rolf-Göran & Meradith samt många fler.

De som tävlar på internationell nivå har oftast stilren utrustning som ser helt ok ut. Men när man kollar på lokal-regionel-nationell ponnyhoppning så tycker jag att vissa helt saknar klass på utrustningen. Visst det kanske är inne med scapaschabrak, pga-hjälmar och tretornstövlar? Men har folk bara det för att det är dyrt och folk ska veta om hur mycket pengar de lagt ner på sin utrustning eller för att man gillar utrustningen?

Jag kan utan att skämmas säga att jag tävlat med hööksträns, ullaredschabrak och ridit fram med jacksonskydd. Jag bryr mig inte om vad saker kostar eller hur det "ska" se ut. Jag rider med den utrustningen som JAG gillar.

Jag gillar saker med färg som ser glatt ut. Men jag är inte förtjust i sakerna som ser plastiga ut... Förstår inte varför folk kör med: Jag har tretorn och gpa för att sticka ut lite. Visst? Man smälter ju snarare in om man har det eftersom nästan alla har det.

Fine, i dressyren så finns det vissa saker som man "bör" ha, tex dressyrstövlar. Jag tycker inte att själva foten på dem är speciellt snygg men skaftet gillar jag!

Undrar helt ärligt nu om ni som har denna utrustning som man "bör" ha i hoppningen verkligen tycker att det är snyggt på riktigt eller bara har den för att man "ska"?

De ryttarna som tävlar på hög nivå bryr sig inte om "grupptryck" utan kör på det dom gillar i stället


Menar ni på allvar att detta är snyggt? x)

Visst är bilderna underbara!?

Datum: 2010-11-30 ~ Tid: 14:00:00

Imorgon hämtar vi Solis :D

Datum: 2010-11-30 ~ Tid: 09:37:00
Diss

Datum: 2010-11-30 ~ Tid: 09:29:23


Jag har aldrig varit förtjust i v-formade panndand. Förstår inte vittsen med dem. Inte ett dugg snyggt ju.
Vad tycker ni hiss eller diss?


Lite shopping

Datum: 2010-11-29 ~ Tid: 22:28:25
Jag klickade just hem lite välbehövliga saker. Bootsen behöver jag nu och självklart fanns de bara i ljusblått, ganska fult men det är funktionen som är viktigast. Alla boots har ju en tendens att bli väldigt höga och trycka i karleden men dessa är små och korta. Valde även skydden med inbyggda boots som Claudia kan ha i hagen, får hoppas de är bra i längden. De rosa vinterskorna var ju bara för söta, så ett par såna fick det också bli, plus ett oranget BR schabrak. Ser fram emot två paket på posten just nu :DCupidostupido in action

Datum: 2010-11-29 ~ Tid: 20:52:11
Jag kom hem från skolan tio i sex, drygt? JA! Jag åker halv sju på morgonen innan det ens hunnit ljust ute. Sen när skoldagen börjar närma sig sitt slut har redan solen gått ned. Evigt detta mörker...

När jag kom hem så slängde jag bara i mig lite kvällsmat som hastigast. Efter det bar det iväg mot stallet.

Jag kom precis innan för dörren. Pappa och jag har varit uppe i stallet och kvällsfodrat samt mockat till våra och fixat grov/kraftfoder. Cupido fick sträcka lite på sig i ridhuset också. Under tiden som han gjorde det passade jag så klart på att knäppa några bilder ;) Haha inte så lyckade kanske men hoppas att dom duger i alla fall?

Är det hot or not nu då med lila på en fux? Ingen hitt enligt mig, men lite coolt åtminstone!


Hejsan

Datum: 2010-11-29 ~ Tid: 20:31:32
Nu är jag äntligen hemma, hästarna har fått kvällen och nu får jag det också, eller inte direkt ... har massor att plugga så jag ska sitta med skolan hela kvällen. Måste upp tidigt imorgonbittit också eftersom hästarna ska ut, plus att jag ska hinna rida ut på förmiddagen för klockan 17 börjar jag jobba och slutar på natten. Jag ska även lunchfodra, eftermiddagsfodra och plugga. Känner redan nu att huvudvärken börjar komma, haha!

Jag var ju som sagt till ridhuset med Claudia idag, red barbacka även idag och hon var superfin och släppte till ordentligt. Anki var där och hjälpte mig lite med galoppen, den är verkligen skitsvår barbacka men vi fick till litegrann riktigt bra ändå!
Bäst att sätta igång med pluggandet så jag blir färdig. Hörs senare :)


Körig dag

Datum: 2010-11-29 ~ Tid: 16:22:09
Jag är precis hemkommen efter att ha tagit in och eftermiddagsfodrat.
Imorse tog jag en promenad till stallet, släppte ut och tog sen en promenad hem igen. Bänkade mig med historieboken fram till klockan 1 då jag åkte tillbaka till stallet, mockade, luchfodrade och hämtade vatten. Tog direkt bussen till Valåsen där jag också hade lunchfodring, väl framme har hästarna redan fått lunch då hon som var där läst fel på lappen, typsikt! Åkte dit helt i onödan för att fodra andras hästar när jag inte själv har häst där. Jag passade iallafall på att fylla Solis box och sen fick jag skjuts tillbaka till mitt stall. Plockade in Claudia och Quillen, fodrade och bytte täcken, sen tog jag en promenad hem igen och sitter nu med historieböckerna ... igen.
Jag ska plugga två timmar till, sen ska mamma köra ner oss till ridhuset :D Efter det ska jag hem igen och plugga, sen tillbaka till stallet ännu en gång och kvällsfodra. Ja, så ser väl min dag ut.


Film @ Claudia

Datum: 2010-11-29 ~ Tid: 12:48:38

Skola..

Datum: 2010-11-29 ~ Tid: 11:21:53

Sitter här i skolan i datasalen och gör ett arbete om sniglar, haha! Jag fick nyss reda på att vi har studiedag på onsdag, gött! Då är det bara skola måndag, tisdag och torsdag :D Sen fick jag även reda på att vi har en veckas längre jullov! Vi slutar den 16 December och börjar v3.Nu är det lunch, hörs ;)


Mer bilder på solis

Datum: 2010-11-28 ~ Tid: 22:09:00
Från Amanda Lodesjö.
För er som undrar så kommer han inom en snar framtid :D

Dagens outfit

Datum: 2010-11-28 ~ Tid: 20:03:32
Dagens outfit för Cupidos del är ett nyinhandlat Bucas Freedom Turnout Light Purple täcke med matchande grimma.

Kan inte påstå att jag är speciellt förtjust i färgen lila. Jag tycker inte häller att fuxar klär bra i det. Men det är i alla fall effektfullt kombination ihop haha! Ser rätt fräckt ut på honom. Jag får ta med mig kameran upp och fota någon dag när "snöstormen" lagt sig, det yr snö överallt!


Sjukt nöjd

Datum: 2010-11-28 ~ Tid: 18:58:49
Eftersom vädret är som det är, förjävligt rent ut sagt, så trodde jag inte att jag skulle kunna åka till ridhuset vilket verkligen behövdes efter två dagars vila och en uteritt. Som tur var fick vi låna min mosters Jeep så vi kunde ta oss dit ändå. Väl framme upptäcke vi att jag glömt schabrak, jag som aldrig burkar glömma något när vi åker iväg ... det fick helt enkelt bli barbacka.

Jag kan inte säga annat än jäävlar vad fin hon var idag. För varje dag som vi får till det där lilla extra blir det bara bättre och bättre och vi höjer vår ribba ytterligare. Jag hade en otroligt fin ridkänsla idag och hon var superfin och mjuk, arbetade bra med ryggen och var jätteföljsam.

Idag är jag så himla nöjd med henne och min ridning, jag brukar ha svårt att sitta på henne även med sadel, men idag klickade allt. Jag vet varför, jag har börjat rida på ett nytt sätt och inverkar annorlunda även fast det bara gått ett par dagar, och det har jag Anki att tacka för. 

Åh jag älskar min ponny så obeskrivligt mycket.


Hösäck

Datum: 2010-11-28 ~ Tid: 18:22:14
Vi inhandlade även en hösäck åt Cupido idag. Han äter ju inte upp allt hö utan trampar bara ner det i torven. Jag är lite rädd för hönät eftersom det lätt händer att hästar fastnat och gör sig illa. Speciellt en nyfiken och plockig unghäst som Cupido. Då tycker jag att det här alternativet är mycket bättre!
Vad föredrar ni? Hösäck eller hönät?

Teneriffa! :D

Datum: 2010-11-28 ~ Tid: 17:46:39
14-21 December ska jag ligga och steka i solen! Ska bli UNDERBART! Hittade lite bilder från hotellet vi ska bo på

Fler som ska utomlands snart? :DNy shopping

Datum: 2010-11-28 ~ Tid: 16:44:46
Idag köpte mamma och ja lite mer foder och fick höpåsar på köpet. Vad gillar ni bäst, krafft eller hippo? Varför? Vi har hippo nu men håller på att övergå till krafft.

Här är dagens inköp.
Globen

Datum: 2010-11-28 ~ Tid: 16:11:55
Hejsan, hoppas allt är bra med er?

Jag har precis kollat klart på sändningarna från Globen, bland annat Cupidos pappa som var sista ut i klassen och tog en hedrande fjärdeplacering i küren! Det är alltså Scandic jag pratar om. Piafferna och passagerna var ju underbara! Han och Cupido har precis identisk form på bakdelen.

Var massa underbara hästar med otroliga rörelser. Det är så himla kul att se hästar på den här nivån!


Smarta skydd

Datum: 2010-11-28 ~ Tid: 13:50:15
Är det någon av er läsare som har dessa skydd? Tyckte de var jättesmidiga eftersom det är inbyggda boots! Finns ju risk för att det trycks upp massa snö inuti när man har vanliga boots så de ligger och trycker i karleden. Det enda problemet är att jag behöver ett par nu och hinner inte in till affären på ganska länge utan måste beställa, så jag vet inte hur långa de är. Det står inga mått på hemsidan och de måste gå till precis under knät, är de kortare hamnar skarven precis där skadan suttit och där får det inte trycka. Så till frågan, någon som har dessa och vet om de är långa eller korta i modellen?
Brodd

Datum: 2010-11-28 ~ Tid: 11:16:28
Nu när Claudia är broddad släpper jag inte ut henne i hagen utan boots och något som skyddar benen. Hittills har hon gått med paddar och fleecelindor men jag har märkt att det kommer in snö i dem så de blir blöta och kanar ner, inte bra. Jag vill inte använda vanliga senskydd för de klämmer åt precis där skadan satt och täcker inte så mycket som jag vill.  Jag är ute efter ett par mjuka, stadiga skydd som täcker från kotan upp till knät. Tips på bra?

Vad har ni på era hästar när de är broddade?Godmorgon

Datum: 2010-11-28 ~ Tid: 09:11:45
Kom tillbaka från stallet för en liten stund sedan efter att ha paketerat in claudia och släppt  ut henne och Quillen.  Fyy vilket väder det är idag, snöstorm och svinkallt. Det känns som om det blir ovanligt tidig ingång för hästarna idag, de uppskattar verkligen inte vädret. Förövrigt idag blir det kanske träning för Anki, om inte så ska vi till ridhuset iallafall.

Idag är sista dagen för att rösta i Årets Häst. Ni får väldigt gärna rösta på Claudia så hon kommer med i top 50, genom att klicka på ikonen och sedan tumme upp :D

Årets Häst 2010

 


Dagen

Datum: 2010-11-27 ~ Tid: 22:34:08
Tog en lite sovmorgon fram tills halv 9 då Pappa kom upp och väckte mig, attans jag som lärt mig ställa klockan själv nu! Drog mig 5min bara för att, är ju så skönt och känna värmen under täcket och vara lite halvt medvetslös så man inte känner av smärtan i kroppen ännu.

Men sen tog jag mig upp och klädde på mig redigt med kläder. Det är ju nästan -10 här och blåser samt snöar, ush! Efter det slängde jag i mig lite frulle. Pappa hade erbjöd sig att köra mig till praktiken fast att jag sa att jag kunde ta moppen. När han hade släppt av mig på praktiken så åkte han tydligen upp till stallet och mockade och både Braven och Cupido, schyst! Det kändes inte helt rätt att han skulle behöva göra det, men han insisterade.

På praktiken var det fullt med folk och barn, eller ja det är ju samma sak eller? Sen när dom växer upp i alla fall, skoja ;) (Jag tycker det är rätt äckligt med småbarn. Från att dom kan gå på toa själva är dom "okej", men inte mer än så!) De flesta lektioner gick bra. Det vart bara ett litet missöde. En ponny tog några galoppsprång när han skulle trava och tjejen började gallskrika och tårarna sprutade om henne, vilket inte gjorde ponnyn lugnare precis! Men jag gick med och ledde henne ett tag tills att hon fick tillbaka självförtroendet.

När praktiken var slut kom Mamma och hämtade upp mig. Vi åkte raka vägen till stallet. Hon hade köpt med en cheesburgare från max, mums! När vi kom upp till stallet så gick jag ut och plockade in Braven från hagen. Han börjar bli mer vild än tam nu! Han studdsade på stället i båda bakuter och caprioller och gjorde massa underliga läten! Borde filma honom någon dag när jag tar in honom haha :O Han råkade av misstag tutcha min arm mitt i en bakut. Så påklädd som jag var kände jag bara att han slog i mot utan någon smärta.

Under tiden som jag red fixade Mamma allt grovfoder och kraftfoder. Ridturen gick föresten super! Han är så jäkla underbar :D Det känns verkligen som vi är gjorda för varandra, han fattar min minsta vink verkligen! Gör go!
Tittut!


Bilder på Solis

Datum: 2010-11-27 ~ Tid: 21:20:33
Jag fick ett par bilder på Solis av Amanda Lodesjö som hade honom ett tag förut. Visst är han söt? :D


Uteritt

Datum: 2010-11-27 ~ Tid: 21:00:23
Jag hade ju tänkt rida innan det blev mörkt idag så jag skulle snabba på lite med att göra iordning. Jag tyckte faktiskt att jag var riktigt snabb, men när jag öppnade stalldörren var det redan kolsvart ... åh! Kollade på klockan, och det hade visst tagit mig 40 minuter. Vet inte hur jag lyckas vara så långsam när jag försöker vara snabb?
Ut red vi iallafall, dock var Claudia sjukt pigg! Gick ganska lugnt fram till dess att vi skulle börja trava, då slängde hon med huvudet precis hela tiden, grymtade och studsade runt. Efter att vi hållt igång en liten stund skulle jag försöka skritta av, vilket inte gick som jag tänkt ... tror inte det blev ett enda skrittsteg på hela vägen hem till stallet, haha!


Grattis

Datum: 2010-11-27 ~ Tid: 18:46:42

Det tog mig ett tag att räkna igenom alla röster, ni hade röstat riktigt flitigt! Efter en stund räknande kom jag fram till de 5 vinnande bidragen. Vi kontaktar även vinnarna via mail.

Grattis till de roliga 5 bidragen som vinner fina priser. Tack för allas röster och fina inskickade bidrag!

Vinnaren av första priset som är en helgbiljett till Göteborg Horse Show och ett specialdesignat Libresse Schabrak är bidrag nummer 4a! Stort Grattis!


Andra pristagaren är bidrag nummer 9. Grattis till en GBG Horse Show helgbiljett och ett specialdesignat Libresse Sadelöverdrag!


Pristagare nummer tre är bidag 1. Du vinner en helgbiljett till GBG Horse Show samt specialdesignade Libresse paddar. Grattis!


Grattis bidrag nummer 5 till fjärdeplatsen. Du vinner en helgbiljett till GBG Horse Show.

På femteplats har vi bidrag nummer två. Du vinner en helgbiljett till GBG Horse Show. Grattis!


Ett vanligt dressyrpass med Braven

Datum: 2010-11-27 ~ Tid: 17:00:54
Äldre inlägg som jag valt att publicera igen eftersom vi har fått pass många nya läsare som inte sett det.
Jag brukar börja med att skritta ut en stund. Följer först en konstgjord ridväg där underlaget är ngt fastare än på en ridbana men inte lika stummt som på grusvägen. Sen när den tar slut fortsätter jag på grusvägen och rider som en runda så att man kommer tillbax till stallet, sista biten så är det en till "ridväg" igen. Rider på långa tyglar när jag skrittar ut.

När jag kommer in på ridbanan skrittar jag några varv till på långa tyglar sen plockar jag upp dem och rider honom ganska låg, lång och rund samt överdrivet ställd så att han släpper igenom och blir mjuk och lösgjord. Gör lite halter, halvhalter, skänelvikningar, öppnor, slutor och skrittpiruetter. Sidvertsrörelserna gör jag åxå lite överdrivna så han får trampa igenom lite extra.

När han är helt lösgjord och eftergiven så börjar jag trava i lite lägre tempo även här låg och lång i formen. Gör mkt volter och flyttar in och ut framdelen och ställer honom extra då och då för att kolla av så att han är eftergiven. Vill ha ett lätt stöd i handen. Vill absolut inte att halvhalter ska ha en fördröjning innan de går igenom eller att han biter sig fast eller liknande. Rider lite öppnor och slutor i den låga fromen och överdriver dem genom att ställa igenom bålen mer än nödvändigt. Tar några skrittpausar när jag känner att han eller jag behöver det.

När detta är gjort så rider jag upp honom i en normal form och rider rörelserna på ett korekt sett. Rider ganska mkt skänkelvikningar under mina pass, tkr han blir fin av det. Rider en del enkla byten med många skrittsteg för att han ska lära sig att slappna av och vännta på mina hjälper. Gör mkt halter och är noga med att han inte får steppa eller gå iväg, eftersom han gärna gör det (speciellt på tävling). När jag gör galoppökningar på spåret brukar jag ta in framdelen minimalt annars sticker han gärna ut rumpan. Rider mkt tempväxlingar så att han ska bli uppmärksam. Lägger lite småvolter där jag sätter honom i uppförsbacker och rider på lite så att han tar ut steget extra. 

När det känns som jag fått igenom det jag ville under passet om det så tagit (15min) eller (45min) så avslutar jag genom att trava av honom låg, lång och rund för att sedan skritta ut samma runda som jag började med. 


Brukar oftast rida ganska korta ridpass ca 20min ibland 40min om man inte räknar med fram/avskrittningen vill säga.

Hur ser ett vanligt ridpass ut för eran del?


Uteritt på G

Datum: 2010-11-27 ~ Tid: 14:30:53
Vi har redan fått nästan 2 decimeter snö, pudersnö dessutom, vilket betyder att det är fritt fram att galoppera utomhus, om jag hittar något ställe med bra underlag vill säga. Nej nu måste jag skynda mig innan det blir mörkt, bloggar mer när jag kommer hem.

2 år gammal bild på oss när vi är ute och busar i snön :D

För oss som inte har möjlighet att åka till Globen ....

Datum: 2010-11-27 ~ Tid: 10:29:19
Jag ville så gärna till Globen iår, men det är så mycket som ska göras så tyvärr hann jag inte. Till min lycka sänder de live från Globen, synd att inte mässan också är live :D Klicka HÄR för att komma till livesändningen (sänds fram till 13.50).


Misslyckades med örat

Datum: 2010-11-26 ~ Tid: 22:40:14
Kom hem från stallet för en liten stund sedan efter att ha kvällsfodrat. Försökte även klippa sista örat, hon ser verkligen helknasig ut med ett öra som är superlurvigt. Dock gick det inte så bra, istället hade jag bara på klippmaskinen ganska nära henne och gav henne lite godis samtidigt och stängde sedan av den. Hon blev supernervös och jag vill inte att hon ska förknippa klippmaskinen med något negativt. Jag får försöka klippa örat med sax, en liten klippmaskin .. eller helt enkelt låta det vara.
Kan tillägga att jag absolut inte klippt av några känselhår varken runt mulen eller ögon, har heller inte renklippt i öronen utan bara tagit de långa strån och tussar som stod ut (dåligt formulerat av mig i första inlägget). Jag skulle aldrig ta bort något som hör till hästens välbefinnande.

Förutom örat är jag så nöjd med resultatet efter helklippningen, nu får man verkligen ett intryck av en "liten storhäst" när man ser henne :D


Filmer

Datum: 2010-11-26 ~ Tid: 20:52:49
Här är en länk där ni kan hitta alla "dressyrmupparnas" filmer: http://www.videofy.me/dressyrmupparnaHalsfleece

Datum: 2010-11-26 ~ Tid: 19:56:55
Som ni säkert märkt har jag ju letat efter ett snyggt halstäcke i fleece väldigt länge. Anki hade ett som påminner väldigt mycket om Mia's *gilla*, så jag provade det på Claudia idag. Det passade superbra och var precis vad jag letat efter!


veckans outfit

Datum: 2010-11-26 ~ Tid: 18:12:45
Massa nya bidrag till veckans outfit önskas! :D


Dagens vill ha

Datum: 2010-11-26 ~ Tid: 16:55:30
Denhär jagckan blev jag riktigt sugen på. Älskar formsydda jackor och tröjor. Dom får en att känna sig lite mer elegant och fräsch en en säckig muddjacka gör. Det kommer från Pikeur. Vad tycks?
Duktig ponny

Datum: 2010-11-26 ~ Tid: 15:59:01

Imorse tog jag moppen upp till Valåsen och hämtade Annie efter att jag släppt ut Claudia och Quillen. Vi hade planerat att klippa Claudia då hon var så himla lurvig, inte snyggt. Hade som vanligt planerat att klippa hela kroppen samt benen och lämna huvudet. Annie kom med förslaget att klippa halva huvudet, men jag sa att nej det går inte med en stor klippmaskin som låter. Testade lite ändå och förvånansvärt nog verkade det gå riktigt bra, så jag tänkte att jag tar hela huvudet iallafall (förutom mulen då), skiter det sig så får hon väll gå halvklippt. Gud säger jag bara vad duktig hon var, efter att ha vant sig vid att ha klippmaskinen i ansiktet kunde jag klippa överallt, runt ögonen, hela örat (tillochmed inuti) .. tills jag var helt klar och skulle ta det sista örat, då strejkade hon. Vi kämpade ett bra tag, men ju mer man försöker övertyga Claudia desto vrångare blir hon, så vi fick helt enkelt ge upp. Just nu är hon helklippt, förutom ena superlurviga örat, skitnyggt eller!? Jaja, är riktigt nöjd med att ha klippt huvudet med en stor klippmaskin, vet inte om hon varit klippt där förr?

När Claudia var färdig, eller ja .. halvklar, åkte jag upp till Dammängen och red ut på Delilah tillsammans med Anki på Estrello. Gud vad roligt det är att rida storhäst! Och Delilah var verkligen härlig :D Fick även med mig ett supersnyggt halsfleecetäcke ur Ankis gömmor, ska testa det på Claudia sen så får ni se hur det ser ut, sitter det bra ska jag köpa det!

Ja, full rulle på mig dygnet runt. Nu ska jag ner och ta mig an det sista örat, mocka ut allt hår ur boxen, fixa foder, hämta vatten, lägga in spån och ta in hästarna samt eftermiddagsfodra. Det var ju tänkt att jag skulle ridit ut idag, men klippningen kändes viktigare så det blev endel ändringar i schemat. Måste även tacka Annie för all hjälp!


Visst får hon härlig grå färg? Typ som åsnan i Shrek :D


Jag sa ju att hon var lurvig ;) 


Förslag?

Datum: 2010-11-26 ~ Tid: 15:36:53
Har ni läsare några förslag på snygga outfits till en fux? Närmare bestämt Cupido. Skriva gärna färger som kan tänkas passa honom. Om ni vet något ställe med snygga lindor och dressyrschabrak får ni gärna länka det i en kommentar. Gillar schabrak med det lilla extra, som fina detaljer m.m.


Underbara fredag :D

Datum: 2010-11-26 ~ Tid: 12:37:09
Älskar som sagt fredagar! Är på jätte bra humör idag! Kom nyss från stallet. Pappa var med och hjälpte mig med mockningen, samt gick en sväng med hundarna där uppe. Cupido har som jag tidigare nämnt viloperiod igen så han slappade bara. Braven fick också chilla eftersom jag är sjuk, han lider ju inte precis. 

Jag precis tryckt i mig två cheesburgare från max! Gött värre! Känner mig lite som en svikare mot mcdonalds, har alltid gillar det bättre tills för ett tag sedan. Nu tycker jag inte ens att donken är gott längre, max är bäst! Eller?

Tänkte kolla med er om ni vill att jag laddar upp "önskebilder", tex westernbilder på mig och Braven eller hoppbilder, badbilder, busbilder eller något annat kul?

Nu ska jag se på film med min magsjuka bror, hörs senare!


Bild från förra vintern, som jag fotade uppe i stallet.
Linn dissar

Datum: 2010-11-26 ~ Tid: 10:26:22
Måste dissa dethär extremt fula tränset från silver crown! Förstår mig verkligen inte på vissa hoppryttare, tävlar ni om att ha fulast utrustning eller? haha! Bara för att något är av ett känt märke vill alla ha det hur fult det än är. Jag förstår att det finns säkert någon bra funktion med denhär typen av träns, men nog kunde de väll designade det på ett snyggare sätt? Ser jätte klumpigt och obekvämt ut, som en munkorg typ. Täcker ju jätte stor del av ansiktet. Dessutom ser lädret onödigt tjock och osmidigt ut.

Verkligen fetdiss från min sida, vad tycker ni?

Värdelöst vetande om mig

Datum: 2010-11-26 ~ Tid: 02:29:03
Idag får bli ännu en natt när jag måste hålla mig vaken, tror jag sovit cirka 22 timmar den senaste veckan? Ja, jag har allvarliga sömnproblem, och då menar jag verkligen allvarliga, haha. Jag tror jag är någon slags superwoman, jag kan vara vaken hur länge som helst, springa hur långt som helst och är överambitiös. Planerar alltid in alldeles för mycket saker. Jag kan dessutom äta hur mycket som helst, när jag är lite hungrig kan jag lixom trycka i mig en och en halv pizza, pannkakerekordet är 36, köttbullerekordet 71, 60 cm Subway osv. Flera kvällar i veckan äter jag en hel bunke kladdkakesmet, och det läskiga är att jag inte ens känner av att jag ätit något sött efter. I nian hade vi ju springtävlingar på 9,4 km ... på morgonen satte jag mig på min oväxlade cykel och trampade iväg en mil till skolan .. sprang de 9,4 kilometrarna, vann av tejerna på skolan på 39 minuter, och cyklade hem en mil igen. Kände dock inte av någonting av detta på kvällen, inte ens lite träningsverk eller trött i kroppen!? Vill jag någonstans brukar jag få för mig att cykla eller springa, brukar cykla fram och tillbaka till Linn på somrarna, och då bor hon 1,5 mil ifrån mig. Förra sommaren sprang jag även en mil fram till affären för att köpa godis .. barfota på asfalt, och sen hem igen med en påse godis och skorna i högsta hugg.

Jag tror helt enkelt att jag inte har något stopp? 

Guld eller silver?

Datum: 2010-11-25 ~ Tid: 23:44:33
Vilken outifit är fulast respektive snyggast tycker ni?Förlåt Claudia ...

Datum: 2010-11-25 ~ Tid: 23:19:45
Men jag kan inte undgå att tycka att hon är lite småful när jag ser henne på halvdassiga ridhusbilder och är lurvig som jag vet inte vad. Känns som om klippmaskinen måste fram igen! Och gud vad mycket finare vår/sommarbilder är, saknar inte ni också värmen, solen, sommarpäls, tävlingar och allt som hör till!?


Mitt lurviga lilla troll


och här har vi henne med sommarpälsen, något fräschare ...

Avundsjuka

Datum: 2010-11-25 ~ Tid: 23:10:21
Trist att vissa ska vara så himla avundsjuka hela tiden på allt vi gör och skriver om. Våra duktiga hästar, vår fina utrustning, våra stora tävlingsframgångar, vår snabba framfart med bloggen och alla pengar vi tjänar på den m.m.

Kan ni inte bara vara glada för våran skull? Att vi lever ett bra liv, även om inte ni gör det..? Det är bara omogna förlorare som inte kan glädjas åt andras framgångar.

(Detta är absolut inget som de flesta av er läsare behöver bry sig om eller ta åt sig av, men några behöver suga i sig vart enda ord!)
STOR bildbomb :D

Datum: 2010-11-25 ~ Tid: 22:42:39
Här kommer en blandning av bilderna jag fotade uppe i stallet idag. Kvaliten är rätt kass eftersom det började bli mörkt, men men.


Angående ridstövlarna

Datum: 2010-11-25 ~ Tid: 22:02:44
För det första så läster jag inte ens Gennes och Linns blogg så jag hade ingen aning om att de skrivit om några silvriga stövlar idag. För det andra så skrev jag inlägget om ridstövlarna redan igår kväll och publicerade det idag. För det tredje så är Linns stövlar vanliga läderstövlar målade med silverfärg (gick in och läste eftersom några påstod att jag härmat dem med mitt inlägg)

Tycker det är trist att ni ens antyder något sånthär, varför skulle jag härma någon? Storbloggare behöver inte kopiera från mindre bloggar för att ha ett intressant innehåll. Dessutom så handlade ju inte inläggen om samma sak.


10 finalister utsedda

Datum: 2010-11-25 ~ Tid: 21:47:15
Här är de 10 lyckliga, varav 5 har chans att vinna biljetter till GBG Horse Show samt specialdesignad Libresse utrustning. Rösta här i kommentatorsfältet på det bidrag du tycker ska vinna. EN RÖST PER IP-ADRESS.
Ni har fram till lördagen den 27/11 klockan 18.00 på er att rösta.
För större vinstchans kan du lägga upp denna bild på din blogg/bilddagbok/facebook, samt direktlänka hit (http://dressyrmupparna.blogg.se/2010/november/10-finalister-utsedda.html#comment) och skriva vilket nummer ditt bidrag har.

 


Tillbaka från stallet

Datum: 2010-11-25 ~ Tid: 17:32:09
Hej, nu är jag hemma igen! Hoppas allt är bra med er :D

Jag hade med mig hundarna upp till stallet idag. Rena äventyret för dem! Jag tog även med kameran så jag har massa bilder att bjuda på! Fotade lite över 200 hehe, blir till att rensa lite.

Cupido har en till viloperiod så han fick bara springa lös i ridhuset eftersom det är så dåligt underlag i hagen.

Braven red jag barbacka på idag igen. Han var lika härlig idag som i förrgår! Han såg jätte nöjd ut med att få bli riden. Idag ökade vi även på längden på travpasset och tog lite mer galopp. Jag rider föresten ganska ofta barbacka, tycker det är så mysigt att komma nära hästen. Jag gör alla övningar som jag gör med sadel, rider ut och låter honom rejsa samt hoppar honom. Är skönt att känna att jag kan gör allt detta fast att det är mycket krut och bus i honom. Jag har lärt känna hans rörelsemöster så väl att det inte bekymrar mig och han exploderar i luften av lycka eller skickar ut ett bakben när han tycker att jag inte har rätt att säga åt honom. Har till och med tränat barbacka för instruktör när jag glömde sadlarna till både Philiac & Braven. Jag mådde dåligt och spydde samt var nära att svimma innan vi skulle åka, det var därför jag glömde dem. Men det gick lika bra barbacka.

Här kommer några bilder från när jag rider barbacka:


Nu kan jag äntligen rida i snön

Datum: 2010-11-25 ~ Tid: 16:37:34
Nu har jag precis varit nere i stallet och plockat in hästarna. Claudia har äntligen fått brodd och snösulor, så nu är hon fin om tassarna igen :D Imorgon ska vi äntligen rida ut, hoppas på att det finns något bra ställe att trava på, om hon nu inte är för pigg och slår över i galopp för då jävlar blir det fart. Finns inte en chans att hålla henne utomhus, så jag brukar få galoppera på kilometerlånga vägar med bra underlag så får hon stanna när hon känner för det. Känns lite riskabelt att galoppera utomhus nu när det är stenhårt i backen, så ska försöka leta upp någon bra gräsväg där det ligger pudersnö så jag kan släppa på lite. Så underbart att galoppera i snön, och om ni bara visste vilken fart det är i min gamla märr .. haha, men hon har ju mycket fullblod och arab i sig så ...

Här kommer ett par vinterbilder på oss från i mars.

Ledig!

Datum: 2010-11-25 ~ Tid: 12:38:54
Idag har jag haft sovmorgon till halv 11, underbart!

Jag är ledig hela dagen idag från praktiken eftersom det inte är några ridlektioner idag. Jag ska dit på Lördag i stället  ca halv 10-halv 2. Då behövs jag mer eftersom det är ridlekis med shettisarna och nybörjarlektioner med de större ponnysarna.

Jag får skjuts upp till stallet vid halv 2 när pappa ska till jobbet. Sen ska jag vara så duktig att jag åker buss hem, dä ni! Har aldrig hänt förut haha. Vet dock inte när bussarna går och kan inte tyda den konstiga busstabellen på internet :S Blir till att ringa Ingrid, hon har koll på sånt där :DHiss eller diss?

Datum: 2010-11-25 ~ Tid: 11:21:44
Jag tycker att domhär hoppstövlarna är rätt fräcka. Till rätt utrustning är dom nog grymt snygga skulle jag tro! Men om man tex har blå huva, blått schabrak och blåa benskydd och sedan helt random har guldiga stövlar till det så är det inte det minsta klädsamt. Vad tycker ni?

Sista chansen, avslutas 18.00 idag!

Datum: 2010-11-25 ~ Tid: 10:48:35

Dagens ridpass

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 21:36:31
Nu kom jag precis hem efter att ha varit på stallmöte, åkt till ridhuset med Claudia och kvällsfodrat. Gick både bra och dåligt med Claudia idag, jag var lite spänd och så tror jag att hon är ganska trött efter att ha arbetat ett par dagar i rad. Imorgon ska hon få en välförtjänt vilodag, och så ska hon skos + broddas så på fredag ska vi rida ut i snön :D Fick även prova på Estrello en liten stund idag, riktigt roligt!

Kommentera gärna så blir jag glad :D


Ridpasset

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 20:59:59
Eftersom Braven vilat ett tag och håller på att sättas igång så är det bara lite trav som gäller. Men jag kan ju skritta länge.

Redan när jag skulle ta in honom från hagen visade han sin iver och kom tyvärr farande mot mig i full galopp i den knöckliga hagen. Man får ju hjärtat i halsgropen, speciellt som en annan häst i stallet gjorde sig rejält illa på detta underlag här om dagen och nu står på smärtstillande.

Men det gick hur som helst bra och när jag ledde in honom travade han bredvid mig i passage med välvd nacke i en hög båge och pep/skrek/grymtade samtidigt som han ruskade på huvudet och såg otroligt busig ut! Haha jag kan inte ens beskriva lätena han gjorde, sjukt kul lät det i alla fall!

Jag skrittade fram 10-15min på helt lång tygel. Red barbacka idag och han bockade inte en ända gång (han gör det precis efter man suttit upp annars). När jag skrittat fram så kortade jag tyglarna och gjorde lite skänkelvikningar, öppnor, slutor, skrittpiruetter, halter och ryggningar. Jag red även övergångar från samlad skritt till ökad skritt. I den ökade skritten är jag noga med att lägga honom i en betydligt lägre och längre form än i den samlade. Samt att han måste vara helt genom sig i ryggen då blir övertrampet som bäst då måste hästen vara helt avslappnad och inte spänna emot.

När jag skrittat 10-15min på kort tygel så övergick jag till traven. Eftersom inte vi har ett såntdär fint ridhus med bokstäver så tränade jag övergångarna vi hålen i väggarna, illa jag vet.
Ridningen blir mycket roligare när man är noggrann och planerar ordentligt. Så jag tävlar mot mig själv och försöker att utföra allt jag tar mig för så bra det bara går. Jag försöker få övergångarna precis där jag bestämt att dom ska vara. Sen la jag in en ryggning och en halt per varv och bytte plats på dem så att han inte skulle veta vad som hände och lyssna på mig i stället för att tro att han kan själv. Han var superlydig och så fort jag lättade på skänkeln efter ryggningen gick han lydigt fram med lite väl mycket bakben och motor så jag kom i lite obalans haha.

Slutligen så tog vi två långsidor i galopp i varje varv. Det gjorde ju Braven mer än överlycklig haha!

Sen skrittade jag av 10-15min på långa tyglar.

Han var superfin hela passet, ville verkligen göra rätt. Var på mina hjälper, lyssnade uppmärksamt både fram och tillbaka. Formen var kanon: hög, kort men avspänd och på lodplanet. Takten satt fint!

Är supernöjd helt enkelt!
För er låter det väll trist men för mig betyder det mycket :DBesiktning

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 20:21:01
Fick precis besked av mamma i telefon att besiktningen med Braven gick jätte bra. Han markerade ju ytterst lite på vänster fram under föregående besiktning, beror troligtvis på en vrickning. Men nu har han tagit det lite lugnt i två veckor och blivit lite lugnt riden bara. Han visade ingenting och det togs även två röntgenplåtar som var jätte fina. (Man måste ha såna om man ska försäkra hästar dyrt nämligen).

Jag har nyss ringt till Micke som är Vickys pappa, dom var jätte glada över nyheten!


Svar på tal

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 20:12:29
Varför uppdaterar aldrig Linn ?

Aldrig var väl ändå att ta i? Men jag kanske inte uppdaterar lika ofta som Ingrid på vardagarna däremot. Anledningen till det är att jag har en skola att sköta och även praktik. Jag kan inte precis skolka från skolan eller praktiken för att sitta hemma och blogga, eller? Jag har inte möjlighet att blogga under dagarna på vardagar (utom vid speciella tillfällen, om vi är i datasalen eller om jag är sjuk).

Hoppas du är nöjd med ditt svar ;) Gick ju ioförsig att räkna ut själv för den som är lite klyftig.


Hej allihoppa

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 20:03:29
Nu är jag äntligen hem igen efter en heldag utomhus! Jag har vart mestadels på praktiken men även några timmar hos mina hästar och har även hunnit med ett besök hos Ingrid. Trevligt! :D

Vet inte om ni tycker det är trist när jag skriver om mina ridpass? Men jag skulle gärna vilja skriva lite detaljerat om gårdagen med Braven för det var så himla härligt. Pallar ni det, eller är det bara trist? Låter självklart bli om ni inte vill (:

Nu ska jag slänga i mig lite mat. Det var ett tag sedan batterierna blev påfyllda ;)

Fick lite "inspiration" av Ingrids tidigare inlägg. Jag och Blizard för en herrans massa år sedan.


Hejsan

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 17:30:48
Jag har precis varit nere till stallet och tagit in hästarna samt eftermiddagsfodrat. De blev så nöjda så, de älskar nämligen stallet och vill alltid in. När jag hade dem i hagen som satt ihop med stalldörren stod de alltid och kikade in på mig eller så smiter de in när jag inte ser, haha! För mig är det dagens höjdpunkt av stallarbetet när det är sådär svinigt kallt, blåsigt och kolsvart ute, och man får ta in hästarna i det mysiga stallet, fodra och pyssla om dem :D Tycker inte ni också att det är såå mysigt!?Nu ska jag alldeles strax iväg på stallmöte i Valåsen. Solis kommer ju nog på söndag, så jag ska fylla upp boxen samt planera in- och utsläpp, få nyckel och så vidare. Gjorde en beställning till mamma idag, så hon köpte med ny kyllera hem samt lössalt till Claudia. Välbehövligt. Självklart var jag tvungen att ta kort på det, bloggmupp som jag är ;)


Känner ni igen mig?

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 16:02:29
Rotade fram lite gamla bilder ur arkivet. Alla bilder är från när jag red på Knutsbols Ponnyridskola, vilket jag gjorde från att jag var 2,5 år fram till dess att jag fyllde 16. När jag ser bilderna saknar jag allt lite, vi hade så himla roligt där :D Skulle tippa på att jag är 8 år och yngre på dessa bilder.

Hur är en bra blogg för er?

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 14:35:48
Vi får ofta frågor om vilka bloggar vi läser, om vi kommenterar andras bloggar, kikar in på våra läsares bloggar, vilka kriterier vi tycker att en bra hästblogg ska ha och så vidare.

Linn svarade lite kort på detta i frågestunden, men eftersom såpass många undrar utvecklar jag svaret lite.
Som Linn sa, så är det svårt att hitta bra hästbloggar. För mig är en bra blogg en blogg men mycket och bra uppdatering (cirka 10 inlägg per dag gör att man ofta vill återkomma), mycket fina bilder och framförallt vill man som läsare se nya bilder, gärna från dagens ridpass samt uppdateringar från stallet etc. En blogg blir dessutom mycket intressantare med fina, skarpa bilder som har kvalité och inte dassiga, halvsuddiga bilder fotade i all hast.
Ska man till exempel visa hur man gör knoppar, fotografera då hellre dina egna än att ta bilder från google, sådant gör bloggen opersonlig.

En bra blogg har varierade inlägg, alltså inte bara "idag har jag", utan även tips, lite om dig själv, dagens ridpass, hiss & diss, övningar och så vidare. Bloggtävlingar med fina priser till läsarna gör också att bloggen blir mer intressant. Ladda upp videos när du rider, ska visa något eller annat som händer i stallet och med hästarna.
Designen och headern är alltid första intrycket, så se till att det ser prydligt och snyggt ut! Ha även intressanta och fina bilder i headern, för sådant väcker intresse.
Läsarna gillar att diskutera allt mellan himmel och jord (speciellt vi hästmänniskor ;)), så inlägg med frågor riktade till läsarna brukar bli populära. Bloggaren ska inte vara rädd för att säga vad han/hon tycker (till en viss gräns) och yttra sina åsikter, det är lättare att bloggen uppmärksammas då än om man alltid nickar och håller med.
Dock tycker jag att det är viktigare med få inlägg med kvalitét än många inlägg med kvantitét, och så ska man kunna ha lite humor.

Detta låter för MIG som en bra blogg man vill följa och återkomma till.

Jag har svårt att hitta bra hästbloggar som jag gillar, men följer självklart ett par stycken och kikar ofta runt på er läsares bloggar och slänger ibland iväg en kommentar.

Vilka kriterier ska en blogg uppfylla för att ni ska återkomma?


Svar från frågestunden

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 11:32:43

Tänker du gå över till att tävla storhäst när du fyllt 18 eller ska du tävla Claudia som storhäst?
Ingrid: Tanken är att jag ska ha kvar Claudia och ta upp henne som storhäst och tävla lite då och då. Jag är medveten om att hon inte kan mäta sig speciellt bra med storhästarna, vi ska bara ha kul utan höga krav. Anledningarna till att jag har kvar Claudia även efter ponnytiden är många, dels är hon 17,5 år när min ponnyålder tar slut, hon har haft senskada och hon är svårriden. Jag är säker på att hon mår bäst av att få stanna hos mig, hon skulle nog ha roligt med en ny liten ryttare också men det tar alldeles för lång tid att hitta hennes knappar och rida in sig på henne, så hon skulle antagligen hinna bli pensionär innan hon är i sitt fulla bruk för den nya lilla ryttaren. Sen finns ju problemet med att sälja hästar just nu, det är absolut inte lätt, desto svårare om man har ett ponny sto som blivit sig till åren och dessutom haft en allvarlig skada.
Jag kommer även att skaffa en stor häst då jag har högre ambitioner än att tävla uppmätt ponny. När och hur det blir har jag ingen aning om just nu, men av kommer det att bli! Nu satsar jag på sista ponnyåret istället så tar vi detta senare :)

Läser ni runt på era läsares bloggar? Och kommenterar/skriver där? :-)
Linn: Ja lite gran ibland, men hittar verkligen inga bra hästbloggar det är så otroligt dålig uppdatering på dem och supertråkigt innehåll. Den ända hästbloggen jag läser är Matilda Holmströms blogg. Men jag läser många vanliga bloggar, de flesta storbloggares och några skvallerbloggar så klart.

Vad har ni tänkt att jobba med i framtiden? Satsa på dressyr eller något som inte har med hästar alls att göra typ "svenssonjobb"?
Ingrid: Mitt mål är att bli veterinär, blir jag inte det funderar jag på ingenjör. Jag har just nu inga planer på att jobba med hästar då det oftast är riktiga skitjobb inom hästbranschen, men jag kommer absolut att fortsätta hålla på med hästar vid sidan av eller om jag nu vill jobba med det. Men vet aldrig hur det blir.

Hur kommer det sig att ni fastnade just för dressyren, eller mest för dressyren kanske jag ska säga:) 
Linn: Det funkade bäst i dressyren med Philiac min förra ponny eftersom han inte var så förtjust i hoppning. Då började jag rida mer dressyr. Sen med Braven så hade jag så pass lite tid på mig att tävla honom och eftersom han var väldigt orutinerad valde jag att satsa på dressyren, vilket visade sig vara ett väldigt bra val. Nu på storhäst kommer dressyren fortfarande att vara min första prioritering. Jag kommer ju att tävla låga klasser i hoppningen någon gång då och då men jag känner att mitt mod sviker när hindrena kommer upp mot 120-130cm. Jag är en sån person som inte gillar att göra något halvdant. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att satsa helhjärtat på något som jag inte kan prestera tillräckligt högt i. Då är det bättre att hoppa lite lägre klasser vid sidan om dressyren. Dessutom tycker jag inte att jag är speciellt skicklig som hoppryttare.

Varför är ni så ''petiga'' med att saker ska vara ganska perfekta, har sett att Ingrid byter schabrak nästan varje dag, anser du/ni att det är skitigt efter en användning ? :) 
Ingrid: Jag tycker att det är roligt att vara petig och göra allt noggrant. Ja, jag byter schabrak varje dag, inte för att jag anser att det är skitigt utan för att jag tröttnar på det om jag använder det två dagar i rad. Dock tvättar jag dem inte efter varje gång, sopar bara av dem lite så håller de sig väldigt rena ändå. Jag gillar att matcha och variera utrustningen, så varför inte om man kan?

Har ni ngt motto när ni tävlar? Tänker ni på det om det inte skulle gå bra?
Linn: Att höja min lägstanivå och få en bra ridkänsla genom programmet.

Vad ska du göra med Solis hade du tänkt ? :)
Ingrid: Eftersom att jag bara ridit honom tre gånger så kan jag inte säga några direkta mål. Men tanken är att vi ska träna under vintern och främst starta dressyr under 2011, sen får vi se hur långt vi kan komma.

Vem är eran förebild inom dressyren och varför just den personen?
Linn: Marina Mattsson utan tvekan! Tycker det är kul med en så skicklig person som man faktiskt kan relatera till, som man ser när man tävlar själv också i stället för såna man bara ser på tv, det känns mer ”verkligt”. Jag gillar henne för att hon rider otroligt bra, är supermjuk och fölsam i sin ridning.

Varför vill du inte visa din transport?
Ingrid: Jag känner inget större behov av att visa den, dels för att den är gammal och ganska ocharmig, dock riktigt fräsch för sin ålder. Men huvudsaken är ju innehållet? ;)

Vilken del på outfiten tycker ni lyfter upp allt?
Linn: Träns, stövlar, hjälm och schabrak är något som jag tycker spelar ganska stor roll. Det är de delar i utrustningen som man lägger mest märke till eftersom de är så pass synliga.

Hur mycket tid lägger ni ner på era hästar innan och efter ett ridpass? :)
Ingrid: Oj, väldigt mycket tid. Ibland kan jag stå och borsta, mysa och prata med Claudia i en timme innan ett ridpass, haha. Sen är jag extremt seg överhuvudtaget på att göra iordning, fråga bara Linn, hon vet! Efteråt går det lite fortare, men inte speciellt snabbt alls.

Vad är er bästa/roligaste dressyrövning ni gör? :)
Linn: Bästa vet jag inte om det är, men skänkelvikning är rörelsen jag tycker är roligast. Det är så härligt när det bara flyter på och varje steg i övningen är det andra likt. Sen är jag även väldigt förtjust i byten, enkla byten, öppnor och slutor.

Brukar du trickträna m.m med Qillen ? eller är han bara sällskaps häst ?
Ingrid: Nej jag brukar inte trickträna med honom, är inte speciellt mycket för sådant. Visst, det kanske skulle vara kul att lära honom något men har inte riktigt tagit mig tid till det. Däremot tömkörs han, följer med på promenader och vi ska snart börja köra med vagn.

Är tanken att det är Cupido du ska tävla nu när du säljer Brave Heart:)? Bästa bloggen jag vet har NI! Linn: Ja det stämmer, det är vad jag har tänkt mig i alla fall. Till att börja med ska han ridas in men så småningom kommer vi nog att börja tävla lite smått men det lär dröja och jag har verkligen inte brottom. Jag kommer att följa med mina vänner när dom tävlar i stället. Tack!

Vad rider ni på för olika bett?
Ingrid: Jag rider nästan alltid med muffbett, ibland använder jag pelham vid uteritt och hoppning och när jag skrittar ut har jag hackamore.

Vad tycker ni är bäst för hästen, engelsk dressyr eller akademisk ridkonst? Varför tycker ni som ni tycker och hur anser ni att en ärlig korrekt form ska vara?
Linn: Jag tror att det är bäst för hästen med en blandning. Jag rider dressyr med akademiska inslag. Om hästen t.ex. inte är tillräcklig eftergiven i kroppen så rider jag lite så som jag lärt mig på de akademiska träningarna, sen när allt funkar övergår jag till vanlig dressyr. Hästen går i en korrekt form när den bär sig i balans med bakdelen under sig och nosen på lodplanet. Vissa hästar kan inte gå i en hög form på grund av hur de är byggda så en korrekt form är olika från häst till häst.

Brukar ni ha benskydd i hagen? Isf varför?
Ingrid: Jag har alltid benskydd och boots vid ihopsläpp. Innan Claudias skada gick hon alltid naken om benen, men nu har hon oftast paddar och lindor i hagen.

Hur förbereder ni före tävling? Vad tänker ni lite extra på när ni rider fram?
Linn: Dagarna innan ser jag till att allt funkar och tränar vissa bitar ur programmet/programmmen. Dagen innan tävling brukar jag mest jogga i lång och låg form samt göra lösgörande övningar och rida ett väldigt kort ridpass. Sen schamponerar jag hästen och putsar all utrustning samt packar allt som ska med till både mig och hästen. På framridningen försöker jag hitta en bra takt och få hästen fram på bettet fast behålla känsligheten för hjälperna. Jag försöker även få hästen lydig och uppmärksam. Sist av allt så tänker jag igenom programmet och hur jag ska rida mig igenom det när jag ska ta förhållningar när jag ska ladda upp i hörnen innan ökningar och när jag ska börja samlaihop för halter m.m.


Vilka delar i ett dressyrprogram brukar ni få bäst poäng på? jätte bra blogg!
Ingrid: Jag brukar alltid få bäst i travprogrammet. Tack :)

Vilket är ert favorit program i dressyren?
och varför är det just det programmet?
Linn: Mitt favoritprogram är FEI’s lagtävlansprogram. Jag gillar det eftersom det händer mycket saker hela tiden men samtidigt flyter på bra utan hack och det är inga långa tråkig transportsträckor.


Prisvärt tips

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 09:00:00
Jag bara måste tipsa er om mitt bästa vantinköp! Tumm-skinnvantarna med lillfinger från Hööks, fodrade med tunn, mjuk fleece. Jag trodde faktiskt inte att det var möjligt att hitta en vante som det inte går att frysa i, men tydligen. Jag har åkt moppe i 5 minus med dom och är fortfarande kokhet om händerna. Tips till er som är fryskottar som jag :D
5/5 toastersSkriv under

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 02:14:42
Det är nämligen så att vi på MCR i Malmö behöver en ny anläggning akut. Dels är anläggningen under målig (det regnar in i ridhuset, stallet behöver konstant renoveras och vi har alldeles för lite hagar för att alla hästar ska få vara ute mer än 1-2timmar om dagen) sedan är det så att vårat hyreskontrakt går ut 2012 och då har vi ingenstans att ta vägen. Våran hyres värd, Jägersro Trav & Galopp, vill ha ut oss där ifrån så något förlängt hyreskontrakt är det inte på tal om, dessutom vägrar de att göra några som helst reperationer. Vi är en klubb på 800 medlemmar och ett 40-tal hästar och de behöver ett nytt hem.

Därför undrar jag om ni kan stödja oss och be era läsare att skriva under på detta förslag, det tar inte mer än 1 minut och sedan ska man godkänna det genom en länk man får på mail. Inga personuppgifter kommer ut då det är skyddade av PUL.
Jag och hela klubben samt våra häst vänner tackar så hjärtligt om ni skulle vilja göra detta för oss. Varje underskrift är viktig!
Tack! <3

http://initiativet.malmo.se/epetition_core/community/petition/1325


Självklart ställer vi upp! Följ instruktionerna och skriv under för att stödja Malmö Civila Ryttarförening.
Jag har själv skrivit under / IngridStallklädsel i vintertider

Datum: 2010-11-23 ~ Tid: 23:02:18

Jag hittade en intressant tråd på bukefalos om hur folk går klädda i stallet och under ridning. Själv har jag alltid mjukisar, en varm fleecetröja, reflexjacka, raggsockor och jodphurs i stallet och när jag skrittar ut/promenerar, ser alltså ganska trashig ut. När jag ska rida lite mer seriöst är ridbyxor och något tajtare upptill ett måste för mig. Visst det funkar med annat också men jag känner mig mest bekväm i ridbyxor och en icke-fladdrande jacka/tröja. Kan koncentrera mig mer på ridningen då istället för att tänka på att mjukisarna knövlar ihop sig och att tröjan fladdrar. Sen är jag ju Big-fan-att-matcha, så antingen är tröjan eller byxorna i samma färg som Claudias utrustning ;)

Hur går ni klädda i stallet och vad föredrar ni att rida i?

 

 Jag hittade ingen passande bild, men såhär ser jag oftast ut när jag rider dressyr, stövlar och favoritbyxorna från Hööks. Bilden är från första gången jag klämde mig i mina, då nya, stövlar.

 


Cupis

Datum: 2010-11-23 ~ Tid: 22:06:09
Här kommer ett kortklipp från häromdagen när jag travar lite på Cupido. Inget märkvärdigt men kul att se för den som inte har något annat för sig kanske? (:


Kallt!

Datum: 2010-11-23 ~ Tid: 20:25:25
Har ni det också svinkallt hos er? Här blåser det storm och är sjukt, sjukt kallt, ogilla. Har varit till Degerfors idag och träffat Ida, längesedan vi sågs så det var väldigt trevligt :D Vi tog en fika och åkte till hennes häst Biggen. Tyvärr Ida så blev det skitkvalité på bilderna då ridhuset var mörkt och jag hade telezoomet vilket gjorde det svårt att ens få med er på bild bland alla stolpar, haha! Jag får ta igen det nästa gång.

Men visst är de så fina!? Jag tycker ni ska besöka Idas blogg HÄR.


Föressten, någon har roat sig med att sno min msn och mail, inte okej! Har gjort en ny men har dock inga kontakter kvar så ni som vill prata kan adda min nya msn: ingridmariaskoog@live.se

Idolbild

Datum: 2010-11-23 ~ Tid: 18:13:11
Fin idolbild redigerad av: http://klarahovstadius.blogg.se/

Vet ni inte vart idobilderna skickas:Linn hissar

Datum: 2010-11-23 ~ Tid: 17:47:24
Måste ge Schockemöleschabrakena en hiss! De är snygga, stilrena och har bra passform. Schockemöles schabrak är till skillnad från andra märkesschabrak i en normal prisklass vilket jag tycker är trevligt som omväxling. Finns att köpa från 385kr, vilket är överkomligt. Jag gillar loggan nere i hörnet, den är inte för mycket men finns ändå där som dekoration. Finns både i dressyr och hoppmodell. Önskar dock att de fanns i lite fler och livligare färger, men man kan ju inte få allt tyvärr.


Vad tycker ni då, hiss eller diss?

Benskydd

Datum: 2010-11-23 ~ Tid: 17:21:26
Jag är sjuk och var nyligen på vårdcentralen för att kolla upp om det är lunginflammation så Mamma hjälpte mig med allt i stallet eftersom jag inte får anstränga mig. Jag hostar mig till sömns och vaknar även av att jag hostar. Det kommer blod både när jag snyter mig och hostar, ush.

Idag provade jag att ha benskydd på Cupido för första gången. Han stod still när jag fäste dem och kollade vad jag pysslade med. Sen lyfte han benen superhögt, sådär som dom gör om dom har transportskydd. Han fick även springa lite lös med dem på i ridhuset. Om ni tyckte han rörde sig stort på videon jag laddade upp här om dagen så var det ingenting mot idag, haha! Såg ut som när man travar i vatten eller riktigt hög snö. Supersöt, som vanligt! :D

Efter detta tog jag in honom på stallgången igen och klädde på honom utrustningen. Jag red lite gran men han var något spänd eftersom att många av lamporna gett sig i ridhuset. Men så småningom slappnade han av och vi trpvade lägga några volter i trav. Red ett lite "längre" ridpass idag än vanligt så att han skulle bli avslappnad, ca 8min. Mest skritt så klart!


Lillan har åkt

Datum: 2010-11-23 ~ Tid: 17:06:25
Idag åkte Lillan tillbaka till sin förra ägare. Det kändes bäst så, då vi inte är rätt för varandra och min psykiska hälsa inte är bra nu. Orkar inte förklara mer ingående, ni för nöja er med detta.

Håller ni med, eller inte?

Datum: 2010-11-23 ~ Tid: 16:00:00
Är jag ensam om att ha börjat tröttna lite på den vanliga swarovskipannbanden som är helblingade? Känns som om alla har dem i någon form eller färg och att de är väldigt uttjatade?


Själv har jag börjat fastna mer för de som är "läderfodrade". Jag tycker att de är mycket mer stilrena, men gillar dock fortfarande de "vanliga" swarovskipannbanden väldigt mycket, men det kanske vore läge för en update på pannbandsfronten?Vilka gillar ni mest? De traditionella eller de med läderkant?
Slutspurten

Datum: 2010-11-23 ~ Tid: 15:00:00
I övermorgon kommer vi att välja ut de 10 roligaste finalisterna som under omröstning kommer att göra upp om de fina priserna. Passa på att skicka in ditt bidrag till dressyrmupparna@live.se för att ha chans att vinna.

Hej

Datum: 2010-11-23 ~ Tid: 12:59:48
Förlåt för den dåliga uppdateringen under morgonen, men jag har pluggat, städat och varit till ridhuset med Claudia. Jobbade på samma satt även idag, dock var vi bara där en kortis och skrittade mest samt travade några varv, men hon skötte sig superbra och bara på tre dagar känner jag enorm skillnad! Hon har ju fortfarande inga brodd (vilket hon får på torsdag) och hon måste röra på sig så det enda alternativet är ridhuset ett par dagar i rad. Har fortfarande beslutsångest över hur jag ska göra med brodd eftersom de förstör hovens glidmoment och överrullningen, men jag måste ju ha brodd eftersom det är såpa på backen. Tror nog att det bästa alternativet blir kortare brodd i tån och längre i trakterna, ska även köpa broddhålsplugg så att jag kan skruva i och ur brodden när jag känner för det. Är ju så rädd att senan ska bli felbelastad så helst av allt skulle jag vilja hoppa över brodden, men tyvärr funkar det ju inte. Hur skulle ni ha gjort?Jag har aldrig användt broddhålsplugg förr, hur får man i och ur dem? Ska man använda en insexnyckel?Jag och min udda smak

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 22:40:47
Jag tror att jag fått dille på fula saker. Fick syn på zebrabootsen, och jag bara måste ha! :D
Vad tycker ni om dem?

Tävlingen avslutad

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 21:59:20
Vinnaren i tävlingen om en H2gO bag i samarbete med Cavallionline.se är Frida Elmlund, Grattis!
Vi kontaktar dig via mail.

Dagens ridpass

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 21:27:21
Är jättenöjd med både Claudia och min ridning idag, tack vare Anki som var i ridhuset samtidigt och tjatade lite på mig :D Vi har ju börjat om helt från början så det blir massor av grundridning ett tag framöver för att forma om henne. Det som spelar in allra mest är min sits, jag MÅSTE jobba på den! Är inte jag rak kan inte heller Claudia vara det, och att hon inte tar stöd i vänstertygeln och är stelare i högersidan beror endast på mig och jag vet om mina brister så väl, ändå är det svårt att göra något åt det.

Vi jobbade på samma sätt idag som igår och jag kände jättestor skillnad bara på en dag. Fortsätter vi på detta sätt några månader så kommer jag antagligen få en ponny med helt annan ridbahet, vilket är det jag är ute efter. Jag ska försöka hinna träna för Anki någon mer dag denna vecka, behöver någon som tjatar på mig!

Min snälla mamma fick som vanligt i uppgift att fota, dock tror jag hon hittade intressantare saker att sysselsätta sig med idag så det blev bara två bilder, haha.


Beiget & brunt, var rätt svar!

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 20:41:23
Tyvärr var det bara en enda person som gissade rätt angående vilken färg grimmskaftet har, och hon tycks inte ha någon blogg så det är lite svårt att länka henne då...

Delat swarowski

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 19:47:25
Fick tag på en bild på ett delat swarowski. Lånade den utav: http://klarahovstadius.blogg.se/Vad tycker ni nu då? Håller ni kvar vid era åsikter eller ändrar ni uppfattning?


Film på mig och Lillan

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 19:35:02
Nu har jag äntligen skaffat en "hyfsad" film på mig och Lillan tillsammans. Vi känner ju inte varandra så väl ännu. Det finns en hel del saker och ting att slipa på. Men såhär ser det ut just nu. Jag har ridit henne ca 10 gånger och är ingen van storhästryttare. Hon har blivit mycket lättare att sitta på nu, i början var det nästan omöjligt! Känns som jag har en hel del att korrigera med min ridning. Lillan är van att bli riden av betydligt skickligare ryttare.


Globen Horse Show 2010

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 18:03:19
Jag har varit där ett par år förut, dock åkte jag, Ida och Sofie bara upp på mässan förra året. Jag var så sugen på att åka dit iår, men Solis kommer ju till helgen så det funkar inte. Får hålla mig till Gbg Horse Show istället.
Vilka av er ska till Globen iår, och vilka träffar man i Göteborg 2011?


Hej på er

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 16:48:45
Nu ska jag ner till stallet och ta in hästarna samt packa iordning inför färden till ridhuset om två timmar. Tråkigt när man måste ta in hästarna såhär tidigt, men det kan ju inte vara speciellt roligt att stå ute i en liten hage när det blåser svinkallt och är mörkt. Vilken tid tar ni in hästarna såhär års?

Jag återkommer lite senare ikväll med bilder och film från dagens ridpass, samt dagens outfit. Under tiden kan ni passa på att delta i vår tävling om en H2gO bag som avslutas ikväll :)


Sista chansen, avslutas ikväll

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 15:00:00
Nu har ni chansen att tillsammans med dressyrmupparna.se och cavallionline.se vinna en H2gO Bag!

Tävlingsreglerna är enkla:

-Gilla cavallionline.se på facebook genom denna länk (http://www.facebook.com/#!/pages/CavalliOnlinese/215581359244 eller genom att söka i sökrutan.

-Lägg upp bilden nedan på din blogg/bilddagbok/facebook samt länka till http://dressyrmupparna.se. Du som inte har blogg etc kan ändå delta, men för de som lägger upp bilden samt länkar ökar vinstchanserna.

-Besvara frågan: Vilken produkt eller varumärke tycker du saknas hos www.cavallionline.se?

För att vi ska veta att just du är med och deltar vill vi att du besvarar ovanstående fråga i kommentatorsfältet, samt hänvisar till din blogg/bilddagbok/facebook så vi kan kolla upp vart bilden och länken finns. Har du ingen blogg/bilddagbok/facebook vill vi att du skriver detta. Glöm inte att Gilla cavallionline.se på facebook! Tävlingen avslutas måndagen den 22 november, vinnaren dras slumpvis ut, presenteras här och kontaktas via länken ni hävisat till. Lycka till!

Glöm ömma armmuskler och våta byxor när du bär tunga vattenhinkar dit slangen inte räcker. Lösningen heter H2gO vattenbag och är en helt ny produkt. Den har fått flera utmärkelser för sin innovativa design.

Så här enkelt gör du:

1.    Lägg H2gO vattenbag på antiglidmattan, som följer med, i skottkärran.

2.    Öppna pipen och fyll vattenbagen. Den rymmer upp till 80 liter.

3.    Stäng pipen och kör skottkärran där du behöver vattna.

4.    Öppna pipen och höj skottkärran så vattnet rinner ut.

5.    När du är färdig så viker du enkelt ihop vattenbagen till nästa gång du behöver använda den.

Passar lika bra i stallet som i villaträdgården. Och på alla platser där slangen inte räcker till.

Storlek: 100 cm x 70 cm.Hiss eller diss?

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 14:19:48
Vad tycker ni? Jag har lite beslutsångers. Jag kan inte bestämma mig för om jag gillar pannbandet eller inte. Det är fint, fast ser konstigt ut eller det är kanske rent av fult? Det är vad som dyker upp i min skalle när jag ser detta pannband. Ser det trasigt ut eller elegant ?
Nå vad blir det? Hiss eller diss?Hiss

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 13:52:13
Jag tycker verkligen att ridbyxor i jeansimitation är supersnyggt, håller ni inte med? Själv har jag fastnat för Kingslands. Vad tycker ni om dessa?

?

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 12:04:32

En av mina lärare frågade mig: Vad är skillnaden på dressyr och monté?

Först fattade jag inte ens att han var seriös. Det är ju som att fråga vad är skillnaden mellan: himmel och helvete, vått och torrt, svart och vitt.

Det vore till och med enklare att svara om han frågade i fall det fanns någon som helst likhet mellan de båda disciplinerna dressyr och monté. Då kunde jag ju sagt att i båda grenarna gränslar man över ett djur. Det finns mer likheter mellan kamelrace och monté än dressyr och monté. Eftersom det går ut på precis samma sak och tillvägagångssätt är det samma, ända skillnaden är att i det ena har man travare och i det andra kameler.

It looks the same way to me anyway


 


Linn dissar

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 10:45:22

Jag dissar förkorta ridstrumpor. Jag tycker helt enkelt att det är extremt fult på alla sett och vis. Skabbigt rent ut sagt. Genom att ha för korta ridstrumpor ser benen kortare och bredare ut, vilket man verkligen inte vill! Det ser väldigt b ut i det stora hela. Det måste ni väll hålla med om?

 


Onormalt ambitiös 05.14

Datum: 2010-11-22 ~ Tid: 05:14:26
Vissa av er kanske går upp om någon timme? Jag har iallafall inte gått och lagt mig ännu, har nämligen pluggat religion hela natten, blev precis klar och ska köra igång med historian. Två totalt värdelösa ämnen, okej historia är intressant men speciellt onödigt är religion. Det är bara töntigt att någon ens kan tro att det finns en Gud. Men men, jag är väl illa tvungen att läsa det ändå, dock var detta mitt sista uppdrag så nu har jag bara muntan kvar.

Slutbabblat, nu ska jag sätta igång och plugga fram till klockan 06.50, då ska jag till stallet och släppa ut hästarna, sen hem och fortsätta, låter kul va? ;)Fet diss!

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 23:27:16

 

Eftersom vi inte sysslar med personpåhopp då det ”fel” och inte så schyst så tänkte jag dissa en person utan att skriva ut dennes namn. Det fritt fram för den som känner för det, att ta åt sig. Tror att många kommer kunna gissa sig till vem detta är trotts att jag inte skriver något namn, men det är inte mitt ansvar utan personen kanske skulle funderat på hur den beter sig i stället.

 

Dissen går till en person som är väldigt osportslig mot sin häst både på träning, tävling och hemma. Rycker, skriker och sliter i den utan orsak. Hon tror även att hon står över alla andra i kunskap och leker besserwisser trots att hon inte kan ett dyft. Hon är feg och har dåligt självförtroende därför väljer hon att snacka skit och hitta på rykten om andra. Hon vågar inte möta verkligheten utan tror hon är en stjärna bland alla nybörjarna!

 

Haha, gissa vem? Jag vet att du känner dig träffad och det SKA DU också ;)

 


Minitävling

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 22:35:45
En till sak som jag glömde visa upp som vi köpte på Yuppies. Den som gissar rätt först får en länk till sin blogg. Vilken färg har grimmskaftet i egentligen?

Vinnaren

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 22:30:48
Vinnaren av dagens blogg är Rosanna Zimdahl!

Headern är för mig väldigt tilltalande och "varm" samt väcker intresse. Bloggen innehåller mycket fina bilder, filmer och varierade inlägg vilket ledde till dagens blogg.

Ny film

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 22:29:04
Nu kommer filmen jag nämnde tidigare. Klippte ihop några scener, bland annat när han springer runt mig på volt lös och när vi leker. Så himla söt och go är han! :D Mitt hjärta smälter som is i solsken av den här underbara hästen!


Kärlek på den här låten alltså!<3 Jay Smith i idol som sjunger Madonnas låt: like a prayer. Jag tycker till och med att Jays tolkning av låten är bättre än originalet, håller ni inte med? :D


Hästar är "skitkul"!

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 20:58:57
Någon som förstod ironin i rubriken?
Hästar är nog inte allt för smarta med tanke på att dom kan ställa sig och skita och kissa där de ska äta och dricka. Sanningen är nog den att den ena änden av hästen vet nog inte riktigt vad den andra sysslar med, det finns liksom ingen konnektion där i mellan haha.

Tack Cupido, TACK!

Svårt att bestämma oss

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 20:43:04
Vi blev lite oense om hur vi ska ha texten i inläggen, så vi lägger helt enkelt beslutet i era händer ;)

Hur ska vi ha texten i inläggen?Första träningen

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 19:32:57
Idag var ju som sagt första träningen för mig och Claudia. Vi tog det väldigt lugnt, mest skritt och trav under lättridning i cirka 30 min samt lite galopp, hon är ju trots allt bara i början av igångsättningen men jag behöver all hjälp jag kan få.
Vi jobbade framförallt med min sneda sits och stödet i båda tyglarna. Jag tyckte att Claudia var riktigt duktig, hon har ju faktiskt inte styrkan och konditionen ännu.
Gillar även Ankis upplägg och tänk!

Äntligen

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 19:21:25
Som ni märkt har ju ett flertal bloggar på blogg.se legat nere flera timmar. Nu verkar de ha fixat problemet, det tackar vi för!

Såg att vissa bloggar har funkat, fler än oss som haft problem med att inte kunna öppna sin blogg under hela eftermiddagen?

Haha!

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 14:21:13
Denna video är tillägnad min kära otekniska mamma! x)


Lättlurade

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 13:36:44
Jag hoppas att ni fattar att jag drev om att jag köpt Tretorn (vilket många inte gjorde), skulle aldrig i hela mitt liv ta på mig något så fult.
Det tog mig en evighet att leta upp en bra bild på google som såg hemmafotad ut, men grejen med det hela var att jag visste att folk skulle bli arga och reagera på att jag köpt något jag dissat så mycket, vilket jag tycker är kul. Folk kommenterar i rent raseri på grund av ett par stövlar? Jag fick mig ett par goda skratt iallafall, haha ;)
Men nu var det slut på det roliga, jag har INTE köpt Tretorn, fulaste och minst prisvärda stöveln som någonsin funnits på ridsportmarknaden.
Trodde faktiskt inte att ni vår såhär lättlurade, men som ni själva sa: Dressyrmuppen Ingrid Skoog med Tretorn, skulle inte tro det? ;) Så sant som det var sagt!


Mamma & Lillan

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 13:23:43
Igår red mamma Lillan. Det såg jätte bra ut. Vårat ridhus är ju väldigt mörkt så för att se vad det är på en bild måste man fota med blixt eftersom mitt objektiv inte har så mycket ljusinsläpp. När man fotar med blixt är det svårt att få till det (tycker jag) så det ser inte lika bra ut på bilderna som det gjorde i verkligheten, men så är det ju alltid.

Hehe, täcket är "lite" kort!

Första "travpasset" på Braven efter vilan!

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 12:52:55
Han har ju vilat ca 2 veckor eftersom han troligtvis vrickade sig på KM när han sparkade bakut så högt och la all sin vikt på ett enda framben. Jag har självklart promenerat med honom varje dag och några gånger även skrittat honom uppsuttet.

Han har så himla mycket överskottsenergi nu att när man leder honom in från hagen eller i ridhuset så spänner han upp nacken i en båge och kröker på den. Han skakar även på huvudet samtidigt som han piper och grymtar haha!

Eftersom han älskar att rulla sig i ridhuset men inte får vara lös (han springer och bockar som en idiot om han är lös i ridhuset) så brukar vi ta ett extra långt grimmskaft så han får rulla sig 3-4 gånger. När han rullat sig sista gången som hoppar han alltid upp från liggande i en caprioll och piper! Så jävla söt! Ni skulle se honom.

Igår så travade jag honom för första gången efter viloperioden. Jag travade bara några långsidor men det var superkul! Både han och jag var jätte nöjda efter "ridpasset". Jag skrittade ca 20-25min och gjorde lite övningar som skrittpiruetter, skänkelvikningar, öppnor, slutor, halter och ryggningar.

Haha jag klippte även av hans pannlugg! Det har varit ett tabu för min del, något som man ABSOLUT inte får göra. Men eftersom han åker till helgen (skrev fel sist) så tänkte jag att det gör inget om det blir fult. Men i själva verket blev han bedårande! Önskar att jag hade tagit mod till mig och gjort det tidigare :(


Han ser ut som en liten hingst nu!

Bushäst!

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 12:16:20
Eftersom vi har solpar i vårat ridhus bilder det väldigt liten volt om man ska londera eftersom man måste vara innanför stolparna. Det sliter väldigt mycket på frambenen om dom ska gå på sån liten volt så vi har börjat löslongera Cupido i stället vilket funkar väldigt bra. Han försöker dock vara duktig och går in på den lilla volten i mitten runt mig, naw! När vi löslongerade här om dagen så sprang jag i ridhuset och ropade Cupido! Haha jävlar vilken fart det blev på honom! Full galopp och massa bocksprång. Sen gjorde vi det några gånger, han tycker det är skitkul att leka!

Dessa bilder är printade från en film när vi leker. Ska ladda upp filmen här på bloggen har jag tänkt men måste fixa lite annat först :)


Nu är de mina!

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 12:14:06
Pallrade mig upp tidigt imorse och släppte ut hästarna trots att jag kom hem sent från jobbet inatt, eller ja ... jag fick sluta tidigare igår men var tvungen att plugga när jag kom hem så somnade inte förns 4a ändå.
Efter utsläppet åkte jag och mamma in till Örebro och tittade på Tretorn, de hade min längd vilket jag inte trodde, så jag fick med mig ett par hem på en gång. Tjoho, så nöjd :DWoops!

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 12:05:35
Oj, jag glömde visst en bild på det tidigare inlägget. Mamma köpte sig en ny vinterjacka också. Visst var den fin?
 

Inköpen

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 11:58:55
Här kommer en bild på mina inköp från http://Yuppies.se

Lars-Magnus som äger affären beställer hem vad man vill för typ av utrustning. Märkena man kan välja på är många: HANSBO SPORT, JACSON, F-MEKO, BR, HORSEWARE, Eldorado, Martha Ridewear, PIKEUR, ESKADRON, DÖBERT, KÖNIGS, Back on Track, Biofarmab, Källqvists Equestrian, Ekholms PROB och Pet Fashion, Altego, Kefly, Emma AB ( Cortaflex mm ), Mias Ridsport,TIB - Horse.

Jag köpte ett par svarta ridbyxor i softshellmaterial, ett svart sammetsschabrak, svarta benlindor, mobilsmycke och ett regntäcke som man drar över hästen på tävling.
Vad tyx?

Här igen

Datum: 2010-11-21 ~ Tid: 11:06:40
Sorry för dålig uppdatering från min sida. Jag har verkligen haft full rulle och helt enkelt inte hunnit blogga. Men nu har jag massor att blogga om och lite tid över till det också!

Jag blir bara sjukare i stället för friskare, det suger...hostar till och med blod ibland för att halsen är så uppriven.

Diss nummer 2

Datum: 2010-11-20 ~ Tid: 20:20:00
Något som brukar störa mig extremt som man ser när man är ute på tävlingar, är när folk drar upp strumporna högre än stövelskaftet för att få stöveln att se högre ut. Varför inte bara skaffa en stövel anpassad efter benets längd? Ska man nu prångt ha kvar sin för korta stövel kan man väl iallafall låta bli att dra upp strumpan för högt?
Hellre för kort stövel än strumpan högre än skaftet.

Läser vi ALLA kommentarer?

Datum: 2010-11-20 ~ Tid: 18:00:00
Ja, jag läser faktiskt igenom varenda kommentar vi får på bloggen väldigt noggrant. Jag tycker att det är jätteroligt att så många engagerar sig i bloggen och kommenterar så flitigt, och då ska självklart era kommentarer läsas igenom, elaka som snälla.
Tyvärr är det svårt att ge svar på alla kommentarer, men vill ni något speciellt får ni gärna maila till dressyrmupparna@live.se, där får ni svar så fort som möjligt!

Dagens blogg

Datum: 2010-11-20 ~ Tid: 16:30:00
Vill du bli dagens blogg hos Dressyrmupparna?
Det enda du behöver göra är att kommentera här samt länka till din blogg. Jag utser en vinnare imorgon som presenteras med sin bloggadress, sin header samt ett litet utlåtande om varför just den bloggen vann.
Varsågoda, bara att överösa mig med era bloggar :D

Tillbaka

Datum: 2010-11-20 ~ Tid: 15:03:26
Så nu är jag hemma igen! Jag är väldigt nöjd med mina inköp som jag gjorde idag. Hehe värdet av det jag handlade steg visst över Presentkortets värde, mamma var lika snäll som vanligt och lade till några hundringar! Ska kila ner till hästrummet strax och ta några bilder på det jag köpte. Så kika in på bloggen snart igen ;)

Bestämde mig för svarta

Datum: 2010-11-20 ~ Tid: 13:15:00
Jag är helt sjukt trött i huvudet, orkar knappt hålla ögonen öppna. Jobbade ju från 16 till 02.30 igår, när jag kom hem var jag tvungen att plugga så jag tror jag somnade vid 06 någon gång. Sen upp någon timma senare, släppa ut hästar, mocka och fixa foder inför dagen. Klockan 14 idag börjar jag jobba igen och slutar ungefär samma tid som igår.
Claudia får vila idag för jag orkar verkligen inte rida, vilket ändå inte hade gått eftersom jag inte har skjuts till ridhuset och hon är fortfarande inte broddad, plus att det kom snö inatt.

Föressten, jag har bestämt mig för svarta Tretorn, kommer bli snyggt va? :D


Random bild på mig och Linn, DM 2009 :D

Diss

Datum: 2010-11-20 ~ Tid: 10:53:44
Jag antar att jag kommer vara ganska ensam om att tycka detta bara för att det är ett så känt märke, men Scapa schabraken är så fula! Det är absolut inte bara för att det är ett hoppschabrak, men varför vill man rida runt med en enorm siffra på schabraket? Bort med 3an och schabraket hade varit helt okej. Har aldrig förståt mig på det där med en stor trea... det finns ju grymt mycket snyggare hoppschabrak?

God morgon

Datum: 2010-11-20 ~ Tid: 10:30:19
Jag mår grym dåligt idag. Det känns som att jag har snor i hela hjärnan. Det bara bulltar i huvudet och igår kväll hostade jag så det kom blod. Jag har dessutom träningsverk i magen för att jag hostar så mycket. BLÄ!

Nu ska jag åka till Hova och besöka en hästaffär. http://www.yuppies.se/ Jag fick ett presentkort (1000kr) där av en som jag hjälpte till att rida några hästar åt. Red till hennes ena ponny och tävlade den under sommaren 2009. Jag red även in två av hennes ungponnysar och visade dem för hand och uppsuttet på 4års kvaliten förra året.


Nog pratat om det, nu måste jag hoppa i kläder! Hörs

Snedhet

Datum: 2010-11-20 ~ Tid: 08:30:00

Jag är en av alla som har en sned sits. Jag är mycket starkare i min högersida, vilket gör att jag viker mig i sidan samt sänker högeraxel och har blicken snett ned åt höger. Min snedhet gör det svårt för mig att överhuvudtaget utföra saker i vänster varv.

Om man har svårt att sitta mitt över hästen och gärna viker sig i sidan beror det ofta på att man tappat kontaken med sitt ytterben och skänkel. Något jag känner väldigt väl då mitt vänsterben har en tendens att väldigt gärna fladdra när jag rider i högervarv.

Det finns flera möjliga orsaker till varför detta sker, en av dem skulle kunna vara just blicken. Jag sitter ofta och tittar ned, jag har faktiskt ingen aning om varför utan gör det bara av ren automatik. Jag måste titta upp, vilket gör att hjärnan automatiskt säger till ryggraden att räta upp sig.
En annan skulle kunna vara att jag är stel i höften. Detta visar sig när jag rider i vänster varv och får i princip allt tryck i höger sittben, alltså ytter sittben.
Andra orsaker som kan orsaka snedhet är en instabil fot som har trycket i stigbygeln på fotsulans utsida.

Någon som känner igen sig i problemen?Vilken färg?

Datum: 2010-11-20 ~ Tid: 03:07:43
Eftersom att jag har planerat att starta min första (haha!) hopptävling nästa år måste jag ju ha ett par hoppstövlar. Har bestämt mig för Tretorn, men kan inte bestämma färg .. hjälp mig? :D
Så himla snygga!


Jag kanske borde slå till på en GPA när jag ändå är igång?

No video to day

Datum: 2010-11-19 ~ Tid: 21:49:09

Tänkte göra en videblogg idag. Men det sket sig ganska rejält rent ut sagt. Kan förklara lite varför.

Min hy är rätt så bra vanligtvis men igår tyckte jag den var ”pluppig” vilket jag störde mig på. Så jag tvättade med en slags kräm som pilar, men tyckte inte att det hjälpte. Hehe, gissa vad jag gjorde då?

Jo jag tog en sån där svamp som man diskar med, mjuk på ena sidan och lite ”räfflig” på den andra sidan. Sen skrubbade jag mitt ansikte en bra stund med den räffliga sidan. Resultatet vart dock inte det önskade om vi säger så haha! Det började visst blöda lite här och där… så jag ser ganska risig ut nu och vill inte visa mig i någon video! Hoppas ni har förståelse ;)

När jag börjar se ut som en människa igen så ska jag videblogga lite, blir det bra?

Ni tror säkert att jag är dum i huvudet nu? Haha jag har inget att säga till mitt försvar, så fallet är nog som så tyvärr...Något som snurrar i mitt huvud

Datum: 2010-11-19 ~ Tid: 21:33:51

Tänkte beskriva vad jag tycker är fint på hästar. Säger inte att en häst bör se ut precis såhär eftersom jag inte vet vad effekten då skulle bli, det kanske rent av är skadligt vad vet jag?

Kort rygg, långa ben, ganska litet huvud men inte pyttelitet, konkav nosrygg, stora ganascher, stora näsborrar, små runda hovar, smala ben, ädel men inte tunn, djup bål, buken ska gå uppåt inte vara jämnbred hela vägen bak, stora ögon, mycket och långa känselhår på mulen och runt ögonen, stor mule, rund och välmusklad överlinje men inte för biffig, högrest, lite sluttande kors, lite kort huvud, små och välformade öron, tjock svans, mellan tjock man, markerad manke men inte välmarkerad, lååååång pannlugg, inget hovskägg & högt ansatt hals.

Önskvärda färger är: Svart, fux, mörkbrun (endast med tecken annars ser det trist ut)

Önskvärda tecken är: Bläs mellan/smal, stor stjärn, stjärn snopp, strumpor

Slänger upp en bild för er som inte vet vad vissa ord jag skrev betyder

 

Berätta gärna vad ni tycker är fint på hästar. Vissa kanske tycker rena motsatsen till det jag skrev ovan och andra kanske håller med?
Frågestund

Datum: 2010-11-19 ~ Tid: 20:13:50
Fråga vad du vill! 

Vi väljer ut 20 frågor som vi svarar på. Är din fråga tillräckligt bra så kanske den som kommer med.

Dagens MÅSTE!

Datum: 2010-11-19 ~ Tid: 16:00:27

Jag måste verkligen ha det här tränset! Om inte idag så någon gång i framtiden åtminstone! Det är bara att börja spara då. Hörde nämligen av en att det kostar 5900kr! Tränser kommer från Döbert och är rundsytt i svart läder med extrabred nosgrimma! En liten justering skulle jag dock göra, ta bort snorremmen och få "öglan" till den borttagen hos en sadel/skomakare, då blir det perfekt! Plus byta till ett snyggare pannband, men det var så självklart att jag inte ens tänkte på att skriva det första fniss*

It is just to die for, håller ni inte med?Hemma igen!

Datum: 2010-11-19 ~ Tid: 15:37:53
Jag hann föresten städa mitt rum i morse innan jag åkte till skolan. Tummen upp för det, eftersom jag slipper göra det nu.

Är mer täppt, snorig, hostig och slemmig i halsen efter en dag i skolan. Men nu är det i alla fall helg :) Fredagseftermiddagar är det bästa som finns! Frihet är känslan man känner då :D

Onödigt inlägg kan tyckas men tänkte bara visa att jag lever och uthärdat en dag i skolan. Utan bekymmer för den delen också. Är lättad, inte för att jag hade något att vara orolig över från början men aja jag fixade det, känns skönt.

Vad vill ni att vi ska skriva om?

Datum: 2010-11-19 ~ Tid: 15:35:18
Angående detta att vi har råkat bli lite enformiga som någon påpekade, jag kan hålla med. Jag försöker komma på nya saker, men ärligt talat, jag har inga idéer. Jag vet att ni tycker det är underhållande med tex dissar, men jag har tillochmed svårt att komma på en diss. Hor ot Not har vi slutat med så det finns inte ens på förslagslistan.
Ni får väldigt gärna komma med tips som gör bloggen lite mindre enformig igen :D


Tack för era tips!

Datum: 2010-11-19 ~ Tid: 14:52:00
Nu tror jag faktiskt att jag äntligen hittat vad jag vill ha, tack vare er :D
Jag och Claudia har precis varit ute och skrittat i skogen, dock blev det endast skritt då det är sjukt hårt i backen och is på vissa ställen, och jag inte har broddat ännu. Gud, jag tycker det känns helkonstigt att brodda nu efter senskadan och allt. Tänk om det blir för stumt för senan och överrullningen blir sämre, borde jag ha kortade brodd i fram? Kanske satsa på 6 mm i tån och 10 mm i trakterna? Jag har verkligen ingen aning, får höra med hovis nästa vecka .. eller har ni några tips?

Föressten, det blir träning på söndag ändå! Jag ska träna för Anki istället, tjoho, har inte tränat för henne på evigheter så det ska bli kanonkul! Har även mailat blogg.se för andra gången angående javascript problemen, men de verkar inte vilja svara ... så jag ringde det enda numret som fanns till blogg.se fast där kunde man tydligen bara anmäla brott, aja jag gjorde ett försök iallafall. Är det inte skitdåligt att de inte har någon support!?

Nu är det bästa jag gör mig iordning, ska till jobbet om 1 timma. Har tyvärr inte hunnit förbereda några tidsinställda inlägg så jag bloggar inatt när jag kommer hem så har ni det imorgonbitti! Funderar på en diss, har vi inte blivit lite för snälla på sistone? ;)


Bilder från skogsturen för en liten stund sedan.Dåligt utbud

Datum: 2010-11-19 ~ Tid: 12:08:54
Är det fler än jag som upplever att det är extremt svårt att hitta halstäcken i fleece? Jag har letat mig blind, har sökt överallt .. och det enda jag hittar är ett par tråkiga från exklusiv horse wear, något i en skittråkig färg, Sverigetäcket (som många säger har dålig passform) eller svindyra för 2000:- Inte heller hittar jag med "stjärtlapp" eller kryssgjordar.
Jag tycker ändå att ett fleece med hals är viktigare än ett vanligt fleece, de svettas ju på halsen också, suck på utbudet alltså!

Hittar jag inget annat lutar det åt detta, tråkigt nog gråa, men jag får väl piffa upp det med bodyr. Är dock skeptisk till knäppena, jag vill ha kardborre ...

I-landsproblem, haha ;)


Tips på snygga uppskattas!

Inställd träning

Datum: 2010-11-19 ~ Tid: 11:24:16
Jag har precis varit nere i stallet och mockat, ska snart tillbaka och skritta ut och lunchfodra. Klockan 16 börjar jag jobba ... idag är en sån dag när jag bara skulle vilja vara hemma, men icke. Har cirka 22 timmars jobb framför mig idag och imorgon. Jaja, sånt man får ta, ska unna mig lite fina saker till Claudia efter detta :D
På söndag hade jag sett fram emot träningen så mycket, MEN den blev inställd på grund av för få intresserade :( 
Kan inte ens minnas vem jag tränade för sist eller när...

Bild från första gången vi travade efter att Claudia blivit friskförklarad.


Sugar in the morning

Datum: 2010-11-19 ~ Tid: 06:22:42

Gick och la mig vid halv 11 igår kväll. Men somnade inte förens vid 3 och vaknade redan vid 4, kul! Kunde inte somna om utan låg kvar och försökte somna om till klockan 5, då fick jag nog. Har inte varit i skolan på två veckor eftersom jag mår så pass psykiskt dåligt just nu. Idag ska jag iväg har jag bestämt mig för och det är därför jag inte kunnat sova utan har legat och mått illa hela natten.

Nu tror ni säkert att jag är mobbad i skolan och inte gillar att vara där. Men så är inte fallet, jag har flera bra kompisar och känner mig trygg i klassen. Jag gillar även skolämnen att lära mig nya grejor och att diskutera intressanta ämnen med kunniga personer. Ångesten jag känner är över hur de andra ska reagera på hur jag mår vad de ska säga m.m. Så anledningen till att jag mår dåligt är inte alls skolan om ni trodde det. Men det är lite kämpigt att visa såna man känner att man inte är så stark som man visat på utsidan, att jag egentligen är svag.


Jag gick hur som helst upp vid 5 och klädde på mig, sminkade mig, fixade håret, åt kalk, drack alovera, tog några av dagens alla tabletter, tog nässpray (är fortfarande sjuk, men på bättringsvägen, spottar bara liite snor nu. Mums?) Jag har ätit min gröt. I gröten har jag börjat skiva ner banan eftersom jag har ett så stort sötsug hela tiden och inte får äta vad som helst. Det funkar för min del, prova ni med.


Har suttit här i 20min och försökt få tiden att tick, bussen går inte förens 06:50.


Linn Ingvarssons liv är helt perfekt, idag och varje dag…eller inte!


Okej nu ska vi inte vara såna tråkmånsar! Jag och Malin ska se på film i kväll det blir skoj! Ser även fram i mot att åka upp till stallet ikväll och skritta Braven och rida Cupido :D Ska nog rida Lillan också.

 

Jag gillar föresten att läsa! Stephenie Meyer är en av mina favoritförfattare.

Skola och Spotify

Datum: 2010-11-18 ~ Tid: 22:49:47
Som de flesta av er vet läser jag ju på distans, eller online som de så fint döpt om det till. Anledningen till att jag inte går i "vanlig" skola är främst Claudia. Hon trivdes ju inte på Lillerud (min förra skola där vi även bodde), så de fyra sista månaderna av terminen pendlade jag 4 timmar fram och tillbaka till skolan varje dag för att kunna ta hand om Claudia som hade flyttat hem, men jag kände att det inte alls funkade. Det enda jag kunde göra var att hoppa av och flytta hem för att få mer tid till Claudia, vilket var det bästa för henne. Ganska synd, för i övrigt gillade jag Lillerud som skola, men Claudias välbefinnande kommer i första hand. Många tyckte jag var konstig som hoppade av skolan bara för att jag tyckte ridningen gick dåligt, men jag gör det som krävs för att Klådis ska vara glad. Så just nu läser jag på korr.se, hur skönt som helst! Har i princip skolan i datorn och kan planera dagarna hur jag vill. Vill jag ha sovmorgon ... då har jag det, vill jag vara i stallet hela dagen .. då är jag det. Kan ju inte bli bättre !?
Eftersom att jag spenderar så mycket tid framför datorn så går ju även spotify varmt i princip dygnet runt, vilket gör att jag spelat sönder hela min lista typ tusen gånger om. Vill ni får ni mer än gärna dela med er av era listor så jag kan hitta lite ny musik :D
Här har ni min: http://open.spotify.com/user/ingridskoog/playlist/7xHtHdq8DFUy9wumSxfdUp.
Claudia på Lillerud med sin bästa box/hag kompis Minigårdens Anisette.

Brave Heart

Datum: 2010-11-18 ~ Tid: 21:20:46

Nu har jag börjat nedräkningen ”igen”. Om 6 dagar åker Braven. Alltså näst Onsdag. Det känns inte lika jobbigt nu som förra gången. Men det är väll för att jag inte är där ännu. När det närmar sig blir det säkert värre. Värst är det sista dagen, ush och fy!

Men jag vet innerst inne att det här är det som blir bäst för oss båda i slutänden. Jag vill satsa, och det kan jag inte göra med Brave Heart (längre) eftersom jag är för gammal. Han kan inte hävda sig mot stora hästar så som han hävdar sig mot ponnysar.


Det är lika bra att han får åka till en ny tjej innan vi växer ifrån varandra kunskapsmässigt som jag och Philiac gjorde. För jag vill att Braven ska känna att jag är nöjd med honom och att jag inte kräver en massa som han inte klarar av.


Jag älskar honom av hela mitt hjärta. Alla små detaljer han gör: som att knäppa upp kardborren på täcket varje dag. Som att pipa och ruska på huvudet av iver när man sitter upp. Hans busiga blickar. Han trotsiga men samtidigt charmiga temperament och massa mer! Jag kommer sakna allt detta, våra galna uteritter, våran tid på hoppbanorna, applåderna och jublet när han visar upp sig på dressyrbanan, att mysa i boxen och att leka ta fatt i ridhuset!


Jag kommer att minnas allt detta och tänka tillbaka på min underbara ponnytid med dig och även Philiac!


Jag vet att Victoria kommer att älska dig och alla dina hyss och även prestationer du utför! Jag vet att ni kommer ha kul som vi! Jag vet att hon har bra backupp av föräldrar och tränare!

 Genom att kolla på den här filmen med massa olika korta klipp
så kan ni se åtminstone en liten del av hur underbar han är!

Fler gästbloggare?

Datum: 2010-11-18 ~ Tid: 20:16:45

Har frågat min kompis Jonas om han också vill gästblogga. Han går i min klass och är en av de få killar i ridsporten. Han tävlar i hoppning upptill 120 och är utöver det en grym person!

Skulle ni vilja det?Mina tävlingar 2010

Datum: 2010-11-18 ~ Tid: 19:36:27
I våran klubb så får vi tävlingsbidrag för hur många starter vi gjort under året. Man får olika mycket betalt beroende på svårighetsnivån man tävlar på. Tror man får 10kr för varje lokal start, 15kr för varje regional och 20kr för varje nationell och 25kr för varje elit. Vi får även bidrag för ryttarlicenserna. Om man köper en lokal licens tror jag man får 100% tillbaka av klubben, regional/nationell 75% är inte hundra på att det är så här man har för mig att det är något liknande i alla fall ;)

För att få bidraget ska man fylla i en blankett. Vilket jag har gjort nu och då tänkte jag passa på att kopiera den och skriva här. Har dock lagt till tre tävlingar här som är klubb/inofficiella som jag inte skickade till klubben eftersom de inte räknas.

Har era klubbar såhär?

Tävlingsredovisning år 2010 – Linn Ingvarsson 56 starter


6 Februari – LD Braven. LC Philiac (Lokal hoppning)

6 Mars – LA:1 Philiac (Lokal)


14 Mars – LD & LC Braven. LC Philiac (Lokal hoppning)


2 April - Lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan & LA: P1 Braven. LA: P1 Philiac (regional)


9 April – FEI’s Lagtävlansprogram Braven. FEI’s Lagtävlansprogram Philiac (Nationell)


10 April – FEI’s Lagtävlansprogram Braven. FEI’s Lagtävlansprogram Philiac (Nationell)


11 April - FEI’s Lagtävlansprogram & FEI’s Mästerskapsprogram Braven. FEI’s Lagtävlansprogram & FEI’s Mästerskapsprogram Philiac (Nationell)


24 April – LC Philiac. LC Braven (Lokal hoppning)


30 April - FEI’s Lagtävlansprogram & FEI’s Mästerskapsprogram Braven. FEI’s Lagtävlansprogram & FEI’s Mästerskapsprogram Philiac (Nationell)


9 Maj - FEI’s Lagtävlansprogram & FEI’s Mästerskapsprogram Braven. FEI’s Lagtävlansprogram & FEI’s Mästerskapsprogram Philiac (Nationell)


13 Maj – Lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan Philiac (Regional)


14 Maj – FEI’s Lagtävlansprogram & FEI’s Lagtävlansprogram Braven (Nationell)


15 Maj – FEI’s  Lagtävlansprogram & FEI’s Lagtävlansprogram Braven (Nationell)


19 Juni - FEI’s  Lagtävlansprogram Braven (Nationell)


20 Juni - FEI’s  Lagtävlansprogram Braven (Nationell)


2  Juli - FEI’s  Lagtävlansprogram Braven (Nationell)


3 Juli - FEI’s  Lagtävlansprogram Braven (Nationell)


4 Juli – FEI’s  Lagtävlansprogram & FEI’s Lagtävlansprogram Braven (Nationell)


10 Juli – LA:4 & LA:6 Braven (Regional)


23 Juli – LA:1, LA:3, Trail, Mönsterridning & western pleasure. Braven (Inofficiell Morganriks)


24 Juli – 70cm & 80cm hoppning, hunter pleasure. Braven (Inofficiell Morganriks)


6 Augusti – LA:1 Braven (Regional)


7 Augusti – LA:4 & LA: P1 Braven (Regional)


8 Augusti – LA:4 Braven (Regional)


13 Augusti – FEI’s Lagtävlansprogram Braven (Elit)


14 Augusti – FEI’s Mästerskapsprogram Braven (Elit)


29 Augusti – FEI’s Inledande Braven (Regional)


12 September – LD+5 & LC+5 Braven (Lokal hoppning)


19 September – LA: P1 Braven (Regionel)


25 September – LA:2 & LA: P1 Braven (Regional)


16 Oktober – FEI’s Inledanden Braven (Regional) FEI’s Lagtävlansprogram Braven (Nationell)


31 Oktober – LB:1 Braven (Klubbtävling KM)

 

 


Gjort lite nytta

Datum: 2010-11-18 ~ Tid: 18:01:27
Kom precis hem från stallet efter att ha varit där ett par timmar och gjort lite välbehövligt arbete. Har bland annat skyfflat iväg halva gödselstacken, har ju en skitlucka i boxväggen så det blir ju lätt stopp utanför. Har även tömt boxarna, sopat ur dem och fyllt på med nytt spån. När jag ändå var igång blev jag på städhumör, så jag passade på att städa ur stallet, sadelkammaren och hörummet. I sadelkammaren upptäckte jag hur mycket råttorna ätit sönder för mig, bland annat benlindor, täcken, schabrak, fodertunnor och väggarna, usch. Dom lyckas ju klara sig ur råttfällorna och jag kan ju inte lägga ut råttgift ...

Nymålat stall i somras, dock är hela väggarna sönderbajsade nu :D

Micke gästbloggar

Datum: 2010-11-18 ~ Tid: 17:28:20
Micke, eller Mikael Ingvarsson, jag är 14 år och Linns lillebror. Kanske inte är så intressant men skit samma.
Jag har haft diabetes i 2 år nu, ingen vidare kul sjukdom, men de flesta överlever. Mina intressen är väl att träna på gym, sitta vid datorn och lyssna på musik typ. Jag tränar ca 4-5 gånger i veckan på gym, väldigt skönt att komma iväg och träna efter en jobbig dag i skolan. Musiken ja lyssnar på är techno/trance. Spelar ju såklart WoW som alla andra i min ålder och lite Borderlands. Loka, den korkade vita hunden, det är min hund dä, hon sover i mitt rum och Hero sover i linns rum, dom verkar vara nöjdast så. Har sett linn rida dressyr och hon är väldigt duktig, har aldrig sett ingrid rida men hon ä säkert också bra, Ingrid är iaf schysst det vet jag, Linn med såklart.
Själv var dä hoppning när ja red lite på philiac, ca 1m som högst tror ja. Mitt senaste mål ä att få magrutor vilket i stort sett är omöjligt OM man har diabetes......... vilket suger ganska rejält. Men ja får väl kämpa på tills ja pensionerar mig. Varje gång man tar insulin (en spruta i magen) får man ett extra fettlager som typ en förhårdnad, och enda sättet att få bort det, är fettsugning och det kan man ju inte göra 1 gång varje vecka.  Jag har väl egentligen ingen dröm direkt, men att ha en bra kompis skulle ju inte skada. Nåt ja verkligen Hatar är läkare och personer som säger: du kan leva ett helt vanligt perfekt liv även om du har diabetes....fuck you!

Hej då :D


Här är en film från när jag red Philiac 2009
Vill ni något så lämna gärna en kommentar eller adda min msn: 2_awesome_2_b_true@hotmail.se

Filmtips tack

Datum: 2010-11-18 ~ Tid: 15:58:24
Vill ha filmtips på bra filmer! Skriv titeln och lite kort bara vad den handlar om :D Är jätte sugen på att kolla på film nämligen. Gillar allt möjligt: skräck, bilfilmer, action, framtidsfilmer och äventyrsfilmer gillar det mesta utom kärleksfilmer. Skicka gärna in flera alternativ.

:D

Datum: 2010-11-18 ~ Tid: 14:16:29
Idag var det så jävla roligt att rida, ville aldrig att det skulle ta slut! Helt underbar känsla från början till slut, är så sjukt, sjukt nöjd! Har aldrig upplevt något sådant på Claudia. Skritten var så ovanligt bra att jag blev chockad, i travarbetet hade vi hela tiden känslan som jag fick ett par varv igår, hon var riktigt stadig och mjuk och i galoppen arbetade hon såå bra med ryggen och var väldigt lösgjord och eftergiven. Idag var andra gången vi galopperade och galoppen var bättre än någonsin ... blev tillochmed gråtfärdig, haha. Flummit inlägg men jag skriver i ren lycka, detta kommer jag leva länge på :D


På väg till stallet

Datum: 2010-11-18 ~ Tid: 12:35:55
Ska upp till stallet och slänga till hästarna lite lunch, vi höres! :)

Jag är imponerad

Datum: 2010-11-18 ~ Tid: 00:53:51
Okej, jag måste erkänna att jag faktiskt blev glatt överraskad över hur många tävlingar Örebro och Värmland redan har planerat inför 2011. Detta är i princip bara vår/sommar också, bra jobbat!
Men jag har ju faktiskt mycket att ta igen, 2010 var ju inte mitt bästa år om man säger så ... jag tror jag hann göra 5 starter på Claudia och sen några på Philiac förstås.
Jag ser verkligen fram emot 2011, har ju dessutom två ponnysar att tävla då, och har även planerat att göra min första start i hoppning (haha jag vet!). Jag har bara hoppat på klubbnivå förut, Claudia har helt enkelt inte varit klar för att starta och jag kände att dressyren var en prioritet högre, med Zquasch fanns det inga möjligheter att hopptävla  då han gick på ridskola och ja min längd spelade in mycket, men nu jäklar ;)
Dock blir det inte Claudia som får starta i hoppningen, vi har absolut inte tränat, sen blev det som det blev och jag vet inte när jag kan börja hoppa henne, eller om hon ens får hoppa igen. Det återstår att se.

Gud vad taggad jag blir inför 2011, hårdträna i vinter för sen kör jag sista ponnyåret :D

Onsdag

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 21:36:57
Även denna dag har spenderats åt att greja med bloggen, som just nu är under kontroll. Jag vet att mina inlägg om bloggstrul är tråkiga, men jag vill bara att det ska funka för alla :D

Vid lunch idag blev jag och Claudia avsläppta vid ridhuset. Jag märkte på en gång att hon var hur pigg som helst då hon skrittade jättefort och var allmänt sprättig. Problemet när hon blir så är att det inte går att tillrättavisa henne, då blir hon ännu mer stirrig så man får snällt sitta och vänta på att hon känner sig klar. Jag har aldrig förr varit med om att hon är busig när jag sitter på men idag provade vi att galoppera och hon slängde med huvudet i varje språng och gjorde små försök till att bocka hela tiden. I traven gjorde hon små grisljud och pratade med Peachan när vi passerade henne i ridhuset, så söt :') Det är såhär jag vill att hon ska ta vara på energin, inte bli vrång, dra järnet och bli stretig. Till en början var både hon och jag ganska spända i travarbetet men sen hände det något efter en stund och jag tror aldrig att jag har haft en så fin och mjuk känsla i traven förut, nöjd!
Efter passet tog vi en promenad utomhus på hårt underlag, pigga Claudia kom tillbaka, vägrade gå i samma hastighet som mig och när jag tillrättavisade henne och viftade med grimskaftet i hopp om att hon skulle sakta ner viftade hon till så fort hon kunde med huvudet och träffade mitt öga, så nu har jag en fin blåtira :)
Så typiskt ston, men gud vad jag älskar henne ändå!

"När man lärt känna ett sto har man en vän för livet"


...?

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 20:35:49

Har varit uppe i stallet nu. Jag red en sväng på Lillan. Vi tog litegrann galopp, oj så härlig hennes galopp är! Sen skrittade jag en tur på Braven. Gud så nöjd han blev! Han har varlig väldigt rastlös och haft en hel del överskottsenergi nu när han bara skrittas vid hand. Cupido fick springa lite lös i ridhuset några minuter bara.

Det var även stallmöte, men vi hade inte så många punkter att ta upp så det var snabbt avklarat. Pappa hjälpte mig och gjorde allt i stallet idag utom kraftfodret, tack! Sen hade vi kvällsfodringen, iomed att det var möte innan så var alla hästar redan inne. Allt vi behövde göra vara att mata djuren.
LÄS och RÖSTA

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 19:06:13
Som ni alla märkt så har bloggen strulat extremt mycket på grund av fel som smitit in i kodmallen. Nu är nästan allt fixat förutom det jobbiga felet med scriptrutan som gärna poppar upp för er som har Internet Explorer, när vi har reklam här på bloggen. Vi vill ju gärna, precis som de flesta andra ha reklam på vår blogg (tex Bloggerfy, Frossle etc) och för det krävs att era webbläsare klarar av att läsa de script som annonserna innehåller, vilket Internet Explorer inte klarar i detta fallet. Det är just därför scriptrutan poppar upp för er. Just nu har vi ingen reklam, därför funkar det för alla.

Jag råder alla att byta till Google Chrome:

- mycket snabbare än Internet Explorer.
- bättre på att försvara datorn mot virus och samlar inte upp onödig information.
- uppbyggt så att man kan designa det sjäv, byta färger etc.
- gjort för att klara av script, det är alltså ingen scriptruta som poppar upp.
- mycket större internet-ryta, tar inte upp massa plats högst upp med sökrutan, länkar, knappar osv.
- känner igen felstavade ord och rödmarkerar dem.
- språköversättare till valfritt språk på vilken webbsida du än besöker.
- automatisk igenkännare på ord du skriver in i adressfältet.
- kopplar automatiskt till google.
- privatläge som inte loggar allt man gör.

Framför allt, SNABBARE, SÄKRARE, ENKLARE.
Du kan ladda ner det enkelt HÄR och det är installerat på bara en liten stund.

Jag ska ringa Blogg Esse imorgon och höra om de kan lösa problemet, annars återstår det att se hur vi gör med reklamen, men det lutar åt att vi lägger in den igen, råder alla att byta till Google Chrome eller så får ni hänga kvar med sega gamla Internet Explorer och tampas med scriptrutan ;)

Dessutom vill jag tacka Emma/Mackvack@bdb för all hjälp med bloggen, STORT tack!

Vilken webbläsare använder du dig av?
Fleecetäcken med hals?

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 18:17:36
Nu är jag ute efter ett snyggt fleecetäcke med hals, av någon underlig anledning äger jag inget med hals i fleece, utan bara i thermo- eller stallmodell. Det får gärna ha färg, inte vara tråkiga och passformen ska vara bra.
Jag är sugen på ett Sverigetäcke, har ni förslag på andra snygga och lite färgglada får ni gärna dela med er.
Vill även tacka för tipset om vart de orangea BR schabraken fanns, har letat som en galning, så jättetack för tipset. Ska klicka hem ett ikväll! :)


Mer talangfull får man leta efter ...

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 17:41:35
Jag frågade ju min kompis Elina om ett porträtt på Claudia för ett tag sedan. Nu är det klart och jag bara gapade när jag såg slutresultatet. Herregud vad bra hon är! Verkligen värd att uppmärksammas för det där är talang. Besök hennes blogg HÄR!
Vad tycker ni? Eller hur är hon awesome!? Jag har alltid beundrat hur hon målar.
Håll ut!

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 17:00:03
Halloj där ute!
Emma, dressyrmupparnas "designare" som skriver.

Som ni märkt har det blivit kaotiskt med designen. Tänkte att ni kanske ville veta vad som hänt, så skriver lite snabbt här. Läget är så att vi har fått återställt allt till grundläge, för att sedan koda om. Det jag vill veta nu är om ni läsare fortfarande uppfattar att sidan är seg att ladda upp?

På något sätt ska vi få detta att funka!
Så snälla, håll ut så länge!
/Emma

?

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 14:07:55
Vilken gren tävlar du mestadels i?


Unghästar

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 13:53:43

Tänkte ta upp lite funderingar som många har om unghästar. Jag är ingen expert, långt ifrån! Men jag kan i alla fall dela med mig av det lilla jag vet.

När man ska lära dem att fatta galopp så är det lättast att gör det i ett hörn av ridhuset/ridbanan. Ställer man hästen lite utåt så låser man det yttre frambenet. Vilket gör att den tar fram det inre frambenet först. Som i sin tur resulterar i rätt galopp.

Har hästen för lite framåtbjudning för att fatta galopp så kan man ta med sig en kompis och rida ut. En trygg häst i täten. Fatta gärna galoppen i uppförsbacke då är det mindre chans att unghästen orkar bocka.

Varför går unghästar bakom lod? Jo för att dom inte är tillräckligt starka att bära sig i en korrekt form ännu. När man bromsar för att bryta av brukar nosen hamna bakom lod eftersom unghästar inte har lärt sig till 100% vad de ska göra eller om de är pigga, då ger dom efter för tygeln men fortsätter springa.

Kom ihåg att alla hästar är mjuka i munnen innan någon förstör dem!


Det var på tiden ...

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 13:52:52
Äntligen har jag hittat orangea boots, tacka vet jag Ponny Prakt! Dessa är av märket Davis dessutom, jag har dessa i limegrönt och silverglittrigt sedan innan. Nu fattas bara det orangea BR schabraket, någon som vet vart det finns att beställa?
Varför är det så himla svårt att hitta rolig utrustning med lite färg? Allt är brunt, marinblått, svart och beige ... visst fint, men man kanske inte alltid vill vara tråkig?Jag känner även ett stort måste-ha begär för de orangea ridbyxorna, åh! Jag älskar verkligen att bära extremt fula färger som drar blickar till sig just för att .. ja, det är fult :D
Jag känner på mig att ni snart kommer se mig och Claudia i orangea lindor, schabrak, boots, ridbyxor och något svart upptill.Bildbomb!

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 13:25:30

Här kommer en liten bildbomb på Cupido från igår som Ingrid fotat. Han skötte sig jätte bra.

Jag longerade honom när det var två hästar till i ridhuset. Det har vi aldrig gjort förut, så han var lite spänd och hög i formen. Han skulle ju givetvis visa upp sig också, så han sprang runt och sprätte med benen i svävtrav och lyfte svansen och blåste lite i närborrarna som en arab, haha så söt var han! Men efter en stund lugnade han ner sig och vart avspänd.

I ridningen var han jätte duktig. Då hade de båda andra hästarna gått ut så vi var själva. Så fort Mamma inte gick med längre så ville han trava. Han tycker det är så himla kul! Vi travade flera varv på raken idag, haha jag glömde helt och hållet bort mig! Jag var så inne i ”ridningen” för det var så rolig att jag glömde bort helt enkelt. Inte för att han tar någon skada av att trava tre varv på raken men jag brukar trava en lång sida åt gången vanligtvis.


eh, ville du ha denhär matte? (A)


Gud vilken snygging! Han är alltid här så fort jag är i ridhuset ;)


Letar sadel

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 12:18:15

Vi har lånat en ”unghästsadel” till Cupido av en i stallet. Den är rätt smal, minns inte vilken vidd den är dock. Men den är uppenbarligen inte tillräckligt smal för honom eftersom den hamnar i framvikt. När sadeln hamnar i framvikt gör också ryttaren det, vilket inte är så bra om han får för sig att bocka eller lägga på en tvärnit. Så nu letar jag ny ”unghästsadel” med det menar jag en billig skräpsadel som man inte behöver vara rädd att den ska få sig några repor. Med skräpsadel menar jag inte att bommen får vara av eller stoppningen hopptovad eftersom hästen far illa då men den behöver inte vara fräsh och fin. Någon som vet en billig skräpsadel till salu, smal i bommen?


Favorit i repris

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 03:00:47

Rutan går mig på nerverna ...

Datum: 2010-11-17 ~ Tid: 02:25:28
SJÄLVKLART funkade det inte att lägga in reklamen från till exempel Bloggerfy eftersom den innehåller Javascript.
Hittade information om rutan som så gärna poppar upp så fort reklamen kodas in på sidan.
Betyder detta att jag aldrig mer kommer kunna lägga in reklamen, eller måste jag anlita någon så vi blir av med javascriptskiten!?

Tisdag

Datum: 2010-11-16 ~ Tid: 23:32:01

Idag har jag ägnat nästan hela dagen åt att försöka få ordning på bloggen, vilket tydligen har lyckas NU .. det var på tiden! Bara reklamen kvar, börjar det knövla när den är på plats så börjar jag nog seriöst gråta, haha!

I eftermiddags skrittade jag ut en stund på Claudia, Quillen fick också följa med som en liten hund i grimskaftet efter, så söt! Efter det tog jag moppen till Valåsen och fotade Annie och Lego, samt Linn och Cupido. När jag skulle hem startade inte moppen, som vanligt, så jag blev kvar där en stund innan jag äntligen fick fart på den och tog mig hemåt och kvällsfodrade.

Nu ska jag gå ut till mitt hus, dra på spotify i bött och trycka i mig lussebullar och trocadero! Ska även finslipa på bloggen och sen plugga. Hann inte plugga någonting idag på grund av bloggstrulet. Fast ibland kommer oviktiga saker före viktiga ... som bloggen före plugg. Nej pluggandet tar jag inatt, har ändå inte planerat att sova, då kanske jag kommer i säng i någorlunda tid imorgonkväll ;)


Krångel..

Datum: 2010-11-16 ~ Tid: 23:26:45

Försöker ladda in bilderna som fotades i stallet idag men det strular. Så inlägget med bilder och lite info om ridpassen får vänta tills i morgon. Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid Hero och kolla på NCIS. Gillar det programmet, lätt tittat och kul.
Karta

Datum: 2010-11-16 ~ Tid: 21:21:00
Många har undrat hur långt jag har mellan stallet, hemma och ridhus. Det ser långt ut på kartan men mellan stallet och hemmet har jag 1,8 km (3 min i bil) och mellan stallet och ridhuset 3 km (4 min i bil). Skulle man ta en promenad hemifrån till stallet tar det cirka 10 minuter, inte speciellt långt alltså :)
Hur långt har ni mellan hemmet, stallet och ridhuset? Ni kanske har allt på samma ställe?


Hunden – människans bästa vän

Datum: 2010-11-16 ~ Tid: 17:15:44
Så sant så sant! Hero är världens goaste! Han håller mig ständigt sällskap. Han tröstar mig. Han har en otrolig personlighet, både tillgiven och självständig. Han SKA flytta med mig när jag flyttar hemifrån, när nu det blir av haha.


 


Då tar vi det igen

Datum: 2010-11-16 ~ Tid: 16:20:46
Mycket tjat om bloggens fungerande idag, men nödvändigt för att allt ska funka. Ingen vill ju gå in på en blogg som strular, eller hur? Och eftersom att jag har mycket att göra vill jag få det ur världen då det är jag som fixar med allt som har med bloggens fungerande och design att göra så måste jag göra såna här inlägg för att ta reda på hur det funkar för er.

Det jag undrade var om "skriptrutan" fortfarande kommer upp eller om det tar flera minuter innan sidan laddas, inte om headern var halv, att allt ligger åt vänster eller att texten var vit för den är gjord så då jag inte vill pilla på designen om det inte funkar ändå och ändå behöver göra om gång på gång.

Nu funkar allt som det ska på alla mina datorer här hemma som har Internet Explorer, så jag antar att det funkar för alla er också? Problemet låg i javascriptet hos annonsörerna, alltså i reklamen så jag har tagit bort allt sådant nu och ska försöka koda om hela bloggen ikväll. Hoppas ni har tålamod även fast bloggen ser förjävlig och rörig ut just nu. Säg gärna till så fort ni stöter på något problem så slipper bloggen bli full av inlägg som dessa :)

Funkar det nu?

Datum: 2010-11-16 ~ Tid: 14:21:40
Ursäkta den extremt fula designen men vi behövde ta bort den nya eftersom den strular för jättemånga.
Funkar allt som det ska när vi har denna design eller kommer "skriptrutan" fortfarande upp? Tacksam för svar så vi kan fixa det så fort som möjligt.

Hästskärare

Datum: 2010-11-16 ~ Tid: 13:43:24

Jag har funderat på en sak angående hästskärare. Jag tror faktiskt att det är delvis är media som bidrar till det ökade antalet hästskärare. Just därför att det skrivs så himla mycket om hästskärare i tidningar, på internet och det pratas även en hel del om det på tv.

Jag tror att fler kommer på den idiotiska iden att utföra detta om de hör om många andra som gör det som även kommer undan med det. Tror inte ni det? För om dom visste att de som skär hästar nästan alltid åker fast då skulle dom ju bli väldigt tveksamma och kanske låta bli. Men eftersom media gå ut med att man nästan aldrig får fast i gärningsmännen så blir dom självsäkra och beslutar sig för att utföra dessa dåd.

Jag tycker att det är fruktansvärt att människor ens kommer på dessa saker. Hur f*n kan man vara en sån idiot?


Svar på frågan

Datum: 2010-11-16 ~ Tid: 13:27:31

Rätt svar på frågan angående vilket program jag och mamma pratade om var: Ung och bortskämd. Eftersom den som var allra först med att gissa rätt inte hade med sin blogg så kan jag tyvärr inte länka dig. Näst snabbast var: http://lizas.blogg.se/


Men mamma och jag skojade bara lite med varandra, hoppas jag haha? Jag hjälper till med hushållsarbetet hemma ibland om det behövs och det är inga konstigheter. Kände att jag måste förklara mig så att ni inte tror att jag är sådär blåst som vissa av soporna i programmet hehe!


Veckoschema

Datum: 2010-11-16 ~ Tid: 10:14:20
Jag brukar alltid skriva upp ett schema för hur träningen under en vecka ska se ut med Claudia. Man får bättre översikt, har lättare att planera och kan dessutom se om det blivit för mycket ridning i ridhus, utomhus eller vila på sistone. Ibland blir det ändringar beroende på dagsformen och känslan och ibland följs schemat. Jag är alltid noga med att iallafall rida ut minst två dagar i veckan och låta henne vila eller promenera en dag, men ibland görs undantag.


Såhär ser veckans schema ut:

Måndag: Ridhus
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Ridhus
Torsdag: Promenad
Fredag: Uteritt
Lördag: Ridhus
Söndag: Första träningen

Hur gör ni? Gör ni scheman, eller "rider ni bara"? Misstolka inte uttrycket :)

Hjälp?

Datum: 2010-11-16 ~ Tid: 08:59:26

Jag sitter här och knövlar med bloggen. Jag får seriöst aggressionsutbrott när det är något som spökar med datorn. Typ som nu när den där förbannade rutan kommer upp ... eller ja, det gör den inte längre för jag kan inte ta upp bloggen utan att hela datorn hänger sig och jag tror jag blir galen snart. Är det något som smitit in i kodmallen som gör detta eller vad ska man göra för att åtgärda problemet? "Fix it" funkade inte för mig, behöver jag byta webbläsare? Dock betyder ju inte det att det funkar för alla, utan bara för mig.
Tacksam för all hjälp, vad ska jag göra för att bloggen ska funka som vanligt?

Ni får gärna skriva om allt funkar som vanligt för er, och om det inte funkar .. vad är fel?


EDIT: Problemet är fixat då jag laddade ner Google Chrome och vips så funkade allt galant! Använder du IE och fortfarande har problem med bloggen (och även andra sidor) kan du enkelt ladda ner Firefox HÄR, eller Google Chrome HÄR. Två mycket smidigare, säkrare och bättre webbläsare så jag rekomenderar dem verkligen före IE.
Dock får ni gärna säga till om ni fortfarande har problem med bloggen så ska jag försöka lösa det. 


Vad är det för fel!?

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 22:48:32

Sedan bloggdesignen uppdaterades kan jag inte få upp bloggen utan att denna ruta kommer upp vilket är sjukt irriterande. Någon som vet varför den kommer upp?Gissa programmet?

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 21:32:06
Haha gissa vilket program jag och mamma pratar om på denna msn konversation? Den som först gissar rätt får en länkning till sin blogg.Här har jag bildbevis på att det började blöda på mitt stackars finger. Jag diskade 4 timmar när jag jobbade på Valsverket, dä ni ;)

  


Tv tajm!

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 21:06:10
Ska slå mig ned framför tvn nu och kolla på Svenska Hollywoodfruar. Tycker det är rätt kul, dock skämmer ju vissa verkligen ut sig. Men Maria är ju grym! Någon mer som brukar kolla?

 


Bilder från idag

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 20:42:32
Idag åkte vi till ridhuset på grund av vädret. Jag hade egentligen tänkt mig att rida ut, men det får vi ta imorgon istället och hoppas på uppehåll. Jag är riktigt nöjd med Claudia idag också, tycker att hon har blivit mycket mer uppmärksam och observant för skänkeln. Problemet med stödet i vänstertygeln kvarstår fortfarande men det är bara att jobba vidare och förhoppningsvis få bra tips på övningar som underlättar på söndag.


Bluff

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 19:50:20
Haha på tal om det tidigare inlägget idag. Där jag påstod att jag skulle galoppera och även hoppa Cupido i kväll? Jag kan avslöja att jag har precis varit och gjort det, och det gick jätte bra! Haha nej då! Jag skojade bara! Han är inte klar för det än på länge.
Ville se hur många tjuriga och icke genomtänkta kommentarer som skulle pluppa in och hur noggrant ni läser mina andra inlägg. Läser ni vad jag brukar skriva så hade ni fattat på en gång att jag inte var seriös. Dom som känner mig fattade ju direkt att jag drev :D

Hoppas ni inte vart tjuriga, var bara en kul grej lixom, hihi! (fniss)

 


Bilder från gårdagen

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 19:38:52
Här kommer bilder från longeringen med Cupido igår. Jag tycker att han är fullständigt bedåranden, speciellt på närbilden framifrån :’)<3


Det är föresten ett Mia's schabrak som lilla Cupido fått på sig nu, tyx?

 


Tack

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 19:04:40
http://treryttare.blogg.se har skrivit ett gulligt inlägg om oss, kolla in det här!

Tack så mycket!


Jag älskar att matcha!

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 17:51:19
Här kommer dagens outfit, lite annorlunda ... men jag gillar den starkt! Skulle vilja toppa outfiten med någon gul detalj på ridbyxorna och ett gult swarovskipannband samt gula boots.


Hjälm: Champion Showring
Handskar: Ullared
Tröja: Cubus
Ridbyxor: Ullared
Stövlar: Cavallo Weltmeister
Sadel: Kentaur Electra
Stigbyglar (med bling): Mauds Sadelmakeri
Sporrar och sporremmar(med bling): Mauds Sadelmakeri och Hööks
Träns: Hööks
Pannaband: Swarovski
Lindor: Horze
Schabrak: Horze
Paddar: Mia's

Förslag på någon mer ful färg som skulle passa Claudia?

Pappa och jag i stallet

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 16:45:00
Pappa och jag har varit uppe i stallet nu. Jag mockade åt Lillan. Körde ut 60l vatten till hagen med min H2gO Bag. Fixade ca 33kg hö till hästarna. Braven (Morgon: 2,5kg. Lunch: 2,5kg. Kväll: 3kg.), Lillan (Morgon:  4kg. Lunch: 4kg. Kväll: 7kg.)& Cupido (Morgon:  3kg. Lunch: 3kg. Kväll: 4kg.) Dom äter ju inte lite precis. Jag fixade även kraftfoder till dem. Sopade gången. Sista och tyngsta var det att flytta presenningen som hösilagebalen stod på. Presseningen var täckt av 1dm lera, hästskit och nersmutsat hösilage. Jag fick gräva mig ned till pressningen och sedan dra och lirka ett bra tag innan den gav med sig.
Jag fick hjälp av pappa med att mocka till Cupido och Braven. Pappa är pedant = överdrivet noggrann. Så det tog sin lilla tid men j*k**r va rent och fint det blev. Cupido är ju som ni ser lite tunn och därför lassar vi på ganska friskt med mat till honom, och en hel del blir inte uppätet utan nedtrampat i boxen. Eftersom han ändå inte äter det gamla höet brukar inte jag och mamma bry oss om att ta ut det varje dag utan det fungerar som underlag. Men pappa skulle ju självklar sila bort vart enda hö och hösilagestrå, vilket jobb!

Här kommer några bilder på Lillan, Cupido och Braven från stallet.

Brukar era pappor följa med till stallet ibland? :)

 


Bilder från i våras

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 16:00:00

 

Fyy vilket väder det är idag!? Det har spöregnat hela dagen och nu börjar det redan bli mörkt .. hatar hösten. Jag hade tänkt rida ut idag men med tanke på vädret får det bli ett lugnt pass i ridhuset istället. Nu är även vaccineringen klar och vi kan köra igång på riktigt, dock jobbar jag hela nästa helg också, men jag ska försöka rida tidigt på morgnarna då. Jag har ju första träningen för Anna Aneheim inplanderad på söndag! Det ska bli så roligt, det är ju nästan 10 månader sedan jag tränade med Claudia sist och sista starten gjorde vi i början på mars. En evighet sedan alltså! Just nu sitter jag och tittar igenom gamla bilder och blir lite peppad till att komma tillbaka dit vi var i början av året.

Åh, visst var hon fin då?
:')

 


Gårdagens ridpass

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 14:31:47

Hann aldrig skriva om ridpasset med Lillan igår ju. Men det gör jag nu i stället. Hon var jätte trevlig, verkligen samarbetsvillig och framme för hjälperna. Mamma tog några bilder när jag red fram. I slutet av passet så satt jag ihop henne och fick igång bakbenen, hon vart superhärlig då. Jag travade i båda varven utan stigbyglar, dä ni! Dom som har sett henne fattar vad jag menar.

Som ni ser så matchar jag inte varje dag hemma utan har lite randomshit bara. Det går det med, men är inte på
långa vägar lika snyggt så klart.


Idolbild

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 13:02:09

Jättefin idolbild inskickad av: http://rebeccatengstrom.blogg.se
Synsam

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 12:35:17

 

Jag kom nyligen hem från synsam. Jag var där och provade ut linser eftersom jag börjat se ganska dåligt. Tycker det var en väldigt obehaglig känsla när linserna sattes in och togs ut, ush! Ska tillbaka dit på måndag för ”fortsättning” ska prova lite fler sorter och även lära mig att stoppa i linserna själv, läskigt, haha nej då. Eftersom jag har ganska torra ögon på grund av de antidepressiva tabletterna jag äter så ska jag ha silikonlinser som släpper igenom mycket syre och håller ögonen fuktiga. Vad föredrar ni, linser eller glasögon? (ni som har det alltså)

Jag är föresten sjuk: förkyld, ont i halsen m.m.

I kväll tänkte jag prova att hoppa med Cupido uppsutten och ta lite galopp på långsidorna eftersom det gick så bra med traven i går.

 


Sista chansen!

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 12:20:58
Nu har ni chansen att tillsammans med dressyrmupparna.se och cavallionline.se vinna en H2gO Bag!

Tävlingsreglerna är enkla:

-Gilla cavallionline.se på facebook genom denna länk ( http://www.facebook.com/#!/pages/CavalliOnlinese/215581359244 ) eller genom att söka i sökrutan.

-Lägg upp bilden nedan på din blogg/bilddagbok/facebook samt länka till http://dressyrmupparna.se. Du som inte har blogg etc kan ändå delta, men för de som lägger upp bilden samt länkar ökar vinstchanserna.

-Besvara frågan: Vilken produkt eller varumärke tycker du saknas hos www.cavallionline.se?

För att vi ska veta att just du är med och deltar vill vi att du besvarar ovanstående fråga i kommentatorsfältet, samt hänvisar till din blogg/bilddagbok/facebook så vi kan kolla upp vart bilden och länken finns. Har du ingen blogg/bilddagbok/facebook vill vi att du skriver detta. Glöm inte att Gilla cavallionline.se på facebook! Tävlingen avslutas måndagen den 22 november, vinnaren dras slumpvis ut, presenteras här och kontaktas via länken ni hävisat till. Lycka till!

Glöm ömma armmuskler och våta byxor när du bär tunga vattenhinkar dit slangen inte räcker. Lösningen heter H2gO vattenbag och är en helt ny produkt. Den har fått flera utmärkelser för sin innovativa design.

Så här enkelt gör du:

 1.    Lägg H2gO vattenbag på antiglidmattan, som följer med, i skottkärran.

 2.    Öppna pipen och fyll vattenbagen. Den rymmer upp till 80 liter.

 3.    Stäng pipen och kör skottkärran där du behöver vattna.

 4.    Öppna pipen och höj skottkärran så vattnet rinner ut.

 5.    När du är färdig så viker du enkelt ihop vattenbagen till nästa gång du behöver använda den.

 Passar lika bra i stallet som i villaträdgården. Och på alla platser där slangen inte räcker till.

 Storlek: 100 cm x 70 cm.


Video från igår!

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 10:14:31

Här kommer filmen från igår! Jag valde att inte lägga till musik utan i stället spara ljudet från videon. Så att ni kan höra när jag pratar lite med Cupido och sådär. Vet nämligen att det fanns önskemål om det.

Gör mig glad genom att kolla på videon och slänga in en trevlig kommentar! :DHan gapar nån gång då och då, men jag lovar jag är jätte mjuk i handen. Tror han gör det för att han inte är helt van och bekväm med att ha bett i munnen ännu?


Tandläkarbesök

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 08:31:55

Kom precis hem från folktandvården. Var där på undersökning. Gick väll inte sådär himla bra, dom hittade nya hål…och dom har redan lagat 9 olika tänder med upptill tre hål i vissa av dem. Men nu är det slut med godis då kanske det slutar att bli hål också.


Första traven utan ledare!

Datum: 2010-11-15 ~ Tid: 00:05:20

Idag har jag travat helt själv på Cupido för första gången! Han var så duktig! Sitter här och studsar av glädje, är verkligen overhappy haha. Sjukt att man kan blir så glad för något så litet, men jag kan inte förklara känslan riktigt, jag är bara jätte glad!

Nu börjar vi från början. Jag longerade några minuter och bytte varv då och då som vanligt. Han har svårare i höger varv än vänster så jag får smacka på lite i höger så att han behåller takten och formen. Efter att vi longerat så plockade vi av inspänningstyglarna och jag satt upp. Vet inte om jag glömt berätta? Men jag har hur som helst börjat sitta från stigbygeln nu, dock uppifrån pall men ändå. Mamma ledde oss ett par varv sen red jag själv, red mest runt fyrkanten. Men la några volter samt volter tillbaka. Sen provade jag helt enkelt att spänna vaden sammtidigt som jag sa: trava. Samt gjorde några låga smackningar. Då började vi trava, bara jag och Cupido! Jag tror att han gjorde ett försök till en minibakut eller något liknande men det ser ganska misslyckat ut, mamma filmade så jag ska visa er haha. Han var så söt så! Efter en liten stund kom han på att det här med att trava utan ledare var ju skitkul! Så då fattade han galopp lite oväntat haha. Jag bröt dock av på en gång eftersom han inte är redo att galoppera med ryttare då han inte har styrkan och bärigheten. Sen racede han på ganska raskt i traven och jag är väldigt rädd om munnen så jag gjorde lite halvhalter men ville inte ta till några drastiska åtgärder så han fick trava på nått varv i lite övertempo tills han lyssnade på mina små halvhalter och det gick ju också bra.

Oj nu blev det mycket text, hoppas ni står ut! Kompenserar det med många bilder ;)
!

Datum: 2010-11-14 ~ Tid: 23:26:22
Mer info kommer! :D
Veckans outfit

Datum: 2010-11-14 ~ Tid: 22:29:32

Bäst matchad var http://ponnytvillingarna.blogg.se/.


Info

Datum: 2010-11-14 ~ Tid: 21:01:36
Här kommer ett par bilder till och en ytterst kort filmsnutt från idag. Jag hade glömt att tömma minneskortet så det blev inte många sekunder som hamnade på film.

Solis är en Svensk ridponny (korsning Svenskt Halvblod – New Forest) född 2001, 147,5 cm i mankhöjd.
E. Valentin Bello Sun ue. Cyrill. Detta är en ponny med mycket stor häst-inslag. Han har en hög ridbarhet och tre mycket goda gångarter. Bra skritt, god takt i traven med riktigt bra ökad trav och en rund och fin galopp. Otroligt mjuk och stadig ponny med lagom motor. Solis har även lätt för sidvärtsrörelser samt skolor. Han hoppar också bra, tävlad LB hoppning.

Svaret på det många undrar är, att jag ska låna honom. Jag kommer att ha honom i Valåsen (samma stall som Linn). Vilket betyder att jag har hästar i två olika stall och kommer få dubbla ut-/insläpp ett par dagar i veckan. Jag sköter allt i mitt egna stall och utöver det kommer jag självklart behöva ta fodringar osv i Valåsen. Helst av allt ville jag bygga en till box i  mitt stall men det går tyvärr inte att lösa då min moster flyttar dit med sina hästar snart. Han kommer den 1 december och innan det ska jag åka till Laxå och rida honom ett par gånger. Under 2011 kommer jag att tävla både Solis och Claudia samt rida min mosters sto, hennes unghäst och sköta Quillen. Fullt upp med andra ord.

Ridbilder

Datum: 2010-11-14 ~ Tid: 17:37:25
Nu har jag precis kommit hem efter att ha ridit Solis och tagit in Claudia och Quillen.
Det kändes som jag hittade knapparna lite bättre idag och jag ska dit snart igen och rida honom, så det kommer nog bli super detta :) Det kommer fler bilder lite senare, nu ska jag iväg och fira fars dag.


Vaken!

Datum: 2010-11-14 ~ Tid: 14:04:03
Kom hem halv 3 igår och vaknade inte förens nu (14:00) hehe wupps! Ska försöka få i mig något ätbart och sedan kolla på lite skolarbeten, hörs senare (:


Ingrid hissar

Datum: 2010-11-14 ~ Tid: 13:15:00
Gallop Schampoo. Ett schampoo med färgextrakt som förstärker hästens färg och ger en blank hårrem. Själv använder jag mig av schampoo för svarta hästar, och jag märker verkligen skillnad. Någon mer än jag som testat detta underbara hästschampoo?


Grå/Skimmel     Brun           Svart/Mörkbrun         Fux            För vita tecken.
Söndag

Datum: 2010-11-14 ~ Tid: 12:03:30
Nu är det äntligen helg! Många klagar på uppdateringen den senaste tiden, men ni får ha överséende med att hästar, skola och jobb faktiskt kommer före bloggen.

Nu ska jag ner till stallet och ordna allt, sen ska vi åka iväg och rida Solis. Jag förbereder ett par tidsinställda inlägg åt er under tiden :)Linn <3 bubbelbad

Datum: 2010-11-13 ~ Tid: 15:03:23

Det ska bli skönt att krypa ner i bubbelpoolen efter några kyliga timmar i stallet.
Lördag

Datum: 2010-11-13 ~ Tid: 14:48:02

Är hem från stallet nu. Idag släpptes Lego ihop med Lillan och Cupido. Det gick väldigt bra och vart inga speciellt dramatiska scener. Dom stod nöjda och mumsade på sin hösilagebal. Kanske ha glömt berätta det? Men sedan några veckor tillbaka (2-3) har Lillan och Cupido haft en hösilagebal i hagen så att dom kan äta hela tiden under dagen. Tycker det är riktigt bra, så länge man inte har en häst som har väl lätt att lägga på sig eller är känslig ( t.ex. fång). Har dom fri tillgång får dom garanterat sitt tuggbehov tillfredställt och har något att syssla med på dagarna.

Skrittade barbacka på Braven idag. Gissa om han blev glad? ÖVERLYCKLIG! Han har vilat ca 1 vecka och är så pigg att han försöker krypa ur skinnet. Han små reste sig, bockade, skuttade och sköt rygg för att han inte visste vad han skulle göra med sin överskottsenergi. Efter 3-4 varv av småskutt m.m så lugnade han sig så pass att han fick lång tygel. Sen gled vi bara runt och mös tillsammans.


Som jag tidigare nämnt att jag skulle göra så satt jag på Cupido idag. Longerade först och det gick jätte bra! Han har jämn takt och går relativt stadigt i en bra form. Har börjat sätta inspänningarna ovanför stigbyglarna när dom är upphissade så att inspänningen inte ska flaxa så och när det sitter vid sadelgjorden är jag rädd att han ska kunna trampa igenom med ett framben. När jag ”red” på honom så gick mamma med runt fyrkanten med grimskaft. När vi skulle trava så tror jag han blev lite förvånad när jag försiktigt tryckte med skänkeln efter som han inte har blivit riden på så länge. Han hoppade rakt upp i luften och slog upp huvudet så jag vart nockad, haha! Mina käkar smälldes ihop med en bit utav kinden i mellan tyvärr, så det blödde en del. Det vart en rejäl stöt mot bröstkorgen och halsen så det vart ganska ömt en stund. Just nu svider det bara lite i kinden och ömmar på ena sidan av underkäken, den känns lite stel lixom. Efter det lilla skuttet så hände det inget mer och vid nästa travförsökt skötte han sig exemplariskt och sökte sig neråt med krökt nacke. I slutet så skrittade jag själv på honom. Han försökte hela tiden gå tillbaka till mamma och ”tryggheten” som han är van vid. Så när vi var på väg åt motsatt håll vände han och travade fram till henne, så söt! Men då ledde jag lite med yttertygeln och sen skrittade vi några varv själva innan jag slutligen hoppade av.

Från 5 på eftermiddagen till 2 i natt ska jag jobba på valsverket så det blir lite dålig uppdatering i kväll eftersom både Ingrid och jag jobbar då. Men det tar vi igen i morgon.Bloggar mer imorgon

Datum: 2010-11-13 ~ Tid: 14:31:15
Förlåt för min dåliga uppdatering, men jobbet tar all tid denna helg. Började 10 imorse, har en rast på två timmar nu, börjar klockan 16 och jobbar till cirka 02-04. Imorgon lovar jag att uppdateringen blir bättre, med bland annat bilder och film på Solis :)

Hemma

Datum: 2010-11-13 ~ Tid: 03:39:31
Nu kom jag precis hem från jobbet. Idag blev det 14 timmars arbete, men nu är det äntligen dags att sova, börjar om 6 timmar igen :)

Happy to day :)

Datum: 2010-11-12 ~ Tid: 21:57:56

Kom precis hem från stallet. Har öst en massa skit under tiden som mamma fixade mat och promenerade med Braven. I morgon ska Cupido börja aktiveras igen efter nästan 2 veckors vila. Jag ska bara longera honom ca 10min och sitta upp och skritta något varv på fyrkanten är tänkt. Sen på söndag ska vi göra om samma procedur fast då är det mammas tur. Hoppas ni har haft en bra fredagskväll :) Det har jag, och känner mig en smula mer hoppfull och glad än jag gjort på sistone men det vänder väl snart igen… Nu ska jag i alla fall krypa ner i sängen och titta på film, vi hörs!


Hihi, bjuder på min favoritbild!^^


Kalas på G

Datum: 2010-11-12 ~ Tid: 16:16:16

Har precis klätt om och fixat mig nu. Vi ska åka iväg till Farmor och farfar på 70-års kalas. Hela släkten och alla deras vänner kommer dit så dom har hyrt en lokal så att alla ska få plats. Det är lite jobbigt att gå på kalas när man inte får äta kakor och tårtår men men.. man kanske kan gör ett liiitet undantag idag hihi. Jag bara älskar sötsaker, gör ni?:D

Datum: 2010-11-12 ~ Tid: 14:18:19
Just nu är jag hemma på en liten paus från jobbet där jag började klockan 10 imorse, jag börjar eftermiddagspasset klockan 17 igen till cirka 01. Imorgon jobbar jag också, dock ännu längre. Ser fram emot den lediga söndagen! Då ska jag ta en rejäl sovmorgon och på eftermiddagen ska jag åka till Laxå och rida Solis. Den 1 december tar vi hem honom, ska bli riktigt kul! Så framöver kommer jag att ha tre hästar :)
Film från första provridningen:


Var tacksamma för era mammor!

Datum: 2010-11-12 ~ Tid: 12:06:56

Tänkte skriva ett litet inlägg om min Mamma eftersom är så stor del i mitt liv.


Hon heter Gunilla Ingvarsson och är 43år. Hon red och tävlade när hon var yngre men har aldrig haft egen häst. Hon tävlade Philiac som ungponny tills han blev 7år i LA-klasser med bra procent. Eftersom reglerna ändrades för ungponnybedömning så har hon inte tävlat Braven någon med deltog i en programridning där det gick bra. Hon rider mina hästar någon dag i veckan när det passar. Förut brukade vi rid ut en del ihop på Philiac och Braven tillsammans. Nu rider hon även lite på Lillan och snart ska hon sitta på Cupido för första gången. Mamma har varit med och ridit in och till ett antal hästar och ponnysar.

Min mamma hjälper mig i stallet så att jag ska både orka och hinner, vilket jag tycker är jätte schyst! Hon mockar och fixar mat när jag rider och ibland kör vi ombytta roller och vissa dagar åker jag upp själv med moppen. Om jag har mycket i skolan eller är sjuk så åker hon upp själv till stallet och mockar samt rider hästarna. Hon kör mig till träning och tävling. Hon kollar även ut vilka tävlingar vi ska åka på och anmäler dit. Hon stöttar och hjälper mig för att hon vill att det ska gå bra för mig, vilket jag är väldigt tacksam för.

Min mamma är lika shoppinggalen som mig och köper ofta hästsaker vi internet. Så var och varannan dag ligger det ett paket på min plats i köket, redo att öppnas av mig. Hennes stora passion är hästtäcken! Vi har till 99% bara bucas och horseweartäcken (Rambo, Rhino & Amigo) som är de bästa, och därav priset.

Hon håller ordning på alla datum för skoningar, vaccinationer, massagebehandlingar, träningar, tävlingar med mer. Samt allt jag ska göra t.ex. behandlingar, terapi, undersökningar m.m.

Mamma tar alla fodringar på morgonen för att måste gå upp kvart i 6 för att hinna till skolan (pendlar). På helgerna är jag så trött efter veckan, då jag vill ha sovmorgon. Hon är ändå alltid vaken på morgonen och stället gärna upp. Men om hon vill sova någon enstaka gång så tar jag fodringen då så klart. Hon eller pappa åker även på sina lunchraster för att fodra lunch i  stallet.

Jag uppskattar verkligen min mamma, det är hon som gör det möjligt för mig att hinna och orka med allt, både med hästarna och resten av mitt liv. Hon gör även livet roligare för hon är väldigt omtänksam och hittar alltid på roliga grejor. Men självklart tjafsar vi och bråkar ibland, som alla andra? Oftast är det på grund av att jag vill ha allt utfört på mitt sätt i stallet med mina hästar. Vi har delade meningar om hur petig man behöver vara ibland. Men det brukar inte dröja innan vi är sams igen.

Hon stället även upp och både filmar och tar kort när jag rider hemma, tränar och tävlar. Hon kan dock inte ställa in kameran manuellt själv men det fixar jag så är det bara att klicka hej villt för henne så bilder det alltid några bra bilder.

Tack för att du finns för mig!


Nya ridbyxor

Datum: 2010-11-11 ~ Tid: 21:27:30

Fick ett par nya helskodda ridbyxor av mamma igår som jag invigde idag. Dom är verkligen jätte sköna och sitter as bra! Greppet på dem är suveränt! Har aldrig haft bekvämare helskodda ridbyxor. Dom är väldigt mjuka och stretchiga. Märket på dem är för mig tidigare helt okänt: Moorken, men jag rekommenderar dem varmt!


Hur gamla är ni?

Datum: 2010-11-11 ~ Tid: 17:26:19
Inom vilken åldersgrupp är du som läser vår blogg?
Photoshop

Datum: 2010-11-11 ~ Tid: 16:52:14

Jag har äntligen börjat komma på hur photoshop fungerar! Lite gran i alla fall, haha! Det jag kan har jag lärt mig genom att titta när Ingrid redigerar och sen har jag provat mig fram lite också.

Resultatet blev väl inte så tokigt ändå?


Vinterbilder

Datum: 2010-11-11 ~ Tid: 14:16:11
Jag kom precis tillbaka från stallet efter att ha tagit en promenad dit och tillbaka, hurtigt! Har även bokat in vaccination för influensa, stelkramp och botulism imorgon bitti vid 9. Just därför får Claudia vila idag också, känns ingen större mening med att rida idag när hon vilade igår och i förgårr, samt att hon måste vila ett par dagar efter vaccinationerna. Då passade det ju bra att jag fick jobb inbokat hela helgen, börjar klockan 10 imorgon bitti och jobbar till inpå natten. På lördag jobbar jag också, det blir 1100 personer som det ska dukas till och diskas åt då det är 3-rätters. Har hela helgen fullbokad om man säger så, dessutom ska jag hinna med stallet och skolan. Stressigt, men vill man ha extrapengar då får man slita röven av sig.

Claudia och Quillen fastnade på ett par bilder, visst är dom söta? :')
Hiss

Datum: 2010-11-11 ~ Tid: 14:06:56

Jag har själv en sånhär hinkhållare och kan lätt rekommendera den. Den är praktisk att ha med sig på tävling om hästen sover över på ett meeting. För i tävlingsboxar finns inga krubbor eller vattenkoppar. Det bästa med denhär hinkhållaren är att hästen inte kan skada sig på själva kroken eftersom det är en cirkel över den som gör att hästen inte kommer åt den. Har sett ett flertal hästar som fastnat med näsborrarna i vanliga karbinhakar och då självfallet fått panik och ryckt sönder mulen.

Detta är alltså både en billig försäkring och även ett smidigt redskap.


Någon mer än mig som har sån?


Var med och tävla du också!

Datum: 2010-11-11 ~ Tid: 12:33:02

Glöm inte att skicka in ditt bidrag till ”årets roligaste” innan det är för sent! Snart påbörjas finalen nämligen. Vinn biljetter till Skandinavium horse show och specialdesignade rosa hästprylar!

Här kan du se alla bidrag: "Årets roligaste!"
Claudia Look-Alike?

Datum: 2010-11-11 ~ Tid: 12:18:45
Visst påminner dom väldigt mycket om varandra!? Dock spegelvänt. Den andra hästen fick jag syn på när jag kikade runt på hästnet och jag var tvungen att titta till en extragång.
Filmklipp

Datum: 2010-11-11 ~ Tid: 11:18:31

Här kommer ett kort filmklipp från när Cupido longeras med inspänning för första gången. Inspänningen är dock väldigt löst fast spänd eftersom han inte är van, men den fyller ju sin funktion ändå (att han söker sig neråt och jobbar med ryggen). Tror att vi ska köpa en gummisnodd i stället, eftersom dessa inspänningar flaxarrunt så. Tycker han sköter sig riktigt bra, med tanke på att det är andra eller tredje gången han blir longerad i sitt liv. Det är dock långt ifrån en korrekt form han går i, men det tycker jag inte att man kan förvänta sig att han ska kunna göra ännu.
(:

Datum: 2010-11-11 ~ Tid: 00:25:31Jag fick pris för årets SM-ryttare. Mamma fick pris för årets ponnymamma, med övergång till storhästmamma. Förra året blev hon årets chaufför hehe (A). Maten smakade kanon och det var trevligt att småprata lite även om man inte hann prata med alla man skulle vilja. Förläsningen var även väldigt intressant.


Debuter

Datum: 2010-11-11 ~ Tid: 00:19:27

Kom på iden att skriva lite kort och lägga ut en bild från varje debut Braven har gjort i dressyren som en kul grej, hoppas ni gillar det (:
14 Juni 2008 startade Braven sin första dressyrtävling. En LC:1 som vi fick 64,81% i och kom strax utanför placering. Denna tävling gick på hemmaplan så att han skulle vara van vid omgivningen. Minns att han var lite spänd och att jag var jätte nöjd att han inte bockat i programmet haha.26 Juni 2008 startade Braven sin första tävling borta. En LC:2 som vi fick 61,1% i och tog en andraplacering i klassen.8 Mars 20009 red vi våran fjärde LC och debuterade i LB. Fick 66% i LCn och placerade mig 2:a, i LBn fick vi 67% och kom på en tredjeplacering med 1p från tvåan.23 Maj 2009 debuterar vi regional LB och vinner på 75%. Passar då på att efteranmäla till LA som vi tidigare aldrig startat. Det blev 77%!7-8-9 Augusti 2009 var Bravens första meeting och vi tog en klass per dag. Regional LA:1 första dagen som vi vann på 69%. Debut i LA:4 som också gick regional, då busade och bockade han så procenten blev 62,19% och vi hamnade i mitten men gick till final. Sista dagen var det final som gick i LA:4 där lyckades vi placera och 3:a på 66,34%.4 Oktober 2009 debuterade vi i LA:P1. Vi fick 68% och kom 3:dje placerade i klassen, samt kvalade till nationell nivå på vårat första kvaltillfälle med 6% till godo!2 April 2010 debuterade vi lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan och lånades in i Dyltabruks div 1 lag. Det var årets första tävling och han var mer vild än tam vilket resulterade i 62,29%. I nästa klass hade han lugnat ner dig lite där fick vi 65% och placerade oss 4:a i våran andra start i LA:P1.9-10-11 April 2010 debuterade vi FEI och även nationell nivå. Det gick både bra och dåligt. I våran bästa ritt fick vi 62,32% vilket är riktigt bra med tanke på hur lite rutin han har/hade.19 Juni 2010 gjorde vi vårat första SM-kval. 64,63% och en femte placering i klassen. Fick 68% av ena domaren.20 Juni 2010 gjorde vi vårat andra SM-kval, 64,35% och en fjärdeplacering.


10 Juli 2010 debuterade vi LA:6 på 68,37% och vann23 Juli 2010 debuterade vi LA:3 på 70,96% och vann13 Augusti 2010 debuterar vi på Elitnivå, Ponny SM i dressyr! Vi fick 61,759%Augusti 2010 debuterade vi FEI’s inledande, det ”lättaste” FEI-programmet som vi hoppade över i farten. Vi fick 61,14% och placerade oss 2:a.25 September 2010 debuterade vi LA:2 på 70,23% och vann.Årets Ryttargala

Datum: 2010-11-10 ~ Tid: 22:33:57
Jag kom precis hem från Karlskoga Ryttarteams Ryttargala. Vi hade foderföreläsning med Peter Odmark från Krafft vilket var väldigt intressant! Åt även Clubtoast och hade utdelning av priser. Jag fick pris som Årest Dressyrmupp, haha ;)

Vi fick med oss tre häften hem, så nu ska jag ägna kvällen åt att läsa .. och plugga!

En av vinterns alla nackdelar

Datum: 2010-11-10 ~ Tid: 13:37:30
Nu när vintern och kylan är här så medföljer ju även det stora problemet med fruset vatten i hagarna, frusna vattenledningar och slangar.

Jag brukar lägga en liten boll i mina vattenhinkar som förhindrar att vattnet fryser vilket jag tycker är smart, istället för att hela tiden behöva slå hål på isen. Dock brukar hästarna sköta det bra själva men jag föredrar vatten utan is. Jag är även noga med att se till att hästarna alltid har vatten och åker ofta ner och extrakollar så de inte druckit upp. Under vintern är det extra viktigt med vatten eftersom hästarna då oftast dricker mer än en varm sommardag. På sommaren har hästarna tillgång på gräs som innehåller cirka 80% vatten och på vintern har de endast torrt hö.
Vissa anser att hästarna klarar sig på att äta snö, men testa att fylla ett 1-liters mått och vänta tills det smält. Det är endast lite vätska kvar på botten. Om en häst då ska förse sig med sitt vattenintag under en dag genom att äta snö får den ägna hela dagen åt detta.

Jag har även sett att det finns smarta värmeplattor att lägga under hinkarna som gör att vattnet inte fryser och även Thermobars, dock kostar detta endel. Jag håller mig till att lägga bollar i hinkarna som håller vattnet i rörelse, samt att åka ner ett par gånger varje dag och se till så att det finns eller bjuda hästarna på ljummet vatten.

Hur löser ni det frusna vattnet på vintern?

Ovisade bilder

Datum: 2010-11-10 ~ Tid: 12:44:14
Öppnade just inkorgen till min mejl och möttes av 7 jätte fina bilder på mig och Braven från morganriks 2010. Alla bilderna är fotade av: Emma Sundman - http://www.emmasundman.se/ Tack så mycket för fina bilder!


Prisutdelning efter dressyren. LA:1 - 72,36% LA:3 - 70,97%


Trailklassen (western) vi kom 2:a


Trailklassen (western) vi kom 2:a


Hoppade 70cm & 80cm pga av underlaget, speciellt på framhoppningen. Vann båda klasserna.


Hoppade 70cm & 80cm pga av underlaget, speciellt på framhoppningen. Vann båda klasserna.


Ärovarv från hoppningen


Efter prisutdelningen för hoppningen

Visst var det fina bilder? (:


Veckans outfit

Datum: 2010-11-10 ~ Tid: 12:05:50
Vi kör igång med veckans outfit igen då det varit efterfrågat.
Skicka din bästa outfitbild till dressyrmupparna@live.se. Vinnaren utses varje söndag och presenteras här på bloggen med sin bild samt länk, så glöm inte att bifoga din bloggadress i mailet.

Exempel på outfit:

God morgon

Datum: 2010-11-10 ~ Tid: 11:32:06
Har precis börjat morgonen med en skål fullkorns havregrynsgröt och björnbär. Så här ser det ut hemma hos oss just nu. Har snöat helt sjukt mycket under natten! Pappa är ute och skottar för fullt. Har det kommit någon snö hoss er ännu? :)
Innan utsläppet

Datum: 2010-11-10 ~ Tid: 00:31:55
Godmorgon, nu ska jag ta en promenad till stallet och släppa ut hästarna. Jag hade sån himla tur att båda mopparna dog igår, självklart när jag är själv hemma. Som tur är har jag underbara människor omkring mig som alltid ställer upp så jag kunde ta mig fram och tillbaka till stallet i mörkret både vid insläpp och kvällsfodring ändå, tack! Eftersom att det har snöat sjukt mycket inatt, och Claudia har fortfarande inte gängade skor, så blir det tråkigt nog ännu en vilodag, jag vill inte riskera någon sträckning som grädden på moset. Ikväll är iallafall mamma tillbaka och kan köra oss till ridhuset imorgon.

Även denna dag ska ägnas åt plugg, och ikväll ska jag iväg på Karlskoga Ryttarteams Ryttargala 2010, vilket ska bli trevligt! Nej, dags att skynda mig till stallet, känner på mig att hästarna vill ut. Frågan är om jag vågar gå 2 km i skogen medan det fortfarande är mörkt? Är så-jäkla-mörkrädd. 
Tänkte bjuda på mer hästrelaterade inlägg under dagen, så håll ukik!Påfyllning

Datum: 2010-11-09 ~ Tid: 21:41:51
Här kommer lite mer bilder från igår.Hejhopp

Datum: 2010-11-09 ~ Tid: 20:40:28
Lillan var hyperpigg idag och ville inget annat än springa, vilket vi hade delade meningar om. Mot slutet kompromissade vi lite och det gick hyffsat. Hon skulle behöva springa av sig rejält men det får hon ju inte med tanke på benet. Jag har även varit ute och promenerat med både Braven och Cupido.

Var nyss nere och vägde mig, och under dessa två dagar som jag ätit nyttigare och inte så onödigt stora portioner har jag lyckats gå ner 2kg, ett kg per dag. Är jätte nöjd och stolt över mig själv. Ibland har jag svårt med självdisiplinen men när jag väl bestämmer mig så brukar det gå vägen. Mitt delmål är att tapp 5kg mitt drömmmål är där imot något helt annat, det tar vi senare om det ens blir aktuellt.

Nu ska jag mysa framför en bra film. På bilden nedan ser ni Mickes och mitt film"godis".
Något som saknas?

Datum: 2010-11-09 ~ Tid: 18:44:54
Är det något speciellt ni saknar här på bloggen? Till exempel regelbundna veckotävlingar eller några speciella inlägg? Säg gärna till om ni har några idéer :)


Mot stallet

Datum: 2010-11-09 ~ Tid: 17:27:18
Har precis kommit hem från skolan och slängt i mig lite kvällsmat, men nu bär det av mot stallet. Jag har tryckt på mig ett tjockt lager kläder för att stå ut i kyla, hoppas det räcker till. Vi hörs senare folket! :)


Snö förstör

Datum: 2010-11-09 ~ Tid: 14:39:19
Jag antar att jag inte är ensam om att hata vädret och sakna sommaren? Jag är hemma själv i två dagar och hade inte förberett mig på detta väder eftersom att jag ska åka moppe dit jag behöver ta mig, och jag har sommardäck .. hm. Var precis nere till stallet och mockade och lunchfodrade, den sträcka till stallet som annars tar 2 minuter med moppen tog 10 på grund av halkan. Jag hade även planerat in en uteritt idag, men det är omöjligt att rida när det är såhär så tyvärr blir det en oinplanerad vilodag, trist.

Istället har jag ägnat dagen åt att plugga, känner mig riktigt duktig som tar tag i det! Det är väldigt lätt att man fastnar vid datorn, i stallet eller sover men just nu går det superbra och jag börjar få lite disciplin på det hela.
En annan rolig nyhet är att jag har första träningen inplanderad med Claudia, på söndagen om två veckor för en (för oss) ny tränare. Det kommer bara att bli ett lätt pass, men det är bra att få hjälp och tips även under igångsättningen så att man inte missar något som kan ge bättre förutsättningar för framtiden.Idag är en sån dag när jag längtar tillbaka, en av de första sommarlovsdagarna, då kunde man rida i shorts och linne och hade hela sommaren framför sig, åh.

Ryttargala

Datum: 2010-11-09 ~ Tid: 12:14:40

Har precis anmält mig till den årliga ryttargalan som KRT arrangerar, på Jacks. Peter Odmark från Krafft håller föreläsning om foder.Välkomst drinkar, utmärkelser och prisutdelningar kommer att hållas. Har era klubbar någon årlig gala?


Vattenbehållare

Datum: 2010-11-09 ~ Tid: 10:26:04

Jag har förresten en H2O vattenbehållare själv. Den är väldigt praktisk och bra att ha. Vi tar nämligen in slangarna i vårat stall när det fryser ute så att de inte fryser sönder eller går sönder när man plogar stallplanen, vilket de gjorde förre året. Det blir ganska tungt och jobbigt i längden att släpa på vattenhinkar ut till hagen, speciellt om man har tre hästar som jag nu för tillfället har. Det går åt en hel del vatten kan jag lova! Då är det jätte smidigt att bara fylla vattenbehållaren och köra ut den i en skottkärra och sen skruvar man bara upp locket och lutar kärran framåt så har man vattnet i hinken. Rekommenderar den varmt! Var med och tävla du också! :)
Jag ser det snöar!

Datum: 2010-11-09 ~ Tid: 10:18:58

Sitter i skolan just nu och har historia. Vi håller på med upplysningen och Franska revolutionen. Jag tycker faktiskt att historia är ett ganska kul ämne, rent av intressant. Vad tycker ni? Andra världskriget är det jag tycker är mest spännande. Det har vi dock inte börjat med ännu. Men i 9:an fick vi besök av en som heter Mietek Grocher. Han överlevde i koncentrations och dödsläger samt gaskammaren. Han berättade om sitt liv under andra världskriget. En sak som fastnat i mitt huvud var när han berättade en sak han såg framför sina egna ögon. En tysk soldat slet i tu ett barn mitt framför sin mor, sjuk ju! Mietek har hur som helst skrivit en bok om detta som jag själv har läst och den är verkligen superbra!

Nu till något helt annat, tittade just ut genom fönstret och ser att det har börjat singla ner snöflingor, mysigt! Synd att det ska vara så kalt bara :(
Vinn en H2gO Bag!

Datum: 2010-11-08 ~ Tid: 22:45:27
Nu har ni chansen att tillsammans med dressyrmupparna.se och cavallionline.se vinna en H2gO Bag!

Tävlingsreglerna är enkla:

-Gilla cavallionline.se på facebook genom denna länk ( http://www.facebook.com/#!/pages/CavalliOnlinese/215581359244 ) eller genom att söka i sökrutan.

-Lägg upp bilden nedan på din blogg/bilddagbok/facebook samt länka till http://dressyrmupparna.se. Du som inte har blogg etc kan ändå delta, men för de som lägger upp bilden samt länkar ökar vinstchanserna.

-Besvara frågan: Vilken produkt eller varumärke tycker du saknas hos www.cavallionline.se?

För att vi ska veta att just du är med och deltar vill vi att du besvarar ovanstående fråga i kommentatorsfältet, samt hänvisar till din blogg/bilddagbok/facebook så vi kan kolla upp vart bilden och länken finns. Har du ingen blogg/bilddagbok/facebook vill vi att du skriver detta. Glöm inte att Gilla cavallionline.se på facebook! Tävlingen avslutas måndagen den 22 november, vinnaren dras slumpvis ut, presenteras här och kontaktas via länken ni hävisat till. Lycka till!

Glöm ömma armmuskler och våta byxor när du bär tunga vattenhinkar dit slangen inte räcker. Lösningen heter H2gO vattenbag och är en helt ny produkt. Den har fått flera utmärkelser för sin innovativa design.

Så här enkelt gör du:

 1.    Lägg H2gO vattenbag på antiglidmattan, som följer med, i skottkärran.

 2.    Öppna pipen och fyll vattenbagen. Den rymmer upp till 80 liter.

 3.    Stäng pipen och kör skottkärran där du behöver vattna.

 4.    Öppna pipen och höj skottkärran så vattnet rinner ut.

 5.    När du är färdig så viker du enkelt ihop vattenbagen till nästa gång du behöver använda den.

 Passar lika bra i stallet som i villaträdgården. Och på alla platser där slangen inte räcker till.

 Storlek: 100 cm x 70 cm.


Lillanbilder

Datum: 2010-11-08 ~ Tid: 22:21:20

Det har gått jätte bra med maten idag, är verkligen stolt över mig själv. Har inte tagit onödigt mycket eller något onyttigt över huvudtaget. I stället för juice till lunch tog jag vatten.

När jag var ute och gick med Braven idag så tog vi följe med Ingrid och Joyan. Braven skulle ju så klart stayla och visa hur matcho han kunde vara, haha! Han småtravade med nacken välvd och ruskade lite då och då på huvudets samtidigt som han pep! Han är bara för söt<3 Alltid när vi är ute och promenerad trycker han mulen mot mitt ansikte och i håret, det känns som att han pratar fast utan att använda ord.

 Sist men inte minst så har jag motionscyklat!


Här kommer det några bilder på mig och min ”lilla” häst som de i stallet tycker att vi ska börja kalla Storan i stället för Lillan, haha! Bilderna fotades innan vi gav oss iväg på en mysig uteritt tillsammans.


Nöjd!

Datum: 2010-11-08 ~ Tid: 21:26:06
Idag hade jag en superbra känsla under ridpasset, är riktigt nöjd! Jobbade mycket i skritt med att få lika mycket stöd i båda tyglarna och att hon skulle skritta på i ett jämnt tempo utan att gå iväg eller stanna upp. Dock är det riktigt svårt att få ett bra stöd i vänstertygeln och försöka behålla det (vilket beror på mig), men idag gick det ovanligt bra och i traven fick jag tillbaka den känslan vi hade precis innan hon vilade i april, riktigt skönt! Nu är det bara att jobba vidare på samma sätt och försöka behålla känslan längre och längre för varje gång. Efter passet tog vi en promenad utomhus på hårt underlag med BoT och senan känns finare än någon gång hittils! Någon som är konstigt är, att varje dag efter veterinärbesöket i onsdags har senan känts finare och finare för varje dag ... har jag bara inbillat mig att hon var svullen innan eller är jag bara kinkig?

Mamma var som vanligt snäll och fotade :)

Nya skydd

Datum: 2010-11-08 ~ Tid: 13:37:51

Fick ett par vita jascon skydd av mamma. Alltid bra att ha om man inte orkar eller hinner linda när man ska iväg och träna. Har sedan tidigare vita Eventskydd men dom är ju i storlek cob, har jag tur så kan jag behålla dem till Cupido.
Vad har ni för skydd hemma, på träning och tävling? Märke och färg? (:Ny diet

Datum: 2010-11-08 ~ Tid: 12:21:24

Idag börjar mitt nya liv igen, får se hur länge det håller denna gång haha. Jag ska äta nyttigt och motionera mer. Ska låta bli pasta, potatis, ris och bröd samt alla slaggs sötsaker och feta maträtter/snacks. Det är pga av att jag vill bli lite mer slimmad, få en mer välmående kropp och tappa några kg. Jag får väldigt ont i kroppen på grund av att socker och kolhydrater klumpar ihop musklerna och bildar otroligt smärta. Så jag har två stora anledningar till att hålla mig till denna ”diet”.

Nu ska jag ha lektion vi hörs senare. Då laddar jag upp lite bilder på mig och Lillan som mamma fotade igår. Jag är fortfarande väldigt down, varför vet jag inte men men...Orkar bara inte med verkligheten längre är därför jag har bloggat dåligt, hoppas ni förstår.


Ofrivilligt godmorgon

Datum: 2010-11-08 ~ Tid: 10:48:28

Jag satt mig i sängen och pluggade efter stallet vid 7 imorse, dock råkade jag somna sittandes med alla böcker och vaknade nu, blää ... Idag ska jag försöka ta en pluggdag, får se hur det går. Jag ska även städa och göra lite nyttiga saker. Har fortfarande inte bestämt mig för om jag vill rida ut eller åka till ridhuset lite senare, får klura på det. Nej nu ska jag sätta lite fart så hörs vi sen, om jag kommer på något att skriva ... det är lättare när man är två.


Varför låter jag min häst springa?

Datum: 2010-11-07 ~ Tid: 20:52:01
Jag hade bestämt mig för att inte skriva såkallade svar på tal eller ta upp saker jag blir irriterad över i separata inlägg längre, utan bara ignorera det för att inte göra bloggen deppig och arg. Linda sa en smart grej, något i stil med: Blir du irriterad över en kommentar, vänta en timme och läs den igen, blir du fortfarande irriterad ... då kanske det är läge att ta upp det. Jag testade detta idag, och jag blev inte irriterad över kommentarerna, men kände dock att jag ville förklara.

Jag visste redan innan jag la upp busbilden när Claudia springer lös från idag att jag skulle få kommentarer om varför jag låter henne springa. Men vet ni vad, jag har hellre en GLAD häst som får busa och springa (även fast jag vet att det kan vara riskabelt) än en nedstämd häst som alltid får gå i en liten hage och stå i boxen, utan att få sträcka på benen och bara vara häst. Jag är väl medveten om att Claudia haft senskada, som är väldigt allvarligt och svårläkt, men något som jag inte heller berättat för er är hur ofta Claudia springer som en galning i hagen, gör 3 meter långa slidestops och flyger rakt upp i luften så benen sprätter åt alla håll. TROTS DETTA som sker dag ut och dag in på grund av all hennes energi så har hon blivit svullen 2 dagar av 178 möjliga, och då kan jag intyga att hon brallat hundra gånger värre än idag. Jag har varit på återbesök 4 gånger och varje gång har senan sett finare och finare ut. Hon har varit friskförklarad i snart 4 månader och på återbesöket i onsdags gick det inte ens att urskilja var skadan suttit. Jag vet att ni undrar varför, är jag inte rädd att det ska gå upp? Klart jag är det, men just nu vill jag bara se framåt, så snälla, låt mig få släppa min häst i ridhuset även fast hon springer som en galning, för jag vill ha en glad och positiv häst. Var hon svullen idag? Nej.

Jag hoppas ni har förståelse för detta.


Nu blir det förhoppningsvis inga mer förklarande inlägg på länge, bortsett från om jag fortfarande är irriterad efter en timme ;)


Pigg ponny

Datum: 2010-11-07 ~ Tid: 18:02:32
Nu är jag äntligen hemma och guuud vad jag fryser! Jag hatar verkligen vintern och kyla. Jag blev avsläppt vid ridhuset med Claudia förut och jag fick på en gång en känsla av att hon skulle vara stirrig och spänd idag, vilket hon också var. Direkt när jag suttit upp småtravade hon, blåste upp sig och skulle visa upp sig, dock var vi helt själva, haha. Det tog cirka 20 minuters skrittarbete innan hon lugnat ner sig och vi kunde prova på att trava. Hon var riktigt taggad och gick fram som ett ånglok samtigt som hon sto-skrek hela tiden. Eftersom att jag inte kan göra lösgörande rörelser eller lägga mindre volter för att lugna ner henne fick jag helt enkelt jobba ordentligt med halvhalterna och låta det vara. Hon kändes ändå riktigt fin och mjuk med tanke på omständigheterna så jag nöjde mig med det. Jag skrittade ett par varv, satt av och släppte lös henne i ridhuset så hon fick springa av sig lite energi. Ibland är det inte lätt alltså, ett sto säger man inte åt vad hon ska göra, man frågar ;)Innan ridpasset när jag gjorde iordning henne.


Lite bus i ridhuset.


Promenad efter ridpasset.


Vart i Sverige ska man bo?

Datum: 2010-11-07 ~ Tid: 13:32:29
Jag kikade runt på lite olika hästbloggar och hittade ett intressant inlägg hos Karin, så jag hakar på.

Vart är det, som hästmänniska, bäst att bo i vårat avlånga Sverige? Vissa plaster är ju självklart lite bättre än andra, själv skulle jag inte vilja bo i Norrland på grund av avståndet till allt och för att det känns ganska isolerat. Skåne känns ganska lockande, men jag tror nog ändå att vi bor ganska bra som vi gör, i mitten. Dock skulle jag vilja göra ett stadsbyte här på mitten då Karlskoga är .. det värsta som finns.

- Vi har ganska nära till flera veterinärkliniker som Färjestad, Örebro, Strömsholm och Skara.

- Jag tycker faktiskt att vi har lagom med ridanläggningar, visst kan man önska sig fler men de duger.

- Eftersom vi bor i princip mitt i Sverige har vi typ lika långa avstånd till allt, Globen eller Göteborg Horse Show ..bara att välja. Vill vi till falsterbo blir det värre, cirka 60 mil.

- I Knutsbol där jag bor har vi hur mycket fina ridvägar som helst, sand, grus, gräs, asfalt, skog och vatten .. allt finns! Vi har även badplats för häst.

- Vi har ganska gott om ridskolor.

Nackdelarna finns ju, vi har ont om ridsportaffärer .. visst 2 stycken Hööks på x antal mils avstånd och andra småshopar men ingen stor som ligger i närheten, om man inte är villig att sitta i bil ett par timmar. Tacka vet jag internershoping! Det finns ont om bra stall för de som vill stå inackorderade.
Ett stort minus är tävlingsutbudet runt om här, vill man tävla ofta får man vara beredd på timmar i bil. Visst, det anordnas tävlingar, men inte i den mängd man önskar.
I Skåne känns det som det bara är att välja och vraka mellan tränare, men här finns det inte lika många, så ja .. brist på tränare.

Trots att jag hittar så många nackdelar, vilket alltid är lättare än det positiva så trivs jag, vilket är huvudsaken. Internet finns ju om man vill shoppa och man får kämpa och göra något bra av de brister vi har.

Vart tycker ni att det vore/är bäst att bo? Vilka för- och nackdelar har ni just nu?
Vinterjacka

Datum: 2010-11-07 ~ Tid: 12:04:51
Gud vad snygg Horze.se's nya vinterjacka är! Jag har redan köpt ett par nya jackor, men är så sugen på denna. Tyvärr finns den bara i xxl just nu. Det fanns även en snygg halsduk att matcha med i katalogen som dock inte verkar ha kommit upp på hemsidan ännu. När jag ändå är igång så kan jag hissa Horze's nya höst och vinterlager med kläder och utrustning, riktigt mycket snyggt, och de vågar ha lite färg på sina produkter. Vad tycker ni om Horze, bättre än Hööks, Börjes etc?Ridbana utanför stalldörren

Datum: 2010-11-07 ~ Tid: 00:58:13
Jag fick reda på att min moster planerat att göra om hagen som sitter ihop med mitt stall till ridbana när hon flyttar hit, vilket blir ganska snart. Banan kommer även vara belyst och plogad på vintern. Gud så skönt!


Hagen där ridbanan kommer vara, mitt stall är det vita till vänster.

Strass

Datum: 2010-11-06 ~ Tid: 16:56:57
Jag har fått hem lite mer strass med klister på baksidan från Biltema. Har tidigare blingat schabrak, hjälm och lite andra småsaker. Funderar på om man skulle matcha med strass på vita lindor, eller kanske något litet på sadeln .. En karta kostar 59:-.


Önskebilder

Datum: 2010-11-06 ~ Tid: 15:08:14
Många har önskat se mitt stall, jag har lagt upp bilder från insidan när det precis var nymålat men idag fotade jag lite i sadelkammaren och runt om.


Stalldel + hörum.


Stallet från insidan när det var nymålat för 3 månader sedan.


Stallet idag. Håll med om att jag har GRISIGA hästar!? Rumpgnugg och bajs på hela väggen, och visst syns det att jag fyllde på med nytt spån igår? ;) Den blåa hinken bet Claudia av handtaget på så den är det inte mycket kvar av och saltstenen har hon slitit bort från väggen.


En liten del av sadelkammaren/foderrummet.


Utrustningsskåpet som står i sadelkammaren.

Allt är lite halvfärdigt, det var ju egentligen inte meningen att jag skulle använda detta som permanent stall utan bara på helgerna när jag kom hem från skolan. Nu blev det ju som det blev, jag flyttade hem och både jag och hästarna trivs bra i stallet på morfars gård. Det har varit oklart om jag skulle få stå kvar då mormor och morfar ska flytta eftersom de är 80+ och kan inte sköta en hel gård längre, men som tur är ska min moster flytta hit och även ta med sina hästar så jag får behålla mitt lilla stall. Känns som det är dags att sätta upp lite hyllor och fixa iordning ordentligt nu när jag vet att jag får stå kvar, jag har gjort en lista på saker som ska göras innan 2010 är slut:

- Måla om stallet, IGEN.
- Sätta upp hyllor och krokar i sadelkammaren + måla om.
- Ta död på alla råttor som har en tendens att tugga sönder min utrustning.
- Sätta upp hyllor till foderburkarna.
- Skruva tillbaka saltstenshållaren, denna vecka.
mm.

Efter att ha skött allt i mitt egna stall ganska länge nu känner jag att det är så värt det att gå upp varje morgon, sköta alla fodringar och alltid fixa allt och ha koll. Jag vill faktiskt aldrig mer stå inackorderad för det är nästan alltid tjafs, slarv, rörigt och grejer som försvinner. Jag trivs superbra helt själv!


En av hagarna.


Stressigt

Datum: 2010-11-06 ~ Tid: 13:03:36
Idag har jag fullt upp. Sov hos Annie inatt och kom precis hem. Självklart hade jag missat att det är röd dag och att bussarna körs som söndagstrafik, vilket betyder att det inte går några bussar hem till mig. Jag fick sitta en timme på stationen i väntan på skjuts, trevligt.

Idag får Claudia en vilodag, dels för att jag har mycket att göra och plugg kommer ju tyvärr före vissa dagar vare sig jag vill eller inte, men imorgon ska vi till ridhuset. Nu ska jag ner till stallet och lunchfodra, mocka och borsta. Ikväll ska jag, Linn och Annie in till Örebro och se Saw 3D, tjoho! Någon som sett den föressten?

Stallet

Datum: 2010-11-05 ~ Tid: 22:49:09

Jag travade på Lillan idag igen, 3-5min. Underbart! Både hon och jag var lyckliga efter vår lilla ridtur, och benet var fortfarande iskallt, toppen! Jag har bytt ut back on trackpaddarna till kyllera nu vilket tycks hjälpa.

Jag och Braven var ute och promenerade. Han ska ju ta det lugnt nu ett tag framöver så det är bara att byta ut Lillans promenader till promenader med honom i stället. Inget mig emot bara han mår fint, jag behöver motionen.

Cupido blev longerad en kortis idag, han var superduktig! Han orkar inte bära sig i galopp när han blir longerad. Så vi plockade av all utrustning och lösgalopperade honom några varv i stället. Ena varvet vill han dock aldrig stanna kvar i utan försöker byta hela tiden trots att vi försökte få honom i rätt varv. Mot slutet av longeringen så envisades han igen med att försöka byta och jag stod i vägen så min lilla klanthäst hoppade in i en stolpe :( Han skrapade bort pälsen på några centimeter av höften och såg lite stel ut så vi avbröt på en gång. Jag sprayade på lite sårspray så att det inte ska komma massa skit på huden. I morgon ska jag nog ta på alovera heatlotion så att det sätter igång blodcirkulationen. Stackars lilla klanthästen<3

Mycket skötsel till tre hästar men inte mycket ridning inte. Men det gör mig ingenting. Är lika trevligt att borsta, longera, promenera och pyssla med dessa godingar som att rida dem. Dessutom har jag en schyst mamma som stället upp och hjälper till när jag behöver, tack för att du finns här för mig!
Food

Datum: 2010-11-05 ~ Tid: 17:37:48

Har precis lagat mat, känn på den ni! Haha det är inte något jag gör var och varannan dag precis. Det blev tacotårta som är både gott och lättlagat.

Har glömt bort receptet men improviserar lite och det blir lika gott för det.

Ett stort paket köttfärs
En halv burk passerade tomater
1-2dl turkisk yougurt eller cremefraiche
Ca 1dl sweet and chilli sås
Ett paket tacokryddor

Stek köttfärsen tills den är genomstekt blanda sedan i kryddmixen. Blanda i alla andra ingredienser och låt det koka ihop. Sen tar man mjuka tacobröd och gör som en tårta. Vartannat lager med köttfärs och vartannat med bröd på toppen ska man ha riven ost. Till detta äter man hackad: tomat, gurka, salad och majs.Tävlingsutrustning

Datum: 2010-11-05 ~ Tid: 15:52:30
Här kommer lite bilder på min tävlingsutrustning från ett gammalt inlägg. Tänkte slänga upp det ändå eftersom vi har så pass många nya läsare, som kanske är nyfikna?

1.
Sadel = Harry Dabbs Tru Bitt.

2.
Hjälm = Jacson wen, har blingat själv.

3.
Stövlar = Cavallo Grand Prix Plus, med dragkedja på insidan.

4.
Träns = Lackat Monaghan, har bytt ut pannbandet till ett guldigt swarovski.

5.
Spön = Blingat längst ner, Guldknopp med länderhandtag, rosa eller lackat.

6.
Skydd, boots & Schabrak = 4st Event skydd med fårskinn, 4st globus boots(mina Eskadronboots vart snodda på tävling i Valåsen efter att alla ekipag åkt hem, lämnade dem obevakade endas 5min när jag tog ut Braven i hagen)
Eskadron schbrak med klubbens logga eller ett med silverpaspoal och en krona längst ner.

7.
Skärp = Blingskärp från hööks.

8.
Handsadskar & Hårnär, vet ej märke/affär vart de är köpa.

9.
Sadelgjordar = Svart med fårskinn från Buccas är den skitig tar jag svarta med vit kant runt.

10.
Sporrar & Sporremmar = Hammarsporrar(mildare för hästen då det är större tryckyta) 1,5cm sporremmar med bling.

11.
Kavaj = Pikuer Diana

12.
Sidenplastrong med pärlor = Equi design

13.
Pärlbrosch = Equi design

14.
Ridhandskar = vita Roeckl


Fredag

Datum: 2010-11-05 ~ Tid: 15:40:06
Imorse var mamma iväg och hämtade nytt hö hos vår hovslagare. Årets skörd är redan slut, vi tog ioförsig bara 1,5 ton men vi tog in allt för hand, och det var inte lite jobbigt att stå och dra ihop hö från en hel åker med en högaffel bara för att himmlen envisades med att bli kolsvart och spöregn väntade. Vi hade inga maskiner till att ta in det så då får man göra det bästa av situationen. Bokade även in en tid för skoning. Det är inte så längesedan vi skodde men det är viktigt att hovarna inte blir ett dugg långa när man har/haft senskador då överrullningen blir sämre.

Jag och Claudia har precis varit ute på en skrittur, hon var riktigt pigg och hade svårt för att skritta men tillslut fick jag ordning på det. Idag blev jag sjukt förbannad på bilarna, när vi rider på vägen räknas vi som fordon och har lika stor rätt som bilarna att vara på vägen. Dock ska man visa respekt för sina medtrafikanter, men icke, dom kör som idioter förbi ungefär en meter ifrån oss. Jag tycker att alla människor faktiskt någonstans i bakhuvudet borde veta att hästar kan bli rädda så man kan sakta ner lite eller iallafall byta fil, och får man möte så är det för mig en självklarhet att högerfilen stannar upp och väntar med att köra förbi. Idag möttes två långtradare precis bredvid mig, tur att Claudia inte reagerar men jag fick aggressionsutbrott efter det och gav fingret till alla som gasade minsta lilla förbi ... kanske inte så smart, men jag blev iallafall lite mindre arg efteråt och nu kan jag nog sova gott inatt, haha ;)

Nya skydd

Datum: 2010-11-05 ~ Tid: 13:44:44

Fick ett par vita jascon skydd av mamma. Alltid bra att ha om man inte orkar eller hinner linda när man ska iväg och träna. Har sedan tidigare vita Eventskydd men dom är ju i storlek cob, har jag tur så kan jag behålla dem till Cupido.Vad har ni för skydd hemma, på träning och tävling? Märke och färg? (:Ridtäcket

Datum: 2010-11-05 ~ Tid: 13:37:02
Här kommer en fin mobilbild på Lillans nya ridtäcke (:Här ser man material och färg lite tydligare


Quillen

Datum: 2010-11-05 ~ Tid: 13:15:22
Många har önskat ett inlägg om Quillen, eller Quillen Star som han egentligen heter. Jag lånar honom av min moster som sällskap till Claudia. Jag red och körde honom ganska mycket när jag var mindre. Han lyckades få av mig flera gånger varje ridpass även fast jag hade westernsadel och höll i "knoppen", och körde vi så lyckades han få mig ur vagnen ... haha.

Quillen är en 16 årig genomsnäll valack .. väldigt envis och full i bus, precis som en shettis ska vara. Till vardagssysslorna hör att rymma, antingen pillar han upp boxdörren och springer ur stallet eller så smiter han ut ur hagen och drar ett par varv på gården, gräsmattorna brukar vara så fina. Jag brukar faktiskt springa efter honom och då tycker han att det är ännu roligare och bockar som en galning och "dribblar" med mig. Oftast kommer han tillbaka om man går in i stallet och stänger dörren, ett par minuter senare står han utanför och vill in, det är bara själva rymma-grejen och jagandet han är ute efter. Jag kan ofta hitta honom i sadelkammaren eller i hörummet även fast det är ett trappsteg upp dit. Dagens höjdpunkt är när han får gå in i Claudia box, smaka lite på hennes kvällshö med henne, och slicka rent hennes krubba.

Just nu följer han med på promenader och tömkörs ibland, men vi ska snart börja köra lite ordentligt eftersom han tycker det är så roligt. Quillen nämns inte så mycket här i bloggen, jag vet faktiskt inte varför, men han får precis lika mycket omvårdnad som Claudia. Jag höll på att dö av skratt när jag läste DETTA inlägg :)Uppdate

Datum: 2010-11-05 ~ Tid: 12:08:42

Har nyss ätit lite frukost efter en rejäl sovmorgon. Känner mig ändå långt ifrån utvilad. Men inget blir ju bättre av att ligga kvar och dra sig i sängen precis.

Kroppen har vart motvillig här ett tag och det är sjukt drygt. Proppar bara i mig en massa tabletter och smörjer med lindrandemedel här och där, tycker ändå inte att jag känner någon förändring. Har i alla fall beställt ny tid hos Stefan, men det fanns inga tider förens vecka 49.

Ush nu sitter jag bara här och skriver massa tråkigheter. Ska gå ner och ta en bild på det nya ridtäcket som kom för några dagar sedan.

Har inte skrivit något om de andra hästarna på ett tag men det har inte hänt så mycket. Cupido har vilat några dagar. Har dock tappat räkningen på hur många men det spelar ingen större roll. Han är ju bara bäbis så kan slappa. Lillan har jag travat på en gång, hon var piggelin! Steget har blivit mycket lättare att följa med i, skööönt!


Film @ Claudia

Datum: 2010-11-05 ~ Tid: 10:59:27

Film från gårdagens första och väldigt lätta travarbete. Jag råkade radera inlägget igår, så här kommer det igen.Dagens outfit

Datum: 2010-11-04 ~ Tid: 22:02:44
Jag lyckades inte få några bra outfitbilder idag så jag gör det bästa av det som fastnade på bild.


Sadel: Ken Taur Electra
Stigbyglar: Från Mauds Sadelmakeri
Schabrak: Mia's
Gelpad: från Mauds Sadelmakeri


Lindor: Börjes Tingsryd
Paddar: Mia's
och ... rena hovar ;)


Träns: Hööks
Pannband: Swarovski
Tyglar: Globus


Hjälm: Champion Showring
Jacka: H&M
Ridbyxor: Hööks
Stövlar: Cavallo Weltmeister

Dagens ridpass

Datum: 2010-11-04 ~ Tid: 19:51:52

Jag började dagens ridpass med att skritta fram cirka 10 minuter utomhus. Trots att det blåste storm så skötte sig Claudia bra och kändes mjuk och fin. Jag föredrar att skritta fram och börja med det lite lättare skrittarbetet utomhus, för att hitta energin och en positivare inställning till arbetet.

Väl inne i ridhuset fortsatte jag att skritta cirka 15 minuter till. Jag skrittar alltid länge i början av ridpassen för att checka av, det som inte funkar i skritt funkar inte heller i någon annan gångart. Framöver ska jag jobba ordentligt med skritten, gångarten som jag haft en tendens att slarva lite med. Jag känner att jag verkligen måste ta igenom allt och börja om från början, jag ska börja rida och tänka på ett nytt sätt för att komma dit jag vill. Förr fastnade vi i en ond cirkel och tog oss inte ur den, men nu efter vilan känns det lite som en nystart och jag ska försöka forma om henne så gott jag kan.

Jag jobbade i en lång och låg form med tempoväxlingar för att få henne lyhörd, och ställde igenom ordentligt åt både höger och vänster. När jag kände att jag hade henne ordentligt mellan hand och skänkel med ett lätt stöd i båda tyglarna och det funkade på både rakt och böjt spår testade jag att trava ett par varv i lättridning. Jag vågade inte rida på så mycket framåt eftersom läget är som det är, så jag red lite på "halvfart" och hon var lite lat i bakkärran, vilket berodde på mig, men idag kände jag att det var acceptabelt. Huvudsaken idag var att få ett lagomt stöd i båda tyglarna, få henne mjuk i sidorna och observant för skänkeln, vilket lyckades riktigt bra och jag är nöjd! Imorgon ska vi skritta ut en sväng, och framöver fortsätta som idag för att sedan trappa upp arbetet ytterligare när jag känner att vi är redo för det och allt funkar och går att ta igenom.Både bra och dåliga nyheter

Datum: 2010-11-04 ~ Tid: 19:23:48
Jag är helt slut både fysiskt och psykiskt. Jag känner mig tom inuti som om jag inte har några känslor kvar. Hela morgon och förmiddagen grät jag. När tårarna tog slut fortsatte jag hulka, det gick bara inte att sluta.

På veterinärbesiktningen så fick han en minimal anmärkning på böjprovet så vi avbröt besiktiningen och gör om den om tre veckor i stället. Anledningen till att han fick en anmärkning kan vara vad som helst att han vrickat sig i transoporten på vägen dit eller liknande, inget allvarligt vill säga. Det var väldigt lindrigt och veterinären trodde utan tvekan att han skulle gå igenom utan anmärkningar nästa gång.

Detta var både skönt och jobbigt. Jag får ju behålla honom ett litet tag till men jag vill ju inte på något vis att min älskling inte ska må bra. Jag hoppas att det är lika lindrigt som veterinären sa för det syndes inget när man sparang eller longerades utan bara pytte pytte lite vid böjningen.

Nu ska jag krypar ner i sängen innan jag slocknar här. Tack så mycket till alla er som skriver så många fina och uppmuntrande ord, ni gör allting lite lättare<3


Smakprov

Datum: 2010-11-04 ~ Tid: 14:22:45
Hade tänkt att berätta om dagens ridpass och lägga upp dagens outfit bilder och film, men jag såg att klockan stack iväg så jag måste strax åka. Under tiden får ni se en bild, resten kommer senare ... kika in då! :)

Header

Datum: 2010-11-04 ~ Tid: 09:42:53
Jag är väldigt sugen på header/design-byte, gillar den vi har nu men är sugen på att variera. Skulle även vilja att alla våra hästar är med på headern. Ska sätta mig och försöka knåpa ihop något, förslag på vad som skulle kunna passa?

Nuvarande och gamla headers.


Godmorgon

Datum: 2010-11-04 ~ Tid: 09:30:49
Tråkigt nog så har jag verkligen ingen aning om vad jag ska skriva ... som idag, jag har tid ... men inga idéer.

Idag ska vi iallafall köra Claudia till ridhuset, ska bara skritta och trava något varv just för att känna efter. Det började ju bra imorse när jag släppte ut dom, Claudia gick lugnt ur sin box och när hon kommit halvvägs ut genom dörren hoppade hon rakt upp i luften och svängde runt i geggan utanför och jag verkligen såg hur benet vred sig. Väl i hagen rullade hon sig, fick någon knäpp och ställde sig och bockade på stället för att dra världens rejs i den lilla hagen. Överskottsenergi? Jaja, det är ju faktiskt såhär hon gjort var och varannan dag, helt oväntat får hon ryck och sprätter iväg med benen ... hon vet ju inte sitt eget bästa. Men se så bra det läkte ändå! :)

Det kommer upp en dagens outfit lite senare, vilket var ett bra tag sedan. Jag ska även följa med Annie när hon ska rida en söt liten ponnyhingst i eftermiddag.

Vi hörs lite senare!Brave Heart<3

Datum: 2010-11-03 ~ Tid: 22:57:44

Känns som jag har slut på tårar nu. Jag är helt matt i kroppen. Trots det tror jag att det kommer falla oändligt många fler i morgon <3


Lösgör hästen

Datum: 2010-11-03 ~ Tid: 21:04:01


TRÄNINGSTIPS:
Tips på lösgörande övningar.

Mål

Att få hästen följsam för handen och  lydig för skänkeln samtidigt som du kontrollerar att den svarar för både samsidiga och diagonala hjälper.
Övningen är det första steget till att kunna rida hästen eftergiven i den inre sidan. Den kan användas som uppvärmning och även byggas på successivt genom att öka svårighets-
graden.

Så här rider du övningen
Börja med att rida på stora mittvolten i trav lättridning. Kontrollera att du rider exakt i mitten av ridhuset på en 20-metersvolt och att hästen är ställd och böjd efter linjen.
Flytta fram den inre höften något så att den är strax framför den yttre. Placera din inre skänkel något längre fram än den yttre. Kontrollera att du har händerna i samma höjd och att du håller en hand på vardera sida om hästens manke.
Det är väldigt viktigt att din inre hand följer med i hästens rörelser och att innerhanden inte tillåts komma bakom den yttre handen.

Nästa steg är att minska volten successivt i en spiralformad rörelse tills den är tio-tolv meter i diameter. Minska volten genom att leda med den inre handen. De viktigaste hjälperna är vikten och ledande innertygel. Hur mycket du minskar volten beror på hästens utbildningsnivå. Behåll en jämn storlek på volten och se till att du lägger volten exakt i mitten av ridhuset. Ställ och böj hästen och följ väl med i rörelsen.
När volten blir mindre behöver du ändra sitsen genom att flytta fram den inre höften mer och sänka det inre knäet. Tänk dig att du ska flytta det yttre sittbenet något mot mitten av sadeln. Var noga med att ha en hel "anläggningsyta" med ytterskänkeln, från sittbenet och låret och hela vägen ner till foten.

Kontrollera att hästen följer med din ledande innertygel och känn efter att den ger efter i den inre sidan utan att spjärna emot. Hästen ska följa det ledande tygeltaget, acceptera ställningen i nacken och svara för ett lätt tryck för den inre skänkeln mot den yttre sidan.

Ligg kvar i ett ledande tygeltag och känn efter att du vänder in framdelen på voltspåret. Här är det viktigt att du lär hästen att följa den lilla signalen som du ger med inre tygeln. För den unga hästen är det mest naturligt att dra åt vänster när ryttaren tar i höger tygel, eftersom hästen försöker komma ifrån trycket. Kom ihåg att ge efter på den inre tygeln när hästen följer med! På så sätt lär den sig att följa den ledande tygeln.

Var noga med att hästen inte förböjer halsen i volten. När hästen väl går på en tio-tolvmetersvolt (bestäm storlek innan du minskar volten!) ska den kunna ligga kvar på volten och forma sej efter linjen. Stanna gärna kvar ett par varv på den minskade volten utan att inverka på hästen.

Därefter flyttar du hästen i en spiral ut mot 20-metersvolten igen genom att pressa lätt med innerskänkeln. Fånga upp hästen och därefter kan du "åka häst" igen och vara mer passiv med dina hjälper.
Byt varv och rid övningen i både skritt, trav och galopp i båda varven. Variera gärna mellan nedsittning och lättridning i traven. Växla med att rida »rakt ut« på fyrkantspåret och räta ut hästen. Känn efter att bakbenen travar rakt fram, att hästen bjuder och går i en jämn takt. Kontrollera att du har ett jämnt stöd på båda tyglarna.
På en mer utbildad häst kan du bygga på övningen genom att minska volten i sluta och öka volten i öppna.
Avsluta med att variera mellan att rida på volt och rakt fram. Rid hästen lång och låg med näsan nästan "i sanden" i slutet av ridpasset. Se till att du rider med en mjuk hand så hästen får plats att söka sig framåt-nedåt med nosen.

Källa: Tidningen ridsport

Dagens UL

Datum: 2010-11-03 ~ Tid: 14:15:57
Som sagt ultraljudade vi idag för att se om allt var som det skulle med benet, vilket det också var!
Senan var såpass fin att det inte ens gick att urskilja var skadan suttit från första början, och att det svullnar lite då och då var inget jag behöver oroa mig för, för det gör det.
Så-jävla-skönt att veta, jag har gått med en klump i magen den senaste månaden och nu äntligen släppte det.
Vi har klarat av de tre månaderna av igångsättningen som är de mest riskfyllda då risken är stor att skadan går upp. Nu ska jag sätta igång henne långsamt igen, har ju hela vintern på mig och ingen brådska vilket känns så bra. Äntligen kan jag andas ut igen, dock fortfarande väldigt observant ...

Mot stallet

Datum: 2010-11-03 ~ Tid: 13:52:24

Ska åka upp till stallet med moppen nu. Braven och jag ska göra en sista uteritt tillsammans idag. I morgon tänkte jag skritta ut en sväng barbacka innan han åker :’/<3

Vi hörs senare!


Förlåt..

Datum: 2010-11-03 ~ Tid: 11:45:22

Förlåt att jag inte hört av mig på ett tag med jag mår inte psykiskt bra. Dels för det här med Braven med också för att jag har en downperiod. Är säkert många som inte vet att jag äter antidepressiva läkemedel och går i terapi? Det beror på att jag inte mår bra utan blir väldigt down och inte orkar eller vill någonting = deprimerad. Jag har även problem med socialfobi och mår jätte dåligt över vad jag utsatt min kropp för, jag vill verkligen inte se ut såhär, jag vill vara smal och fin. Förut hade jag ätstörningar men äter som jag ska nu men mår fortfarande väldigt dåligt över det.

Jag är psykistkt utmattad och känner att det börjar bli för jobbigt att låtsas, att bära en mask med ett smile när jag bara vill sitta i ett hörn och gråta. Jag orkar inte mer.


Idag gäller det

Datum: 2010-11-03 ~ Tid: 09:04:34
Klockan 11 ska vi befinna oss i Örebro hos Michel och ultraljuda senan. Håll tummarna för att allt är bra!

Ingrid hissar

Datum: 2010-11-02 ~ Tid: 22:48:31
Mias ridsort! Jag älskar Mias utrustning, så enkel och så snygg! Finns även i många olika färger vilket uppskattas. Jag tycker att många märken har en tendens att bara hålla sig till de klassiska och lite tråkigare färgerna men med Mias kan man välja i princip vilken färg och kombination man vill, då man kan välja grund och kantband själv. Dessutom tycker jag att allt är av riktigt bra kvalité och har bra passform.
Vad tycker ni om Mias utrustning?

Bilder

Datum: 2010-11-02 ~ Tid: 22:29:09


Bild gjord av http://llliinneeaa.blogg.se.

Ni får gärna skicka fler bilder till dressyrmupparna@live.se. Alltid lika roligt att se alla fina bilder!


Hjälp?

Datum: 2010-11-02 ~ Tid: 20:35:37
Är det någon av er som vet någon bra sida men hästord på engelska? Till exempel de olika senorna.
Skulle vara väldigt tacksam för hjälp då jag behöver öva lite inför imorgon :)

Karlstad är värdelöst

Datum: 2010-11-02 ~ Tid: 20:25:43
Förlåt för dagens dåliga updatering! Jag kom precis hem från Karlstad och är på dåligt humör. Vi hade planerat in att se Paranormal Activity 2 klockan 18.30, vilket stod på hemsidan, så vid 17.30 gick vi in på bion och hörde om det fanns platser lediga. Hon i kassan säger då att filmen inte visas förns 21.30. Vi hade tillbringat hela dagen i Karlstad inför bion och bara gått runt och väntat på att klockan skulle gå, och då visas inte den jävla filmen den tid som står! morr.
Inte heller hade Subway några kakor, vilket jag tjatade om flera gånger och de bakade inga nya iallafall. När vi skulle hem höll vi på att missa bussen eftersom Annie kort knövlade. Jag sa ju att jag har dåliga vibbar från Karlstad, fyyyy.
Fick iallafall med mig ett par höga jeansshorts, en svartgenomskinglig blus och ett smalt skärp hem, och är väldigt mätt efter att ha ätit 60 centimeter Subway Melt.

Nu ska jag fixa iordning lite hästrelaterade och, förhoppningsvis, intressantare inlägg. Hörs om en stund!


Jag och Annie.

Heldag i Karlstad

Datum: 2010-11-02 ~ Tid: 09:44:11
Idag har jag och Annie planerat in en dag i Karlstad. Vi ska shoppa, fika, äta och gå på bio senare ikväll. Har lite dåliga vibbar från Karlstad efter att jag gick på Lillerud, kommer ihåg hur värdelöst det var, vi hade inget att göra och gick runt, runt på stan hela tiden ... hoppas att det blir bättre idag, haha! Nu ska jag göra mig iordning och åka fram till stan om en stund. Har även varit i stallet hela morgonen och gjort allt så mamma tar hästarna åt mig idag. Nej, nu måste jag skynda mig lite, ska försöka slänga upp ett inlägg till innan jag åker.Ändringar

Datum: 2010-11-01 ~ Tid: 22:03:26
Upptäckte Pikeur Balissa, de tar över första platsen på önskelistan, jag är kär! Dessa blir lätt nästa inköp, men finns de i fler färger? Jag hittar bara dessa mörkgråa ...
Gillar ni dom?Högst upp på önskelistan ...

Datum: 2010-11-01 ~ Tid: 21:13:12
finns just nu ett par Pikeur Cindy ridbyxor med dubbel knäppning. Är riktigt sugen på de blåa men gillar även de beiga med brun skoning.
Vad tycker ni om Pikeur's ridbyxor?
Hej

Datum: 2010-11-01 ~ Tid: 15:32:45
Jag har precis varit i stallet ett par timmar och mockat samt storstädat, smort och gjort rent grejer. Om en stund ska jag tillbaka och gå en promenad med Claudia och tömköra Quillen. Vid lunch idag var benet lite mer svullet än vanligt trots att hon stått med stallbandage, arnika och gått i liten hage, oroväckande ... Blir nog tvungen att kyla ett par extra gånger ikväll. Jag är sjukt nervös inför onsdag, vill så gärna att allt ska vara bra men någonstans har jag en svag känsla av att jag kommer vara vääldigt besviken efter ultraljudet. Efter att ha skrivit inlägget om senskador fick jag världens ångest, vet inte varför ... men verkligheten kommer väl ikapp.

Nu ska jag städa mitt rum, dricka cola, spela musik i bött, försöka komma på andra tankar och bli på bättre humör. Föressten, förslag på något speciellt ni vill läsa om?
Hörs senare!Senskador

Datum: 2010-11-01 ~ Tid: 11:37:01
Skador i senan har alltid varit en fruktad diagnos eftersom det innebär en lång konvalescens för hästen. Det tar minst ett år innan en allvarlig senskada har läkt ut helt och för många hästar innebär det ett karriärbyte.

Det är främst ytliga böjsenan, djupa böjsenan och dess förstärkningsband samt gaffelbandet som drabbas av skador. Dessa kan visa sig som en blödning, inflammation eller bristning av senfibrerna.

Några av orsakerna kan vara att träningen har stegrats för snabbt så att vävnaderna inte hunnit anpassa sig, det kan vara rent akut genom en kraftig övertänjning som till exempel fel- eller genomtramp. Det kan också vara en kronisk uttröttningsskada då senan eller gaffelbandet under en längre tid har överbelastats.
Uttröttningsskadan uppstår när hästen försöker skydda sig mot smärta i benet genom att räta upp kotan. På ett framben sker upprätningen med hjälp av ytliga böjsenan och dess muskel. Därmed får senan ständigt bära en belastning över det normala och förändringar i senvävnaden uppstår. Dessa förändringar försvagar senan men kan i ett tidigt stadium inte påvisas vid undersökning. Först när senan går sönder märks ansvällning och ömhet. Skadan har dock grundlagts långt tidigare och det kan räcka med en lindrig ansträngning för att utlösa den.

En senskada känns igen på att den ger värme, svullnad, ökat senomfång och ömhet. Dock behöver inte alla dessa symptom uppvisas. En lättare försvagning av senan brukar kallas varning. Det enda som då märks är en liten värmeökning och eventuell smärta över det skadade området. Genom daglig visitation  och lyhördhet för hästens välbefinnande kan hästägaren tidigt upptäcka sådana förändringar kring senor och senfästen. Missar man detta och fortsätter att träna på som vanligt kan en allvarligare skada bli följden med bristningar i senfibrerna som följd. Vid en allvarlig senskada ser baksidan av skenbenet ut som en banan, senan är spänd som en båge.

Kontakta alltid veterinär vid misstanke om senskada och rådgör om behandling. De akuta åtgärderna är mycket viktiga. Direkt efter skadan är intensiv kylning av stor vikt, zinklimbandage, boxvila och medicinering med antiinflammatoriska preparat används i vissa fall. Kylningen syftar till att dra sammanblodkärlen och minska blödningen. Detta ska ske direkt efter skadan. Kylning sker antingen med vatten eller isinpackning. Var noga med att alltid ha något mellan isen och benet för att undvika frostkador. Kyl cirka en halvtimma några gånger per dag. Zinklimbandage läggs på efter något dygn, det liknar ett mjukt gips och fungerar både kylande och som stöd. Zinklimbandaget kan ligga på någon vecka men det är viktigt att kontrollera det med jämna mellanrum.

När det gäller senskador är det tid och kontrollerad uppträning som ger bra läkningseffekt. Det finns även behandlingar som till exempel injicering av olika preparat och stilettering där man perforerar senan med en kniv vid allvarligare skador, dessa påskyndar dock inte läkningsprocessen utan syftar på en bättre avläkning.
Läkningsprocessen följs via ultraljud med jämna mellanrum. Hästen bör ha boxvila tills svullnaden lagt sig sedan ska den till en början skrittas cirka 10-15 minuter per dag på fast underlag eftersom senor läker bäst vid motstånd. 
Det finns förebyggande åtgärder för att minska risken för senskador. En av dem är god hovvård, se till att inte hästen blir för lång i tån, särskilt inte i kombination med låga trakter med mera.

Källa: Tidningen Ridsport samt egna erfarenheter.

Annonser via Bloggpartner