Bildbomb!

Datum: 2010-09-30 ~ Tid: 23:58:04

Idag blir det en riktig bildbomb från träningen, för det gick så himla BRA! Allt satt klockrent! Ponnyn arbetade jätte bra utan minsta invändning eller protest. Han var otroligt lydig och positiv till allt idag. Braven, Jag, Johan och Mamma är alla nöjda med dagens träningspass. Var verkligen synd att jag glömde min kamera i stallet som man kan filma med, men Ingrid är en sann hjälte hon åkte som hämtade sin kamera så vi kunde fota Philiac. Då passade vi så klart på att fota Braven också efteråt. (Bilderna är tagna i arbetstrav och arbetsgalopp).

Nu är jag enormt taggad inför andra omgången av eliten till helgen! Jag, mamma och Braven ska sova över hos Bravens uppfödare under lördagsnatten.
Hiss eller Diss?

Datum: 2010-09-30 ~ Tid: 23:24:07
Fick en ny rosa dress av mamma idag, tacki! Gillar den starkt, vad tycker ni? Hiss eller diss?Älskad och saknad

Datum: 2010-09-30 ~ Tid: 23:07:40

Idag träffade jag Philiac för första gången sedan dagen då han åkte (nästan 5 månader sedan). Jag har tjatat som bara den på att få åka och hälsa på men mamma har inte klarat av det förens nu. Hon sa det om vi träffat honom tidigare hade hon bara tagit med honom hem igen. Han har der verkligen BÄST, de älskar honom för den han är och varierar verkligen sin ridning så att han får njuta och ha kul. I helgen ska han t.ex. till Stockholm och tävla fälttävlan.

Just när vi kom fram till honom på stallplan vart jag helt överväldigad av känslor. Jag hade inte hunnit förstå hur mycket jag saknade honom och brast i tårar i en omfamnanden kram runt hans hals. Det var verkligen en konstig känsla, som en dröm där någon man håller kär plötsligt återuppstått från de döda. Det var verkligen jobbigt och hjärtskärande att förstå att han inte längre var min utan en ny liten tjejs. Fast innerst inne kommer vi alltid att hör ihop vad som än står på några papper. Nej nu sitter jag här och bölar igen, haha Hero blir ju orolig och undrar vad som är fel nu måste jag skärpa till mig. Vi har haft så fullt upp med allt, många träningar och tävlingar, har hela tiden tänkt på annat så jag har knappt hunnit inse att han inte är här längre. Men idag slog det verkligen tillbaka, fan vad tungt. Min älskade bästa kompis som jag gjort precis allt och lite till med. Men trösten är att jag vet att jag när som helst från komma och hälsa på honom!

Även om det känns ”lite” jobbigt just nu vet jag att det här är bäst för oss båda. Jag har växt ifrån honom kunskapsmässigt och jag vill inte att han ska känna sig undanskymd eller som om jag är besviken och aldrig nöjd med hans prestationer. Jag vill att han ska känna sig som nr1, stjärnan! Och det kan tyvärr inte bli så hos mig, men hos Anna däremot blir han överös med beröm och fina ord. Hon rider honom verkligen superbra, mjukt, stadigt och följsamt utan att han blir stressad. Dom kommer ha så himla mycket kul ihop! <3

Hon tränade för Johan och det gick kalasbra! Här kommer lite bilder jag fotade under tiden som de tränade.
De blev lika glada båda två <3


Bilder

Datum: 2010-09-30 ~ Tid: 15:51:54
Bilder från dagens ridpass, hade en otroligt bra ridkänsla idag och det känns/syns verkligen inte att hon vilat såpass länge som hon gjort, vad tycker ni? :)


Följ oss via Bloglovin

Datum: 2010-09-30 ~ Tid: 12:05:47
Klicka på länken; Följ min blogg med bloglovin

Bloglovin

Datum: 2010-09-29 ~ Tid: 23:59:39

Jag är inte så speciellt skillad när det gäller Bloglovin. Skulle någon vilja förklara för mig hur man lägger bloggen i en speciell kategori, till exempel "häst"? Jag har försökt ett tag nu men lyckas inte, haha.

Glöm inte heller att ni kan följa oss via Bloglovin, tryck på ikonen till höger :)


Smakprov

Datum: 2010-09-29 ~ Tid: 21:57:05
Här kommer två smakprov från idag, resten får ni se imorgon.

Lök/vitlök

Datum: 2010-09-29 ~ Tid: 20:31:48

Eftersom det är så pass många hästägare som ger sin/sina hästar vitlök i okunskap om dess faror tänkte jag dela med mig av dehär texten.

Den här varningen gäller alla sorters lök och som andra giftiga växter så är den mera giftig i torkat tillstånd. Det som är lurigt med löken är att en liten mängd lök inte ger någon akut reaktion så de flesta tror att det är helt ofarligt och fortsätt att ge hästen lök. I dagsläget vet men inte exakt var den säkra doseringen av lök/vitlök till hästar går men man vet att hundar och katter snabbt påverkas av ett litet intag av vitlök.

Varför är lök farligt för våra hästar

  • Lök – vitlök innehåller ett näringssalt, thiousulfat, som hästarna inte kan bryta ned.
  • Hästarna får förändringar i de röda blodkropparna, de spricker och hästen kan drabbas av blodbrist och låga blodvärden.
  • Syreupptagning i blodet påverkas negativt genom att hemoglobin (vars viktigaste uppgift är att transportera syre och koldioxid) omvandlas till metahemoglobin, det här sker fort redan efter några minuter från lök intaget.
  • Döda blodkroppar transporters till njurarna vilket kan innebära att hästen drabbas av
    njursvikt.
  • Mjälten påverkas negativt.

Symtom på förgiftning kan vara

  • Aptitlöshet
  • Bleka slemhinnor
Hög hjärtfrekvens och snabb andning precis som vid annan förgiftning så kan symtomen variera, man vet att vid en snabb och akut förgiftning så är oftast symtomen både kraftigare och tydligare. När det gäller lök så handlar det oftast om en långsam förgiftning vilket medför att det är svårt för hästägaren att märka av förgiftningen i ett tidigt skedde. En långsam process kan innebära att djuret inte längre orkar gå, svimmar eller får problem med sitt hjärta.Mot Valåsen

Datum: 2010-09-29 ~ Tid: 15:49:29
Gud vilken underbart väder, 15 grader i skuggan och strålande sol! Perfekt väder för att rida, vilket jag också ska göra senare. Vid ungefär klockan 5 ska jag och mamma köra Claudia till Valåsen, där Linn har Braven. Vi ska rida tillsammans idag. Det blir bra för Claudia att komma bort lite, hon går dessutom alltid mycket bättre på bortaplan så det ser jag verkligen fram emot. Ni kan nog räkna med riktigt mycket bilder på mig, Claudia, Linn och Braven tillsammans :)


Braven och Claudia under träningshelgen i Markebäck i april.

En till budgivning

Datum: 2010-09-29 ~ Tid: 14:37:57

Nu ska jag ha budgivning på min blåa outfit, den startar på 600kr. Det är storlek ponny på tränset och cob på resten.

Det som ingår i outfiten är:

*Blått komplett träns med tyglar

*Blått schabrak

*Blåa benlindor runt omBudgivning

Datum: 2010-09-29 ~ Tid: 14:37:52

Nu ska jag ha budgivning på min rosa outfit, den startar på 600kr. Det är storlek cob på allt men det går både att minska och förstora ganska mycket på tränset.

Det som ingår i outfiten är:

*Rosa komplett träns med tyglar

*Rosa schabrak

*Rosa benlindor runt om

*Rosa boots runt om

*Rosa hoppspöHovslagare och hovar

Datum: 2010-09-29 ~ Tid: 10:01:07

Tänkte skriva om vilken viktig person hovslagaren är. Det är viktigt att ha en utbildad hovslagare. Hovslagaren kan påverka hästens rörelsemönster och hur hästen belastar benen.  Är hovarna för långa så påvekar det hästens ben.  Hästens hovar ska ha en viss vinkel till marken, är vinkeln fel så sliter det på lederna. Hästen trampar heller inte igenom steget ordentligt.

Hovarna har 3 funktioner

1.       Stötdämpande.  70% av stötarna tas upp av hoven.

2.       Pumpar upp blodet tillbaka till hjärtat.

3.       Skydd och rörelse. Det är hästens nagel./Linns MammaTräning

Datum: 2010-09-28 ~ Tid: 21:41:45
Sitter just nu och jobbar med Tyskan, vilket är sjukt tråkigt. Jag har ingen motivation till att göra någonting idag men har massor som jag verkligen måste ta tag i. Åkte iallafall upp till Valåsen förut och tränade Jossan och Prisse, så duktiga så :)


Jossan och Prisse.

Loka

Datum: 2010-09-28 ~ Tid: 18:27:26

Loka är min egen hund. Jag fick henne av uppfödaren eftersom de inte skulle ha kvar henne. Hon har bott hos oss i 4år nu, hon var redan 4år gammal när hon kom hit. Innan det har hon flyttat runt en hel del när hon inte haft valpar vill säga. Hon har tydligen haft ganska många kullar. Vi har dock steriliserat henne så nu kan hon inte få några fler.

Loka är en Border collie, den rasen känner nog de flesta igen. Det är en slags vallhund som blivit väldigt populär i tävlinsområden som lydnad och agility då de är extremt snabba, lydiga och lättlärda i de flesta fall. Loka är dock inte helt rastypiskt då hon är ”fel täcknad”, border collies ska vara svarta med vita täcken för att fåren ska få så mycket respekt för dem så möjligt och Loka är ju i stället vit med svarta täcken. Hon är snabb och väldigt lydig. Men dock rädd för att göra fel vilket hindrar henne ibland och gör att det tar längre tid än det skulle behöva för henne att lära sig nya saker. När hon lärt sig ett trick och är säker på det blir hon jätte kvick. Vet inte om hon möjligtvis råkat ut för något tidigare i livet eller så är hon bara sådan i sin personlighet. Hon är extremt känslig för höjda röster. En gång när jag höjde rösten när hon tog något från bordet blev hon så rädd att hon kissade på sig, vilket inte är normalt.

Loka är en genomsnäll tjej men något opersonlig då hon lika gärna följer med en främling hem som familjen, bara man klappar lite på henne. Hon blir inte sådär överlycklig när någon av oss kommer hem. Hon kommer fram viftar på svansen, gosar och går sedan och lägger sig igen.

Både jag och mamma har tävlat lite agility med henne vilket har gått bra. Jag har även tränat freestyle med henne. Hon är väldigt lugn med tanke på att hon är border collie, hon blir aldrig sådär jobbigt rastlös att hon jagar skuggor eller solkatter som vissa hundar gör. Men något som hon blir upp i varv av är pinnkastning. Men så fort man slutat kasta kan hon lugna ner sig och göra annat.

Hon är gärna där vi är och ska helst ligga under soffan, sängen eller bordet med huvudet. Om man klappar henne och sedan slutar kör hon upp nosen i handen på en och buffar lite för att bli kliad mera. Hon har aldrig varit speciellt godis sugen så om man ska träna är det bättre att ta med en boll som belöning. Vi har aldrig lyckats ”klicka in” henne då hon helt enkelt inte är tillräckligt smart för att koppla ihop klicket med att man får godis. Hon är extremt kvällstrött, då menar jag extremt, precis som mamma!

Även om Loka är ”min” så är hon mer som familjens hund och om hon får välja någon så tror jag att det är mamma hon gillar bäst.Blue Wingfire’s Hero

Datum: 2010-09-28 ~ Tid: 17:55:16

Hero är hela familjens hund vi köpte honom som valp direkt av uppfödaren. Hero har nu hunnit bli hela 8år gammal.

Han är av rasen Austrailian sheppard som kallas Aussie. Rasen är ganska okänd för många, det är en slags vallhund från början men nu används de inom måna andra områden t.ex. lydnad, agility, spår, bruks, flybal m.m. Rasen innehåller än väldigt stor procent Border collie och de kan se ut precis som en ”BC”, samma täckning och kroppstyp. Men de kan även vara red mearl som Hero. Blue mearl är ungefär lika dant färgade fast grå med svarta fläckar i stället. Det är väldigt vanligt att de har blåa ögon. Det är inte ovanligt med ett blått och ett brunt, eller bruna med blå fläckar i och tvärt om. De föds med "tuss" till svanns, med halv eller hel, man amputerar alltså inte svansarna på dem. Hero har ”tuss”, så när han blir glad vill han gärna visa hur glad han är genom att vicka på hela rumpan i stället.

Hero är en jätte härlig hund som älskar mat, godis, motion och nya arbetsuppgifter. Han och mamma har tävlat upp till Elitlydnad, klass II agility, minns inte vilka klasser i sök, spår eller bruks. Jag har tävlat lite agility med honom samt freestyle som är ”dans” med hunden, mycket trix och sådant.  Hero älskar att hoppa och ligger alltid några hinder före sin förare.

Han är väldigt lättlärd och lydig. Vi ”klickade in” honom redan som valp. Med andra ord lärde han sig att ljudet av en klicker betyder att han gjort rätt vilket alltid leder till godis. Han älskar att trixa och lär sig nya trix på några minuter, han provar sig fram tills han hör ett klick och vet då att det är så han ska göra nästa gång det kommandot kommer.

Han har sökt sig allt mer till mig och nu följer han mig vart jag än går och är väldigt social. Så fort jag sitter vid datorn ligger han och sover bredvid i min säng. Under hela min tid under dagarna i skolan ligger han i min säng och när jag öppnar ytterdörren springer han ner för trapporna och hälsar varje dag som om vi inte sätts på år och månader haha.

Hero har dock blivit skygg för främlingar då en person skadade hans psyke väldigt starkt så att han helt enkelt inte vågar lita på sådana han inte känner. Om man som ny person ignorerar honom och inte försöker klappa och prata med honom så kommer han fram efter ett tag när han ser att man inte är farlig. Är man i stället på och ”tränger” honom morrar han och springer undan. Hero väljer verkligen ut vilka han gillar, det märks enorm skillnad på vem det är som kommer då han blir totalt överlycklig när ”de utvalda” kommer om det är andra gör han inte så stor grej av det. Ingrid är en av de som han har valt ut, han nästan kryper ur skinnet när hon kommer hit.Förslag?

Datum: 2010-09-28 ~ Tid: 16:55:20
Vad vill ni att vi ska skriva om för att ni ska komma igång och kommentera mera? Vill ni ha fler hissar/dissar, Hot or Not, ridbilder, outfitbilder eller har ni andra förslag? Förut var ni mycket duktigare på att kommentera och ändå har läsarantalet stigit. Över 2000 läsare per dag kan nog lämna fler spår ifrån sig än vad som görs nu :)

Tisdag

Datum: 2010-09-28 ~ Tid: 12:39:35
Var uppe och släppte ut hästarna tidigt imorse, efter det tog jag lite extra sovmorgon och gick nyss upp. Jag ska alldeles strax ta tag i lite skolarbeten, bland annat Tyska och Matte D. Om ni bara visste hur underbart distans är, man lägger upp allt precis hur man vill och pluggar närsomhelst på dygnet, dessutom känns varje dag som lördag!

Idag ska jag och Claudia ta oss en tur i skogen. Det känns verkligen att hösten är här, det blåser och är sjukt kallt men solen är iallafall framme. Ska även ta med kameran till stallet och försöka få ett par höstporträtt på Claudia och Quillen. Claudia är enkel, henne ställer man bara på ett ställe så står hon kvar och posar, hon älskar kameran, haha!Hiss!

Datum: 2010-09-27 ~ Tid: 21:09:30

Både Bucas och Horsewares täcken har superbra kvalitet och passform. Även om priset på dessa täcken är lite högre så lönar det sig att köpa ett sådant i längden i stället för eller billigt från tex hööks, börjes eller ullared. Eftersom de billiga går sönder och slits ut så pass mycket fortare än dessa. Man kan ha dehär täckena måånga år utan minsta slitage, skulle man i stället köpa de billiga hade man fått köpa måånga fler av de. Horseware är tillverkare av tre ”sorter” det ”billigaste” Amigo, det i mellan klassen Rhino och det dyraste Rambo.

Dessa täcken, det vill säga Bucastäcken och Horsewaretäcken rekommenderar jag starkt. Använder själv nästan bara dessa märken på täcken då de är överlägset bäst.

BusBraven

Datum: 2010-09-27 ~ Tid: 20:15:51
Mamma var uppe och tog hand och Braven idag. Här kommer lite bilder som hon fotade. Hon ska ta hand om honom i morgon med då ska ho rida också.Fotoshoot

Datum: 2010-09-27 ~ Tid: 19:51:49
Var ute och fotade hundarna en stund i eftermiddags solen. Här kommer några av bilderna. Vill ni se fler så kommer jag ladda upp dem innom kort på dagens datum på min bilddagbok - weppling.


Allt är som det ska

Datum: 2010-09-27 ~ Tid: 14:18:29
Egentligen skulle vi ta ett par veckors mellanrum mellan laserbehandlingarna nu, men eftersom att Claudia var helt galen i hagen för ett par dagar sedan, gjorde flera meter långa slirspår, belastade senan alldeles för mycket och blev svullen så kändes det bäst att ta hit Lotta för att titta på det. Hon sa att jag kunde vara helt lugn för benet var precis som det skulle. Känns bra att Claudia ändå kan belasta benet såpass mycket (för mycket) och det är fint ändå, sålänge svullnaden går ner vill säga. Det tyder ju på att senan är stark igen.
Vi behandlade benet med laser också, när Lotta ändå var här, så idag får Claudia en vilodag.Uteritt

Datum: 2010-09-27 ~ Tid: 12:23:36

Igår när jag kom upp till stallet fick jag se att jag bara hade ena sadeln där och på den fanns inga stilbyglar. Så det fick bli en barbackatur under tiden som pappa mockade och fixade hö. Jag tog hackamoret som är ett bra alternativ till bett om man vill ge hästen möjlighet att vila munnen.

 

Som vanligt när man sitter upp barbacka skjuter han rygga och skuttar lite för att sedan lugna sig så pass att man kan skritta på lång tygel. Han reste sig bara två gånger under ditvägen och det löste vi snabbt. Förut kunde det ta 30-40min att få honom att sluta resa sig, och gå i rätt riktning, nu testar han bara lite. En gång i galoppen tvärvände han i farten men då ”morrade” jag bara lite på honom så var vi på väg åt rätt håll igen. Resten av ditvägen gick kanon. Red lite skänkelvikningar och öppnor för att hålla ner tempot och hålla honom sysselsatt.

 

Alltid när man vänder hemåt blir han till sig och galopperar i skritt tempo i sidled och så fort man försöker få honom att bryta av gör han caprioller. Jag fick honom att skritta och när han skrittat lungt en stund fick han galoppera i samlad galopp för att sedan sträcka ut i valfritt tempo. Det vill säga full fart. Han gjorde 2-3 stora luftspång sen fokuserade han på annat i stället. När man bryter av och ska skritta så tar det en stund innan han lugnare sig så pass att han slutar tackta men sen kan man rida på lång tygel igen. När han fått bort andhämtningen red vi lite skolor i trav och galopp för att sedan skritta av.

 

Det finns så mycket positiv energi i denna ponny. Om ni bara visste vilken glad lite busen han är. Man blir så himla glad av att både rida och umgås med honom för han har en sån härlig personlighet och hittar alltid på roliga saker.


Dagens ridpass

Datum: 2010-09-26 ~ Tid: 22:14:45
Idag körde vi Claudia till ridhuset. Red ett kort pass med endel galopp på volt, till en början var hon lite stum och ouppmärksam men efter ett tag släppte det och hon kändes riktigt fin att rida. Benet är som det ska igen men equiterapeuten kommer imorgon och laserbehandlar och kollar på det för säkerhets skull, då jag vill vara på den säkra sidan innan jag fortsätter rida.Hiss

Datum: 2010-09-26 ~ Tid: 20:50:32Stor hiss till de nya snoddarna i silikon. Silikonband går i princip aldrig sönder. Det gör att man kan dra åt det där extra varvet runt knoppen för att få den riktigt fast och fin utan att snodden spricker. Dessa kan man hitta på t.ex. Hööks 29kr, Börjes 19kr och Till Häst 24kr. Det finns även att få tag på fler ställen detta var bara några exempel som jag vet till 100% att de finns där. Snoddarna finns i både svart och vitt.Hot or Not, video?

Datum: 2010-09-26 ~ Tid: 16:45:12

Det har framförts förslag om att vi ska ha hot or not fast i stället för bilder bedöma från video. Om ni är intresserad av det så skicka en videolänk till ett klipp på er på youtube som ni vill få bedömt. Länken ska mejlas till dressyrmupparna@live.se. Märk mejlet: Video.


Film från tävligen

Datum: 2010-09-26 ~ Tid: 14:45:54


Syns ganska tydligt på några ställen när han släpper stödet på bettet och drar i nosen. Det är något vi jobbar mycket med som är på väg bort. Syns även när han rycker till för ljuden då och då samt tappar rytmen då. Som jag redan nämnt blev han kort i steget och sprinig i travökningarna. I sista travökningen busar han lite i slutet också haha. Sen vart det lite småtrav i skritten. Samt att han inte ville gå på spret i vattenpölarna. Hittar mer misstag än rätt, men då vet man att det kan bli bätte nästa gång om man tänker på att förhindra detta.

Måste fråga en sak, ser det ut som han tar med sig bakdelen för lite i skänkelvikningarna? Domaren skrev det i protokollet. Men framdelen ska ju alltid leda, bakdelen får aldrig komma före och hästen får inte vara rak. Hästen ska ju ställa lite från rörelserikningen.

Vissa bitar i programmet är jag nöjd med i alla fall. Helheten var ju okej med tanke på omständigheterna.


?

Datum: 2010-09-26 ~ Tid: 14:43:32

Någon kommenterade att Claudias brännmärkning ser ut som Wales flagga, och det gör den verkligen. Uppfödarna bor i Holland, och hon har (ser ut som) Wales flagga inbränd? :oLillan

Datum: 2010-09-26 ~ Tid: 12:29:33

Verkar som ni har läst dåligt eftersom alla frågar hela tiden om jag kan ta nya bilder på Lillan och visa film m.m. Jag skrev för att tag sedan att vi åkte till Örebro när Mads tävlade där och lämnade henne hos honom. Han tog med henne hem till sin förra ägare Åsa där hon ska bo fram till Breeders. Åsa kommer köra Lillan till Mads 2-3 dagar i veckan för trimning inför breeders.

Det betyder att hon inte bor hos mig just nu därför kan jag inte fota nya bilder eller be någon filma när jag rider. Hon kommer tillbaka ca 25-26 oktober. Jag kommer att åka ner till Flyinge och kolla när hon går breeders där kommer jag både fota och filma.

Hon var bara hos mig ca 1 veckan innan hon åkte till Åsa igen. Det är jag som har valt att göra så. Hon kan ju inte gå breeders utan att bli trimmad och det vore tråkigt om hon inte fick vara med tycker jag.
Regional dressyr i Kil

Datum: 2010-09-26 ~ Tid: 12:18:14

Hann aldrig lägga upp resultatet från tävlingen igår. Vi kom hem ganska sent och direkt när vi kom hem slängde jag i mig mat och fick hjälp med matten av Malin. Lördagskväll – pluggamatte – Linn, hmm hur går det ihop? X) Jag är nämligen usel på ekvationer, har inte fått det förklarat för mig hur man ska tänka och hur reglerna är så jag har provat mig fram vilket inte har gett de bästa resultaten om vi säger så.

På framridningen var han HYPER kan jag tala om utan att överdriva. Duracell, bara går och går. Han var sprinig och det var väldigt svårt att hitta någon takt i både galopp och trav när han ständigt försökte accelerera. Man måste hitta det positiva i alla lägen, och i detta läge var han väldigt alert och framme för hjälperna. Underlaget i ridhuset var jätte bra! Det var fast men sviktande.

Underlaget på banorna där ute var lite svårare att avgöra eftersom de var täckta med vatten, men det stack upp lite sand här och där i alla fall. Braven är inget vidare förtjust i geggigt underlag och blir kort i steget, speciellt i travökningarna.

I första klassen så kändes han rätt så fin men han ryckte dock till varje gång de på motorkrossbanan gasade. I skritten småtravade han några steg tyvärr, han gör lätt det om han är lite övertaggad. I galoppen fick han ett avbrott, inte för att han är seg utan för att han var spänd på grund av motorkrossarna som körde runt. När jag mjukt fattade ny galopp blev han irriterad på mig och slog mot galoppskänkeln. Han är lite känslig nu när han fäller. Vi fick 70,23% och vann, klassen var LA:2.

I andra klassen var han inte lika fin mellan hjälperna och skolorna är jag inte nöjd med. Första enkla bytet blev bra men inte det andra. Det stod/sprang/hoppade två så SNORUNGAR i färggranna regnkläder precis bredvid banan som Braven vart väldigt spänd och tittig av. Jag ropade innan jag fått startsignal att det vore snällt om de gick därifrån eftersom min ponny blev så pass upprörd. Dom kollade på mig och fortsatte sedan! Så jävla fult gjort, tycker det är så tråkigt när folk inte visar respekt! Då bad jag en funktionär att säga till dem. Hon gick dit och pratade med dem ansikte mot ansikte. Tror ni inte ung******* fortsätter ändå?! Efter min ritt såg jag till att överkommaren skulle prata med dem eftersom detta beteende på en tävlingsplats inte är okej på något vis. Sen gick jag personligen fram och pratade med de båda, de bekräftade att de hört och förstått att de skulle gå därifrån men ändå inte gjort det. Ush var dåligt av dem!

Procenten i denna klass blev inget vidare alls eftersom han gick och sneglade på ungarna hela tiden och inte ville gå på långsidan de stod vid…det blev 61,32% och en andraplacering i klassen LA:P1. Dommaren kom fram och tyckte Braven var en riktig toppen ponny men att han var väldigt spänd för dagen.

Tycker det var väldigt trevliga och bra funktionärer i Kil! Allt flöt på utan krångel.


Vet inte om jag kom ihåg att skriva förra helgen att när Bravens nosgrimma var uppknäppt när jag gick med honom. Han sänkte huvuet 1sek och trampade så klart på nosgrimma och ryckte då till så att den gick sönder. Det är därför han har detta träns.


2 års dag

Datum: 2010-09-25 ~ Tid: 16:10:09
Idag är det exakt 2 årsedan Claudia blev min. Jag tyckte att inlägget "Jag och Claudia under två år" var passande att publicera igen, dels för alla nya läsare, för de som redan läst det, och för alla er med fördommar. Har dock ändrat om/lagt till endel.

Det har hänt väldigt mycket, både bra och dåligt, under den tid som Claudia varit min.
Det har snart gått hela två år sen jag fastnade för den söta, svarta ponnyn på hastannonser.se. Då visste jag inte vad jag skulle komma att ge mig in på, haha!
Den 12 september 2008 åkte vi till Årjäng och provred Claudia. Jag blev kär så fort jag såg hennes söta huvud kika ut ur stallet.
Detta blir lite repris från tidigare inlägg, men provridningen var det hemskaste jag varit med om. Jag red henne i cirka 45 minuter, under den tiden fick jag henne att gå i form ungefär ett halvt voltvarv sammanlagt. Gud vad jag skämdes när min mamma, ridlärare, kompis, de dåvarande ägarna och tillridaren stod och tittade på.
Vi satte oss knäpptysta i bilen och åkte hem igen, under tiden hann jag fundera lite och kom fram till att jag ville provrida henne igen. 4 dagar senare åkte vi tillbaka ännu en gång, samma sak även då, ingenting funkade. Av någon underlig anledning ville jag fortfarande ha henne så en vecka senare fick vi tid för veterinärbesiktning i Karlstad. Claudia gick tyvärr inte igenom på böjprovet. Men jag var ändå fast besluten om att det var henne jag skulle ha, så vi tog hem henne i tre veckor då veterinären sa att det kan vara just för dagen hon inte gick igenom. Under den tiden red jag bara väldigt lugna pass och promenerade mycket med henne.


Annonsbilden med ponnyn jag fastnade för.Första providningen.


2 dagar efter att jag fått hem henne.


Under nästa veterinärbesiktning var hon helt ua, så då blev hon äntligen min! Den kommande tiden har jag ett väldigt svagt minne av, minns mest att jag började gråta under varje ridpass för att ingenting funkade och jag ångrade att jag köpt henne. Jag provade allt, varierade min ridning väldigt mycket, tränade för flera olika tränare, lät tränare och andra i min omgivning rida henne. Det jag fick höra av de flesta var "Lycka till, hon är omöjlig", samtidigt som andra sa att det skulle ordna sig med tiden. Jag red för tränare som satt upp och skulle "fixa till" henne, istället drog dom sönder henne i munnen och piskade rumpan blodig på grund av hennes istadighet. Jag red för tränare som gallskrek konstant under hela ridpasset om hur hopplös och värdelös min ponny var, frågade om jag köpt henne för att hon var svart, att jag borde använda henne till utställning istället och att jag borde göra mig av med henne så fort som möjligt för att hon inte är värd ett öre. När tränaren själv satt upp och skulle visa mig hur det minsann skulle gå till satt hon med händerna under hakan på glapp tygel och flaxade runt, och Claudia gick hemskt dåligt. Tillslut pallade jag inte mer, man behandlar inte ett ekipage på ett sådant sätt hur illa man än tycker om ponnyn eller ryttaren, då blev jag i efterhand kallad "bortskämd ponnyunge" och skulle komma hem till tränaren och rida på hennes hästar istället, för dom hade minsann hög ridbarhet, något som inte min hade. Tillslut gav jag upp och red bara ut, och de gånger jag red på banan och i ridhus satt jag bara i sadeln och åkte häst medan Claudia hade huvudet bland molnen. Jag har också haft många givande, roliga och positiva träningar där jag fått massvis av hjälp, de väger upp och är absolut fler än de som varit negativa och hemska. Hon var inte heller rolig att hantera, hon gick rakt över mig, släpade mig ut ur boxen, drog omkull mig i hagen, ignorerade mig, var opåverkbar och omöjlig att ta in från hagen. En gång var vi tre personer som försökte få in henne, vi höll på i över en timme och Claudia stog som ett grinigt ufo på samma plätt under hela den tiden, haha! När jag ska ta in henne nu för tiden kommer hon alltid mot mig med öronen spetsade. Allt detta var nog för att testa mig för av det jag hört har hon inte varit så innan.

Sen bestämde jag mig för att nu jävlar ska de gå, vi kom lite framåt i utvecklingen och gjorde i slutet av april 2009 vår första start tillsammans och blev placerade 5a. Det var en lättnad att äntligen få någon slags bekräftelse på att vi iallafall tagit oss en liten bit framåt. Vi hade perioder när det klickade till och det faktiskt var roligt att rida, sen hade vi stora svackor där allt gick åt skogen. Efter detta gick vår utveckling tillsammans väldigt sakta men säkert framåt. Jag började under året att träna för Anki Almlöf, hon gillar Claudia och passar oss bra, det gav en otrolig skjuts framåt. Claudia funkar inte med tränare som ska ha allt på en gång, enormt steg, en hög form och en flashig ponny, då blir allt fel redan från början. Vi fortsatte att träna under hela våren och sommaren och det blev bättre och bättre tills jag flyttade Claudia till Lillerud. Då gick vi bakåt i utvecklingen igen. Claudia trivdes väldigt bra både i stall och hage men ridningen funkade inte alls. Tillslut gick det så långt att hon blev så aggressiv när vi skrittade ut att hon snurrade runt på samma ställe i flera minuter och högg mot benen på mig. Eftersom att jag bodde på skolan under veckorna och åkte hem över helgerna tog jag även med Claudia hem i princip varje helg. Jag ville inte lämna kvar henne när jag inte visste hur folk behandlade henne. Under helgerna hemma fick jag chansen att träna och rida på den "riktiga" Claudia som blev ett monster i ridningen så fort hon kom tillbaka till skolan. Jag blev tvungen att flytta hem henne under de tre sista månaderna av terminen, så varje dag pendlade jag 4 timmar med buss för att kunna ta mig till och från skolan och ta hand om Claudia och Quillen. Det var verkligen behövligt att ta hem henne för gott, hon blev en helt annan häst när hon kom hem. Jag har nu valt att hoppa av Lillerud för att det ska bli så bra som möjligt för Claudia, det är hemma hon trivs bäst och är sig själv. När vi väl kommit igång och jag kände att allt bara klickade och gick framåt för varje dag fick Claudia tyvärr en senskada på djupa böjsenans förstärkningsband och vi fick en lång vila framför oss när det gick som bäst. Allt om skadan har jag skrivit i tidigare inlägg. Idag är det exakt två månader sedan Claudia blev friskförklarad och vi har påbörjat endel galopparbete samt arbete på böjda spår. Redan i detta tidiga stadie av igångsättningen känns Claudia finare än någonsin att rida och man kan inte tro att hon faktiskt vilat under flera månaders tid. Jag hoppas att 2011, som är vårt sista ponnyår tillsammans, också blir vårt bästa.


Februari 2010.


Vi när vi kommit som längst tillsammans, innan skadan, april 2010.Under igångsättning efter skadan, september 2010.
 
Under all denna tid har vi ändå kommit otroligt mycket framåt i utvecklingen och har gått från att rida LC med dåliga resultat till att hinna starta regional LA med bra känsla innan hon blev skadad, och det var planerat att vi skulle debutera LA:p1 under sommaren. Vi har självklart gjort massor av starter emellan detta som både varit bra och dåliga, och vi har lyckats knipa ett par rosetter tillsammans, men framgången man känner inombords är så mycket mer värd än rosetten man hänger på väggen hemma. Allt som allt har vi nog haft 1 år av 2 som vi verkligen kunnat satsa och träna ordentligt, när inte sönderdragna mungipor gjort att jag fick rida på hackamore i 4 månader och dålig ridning både på Lillerud och hemma hindrat oss. Nu när jag äntligen hittat knapparna och vet hur hon ska ridas är hon för mig ganska "lätt". Men frågar man andra säger de flesta att hon är det svåraste dom suttit på, och vissa säger "usch" och sitter av efter 2 minuter. Många har också sagt att de aldrig själva skulle köpt henne, men berömmer mig för mitt tålamod med henne.

Jag och Claudia har under dessa två år utvecklats otroligt, både tillsammans och var för sig. Jag har till exempel blivit mycket kvickare i min ridning, fått bättre sits, bättre ridkänsla och efter att ha ridit Claudia och hittat hennes knappar känns de flesta andra "svåra" hästar relativt lätta i jämförelse. Claudia psyke har ändrats något otroligt, hennes ridbarhet har blivit mycket bättre och det går att få kontakt med henne. Förut var hon instängd i sin egen lilla värld och var svår att lära känna. I stallet är hon helt underbart snäll att ha och göra med, hon lyssnar och är väldigt uppmärksam på mig från backen och ser mycket positivare på allt. Förut var allt bara pest och pina, speciellt när man krävde arbete. Hon är verkligen en enmansponny som det tar lång tid att lära sig rida och lära känna.
Jag får ofta frågan varför jag köpte henne, jag själv har nog inget direkt svar på det, men något var det jag fastnade för och jag ångrar absolut inte mitt livs bästa beslut.

Jag kommer nog senare i livet se Claudia som ponnyn som lärde mig hur man rider på riktigt. Hon gör absolut ingenting gratis och man måste göra det perfekt enligt henne för att hon ska bjuda till lite. Men det är väl charmen med ston, man säger inte till dom vad dom ska göra, man frågar dom ;)
Det har självklart hänt massa annat mellan allt detta och även fast Claudia för mig nog kommer vara den mest konstiga, knepiga och speciella ponny så har hon verkligen fångat mig, för när man kommer överens med henne och lär känna henne ordentligt så är hon underbar.

Jag kommer ändå aldrig glömma Linns kommentar som var något i stil med "Jag blev så himla avundsjuk när jag såg att du fått en ponny som Claudia, tills jag red henne, då ångrade jag mig för det var fan omöjligt".

Vi som från början hade noll kemi passar nu som handen i handsken och jag kan inte tänka mig en mer passande ponny och bästa vän.
Claudia ... antingen hatar man henne, eller så älskar man henne.Hjälp?

Datum: 2010-09-25 ~ Tid: 13:57:21
Claudia är ju Holländsk import, och kom till Sverige (om jag inte minns fel) för 6 årsedan, då hon var 10 år.
Det är ingen som vet vad hon gjort innan hon kom hit, om hon är tävlad, haft föl etc. Jag har sökt överallt efter något som kan hänga ihop med henne från Holland, men jag hittar verkligen ingenting.

Hon har en brännmärkning på vänster lår, som jag antar står för ett stuteri? Det har alltid varit extremt svårt att se vad det egentligen är, men efter att jag klippt henne igår lyckades jag få en bild där man ser hur den ser ut.
Är det någon av er läsare med Blokland's ponnyer, eller någon som sett brännmärkningen förut som vet vad den står för?
Jag är jättetacksam för all hjälp jag kan få :)

EDIT; Jag har all info om henne, såsom hela stamtavlan, födelsedatum osv i hennes pass. Hon är alltså inte okänd på det sättet. Det jag är ute efter är vad brännmärkningen betyder och vad hon gjort innan.

Fick genom tipset av denna länk; http://sukuposti.net/hevoset/481278 reda på att hon inte har några avkommor registrerade i databasen.

Tack för era tips, fyll gärna på om vi vet något mer.

Plastrongen

Datum: 2010-09-25 ~ Tid: 13:35:55
Idag kom min plastrong från Equi Design som jag beställde för någon vecka sedan. Jag är riktigt nöjd med den!Hiss eller Diss?

Behandling nr1

Datum: 2010-09-25 ~ Tid: 10:43:27

Ursäkta för dålig uppdatering igår men jag hade inte möjlighet tidsmässigt att skiva något. Men kan berätta lite kort i efterhand vad jag hade för mig.

Var i skolan hela dagen. Vi har bara två lektioner på fredagar, skönt! Vi börjar 08:20 och slutar 13:40.  Engelska och matte.

Vart upphämtad av Mamma efter att jag slutat. Vi tog en fika och åkte sedan iväg till en som heter Stefan han masserar inte men drar rätt muskler, drar isär dem och fixar alla möjliga problem. Självklart var jag ju skeptisk till detta då vi redan vart till massa ställen och det bara känns som en lite förbättring ett kort tag (några dagar).

Är kanske inte så många som vet att jag har eviga problem med min kropp, jag väljer nämligen att inte skriva speciellt mycket om det då jag vet hur utdraget och tjatigt sådant kan bli. Men jag är jätte stel och har otroligt ont. Blir förhindrad i mycket och käkar lite olika piller samt alovera för att det ska bli bättre och även smärtstillande i värsta fall. Läkarna sa till mig att det var nervstammen som var för kort och att det i princip inte går att göra något åt utom att vila och försöka tänja den men det är i nästan lönlöst.

Så när jag kom till Stefan och han började dra och klämma lite fick jag som ett uppvaknande och en nytändning, mitt problem går att fixa! Det är mina muskler som har klumpat ihop sig och vägrar släppa det är därifrån både den eviga smärtan och stelheten kommer. Det blir tydligen så om man äter för mycket godis, tränar mycket och stressar för mycket. Så nu ska jag ändra om min kost något. Jag ska inte äta kolhydrater eller godis det är det som går musklerna att klibba ihop. Men det gör inget då jag inte gillar bröd, pasta eller potatis. Men godiset kommer jag sakna! Jag ska äta mycket kött och grönsaker samt feta såser. Jag ska även börja äta kalk som hjälper till så att musklerna inte går tillbaka till samma lägen.

Behandlingen var det värsta jag varit med om, ni som inte genomgått detta vet inte var smärta är. Fy fan!  Han frågade lite frågor tex om jag hade ont i tänderna eller om det kliade i tandköttet då han såg vilka spänningar jag har i käken. Jag får ofta kramp i käken när jag äter och kan inte avsluta måltiden eftersom det gör så ont och de senaste dagarna har jag kliat tandköttet blodigt. Ska tillbaka på fler behandlingar men nu måste jag nog få bort alla denna träningsverk.

När vi kom hem därifrån hällde mamma upp ett bad i bubbelpoolen. Det ska hjälpa behandlingen på traven och dessutom var det jätte skönt eftersom jag var helt matt i kroppen.

I mitten av allt detta nej men mellan behandlingen och badet var jag uppe hos Braven också och schamponerade hans ben och svanns inför tävligen.

Hörs senare med reslutat från tävlingen nu ska jag packa det sista och åka till stallet och fläta/knoppa.Go'kväll

Datum: 2010-09-24 ~ Tid: 21:44:09

Hann inte lägga upp före- och efterbilderna från klippningen, så de kommer imorgonbitti istället.
Är med Annie och Jossan just nu, och har inget vettigt att skriva,  förslag? :)Klippning på g

Datum: 2010-09-24 ~ Tid: 13:13:43
Har varit uppe i Valåsen och träffat Annie och Jossan på förmiddagen. Ska ner mot stallet nu och klippa Claudia. Det blit helklippning, kika in senare så får ni se före- och efterbilder :)Tävling på gång

Datum: 2010-09-23 ~ Tid: 12:28:35

Preliminära startlistor inför helgens regionala dressyrtävling har kommit upp nu. Har bara ridit LA:2 en gång det var förra våren på Philiac. Tycker det var ett roligt program. Hoppas att det kan tänkas passa Braven också. På startlistan står det fel, det ska inte stå LA:P2 utan LA:P1.


Länk till LA:2 programmet
http://www.stallbacken.webbland.se/dressyr/program/LC-LA/LA2_2003.html
Länk till LA:P1 programmet
http://www.stallbacken.webbland.se/dressyr/program/ponny/LAP1_2004.html


En sak jag vill göra klart

Datum: 2010-09-23 ~ Tid: 12:01:09

Det är en sak som vissa inte verkar förstå som jag vill förklara. Det är ingen konstigt med att dissa saker som man själv har. Varför skulle man inte kunna tycka att något man har inte är snyggt lixom? Man måste inte gilla precis alla sina kläder eller all sin utrusning. Det är antagligen bara yngre personer som kommenterat detta eftersom de inte tänker lika logiskt som äldre personer gör. Så nu behöver ni inte fundera mer över detta, både jag och Ingrid jag tycka vissa saker vi har är fula. Vi har inte missat att vi har saker i våran garderob som vi dissat ;)


Gomorron

Datum: 2010-09-23 ~ Tid: 10:20:50
Claudias ben kändes superfint imorse, kallt och som vanligt, vilken lättnad! Nu ska jag åka iväg på ansiktsbehandling och efter det ska jag till Linn. Ska ta med min externa hårddisk till henne och föra över alla bilder jag kan hitta på Claudia. Min förra laptop kraschade och på den ligger över 3000 bilder på Claudia som inte finns någon annanstans :( Själva luckan där man stoppar in skivor var också trasig så det går inte lägga in en backup. Något datasnille som vet om det på något sätt går att rädda bilderna ändå? Annars går alla bilder på Claudia under ett års tid förlorade ...

Bäst att åka, hörs sen!Bättre idag

Datum: 2010-09-22 ~ Tid: 20:43:44
Tillbringade eftermiddagen på ridskolan där jag red Zquasch, ponnyn jag red innan Claudia. Har inte ridit honom på evigheter så det var jätteroligt!

Claudia och jag tog en promenad idag, och benet känns mycket bättre redan nu så jag hoppas att det "bara" är någon slags lätt överansträngning. Kyla, vila och promenader ett par dagar så ska det nog vara bra sen. Ska även ringa till min equiterapeut imorgon och höra vad hon tycker om det hela.


Jag och Zquasch.

För er nyfikna

Datum: 2010-09-22 ~ Tid: 20:36:58

Redan en timma efter Bravens annons publicerades började folk höra av sig. Även Danskar har visat intresse för honom. Jag är dock inte så sugen på att sälja utomlans då jag inte kan följa hans framfart på samma vis som om han är kvar här i Sverige. Jag kan inte häller hälsa på obehindrat.(angående det, nästa vecka ska jag träffa Philiac!) Det är allt för många av Sveriges topphästar som säljs till Danmark, har för mig att flera av deras ponnysar i EM-laget består av Svenska hästar bland annat Tim som vunnit x antal SM här i Sverige.

Vi har nu valt ut en familj som hört av sig med intresse för Braven. Vi tycker de lät väldigt passande till Braven. Dom ska komma och provrida om ett par veckor när ingen av oss har tävling. Vi har satt ett preliminärt datum mer detaljer en så om det får ni inte ta del av tyvärr. Tjejen är bara 11år gammal men har gått från LC-LB dressyr upp till Nationell under detta år och verkar utvecklas snabbt. Hon och hennes b-ponny tävlar på nationell nivå de skulle även deltagit i SM i år men ponnyn blev tråkigt nog sjuk under betessäsongen. Hon har även köpt en c-ponny nyligen som tävlas på nationell och internationell nivå har jag för mig. Tjejen är väldigt förtjust i Braven och familjen gillar honom också. Hon verkar ha jätte bra backup och tränarhjälp vilket alltid är till fördel. Det låter riktigt bra vi hoppas på att det kan vara en ryttare för Braven.


(Gammal bild, minns att ridkänslan var väldigt bra på denna tävling.)


Träning

Datum: 2010-09-22 ~ Tid: 14:44:18
Tränade Annie och Lego imorse, red honom även en stund. Här kommer lite bilder.


Annie och Lego.


Jag och Lego.


Jag och Lego.


Jag och Lego.


Jag och Lego.

Svar från frågestunden

Datum: 2010-09-22 ~ Tid: 13:52:55

Hej! Jag har lite frågor om Linn's nya häst
Vad är det för stam?
vad har hon gått för klasser innan du köpte henne? och vilka klasser planerar du att börja rida henne i?
E: Hochadel, U: (premiesto) Sheela, UE: StarRegent xx. Hon har bland annat Matador och Donnerhall i längre bak. Hon är tävlad FEI's program för 5åringar och kvalade in till finalen i breeders på 79%. Jag har inte funderat så långt, jag vill hitta känslan först.

 

ingrid: vad är det högsta du ridit claudia på, och vad är ditt mål med henne 2011? :)
Jag har startat regional LA med henne, målet 2011 är att kvala nationellt.

linn: vad är det högsta du ridit braven på, och vad är ditt mål med lillian 2011? :)

SM, målet med Lillan är att ha kul och kanske göra någon start, har inte bråttom längre nu när ponnytiden är över.

 

hur gamla är hästarna?
Braven är 7 år, Claudia är 16 år och Lillan är 5 år.

Vilket hästfolk (hoppnissar, skogsmullar, körfolk, western, akademiker mfl) tror ni att ni har flest föromar om & vilka? :) Tack för en toppenblogg
Dressyrfolk har nog mest fördomar om alla andra :) men alla har nog fördomar om varandra.

Vad tycker ni man ska göra med en häst som inte tar halvhalterna? Min häst stannar upp men hon använder inte baken ordentligt i halvhalten så jag får inte formen jag vill ha på henne.
Låter som om det fattas drivning från ryttarens sida.

 

Vilken del av ryttarens utrustning tycker ni att man bör lägga sina pengar på och köpa kvalitét? Om man till exempel väljer mellan ett par kvalitétsstövlar och en fräsch hjälm? Vore kul att höra.
Tack på förhand, kram
Vi måste nog säga att stövlarna är det viktigaste då det ger ett bättre helhetsintryck :) Går att hitta billiga och fräscha hjälmar.

 

 

Varför använder ni lindor, är de bara för utseendets skull ?
Både för skydd, stöd och utseende.


När och varför började ni rida? Hur fick ni era föräldrar gå med på att köpa häst? Vad är den mest sämsta egenskap er häst har, även den bästa? Om ni skulle sälja, vet ju att braven är till salu men Ingrid kan svara med, vad tror ni den nya ryttaren skulle ha svårast med att klara av er häst?
Linn: Det var mamma som fick mig att börja rida, det var även hon som tjatade så att jag fick en häst, jag själv var inte så intresserad av att ha en egen häst. Men det ändrades snabbt. Bravens sämsta egenskap är när han blir spänd blir han kort i steget, släpper kontakten med bettet och drar in nosen. Hans bästa är att han är positiv till arbete och är lättlärd. Jag tror att den nya ryttaren skulle få svårt med att få honom att gå i en stadig takt hela tiden och inte ila iväg.

Ingrid: Jag började rida när jag var 2 år och det var min mamma som fick mig att börja. Jag tjatade tills jag fick Claudia :) Claudias sämsta egenskap är att hon är svårriden och inte har så hög ridbarhet. Henne bästa är hennes utseendet och så är hon snäll. Om jag skulle sälja Claudia skulle den nya ryttaren antagligen få svårt med att rida henne i form, få henne på hjälperna och få henne att lyssna.
Linn: Vad satsar du på med Caol Ila (om jag minns rätt)? Både i dressyr och hoppning! :)
Båda är superduktiga, mina förebilder båda två!<3
Jag har inte riktigt satt något långsiktigt mål ännu eftersom jag bara ridit henne några gånger. Men vi ska ha roligt och tävla så högt vi kan, någon gång i framtiden kanske vi startar en hopptävling.


ingrid; Vad ska du göra med claudia sen när du är för gammal? behålla eller sälja? :)
tack för en trevlig blogg!
Jag ska ta upp henne som storhäst.

 

 

Ingrid:
Vem är din förebild inom ponnydressyren?
Blir du aldrig såkallat avundsjuk på Linn för att det går lite "lättare" för henne om ni förstår.
(Vet att det inte är enkelt ju, men att Linn ridit SM efter bara 2-3 år tillsammans med Braven osv...)
Min förebild inom ponnydressyr är Marina Mattsson, hon är grym. Förstår inte riktigt vad jag skulle vara avundsjuk på, alla hästar är olika och jag är nöjd med det jag har :)

Linn:
Vilken är din förebild inom ponnydressyren?
Var det väntat att det skulle gå så fort med Braven? :)
Måste svara samma som Ingrid där, Marina är otrolig. Egentligen inte men jag har alltid haft andra planer i huvudet än vad jag talat om för min omgivning.

 

Har ni hästarna i eget stall eller hyr ni boxplatser? :)
Linn hyr in sig och Ingrid har eget.

 

Om ni fick välja något att ändra på med era ponnyer/hästar, vad skulle det vara? typ En strumpa till, jämnare bläs, eller bara ett jobbigt beteende vad skulle det vara? :D
Utseendemässigt med Braven skulle han vara byggd ännu lite mer i uppförsbacke, alla strumpor jämna, kanske vit man. Funderar även på om han skulle vara snygg som svart. Beteende, han skulle vara mindre kaxig och ifrågasättande i vissa lägen.
Utseendemässigt med Claudia skulle jag vilja att hon hade jämnare bläs runt mulen, fyra via strumpor … annars är jag nog mer än nöjd. Beteendemässigt skulle jag vilja att hon var lite mer uppmärksam.

 

har ni något tipps på snygga stilrena stövlar, som kostar max 2500? :)
Begagnade Cavallo, Petrie, königs.

 

varför ska du Linn sälja Braven?
För att jag är 18, vilket betyder att jag inte får tävla ponny nästa år.

 

hej hej , jag undrar vad ni har för kamera ?
och vart ni bor ?
Linn: Nikon D90, Karlskoga.
Ingrid: Nikon d40, Karlskoga.

 

vad rider du med tredelat på lillan?:)
Ja. Rider alla hästar på tredelat då de oftast trivs bättre med det och tvådelat ofta slår upp i gommen.

 

Hejsan, Vilken är eran starka sida i dressyren, eran svaga sida i dressyren.
Linn: Jag rider mjukt vilket är en fördel, men det är även min nackdel eftersom jag ibland blir lite för mjuk i handen så tygeln glider iväg. Sitsen är en nackdel och jag är oliksidig, mm.
Ingrid: Jag har bra sits, och bra kordinationsförmåga. Nackdelar, jag är svag i ryggen och drar fram axlarna, mm, mm ,mm.


till ingid , Har du hopptävlat med Claudia nån gång? :)
Ja men bara på klubbnivå.


till Linn, i vilken "region" ska du tävla i elitlaget? ;)
Central, tror jag.Vet ni om man får ha tredelat egg bett i dressyr
Ja det kan man om det inte är någon annan typ av metall i mundelen.


Linn: Tycker du man kan raka shettisar ? :P
Om shettisarna tränas så pass mycket att de behöver rakas så tycker jag att man ska det. Ert bästa tips till någon som verkligen vill satsa och tävla framgångsrikt?
Mycket pengar och ett stort namn på både ponnyn och kommer att ge stor fördel :) Men även vilja och envishet.

 Det går lika bra att rida ett dressyrpass på kallblodshästar, finns många nordsvenskar som är jävligt fina och går i piaff osv. Jag menar vad har ni emot dem? Det känns som att ni inte acepterar dessa hästar lika mycket som andra. Och alla hästar är hästar...
Vi har inget emot dem men de har inte samma förutsättningar som andra hästar. De hästarna vi är förtjusta i har detta mer naturligt. Hästar är avlade för olika saker. Sen finns det ju alltid undantag med över lag passar hästar bäst till det dom är avlade för.

 

Linn: Vet du om du kommer till Halland och tävlar nån gång nu i höst? :D
Nej inte vad jag vet.

 

varför slutat med hottarna och nottarna ?
Vi har inte slutat, vi tar det inte så ofta bara eftersom att ni tjatar.

 

Vad gör ni när ni har tråkigt haha? :)
Äter onyttigt och sitter vid datorn.

 

kan du (Linn) visa äldre bilder på Braven och berätta om hans historiâ? ^^
Ja får bli när jag har tid.

 

OM ni skulle haft marin blå hjälm och väst, skulle ni ha en marin blå kavaj då elr svart? :)
grym blogg!!
Blå :)


Beställt jackor

Datum: 2010-09-22 ~ Tid: 13:12:25
Nu har vi beställt jackor (den översta) och såhär kommer vi att brodera dem. Är det fler i klubben som är intresserade så kan ni höra av er till oss.


Texten på armen ska sitta på sidan och inte snett framifrån. Vi kommer troligtvis ha våra namn över den andra bröstfickan och dressyrmupparna.se står det på grund av att vi så småningom kommer att byta domän.
KRT är en förkortning av Karlskoga Ryttarteam, trycket kommer att vara större.


HISS eller DISS?

Liiite bättre

Datum: 2010-09-21 ~ Tid: 23:06:28
Kom precis hem efter att ha varit nere i stallet och kylt benet i 30 minuter. Det var fortfarande lite svullet när jag tog av nattbandagen men efter att jag kylt och torkat benet var det nästintill normalt igen. Lindade med nattbandage igen, och imorgon ringer klockan 05.00 för att åka ner och fortsätta kyla.
Kommer sova nervöst inatt men hoppas på det bästa såklart!

Dom som skrattade åt mitt förra inlägg, även fast jag vet att den personen provocerar, var jävligt omogen och det var en jävligt onödig kommentar. Sätt dig in i min situation så ska du se att det inte är lika roligt sen.HELVETE

Datum: 2010-09-21 ~ Tid: 20:48:34
När jag kommer ner till stallet springer hästarna som idioter i hagen och efter det är benet är varmt och lite svullet på Claudia. Jag kyler benet i panik i ca 20 minuter, torkar det snustorrt och lägger nattbandage. Ska ner om cirka 2 timmar igen och kolla till det.

Jag är så jävla nervös just nu och känner bara för att gråta som en liten unge. FAN FAN FAN FAN!

Dagens ridpass

Datum: 2010-09-21 ~ Tid: 15:33:47

Idag var en sån dag där ingenting funkade. Claudia var på värsta möjliga humör och jag red kasst. Men man måste ha dåliga dagar också, vi tar nya tag imorgon. Linn har fotat alla bilder.Hot or Not

Datum: 2010-09-21 ~ Tid: 15:07:15


Du ser något framåtlutad, kanske är det hästen som drar dig framåt  då den ser ut att ligga på i handen. Bra låg form. Minus för hjälmen, hovskägget och ärmlöst. Ser välskött ut. Snygga stövlar. Du ser ut att behöva komma djupare ner i sadeln. Hästen: HOT. Utrustningen: NOT.


Ponnyn ser ej eftegiven eller tillfreds ut. Ser stum ut för ytterhjälperna. Vinkla om händerna något. Skänkelläget blir bättre i en dressyrsadel. Minus för korta stövlar och schbraket. Snygg hjälm. NOT.


Snygg matchning. Bra sits men något framåtlutad och på tå. Du ser ut att behöva ta upp handen något. Fin form. HOT.


Jobbar i en bra form för sin felaktiga exteriör. Bra skänkelläge men ditt överliv måste rätas upp. Minus för utrustningen och hovskägget. NOT.


Sadeln ligger helt fel. Spänd med sänkt rygg. Kort i steget. Du ser ut att hålla balansen i tygeln. Minus för utrustningen. ej eftergiven i en för fri och spänd form. Sitsen ser inte korrekt men svårt att avgöra då sadeln ligger såpass mycket fel. NOT.

Veckans outfit

Datum: 2010-09-21 ~ Tid: 12:18:48
Här har ni veckans bästa respektive sämsta matchning.


Bästa outfit, Ylva Larson. http://ylvalarson.blogg.se/


Sämsta matchningen.

Skicka gärna in nya bildrag med pigga och glada färger till nästa vecka.

Hjälp

Datum: 2010-09-20 ~ Tid: 22:35:22
Är det någon som vet vart man kan köpa liknande jackor i färgen svart? Denna är från Horze men finns inte kvar i vår storlek. Vore jättesnällt om någon kunde hjälpa oss :)EDIT; Fick tips om Xtreme Horse Makeover, de hade en jacka som jag tror är det närmaste man kan komma en sådan jacka som jag är ute efter. Enda problemet är att jag inte vet om den är broder-bar, KRTloggan, namn samt bloggnamn ska nämligen broderas in med vit text.
Stör mig lite på kragen och skärpet ... tur att luvan iallafall är avtagbar. Nu återstår bara att höra Linns åsikt, vi ska nämligen ha likadana :)

Jag måste säga att jag tycker utbudet av snygga ridjackor är URUSELT. De flesta har muddar/resår i både ärmar och midja, vilket jag tycker är jättefult! Så förbättra utbudet av snygga ridjackor ...


Omgång 1 av Eliten

Datum: 2010-09-20 ~ Tid: 14:12:20

Vi kom hem så sent igår att det aldrig blev någon tid till att skriva ett inlägg om tävlingen då. Tävlingen var en bit bortanför Uppsala på en ridklubb som hette Tuthammars ridcenter, det ligger i Björkligen. Det tog ca 4 timmar dit eftersom vägbeskrivningen SÖÖÖG, vilket mååånga andra kan intyga. Resan hem tog 3 timmar.

Mamma var så pass förkyld/hostig att hon inte orkade köra mig till tävlingen så pappa fick rycka in lite oväntat och boka av både bio och golf. Vilket inte gjorde honom på så bra humör. Han är inte det minsta hästintresserad men ställde upp i alla fall. Han ledde till och med Braven på tävlingsplatsen. Han tyckte att det var kul att följa med på tävling.

Under framridningen försökte jag få Braven fram till bettet med lika stöd på båda tyglar. Han har väldigt lätt för att släppa stödet på bettet och i stället vika in nosen. Han var på förvånansvärt bra humör denna dag, vilket uppskattas.

Inne på banan vart han lite spänd och tittade runt i ridhuset. Det fanns ingen kolektingring vilket betyder att man var helt själv i ridhuset. Han var väldigt fin att rida mjuk, eftergiven och på hjälperna. Men det blev ändå en hel del missar under programmet för han var lite ofokuserad. Han ignorerade mig inte men han var så nyfiken på omgivningen att han ibland glömde bort sig. Galoppprogrammet är jag vääääldigt nöjd med speciellt serpentinbågarna i höger galopp, han var så fin där! Trots otroligt många missar fick vi 62,19%. Vi låg precis utanför placering inviduelt när vi åkte där ifrån då var det bara ett fåtal resultat kvar. Alla ekipage som ingick i lag tävlar på nationell nivå vanligtvis och näst intill alla red SM i år. Tror bara det var ca 4st som inte deltog i SM detta år. Det betyder att nivån på denna ”regionala” LA:P1 var avsevärt mkt hårdare än på vanlig regional, då får man lov att vara nöjd med resultatet även om procenten inte var så hög, men det skulle den inte vara med så många missar som vi gjorde. Man blir lite smått irriterad såhär i efterhand när man vet att man hade placerat sig om vi inte gjort så mkt missar. Hoppas på lite mindre fläckfri uppvisning nästa gång.

Laget kom på en 5:te plats.

Lina Dolk och Lilla Prim fick 56%
Moa Halling och Chester fick 62,??%
Erika Andersson och Spirello fick 61,89%
Linn Ingvarsson & Brave Heart fick 62,19%


Foto: Pappa

Bravens Pappa var med i det segrande laget, grattis!


Alanyaveckan

Datum: 2010-09-20 ~ Tid: 13:40:56
Bilder från vår underbara vecka i Alanya, 20/8-27/8 2010.


Malin, Jossan, Linn, Diana, Annelie, Fatma.


Linns snygga solteknik, haha!


Jossan och IngridLinn


Allihoppa


Ingrid


Dressyrmupparna


Linn


Malin, Jossan och Linn.


Ingrid


Jossan, Elin och Ingrid.

Gomorron

Datum: 2010-09-20 ~ Tid: 12:05:26
Var nere till stallet tidigt imorse och släppte ut, som vanligt, sen tog jag lite sovmorgon och gick nyss upp.
Idag får det bli ett lugnt dressypass för Claudia så jag får lite ordning på henne efter igår, haha. Ska även ha hand om de två första lektionerna på ridskolan idag (där jag red förut), och efter det ska jag upp till Valåsen och träna Annie.

Jag har dessutom extrem bloggtorka, så kom gärna med idéer :)
Busritt

Datum: 2010-09-19 ~ Tid: 16:30:44
Jag kom precis hem efter att ha varit ute på en tur i det underbara höstvädret med en mer eller mindre knäpp Claudia. Jag hade tänkt att vi skulle ta en lugn galopp, istället tog hon bettet, drog järnet och var överallt. Men det är förlåtet, förstår att hon är pigg och glad under första busritten på evigheter! :)

För mig är det jätteviktigt med allsidig ridning, som till exempel att rida ut och busa utan att ställa höga krav. Jag rider ut i skogen och på vägarna minst tre dagar i veckan, och Claudia älskar det. Dessutom är naturen helt underbart fin här ute hos oss, vilket gör det ännu roligare.Quillen Star

Datum: 2010-09-19 ~ Tid: 13:12:48
Quillen är en liten shettis som jag lånar som sällskap till Claudia av min moster. Han är 16 år gammal och hur snäll som helst, men med mycket humör och egen vilja. Till vardagsrutinerna hör att rymma, springa sönder gräsmattor, smita upp för den lilla trappan intill hörummet, sparka loss boxdörrar, stå och mysa med Claudia i hennes box och diska hennes krubba med mera, med mera, med mera :)

Förut hämtade vi honom varje helg när Claudia följde med hem från skolan, men eftersom att vi bor hemma igen så bor även Quillen här på heltid. Han brukar följa med ut på promenader och jag hoppas kunna låna min mosters vagn snart så att jag kan börja köra honom.

Jag red Quillen mycket när jag var liten och han är en riktig vilde. Red alltid i westernsadel för att kunna hålla i "knoppen" då han är en bockmaskin, men ändå lyckades han få av mig varje gång.
Han är verkligen en genomsnäll liten kille med mycket bus och energi!Alltid lika svårt att komma på en rubrik

Datum: 2010-09-18 ~ Tid: 21:55:30

Ber om ursäkt, jag har inte haft tid att blogga något idag. På förmiddagen gjorde jag praktik. Efter det åkte vi till stallet och bytte täcke på Braven. Regnet värkte verkligen ner och täcket var lite fuktigt vid bogen, kan vara skönt att vara heltorr. Vet ju hur jag är själv, kan inte vara roligare för hästen precis. Sen åkte vi hem och jag åt lite lunch under tiden som jag skrev skolarbeten. Sen åkte jag och en kompis upp till stallet igen.

Jag joggade Braven lite i ridhuset på hacket och red igenom P:1 en gång för att kolla om saker och ting funkade och om jag mindes programmet. Sen schamponerade jag benen och svansen. Jag gjorde flätor och Malin var snäll och fixade pannluggen. Det blev kanonsnyggt! Jag kan tyvärr inte göra inbakade flätor i pannluggen. Mitt under flätningen började jag må illa från ingen stans och blev tvungen att springa ut till toan och spy. Vart alldeles svimfärdig en stund, kanske hade ätit något opassande?

Laguppställningen till i morgon:

Lina Dolk – Lilla prim

Moa Halling – Chester

Erika Andersson – Spirello

Linn Ingvarsson – Brave Heart


Bild från i sommras, när jag joggar Braven iförd mjukisbrallor ;) Vem har sagt att man alltid tycker sin egen outfit är snygg?


Träning

Datum: 2010-09-18 ~ Tid: 11:45:23
Jag kom precis hem från Valåsen efter att ha tränat Annie och Lego. Idag jobbade vi mest med att han skulle ta skänkeln framåt, jag red honom även lite och han är verkligen en jättetrevlig häst. Kul att träna dem!
Nu ska jag ner till stallet och ta hand om Claudia och Quillen, efter det väntar jobb hela kvällen.


Annie och Lego.

Första passet i ridhus

Datum: 2010-09-17 ~ Tid: 19:03:30
Jag kom precis hem efter att ha åkt med Claudia till ridhuset för första gången på vääldigt länge.
Det märktes väl att Claudia är glad över att vara tillbaka till "vardagen" och gick in i ridhuset med spetsade öron :')
Började med att jobba henne i skritt ett par varv runt fyrkantsspåret och la 20-metersvoler, arbetade på samma sätt i både traven och galoppen. Gasade även på endel på långsidorna i lätt sits och lät henne galoppera fritt.
Det märks att hon har dålig kondition då hon blev trött väldigt fort och blev lat i bakbenen. Men jag kan inte kräva något av henne nu efter så lång vila, jag är nöjd så länge hon går fram för skänkeln samt accepterar bettet och är fin i munnen. Sen ser jag det bara som ett plus om hon känns extra bra, vilket hon gjorde i galopparbetet idag.
Är riktigt taggad inför alla träningar denna vinter och framförallt tävlingsåret 2011, och nu har jag bestämt mig för att det ska gå bra! Vilket jag tror det kommer göra eftersom hon känns såhär pass fin redan i detta stadiet av igångsättningen.

Bilden är från i våras, men såhär såg vi ut idag också:


Hejhopp

Datum: 2010-09-17 ~ Tid: 18:26:25

Kom precis hem, har varit uppe i stallet. Pappa följde med och mockade medans jag skrittade barbacka på Braven. Han fick mjölksyra igår och behöver gå av sig träningsverken. Innan vi åkte bad mamma att pappa skulle fylla på lite torv till Braven också. Haha, han fyllde på tre kärror, den stora modellen på kärran också. I morgon ska vi jogga lite lätt och i övermorgon är första omgången av eliten, rider bara lagklassen för att försöka få till bäst möjliga prestation.

Just det ja, jag glömde ju berätta att vi skrev på kontraktet på Lillan igår. Så nu är hon MIN. Jag äger en storhäst, wiie!

Här kommer lite fler bilder på Philiac


Scopo Philiac

Datum: 2010-09-17 ~ Tid: 16:10:40

Philiac eller som vi brukade kalla honom Phillen, är min före detta ponny. Han är en c-ponny på 140cm i mankhöjd. Phillen är en 11årig new forest valack som jag ägde i 7år.

Tänkte berätta lite om Philiac eftersom många här inte ens vet vem det är och han var varit så pass stor del av mitt liv.

När min foderponny såldes så föreslog ridskolans ägare att vi skulle köpa en ponny tillsammans. Jag fick egentligen inte köpa någon ponny för pappa, men mamma övertalade honom eftersom vi inte ens skulle äga hela och vi skulle få bra hjälp. Så tack vare Rosie (ridskolans ägare) fick jag köpa Philiac. När jag provred Philiac vart jag mest fascinerad av att när jag mjuk försökte på honom att sänka nacken så gjorde han det, haha! Numera är detta en självklarhet för mig, ger inte hästen efter för hjälperna är den felriden. Han stannade varje varv vid utsläppet, men jag vart helt kär och både mamma och Rosie tyckte han såg trevlig ut vilket han också var.


Bild från provridningen.

Han var inriden men ej utbildad när vi köpte honom. Han hade svårt för att fatta galopp, och för att fatta rätt galopp. Han kunde inte häller bära sig i galopp då han ej var stark nog, så han bröt av och gick utåtställd för att hitta balansen, vilket gjorde mig ganska frustrerad. Men han hade ett hjärta av guld och var väldigt mjuk och fin i munnen. Han gick med på ridlektioner 3 dagar i veckan, jag red honom även 3 dagar i veckan och sen hade han vilodag på fredagar.

Efter ca 1år köpte vi loss honom, så att han bara var MIN häst. Philiac är min första egna häst som jag köpte när jag var 10,5år. Han var då 4,5år gammal.

Jag hade bestämt mig för att Philiac skulle bli min hopphäst, ett problem var dock att han inte var hoppad förut men det gick bra han var snäll. Men nästa problem var att han inte gillade att hoppa, han kunde stanna på 40cm hinder. Minns så väl våran första hoppträning, han hoppade med frambenen och stannade med bakbenen på andra sidan hindret, haha. Efter många om och men så kom vi iväg på våran första hopptävling och kom 2:a!

Under flera år tävlade jag BARA hoppning. Sen sa mamma och Rosie att om jag skulle hopptävla mer så skulle jag prova att delta i en dressyrtävling åtminstone. Så mycket motvilligt gjorde jag det, och det gick hyfsat vi kom 2:a även där. Sen började jag delta någon gång då och då i dressyrtävlingar, vi kom nästan alltid hem med rosett till skillnad från hoppningen där vi vägrade ut oss var och varannan start.


Gammal bild från dressyrtävling.

Gammal bild från dressyrtävling.

Sen började vi med lite fälttävlan som också gick trögt till en början med många stopp. Sen lossnade det och vi började ta hem vinster där också. Vi vann nästan alltid dressyrgrenen i fälttävlan, och om vi hoppade banhoppningen och terrängen felfritt brukade vi få med oss en blågul rosett.


Gammal bild från dressyrtävling.

Mitt mål var att tävla LA hoppning med honom felfritt, de andra skrattade ju så klart åt det då han knappt ville hoppa 70cm. Men vi grejade det faktiskt. Men det var i LB-klasserna det gick som bäst för oss, han var varken het eller snabb i omhoppningen men en jävel på att vända! Man kunde vända honom i luften över hindrena och han var tryggare att hoppa när han vara hade ett språng på sig mot hindret än om han hade en rushsträcka precis fram till hindret. Vi har tagit mer placeringar i hoppning än vi gjort i dressyr och fälttävlan tillsammans.


Gammal bild från uteritt.

De sista åren jag hade honom så förstod jag att han var mer lämpad till dressyr om jag ville nå de höga klasserna. Så jag sadlade om och började tävla allt mer dressyr där vi hade många framgångar.

Tillsammans har vi alltså tävlat LA-hoppning, hoppat upptill och med 130cm på enstaka hinder, Lag-SM i fälttävlan och Nationell FEI dressyr med godkänd procent. Det kan man kalla allroundponny.

Vi har gjort allt och lite till ihop, vi har lekt och busat massor ihop. Men så småningom började jag växa ifrån honom kunskapsmässigt och ville ha en häst med mer potential. Han hade aldrig viljan eller vinnarskallen. Han dog inne på banan, vid några tillfällen fick jag honom inte att fatta galopp inne på dressyrbanan ens. Han bröt ofta av för tidigt och vart lång låg i formen. Han hade inget vidare steg men vi utväcklade det till medel i alla fall, var byggd i nerförsbacke. Inga bra förutsättningar precis. Trots detta tog vi oss längre än vissa med bättre förutsättningar, och det på grund av min envishet.


Bild från i våras på dressyrtävling.

Han är perfekt läromästare och barnponny, samt tävlingsponny men inte på den nivån jag törstade efter. Det var ca 4 månader sedan jag sålde honom nu. Han har kommit precis rätt, de älskar honom för den han är och vill ha en lugn och trygg ponny som kan tävla på en relativt hög nivå trots allt. Det är så himla skönt att veta att han mår bra och är älskad. Anna som tjejen heter tävlar honom i både hoppning, dressyr och fälttävlan och har redan fått ett flertal rosetter med sig hem!


Snällare häst får man leta efter<3


Johanträning

Datum: 2010-09-17 ~ Tid: 14:25:00

Igår var det Johanträning. Braven kändes fin, kunde haft ett ngt lättare stöd till handen om man ska klaga på något. Angående mig så har jag inte tid att skriva flera A4 om mina brister, haha. Men ngt jag verkligen måste bli bättre med är att sluta glappa i tygeln. Då och då brister min kontakt till tygel och den bli slak, vilket ni ser i filmer nedanför.

På träningen red vi först lite på volten som vanligt så att Johan kan kolla av våran daxform och därav avgöra hur högt/lågt vi ska sätta ribban för dagen och vilka övningar som kan tänkas passa och vad vi behöver tänka extra på bland annat. Han tyckte att grunden idag var kanon, skönt! Jag hade bestämt mig redan innan träningen att idag SKA det gå BRA! Min mentala inställning kanske gjorde nytta? Efter volten började vi med öppnor i båda varv tills jag fick till känslan i tillräckligt många på raken. Sen gick vi över till att göra öppnor på långsidorna och sedan från det in i slutor på diagonalen. Under dessa övningar var tackten och gemenheten det allra viktigaste, att ha lagom av alla ingredienser: tempo, tackt och tvärning. De tre T-en. Vänsterslutor har jag lite svårt för då jag är för oliksidig och det trasslar helt enkelt till sig ibland. Men nu gick det prima. Sen gjorde vi samma övningar i galoppen, detta mest för att hjälpa traven.  Efter det red vi lite förvänd galopp på volten och fokuserade på att få alla språng lika dana. I slutet av passet red vi trav på volten i båda varv och gjorde öppnor på den öppna delen av volten.  Johan var supernöjd med oss, och tyckte att det bara gick bättre och bättre under hela passet.

Nu är ni allt bra uttråkade va? haha. Koooort film från träningspasset.

Pälslös

Datum: 2010-09-17 ~ Tid: 13:51:05

Igår rakade jag Braven. Jag tog hela kroppen förutom huvudet. Jag brukar låta bli att ta huvudet eftersom han inte får så mkt päls där och för att jag inte har ngn lite trimmer, känns så otympligt att ge sig på huvudet med den stora maskinen. Men jag brukar ta under huvudet (hakan) och rakar bort skägget. Jag rakar även benen, det går jätte smidigt fasten jag bara har en stor rakapparat. Han står helt stilla och halvblundar när han blir rakad, tror att han tycker det är skönt.

Hur rakar ni era hästar och varför rakar ni dem som ni gör? Hur tycker ni att det är snyggast att raka och hur tycker ni är bäst? Bäst och snyggast är inte alltid samma sak. Vissa hästar behöver bara bli rakade på bringan vilken inte är snyggt men kanske det mest praktiska för just den hästen.

 
Jag tycker att det är snyggt med rakade ben, det ser fräsht ut. Vet dock att det är många som är emot det.

 


Frågestund

Datum: 2010-09-17 ~ Tid: 13:16:42


Vi tänkte ha en frågestund igen och denna gång kommer vi välja ut frågor som vi svarar utförligt på utan att vara "dryga". Fråga på! :)

Plastrong

Datum: 2010-09-17 ~ Tid: 09:37:06
Jag beställde just hem denna plastrong från http://www.equidesign.dinstudio.se/.
Förbereder mig redan nu inför vårens tävlingar när vi (förhoppningsvis) äntligen kan starta igen, så taggad! :)Äntligen

Datum: 2010-09-16 ~ Tid: 18:06:19
Jag ska alldeles strax åka ner till stallet och rida. Det var egentligen tänkt att vi skulle skrittat till ridhuset idag men jag har haft fullt upp med att plugga så det får bli imorgon istället.

Har glömt att berätta att vi får börja rida endel i ridhuset nu, då det har varit för mjukt innan men senan är så fin den bara kan bli nu, så äntligen funkar det! Vi får ju även galoppera korta stunder och om cirka en månad kommer hon att kunna galopperas normalt igen. Eftersom att vi även får börja arbeta endel på böjda spår så betyder det, att om allt går som det ska, så kan vi rida ett normalt ridpass om cirka 1,5 månader. Alltså börja endel med sidvärtsrörelser, skolor och så vidare.

Jag siktar på att kunna träna första gången om cirka 1,5-2 månader. Det känns underbart!Tack

Datum: 2010-09-15 ~ Tid: 21:23:10
Vill bara tacka alla snälla och trevliga peroner som uppmuntar mig och stöttar mig i detta. Det är varken kul eller lätt att sälja sin bästa vän. Då är det skönt att bli lite peppad av sin omgivning, tack så mkt :)<3
Diskussionen angående benlindor

Datum: 2010-09-15 ~ Tid: 18:46:32
Det blev en väldig diskussion angående hur jag lindar ben. Till att börja med, alla lindar olika, och det finns inget som är direkt rätt eller fel så länge man lindar på ett bra sätt.

Det finns lika många åsikter och sätt att linda som det finns hästmänniskor, och många har bestämt sig för att just det de tror är rätt och ingenting annat. Man måste kunna ta till sig av kritik och lyssna på andra människor och kanske tänka om lite inom vissa ämnen. Sen får man ta till sig av det som man tror stämmer. Man kan aldrig säga att såhär ska man linda ben, det är omöjligt att få alla hästmänniskor att göra likadant eftersom att alla gör på sitt eget sätt. Vissa sätt är bättre och vissa är sämre, och frågar man en hästmänniska om vilket som är bäst/sämst får man olika svar av vem man än frågar.
Jag påstår inte att mina sätt är de rätta, men inte heller att era är det. Mitt sätt kanske är rätt i någons ögon, men helt fel hos någon annan.

Denna video var inte på något sätt till för att visa att "såhär lindar man ben". Många har bett om att få se hur vi lindar ben, och här visar jag hur jag lindar ben utan paddar. Jag varierar mellan att använda underläggspaddar samt fleece-/elastiska lindor, och att linda med endast fleecelindor. Jag ser inget fel i att inte använda underläggspaddar när man lindar med fleecelindor, däremot måste man använda sig av paddar när man lindar med elastiska lindor.
Jag tycker inte det viktigaste är om du använder fleece lindor eller elastiska lindor, utan HUR du lindar.
Lindar du till exempel bättre med fleecelindor utan paddar, kan man lika gärna skippa paddarna då de gör mer skada än nytta om de blir "klumpiga" och man inte får dem jämna.
Lindar man med fleecelindor utan paddar på ett bra sätt är det lätt att undvika punkttryck och jag har aldrig varit med om att någon tagit skada av endast fleecelindor sålänge de användts på ett hälsosamt sätt. 90% av de jag vet om och känner lindar till vardags med bara fleecelindor utan någonting under.

Det finns också delade meningar om hur pass högt och långt ned man ska linda. Många är emot att linda upp en liten bit på karpalen, medan vissa är för detta. Att linda upp en bit över karpalen är ganska typiskt dressyrryttare, och jag själv är en av dem. Vissa tycker även att man ska linda ner över sporren, och vissa tycker att man ska linda precis ovanför. Jag lindar alltid ovanför sporren för att jag tycker att det funkar bäst.
Just nu har jag ännu en anledning till att linda såpass högt som jag gör då senskadan satt väldigt högt upp och skulle jag då linda lägre skulle "skarven" hamna mitt i skadan, vilket absolut inte är bra.

Som sagt, jag varierar mellan att använda paddar och att köra utan. Jag har inga problem alls med att få det jämnt med eller utan paddar och jag får ofta höra att jag lindar på ett väldigt bra och snyggt sätt. Det finns tre anledningar till att jag lindar, framför allt som stöd, skydd och även rent estetiskt .. alltså för synens skull.

Alla borde kunna linda ben på ett bra och hälsosamt sätt, man ser ofta folk som lindar som en stenhård klump i mitten på benet, de som drar åt lindan runt senan istället för där fram, de som lindar alldeles för löst så att lindorna glider ner och de som lindar ojämnt, alltså drar åt olika hårt runt benet. Ta hellre hjälp av någon som kan än att du lindar på ett skadligt sätt.
Tyvärr ser man även de som använder sig av till exempel kylgéle och sedan lindar ovanpå detta. Först smörjer man för att kyla, sedan lindar man ovanpå för att värma. Det blir motsatta effekter och kan orsaka brännskador som blistring.
Jag antar att denna kommentar endast är till för att provocera eller så är du ett bra exempel på okunskap. Claudias sena hade blivit uttänjd, alltså brustit och blödningar hade uppstått, vilket orsakas av en smäll eller snedtramp, och inte av en fleecelinda.


Bra och läsvärd kommentar.


Där håller jag med dig. De såkallade "sämre" alternativen kan vara bättre än de "bra" om man lindar på rätt sätt. Likaså kan de "bra" alternativen vara sämre än de "dåliga" om man lindar på ett ohälsosamt sätt.Elastiska lindor med paddar/fleecelindor utan paddar.

Glöm nu inte att detta är mina åsikter, och som jag sa så finns det lika många sätt att linda och åsikter som det finns hästmänniskor. Vilket av alternativen elastiska/fleece/fleece med underlägg du än använder dig av så finns det alltid folk som har åsikter och andra tankar, så kommer det alltid att vara.


Då var det gjort

Datum: 2010-09-15 ~ Tid: 13:11:03
Nu har jag äntligen tagit mig tid att skriva en annons och även lagt ut den http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=391976

Gokväll

Datum: 2010-09-14 ~ Tid: 23:21:19
Jag har haft fullt upp med pluggande och annat idag, så bloggandet hamnade lite på efterkälken såhär på kvällskvisten. Jag har ägnat hela dagen åt att städa och börjat med Matte C kursen så Claudia fick en välförtjänt vilodag idag, och imorgon hade jag tänkt att vi skulle skritta ut i skogen en bit. Det är över ett halvår sedan hon fick gå på stigarna i skogen då jag varit rädd att hon ska snubbla på rötter och liknande eftersom att hon är sjukt klumpig. Men imorgon är det dags igen, jag tror att Claudia kommer uppskatta det. Vi ska även försöka oss på en lugn galopp på travbanan om hon håller sina utomhus-nerver i styr :)

Angående videon där jag lindar Claudias ben så såg jag att det blivit en väldig diskussion om vad som är rätt och fel. Så imorgon tänkte jag skriva mina åsikter om det hela samt klistra in endel kommentarer till videon och argumentera för och emot.


Videoklipp

Datum: 2010-09-14 ~ Tid: 13:49:00

Outfittävling

Datum: 2010-09-14 ~ Tid: 13:42:51
Vi fick tips av en läsare om en tävling vi kan ha här i bloggen, 1 gång i veckan.

Ni läsare skickar in bilder på er och er ponny med en outfit, till exempel där ni matchar allt i brunt/grönt/blått etc. Vi väljer ut en vinnare i veckan som vi tycker har snyggast outfit. Vinnare från en länk till sin blogg. Inget avancerat men en kul grej.

Skicka ett mail med din outfitbild till dressyrmupparna@live.se och märk mailet "outfit". Glöm inte att skriva med din bloggadress i mailet ifall just du skulle vinna.


Limegrön outfit.


Vit outfit.


Banken & hundpromenad

Datum: 2010-09-14 ~ Tid: 12:51:28
Kom precis in från regnet, har varit ute och gått en promenad med hundarna.

Innan det var jag och pappa till banken och fixade lite, ska ju skriva på Lillans kontrakt idag.

Nu ska jag ner och äta, sen ska jag iväg till stallet eller praktiken beror på vad klockan är. Blir det sent tar jag stallet efter praktiken. Tror jag ska rida lite barbacka idag.


Hero

Loka

Goda besked!

Datum: 2010-09-13 ~ Tid: 16:11:43
Claudia fick just hela kroppen och senan laserbehandlad. Hon hade inga låsningar, spänningar eller liknande i kroppen så vi behandlade bara för att mjuka upp och i förebyggande syfte, Lotta tyckte också att senan kändes jättefin.

Vi fick även besked om att vi får börja galoppera lite samt rida endel på böjda spår! Åhh vad jag är glad :D
Nu kommer snart Annie och hämtar mig så ska vi åka upp till Valåsen och träna, sen ska hon följa med och kolla på Claudia, så vi hörs senare :) Foto, Nicole Michaelsdotter.

Hästar jag kollat på

Datum: 2010-09-13 ~ Tid: 14:15:35Marlon

Den första storhästen jag provred var en 14årig valack på 172cm. Läromästare startad upptill intermedier 1 och skulle starta grand prix. Han kan byta i varje språng, piaff, passage och galopp piruetter. Men han rörde sig inte så stort och var ganska tungriden, lite slö och hängandes i handen. Motsatsen till det jag letar efter, men en trevlig häst.Cosby

Han är 13år gammal och tävlad upptill grand prix kür. Har för mig att han är 172-173cm hög. Han gjorde också byten i varje, piaff, passage och galopp piruetter. Men var inte lika stum i steget som Marlon och hade mkt mer framåtbjudning. Men han var i stället jätte stark och låg på som bara den i handen.Mecenat V

Mecenat är en 16årig valack, har för mig att han är ca 168cm hög. Han är tävlad upptill intermedier om jag inte minns fel. Det kändes helt rätt i traven, som att det här kan bli min häst. Han var väldigt lätt och fin i munnen och svävig i traven. Men i galoppen blev han för tungriden för mig, mina ben var inte starka nog. Hade han varit lika dan i galoppen som i traven hade jag definitivt varit intresserad.Hajen

Var inte meningen att jag skulle provrida denna häst egentligen då han inte uppfyllde de krav jag har. Men jag var med en kompis upp till stallet han stod i och de frågade om jag ville testa när jag ändå var där, så varför inte lixom. Han är ca 168cm hög och 10år gammal, tävlad upptill LA dressyr. Han var ganska svårriden och försöket stanna upp och göra passage om man inte drev tillräckligt och om man kom åt med sporren blev han irriterad så det var ganska komplicerat.Namnlös 1

5årig valack import tyskland, ca 167-168cm hög. Han var väldigt snäll och trygg men inte min typ av häst att rida då han tjafsade i munnen ibland och slog upp huvudet. Han var även dåligt framme för skänkeln, hade troligtvis inte lärt sig att ta den. Han hade bra takt och steg. Såg ut att vara vek i sina bak kotor och även ganska platt över sitt kors.Namnlös 2

3årig valack import tyskland, något lägre än föregående häst. Han var under inridning och hade väldigt svårt att bära sig och hitta balans och sökte sig gärna bakomhand för att balansera sig. Han var känsligare i munnen än 5åringen men kunde inte ställa igenom åt ena hållet, var dessutom oren på ett framben! Var troligtvis därför han inte ville ställa igenom i dä varvet. Han var snabb i steget och saknade tackt.Namnlös 3

Kollade på ett 5årigt sto import tyskland när hon sprang lös men hon hade ingen gång och såg mer ut att passa sig som hopphäst så den provade jag aldrig ens. Hon var väldigt söt och trevlig dock.Namnlös 4

5årigt sto import tyskland, ca 168cm men väldigt ädel. Hon var väldigt trevlig att rida, framåt men mjuk i munnen. Hon var inte så mkt riden så hon sökte sig bakomhand för att hon inte var bärig nog att gå i en korrekt form. Hon hade lite problem med att ställa igenom i ena varvet, lite skumt. Hon hade tyvärr inga gångarter, annars hade jag nog varit intresserad.

 

Namnlös 5

Fick se en 4årig valack import tyskland röra sig, han rörde sig ganska bra men för snabbt utan tackt. Kan bero på att han såg väldigt stressad och nervös ut. Ägaren sa de rakt ut att han var galen och de vågade inte ens sätta upp din beridare som annars rider precis alla hästar. Så jag valde att inte sitta upp jag häller.Namnlös 6

4årigt sto ca 168cm, nätt i typen importerad från tyskland. Hon rörde sig stort men hafsigt och utan tackt. Hon hoppade otroligt men det är ju dressyrhäst jag söker. Hon var väldigt lite rider och mkt obalanserad. Hon var även hård i munnen och drog tygeln ur handen på mig flera gånger inte alls min typ av häst.  Caol Ila

Lillan är den hästen jag har bestämt mig för. Jag kände på en gång när jag kortade upp tyglarna att det här är MIN häst. Hon är otroligt rolig att rida helt underbar, hon är supermjuk i munnen och jätte känslig för skänkeln. Hon är 5år gammal och 173cm hög, importerad från tyskland. Hon är inte riden speciellt mkt men har väldigt lätt för sig och älskar att jobba. Hon rör sig sjuukt stort och jag har svårt att rida lätt på henne, sitta ner det går inte. Hon är riden någon gång då och då av Mads Hendeliowitz som är rankad som 6:te bäst i Sverige. Även han säger att det är omöjligt att sitta i hennes trav, man får bara försöka slappna av och skumpa med. Lillan kvalade i 5åringarnas FEI Klasser till finalen i breeders på 79%. Hon är ett otroligt framtidslöfte, som bara behöver stärkas upp få mer rutin. Hon är jätte cool i hantering och ridning vajar inte för något. Hon gör öppnor, slutor och skänkelvikningar i alla gångarter. Gör även galoppombyten och är trampad.

Att bli en bättre ryttare

Datum: 2010-09-13 ~ Tid: 11:52:21

Jag har fått höra både i verkligheten och via internet att jag är för hård mot mig själv och att jag klankar ner på mig, men det gör jag inte. Jag är bara självkritisk för att kunna bli en bättre ryttare, vilket fler borde vara. Det finns alltid ngt man kan förbättra för ingen är prefekt. Om man inte ser sina brister utan tycker att man är ofelbar då kan man ju aldrig förbättra sig som ryttare eftersom man redan anser sig vara fullärd. Om man i stället ser alla små eller stora fel och försöker så gott man kan att rätta till dem blir man sakta men säkert en något bättre ryttare, och vem vill inte bli det? :)Gomorron

Datum: 2010-09-13 ~ Tid: 11:32:51
Imorse fick jag äntligen tag på Lotta som laserbehandlar Claudia och fick en tid cirka klockan 14 idag för en helkroppsbehandling. Jag ska även höra hus pass länge till det dröjer innan vi kan börja lite smått med galopparbetet. Det känns bra att ha någon som är så duktig att rådgöra med så att ingenting blir fel!
Efter behandlingen ska jag åka upp till Valåsen och träna Annie och Lego.


Jag vill passa på att hissa alla trevliga och peppande kommentarer! En av de mest värmande kommentarer jag fått var denna från Celinne, till inlägget "Jag och Claudia under två år". Det är de snälla orden som får mig att ignorera alla elaka kommentarer, och som man verkligen kan ta till sig av.Läsarfråga

Datum: 2010-09-12 ~ Tid: 23:04:35
Fick frågan av en läsare varför Braven var så svankig. Svaret är det att han är 50% welsh av cobtyp, många welshar är svankiga. Bravens egen pappa är ett gott exempel på en welsh med svanakrygg, Braven har troligtvis ärvt sin svagt svankiga rygg därifrån.

Att hästen har en svankande rygg behöver inte betyda att den är sämmre eller har svårare för sig, men vissa hästar får svårare att jobba under sig speciellt om de är också bakhöga. Men här är Braven och hans pappa Tuffe goda exempel på ponnysar med svankrygg som kan sätta under sig och sammla sig utmärkt trots sin kroppsbyggnad.


Brave Hearts pappa: Henfynyw Tywysog "Tuffe".


Hopptävlingen

Datum: 2010-09-12 ~ Tid: 20:16:52
Är nöjd med första klassen. Han kändes fin och tkt det var kul, det gjorde även jag. Men vi är ju inte så rutinerade och lite dåliga på avstånd båda två så nått språng låg vi lite stort och nått lite nära men blev inga knashopp. Vi fick 55p i stilhoppningen (delad 2:a). 0fel i klassen och en cleround rosett, nr 199.

1. Ryttarens sits över hinder - skänkelläge, överliv, blick = 7p
2. Ryttarens sits och balans mellan hinder = 8p
3. Ryttarens inverkansridning och effekten av inverkan = 8p
4. Ryttarens hand - känslighet och följsamhet = 8p
5. Tempo, rytm och hästens balans = 8p
6. Vägval = 8p
7. Totala bilden av ekipaget och dess samspelthet = 8p

Komentar: Trevlig ponny med bra hopp!

Andra klassen var han trött så han blev rätt het och sprining och stannade på samma hinder som ponnyn innan honom. Vi låg lite stort vilket var mitt fel då jag inte gjorde en tillräckligt tydlig förhållning för hans dåvarande frammåtbjudning. Sen när vi red an mot det hindret igen hoppade han hööögt över men inte tillräckligt långt så vi petade bakbommen på oxern. Resten var felfritt. Eftersom han inte riktigt var på hjälperna vart inte stilpoängen så bra haha.

Ingrid har fotat bilderna.
Min sits är dålig både i hoppningen och dressyren, jag ser det och försöker att förbättra mig.Breeders

Datum: 2010-09-12 ~ Tid: 19:51:16

Nu har vi kört Lillan till Örebro där Mads tävlar idag. Han ska ta med henne till Enköpning så ska hon bo hos Åsa igen ett tag, och Åsa ska köra henne till Mads några dagar i veckan för trimning inför breeders.

Breeders går 19-24 oktober, så efter det kommer Lillan hem igen.


Lillan för 4 månader sedan


Brist på idéer

Datum: 2010-09-12 ~ Tid: 16:29:09

Jag har varit med Linn och Annie på hopptävling hela dagen, kom precis hem och ska bege mig mot stallet och skritta ut en runda på asfalt.

Jag började som sagt skolan i fredags och ska börja med pluggandet imorgon, ska sätta igång med Religion A, Matte C, Matte D och Tyska steg 3, låter kul va? ;) Jag är en riktigt mattenörd så jag ska läsa klart både Matte C och D denna termin och har fram till 26 december på mig, spännande.

Idag har jag absolut inget vettigt att skriva om eller lägga upp bilder på ... förslag?Yes!

Datum: 2010-09-11 ~ Tid: 21:24:27

Hopptävlingen blir av! Har ringt så många gånger utan att få svar att jag inte trodde att jag skulle få det idag häller, men mot alla odds så fick jag det!

Har precis packat i ordning utrustningen, det får bli den rosa outfiten. Enda problemet nu är att Bravens ben och svanns inte är schamponerade! :O Vi ska åka från stallet kvar i 7 i morgon bitti så det finns ingen tid då till att göra det, riktigt mkt glansspary? Nej jag vet inte vad jag ska ta mig till, inte världens undergång egentligen, men så skabbigt ju…! Ska blir riktigt kul att hopptävla, det är dock stilhoppning så vi kommer väl att ligga på minuspoäng när banan är fullföljd haha!


Fler bilder på Claudia

Datum: 2010-09-11 ~ Tid: 19:29:44
Min mamma fotade mig och Claudia idag. Det kändes riktigt bra bortsett från att jag på något sätt lyckades ramla på moppen tidigare idag och skrapade upp ena handflatan, ena knät och fick ett överben på armbågen som gjorde väldigt ont när jag red.

Svar

Datum: 2010-09-11 ~ Tid: 13:10:05


Det är en över månad sen hon började travas, alltså har hon travats ganska länge. På filmen är det andra gången jag sitter ned på henne, vilket jag endast gjorde i cirka 2 minuter under hela passet varvat med lättridning. Benet har inte förändrats någonting i värme eller svullnad efter att jag suttit på henne så det ska inte vara någon fara, och någon gång måste man ju börja. :)

Jag vet att det är väldigt mycket spekulationer om hur jag sätter igång Claudia. Jag har gjort det väldigt långsamt och samråder dessutom med epuiterapeut en gång i veckan.

Vinnarna är framröstade

Datum: 2010-09-11 ~ Tid: 12:58:07

Priserna är sponsrade från Djur och Natur i Karlskoga, http://www.svenskafoder.se/. Vinnarna kontaktas även via mail.Vinnaren är, bidrag nummer 1, med 194 röster! Grattis!
Denna header kommer inom kort att synas på vår blogg. Gjord av www.kinejonna.blogg.se.På andra plats, bidrag nummer 10, med 172 röster. Gjord av siouxie @ BDB.På tredje plats, bidrag nummer 9 med 41 röster. Gjord av http://klarahovstadius.blogg.se/.På fjärde plats, bidrag nummer 5, med 37 röster. Gjord av http://reikaochjag.blogg.se/.På femte plats, bidrag nummer 3, med 31 röster. Gjord av sofiagrunde @ BDB.På sjätte plats, bidrag nummer 4, med 24 röster. Gjord av www.hestarna.blogg.se.På sjunde plats, bidrag nummer 7, med 23 röster. Gjord av http://mackvack.blogg.se.Uteritt

Datum: 2010-09-11 ~ Tid: 00:28:48

Red ut på Lillan idag, hon var så jädra fin! Helt cool trots både mopeder, bilar och timmerhögar. Hon var lika pigg och känslig som vanligt. Det känns verkligen som jag har hittat rätt häst, allt känns så bra! Ända problemet är att jag inte kan sitta i hennes trav… men det kan man ju lära sig med lite tid för hoppnings vis? Har aldrig i hela mitt liv ridit en häst som är så trevlig och rolig att rida som henne.

Innan vi red ut fick hon springa lite lös i ridhuset. Brukar låta dem göra det ibland då det är lättare för hästen att konsentera sig på ryttaren när de inte har lika mkt överskottsenergi i kroppen som vill ut. Provade även att ta fram lite godis och se om hon ville följa mig, det gjorde hon så villigt och lugnt så, även i lite trav.

Braven som skuttade igår fick en vilodag. Han fick bara springa av sig i ridhuset. Tog även fram lite godis när han var lös, han visste direkt vad det var fråga om och blev helt till sig haha. Förut var han så nonchalant och tyckte att det var värdelöst att springa fram till mig för att få lite godis. Nu kommer han i fullt ös gör tvärnitar och busar som bara den. Jag får försöka hålla mig undan då han blir mer vild än tam i vissa lägen och sparkar hejvilt om kring sig.


Tips?

Datum: 2010-09-11 ~ Tid: 00:01:21
Är det någon av er läsare som vet någon bra sida med snygga ridjackor? Jag är ute efter en lite tunnare höstjacka som ska vara figursydd utan muddar, och jag hittar verkligen ingen bra sida där man kan beställa. Vore jättesnällt om ni kunde hjälpa mig :)

Hot or Not

Datum: 2010-09-10 ~ Tid: 15:12:29


Fint helhetsintryck. Snygg utrustning. Skänkeln kan tas fram något. Trevlig typ av häst i god form, kan ta fram nosen ett par centimeter. HOT.


Söt och maffig ponny som bär sig i en bra form och arbetar bra under sig. Snygg matchning, hade gärna sett lindor bak. Minus till stövlarna, tygelflugorna och hjälmen. HOT.


Snygg och högrest ponny av en väldigt trevlig modell. Snygg utrustning. HOT.


Ser ut att vara en stabil ponny. Felstegs bilder ger aldrig ekipagen rättvisa. Knoppar föredras.
 Minus till utrustningen, men snyggt med blingbling schabrak. Fin i lodplan. Ser lite loj ut, aktivera hästen mer. NOT.


Ser väldigt fräsch ut i muskulaturen för sin ålder på 26 år. Fin form. Snygga kläder men högre chaps är att föredra för ett snyggare intryck, samt sammetshjälm. Snyggt schabrak, dock lite litet. Du kanske kan raka ponnyn? HOT. 

Finalen avslutad

Datum: 2010-09-10 ~ Tid: 00:12:33
Omröstningen mellan de två bidrag med mest röster är nu avslutad. Rösterna ska räknas ihop och de sju vinnande bidragen prestenteras så fort som möjligt, samt priserna.

Jag har snabbkollat igenom rösterna och det är ganska roande att se att endel ip-nummer har röstat cirka 20 gånger på samma bidrag i olika namn, haha! En röst per ip-nummer gäller så de andra rösterna togs självklart bort. Det ska vara rättvist och fusk lönar sig inte.

Som sagt, omröstningen är avslutad.

Filmklipp på mig och Claudia

Datum: 2010-09-09 ~ Tid: 21:45:16

Upptäcke att kvalitén blev kass när klippet kom upp på youtube, tyvärr. Detta är en snutt från dagens ridpass.
Ha överséende med att detta är det andra, lite ordentligare travpasset där vi jobbar i form, efter 5 månaders vila.

Som vanligt måste man förklara sig, jag rider lite på böjt spår ja, det är otydligt på filmen men jag red ungefär på en 40 metersvolt vilket betyder att hon var ställd och böjd ytterst lite. Sen måste man ju svänga så man kan ju aldrig undvika att böja hästen. Detta visar bara 2 minuter av ihopklippta snuttar från ridpasset och jag red mer rakt fram än vad jag red på den stoora volten. Tråkigt att vissa alltid ska vara negativa och påpeka utan grund. Klart att man kan fundera på det, men jag har stenkoll på hur pass mycket benet klarar av. Det är så mycket mer som jag känner av i verkligheten med både Claudia och hennes ben än vad jag kan skriva och uttrycka på bloggen.Hiss!

Datum: 2010-09-09 ~ Tid: 21:35:40


Hiss till denna ridsporstbutik, här finns massor av snygg utrustning med en stor bredd av bra märken och konkurrenskraftiga priser. Det finns tex Anky Van Grunsvens collection som jag tidigare hissade.

http://www.quality4horses.se/


Hoppning på schemat

Datum: 2010-09-09 ~ Tid: 21:22:00
Idag hoppade jag Braven lite, med hjälp och råd från Annie. Måste erkänna att jag tappat fruktasvärt mkt av den lilla hoppkänsla jag nånsin haft, men det gick faktist bra ändå. Fick mkt bättre koll när jag gjorde som Annie instruerade. Braven var jätte bussig trots att vi kom nära på hinder på 110cm så slingrade han sig över. Han var jätte posetiv och lycklig. Jag vill ha mer TID, jag gillar ju att hoppa med hittar nästan aldrig ngn tid till att göra det.

Jag har fortfarande inte fått svar när jag ringt till flera på ridklubben för att eftersnmäla till tävlingen. Dåligt att de inte svara när de skriver att man ska ringa dit för att efteranmäla!

Min sega gammla moppe vägrade starta när jag skulle ta mig hem från stallet, kul! Men nu är jag hemma.


Ni som påpekat att ni tkr jag har dubbelmoral när jag har rosa träns men dissar färgade stigbyglar, hur får ni träns och stigbyglar till samma sak? Jag gillar färg och liv men inte på stigbyglar det är FULT :)

Jag är inte blind, ser klart och tydligt att stövlar är för korta, vilket är FULT! Men de är köpta för länge sedan och jag tror inte jag köper några nya för att ha max 1 gång i månaden. Vem säger att man inte kan ogilla sin egen utrustning? ;)Ridbilder @ Claudia

Datum: 2010-09-09 ~ Tid: 17:05:40
Linn följde med och fotade oss idag. Travade även lite under nedsittning idag och Claudia skötte sig bra.
På bilderna från i förrgår lutade jag mig väldigt mycket framåt i lättridningen eftersom att jag var spänd. Idag var både jag och Claudia mer avslappnade vilket underlättade för min sits och hållning. Eller var jag kanske kortare idag? Att jag lutar mig framåt beror inte på min längd utan på grund av att jag spänner mig. Jag lutar mig exakt lika mycket framåt om jag spänner mig på en stor häst som på en ponny.
Ni kan fortsätta att kommentera min längd hur mycket ni vill om ni känner att ni själva får ut något av det, men ni får ingen respons från mig. Jag har redan bestämt mig för hur jag ska göra med Claudia i framtiden, punkt slut.

Angående dissen för ett par dagar sedan skrev vi att ni inte behöver kommentera, inte att ni inte får. Kommentatorsfältet är öppet och det är vi medvetna om.

Ni ska snart få en ny och tydligen efterlängtad Hot or Not eftersom ni inte tjatat på ett tag :)

Nog om detta, här kommer ett par nya fina bilder på mig och Claudia.
Ikväll kommer ett litet klipp på mig och Claudia från idag, någon som är intresserad av att se?
?

Datum: 2010-09-09 ~ Tid: 15:42:05
Jag har funderat ett tag på vad de små hålen i Claudias näsborrar är och vad de fyller för funktion. De är som ovala, mörkrosa små hål och hon har identiska hål i båda näsborrarna. Ska de sitta där eller har jag missat något? Någon som vet vad det är?Påfyllning

Datum: 2010-09-09 ~ Tid: 02:10:34
Johanträning

Datum: 2010-09-08 ~ Tid: 23:00:51

Idag var vi som jag redan nämnt på Johanträning med Lillan i Hammarö. Det var pappa som körde oss, han höll till och med Lillan när jag sadlade (han är inte van vid så stora hästar).

Själva träningen gick kanonbra. Det finns hur mkt som helst för mig kvar att lära, fick många bra tips idag av Johan hur jag ska förbättra min ridning och anpassa mig till Lillan. Hon var jätte fin att rida ända tills på slutet när orken tog slut. Johan gillade både hennes psyke och gångarter, vilket var kul.

Ingrid och Åsa kom och kikade lite, Ingrid tog även dessa bilder. Tack^^

Jag sov på vägen hem från träningen trots min långa sovmorgon (10:00). När vi var tillbaka i stallet släppte vi bara av Lillan, sen åkte vi vidare till praktiken där jag blev avsläppt. Där red jag Coimbra, en söt liten welshponny. Efter praktiken blev jag hämtad av mamma, på vägen hem fick vi syn på en lös häst som vi ledde tillbax till sitt stall. Sen fixade vi mockningen och fodret till hästarna samt tog in och kvällsfodrade. Lillan måste ha två höpåsar till kvällen för att få plats med allt sitt hö, dom är proppfulla båda två.

Sorry att det inte blir så mkt bloggande under dagarna, men jag är i stallet och på praktiken under dagen/kvällen så det är bara på morgonen och kvällen/natten jag har möjlighet att skriva. Tipsa gärna om det är ngt speciellt ni vill läsa om. Ska snart ta kort på hur rummet blev har bara några detaljer kvar.

Just ja, ni som undrar. Det är Bravens sadel på bilderna. Har inte provat ut ngn sadel till henne ännu eftersom jag har henne på prov, så den är ju inte helt optimal för henne då den ligger i uppförsbacke m.m. Men så fort papprena är skrivna så ska vi prova ut en egen sadel till henne.

Oavgjort

Datum: 2010-09-08 ~ Tid: 19:45:39

Vi har fått två bidrag med samma antal röster i vår bloggtävling. Båda bidragen leder med lika många röster vardera och för att få fram en vinnare behöver vi göra en ny omröstning mellan dessa två. Ni har till imorgon klockan 00.00 på er att rösta, så sätt igång nu!
Bidrag 1 / Bidrag 10 ?


Bidrag 1


Bidrag 10


Tävlingen avslutad

Datum: 2010-09-08 ~ Tid: 17:36:45

Bloggtävlingen är avslutad! Rösterna ska räknas ihop och ikväll presenteras vinnarna här, så håll utkik :)

Hiss

Datum: 2010-09-08 ~ Tid: 11:39:00
En hiss till Anky Van Grunsvens vårcollection. Den består av matchande schabrak, lindor, pikuertröjor, softshelljackor, långärmade tröjor m.m i läckra färger. Det ger både ett stiligt och glatt intryck på samma gång.
 


God kväll

Datum: 2010-09-07 ~ Tid: 21:50:27
Har köpt en ny moppe (EU) som går bra mkt snabbare än den jag har, så att jag kommer fram till stallet/praktiken nån gång. Har även köpt en ny hårddisk eftersom datorn är överfull av bilder.

På praktiken har jag ridit Verona några gånger, den hästen som det var bild på när Ingrid red för ett tag sedan. Har även ridit Zquasch som är Ingrids förra foderponny.

Både Braven och Lillan går bra. Ska åka iväg till Johan i morgon med Lillan och träna och få en "bedömning" av honom om Lillan.

Ska även efteranmäla mig och Braven till en hopptävling på söndag, eftersom den jag anmälde till på lördagen blev inställd pga för få anmälningar. Det får bli klasserna 85cm & 95cm. Det betyder att jag ska hinna hoppa någon dag under veckan. Är lite dåligt förberedd har inte hoppat sedan förra hopptävlingen den 24 juli. Inte helt schyst mot Braven igentligen, men när man sattsar så pass mkt på dressyren som vi gjort i år är det svårt att få ihop det tidsmässigt med allt man vill och behöver göra. Både han och jag tkr att det är så kul att jag ändå vill ge honom chansen att delta även om vi inte är tränade, är bara att ha en lägre målsättning och satsa på att ha kul.

Ber om ursekt för att jag inte har varit så aktiv på bloggen. Fick nyligen redan på att en person jag lärt känna inte längre finns i livet. Har inte känt honom så länge, men har träffat honom tillräckligt många gånger för att inse vilken härlig och posetiv människa han var. Han var älskad av sin omgivning, och nu även saknad. Jag har varit ganska down och inte orkat blogga ngt, hoppas ni har överseende med det.

Nya bilder !

Datum: 2010-09-07 ~ Tid: 20:35:18
Idag åkte vi som sagt till paddocken. Började med att skritta ut i ca 10 minuter, först i fri skritt och sista biten låg och lång form för att hon ska börja jobba avslappnat genom ryggen redan från början. Arbetade bara rakt fram i traven i ca 10 minuter med skrittpauser, hon inte får jobbas på böjda spår ännu.

Det blåste endel och jag vet att hon kan bli riktigt spänd i paddocken då, eftersom att sjön ligger precis bredvid. Jag tänkte på det redan från början och blev spänd vilket smittade av sig till Claudia men det funkade riktigt bra ändå.
Jag kan verkligen säga att hon vilat sig i form, eller tillochmed vilat sig till det bättre. Hon har verkligen förändrats helt och hållet vilket jag tycker är positivt. Hennes ridbarhet är helt annorlunda och hon är riktigt härlig att rida. Jag får bortse från att hon var spänd idag eftersom det var helt och hållet mitt fel. Jag är ändå riktigt nöjd med dagens väldigt korta men givande ridpass, och framförallt glad över att vi kan börja jobba lite igen, och att Claudia är positiv till arbete.Nytt

Datum: 2010-09-07 ~ Tid: 12:54:15
Nu har jag äntligen köpt mig en ny dator och en extern hårddisk. Min förra laptop är helknäpp och tar cirka 30 minuter att starta från det att man trycker på kanppen tills man får upp internet. Den kraschade igår också, så jag hoppas verkligen att jag kan få alla bilder som ligger där, vilka är cirka 10 000 st. Verkligen skönt med en ny och snabb dator, vilket behövs när jag ska börja plugga. Fick även med mig en 500 GB extern hårddisk hem så att jag kan få lite struktur på alla mina bilder. Jag rensar nämligen aldrig mappar utan jag drar bara in dem på datorn och plockar ut de bästa bilderna, så har jag gjort i alla år så det är ju endel skit som ligger. En trådlös mus följde också med hem så jag slipper bli osams med touchpaden, haha.
Äntligen kan jag ladda ner lite film också när det är krut i datorn, har ni några bra filmtips? Dela gärna med er isåfall!

Ikväll ska jag och mamma faktiskt ta och lasta Claudia och köra ner henne till ridbanan. Det blir alldeles för mycket om vi både ska skritta dit, trava ett par varv och skritta hem igen, så det blir smidigast att köra. Jag hoppas på fina bilder! Ska även hinna med att träna Annie idag.Mer info

Datum: 2010-09-06 ~ Tid: 21:40:10
Tänkte skriva lite mer inforamtion om "Lillan", hon heter igentligen Caol Ila.

Hon är regesterad som hanoveranare men hon är 25% fullblod då hennes morfar är fullblod. Lillan är ca 173cm. Hon är importerad från tyskland, ägaren till henne har haft henne sedan hon var 2år gammal. (Jag har henne på prov).

E: Hochadel, U: (premiesto) Sheela, UE: StarRegent xx. Hon har bland annat Matador och Donnerhall i längre bak.

Lillan är 5år och är riden då och då av Mads Hendeliowitz, som är rankad på 8:de plats i Sverige. Hon är startad två gånger i LB, både gångerna med vinst. Hon är även tävlad FEI's program för 5åringar och kvalade in till finalen i breeders på 79%, där Mads tror att hon har en god chans att hävda sig. Hade han fortsatt rida henne så hade han planer på att starta medelsvår redan nästa år då hon är både lättlärd och arbetsvillig med en gång långt utöver det vanliga. Men eftersom jag ska köpa henne så kommer jag sakta ner lite på tempot då jag själv inte är så rutinerad och måste hitta känslan.


Foto: Karin Lidberg

Härlig uteritt

Datum: 2010-09-06 ~ Tid: 21:12:20

Nu när jag äntligen känner mig helt frisk tog jag med Claudia ut på en ganska lång runda med mestadels skritt och endel trav. Vi skrittade hela vägen bort till ridskolan och snackade lite med Linn eftersom att hon gör praktik där, och sen hela vägen hem igen. Tog asfaltsvägen en ganska lång bit idag eftersom att grusvägarna är riktigt stumma med massvis av sten, och Claudia är riktigt klumpig och snubblar på allt! Sammanlagt var vi ute i 1,5 timmar och Claudia verkade gilla det, öronen spetsade hela tiden och jättepositiv.

Idag var bilisterna ovanligt respektlösa och körde som idioter förbi oss. Även fast de kanske tycker att det är fel av mig att rida på vägen så tycker jag att de borde visa lite hänsyn och iallafall byta fil om de ska köra så fort. Det är nog inte lika roligt den dagen de kör på en häst, men många tror att hästar är maskiner och inte levande djur som reagerar på saker som händer omkring dem. Som tur är, är Claudia 100% trafiksäker och reagerar inte ens på långtradare, motorcyklar, bilar, traktorer eller cyklister. Men man vet aldrig, helt plötsligt kan olyckan vara framme. Jag skulle aldrig riskera att rida på vägen om Claudia reagerat minsta lilla på förbi passerande fordon.

Förutom detta var ridturen riktigt härlig. Solen sken, Claudia var riktigt fin och lugn och ipoden underhöll mig. Vi travade även längre sträckor idag än vad vi gjort tidigare och benet kändes jättefint även efter detta.
Det blev ingen laserbehandling idag då jag tyvärr inte fick tag på equeterapeuten så vi får köra på nästa måndag istället.Skola

Datum: 2010-09-06 ~ Tid: 15:34:03
Jag tror att jag varit lite oklar med om och hur jag ska plugga och det är väldigt många som frågat. 

För lite mer än ett årsedan flyttade jag och Claudia hemifrån, till Lillerud. Där pluggade jag NV-programmet med inriktning på häst, vi fick alltså läsa endel häst och ridning varvat med alla andra ämnen som matte och kemi.

Tyvärr trivdes inte Claudia med ridningen på skolan så vi var tvugna att köra henne hem och tillbaka igen i princip varje helg för att jag skulle kunna träna och rida normalt. Det tog självklart väldigt mycket tid och pengar eftersom att min mamma eller moster var tvungen att åka från Karlskoga till Lillerud, hämta oss, och sen tillbaka till Karlskoga igen. Vilket är cirka 8 mil enkel resa, alltså 32 mil varje helg. Under de tre sista månaderna av terminen fick Claudia flytta hem på heltid och jag pendlade varje dag. Jag åkte buss 4 timmar om dagen för att ta mig fram och tillbaka till skolan, samtidigt som jag skulle hinna med Claudia och Quillen, alltså utsläpp, insläpp, ridning, skötsel och fodringar, samt skolan och allt annat.

Jag kände att det blev alldeles för mycket och det enda jag vill är att det ska bli så bra som möjligt för Claudia, och då är det självklara valet att hoppa av skolan och flytta hem, för det är hemma Claudia trivs bäst, och jag också. Jag hade verkligen inget vettitg liv på Lillerud, man var fast på ett och samma ställe eftersom att vi bodde på internat på skolan. När skoldagen var slut gick man direkt till stallet, var färdig vid cirka klockan 7 och efter det levde jag framför datorn och gjorde absolut ingenting annat. Helt isolerad från mitt vanliga liv, det är absolut ingenting jag saknar.

Sen blev det äntligen sommarlov och jag slapp pendla och fick vara hemma med Claudia på heltid. Jag började fundera över hur jag skulle göra och kom fram till att Kvinnersta har likvärdiga kurser för att jag skulle kunna hoppa in direkt på andra året och slippa läsa om första, för jag läste klart hela första året på Lillerud.
Men jag känner ändå att sitta i skolan på tråkiga genomgångar och lektioner på bestämd tid inte riktigt är min grej och hittade korr.se. En distansskola där man läser alla kurser  hemifrån genom datorn och åker ner till skolan vid några tillfällen och gör praktiska tentor. Great. Jag vill hålla ett högt tempo och bli klar med allt väldigt snabbt. Den vanliga skolan går så extremt segt att jag seriöst somnade flera gånger varje lektion, och jag sov verkligen djupt och kunde somna närsomhelst under en lektion eller genomgång, vilket inte var till min fördel.

Det har varit oklart under hela sommaren när eller om jag skulle komma in och fick tillslut ett besked om att det var fler ansökningar än någonsin detta år så att jag får vänta till januari innan jag kan börja plugga. Alltså hade jag 7 månaders ledighet framför mig då. Väldigt mycket dötid, men desto mer tid till Claudia.

I torsdags ringde de mig från korr och sa att de fått såpass många återbud att jag kommer att kunna börja skolan redan nu på fredag den 10 september! Verkligen en lättnad då jag vill bli klar med skolan och inte hamna ett halvår efter. Jag har som mål att läsa i ett såpass högt tempo att jag blir klar till juni 2011, alltså läsa 2 år under 1 års tid. Det kommer bli kämpigt men jag har gett mig fan på att jag ska klara det, och har jag bestämt mig för något brukar jag få igenom det, haha!
Jag ska fortsätta att läsa NV-programmet och hoppa in på andra året eftersom att jag är färdig med första. Jag ligger alltså med som jag ska och har inte hoppat över något år eller ligger efter.

Är det någon av er som läser på distans, till exempel korr.se, som har några synpunkter eller tips på hur man kan lägga upp läsningen eller om skolan bra/dåligt enligt er?
Det är väldigt många som hjälpt mig i detta och tipsat och gett förslag, tack så mycket till er! Men det är alltid roligare att höra från så många håll som möjligt, så vet ni något är det bara att skriva :)

Lillan

Datum: 2010-09-06 ~ Tid: 11:14:34
Vart inga bilder igår, vi kom hem så pass sent från provridningen och jag hade kvällen i stallet. På vägen hem från stallet dog min moppe så jag fick gå en bra bit sen kom pappa och fixa den. Men nu kommer i alla fall bilderna.

Det var några som undrade vem som tog hand om Braven när jag och Ingrid var i Turkiet. Det var min mamma som red och skötte honom varje dag. Jag låter ALDRIG någon rida honom om inte jag är med förutom mamma då så klart, hon vet jag hur och rider och det känns tryggt.

Jag har inte kommit in i det här med att rida storhäst ännu och känner mig som en nybörjare på nytt. Detta är andra gången jag sitter på Lillan och hon är 5år. Hon rör sig så stort att jag till och med har svårt att ridalätt, sitta ner försöker jag göra nått varv här och där, vilket är nästa omöjligt haha!

Hon är superhärlig att rida precis på hjälperna på dä viset jag vill. Otroligt kännslig för både handen och skänkeln, man skulle kunna byta ut tyglarna till en sytråd utan problem. Pigg och frammåt är hon att rida. Hon är också väldigt välbalanserad med god tackt och är jätte trevlig i stallet, en genomsnäll häst.
Dagens ritt

Datum: 2010-09-05 ~ Tid: 23:10:11

Idag red jag äntligen ett lite mer ordentligt ridpass och ökade på travsträckorna något. Skritten kändes jättemjuk och fin men i traven blev Claudia alldeles för övertaggad, och jag red barbacka och blev för spänd, vilket bidrog, så det blev pannkaka av nästan hela travarbetet. Jag får hålla mig till sadel hädanefter så vi får ut något vettigt av travpassen.
Hennes ben känns för övrigt väldigt fint och förändras inte alls längre. Nu behandlas hon med arnika de dagar hon skrittas/vilar och kylgelé och kallt vatten de dagar hon travas. Imorgon får hon ännu en laserbehandling och nya råd om hur länge till vi ska trava och när vi kan börja med ordentligt travarbete, alltså längre sträckor och även påbörja väldigt lite galopparbete. Imorgon ska vi även börja laserbehandla hela kroppen på henne för att få bort eventuella spänningar och stelhet innan vi börjar arbeta på riktigt. Hon har ju stelnat till nu under snart 5 månaders tid och det är viktigt att kroppen är helt fräsch innan man börjar arbeta på nytt så man inte börjar jobba en häst som stått och blivit stel och "ofräsch". Då finns det risk för att gamla skador kan gå upp och även nya kan uppkomma. Alltså behandlas hon i förebyggande syfte och för att igångsättningen ska bli bättre.

Jag är verkligen sugen på att komma igång på riktigt nu, saknar allt bus, alla uteritter, dressyrpass, träningar och tävlingar. Får vänta lite till ... har ändå stått ut i snart 5 månader så ett par till ska vi nog klara innan vi är back on track.


Första travpasset för ett par veckor sedan.


Ledig igen

Datum: 2010-09-05 ~ Tid: 19:05:11
Äntligen är denna jobbhelg avklarad, jobbade hela fredagen och från 08.30 till 02.30 igår, med en liten paus på dagen. Hela dagen idag försvann eftersom jag vaknade klockan 14, haha.

Har precis varit nere till stallet och mockat och städat och ska alldeles strax ner igen och rida. Claudia har redan fått världens dassigaste björnvinterpäls så nu är det snart dags att klippa henne igen. Jag klipper benen och halva huvudet, samt lämnar en liten ruta där sadeln ligger. Pälsen kom riktigt snabbt, innan jag åkte hade hon jättekort och blank sommarpäls, och nu är hon helt lurvig.

Nu måste jag skynda mig, annars blir det snart för mörkt för att rida på vägen. Kom gärna med idéer till inlägg. Jag är ledig hela kvällen idag så jag har all tid i världen att skriva om det är något speciellt ni vill läsa om, bortsett från Hot or Not. Jag har verkligen noll med idéer hur mycket jag än försöker tänka, så det vore jättesnällt om ni ville hjälpa mig medan jag rider :)
Ni kanske är sugna på att se lite bilder från vår resa?


Bild på oss från i vintras.

Internet är tillbax!

Datum: 2010-09-05 ~ Tid: 12:34:24
Nu funkar äntlige internet igen, det har varit dött i flera dagar kan inte ens minnas hur många! Men nu måste jag slänga i mig lite mat, jag ska med en kompis sen när hon kollar på häst. Direkt när jag kommer tillbax så ska jag ladda upp lite fler bilder på Lillan och mig som mamma fotade igår.
Hej

Datum: 2010-09-03 ~ Tid: 21:52:04
Jag har inte haft motivation till att blogga på ett tag, och när jag väl får det är det helt tomt i huvudet.
Har jobbat hela dagen idag, och igår red jag äntligen igen. Travade en liten bit och Claudia kändes fräsch och helt okej. Hade även träning för Annie som jag regelbundet ska träna två gånger i veckan och även ett ekipage till.

Igår fick jag också reda på att jag inte ska vara ledig fram till januari, utan börjar skolan redan nästa fredag. Jag börjar distanskursen på Korrespondensgymnasiet i Torsås och ska fortsätta att läsa andra året på NV-programmet eftersom att jag är klar med första. Så på fredag åker vi 40 mil neråt för ett 6 timmar långt upprop och information.

Lite vad som händer just nu, inget speciellt alls. Jag har gått in i någon slags höst/sverige-depression efter att ha kommit hem från Alanya, och funderar faktiskt på att åka dit under en lite längre period nästa år, men jag får se hur det blir med det eftersom det är mitt sista ponnyår.

Imorgon väntar jobb från morgon till natt och sen ska jag ta tag ordentligt i ridningen och skriva lite hästigare inlägg.

Vill passa på att tacka er läsare som flitigt besöker och kommenterar bloggen även fast uppdateringen är sämre än vanligt just nu. Tack! Ska verkligen bättra mig och försöka hitta lite motivation och nya idéer igen.Kvällsinlägg

Datum: 2010-09-01 ~ Tid: 23:38:34

Wow, jag börjar äntligen känna mig lite som en människa igen efter att ha legat däckad i sängen framför tvn sen vi kom hem, alltså i 5 dagar nu.

Jag har väldigt dåligt samvete över att jag inte ridit ordentligt sen innan vi åkte till Turkiet. Var så himla taggad på att komma igång igen nu efter resan, men så blev jag äckligt sjuk, men om jag känner mig bättre imorgon ska jag försöka trava litegranna, och sedan hålla träning på kvällen. Känns iallafall väldigt skönt att jag är ledig och inte behöver tänka på skolan! Nackdelen är att jag nog kommer bli lite uttråkad i längden, det är ju ändå nästan 5 månaders ledighet för min del. Jag kommer ändå kunna lägga all kraft på att Claudia ska få en så bra igångsättning som möjligt, och jag kommer kunna uppdatera bloggen under dagarna, så jag ska nog överleva detta! :)

Glöm inte heller att omröstningen fortfarande är i full gång!

Funktionen att lägga in bilder verkar strula, så det får bli ett textinlägg just nu.
/Ingrid


Hiss

Datum: 2010-09-01 ~ Tid: 14:03:48
Har länge letat efter den perfekta vinterjackan. Kingslands shiny dunjackor i svart och silver är sjukt snygga. Vet att bland andra Sofie Gillberg och Sofia Genne har dessa jackor fast i lite annan modell och färg.Jag är sugen på denna i svart. Bilderna gör inte riktigt rättvisa men jag har provat en i verkligheten och passformen var riktigt snygg!

Någon som provat/har dessa eller har förslag på andra snygga och prisvärda vinterjackor?

Hej

Datum: 2010-09-01 ~ Tid: 12:42:00

Jag har fått någon slags infektion som inte verkar vilja försvinna ur kroppen men idag måste jag verkligen försöka rida så vi kommer igång igen! Igår höll jag träning för två ekipage, jätteroligt och de var jätteduktiga. :)

Det blev ett väldigt kort inlägg nu men jag har absolut ingenting att skriva om.Tips?

Datum: 2010-09-01 ~ Tid: 11:22:34
Någon som har bra tips på hur man som ryttare ska bli mer liksidig? Jag har mkt lättare för ena varvet än det andra och vill gärna stärka upp min svaga sida och har inte kommit på ngt bra för att göra det. Tips?


Bilder från SM

Datum: 2010-09-01 ~ Tid: 11:04:16

Här kommer två bildern från SM. Bilderna är fotade av Ida Hinders
hon var på plats som fotograf. Är det fler som deltog och vill
köpa bilder så kan man göra det här --> http://www.idahinders.webb.se/
Morn

Datum: 2010-09-01 ~ Tid: 09:59:20
God morgon, är så himla skönt med sovmorgon! Ska snart dra iväg upp till stallet. Rider nog ett dressyrpass, red ju ut igår. Jag ska även mäta boxarna för att se vilken "Lillan" ska ha, och fixa den boxen. I eftermiddag till ikväll ska jag iväg på praktik. Det är bekvämt att redan ha allting i stallet gjort innan så att man bara kan slappa under kvällen.


Detta ska beställas till henne, ett Amigo-utetäcke


Annonser via Bloggpartner