Imorgon ska jag hoppa! :D

Datum: 2011-01-31 ~ Tid: 22:57:11
Jag har funderat över detta ett par dagar och kom nu fram till att varför inte? Kan hon flyga runt som en galning i hagen och göra flera meter långa slidestops i leran utan att senan reagerar så kan hon nog hoppa ett par låga studs och trava över ett par bommar! Det är nästan exakt 1 år och 2 månader sedan vi hoppade senast, sen kom ju som sagt skadan och allt det där. Jag blev tillsagd av veterinären på ATG att hon aldrig mer skulle kunna hoppa, vad nu det hade med saken att göra .. och han var ju dessutom inte ett dugg pålitlig. Jag litar mer på min känsla och kunskap om hennes skada och välmående än att lyssna på en kass veterinär, för det var han faktiskt. Jag vet att Claudia kommer bli eld och lågor, hon är minst sagt hindergalen så det ska bli riktigt riktigt roligt! Jag ska be mamma filma imorgon så kommer ni förstå vad jag menar med galen, om ni vill se?

Åh så kul! Om ni vara visste hur mycket jag längtat ...


Tack!

Datum: 2011-01-31 ~ Tid: 21:21:33


Ett stort tack till våra sponsorer Libresse! Det är verkligen kul att ett så stort företag engagerar sig i ridsporten, det behövs! Förra året till exempel så var jag med i deras "Årets häst" tävlingen och kom tvåa, då hade de fixat så att alla pristagare fick motta pris av Helena Lundbeck. 


Dessa kom i brevlådan idag, från Libresse (:


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-01-31 ~ Tid: 20:05:19

Svar: Självklart kan jag slänga upp det (:


Morgon: 0,5kg uppblött korn, 0,5kg uppblött krafft grund, 0,5dl krafft mineraler och fri tillgång på hösilage

Lunch: Fri tillgång till hösilage hela dagen

Kväll:0,5kg uppblött korn, 0,5kg uppblött krafft grund, 0,5dl krafft mineraler och 4-5kg hösilage
Gissa vad?

Datum: 2011-01-31 ~ Tid: 18:23:04
Kan ni gissa vad jag nyss har beställt? :D Pst, ledtråd: La*k**eEuw va äckligt!

Datum: 2011-01-31 ~ Tid: 16:13:00
Maskar, larver och inälvsparasiter är verkligen bland den snuskigaste jag vet! Mår illa av att se sånnt! Tänk er en äcklig, långsmal och slemmig mask som kravlar runt i din kropp, ush!

Parasiter av olika slag är ju tyvärr något som hästar ofta råkar ut för. Jag tänkte ge några lätta tips på hur man kan agera i förebyggande syfte mot maskar/parasiter och även minska spridningen.


*Ta ett träckprov i stället för att avmaska innan du ens vet om hästen av mask. För om man avmaskar för ofta så blir maskarna vana vid medlet och överlever/förökar sig ändå.

*Håll rent i: Boxen, hagarna, ridbanan, ridhuset, stallet och stallpland från spillning. 

*Avmaska vid rätt tidpunkt, finns många "regler" och tips om detta.

*Växelbeta gärna med andra djurslag så som kor och får.

*Skilj på vad som är sommar och vinterhagar.

*När man har avmaskat är det bra om man kan flytta hästarna till en tom hage, och mocka ur den gamla.

*Unghästar är de som sprider parasiterna vidare mest så håll gärna äldre hästar för sig och unghästar för sig.
Failbilder

Datum: 2011-01-31 ~ Tid: 15:06:16Höjden av datorberoende

Datum: 2011-01-31 ~ Tid: 14:22:57
Internet, bloggen och spotify i stallet. Bara att plugga in iPhonen, så just nu direktbloggar jag från stallet :D

Bilden talar för sig själv

Datum: 2011-01-31 ~ Tid: 13:03:08


Lite av det jag tänkt att köpa, sen kommer jag säkert hitta massor av annat! Vad planerar ni att införskaffa?:D
Bättre sent än aldrig

Datum: 2011-01-31 ~ Tid: 12:33:56
Har ju inte kommit mig för att visa upp rummet ännu hehe. Men igår filmade jag en liten snutt. Som ni redan vet så har jag BARA ett 70-300 objektiv till kameran så det är ju filmat ganska nära, vilket jag beklagar men jag kan inte göra något åt det, sorry. Haha kan ni gissa vilken som är min favoritfärg? :D
Puh

Datum: 2011-01-31 ~ Tid: 12:09:08
Har gått med en klump i magen hela morgonen och har inte kunnat äta eller slå på datorn för att jag varit så nervös inför mitt tyskaprov. Jag hade nämligen den muntliga examinationen nyss där jag skulle träna in två långa texter på tyska och sen besvara frågor om dem. Fick även meningar jag skulle översätta i chatten, det var ju ganska lätt men att prata i 40 minuter om två texter och få ihop flytande meningar det var inte det lättaste! Fyy så svårt. Jag klarade det iallafall och är riktigt nöjd med tanke på att jag inte läst grammatik eller sagt ett ord på tyska på snart två år, dock gick jag ur nian med mvg i kursen och hade alltid maxpoäng på alla prov .. just därför kände jag mig ganska kass just nu, haha. Nu är det bara det muntliga slutprovet i Matte C kvar som pågår i cirka 40 minuter där jag får frågor på hela kursens innehåll, det kan ju inte bli svårare än tyskan ju.

Nu ska jag strax ta en promenad till stallet och rida ut en sväng på Klådan, får hoppas på att hon håller sig i skinnet! Sen ska jag ta bussen till min pappa och börja nöta in alla formler till på torsdag. Men jag har ett flertal inlägg som kommer upp under dagen! :)Shopping

Datum: 2011-01-31 ~ Tid: 00:06:02
Här kommer det som införskaffades idag! Om jag blev lycklig när jag fick se grimmorna i butiken, grabbade åt mig två stycken på en gång. Nu får det räcka med shopping ett tag fram över, försöker jag intala mig själv, hehe. Dock har jag dregglat över ett par Jeffrey Campbell skor ett tag som SKA bli mina! Gick ju bra med shoppinguppehållet ...

Vad tycker ni om grejerna? :D

H2g0 bag, brun och rosa discogrimma, benlindeupprullare, limegröna höpåsar.


Tröja som det ska broderas på!


Och en söt liten kjol som jag inte kunde låta bli att köpa :D


Förlåt

Datum: 2011-01-30 ~ Tid: 22:53:00
Jag formulerade mina tankar på helt fel sätt. Jag vill inte att ni ska tror att jag är arg på er osv. För det är inte er jag blir äcklad av utan mig själv. Jag anser mig inte ha rätt att hålla med när ni skriver tex att jag är fin, söt osv så då blir jag arg, ledsen och äcklad av mig själv som nästan börjat hoppats på att era ord är sanna. Allt är väldigt komplicerat och jag förstår inte ens själv hur mina snurriga tankar hänger ihop alltid.

När jag hör trevliga saker om mig själv vill jag bara stänga av eller hålla för öronen. Det är lättast så...

Det är jätte fint av er att skriva som vissa gjort, tips och berättat om sig själva i liknande situationer, det får mig faktiskt att hoppas på att jag kan bli fri alla dessa tvångstankar någon gång. Tack ska ni ha för att ni stöttar mig fast att jag inte gör mig förtjänt av det!


Äntligen hemma!

Datum: 2011-01-30 ~ Tid: 22:45:05
Kom precis hem, äntligen. I förmiddags blev jag upphämtad för att åka in till Örebro med Linn för lite shopping. Direkt efter det blev jag avsläppt hos morfar där jag stannade kvar ett par timmar för att sen åka en sväng med Monica. Kom hem en snabbis och bytte om och sen ner till stallet där vi fixade i nya sadelkammaren och nu kom jag hem. Ganska trött och känner att sängen lockar, men då är det plugga som gäller. Kommer inte hinna sova något inatt då jag har ett viktigt prov imorgon. Här kommer iallafall ett par bilder på oss och VILL-HA-SAKER inne på Hööks .. höhö.


Tänker högt...

Datum: 2011-01-30 ~ Tid: 20:51:49

Känner mig lite stolt, över att jag ens vågat vara med på flera bilder idag. Jag har nämligen skräck för att fotas utan ridkläder och häst. Jag blir helt stel i kroppen, ja både rädd och Panik slagen. Det har troligtvis med mitt dåliga självförtroende att göra, jag ser ner på mig själv och vågar inte försöka "synas" i vanliga sammanhang för att jag skäms så mycket över mig själv. Dels för hur jag ser ut och för att jag inte kan smälta in och agera som en normal människa när folk tar kontakt med mig.

Bara en sån simpel grej som att svara hej tillbaka om någon hälsar gör mig skräckslagen. Jag går omvägar när jag ser folk i skolan eller när jag är ute med hundarna för att jag ska slippa hälsa eller se dem i ögonen. Det tycker jag är otäckt, man blir så utlämnad.

Men jag tror ändå att något håller på att förändras, allt som är svårt är Plötsligt inte riktigt lika svårt längre bara nästan. Jag kan ju föra normala samtal med mina klasskamrater nu mera (efter ca 1år i samma klass). Första dagen i klassen var jag så rädd att jag skakade minns jag haha! Egentligen är det inget att skratta åt för det är en hemsk upplevelse.Något jag blir ännu mer äcklad av är när folk skickar falska kommentarer för att de tycker synd om mig. Det får mig att känna mig som än ännu värre människa. Jag vill inte ha något medlidande eller falska ord för jag ser rakt i igenom dem och mår bara sämre av att veta att folk ljuger mig rakt upp i ansiktet av medlidande. Jag vet hur det ligger till och behöver inte en massa bullshit, jag behöver bara lära mig att leva med mig själv och sluta hoppas.. på att se bra ut.

Varje gång någon skriver en lögn: Du är fin, du är söt osv. Vänder det sig verkligen i magen, jag skojar inte.
Jag mår verkligen jätte dåligt av att höra det eftersom jag vet att det inte är sant.


Dagens shoppning

Datum: 2011-01-30 ~ Tid: 20:10:57
Här kommer även bilder på det jag köpte idag (: Skulle nog köpt xs även på den vita ser jag nu :(
Men det går säkert att tvätta den i tillräckligt varmt vatten så att den krymper.
Här kommer videobloggen

Datum: 2011-01-30 ~ Tid: 18:14:06


Svårt att filma när ingen håller i kameran, aja!


Hemma från Örebro

Datum: 2011-01-30 ~ Tid: 16:34:41
Nu har Ingrid och jag vart till Örebro och shoppat lite. Funderar på att göra ett videoinlägg där jag visar vad jag köpt i stället för att lägga upp bilder På det (som jag brukar göra). Ni får välja vilket det blir, kanske båda? (:


Förtidsinställt inlägg eftersom jag inte är hemma

Datum: 2011-01-30 ~ Tid: 11:30:00

Bild redigerad av: Indrabus @ BDB
Bild redigerad av: emelie dagsberg
Bild redigerad av: http://equuspuppis.blogg
Bild redigerad av: mia von der burg
Bild redigerad av: http://varldenurminaogon.blogg
Ännu fler failbilder

Datum: 2011-01-30 ~ Tid: 09:00:00
Nya grimman

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 22:00:00
Idag anlände Cupidos nya Schockemöhlegrimma. Jag är väldigt nöjd :D Den är mjuk och följsam + att det finns spännen på båda sidor om nacken! det har jag aldrig sett förut, har ni? Det är faktiskt väldigt smart eftersom paddningen kommer på sniskan annars. Vad tycker ni då, blir det en hiss eller en diss? 

Jag har världens bästa vän!

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 19:55:54

Filmtips

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 19:53:37
Seabiscuit är toppen både för den som är hästintresserad och den som inte har något intresse alls.
En riktig familjefilm med andra ord. Rekommenderar den varmt!
Cupido!

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 19:30:00
Här kommer lite bilder på min mysgrabb som mamma knäppte idag<3
Nya tröjor på G

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 18:25:23
Har precis snackat med Ingrid i telefonen och vi är jätte osams eftersom vi har olika åsikter om Bucastäcken! Haha eller inte, varför ska vi bli arga på varandra bara för att vi tycker olika? :S

Nej, vi är faktiskt lite mognare än så och tar det med godan ro i stället ;)


Vi snacka även om vilken dag som är lämplig för att införskaffa något att ha på oss med våran blogg på :D


Vad tror ni om det? (Tröjan alltså)
Haha gammal v-blogg!

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 17:10:19
Här kommer en gammal favorit bland våra läsare! 
Linn hissar

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 16:05:07

Jag hissar Bucas täcken. Bucas och Horsewear (Rambo, Rhino & Amigo) är det ända täcke jag använder. De har superbra kvalitet och kanonbra passform. Dock är vissa av Bucas äldre modeller lite dålig passform på men inte de nya. De är toppen för Cupido som inte har så mycket till bog, alla andra täcken är för vida där. Känner vissa som haft sina Bucastäcken i över 20år utan att de gått sönder, det kallar jag kvalitet! Bucas och Horse wear är de ända täcken som inte mina hästar får skav av. De blir aldrig blöta igenom hur mkt det än regnar/snöar.
Dagens ridpass

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 15:43:22
Idag red jag ut en sväng på Verona. Hon var lite överladdad och spänd i början, det blåste och hade sig. Men sen gick vi bakom en trygg och lugnande häst så efter en liten stund slappnade hon av och skötte sig jätte bra. Hon verkade riktigt nöjd med ridpasset idag för jag ställde inga krav på henne utan följde mest med. 

Här kommer lite bilder på henne som jag fotade i början av veckan

Shettisagility

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 14:30:00
Vet ni om det anordnas några riktiga tävlingar i shettisagility? I så fall hur många på ett ungefär per år? ag tycker att det borde införas som en "vanlig" tävlingsgren som hålls var och varannan vecka, tror faktiskt att intresset skulle vara ganska stort eftersom många har shettisar som de inte kan rida på längre men ändå behåller.

Skulle vara kul att åka och kolla på en sån tävling :D
Hej!

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 13:15:00
Jag har fått hålla koll på Benny nu under förmiddagen, min mosters unghäst. Han hade nämligen hoppat ur hagen under natten och hittat den stora havretunnan som står borta vid vedboa då den inte får plats i foderkammaren. Han hade fått bort locket så imorse när jag kom ner stod han jättenöjd och vräkte i sig havre. Jag vet inte hur mycket han ätit, men eftersom han bajsat överallt lär han ha varit ute ur hagen ett tag. Han hade desstom ätit upp en påse mjöl som stod utanför garaget nere vid huset!? Så ja, eftermiddagen har gått till att hålla koll på honom, dock verkar det inte vara någon fara, han springer runt i hagen och ser pigg ut!

Nu ska jag strax åka iväg ett tag, jag blir borta hela eftermiddagen men överväger att ta med datorn så jag kan blogga ändå ... haha. Gör jag inte det tar jag igen det när jag kommer hem. Bland annat med inköpslista i bilder till GBG Horse Show, färgmatchningstips (om ni minns hur jag gjorde med Claudia och Anisette) och dressyrfloppar ... ni vet sådana hemska bilder som man alltid rensar bort ur urvalet av vilka som ska upp på bloggen. Så håll utkik :D
Är jag en fjolla?

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 12:30:00
Nu tycker ni väl att jag är överdrivet frjantig som vill skaffa en sån här? Men det är inte för att ha som en värmande halsduk utan mot skav, om den nu är till för det? Vet ju knappt någonting om den.

Vart lite dugen på "halsduken" från Hv-polo när jag såg att Ingrid lagt upp den. Har aldrig sett såna förut :O Cupido får (som så många andra hästar) skav vid manken så manen är kortare på ett ställe och står rakt upp, vilket är super fult! Tänkte kolla om någon av er vet om dessa "halsdukar" är bra? Motverkar den skav på manken? Sitter de kvar utan att glida runt? Finns det andra märken som har likande men som är bättre osv?
Finaste New Foresten!

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 11:47:29
www.stuteribratgardet.dinstudio.se

Frågestund

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 10:30:00
Fråga vad ni vill! Gärna annorlunda frågor som inte ställts förut


Fler failbilder

Datum: 2011-01-29 ~ Tid: 09:00:00Dagens ridpass

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 22:00:00
Idag vart jag tillfrågad om jag ville rida Lego (Annies) häst eftersom hon inte hann med det. Så det gjorde jag. Jag har ju inte ridit sedan i måndags när jag vart avkastad, inte för att jag vart skraj utan för att jag helt enkelt haft för ont för att kunna rida. Det var kul att rida en utbildad häst för omväxlings skull som man kan sitta ner på i alla gångarter, rida sidvertsrörelser osv. Det gick riktigt bra och jag är nöjd med ridpasset! 

Pappa var med upp till stallet och hjälpte till med stallsysslorna under tiden som jag red, sen var han även snäll och tog en bild på oss. (Jag tror att pappa för förtjust i Cupido för han smyger till honom en hel del morötter och går gärna iväg och gosar med honom hihi!)
Hiss eller Diss?

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 21:09:44
Själv har jag väldigt svårt för Bucas täcken över huvudtaget. Jag gillar kvalitén men klarar inte av passformen runt bogarna. De är helt stumma utan bogveck och är inte ett dugg formsydda. Jag äger själv några täcken från dem men de ligger bara och skräpar. Från mig blir det en diss på grund av passformen som man tydligt ser på bilderna nedan. Vad tycker ni?

Svaren på finn fem fel

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 21:00:00


Först med att gissa alla rätt var: http://elin.pamlin.seDen övre bilden är redigerad

- Större del av ena bakbenet är vitt.
- Texten på traktorn är borttagen.
- Stjärnen har blivit större. 
- Kavajen har fått en extra knapp.
- Spöt är bortplockat.
Vinnaren i Burlesquetävlingen!

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 20:32:48
Gud så svårt det var att välja bland alla motiveringar, men nu har vi fått fram vinnaren!

"Jag skulle gärna vilja vinna pga att jag älskar Christina Aguilera och har gjort ända sen hon började sjunga. har alla hennes skivor och dvder och vart påväg att gå på senaste konserten hon hade här i sverige men krockade då med annat. och nu har jag inte råd att gå på bio pga alla mina pengar går till hästarna och mer eller mindre existensminimum till mig själv pga att jag går en utbildning i göteborg genom arbetsförmedlingen för att bli lastbilschaufför. Skulle bjuda min vän här i gbg på bion så att hon fick annat att tänka på när hon och hennes pojkvän gjort slut efter många år tillsammans. och det har jag inte råd att göra annars. Hoppas ni förstod sammanhangena åt bägge håll :)
Kram på er!"


Grattis Sandra!

Dagens stallklädsel

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 19:27:45

Brun/beige-rutig myströja från Hööks
Beigea ridbyxor från Pikeur
Brun/beigea ridstrumpor från Till HästLyx vs budget

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 18:47:34


Båda alternativen är snygga men det äkta faller nog mig mest i smaken, var ju därför jag köpte det ;)
Vad tycker ni?Ny ras

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 16:28:03
Dags för en ny ras. Idag kör vi på New Forest! Skicka in din bild till dressyrmupparna@live.seÅterbesök

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 13:21:32
Gud, jag märker nu när jag ska försöka att återberätta allt hur mycket jag har glömt. 

Iallafall, under första veterinärbesöket fick jag rekommenderad skritt under sadel i två månader samt kyla efter rörelse. Dock satt jag endast på henne barbacka två gånger, annars skrittade jag henne för hand på asfalt cirka 20 minuter/dag. Under dessa 8 veckor som gick mellan första besöket och återbesöket laserbehandlades hon också i senan en gång i veckan. Allt verkade läka fint och min equiterapeut var nästan helt säker på att senan ska ha läkt och är klar för igångsättning vid nästa besök.


På promenad, här hade hon vilat i 2 månader.Väl inne på kliniken igen var jag väldigt hoppfull och även jag var säker på att allt skulle se bra ut. Istället fick jag beskedet att det blivit värre och vi hade 1 års konvalescens framför oss. Jag såg själv på ultraljudet att senan såg hel ut i jämförelse mot första gången då skadan visade sig tydligt som ett svart hål, dock sa veterinären att skadan då var lindrig, men idag var den allvarlig. Jag fick absolut inte sitta på henne, vilket han under första besöket sa att jag kunde göra varje dag. Jag frågade hur han tänkte då, när han rekommenderar helt olika saker, dock påstod sig aldrig ha sagt att jag fick sitta på henne. Jag hade självklart glömt utskriften från första besöket hemma där han ordaggrant skrivit vad som gällde. Istället hade han tappat bort hennes journal, han hade ingen koll på någonting, kom inte ihåg hur skadan sett ut från början och sa gång på gång att såna här skador är ovanliga på unghästar ... HALLÅ Claudia är 16 år !? Jag blev helt ställd efter att ha fått en allvarlig diagnos och minst ett års vila till efter alla lovande ord och hoppet om att hon skulle vara klar för igångsättning. Tappade helt bort mig och visste inte vad jag skulle säga eller fråga, på väg hem ringde jag min equiterapeut och berättade vad som sagts. Hon sa att det kan omöjligt stämma och att hon skulle komma och kolla på senan på måndagen.
Det blev måndag, ingen svullnad, ingen värme och man kunde tydligt känna ärrvävnaden så hon tipsade mig om att besöka Michel när han skulle komma till Sverige för att få en seriös bedömning. Michel är en av världens bästa veterinärer.Vi fick tid för honom cirka 2 veckor efter att Lotta varit där och tittat på benet och behandlat med laser. Jag har för mig att vi hade tid klockan 13 den 23 juli 2010, det hade blivit extrema förseningar så jag och Claudia fick stå ute och vänta i över 3 timmar innan vi äntligen fick komma in och ultraljuda. Michel började med att känna på senan och sa på en gång innan han ens ultraljudat att senan redan var läkt. Självklart ultraljudade vi ändå och senan såg tydligen finare ut än en helt läkt och oskadad sena. Han skrattade åt mig och frågade vad jag gjorde där då senan bör ha varit läkt i minst en månad att döma hur den såg ut.

Både jag och mamma blev helt chockade, hur kunde vi varit inne på ATG kliniken 2 veckor tidigare och fått diagnosen allvarlig senskada och 1 års konvalescens, 2 veckor senare är hon helt läkt och bör ha varit det i minst en månad, alltså var hon redan läkt när vi ultraljudade på ATG under återbesöket.

Hur i helvete går det ihop? Bör man ens vara veterinär och jobba på klinik om man inte kan skilja på en läkt sena och en sena som behöver 1 års läketid och tydligen ska vara "allvarlig"? Pinsamt.
Anledningen till att jag aldrig mer besöker Färjestads ATG klinik angående skador i benen, hur ska man veta vad som stämmer och inte? Det känns som om de bara är ute efter att tjäna pengar på en, begär återbesök efter återbesök till ingen nytta och på köpet får man en oseriös bedömning.

Jo, jag har inte läst igenom papperena ordentligt som veterinären på ATG skrev men kollade igenom dom nu, och vet ni vad han skrivit på första besöket? Har varit halt i 1,5 månad men är mindre halt efter ridning!?!??! VA!? Vad har han fått det ifrån? Och sen har han skrivit UA och nollor rakt igenom?? 1,5 månad innan första besöket hade jag inte ens upptäckt skadan. Skrattretande.Då kan man ju fråga sig, var det ens en senskada från början? Haha, nej men jag vet inte vad jag ska tro faktiskt. Det är ju det veterinären ska  tala om för mig.
Claudia i sin sjukhage.

I nästa inlägg tänkte jag berätta mer detaljerat om igångsättningen.

Idolbilder

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 12:20:00
Det var ett tag sedan jag laddade upp några idolbilder så här kommer det ett gäng (:
Viktigt att komma ihåg att länka till sin blogg i mejlet som man skickar bilderna så att jag kan länka er här.


Bild redigerad av: AnonymBild målad av: http://gfrkdressageteam.blogg.se/
Bild redigerad av: ?
Bild redigerad av: http://egomamma.se
Bild redigerad av: http://hunterlover.soclog.se/p/
Bild redigerad av: http://sirran.webblogg.se
Bild redigerad av: http://tookiit.blogg.se
Dag 6 - Något annorlunda med min häst

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 10:45:46
Claudia älskar att slicka på foppatofflor!? Hon blir helt i extas när man har dom på sig i stallet, följer efter som en svans, biter i dem och slickar som en galning ...
Ibland funderar jag på vilken bokstavskombination min lilla ponny lider av ;)


Failbilder

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 10:20:00
Jag har hur många failbilder som helst så jag tänkte börja slänga upp några då och då. Låter det kul? :D

Finn fem fel

Datum: 2011-01-28 ~ Tid: 09:00:00
Den som gissar rätt svar först vinner en länkning.
Tävlingen går ut på att hitta 5 fel på en bild och att gissa rätt angående vilken av bilderna som är redigerad.
Töönt!

Datum: 2011-01-27 ~ Tid: 23:00:00
Han vet precis hur han ska komma undan från tempen, det går ju inte att hålla den stilla när han gör så där!En söt tönt!


Nu behöver jag hjälp av er hoppryttare igen!

Datum: 2011-01-27 ~ Tid: 21:30:00
Jag skulle bli väldigt tacksam om ni som tävlar hoppning kan skicka lite bilder på snygga hoppträns. Eller hemsidor där ni vet att det finns. Det ska både vara snyggt och passa till Cupido. Helst inte "för mycket" heller eftersom jag trots allt är dressyrfjolla haha! Tack på förhand :D


Nyheter från stallet

Datum: 2011-01-27 ~ Tid: 20:36:22
Nu har jag varit uppe en kortis i stallet och mestadels bara stått där utan att göra någon nytta. Jag mår bättre nu men är lite matt i kroppen. Hans sår ser helt okej ut, det lila är sårspray. Jag snaggade manen på honom idag och passade på att göra honom kvitt lovdjurstofsarna samt skägget. Vill ju klippa av hovskägget och klippa jämnt runt kronranden också men nu när han har såret så är han lite jöpplig, så det får vänta. 

Haha! Jag filmade även när mamma försöker ta tempen på honom! Ska lägga upp det klippet sen!

Mot jobbet

Datum: 2011-01-27 ~ Tid: 17:08:34
Tyvärr hinner jag inte uppdatera mer idag. Jag börjar jobba om en liten stund och ska hinna ner och ta in hästarna innan det. Jobbar till cirka 24-01, så vi hörs när jag kommer hem!

Imorgon LOVAR jag att ge mer tid åt bloggen och uppdatera massor! :DDagen så här långt

Datum: 2011-01-27 ~ Tid: 17:00:00
Idag har det inte hänt mycket. Jag har bara vilat, kollat på tv, läst, pilat ansiktet, tagit ett bubbelbad, fixat med lite krämer och klippt naglarna. Precis vad jag har orkat! Jag har fortfarande inte kunna fått i mig någon mat...
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

Datum: 2011-01-27 ~ Tid: 15:58:00
Det här finns i min cykelkorg. Ganska värdelöst vetande, men jag ska fullfölja min lista, haha! Jag tror nog att ni ser vad det är, det mesta iallafall. Min favorit är den runda burken med rött lock, Dermacrescin, en cell- och hudåteruppbyggande salva. Fungerar helt super och finns att köpa HÄR.Stallkaninen Jonte, som förövrigt är en hona (!?) fastnade också på bild. Om det nu är den kaninen, har inte lärt mig vilken som är vilken .. hehe.Praktiken

Datum: 2011-01-27 ~ Tid: 12:46:32
I det "gamla" stallet så finns 7 shettis spiltor, en liten box och tre stora boxar. I det nya stallet finns 8 stora boxar, det är även tillbyggt ett stort fikarum, tork rum, rum för hösilage och toalett. Den nybyggda delen sitter ihop med den gamla genom en hall. I den gamla delen finns sadelkammare, hölofft och foder rum. 

Hästarna som står på ridskolan heter:

Fluxen (Majsans egna storhäst)
Proddan (Sebbans egna storhäst)
Verona (Storhäst)
Casir (D-ponny)
Hampus (D-ponny)
Pegasus (D-ponny)
Charlie (C-ponny)
Zquasch (C-ponny)
Coimbra (C-ponny)
Clint (Shettis)
Gancia (Shettis)
Carmencita "Carmen" (Shettis)
Isabella (Shettis)
Bruno (Shettis)
Bianca (Shettis)
Busan (Shettis)


Kan ta en bild på var och en av hästarna någon dag och visa, om ni vill? (:

Det är två lektioner om dagen på Måndagar, Tisdagar och Onsdagar. På Lördagar så är det 3 eller 4st shettisutflykter och 3 nybörjarlektioner med de större ponnysarna. På Torsdagar, Fredagar och Söndagar antingen vilar hästarna eller rids av sina fodervärdar på träning, tävling eller uteritt.


Shettisspiltorna
Nya stalletEn av hagarnaSenskadans orsak

Datum: 2011-01-27 ~ Tid: 11:49:02
Jag tror att det blir alldeles för mycket text och bilder för att jag ska kunna skriva om Claudias skada i ett enda inlägg, därför kommer jag att dela upp det. Jag börjar med orsaken och första veterinärbesöket. Nu ska vi se om jag kommer ihåg allt ...

Allt började med att Claudia började trampa väldigt i transporten, det spelade ingen roll hur långt eller hur kort vi åkte. Ju längre tiden gick desto mer började hon vingla och tillslut började det smälla rejält där bak. Första gången som det började bli extremt var påvägen till och från Avesta när jag och Sofie var där och tävlade med Claudia och Anisette. Då hade vi även trailercam så vi kunde se vad som egentligen hände. Hon vinglade ordentligt under hela resan och i varje vänstersväng välte hon och vevade med frambenen upp mot bommen. Det spelade ingen roll om vi gasade på eller om vi nästan åkte genom svängarna nästan stillastående. Det var här som hon började belasta vänsterbenet och tänja ut senfibrerna. Det som ni ser på filmen, när hon börjar välta och veva skedde cirka 50 gånger på väg hem från Avesta.Efter det blev hon lite svullen i benet, men det gick över på ett dygn så hon fick vila ett par dagar och sen var allt som vanligt. Några helger senare åkte vi på träningshelg i Markebäck och på väg hem kunde hon inte stå i transporten, det slutade med att jag fick stå i transporten och hålla i huvudet på henne för att hon inte skulle rasa ihop. Jag vet att man absolut inte ska stå i transporten när man åker och att det är olagligt, farligt och så vidare, men jag kunde ju inte låta Claudia ramla omkull där bak och bli hängandes i bommen. Det var efter detta som hon blev svullen igen, bara en liten svullnad som envisades med att inte försvinna. Jag skrittade henne ett par dagar och sedan testade jag att rida henne på banan två dagar i rad. Hon kändes hur fin som helst, jättealert, mjuk fin och ett sånt schwung i steget. Efter det var svullnaden fortfarande kvar så jag och Sofie testade att böja henne eftersom det också visar eventuella skador på mjukdelarna. Mycket riktigt, hon var rejält halt när vi böjde henne. Senskador är riktigt luriga på så vis, de kan uppkomma och visa sig som en svullnad, svullnaden kan gå ner och sen ligger skadan kvar utan att hästen visar hälta eller smärta. Fortsätter man då rida och belasta hästen bryts senfibrerna ner mer och mer. Nu hade jag tur som upptäckte skadan i ett tidigt skede, men man vet ju aldrig, var det kanske det där sista ridpasset när hon kändes så himla härlig och fin som gjorde att det brast. Usch, sånt får jag ångest när jag tänker på. Sen kan det ju också vara så att jag hade tur, att det inte gick upp mer än innan, men hade gjort om jag fortsatt rida ännu en tid framöver.

Bild från sista ridpassetEtt par dagar efter bilden togs var vi inne på ATG där vi ultraljudade och det visade sig vara en lindrig skada på djupa böjsenans förstärkningsband. Vi fick tid för återbesök om 2 månader då veterinären trodde att senan skulle vara läkt och klar för igångsättning, men istället fick vi helt andra besked, men det får ni veta i del 2 ;)Jag lever men inte mycket mer än så

Datum: 2011-01-27 ~ Tid: 10:09:56
Det känns alltid som man är dödsjuk när man har magsjuka, ush och fy! Har inte kunnat få i mig något ätbart över huvud taget. Innan jag bli sjukt så hann jag knäppa lite bilder på stallet där jag gör praktik. Tänkte ladda upp dem sen så får ni se, det är verkligen super fint och fräscht i den nya delen. 


Mitt nya hår!

Datum: 2011-01-26 ~ Tid: 22:20:50

Idag fick jag äntligen mitt "nya" hår! Jag har alltid velat ha långt hår men jag sliter så extremt på mitt hår med tupering, plattänger osv så det tycks helt enkelt vara omöjligt. Därför gick jag den smidiga vägen och satte in äkta löshår med keratinvax, så just nu har jag cirka 60 slingor fastlimmade i hårbotten. Jag har jäkligt ont i huvudet nu för det drar som bara den, men det är det värt! Jag är supernöjd, dock inte med topparna men jag ska fixa någon som kan klippa till dem, det är ju asfult när topparna är spikrakt avklippta, på löshåret alltså. Någon undrade om det är min äkta hårfärg jag har nu, både och kan man väll säga ... jag hade naturligt platinablondt hår till dess att jag var 12 år och av någon anledning gjorde det stora misstaget att färga håret svart, uäk. Efter det blev det förstört när jag skulle blondera tillbaka det, men nu har jag fått tillbaka samma färg som jag egentligen har :DVad tycker ni? Själv är jag supernöjd, bara jag får topparna tillfixade :D

När vi var klara med håret åkte jag och mamma in till Marieberg och åt grillad ciabatta och sprang runt i lite affärer. Jag fick med mig en väska hem, och sen har jag även fått hem ett svart bling bling skal till min Iphone. Jag ropade hem skalet från tradera för HELA 9 kr ;) haha.Nu blev det ett icke hästrelaterat inlägg, men många har bett om att få se håret, och jag tror ni överlever!
Linn har fått magsjukan, anledningen till att hon inte uppdaterat idag.


Bilder

Datum: 2011-01-26 ~ Tid: 19:25:20
Här kommer ett par bilder som tog innan Claudia skoddes i ridhuset idag. Jag har nämligen ingen stallgång att sko på och hon blir alldeles för stressad av att skos i garaget, därför åkte vid dit. Det var förresten ingenting alls med hoven, hon höll bara på att byta sula ... hovis skrattade åt mig och tyckte jag var en fjolla :( MEN det är alltid bäst att vara på den säkra sidan !


 


Bogskydd?

Datum: 2011-01-26 ~ Tid: 15:00:00
I vinter har jag haft problem med bogskav. Jag alltid har täcken som är figursydda efter bogarna eller har bogveck, de sitter inte heller tight i bogarna utan det finns luftighet. Jag undviker att lägga på flera täcken utan har istället ett eller två supertjocka som har samma passform så det inte trycker olika runt bogarna. Täckena har "glatta" insidor och jag sprayar in både täckena och bogarna i glansspray samt gör rent emellanåt för att det inte ska bli lager på lager. Jag har även dragit på elementet i stallet för att hon ska kunna stå utan täcke på natten på grund av skavet.
Dock tycks inget hjälpa, istället upplever jag nästan att det blir ännu mer ... jag har funderat på bogskydd med alla jag har hört prata om det har bara dåliga erfarenheter och upplever att skavet blir instängt och värre.

Vad tycker ni om bogskydd? Upplever ni att skavet blir bättre med bogskydd, eller värre? Det känns som enda alternativet nu då jag testat allt annat. 

Nu har ju inte Claudia mycket skav alls egentligen, utan bara på högerbogen på ett cirka 7x7 cm område och det är fortfarande lite päls kvar .. men bogskav NEJ TACK!
Vore detta intressant?

Datum: 2011-01-26 ~ Tid: 13:00:00
Det är väldigt många som ställer frågor angående Claudias nu utläkta senskada. Skulle ni vilja att jag skrev ett lite längre inlägg om behandlingarna, veterinärbesök, igångsättning och så vidare?
Finns det intresse så tänkte jag skriva ihop ett ikväll :DBloppis

Datum: 2011-01-26 ~ Tid: 12:00:58


Babyblått set i storlek FULL, mycket fint skick, knappt använt, istället för benlindorna på bilden ingår strykkappor i samma färg som senskydden!

Tabacco/babyblått på tränset, vilket inte många andra har!

Säljes till högstbjudande, budet ligger nu på 600:-

Mejla: Stuteri_paz@hotmail.com


Hejhej

Datum: 2011-01-26 ~ Tid: 11:53:11
Har verkligen inte haft en sekund över för att kunna sätta mig ner vid datorn, beklagar men så är det. Tänkte skriva ett litet kort inlägg så att ni ser att jag lever i alla fall haha! Jag har j*vligt ont i kroppen, både sedan den ofrivilliga avsittningen och massor av vanligt ont samt träningsverk, Yeej...

Cupidos sår ser rätt okej ut, eller det ser inte värre ut i alla fall. Han verkar inte ha speciellt ont för han rör sig i hagen som vanligt och busar med Lego samt äter i samma mängder som innan skadan.

Nu måste jag verkligen skynda mig, hoppas allt är bra med er! Jag ska försökta göra lite tid för bloggen i kväll!


Hejsan

Datum: 2011-01-26 ~ Tid: 11:45:06
Jag har fullt upp idag. Just nu pluggar jag och om en stund ska vi ner till ridhuset. Jag tänkte rida lite barbacka och sen ska Claudia även skos. Direkt efter det ska vi in till Örebro och fixa en sak som ni får se före- och efterbild på sen ;) Jag skulle egentligen ha jobbat kväll också men jag tackade nej då det blir liiite för mycket. Istället ska jag jobba imorgon.

Jag ska försöka få ihop lite tidinställda inlägg som kommer upp under eftermiddagen när jag inte är hemma så slipper bloggen dö helt.
Sötaste shettisarna!

Datum: 2011-01-25 ~ Tid: 21:57:43
GUD så svårt ni gjorde det för mig! Jag fick in 250 bilder och alla var ju ursöta! Efter att ha kollat igenom alla bilder ett antal gånger kom jag fram till 4 stycken som skulle visas här på bloggen. www.petraochtea.blogg.se


www.vevvesfoto.blogg.se


www.playlovelearn.se

Dagens ridpass

Datum: 2011-01-25 ~ Tid: 21:00:29
Jag kom exakt hem efter att ha varit till ridhuset med Claudia. Idag satt det fast lite här och där och hon kändes ganska stum, inte så konstigt egentligen eftersom hon vilat ett par veckor och jag känner mig också lite ringrostig. Fokuserade endast på att få henne i en låg och rund form. I slutet på ridpasset släppte spänningarna och hon kändes mycket trevligare att rida. Nu är det bara att jobba vidare så vi hittar tillbaka till den där härliga känslan som vi hade innan sparken igen :) Tyvärr blev det inte mycket bilder alls idag, bara två stycken, så jag får helt enkelt bjuda på det som fastnade. Inte har jag något redigeringsprogram heller så bilderna får vara lite sneda.
Burlesquetävling!

Datum: 2011-01-25 ~ Tid: 16:35:00
Vinn Burlesquebok, albumet samt två fribiljetter till filmen genom att svara på frågan:
Varför ska just du vinna? i kommentarsfältet.
Tävlingen avslutas den 28 januari klockan 18.00.

GLÖM INTE att bifoga bloggadress eller mail i din kommentar för att vi ska kunna kontakta dig om just du vinner!
Vad är detta bra för?

Datum: 2011-01-25 ~ Tid: 15:32:48
HV Polo har ju en halsduk för hästar. Är det för att undvika skav i manen av täckeskanten eller varför använder man den? Hur håller man den på plats? Jag har inte riktigt förstått mig på den, känns mest överdrivet ...Ny ras

Datum: 2011-01-25 ~ Tid: 13:19:29
Idag tänkte jag att jag skulle välja en ras, det får bli Shetlandsponnyn! Varsågoda att maila in bilder på era älsklingar till dressyrmupparna@live.se :DHej på er!

Datum: 2011-01-25 ~ Tid: 12:27:41
Jag sitter här hemma och har fullt upp med att plugga. Jag återkommer med mer uppdatering när jag är färdig, och ikväll ska vi till ridhuset med Claudia igen så då får ni även nya bilder. 

Lilleman har fått en likadan krubba som Claudia har uppsatt i boxen. Han älskar nämligen att smita in i hennes box och slicka rent alla rester efter henne, så nu fick han en egen! Trots att han bara får en halv näve betfor morgon och kväll så kan han stå i säkert 15 minuter och slicka. Åh, visst är han söt lille plutten? :D

Hörs sen!Svaren på finn fem fel

Datum: 2011-01-25 ~ Tid: 09:00:00


Först med att gissa rätt på allt var http://stellaorback.blogg.se/


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-01-24 ~ Tid: 21:19:40
Postat av: johanna
Den hästen Marlon som du provred Linn, är inte den med i nya höökskatalogen? :P


Svar: Ja det stämmer, det är den Marlon som jag provred (:Hej igen

Datum: 2011-01-24 ~ Tid: 20:13:51
Jag kom nyss hem från praktiken. Där blev erbjuden att rida Verona igen eftersom ingen annan ville rida henne då hon har en bockperiod. Hon är lite stoig så hon blir ganska sur om man ber henne om något då kickar hon, småreser sig och bockar så att ryggen är u-formad. 

Hon bockade lite till och från under passet men jag fick hejd på henne, förutom en gång. Hon drog några bocksprång på raken då försökte jag dra upp huvudet på henne, precis när jag trodde att det skulle gå bra så satt hon in slutstöten! Då voltade jag över henne och tappade luften, jag hörde hur det knakade till i ryggen! Jag tror att en nerv i mitt ena ben kom i kläm för det skakade och vibrerade jätte konstigt av sig själv.

Sen var det bara upp igen och får lite ordning på henne! Hon skärpte faktiskt till sig.

Just nu är jag väldigt öm och stel men inget allvarligt. Vågar inte tänka på hur det ska kännas i morgon..Här har ni en bild på den lilla odågan haha, hon är så söt så! (:


Hiss

Datum: 2011-01-24 ~ Tid: 18:00:00

Hiss på inbakade pannluggs knoppar! Den blir mer slimmad och det sticker inte ut lika mycket fjun.
Själv kan jag inte göra inbakade i pannluggen :( Men jag har snälla vänner som ställer upp och flätar åt mig! :D

E-ponny?

Datum: 2011-01-24 ~ Tid: 16:32:10
Jag har hört talas om detta förut men trott att det var ett skämt. Nu verkar det som om det verkligen ska införas kategori E för ponnyer mellan 148,1-159. Jag googlade lite och hittade mängder av resultat där flera påstår samma sak. Någon som vet om detta stämmer?Finn fem fel

Datum: 2011-01-24 ~ Tid: 14:20:09
Den som gissar rätt svar först vinner en länkning.
Tävlingen går ut på att hitta 5 fel på en bild och att gissa rätt angående vilken av bilderna som är redigerad.
veckans outfit

Datum: 2011-01-24 ~ Tid: 13:37:29
Bäst matchad denna vecka är http://ponnytvillingarna.blogg.se
Oj!

Datum: 2011-01-24 ~ Tid: 12:45:00
Mina ögon hade nästan börjat vänja sig vid de svarta Tretorn Advance, sen fick jag syn på dessa. Det känns som om jag är tillbaka på ruta 1 igen. Det sticker i ögonen :(

Vad tycker ni om dem?


Googlebild

Hovis inbokad

Datum: 2011-01-24 ~ Tid: 11:45:40
Hovis kommer klockan 14 på onsdag och kikar på Klådans hovar! Fram till dess skulle jag tvätta med jodopax och inte börja med tjäran först efter att han fått skära bort endel. Jag ska även ta bort snösulorna på båda bak, fram vågar jag inte ta av dem då jag är rädd att hon ska halka om hon skulle få stylor och på något sätt sträcka ut senan. Dock är det nog ingen fara i fram hovarna eftersom hon inte är lika trång där.

Tack för alla era tips! Jätteintressant och lärorikt att läsa igenom och ta del av, man lär sig något nytt varje dag!


Nästa inköp

Datum: 2011-01-24 ~ Tid: 11:10:00


Detta är lite bas saker som jag tänkt inhandla, sen är det ju massa småplock som tillförs hela tiden (:


God morgon

Datum: 2011-01-24 ~ Tid: 09:54:27
Tänkte berätta om min dag så här långt, jag har faktiskt hunnit med ganska mycket! (:

Första var vi uppe till "vårat" stall och fodrade frukost till stallets 8 hästar, tog ut alla hästar i hagarna, kollade Cupidos sår och sprayade det, vi försökte även ta tempen på honom men det var inte så lyckat eftersom han knep med svansen och hoppade jämfota med rumpan upp i vädret, vi fyllde vatten i alla hagar, sopade hela stallet, mockade, gjorde kraftfoder och grovfoder.

Sen åkte vi vidare till min praktikplats: Alla 16 hästarna blev fodrade och fick komma ut i hagen, vi fyllde vatten ute, mockade alla boxar, sopade i båda stallen sen var det klart.

Efter det åkte vi hem. Jag kom precis tillbaka från en jogging runda med hundarna. Har så in i he*vete ont i kroppen nu efter både stalljobb och joggingen. Min kropp är inte samarbetsvillig :( Ska proppa i mig några smärtstillande nu så kanske det blir aningen bättre i alla fall...

Jag ska inte tillbaka till praktiken förens vid 4 i eftermiddag eftersom lektionerna inte börjar för ens vid 5.Känner ni igen mig? Haha!


Bloggmonter på Eurohorse!

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 22:04:09
Det kommer att anordnas en bloggmonter Eurohorse i samband med Göteborg Horse Show 2011! Du kommer att kunna träffa bloggare, blogga på plats och diskutera andra bloggar. De 100 första som besöker montern kommer att få en exklusiv goodiebag med produkter sponsrade av de företag som är med på bilden!

Vi, Dressyrmupparna, kommer att befinna oss i montern fredagen den 25/2 klockan 17-18 och lördagen den 26/2 klockan 12-13!
Cred till Frida som anordnat det hela! Bra jobbat och en mycket rolig idé!


Hiss eller diss?

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 22:00:00
Nu vill jag ha hjälp av er hoppryttare som läser bloggen. Är det här tränset snyggt till hoppning?
Har sett att ganska många storhästryttare har liknande träns.
Snyggaste araberna!

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 21:00:00
Även här blev det en delad vinst eftersom det var för svårt att utse en av dem.
Fick lov att bli två bilder var på dem eftersom de är så vackra att det var omöjligt att välja!Linnéa Wikströms ena arab Wivace blev delad vinnaren i tävlingen! http://stamnasaraber.se

Ida Aronssons arab Premier Cru blev även han delad vinnare! http://idashastliv.blogg.se


EFTERLYSES!

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 20:09:57
Om det är någon som säljer kvälls-/heldagsbiljetter till GBG Horse Show Lördagen den 26 februari får ni gärna kontakta oss vila mail, dressyrmupparna@live.se eller höra av er till 0727266603.  EDIT Fixat!Max vs Macdonalds?

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 19:00:00
Max vinner med flera hästlängder (tycker jag) ;) Käkade en maxbox till lunch idag, då fick man ju med en liten leksak haha! Den uppskattade i alla fall Hero, han brukar tömma dem på att stoppning.


Strålröta?

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 18:26:01
Jag kan inte speciellt mycket om just strålröta, men jag är ganska säker på att det är just strålröta som utvecklats i Claudias ena bakhov. Just den här hovens stråle är mjuk, luktar illa och är väldigt blöt, dock är går den inte sönder om jag petar runt kanterna och den är inte mjölig, men ändå, ganska typiska tecken på strålröta. Resterande tre hovar är fräscha, torra och luktfria. Jag har inte fått tag i hovis då jag vill att han ska komma och kika på det och avgöra hur läget är och isåfall skära bort det "ruttna". 

Orsaken då?  Strålröta kan uppstå om man har en blöt och slarvigt mockad box där hästen måste stå på fuktigt underlag. Det problemet har dock inte jag då jag är supernoga vid varje mockning med att få ut allt kiss och fuktigt spån, jag fyller dessutom på med nytt spån varje eller varannan dag för att undvika just en blöt box.
Det kan också uppstå vid svampangrepp eller om hästen står stilla i hagen där det är geggigt eller blött. Den här årstiden är ju inte gegga något problem, däremot står Claudia alltid stilla i hagen och just nu är det ganska blött. en grej som jag också funderat över är att det är samma ben som varit "skadat" innan av sparken vilket har gjort att det varit varmt, en värme som gått ner i hoven, och värme drar ju till sig fukt. I mina öron låter det som en ganska rimlig orsak. Jag är alltid noga med att kratsa ut hovarna 1-2 gånger om dagen och är noga med skötsel överhuvudtaget då jag lägger åtskilliga timmar på att borsta, visitera och hålla henne fräsch varje dag.

Nu till saken, vad tror ni att det är? Jag har inte varit med om strålröta tidigare och behöver därför lite hjälp fram till dess att hovis kommer (nu till veckan). Vad bör jag göra? Är tjära ett bra alternativ, kopparsulfat kanske? Vad hade/ har ni använt er av för att torka ut hoven? Hon är inte halt och ömmar inte så jag antar att om det nu är strålröta så är den i ett tidigt stadie?

Jag är mycket tacksam för alla tips jag kan få, och jag vet att det finns många kunniga där ute så dela gärna med er av det ni vet!

Här är den hoven där jag anar att strålrötan tagit fart:


Och här är den friska hoven, man ser tydlig skillnad på strålens kvalitét:
Underlaget i boxen, ska ju inte vara några problem då det är snustorrt ...

Svaren på finn fem fel

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 18:00:00Stackars Qp

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 17:19:47
När jag tog in Cupido från hagen idag så fick jag syn på att han var alldeles mörk på ena bakbenet. Min första tanke: Fan nu måste jag tvätta bort bajs från benet innan jag kan rida. Sen fick jag syn på att det var blod. Ush då mådde jag illa!

Jag ställde upp honom i gången och gjorde rent med ljummet vatten och svamp. Sen kollade vi lite närmare, gissade på att det var en spark. Efter det ringde vi veterinären för att rådfråga om han skulle sys eller ej. Vi beskrev hur skadan såg ut, då konstaterade hon att det var en spark. Det går tyvärr inte att sy då för att kanterna är fnasiga vilket gör att de trasas sönder. Så hon rådde oss bara att hålla rent och spraya på sårspray, så det gjorde vi. 

Han var inge halt och verkade inte ha speciellt ont för han belastade benen och var upptagen med annat.
Så det vart ingen ridning eller lastträning idag. Det är sånt som händer när två busiga unghästar leker.
Mot stallet

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 16:54:51
Nu har Linn precis varit här, vi har haft möte med vår manager och våra mammor ;) Dags att bege sig till stallet, tänkte fota det problem jag upptäckt och höra om ni har några tips, jag är rätt säker på vad det är men det är alltid bra att få höra andras åsikter! Slänger även upp en film lite senare, men annars ska kvällen bestå av plugg, har ett viktigt prov imorgon ... suck. Nej nu måste jag åka, håll utkik efter bilderna som kommer upp sen, jag behöver all hjälp jag kan få eftersom att det är söndag och det är svårt att få tag på både veterinär och hovis för en så "liten" sak.

Bjuder på en gammal favoritbild på mig och mitt hjärta!
Från igår

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 12:49:20
Jag har lite mer bilder från gårdagens ridpass att visa er. Jag red ju som sagt bara en kortis, mest lösgörande skrittarbete, förvända skänkelvikningar, små ått-volter och lite trav på rakt- och böjt spår. Jag har även lite film som jag tänkte få ihop något av och visa er senare.

Dagens outfit:
Tröja: Ullared
Byxor: Bikbok
Strumpor: Ullared
Skor: Mountain Horse
Hjälm: Champion Showring
Lindor: Ullared
Paddar: Mia's
Träns: Hööks, Pannband: Swarovski


Det blev bara några få bilder, och photohop hade försvunnit ur datorn så det får duga med halvsuddiga och sneda bilder idag.


Kortis

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 11:40:31
Måste verkligen skynda mig att komma i stallkläder, vi ska upp och lastträna Cupido idag igen (:

Jag är otursförföljd

Datum: 2011-01-23 ~ Tid: 00:21:44
Idag var vi till ridhuset med Claudia för första gången på två veckor. Jag skrittade mest och travade ett par varv. Hon kändes kanonfin, alldeles lagom och jättefin i munnen! Nu är äntligen såret läkt, det blev ju som sagt ett överben men inte mer än så. Istället har jag stött på ett NYTT problem. Ibland undrar jag vad fan jag har gjort för att åka på all skit!? 

Jag var så himla glad att jag kämpat mig igenom senskadan, men oturen verkar inte vilja ta slut .. gång på gång träffar jag på något nytt. Vår regnperiod fortsätter, solen verkar ju tydligen inte vilja kika fram ...Svar angående bloggen

Datum: 2011-01-22 ~ Tid: 21:33:32
Hur blev er blogg så känd? :D
En fråga som är väldigt svår att svara på men att vi har en grym uppdatering lockar många. Oftast ligger vi mellan 10-20 inlägg per dag. Jag anser att vi i princip alltid håller en bra kvalitét på våra inlägg, vi uppdaterar med mycket och nya bilder och vi är lite annorlunda mot alla andra hästbloggar. Man kommer längst på att köra sitt eget race, alla andra finns ju redan!

Hur håller ni motivationen uppe och orkar uppdatera så ofta som ni gör?
Det är kul att driva en stor blogg, och att många kommenterar och följer oss gör det hela ännu roligare och leder till motivation och bra uppdatering.


Tjänar ni mycket pengar på bloggen?
Jag brukar helst undvika att prata pengar över huvudtaget, finns risk att det blir en massa onödigt snack. Vi är mycket nöjda med det vi tjänar på bloggen men behåller summan för oss själva :)

Har ni något 'mål' med bloggen?
Vårat mål är att hålla oss kvar i toppen av hästbloggarna och förhoppningsvis växa ännu mer.

Hur skaffade ni sponsorer/vad det nu är som gör att ni tjänar pengar?
Vi tjänar pengar på annonser som visas på bloggen. Endel har jag kodat in själv men vi får också erbjudanden om att visa annonser åt företag.

Hur många besökare har ni haft som allra mest på en dag?
7104 unika besökare är rekordet just nu.

Hur många sidvisningar har ni haft som allra mest på en dag?
Där ligger rekordet på 19333.

Hur har ni fått en egen domän? www.dressyrmupparna.se
Vi har köpt en .se domän.

Har ni några sponsorer som ni fått saker av, isf vad har ni fått? :)
Ja, vi har bland annat blivit sponsrade med ett varsitt 4-dagars pass till GBG Horse Show, och lite annat smått och gott.

Hur många timmar ägnar du framför datorn allt som allt per dag ca? 
Oj, det brukar vara lite för många. Cirka 10 kanske under ett dygn, men då gör jag annat samtidigt och pluggar från datorn, timmarna är också utspridda.

När ni inte har någoting att skriva om på hela dagen, vad gör ni då? Det finns ju de dagar det inte händer något!
Finns det? Haha. Nej men jag brukar inte uppleva speciellt många sådana dagar under året, och när de dagarna väl kommer så brukar jag komma på något att skriva om ändå. Sen har jag ju självklart idétorka ibland, men den brukar gå över ganska snabbt.

Finns det några hästbloggar ni absolut inte tål att läsa?
Hm, nej. Sen är alla mer eller mindre tråkiga/roliga.

Kan ni inte ta en finare / coolare header + ni har inte bytt på länge :) Älskar bloggen!
Det kommer hända mycket utséendemässigt på bloggen inom en snar framtid, så håll ut! :) Tack!

Vad tycker era föräldrar om att ni driver en av sveriges största hästbloggar?
De tycker att det är väldigt roligt! Min mamma engagerar sig ganska mycket i bloggen och hjälper till med saker runt om bloggen för att allt ska funka. Vi har dessutom en egen manager som hjälper oss med kontakter osv :)

Hur känns det att veta att flera tusen personer vet om vad du gör varje dag och att de vet exakt vem du är men att du inte vet vilka de är? Kan inte det ändå kännas lite läskigt? Sjukt bra blogg förresten<3
Ni vet inte exakt vad jag gör, jag lämnar ut väldigt lite här om man jämför med allt som händer under en dag. Det mesta jag lämnar ut handlar om mitt hästliv, men det är inte allt jag gör på dagarna. Jag kanske verkar totalt inskränkt och bara har hästar i huvudet men så är inte fallet, jag gör väldigt mycket utöver hästarna också, trots att de är den största delen av mitt liv. Njaa, när man tänker efter hur många som läser .. säg att man skulle rada upp närmre 7000 personer och så vet alla vad jag gjorde med min häst idag osv, då känns det lite märkligt, men det är inget jag funderar över speciellt ofta. Tack!

Hur känns det när personer skriver hela inlägg riktade till er om hur mycket de hatar er?? Typ som lovicios och rathed ... dom dissar er i varochvarannat inlägg....
Haha jadu .. jag brukar mest skratta åt det, hur man orkar ägna ett helt inlägg åt någon annan på grund av sina egna problem. Jag skulle aldrig få för mig att hoppa på någon person och rikta ett inlägg åt någon hur mycket jag än ogillar personen eller bloggen ifråga, men alla är vi olika, och känner de som skriver elakt om oss att det ger dem någon slags glädje, så varsågoda :) 

Vem har gjort er header ?
Den är gjord av mystorylines.blogg.se.

Många pratar om att ni provocerar, vad tycker du om det?
I början provocerade vi medvetet men nu tycker jag absolut inte att vi gör det. Det är skillnad mellan att dra in provokation i ett inlägg och att uttrycka sin åsikt. Det kanske är så att ni är så inställda på att vi provocerar, att ni provocerar er själva till att tro att vi provocerar ... ;)

Ångrar du något du skrivit?
Inget direkt som jag kan komma på, men kikar jag bara några månader tillbaka i arkivet undrar jag ibland hur f*n jag tänkte när jag skrev så .. haha.

Hoppas ni blev nöjda med svaren :D Btw, nya headern är gjord av varldenurminaogon.blogg.se.Dax för en ny ras

Datum: 2011-01-22 ~ Tid: 20:57:00
Nu är det dax för en ny "rastävling". Denna gång är det er tur som har araber att få skicka in bild på sin älskling.

Märk mejlet: "rastävling". Skicka till: dressyrmupparna@live.se
Finn fem fel

Datum: 2011-01-22 ~ Tid: 20:17:21
Finn fem fel. Jag har redigerat den ena i photoshop, gissa vilken ;)
För lika?

Datum: 2011-01-22 ~ Tid: 19:40:00
Jo mitt tidigare träns från Hööks är väll ganska likt detta, men inte snarlikt i alla fall. Nosgrimman på det nya är runt i stället för fyrkantig vilket jag gillar. Dom är inte tillräckligt lika för att jag ska kunna ha båda två :D

Eller?

Nytt träns

Datum: 2011-01-22 ~ Tid: 18:48:45
Nu har jag klickat hem ett nytt träns till Cupido, blev stormförtjust! Även om jag redan har väl många (14st) så kunde jag inte låta bli hehe :D (Ska givetvis byta ut pannbandet) Vad tycker ni då, hiss eller diss?Så Dressyrmupparna stil ;)Dagen hittils

Datum: 2011-01-22 ~ Tid: 17:49:53
I morse hade vi morgonfodringen i stallet då passade vi på att fixa mat och mockningen till Cupido också.

Sen åkte jag direkt till min praktikplats. Där red jag en C-ponny som heter Charlie. Jag red med på en lektion, vi skulle rida lätt fast stå upp två steg och sitta ner ett steg, sjukt svårt! Fattar inte att barnen klara av det.

Jag red även på Verona som är en storhäst, fast henne red jag själv efter att lektionerna var slut. Det kom några och frågade om de fick kolla på när jag red, det slutade med att hela läktaren var fylld haha. Hon var lite stel och spänd i början men släppte till allt eftersom. Hon fick lite spel några gånger och bockade runt, men jag är ju van vid Braven haha ;)

Efter jag var klar på praktiken åkte jag tillbaka till "mitt" stall och lasttränade med Cupido. Det gick inte alls sådär bra som förra gången tyvärr. Så nu har vi några helgers lastträning framför oss.

Jag glömde att ta med mig saxen upp till stallet idag IGEN, blir så irriterad på mig själv. Hans man måste fixas.


Fotade lite uppe i stallet i morse

Hej!

Datum: 2011-01-22 ~ Tid: 17:36:17
Nu är jag hemma en liten snabbis. Vi byggde om stallet imorse och det tog sin lilla tid, efter det åkte jag till min farmor och har varit där fram till nu. Man kan ju inte blogga från iphonen, därför har jag inte hunnit uppdatera ... Någon som vet om det finns en blogg.se app eller om det är någon på G?
Nu ska jag åka till ridhuset med Claudia och skritta och trava henne lite för första gången, skulle ju egentligen har gjort det igår men då strulade bilen, självklart. Återkommer om en stund med bilder från dagens ridpass och lite info! :D

Såhär såg det ut precis när vi börjat bygga:


Och här är slutresultatet:


Nu är allt precis som vanligt igen! Sköönt med stallgång :D

Svar på tal

Datum: 2011-01-22 ~ Tid: 17:11:58

Svar: Vårat ridhus är som du ser fyllt med bjälkar som håller upp taket, vilket gör att det är en väldigt liten yta att logera på, ca 10m. Eftersom han är unghäst så kan han inte bära sig i galopp på en så liten yta eftersom han inte är stark nog för det. Dessutom leder ofta longering på små ytor till belastningsskador i frambenen.

För att han inte ska belasta frambenen onödigt mycket och för att han ska få plats att kunna galoppera så löslongerar vi honom. Man får göra det bästa av situationen, alla har inte samma möjligheter.

Han har inspänning för att han ska söka sig lite neråt och på så vis jobba med ryggen i stället för att höja huvudet och sänka ryggen. Anledningen till att jag vill att han ska jobba med ryggen är för att han ska kunna bilda ryggmuskler. 

Varför vill ja att han ska bygga muskler på ryggen? Jo för att han är en unghäst, som inte har några muskler ännu att bära upp en ryttare med. Det betyder att jag just nu sitter på skelettet när jag rider honom, vilket är skadligt om man rider normal långa och normal hårda pass. Nu rider ju jag bara 10-15min väldigt lätta pass. Men jag vill ju stärka musklerna så att jag så småningom kan rida längre ridpass.

När han busar så behöver han inte vara inspänd men här skulle han bli löslongerad inte busa.

Han har ett rakt novabett som är det mildaste bettet man kan ha, om han skulle råka "rycka" sig själv i munnen skulle det inte göra speciellt ont. Men om han gör det en gång tror jag inte han är så dum att han gör det igen?Alla har vi olika syn på hur man bör utbilda sin unghäst, detta är min syn. Säger inte att det är rätt och att alla borde göra såhär men tänkte förklara varför jag gör som jag gör. Det är ingen slump vad som sker utan det ligger en tanke bakom (:


Gårdagens film

Datum: 2011-01-22 ~ Tid: 09:00:00
Här kommer en filmsnutt från när Cupido fjollarrunt i ridhuset haha! :D
Dagens aktivering

Datum: 2011-01-21 ~ Tid: 22:17:35
Idag fick Cupido bli löslongerad eftersom jag inte kan rida efter behandlingar. (Såg att några av er frågade vad jag behandlas för: Jag har väldiga sättningar och problem med musklerna så de måste dras i sär för hand vilket är otroligt smärtsamt.)

Han var helt upp i varv idag, inte alls sitt vanliga lugna jag. Vet inte riktig vad han var nervig för men han blåste upp sig och sprätte runt. En fin liten kospark lyckades mamma få med på bild haha!


Han fick leka indianhäst/westernhäst idag utan nogrimma ;)Film kommer :D


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-01-21 ~ Tid: 21:32:19
Åh undrar fall ni inte kan starta en ny katologi med namnet. " vi hjälper och tipsar"?
Alltså vi läsare får skriva om ett av våra problem och ni hjälper och tipsar oss.. Jag skulle tycke det var jätte bra.. För ni verkar ha koll på det mesta
Sarah: Åh undrar fall ni inte kan starta en ny kategori med namnet. " vi hjälper och tipsar"?
Alltså vi läsare får skriva om ett av våra problem och ni hjälper och tipsar oss.. Jag skulle tycka det var jätte bra.. För ni verkar ha koll på det mesta  Ja det skulle vi kunna göra, inte för att vi är några experter. Men mindre problem kan vi säkert hjälpa till med. 
Har ni något litet problem ni funderar över så kan ni skicka det i ett mejl till oss märkt: Hjälp.

Mejladressen är: dressyrmupparna@live.se


hmm...?

Datum: 2011-01-21 ~ Tid: 19:07:21

Läste nyss detta på Matildas blogg och blev lite fundersam, är det verkligen såhär ni uppfattar det jag skriver?

Det spelar mig ingen roll om jag rider min egen häst eller någon annan känslig häst. Men jag vill helst inte rida förstörda hästar. Tycker det är hemskt att folk kan tycka att det är kul att rida när de ska behöva rycka och slita i munnen på sin häst. Är det kul att misshandla andra djur än hästar också? (Förstår i detta läget de som sysslar med tränslös ridning, NH. Jag skulle bra mycket hellre göra det än rycka mina hästar i munnen!)

Jag har ridit massa hästar: pigga, galna, lata, starka osv. Jag har kommit fram till att jag föredrar hästar som är mjuka i munnen och känsliga för skänkeln. varför? Jo för att jag känner mig jätte hemsk, som en djurplågare när jag rider en skänkeldöd häst eller en som är helt förstörd i munnen. Eftersom de är så avtrubbade för hjälperna måste man tyvärr ta i för att få dem att släppaloss innan de blir mjukare. Jag gillar inte att slita, dra och sparka på hästar. Det är inte ridning längre om man bara sliter och sparkar det kallas misshandel.

Självklart går det att rida till förstörda hästar så att de blir trevliga igen. Det är inte det jag menar, utan att det inte är KUL att rida på sånna hästar som inte vill. Som bara motabetar och tycker allt är pest och pina.

Där konsten slutar tar våldet vid


Frågestund

Datum: 2011-01-21 ~ Tid: 18:45:30
Vi har ju tidigare kört gemensamma frågestunder och även på egen hand där ni får fråga vad ni vill om oss, hästarna och annat. Jag tänkte att vi kunde köra på en frågestund om saker som rör bloggen, så fritt fram med frågor om allt som har med bloggen att göra! Jag svarar på frågorna under morgondagen :DSnabbis på stan

Datum: 2011-01-21 ~ Tid: 18:06:41
Nu har jag vart och hämtat ut ett paket. Efter det köpte jag även tre påsar nötter och massa frukt! Jag får ju inte äta godis. Men är ofta sugen på saker, då är detta ett bättre alternativ än onyttigheter. Anledning till att jag inte äter godis är dels att jag vill gå ner i vikt och att socker/kolhydrater bidrar till att jag får så himla ont i kroppen.

Nu ska vi snart äta lite kvällsmat. Efter det bär det av till stallet där vi har kvällsfodringen. Jag ska nog löslongera Cupido lite idag, vill ni se bilder eller film från det?
Hot or not?

Datum: 2011-01-21 ~ Tid: 16:10:49

Denna gång är det ni som får bedöma (:Sits:
Matchning:
Samspel:
Hästens form/undertramp:
Utrustning/klädsel:

 


Helhet:

 Har ni väntat?

Datum: 2011-01-21 ~ Tid: 15:10:11
Nu har jag äntligen lyckats knåpa ihop fail-filmen, det svåra var inte att hitta klipp där vi failar för såna har jag massor av haha! Men att klippa och klistra ihop den tog sin tid.

Det finns nog ingen som gör misstag med filt, det är sånt som bara händer och det är även sånt som man lär sig av. Både häst och ryttare. Ingen är perfekt alla har sina brister och gör fel någon gång.
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst

Datum: 2011-01-21 ~ Tid: 12:25:53
Oj, verkligen skitsvårt. Jag tycker ju då att Claudia alltid blir fin på porträttbilder, men ibland får man ju bilderna med det lilla extra. Bland alla 26489355746548 bilder har jag nu lyckats välja ut mina favoriter.
Valde jag rätt bilder eller finns det de som är ännu finare?
Finaste welsharna

Datum: 2011-01-21 ~ Tid: 12:08:23
Det var så himla många fina bilder inskickade att jag helt enkelt inte kunde välja mellan dessa två.
Så denna gång blir det en delad seger (:


Delade vinnare i tävlingen blev: http://lindawigren.blogg.seDelad vinnare i tävlingen är: Veronica Andersson, som glömt skicka med sin bloggadress


Hemma från behandlingen

Datum: 2011-01-21 ~ Tid: 11:06:59
Nu har jag överlevt ännu en tortyrbehandling haha! På vissa ställen gjorde det så ont att jag såg svarta prickar dansa framför ögonen på mig! Det domnade dessutom i både armar och ben när han kom åt några jävliga punkter. Ush och fy, men jag måste stå ut om det ska kunna bli bättre. Jag var helt matt och skakig efter behandlingen så jag sov hela vägen hem (ca 60min).

På Måndag ska jag väg igen och behandlas samt på Fredag om tre veckor.Men nu ska jag sätta mig här och klippa ihop en liten film från när Cupido och jag failar haha!


Bilder från träningen

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 21:30:00
Idag var jag som sagt och tittade på Anna och Philiac när de tränade för Johan i Knutsbol. Dom var jätte duktiga, är så kul att få möjlighet till det här. Inte alla som säljer sin ponny som fortfarande får ha så nära kontakt med den efteråt. Är verkligen glad att det är där han bor och ingen annan stans! Det samma gäller Braven :D 

Ni kan besöka Anna HÄRVisst är dom fina? :D


Tack!

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 21:05:49
Tack så mycket för tipset Izza. Jag tycker det var en väldigt kul idé! Det kan vi absolut göra :DVi börjar med welshar, jag har alltid varit svag för dem hehe!
Om du vill vara med och "tävla" så skicka in din sötaste bild på din welsh till dressyrmupparna@live.se


Tips

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 20:31:23
Tänkte tipsa om en riktig bra blogg. Jag tycker att det är den bästa hästkvallerbloggen. Den är väldigt trevligt skriven och underhållande. Informationen i inläggen är ny, det sånt som alla inte redan vet om lixom.

Klicka HÄR för att komma dit!Någon mer som läser den?

 


Ridning på schemat imorgon!

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 20:24:01
Nu har jag precis tagit in mina små älsklingar! Claudias ben känns mycket bättre nu, men hon har fått ett rejält överben där såret var som djupast. Ja, jag kanske är "daltig", men alltid bättre att vara på den säkra sidan än att ta allt med en klackspark, för vem vet ... hade jag fortsatt rida trots den långa revan i benet hade det ju kanske blivit värre ...? Nu har hon vilat i snart två veckor så imorgon tänkte jag sitta på henne för första gången, ska bli kul! Nu hoppas jag att allt ska rulla på och att ingenting mer ska sätta käppar i hjulet framöver så vi kommer igång på riktigt!

Väl nere i stallet möttes jag av att min fina JN Sweden täcke var helt upprivet, likaså hade stalltäcket en lååång reva i hela innerfodret så det var vita tussar överallt. Hon är allt bra klantig Klådan, men fjäskar man och är lite söt så är ju allt löst sen ;)


Bloppis

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 19:15:00Nosgrimma till salu!
Svart nosgrimma storlek cob (är mer i ponnystorlek än cob), 5 cm bred. Den är inköpt från Horze för cirka 500 kr, jag säljer den för 250 eller högst bjudande, Aldrig använd! Köparen betalar frakten.
Passa på och köpa en snygg nosgrimma till ett bra pris, hissad av Dressyrmupparna själva!

Kontakt: hannah_9_3@hotmail.com


Johanträning (fast inte för min del)

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 18:30:00
Jag sitter just nu och kollar på när Anna och Philiac tränar för Johan. Tränare som jag brukade rida för. Detta är alltså ett förtidsinställt inlägg (: Jag ska ta massor med kort som ni får se va fina de är tillsammans!


Cupido busar i hagen

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 14:15:00
Här kommer ett litet klipp som jag filmade för några veckor sedan, när Cupido busar runt i hagen! :D
Totilas

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 13:31:00
"Lövsta Stuteri meddelar nu att de under 2011 kommer att kunna erbjuda Totilas, och resten av Paul Schockemöhles hingstprogram, till de svenska stoägarna. Lövsta Seminstation flaggar redan nu för att Totilas ranson kan komma att ta slut, då man inte vet hur långt in på säsongen det går att få tag i sperma."
Källa: Tidningen Ridsport

Jag skulle gissa på att priserna är hutlösa, alltså inget för en vanlig medelsvensson. Dock får man ju vad man betalar för, men vad tror ni, hur blir avkommorna? Bra eller "dåliga"?Mer obeslutsamhet..

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 12:30:00
Jag har lika svårt att välja nosgrimma som pannband haha!
Vore jätte bussigt av er om ni klickar i ett av alternativen här också :DVilken nosgrimma tycker ni att Cupido är snyggast i?


Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 12:19:24
Min allra största rädsla, det är att mina hästar skulle skada sig allvarligt, i det här fallet Claudia.. Nu har hon ju ioförsig stått senskadad under större delen av 2010 men det är ju ingenting mot om jag skulle hitta henne i hagen med ett brutet ben eller ett äckligt extremt stort och djupt sår. Jag är dessutom livrädd för att hon skulle fastna med näsborren i karbinhaken som vattenhinken sitter fast i, anledningen till att jag sätter den bakochfram = slät sida där inget kan fastna. Man har ju sett skräckexempel på de som fastnat och slitit bort i princip halva mulen, usch, skulle sakna hennes stora rosa mule. Jag är nog egentligen rädd för alla skador, minsta lilla reva så går jag typ i taket .. haha. 
Annars är jag inte rädd för så mycket, det skulle väl isåfall vara om jag ramlade av och skadade mig så allvarligt att jag blev förlamad och aldrig mer skulle kunna rida ... och om Claudia skulle dö eller bli tvungen att avlivas, nej fy ... otänkbart, jag blir tårögd bara av att tänka på att förlora min allra bästa vän.

Vilka är era största rädslor inom hästsporten?


Hittade inga extrema grejer just nu, men såhär kan det se ut om näsborren fastnar i en karbinhake.

Bild lånad från http://steffiieeriksson.blogg.se/.Diss

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 10:11:31Diss på det här grymt fula schabraket. Nästan 500kr från man ge för det och då är det inte ens "helt".

Spelar inte roll vilken "gren" schabraket är utformat för, jag tycker det är lika gräsligt vilket utövanden man än har det i :) (jag vet att det är till akademiska sadlar)Vad tycker ni?

Datum: 2011-01-20 ~ Tid: 09:00:00
Jag skulle blir glad om så många som möjligt röstade (: 
Jag har väldigt svårt att bestämma mig för vilket pannband Cupido passar bäst i nämligen.

Vilket pannband är Cupido finast i?

Tidningen i butik

Datum: 2011-01-19 ~ Tid: 23:27:40
Mamma köpte med SOLOtidningen till mig idag, den kom ju ut igår men jag var tvungen att ha den för att se artikeln live.
Det kändes lite lustigt att se oss och sig själv på ett uppslag i en så stor tidning ... men ack så kul :D


Appar?

Datum: 2011-01-19 ~ Tid: 22:45:35
Just nu sitter jag och leker med min nya Iphone 4. Tänkte höra om ni läsare som är Iphone användare har tips på grymma appar? Tar tacksamt emot tips :DSkolarbete

Datum: 2011-01-19 ~ Tid: 22:40:00
Har nyligen börjat med ett jätte roligt projektarbete i skolan! Kan tyvärr inte avslöja vad det handla om ännu eftersom det är sammankopplat till bloggen. Men det är väldigt skönt att få hjälp av erfarna personer eftersom detta är helt nytt för mig och det är minst sagt vissa saker i det hela som är kompilerade. Men kul!

Kan knappt vänta tills saker och ting börjar bli lite mer klart, ska bli så kul :DJag lovar att ni ska få veta tids nog, men jag får inte säga något just nu! 


Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Datum: 2011-01-19 ~ Tid: 21:35:51
Jag vet inte om jag kan peka ut det sämsta med Claudia, jag älskar ju allt med henne över allt annat men sen finns det ju såklart vissa saker som jag gillar mer eller mindre med henne.

Det bästa med Claudia är nog hennes personlighet. I början när jag precis fått henne var jag så himla ångerfull över mitt val av ponny, Claudia var så opersonlig, osocial och "stängde av". Det kändes omöjligt att kunna förstå henne, antagligen för att hon testade, men ju mer tiden gick ju mer lärde vi ju självklart känna varandra och båda två blev mer ömsesidiga. Idag kan jag inte tänka mig en bättre personlighetsmatchning, jag kan hennes betéende innan och utan och vet precis hur hon hanterar alla möjliga olika situationer. Jag blir helt enkelt glad bara av att vara i hennes närhet.

Det sämsta/mindre bra med Claudia är hennes ridbarhet. Jag har än idag svårt att förstå mig på henne i vissa situationer uppifrån ryggen, men det är bara att jobba vidare :DBörjar man se en framtida dressyrhäst?

Datum: 2011-01-19 ~ Tid: 20:39:31
Idag var Cupido lite vrångis och ville testa vart gränserna gick. Så ridpasset blev något längre än planerat eftersom det inte kändes rätt att avsluta med att han fick som han ville. Men han var inte bara trotsig, under största delen av passet var han jätte fin att rida! Mjuk och härlig i uppförsbacke.  

Jag har ett jätte irriterande problem, jag lutar mig framåt när jag rider unghästar. Precis motsatsen till vad man ska göra. För en unghäst är ju väldigt obalanserad och kan hoppa både hit och dit samt stanna upp tvärt då måste man ha sin balans mitt i sadeln för att kunna hänga med så bra som möjligt. Trots att jag vet detta så väl och tänker på det precis hela tiden under ridpassen så tippar överlivet fram av sig själv de sekunderna jag glömmer bort att tänka på det. Blir så trött på mig själv! Någon mer som har problem med detta?

Jag provade att rida med shortchaps idag som ni tipsade om. Det gjorde faktiskt mindre ont i fotleden då!


Hur tycker ni att han klär i lackat träns med guldigt swarowskipannband då?
:D
Fullt upp

Datum: 2011-01-19 ~ Tid: 18:36:28
Ursäkta min låga uppdatering men jag har massor som ska fixas i skolan och stallet. Igår åkte Solis hem (Anledningen finns HÄR) så nu står Quillen i stallet tillsammans med Claudia igen. Dom var minst sagt lyckliga över att få gå tillsammans i stora hagen igen och stå bredvid varandra i stallet! Nu gäller det bara att "bygga tillbaka" allt igen så det ser ut som vanligt.

Idag har jag pluggat precis hela dagen, förutom en liten paus nu när jag var nere till stallet. Jag ska ha muntligt slutprov i historia och det kan komma vilka frågor som helst på hela kursen, vilket betyder att jag måste kunna i princip allt det viktiga som står i hela boken. Fyyfan så tråkigt. Återkommer lite senare!

Föressten, ni får gärna komma med tips på vad ni vill läsa om, hinner nämligen inte komma på något :)Svar på läsarfråga

Datum: 2011-01-19 ~ Tid: 14:09:53

Har du behövt tvinga in bettet i munnen på honom i flera månader?

Svar:
Jag har nog inte skrivit så tydligt här på bloggen vad som är det igentliga problemet vid tränsningen så jag förstår att man tar för givet att han inte vill ta i mot bettet. Det brukar ju vara det vanligaste problemet vid tränsning.

Men han brukar får godis ibland när han blir tränsad så han gapar faktiskt efter bettet. Problemet ligger i att jag inte kan både föra in bettet och få på nackstycket över öronen på honom samtidigt för att han helt enkelt inte har tid att stå stilla. Han vill ut och komma igång på direkten. Sen är det väldigt svårt att spänna alla remmar om inte någon håller i honom under tiden. Det är ju inte helt ovanligt att unghästar är lite buffliga med sitt huvud och ivriga att få komma iväg.

Självklart övar vi på att han ska stå stilla, det är inte bortglömt! Men allt tar sin tid.

Hoppas du vart nöjd med ditt svar (:Något jag glömt av

Datum: 2011-01-19 ~ Tid: 13:30:00
Jag har visst glömt att berätta för er att jag har börjat vänja Cupido vid benskydd. Han har haft dem 3-4 gånger nu. När jag ska sätta på dem så står han först stilla men sedan börjar han lyfta lite på benen så mamma har hjälpte mig genom att hålla upp ett ben under tiden som jag tar på skydd på det andra benet. Det går bara bättre och bättre, jag har "klätt på honom" själv några gånger också. 

I början så tycker han att var jätte konstigt och ovant så då trampade han jätte högt. När han gör det så brukar jag leda honom något varv för hand innan jag sitter upp så att han vänjer sig. Förut sprang han med jätte höga benlyft även i traven bara för att han var så ovan.

Just ja, i förrgår så tränsade jag Cupido helt själv för första gången! han tar sig allt :DJag använder mig främst att helt omslutande benskydd som ger både ett bra stöd och skydd.


Veckans outfit

Datum: 2011-01-19 ~ Tid: 11:45:54
http://ponnismurfarna.blogg.se/


Idolbilder

Datum: 2011-01-19 ~ Tid: 11:30:00
Är ju i skolan nu så jag har gjort ett litet förtidsinställt inlägg med finfina bilder :D


Bild redigerad av: Amanda ModbergBild redigerad av: Beha SvenssonBild redigerad av: Evelina
Bild redigerad av: http://Jkpics.blogg.seBild redigerad av: Nataly Fatouhiy
Filmen från här om dagen

Datum: 2011-01-19 ~ Tid: 09:00:00
Annie var super snäll som hjälpte till och filmade, tack ska du ha! 

Vi provade ju på att flytta undan lite för skänkeln denna dag för första gången, bara påbörjade det hela lixom. Är rätt nöjd, han förstod vad vill ville att han skulle göra. Sen göra han det ju inte helt rätt men man måste ju träna för att lära sig saker ;)

Jag provade även att sitta ner för första gången på honom (dock bara en kortsida) alltid något! Men jag väljer att vänta med att börja rida honom nedsutten en tid framöver tills hans rygg blivit mer musklad. Men att bara prova på så här kort kan väll inte göra någon skada? 

Sen är det även lite galopp med, vilket är hans favorit gångart haha! 
Diss

Datum: 2011-01-18 ~ Tid: 21:52:08

Nog för att jag älskar Horse wears täcken (Amigo, Rhino & Rambo) Men det här Rambotäcket står jag knappt ut med att se :O Otroligt fult! Jag får någon slags medeltidskänsla över mig när jag ser det, euw! Hade säkert varit snyggt i en annan färg kan jag tro, men verkligen inte i denna :S
Film från när jag hoppade på Cupido

Datum: 2011-01-18 ~ Tid: 17:41:58
Varken han eller jag är speciellt duktiga på hoppning, men vi hade lika kul för det :D


Gårdagens ridpass

Datum: 2011-01-18 ~ Tid: 16:34:06
Han gillade ju som sagt inte det tvådelade bettet så han gick och grejade med det en del.

Vi provade även på något helt nytt. Mamma gick bredvid och oss tryckte lite med sin hand på honom ungefär i skänkelhöjd. Tanken var att han skulle gå undan för trycket så som har gör på stallgången, mycket riktigt så gjorde han det. Sedan provade vi att mamma bara gick bredvid fast att jag använder skänkeln till att "trycka bort" honom. Lite början till skänkelvikning. Han var jätte duktig lillskrutten! 

I galoppen var han mer vild än tam och körde en hel del glädjeskutt haha!

Vi provade föresten att lägga på Annies lädersadel, det är samma märke som Cupidos. Underbart att rida i en riktig sadel! Min är ju skönt för att vara syntetsadel men inte i närheten av en riktig :O
Världens lugnaste, coolaste och snällaste unghäst har jag! Han blir aldrig rädd.


Fail

Datum: 2011-01-18 ~ Tid: 15:47:17
Har börjar lägga märke till att jag trampar ner hälarna onödigt mycket ibland. Ser verkligen helknäppt ut! Sen har jag ju en till konstig ovana att lägga huvudet på sned när jag rider. Försöker verkligen att sluta upp med det men då och då återkommer båda problemen. Måste verkligen tänka på det hela tiden, skulle inte skada om de som rider samtidigt tjatar lite på mig haha^^

Har ni några konstiga ovanor för er?Hjälpredan

Datum: 2011-01-18 ~ Tid: 15:09:08
Cupido hjälper till att hålla ordning i stallet! Här sopar han lite haha!


Glaad :D

Datum: 2011-01-18 ~ Tid: 14:31:31
Nu kom jag precis hem efter 3,5 timmar hos frisören och ett besök på Expert! Jag fick med mig en Iphone 4 hem med ett helt års spotify premium :D:D

Nu ska jag ta en promenad till stallet och rida Solis, tråkigt nog för sista gången :( Ikväll kör vi hem honom, det blir bäst så för både Solis och Claudia. Även fast det är roligt att ha två fina ponnyer i stallet kan jag inte tänka på mig själv i det här fallet. Hästarnas säkerhet och välmående kommer alltid först.

Jag får se hur mycket jag hinner uppdatera under eftermiddagen/kvällen. Ska ju hinna leka lite med min Iphone också, och plugga! Om inte annat så hörs vi inatt, för då har jag tid. Ha det bra så länge! :D

EDIT: Glömde, vinnaren i mintävlingen: http://ponnyskrutt.blogg.se
Tvådelat bett

Datum: 2011-01-18 ~ Tid: 14:14:44
Nu har vi provat det men kommer nog aldrig använda det igen. Ush han trivdes verkligen inte med tvådelat bett. Jag tänkte åtminstone ge det än chans och nu har jag ju gjort det. Han gick och kände på det hela tiden och vred huvudet och var allmänt orolig i munnen, han fick även en väldigt konstig form, inte alls som har brukar gå.


Jag har hört att när man bromsar eller höjer handen om man rider med tvådelat bett så slår det upp i gommen,
är det någon av er som vet om det stämmer eller ej?


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-01-18 ~ Tid: 10:30:20
Såg att några av er reagerade på att jag har snabbknäppe på tyglarna och tänkte skriva varför.

Själv tycker jag inte att det är speciellt smakfullt. Jag har det endast för att han ofta blir longerad och löslongerad, och han är väldigt bökig med sitt huvud. Han buffar och kan verkligen inte ha det stilla, då är det mycket smidigare att bara kunna knäppa på tyglarna i stället för att pillra och ha sig.

Så det är absolut inte för att jag tycket att det är snyggt, för det gör jag verkligen inte x) Men eftersom tyglarna ska av och på så ofta så är det lite smått bökig att ha vanliga tyglar eftersom dom är svåra att ta på (:


Vinnaren utsedd

Datum: 2011-01-18 ~ Tid: 09:14:00
Vinnaren i tävlingen om roligaste minen är ponnyskrutt.blogg.se.
Jag länkar dig i alla mina resterande inlägg under dagen! :)
Dag 1 - Presentation av mig och min häst

Datum: 2011-01-17 ~ Tid: 23:50:49
Då kör jag igång med första punkten på listan, en presentation av mig och Claudia. Jag kan ju börja med Claudia!

Claudia, eller Blokland's Hoeve's Claudia som hon egentligen heter är ett mörkbrunt sto fött 1994, efter Bokkesprong Czardas och undan Blokland's Symphony. Claudia importerades från Holland år 2004 om jag inte minns helt fel. Hon är en korsning mellan fullblod, welsh, arab och är 148 cm i mankhöjd. Jag köpte Claudia hösten år 2008 och hon är alltså min första ponny då jag ridit på ridskola i nästan 14 år innan jag fick henne.
Claudia är en ponny med en minst sagt egen vilja, som älskar att stå i centrum och att visa upp sig, speciellt framför kameran. Hon är extremt klumpig, pigg, oförsiktig, knäpp och envis som f*n, ja listan kan göras lång, men framför allt är hon väldigt snäll med en stor personlighet. 
I april 2010 fick Claudia en skada på djupa böjsenas förstärkningsband och efter lång konvalescens är hon nu på G igen!Jag då, jag heter Ingrid Skoog, är 17 år gammal och blir 18 i sommar. Jag bor i Degerfors tillsammans med min mamma, hennes kille, hans dotter, min lillasyster och mina tre katter.
Jag har ridit sedan jag var 2,5 år gammal och började då på Knutsbols Ponnyridskola. I september år 2008 fick jag min första ponny Claudia som ni ju vet att jag har kvar även idag. Jag är en galen person som ganska ofta har en tendens att vara negativ, haha, jag vet inte varför men det är min grej att nästan alltid vara negativ. Jag menar, då kan det ju lixom bara bli bättre .. ? Annars är jag allmänt hyperaktiv, sover aldrig, är väldigt pratglad, har alltid något att göra och har extrema socker- och shoppingbehov. När jag inte är i stallet där jag tillbringar mestadels av min tid gillar jag att sitta vid datorn, blogga, umgås med vänner, festa, resa och shoppa.

I framtiden drömmer jag om att lämna Sverige för något mer spännande, ha obegränsat med pengar och ett stort stall fullt med fina hästar. Det kanske är lättast att gifta sig rik? :D


Sneak peak

Datum: 2011-01-17 ~ Tid: 22:06:14
Ska fixa med lite annat sen kommer bilderna och lite info om ridpasset. Under tiden får ni nöja er med denna.
Hur tycker ni han passade i den här nosgrimman och pannbandet? Jag tycker det vart rätt fint på honom (:Lista som hjälp

Datum: 2011-01-17 ~ Tid: 20:54:51
Har lite idétorka just nu så jag tänkte att en lista kunde hjälpa till. Börjar redan ikväll med en presentation av mig och Claudia, kanske är bra för er nya läsare? Håll utkik, jag kör en punkt varje dag framöver :)

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över
Diss

Datum: 2011-01-17 ~ Tid: 20:15:00


Jag kan bli galen på att ha muddjackor när jag rider, så obekvämt! Midjemudden vill alltid åka upp och sätta sig som en köttbulle på överkroppen, dessutom känns det väldigt obehagligt. Försöker ge muddjackor en chans ibland men jag blir lika irriterad varje gång. De är nog mer ämnade att ha som stalljackor, eller vad tycker ni? Brukar ni rida med dem?Mycket snygg jacka i övrigt.


Hemma

Datum: 2011-01-17 ~ Tid: 19:40:56
Puh äntligen hemma! Min mobil gick ju sönder igår så vi har varit framme och kikat på en Iphone 4 till mig som vi förhoppningsvis ska hämta imorgon. Har även varit till ICA och hämtat ut ett paket fullt med kläder inför Alanya. Efter det åkte vi till stallet och tog in hästarna och nu kom jag äntligen hem och ska sätta igång med pluggandet, men ska försöka uppdatera så gott jag kan under kvällen ändå.
Sen blir det upp tidigt imorgonbitti igen och ta bussen till Degerfors där jag ska klippa och slinga mitt hår eftersom jag ska in till Örebro nästa vecka och sätta in äkta löshår med keratinvax. Usch dyrt just nu men allt är välbehövligt :D

Bäst att börja plugga, återkommer med hästrelaterade inlägg senare, tänkte bara uppdatera er!


Cupido-time

Datum: 2011-01-17 ~ Tid: 18:36:32
Sådär nu har jag slängt i mig lite mat och måste skynda mig att byta om. För nu ska vi upp stall stallet. Jag ska rida Cupido idag också, det blir alltså två dagar på raken. Men han har ju faktiskt inte blivit riden på en veckan och i morgon får han vila. Ska prova att rida på ett tvådelat bett idag, så får vi se vad han kan tänkas tycka om det. Det är bra att byta bett några gånger i veckan på sin/sina hästar.Svar på tal

Datum: 2011-01-17 ~ Tid: 17:40:47
Postat av:
Ni har inte updaterat så mycket idag! :PSvar: Vi har ju faktiskt ett liv utanför bloggen att ta hand om också.

Åker man till skolan halv 7 och kommer hem 5 halv 6 som jag så hinner man inte uppdatera så mycket. Ibland har jag tur så hinner skriva ett kort inlägg på någon rast (vi har bara 10min raster förutom lunchen) men oftast går även rasterna åt för att hänga med i skolarbetet. Jag går något som kallas lärling häst det betyder att man gör praktik varannan vecka och går i skolan varannan vecka. Vi har alltså bara hälften av all tid som andra elever har för att göra till och mer fler kurser än dem. Så man får se till att plugga hemma och även under praktikveckorna när man kommer hem sent på kvällen. Annars hinner man inte med. Plus att jag har en pålle att ta hand om och massor vid sidan av detta till råga på allt.

Ingrid har ett helt stall att sköta med allt som hör till och pluggar dessutom natur vilket är väldigt tidskrävande och svårt.


Vilken färg är det som gäller?

Datum: 2011-01-17 ~ Tid: 16:39:06
Vilken färg har ni på tränset när ni tävlar dressyr?


Diss

Datum: 2011-01-17 ~ Tid: 13:56:32

Sporrskydd! Inget som faller mig i smaken. Jag tycker att det ser alldeles för "grovt" och plastigt ut. Mycket snyggare att bara ha en enkel sporre utan en massa gummi på, nä fy. De flesta använder det kanske för att inte göra märken på stövlarna men vet också de som vill "dölja" sporren. Förstår inte varför, jag tycker att det är ser mycket snyggare ut med än utan sporre, den blir som en liten markering på stöveln, speciellt för mig som har långa ben. Det ser ut som mitt ben fortsätter i all evighet när jag rider med stövlar utan sporrar. Och nu menar jag absolut inte att jag rider med sporren som en accessoar, rider utan också, men det är snyggare när den sitter på. Därför skulle jag aldrig sätta svarta sporrskydd på mina sporrar, hela mitt ben skulle lixom flyta samman.Back to School...

Datum: 2011-01-17 ~ Tid: 12:06:53Jaha då var det skola igen då efter 1 månads jullov. Hmm.. trist men sånt är livet.

I kväll tänkte jag klippa ihop lite scener från gårdagens ridning.


Ändrade planer (inget mig emot)

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 21:31:26
Cupido var helt otroligt pigg idag! Så mamma avstod från att rida idag, det blir bara dumt annars. Han försökte småtrava hela tiden när jag skulle skritta fram, sånna ovanor gillar jag inte så han fick inte ta ett travsteg innan han lugnat ner sig i skritten. 

När vi började trava så drog han iväg och brallade två gånger haha! Han har inte blivit riden på 1 vecka (unghästar behöver ju vila lite då och då) så han hade en del överskottsenergi att göra över med. Han busade bara för att han tycker att det är så kul, det var inte så att han försökte få av mig eller nått sånt.

Det låg några bommar framme, jag kunde ju så klart inte motstå att trava över dem. Det kan ju knappats göra någon skada, bara bra med varierad ridning speciellt för en unghäst. Sist vi travade bommar var han jätte duktig efter det så tog vi ju några språng. Troligtvis hade han det i minne än idag, för han skulle prompt hoppa över alla bommarna idag den lilla knäppisen haha! Så jag fick skritta mot dem och ta trav när jag kommit över första bommen eftersom han var så ivrig!

När det funkade bra så byggde vi faktiskt upp ett minihinder. Han vart helt galet pigg, han måste ha kommit på att det där med hoppning är allt bra kul! Tror att vi får börja om lite med hoppningen igen för han var så lycklig och pigg att han helt glömde bort mig där uppe när jag försökte bromsa. Så lite dressyr med bommar och så småningom dressyr med småhinder så att han inte lär sig att det är full fart bara för att det är hinder framme. 

Mamma både fotade och filmade så jag slänger upp ett par bilder och några printningar ur filmerna.

(Det har alltid varit något fel på min ena fotled, jag får ont när jag rider och den går inte att röra som den andra. Är medveten om att det ser märkligt ut men eftersom det gör så pass ont och att den inte går att vrida så måste den få peka så här.)

Bilden

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 20:24:34
Postat av: Cajsa
kan inte du skriva hur du gjorde bilden?:)

Postat av: Carro
Vad har du gjort?

Postat av: ♥ Jenny ♥
tyckte inte det var nåt speciellt fint med bilden? är nog finare i original. :PDet kanske inte framgick så tydligt vad jag hade fixat med bilden så jag kan ju skriva lite kort (:
Jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet med tanke på att jag är nybörjare och allt.

1. Har klonat in öron från en annan bild så att de är riktade framåt.
2. Har ändrat på lodplanet så att han inte går bakom.
3. Tagit bort allt brus och kornighet.
4. Lagt extra skärpa på ögon, träns och konturer.
5. Ändrade på väggen.
6. Tog sedan bort väggen helt och handen.

Den första bilden är originalet. Den andra är precis som den sista fast med väggen kvar.Orginalbilden


Resultatet


Turdag i vanlig ordning

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 20:05:45
Min dator funkar igen! Jag kämpade som en galning för att få igång den men mjukvaran hade lagt av så jag och mamma åkte raka vägen in till Expert så fick de fixa den på plats eftersom det var akut ... hehe. En hel kväll utan min laptop är inte okej! Vi fick ominstallera allt, så endel bilder som jag missat att flytta över till hårddisken försvann, inget märkvärdigt alltså. Till råga på allt la istället min mobil av nu och blev helt cp, och jag som kikade på en Iphone 4 förut, känns lockande!

Jag som redan var på dåligt humör efter incidenten med min dator blev ju inte gladare av att se att all snö gjort stopp i stuprännan över stalldörren, vilket hade gjort att det läckte in genom dörrspringan och en alldeles underbar översvämning hade bildats i boxarna! Som grädden på moset lixom ...
Min familj blir aldrig ens förvånade längre över all min otur, det är något hela tiden som inte funkar. Men jag är väll en liten otursunge, någon måste ju vara det också :D

Bjuder på en bild på mig och mitt hjärta!


Rätt svar

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 20:00:00
Det rätta svaret är Burmas Malin Head, vilket http://hestochponni.blogg.se/ svarade först!

Orginalbilden
Diss

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 19:00:00


Jag är inte vidare förtjust i flätade pannband, tycker det blir lite mycket, och det ser hemma gjort ut vilket det antagligen är också. (Även här finns undantag som med allt) Vad tycker ni, hiss eller diss?
Bloopers

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 18:25:57

Jag tänkte bjuda på lite bloopers, det finns ju hur många som helst men de flesta bloopersbilderna låg på min förra laptop som kraschade och alla bilder försvann ... Vissa bilder blir ju så himla charmiga ;)Hahaha, herregud. Ser ni vilka extremt långa ben jag har? O.o Claudia ser dessutom ut som en ko ...


Riktigt smidig hålla-sig-kvar teknik, spänner alltid tårna på det där sättet .. haha

Claudia lyckas på något sätt dra av sig tränset när jag sitter på .. ? Haha

Svar på läsarfråga

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 18:00:00


Svar: Va kul! Han är 167cm hög. På träns har han allt från cob, full till x-full. Jag misstänker dock att det som är x-full är väldigt litet i storlek. På sadel har han just nu normal bomvidd. Täcken har han några fleece i 125 som han konstig nog kan ha, men för det mesta har han 135 och 145. Vi har även ett ridtäcke som är 155 men det är på tok för långt haha! Grimma har han cob och full på. Även skydd har han cob och full . Det är ganska praktiskt att han kan ha så många olika storlekar, då är det större chans att han kan ha saker man hittar till salu.

Dessutom kan jag ju behålla en del av min-ponnyutrustning yää
! :DPaddar

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 17:00:00
Det var ganska många som frågade om mina gelepaddar, så jag tar upp det i ett inlägg tänkte jag. Man har dem under benlindorna i stället för vanliga tyg/skumgummipaddar. Det är hål i dem så att det bildas en "andnings funktion". Dom är formade efter hästens ben så de har bättre passform än vanliga paddar. Enda nackdelen är att de är lite klurigare att linda med för om man inte håller i med ena handen så vrider de sig fel. Men det är ju inte hela världen om man är van. Om jag inte minns fel så har jag köpte dem på http://www.highridge.se/Det är föresten transporten som jag har klippat fast dem på.
Efter några användningar så får man skölja dem i vatten så att de blir klibbiga på nytt.


Pysslade lite i ps

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 16:00:00
Jag är ju inte sådär duktig på Photo shop, allt jag lärt mig har jag lärt mig genom att titta på hur Ingrid gör och hon är grym! Jag blev faktiskt nöjd med denna bild. vad tycker ni? Får jag godkänt? :DBild från i våras när jag tävlade på Philiac (Min förra ponny)Idolbilder

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 15:00:00
Här kommer ett gäng nya snygga idolbilder!


Bild redigerad av: ?

Bild redigerad av: Malin svorén

Bild redigerad av: http://mobergamanda.blogg.se

Bild redigerad av: http://perfectpony.blogg.se

Bild redigerad av: http://vibymuppen.blogg.se

Bild redigerad av: Vilma
Gissa bilden

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 14:00:00
Den person som gissar rätt först på vilken häst som döljer sig bakom censureringen får en läkning (:
Snart stallet, dagens höjdpunkt!

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 13:42:57
Snart ska vi åka iväg mot stallet, jag ska rida lite på Cupido bara så har lugnar ner sig (han är så pigg) Sen ska mamma rida några varv. Eftersom mamma bara har ridit Cupido två gånger och inte ridit så mycket unghästar nu på ett tag så blir man lätt spänd och bromsar utan att man tänker på det och om hästen redan är pigg så ja. Cupido blir bara spänd om man bromsar, han behöver få trava ut steget lite innan han lugnar sig. Så då gör vi såhär för allas vårat bästa. Ska bli skoj och sitta lite på plutten :D
KRT

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 13:00:00
Bara att dyka upp om ni vill byta till en super bra klubb som värnar om sina medlemmar :D
KUL!

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 12:56:15
Min nya laptop har kraschat, igen! Trevligt när man lägger flera tusen och kostar på sig en bra dator och så lägger skiten av hela tiden!? Köpte ju den ganska nyligen då min förra också la av och där förlorade jag över 3000 bilder på Claudia som inte finns någon annan stans. Jag tror inte det är meningen att jag ska ha en dator, dom vill ju ändå aldrig samarbeta med mig :( Får blogga från den stationära fram till dess att min lever igen.


Ny grimma på väg

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 11:46:28
Igår klickade mamma hem en ny grimma till Cupido. En Schockemöhle Memphis. Som på bilden fast brun.Tror ni han kommer att passa i den? :D


Hissar och dissar prisrosetter (Del 2)

Datum: 2011-01-16 ~ Tid: 10:50:561. Karlskoga ridklubbs rosetter är väldigt futtiga och trista, ser ut som såna man har på klubbtävlingar. Diss
2. Lilleruds rosetter gillar jag, de är stora och det är inte speciellt många klubbar som har dem. Hiss
3. Glanshammars rosetter är varken fula eller fina, men vääldigt vanliga. Hiss/diss
4. Flens rosetter är lite annorlunda vilket är kul! Minus för storleken. Hiss
5. Grums rosetter är jag inte vidare förtjust i utseendemässigt. Diss
6. Blå bergens rosetter sticker ut lite men är ganska lama. HissHiss och Diss

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 22:52:38


Skvallerbloggar! Verkligen underhållande och tillsätter en extra touch till hästbloggskategorin.
Alltid roligt att läsa om andra och sig själv, saker som man visste om och saker man totalt hade missat. Dock ska man nog ta det mesta med en nypa salt.
Sammanfattning: Oerhört roande MEN skvallret känns nästan alltid så lamt.


Just nu vet jag bara om dessa två:

http://hastkandisskvaller.blogg.se/
http://www.ponnysanning.blogspot.com/Tyvärr har ju hästskvallerbloggarna en tendens att försvinna lika fort som de kom till. Anledning?


Hahahahaha!

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 22:32:04
Hiss & Diss

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 22:15:01Hissar denna Thermobar som rymmer 250 liter vatten som inte fryser för ens vid -25.
Skönt att veta att hästarna har tillgång till vatten i hagen när man inte är där och kan fylla på.


Dissar dock priset som ligger på 8280kr vilket jag tycker är på tok för mycket. Alltså den äkta, finns kopior som kostar 3000kr vilket är ett mycket rimligare pris. Men med priset sjunker antagligen kvaliteten? Hissar och dissar prisrosetter (Del 1)

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 19:32:38

1. Örebrotraktens ryttarförening får godkänt men inte så mycket mer. Det bästa med den rosetten är ju att den sticker ut lite i mängden. Den är lite tråkig och det är alltid roligare när de är lite större. Hiss

2. Laxås rosetter är riktiga svennerosetter, supertråkiga och nästan 90% av alla klubbar har dem. Hiss/Diss

3. Rosetterna som Gyttorp har på sitt årliga meeting får en solklar hiss. Dom är jätte fina, annorlunda och stora! Fast deras vanliga ser ut som Björklidens och får så klart en diss. Hiss

4. Björklidens rosetter får en fetdiss, för sitt utseende och sin minimala storlek. När ryttarna betalar ca 300kr per start på en nationell tävling ska klubben rent logiskt ha råd att unna de placerade något flashigare än en ihop skrynklad liten tygbit från hööks. Diss

5. Christinehamns rk har inget vidare kul rosetter, "kroken" på baksidan suger dessutom. Diss

6. Valåsens ryttarsällskap kör på ett säkert men tråkigt kort. Rosetten är helt ok både utseendemässigt och storleksmässigt men väldigt vanlig, vilket är trist. Hiss


Snygg maxad c-ponny

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 18:25:40
Snygg maxad c-ponny. Hästar säljes
Snygg maxad c-ponny. Hästar säljes
Snygg maxad c-ponny. Hästar säljes
Snygg maxad c-ponny. Hästar säljes
Typ: C -  Inriktning: Dressyr -  Kön: Valack -  Födelseår: 1996
Mycket trevlig och positiv c-ponny säljes pga övergång till storhäst. En välutbildad ponny som ställer upp för sin ryttare. Tränas på FEI nivå i dressyr men är ej mycket startad, därav priset. Han har även bra hoppteknik. Han är 139,6 cm i mkh men känns mycket större.

Ring eller maila för mer information, hemmet viktigare än priset!!
Pris 73 000 krAnnonsör Isabelle Cassel
Region Mellan Sverige
Ort Stockholm

Mobil 0707639138

E-post family.cassel@hotmail.com


Tävling

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 18:17:10
Brukar ni också göra extremt vackra ansiktsuttryck när ni rider? ;) Ibland ser man ju verkligen helt sjuk ut, haha! Vi kan göra såhär att ni letar upp ert roligaste ansiktsuttryck när ni rider, mailar det till dressyrmupparna@live.se och den som är roligast vinner en länkning i alla mina inlägg under en hel dag :D Tävlingen börjar nu och avslutas när en riktigt rolig min kommer in!


Pest eller kolera

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 17:24:04
Haha verkligen kul alternativ ni tagit haha! En del är så svåra/illa att det inte ens går att välja haha!
Jag markerar det svar jag väljer med fetstil.

Rida en galen islandshäst som bockar varje steg eller en travare som bara kan trava och är jätte jätte pigg och arg?

Stubbman VS väldigt väldigt lång man?

Ridning utan träns och bett
VS rida på pessoa och en hårt åtspänd nosgrimma?

Inbuktad nosrygg
VS utåtbuktad (Tycker det är jätte fint när nosryggen går inåt som på araber)

Brunt läder VS svart läder

Trav
VS monte (Inget av alternativen är tänkbara, men trav kanske är lite säkrare?

Alltid rida LD dressyr VS alltid tävla svår banhoppning

Jan Brink
VS Kyra

Trickträning VS 7 games (Vad är 7 games?)

Tvådelat bett VS tredelat bett

GPA speed air
eller Tretorn ;)

Falabella
eller Shire

Horseball
eller hästpolo

Svart
(Kolsvart) eller skimmel (riktigt kritvit sådan)

Jobba som hästmassör
eller hovslagare

Skodd
eller barfotad häst

Spån
eller halm

Lösdrift eller stall (Varför? :) ) Jag skulle vara så orolig för om han var blöt och kall haha!

rida ponny
VS rida stor häst (Beror på)

Welsh cob
VS Fjording

alltid lukta sill
VS alltid äta sill

fanta VS Sprite

hörlurar VS högtalre

shettis
VS shire

lång man
VS kort svans

stubbman eller avklippt svans?

Hovskägg eller skägg? Skägg på mig eller hästen haha?

Vara snygg och dum - eller smart och ful? Hm, om jag skulle vara puckad skulle jag villa vara så blåst att jag inte fatta att jag var korkad i så fall haha!

Rida på kandar vs träns

Lindor
vs benskydd/damasker

Rakad
häst vs orakad

Braven
vs Cupido

Rida i erat ridhus med bjälkar vs ridhus utan bjälkar

Dryga dressyrtanter vs bortskämda ponnyungar

Tömköra
vs longera

Sadelpad vs utan pad (Beror på om det behövs)

Graman vs inspänningstyglar

Tretorn ridstövlar vs shortshaps

Tävla barbacka
VS tävla utan trns

Vara singel livet ut
VS vara gift med bert karlsson i 3 år

dricka 15 råa ägg VS äta 30 kanin skitar

Tävla dressyr med GPA VS Tävla hoppning med JW

Rida i en syntetsadel resten av ditt liv
VS rida i repgrimma i resten av ditt liv

Inte få rida på ett år
VS ha en kamel som häst

Äta biff stroganof i resten av dit liv
VS få byta mellan spenat soppa och blodpudding

Vilken ras är finast enligt dig.
Arabiskt fullblod eller svensk ridponny? :) (Beror på vad ridponnyn är för korsning)

Rollkur
VS barrering

Tävla hoppning i dressyrsadel VS tävla dressyr i hoppsadel

Rida med pessoa martinigal och för åtspänd nosgrimma VS rida bridless

Tävla dressyr utan nosgrimma VS tävla dressyr med hoppschabrak

fjording
VS ardenner

rida baklänges VS damsadel

ha en häst du hatar att rida men älskar annars VS ha en häst du älskar att rida men hatar annars

rida på pessoa en gång i veckan
VS ALLTID rida på pelham

VS Ensilage (Fast hade helst valt hösilage)

Paddock VS Ridhus (beror på årstiden)

Ponny
VS Häst

Ingrid
VS Hästarna

Mobil VS Dator

Trav VS Distans

Aldrig mera hoppa
VS aldrig mer rida dressyr

Bara rida Cupido vid 30 års ålder(han) och inte ha nån annan häst VS få vilken häst du vill och oändligt antal av hästar

Sluta rida nu VS sluta rida om 5 år

rida en envis, trög fjording VS trött, pensionerad travare utan gång

vara med om en händelse i en skräckis VS aldrig mer se en skräckis

rida i helrosa utrustning i dressyr(shabrak, pannband,träns byxor osv)
VS Rida helt utan utrustning
Martingal VS starkt bett

halvblod/welsh VS morgan/welsh (Båda korsningarna är väldigt snygga, svårt. Braven får lite empati)

klargrön
kavaj i dressyr VS knallröd kavaj i dressyr

Ingrid
som kompis VS Cupido och ingen annan häst i hela ditt liv

Hastnet
VS Bukefalos (Bukefalos suger)

Aldrig få trava mer VS aldrig få galoppera mer

Springa 5 mil i veckan
VS lägga ner bloggen

Aldrig lägga upp videor på din blogg
VS aldrig lägga upp bilder på din blogg

Rida med färgglada randiga ridbyxor resten av ditt liv
VS stubba Cupidos man resten av ditt liv.

Vara flint resten av ditt liv VS sluta med dressyr (Oj, får man ha peruk?)

Bli travkusk VS bli hästskötare

Rida med färgade stigbyglar VS färgade sporrar? Både på träning och tävling.

hovskägg VS inget hovskägg

dressyrryttare
VS hoppryttare

rider med sadel
VS rider barbacka

lädertvål
VS ekol-olja

inne box
VS ute box

Dagens aktivering

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 16:04:53
Idag var det lastträning på schemat. När Cupido kom till oss med hästbuss var han rädd om bakdelen och vägrade att gå närheten av våran transport. Troligtvis hade han blivit slagen för att gå in i bussen, de har ju många hästar att hämta upp och vill inte lägga "onödig" tid på att lirka in hästen.

Så idag körde vi fram transporten och plockade ur mellanväggen. Jag ställde mig i transporten och lät grimmskaftet vara helt slakt samtidigt som jag skakade lite på en hink med pellets i.

Han var rätt nyfiken och inte alls sådär rädd som när vi hämtade honom. Så han tog några kliv in (med frambenen) och noppade åt sig lite kraft. Eftersom jag inte ställde några krav eller drog så var han väldigt nöjd med situationen att bli matad och stå still.

Efter en stund följde även hans bakdel med upp på rampen, då hällde jag lite pellets i krubburna, och nyfiken som han är gick han in hela vägen och började mumsa. Sen åkte vi ett par meter och efter det lastade vi ur.

Han var inte så sugen på att backa ut dock, utan ville hellre stå kvar eller vända så att han slapp backa. Vi tog det bara lugnt sen gick han med på att backa ut i stället väldigt väldigt försiktiga små steg, han halkade till och då började han spänna sig i kroppen så då halkade han bara ännu mer.Efter en liten stund så provade jag att få honom att gå upp på rampen igen, denna gång krafsade han lite med framhoven som för att kolla om det var halt sen gick han upp och fick gottis. Då backade jag ner honom så att han inte skulle halka igen. Så gör vi ett nytt försök när det inte är så halt. Vill ju inte att han ska få negativa upplevelser.Såg på ett ungefär ut så här när han backade ut, lilla kraken! Fast han verkade inte rädd i efterhand.Haha

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 15:25:47
Är man lättroad så är man! För er som inte vet vad det är så är det gelepaddar som man har under benlindorna.
Hur har ni lärt er?

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 13:49:45

Ibland pluppar det in kommentarer på alla möjliga sidor och även här på bloggen där det diskuteras varför hästen höjer svansen under arbete. Jag har alltid fått lära mig att en häst som arbetar med ryggen och kommer upp med den automatiskt höjer svansen eftersom rygg och svans är sammankopplade. Jag har ingen aning om ifall det är rätt eller fel då jag även hört de som säger att svansen höjs när hästen är spänd och diverse andra olika anledningar. Vore intressant att höra era åsikter angående detta eftersom att det ju alltid finns lika många åsikter som hästmänniskor! Nu syftar jag alltså på en häst som höjer svansen när den arbetar under ryttaren, inte en häst som flaggar med svansen när den är fri i hagen till exempel, eftersom att det är två helt skilda saker :)Gomorron

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 13:21:29
Jag och Annie tog sovmorgon till typ nyss, så där försvann den dagen .. haha. Vi var iallafall uppe och tog ut hästarna tidigt imorse med var för trötta för att orka fortsätta vara vakna. Får se vad dagen bjuder på idag, jag ska iallafall hitta på något med hästarna och pyssla om dom ordentligt. Annars ser det ut som en riktig städ, plugg och bloggdag, välbehövligt det också!

Bäst att sätta fart, hoppas det är bra med er :D


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-01-15 ~ Tid: 11:51:18

Svar: Både Jacson wen, John whitaker och Charles owen wellington är hopphjälmar det är bara Charles owen fiona som är dressyrmodell. Men många använder "hoppmodellerna" även i dressyren. Jag gör det, för jag tycker att de är snyggare.

Jacson wen är ju en kopia av JW hjälmen, den skiljer sig ju något i utseende och säkert lite i materialet också. Men till mig duger den gott och väl, jag är faktiskt jätte nöjd :D Även om man har pengarna att lägga på den äkta kan det kännas mycket att lägga så mycket extrapenger bara för att den "ska" vara äkta. Jag vet att många inte håller med mig här och nästan ser det som en synd att köpa kopior, men det valet har jag gjort här.

Hade de legat på samma pris hade jag valt JW hjälmen, för den är äkta och pyttelite snyggare också.

För sent för en årssummering?

Datum: 2011-01-14 ~ Tid: 22:25:40
Jag funderar på att göra er årssummering av bilder och lite korta texter från speciella tillfällen under året 2010.
Men är det för sent för det nu?


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-01-14 ~ Tid: 22:10:47

Svar: Ja du är nog lite blind! Haha nejdå du har nog inte sett blinget eftersom att det sitter på baksidan av hjälmen och bilden jag visade var ju tagen framifrån (: Laddar upp en bild så att du får se.(Blinget är köpt på biltema och har red klister på baksidan)


Här igen!

Datum: 2011-01-14 ~ Tid: 21:38:23
Nu måste jag rätta mig själv lite sedan jag gjorde förra inlägget. Jag hade av någon konstig anledning fått för mig att Leonardo Dicaprio spelar i The Tourist, vilket av helt fel av mig. Har inte hunnit läsa om någon lagt märke till detta men det kan jag gissa mig till att ni har haha :D

Filmen var hur som helst väldigt bra, helt min typ av film! Rekommenderar den för er som inte sett den.


Efter önskemål

Datum: 2011-01-14 ~ Tid: 20:29:50
Många har bett om att få se fler bilder på Lego, eller Last Gunman som han heter. Lego är Cupidos hagkompis och Annies häst. Han är en valack f.05 efter Ynysgerwyn Brenin Rhodri och undan Lisava. Han är en korsning mellan Welsh Cob och halvblod, utbildad och tävlad tom LA. Visst är han fin? :D

Annie och Lego:


Ingrid och Lego:Jag har ridit Lego endel och tycker att han är superhärlig och väldigt välutbildad för sin ålder! Jag tycker att det är väldigt viktigt, nyttigt och lärorikt att rida många olika hästar. Blir jag tillfrågad sitter jag mer än gärna upp eftersom man alltid blir en erfarenhet rikare efter varje häst, ingen häst är den andra lik. Enligt mig är det viktigt att variera sin ridning genom att göra olika saker och rida många olika hästar. Jag tror att det är omöjligt att bli riktigt skicklig om man inte lär sig rida olika sorters hästar, och en skicklig ryttare ska faktiskt kunna rida i princip vilken häst som helst! Dessutom är det ju väldigt roligt också! :D

Håller ni med?


Hejsan

Datum: 2011-01-14 ~ Tid: 17:14:28
Nu är jag hemma igen, jag har för ovanlighetens skull varit lite social och umgåtts med en kompis. Riktigt trevligt, är så skönt med kompisar som (Malin/Ingrid) som man inte behöver göra något speciellt med för att man ska trivas och ha kul. Det räcker med att gå en sväng, prata eller vara i stallet.

Nu ska jag snart iväg till Örebro och kolla på bio. Det blir The tourist, med Johnny Depp, Leonardo Dicaprio och Angelina Jolie vilket faktist är tre av mina favorit skådisar.
Hej på er

Datum: 2011-01-14 ~ Tid: 14:41:15
Jag har precis kommit hem, ska snabbstäda mitt rum och sen kommer Annie hit! Vi ska ner till stallet, rida Solis och sen köra Claudia till ridhuset. Jag vill se hur hon rör sig så jag ska testa trava ett par steg på henne men annars ska jag bara lösgöra i skritt, hon blir ju så jäkla stel och pigg så fort hon får vila. Tyvärr har det ju blivit alldeles för lite ridning senaste tiden eftersom det strulade med hennes bakben, när det blev bra blev hon ju istället sparkad på samma ben.

Såhär ser såret ut, dock är det ju ihoptorkat nu men det fortsätter ner över hela kotan. Usch, tycker så synd om mitt lilla hjärta som alltid har otur <3

 Nog för att jag gillar färg ...

Datum: 2011-01-14 ~ Tid: 11:39:00


Men detta är väl ändå lite väl? Känns som ett väldigt misslyckat försök till något udda och coolt. Nej, jag tycker Hööks är på väg utför, de bör skaffa sig en egen stil och veta vart gränsen går innan det blir "för mycket". Eller vad säger ni? Inte var väll detta en fröjd för ögat?


Tävlingsklädsel?

Datum: 2011-01-14 ~ Tid: 09:43:59


Så här ser jag ut på ett ungefär när jag tävlar

Hjälm - Jacson wen (Har blingat den själv)
Kavaj - Pikuer Diana
Stövlar - Cavallo gran prix plus
Hårnät med bling - minns inte
Plastrong & plastongnål - Equi design
Ridbyxor - Antingen Mounatin horse eller ett par andra som börjar på M
Ridhandskar - Antingen Pfiff eller Roeckl
Schabrak - Eskadron, Hippo eller ett med silverkrona på
Träns - Lackat Monaghan
Pannband - Guldigt swarowski från färjesta shoppen 
Sporrar & blingade sporrband - Hööks
Benlindor - Classic
Sadelgjord - Från Bucas med fårskinn
Boots - Globus (mina Eskadronboots vart snodda på tävling i Valåsen efter att alla ekipag åkt hem, lämnade dem obevakade endas 5min när jag tog ut Braven i hagen)


Vad tycker ni om ...?

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 23:30:53
Att vi skriver vad vi tycker om andra hästbloggar? Isåfall får ni komma med föslag om vilka ni tycker vi ska nämna, och vi kommer vara helt ärliga angående vad vi tycker om innehållet osv :D


Dressyrmupparna i SOLO

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 22:37:29
Vi är med på bloggsidan i det nya numret av Sveriges största och bästa tjejtidning SOLO som kommer ut i butik 18 januari! Det kom som en chock att de upptäckt oss, och vi är väldigt glada för publiciteten :D

Tack Paulina Melin som skickade in artikeln!

 


Stallet?

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 19:46:14
Så vad tycker ni då?

Själv tycker jag ju att det är lite skabbigt och gammalt, men samtidigt stort och mysigt. Det har sin charm :D


Lägger ut filmerna igen för er som missat  

Del 1


Del 2Årets nykomlingar

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 18:54:59
Dressyrmupparna (Linn & Ingrid) blev utsedda som årets nykomlingar av http://equilina.se/

Efterlysning

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 18:23:57
Stämmer detta? Ingen av oss har senaste numret, så den första som skickar in information om vad som står eller helst ett foto av artikeln får självklart en länkning :D


Kul grej

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 17:39:38
Jag tyckte att det där pest eller kolera var en väldigt kul grej (A)
Kan ni inte skicka in några olika såna så kan jag svara på dem i ett inlägg? Kul för båder er och moi hihi! :D


veckans outfit

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 17:00:00
Denna vecka var det http://elinamalia.devote.se som lyckades få till den snyggaste outfiten! 
Hot or not

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 15:51:01

Sits: Hot (Liite väl nedtrampad häl annars toppen)
Matchning: Medium
Samspel: Not (hästen är inte eftergiven)
Hästens form/undertramp: Not (Försök att få den att söka sig lite neråt och placera kroppsvikten på bakdelen den står just nu med frambenen under sig vilket är felaktigt, lite jämnare uppställning önskas)
Utrustning/klädsel: Medium

Helhet: Medium (Lite småtips: klipp bort tygelflugorna och hovskägget, är det en nosgrimma som det ska vara snokrem till är det snyggast att ha den kvar så att det inte är en liten "plupp" som står ut)
Sits: Hot
Matchning: Not (Lite väl många olika färger som du blandat)
Samspel: Hot
Hästens form/undertramp: Hot (Väldigt fin uppförsbacke)
Utrustning/klädsel: Medium (Fint men allt passar inte ihop, tex handskarna)

Helhet: Hot
Sits: Medium (Väldigt bra bål, för ihop dina händer lite och dra fram skänkeln något)
Matchning: Medium (Hade blivit fullpott om du haft ett grått schabrak)
Samspel: Hot (Ser trevligt ut)
Hästens form/undertramp: Medium (Fint)
Utrustning/klädsel: Hot (Snyggt! Hade dock själv inte kombinerat svart och brunt läder. Jag föreslår att du skippar den amerikanska modellen av hoppschabrak dock. Väldigt stilfult med åtsittande ärmar i ridningen!)

Helhet: Hot (Väldigt söt ponny)
Sits: Medium (Hitta den djupaste delen i sadeln och få upp blicken)
Matchning: Hot
Samspel: Hot (Hästen ser väldigt positiv ut)
Hästens form/undertramp: Hot (Ser trevligt ut, lite mer Påskjut är aldrig fel)
Utrustning/klädsel: Medium (1dm längre stövlar och en dressyrhjälm önskas, avlägsna det rosa från tränset)

Helhet: Hot (Fina, lycka till!)
Sits: Hot (Trampa bara ner hälarna lite så är det perfekt!)
Matchning: Not
Samspel: Hot (Ni ser ut att trivas med varandra)
Hästens form/undertramp: Medium (Bra för utom att kroppsvikten vilar på framdelen just nu tyvärr)
Utrustning/klädsel: Not (Fin väst)

Helhet: Hot (Ser väldigt mysigt ut)
Svar från frågestunden del 3

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 15:02:00
Vad var det som gjorde att du valde Claudia?
Jag vet egentligen inte. Jag var inte ute efter något speciellt när jag började leta ponny, jag visste bara att det var en d-ponny jag ville ha. Minns att jag tittade på annonsen på Claudia redan ett år innan jag ens fått beskedet att jag fick köpa egen häst, hon såg precis ut som en sån ponny jag drömde om att ha, så jag skrev ut annonsen och stoppade den i en låda, sen glömde jag bort den .. haha. När jag väl skulle börja leta ponny kom samma annons upp igen, fast då över ett år senare och jag blev påmind om att jag ju sett annonsen förut så jag rotade fram den och ringde.
Första provridningen var hemsk, likaså den andra och jag kunde knappt hålla tårarna tillbaka för jag skämdes över hur det såg ut, hahaha! Jag bestämde mig ändå för att det var henne jag skulle ha och jag gav mig fan på att jag skulle lära mig rida henne, och ja .. här är vi idag.

Vad tycker du om kallblod?
Jag har faktiskt ingenting emot någon ras (ja, jag vet att jag skämtat om travare) utan jag gillar alla hästar. Självklart gillar man ju olika hästar olika mycket, men jag bedömmer hästar utifrån individen, då spelar det ingen roll vilken ras hästen är eller hur den ser ut. Alla hästar har sin charm och ingen är mindre värd än någon annan. Så svaret blir att jag gillar kallblod :)

Varför svarar ni aldrig på komentarer?!!!!!!!!! :O
Ojoj, nu tar vi det lilla lugna ;) Eftersom att det öser in flera hundra kommentarer varje dag är det omöjligt att svara på alla. Vi försöker så gott vi kan, men är det något speciellt kan ni maila till dressyrmupparna@live.se, där får alla svar allt eftersom.

När ska du köpa storhäst? :)
Jag ska börja leta nu till hösten.


Vad är det läskigaste du har varit med om när du har ridit?
Det läskigaste jag har varit med om var nog förra vintern när jag och Claudia fastnade i en snödriva, vilket gjorde att Claudia gick omkull och vi slog i asfalten och gled ut precis framför en bil, inte så trevlig upplevelse att se bilen susa förbi ett par decimeter från ansiktet.

Vem är din/dina förebilder/idoler inom ridsporten?
Svårt att välja, det finns så många duktiga! Men Marina Mattsson är en klar favorit, hon rider underbart fint!

Hur ofta tränar du från marken?
Jag ser all vardaglig hästhantering från backen som träning, men jag antar att du menar longering, tömkörning osv. Tyvärr blir det inte av så ofta som jag vill, men jag försöker att klämma in det ett par gånger varje månad iallafall.

Har du någonsin tänkt på att du ska sluta blogga för att du har tyckt att det har varit jobbigt/tråkigt?
Nej det har jag inte. Visst, ibland har man mer eller mindre motivation men jag har aldrig kommit på tanken att sluta helt! Det triggar verkligen när det går så bra så fort med bloggen!

Hur ser din drömhäst ut?
Min drömhäst ser ut som Claudia, fast ett par decimeter högre och med fyra vita strumpor. Svarta feminina hästar med mycket vitt och ett vackert uttryck är det finaste som finns :DHopps ni blev nöjda med svaren!

Svar på tal

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 14:55:12

Svar: Jag kan ju in svara för någon annan än mig själv. Men jag har inte nosgrimma för att mina hästar gapar. Om en häst gapar så betyder det antagligen att någonting är fel då tycker jag att man ska göra någonting åt problemet i stället för att dölja det eller rent av förvärra det genom att dra ihop munnen på hästen så att mer smärta orsakas.

Jag har mina nosgrimmor väldigt löst spända, inte så att de flaxar omkring dock. Jag tycker nämligen att det blir väldigt tomt och kalt utan en nosgrimma. Det ser lite slaffsigt ut också, inte min stil helt enkelt. Jag tycker det är vackert med en snygg nosgrimma, det är ju som en slags dekoration. 

Jag tycker det är jätte tråkigt att se hästar med ihop snörda munnar. Hur kan det vara kul att rida om man måste vara våldsam mot sin häst? Om man måste binda ihop munnen, slita i bettet. Nej sånt förstår jag mig inte på. Jag skulle aldrig kunna göra så mot någon av mina hästar...


Hur hinner ni blogga så mycket?

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 12:02:25

Mitt svar är ganska enkelt. Jag läser på distans, eller online som det så fint heter. Ett perfekt sätt att studera för den som vill ha mer tid i stallet! Jag gick ju som många av er vet på Lilleruds naturbruksgymnasium i Karlstad under mitt första år, där jag och Claudia också bodde. Dock hoppade av på grund av att Claudia inte trivdes, hönsmamman Ingrid, hehe ;) Istället började jag i september 2010 att läsa på korr för att Claudia skulle få möjlighet att bo hemma där hon trivs bäst.

Att läsa på distans, eller online betyder att man sköter alla sina studier över datorn. Man får bestämma vilka ämnen man ska läsa och i vilken ordning, jag valde att börja med Matte C, Historia A, Religion A och Tyska steg 3. Hoppade ju som sagt direkt in på andra året, därav ämnena. I varje ämne finns ett visst antal uppdrag man ska göra, man kan likna det vid ett prov där man har ett antal ganska stora frågor att svara på. När man känner sig färdig med sitt uppdrag skickar man iväg det till läraren som rättar och betygssätter, sedan får man betyget tillbakaskickat med det rättade uppdraget. Varje ämne innehåller cirka 3-5 uppdrag. När man genomfört sitt sista uppdrag har man en muntlig examination för att bevisa att man äger kunskaperna som man uppvisat i uppdragen, och att ingen annan gjort dem åt en. Den muntliga examinationen utförs via webbkamera med mick och man får uppvisa legitimation för att visa att man är samma person som gjort uppdragen. Därefter pågår ett cirka 20 minuter långt "slutprov" där man kan får övergripande frågor på hela kursen. När man är klar med den muntliga examinationen får man sitt slutbetyg för kursen. På detta sätt funkar det i de flesta ämnen med undantag för idrott och till exempel kemi och fysik. Kemi och fysik fungerar likadant med uppdrag och muntliga examinationer men utöver detta måste man åka ner till skolan och tenta under ett visst antal timmar, därefter får man sitt slutbetyg i kurserna. En annan viktig sak är också att det är obligatoriskt att åka dit på uppropet, alltså första skoldagen. Korrespondensgymnasiet ligger i Torsås, nära Kalmar. Man kan välja mellan nvprogrammet (som jag går) och samhäll.

Varje vecka skickar man in en veckorapport till sin mentor och berättar vad man har arbetat med och vilket uppdrag man har skickat in. Mentorn kan kolla upp om man verkligen har gjort det man ska för att man inte ska smita undan. Uppskattningsvis ska man skicka in cirka 1-2 uppdrag per vecka för att ligga med, men man får självklart skicka in fler om man vill. Dock får man inte hamna för mycket efter, det är svårt att komma ikapp och CSN bidraget går inte på närvaro som det gör i vanliga skolan, utan det går på att man gör det man ska, ligger med och skickar in uppdragen. Det är fördelen med distans, man får jobba på hur fort man vill och slipper all dötid i skolan, på så sätt kan man spara in månader som man "slösar" bort i skolan. Detta betyder också att man inte tar studenten i början på juni precis som alla andra, man tar den helt enkelt när man är färdig, det kan bli närsomhelst under året. Lite tråkigt att inte få ta studenten som vanligt, men finns det tid att spara in så är det värt det!

På korr kan man läsa när man vill, på natten, på morgonen, på kvällen eller dygnet runt. Man bestämmer också när man är ledig, förutsatt att man ligger med. Det svåra med att läsa online är att man inte har någon lärare som har genomgångar och liknande, man får helt enkelt läsa sig till saker och ting, men vill man ha hjälp kan man snabbt få tag på lärare i alla ämnen genom mail. Perfekt för er som är som mig och tycker att dygnet helt enkelt inte räcker till och att skolan är det absolut tråkigaste som finns :D 


Såhär ser det ut i mitt "studierum" där mina kurser ligger:Uppdrag, studieguider och testa dig själv i Matematik C:

Och såhär kan till exempel ett typiskt tal i matte se ut:


Osv! Har ni några frågor kan ni maila mig på ingridmariaskoog@live.se eller adda mig på msn :)


Pullarnosgrimmor?

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 11:38:07
Vad tycker ni om pullarnosgrimmors utseende?
Det finns ju många olika åsikter här, vissa tycker det ser barnsligt ut medans andra tycker det är snyggt.
Hmm..?

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 11:08:02
Vet många framför allt hoppryttare som rider med chaps. Men varför? Jag tycker bara det är fult och obekvämt. Men jag antar att det finns någon mening med att man har dem, ni kanske vet? (:
Svar på läsarfråga

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 10:19:48
Postat av: Lisa
Måste bara fråga, har ni tävlingar och sådant i erat stall eftersom ni har flera utebanor och "tävlings hinder"? allstå är det är förening hos er? :)

Svar: Stallet och anläggningen ägs av en privatperson som äger i princip all mark och alla byggnader/hus runt om kring. Han hyr ut boxarna till såna som vill stå inackorderade samt banorna, ridhuset och hagar. Sen hyr han även ut banorna vid ett fåtal tillfällen under sommaren till en slags ridklubb som har lite småtävlingar där ibland. 

Jag tävlar ju dock för Karlskoga ryttarteam (som Ingrid) och alla andra i stallet. Våran klubb har ingen egen anläggning utan hyr när det ska vara tävling tex i knutsbol. Vi satsar i stället på att ge alla pengar tillbaka till ryttarna och få en klubb med god ekonomi som kan göra roliga saker ihop i stället för att använda pengarna till att reparera ridhus/banor och hinder. Vilket jag tycker är en lysande ide! :D


Like it or leave it

Datum: 2011-01-13 ~ Tid: 07:02:00
Något jag ofta reagerar på bland kommentarerna är de som handlar om vad ni tycker att vi inte får skriva, vad vi inte får lägga upp och vad vi inte får göra. Visst, alla har sina åsikter om vad som bör visas och inte, det accepterar jag fullt ut. Men glöm inte att det faktiskt är min och Linns blogg. Vi väljer vad som ska skrivas, vad som ska visas och hur vi vill utforma bloggen.

"Det där passar inte in på Sveriges största hästblogg, ni får inte vara oseriösa och humor hör inte hit". Vi må ha Sveriges mest besökta hästblogg, men det betyder ju inte att vi ska låtsas vara några vi inte är bara för att det ska behaga alla andra. Vi är precis som vi är. Jag till exempel älskar att driva och är så som person vilket ibland avspeglar sig i bloggen, men bara för att det inte passar er så ska inte jag får göra det? Jag får inte rida utan hjälm för det hör inte heller hit och behagar inte er. Är inte det mitt val, mitt huvud och mina bekymmer? Linn får inte busa med Cupido och lägga upp bilder från det enligt er, men återigen, likaså det är hennes val. Dressyrmupparna drivs av mig och Linn, vi är varsin halva av bloggen och dit hör även våra personligheter, våra val, våra åsikter och vår vardag, men helt plötsligt hör inte det vi gör till bloggen, och får inte visas här på grund av vad ni tycker är rätt och fel. Hur får ni ihop det?

Man kommer längst på att vara sig själv och att köra sitt eget race, och det tänker vi fortsätta med.
Like it or leave it.


Ta det med en nypa salt, ok? ;)

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 21:38:49Till salu (auktion)

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 20:40:26
Jag ska sälja mitt ena bling-bling pannband nu. Det är svart i storlek cob. Är du intresserad så bör du skriva ditt fullständiga namn och mejladress så att jag kan få tag i dig.

Ni kan mejla mig på: linningvarsson@hotmail.com

Budet startar på 50kr (Budet ligger just nu på 100kr)


Del 2

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 19:54:04
Här får ni fortsättningen på rundvandringen genom stallet (:


Hej igen

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 19:18:45
Nu är jag tillbaka i alla fall, är man datanörd så är man? Jag kan inte håll mig i från datorn haha! Jag är på bättre humör och ska försökta att inte dela med mig av någon negativ energi, men jag är ju bara människa jag med (:

Haha fattar inte att alla tkr jag har så kul dialekt? Jag har inte ens någon dialekt, pratar bara normalt typ? :D Ush jag saknar verkligen sommaren :( Det borde vara sommar året om! :D


Tråkigt

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 18:16:52
Nu har jag precis varit nere och tagit in hästarna, Claudias "överben" har försvunnit och nu känns tre ben superfina förutom det fjärde där det långa jacket är. Det känns betydligt bättre än igår och det är bara ytligt, som tur är! Solis och Claudia får just nu gå i olika hagar då de inte trivs tillsammans. Det gick bra de två första dagarna men sen kom de inte överrens längre utan jagar runt på varandra, sparkar och stressar upp varandra. De får turas om att gå med Quillen varannan dag, dock går de tråd i tråd, så den som går ensam ena dagen har fortfarande sällskap.

Jag känner att båda hästarna påverkas negativt av varandra, Claudia är inte lika lugn och stillsam som hon brukar vara utan far runt i boxen och Solis känns inte heller lika lugn som han gjorde i Valåsen. Men det är ju helt enkelt så, alla hästar trivs inte tillsammans och ibland funkar inte ston och valacker. Nu är det ju inte så att båda hästarna är jättejobbiga eller något sånt, det är bara inte samma lugna känsla som vanligt, den känslan jag vill ha i stallet. Framför allt vill jag inte att varken Claudia eller Solis ska skada sig, absolut inte. Och som läget är nu så skadar de varandra fysiskt och psykiskt av att gå i samma hage och att vara tillsammans. Jag har redan haft nog med problem under hela 2010 och vill inte riskera att ännu mer viktig tid försvinner.

Jag kan tyvärr inte lösa detta på något sätt, det blir alldeles för knövligt att flytta runt på hästarna här hemma eftersom att de andra 3 går på lösdriften och varken Quillen, Solis eller Claudia kommer trivas med att turas om att agera sällskap. Jag vill hästarnas bästa, och då är den enda lösningen att Solis får åka tillbaka, alltså hem till sig, tråkigt nog. Jag gillar verkligen hans personlighet och jag gillar att rida honom men funkar inte det vardagliga, i detta fallet hagarna och kompisarna, då blir bäst för honom och för Claudia att jag särar på dem.
Haha!

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 17:28:12
Kollade in som hastigast och såg att det blivit en liten "miss", Jag hade puclierar ett inlägg som var förtidsinställt med precis samma nogsgrimma som Ingrid skrev om nyss. Det var alltså ingen av oss som såg den andres inlägg, lite kul att vi tycker och tänker så lika om mycket! x)


Videoblogg från idag

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 17:00:00
Hiss

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 16:00:00


Hissar den här supersnygga nosgrimman från Horze! Skulle beställt en själv om den hade varit rundsydd :( Jag tycker att den är värd priset för det är ju ändå nosgrimman och pannbandet man kollar på, och köper man denna nosgrimma så behöver man ju inte köpa ett träns för 3000-6000kr.

Svårhittat

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 15:53:24
Något jag tycker fattas på ridsportmarknaden är snygga LÖSA nosgrimmor, speciellt aachen och remont! De flesta av oss dressyrryttare vill ju gärna ha breda nosgrimmor, och många vill också ha dem lackade. Detta är väldigt svårt att hitta till ett rimligt pris, eller ja .. det är svårt att hitta över huvudtaget. Nu pratar jag endast lösa nosgrimmor och inte hela träns. Pannband tycker jag också är svårt att hitta, visst det finns riktigt många snygga men då kommer man oftast upp väldigt mycket i prisklasserna och nästan alla liknar varandra, jag saknar något nytt, något annorlunda och inte allt för dyrt.

Vad tycker ni? Vore det inte bra om det såldes mer lösa nosgrimmor så man slipper köpa en nytt träns när man tröttnar utan bara kan byta ut det viktigaste? Hur ser eran drömnosgrimma ut?


Sånthär saknar jag, snygga nosgrimmor! Också med snokrem och såna som är lite annorlunda utformade. En lackad remontnosgrimma kanske vore något? Och lite annorlunda pannband!
SVÅRT att hitta!


Jag tar ledigt nu

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 15:31:39
Nu har jag förberett lite förtidsinställda inlägg som ploppar upp under dagen, så att jag sköter min plikt.

För jag har nämligen tänkt ta ledigt från bloggandet resten av dagen. Det är så tråkigt stämning bland kommentarerna så jag tappar helt enkelt lusten och blir lite nere av att läsa dem.

Hoppas att det är bättre stämning i morgon, hej då.


Hööks, bättre förr?

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 14:56:42

Det känns som Hööks bara blir sämre och sämre? Dom var bättre förr helt enkelt. Antingen är det så eller så har jag fått högre krav på hur saker och ting ska se ut.. jag vet faktiskt inte vilket av det.

Förut när det kom en ny tidning eller reklamblad hittade jag massor som jag ville ha. Nu hittar jag nästan aldrig någonting, dom har ju mycket "bra-att-ha-saker" men hittar aldrig något som är "wow" längre. 

En sak som jag är trött på är när de tillverkar en produkt och man beställer den, sen har de gjort en ny vara istället för denna som ska vara likvärdig som de skickar i stället. Fast med dassigare färger, sneda sömmar eller grövre läder. Man vill ju ha precis det man beställer inte någon försämrad version. Håller ni inte med?


Rundvisningen i stallet?

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 14:30:44
Jag försökte klippa ihop de olika scenerna från när jag visar stallet, men filmen blev för lång för att laddas upp. Så jag funderar på om jag ska dela den på mitten? Del 1 kan jag ju visa idag och del 2 i morgon, låter det bra?


Stallbilder

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 14:05:10
Var uppe i stallet på morgonen idag. Cupido har ju vilodag idag så jag gosade bara lite med honom ute i hagen och pysslade med lite grejor som behövdes, samt fixade stallet.

Sen tog jag även lite kort och filmade en rundvisning i stallet (:
Angående gårdagens inlägg

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 13:05:57
På tal om gårdagens sista inlägg av mig, så tänkte jag förklara lite.

Han brukar faktiskt inte vara sådär vild när vi busar, så jag vart ganska chockad själv.

Jag tycker inte heller att det är okej när dom blir för på, dom måste ju respektera än. Jag har troligtvis inte gjort gränserna tydliga nog över hur "på" han får vara. Det är något jag kommer att klargöra nu eftersom det vore ohållbart om han bettede sig så där hela tiden. Sen var han ju inte sådär galen hela tiden som på bilderna.

Hoppas ni är med i min tankegång varse sig ni håller med eller inte (:Här är en annan film när vi busar. Här skiljer han på hur han leker med mig och med sina hästkompisar.
Lyx vs Budget

Datum: 2011-01-12 ~ Tid: 09:00:00Ännu en av Hööks alla kopior. Jag älskar märkesgrejer, men när det väl kommer till kritan och man ska lägga närmre 2000 kr på ett skärp när det finns billigare blir jag lite kluven. Nu har ju Hööks kommit med en ännu mer liknande modell (den för 399kr) och jag vet inte, kvalitén kanske är bättre på det nya. Det gamla (för 249kr) är ju totalt värdelöst, jag vet ingen som lyckats behålla alla stenar.
Gillar dock inte att Hööks alltid kopierar men det är ju faktiskt bra för de som inte vill eller ha råd att lägga flera tusen på äkta saker, men det gör ju också originalet lite mindre speciellt. Jag får nog säga OS ändå, trots att jag i dagsläget inte skulle lägga 1700:- på ett skärp.

Vad tycker ni?


Nyshoppad!

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 22:27:40
Detta kanske inte har så mycket med hästar att göra, men nu har jag shoppat inför Alanya :D Gud, jag älskaaar att shoppa och internetshopping är verkligen farligt, jag bara klickar på allt jag vill ha och får sitta och rensa i varukorgen för att det blivit alldeles för mycket .. hehe. Nu har jag iallafall basgrejerna (med lite dille på klänningar och klackskor, fast bara när man är brun), sen kommer jag fylla på under tiden, det är ju trots allt i slutet på maj vi åker. 

Jobbigt också att nya Hööks katalogen landade i brevlådan idag, är ju som sagt sugen på discogrimman och en massa annat! Det orangea schabraket ska också beställas, likaså Rambo ridtäcket och den matchande fleecetröjan. Sen får det nog räcka ett tag framöver intalar jag mig själv. Dock har jag shoppingproblem och kan inte hålla i pengarna, men jag jobbar ju faktiskt, tjänar in mina egna pengar och betalar mycket själv.Vad tycker ni om kläderna? :DWii nu har jag varit och ridit :D

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 21:37:45
Cupido var verkligen FULL av energi idag! Innan jag ska rida nästa gång så ska jag låta honom springa lös eller londgera honom innan jag sitter upp. Han hade inte den minsta lust att skritta fram utan försökte hela tiden smyga iväg i trav, haha! När han väl lugnade sig var han faktiskt jätte duktig snutten :D 

Måste bara berätta om när jag skulle ta in honom från hagen idag för han var så söt! När jag kom till kanten av deras hage så stod han redan och väntade på mig, då joggade jag lite sakta bredvid staketet, stackarn trodde att jag skulle strunta i honom så kan sprang så klart efter och försökte få uppmärksamhet haha! 

Så här såg det ut när jag försökte skrittafram hehe!Han är inte riktigt lika vinglig att rida längre och har blivit jätte duktig på att svänga!
Han dessutom blivit lite bättre på att inte dra in näsan så också.

Jag känner skillnad när jag rider honom, ser ni någon märkbar skillnad på bilder/filmer?Fina idolbilder

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 21:00:00
Bild redigerad av: http://equipagee.soclog.se
Bild redigerad av: ?
Bild redigerad av: http://perfectpony.blogg.se
Bild redigerad av: http://PonnyiHarmoni.blogg.se
Bild redigerad av: http://rilfarna.blogg.se
Bild redigerad av: http://youmyone.blogg.se

Discogrimma

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 20:57:40
Åhh jag är helt såld på Hööks nya discogrimmor! Allra mest gillar jag den bruna, men återigen så är jag tveksam till brunt på Claudia, så rosa kanske vore något? Min vill-ha-lista är riktigt lång nu, men först och främst ska jag beställa hem nya kläder inför Alanya! Alla snygga kläder tar ju slut på en gång så det är lika bra att vara ute i tid, bara 4,5 månader kvar ;) haha

Nej men vad tycker ni om grimmorna, jag älskar den bruna och den rosa, barnslig som jag är :D

 Svar på läsarfråga

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 20:00:00

Va kul att ni gillar den! :D Jag är själv jätte nöjd! Det kommer från http://www.equidesign.dinstudio.se/
Dom har massvis med olika modeller på plastronger och tillverkar även snygga hårnät. Ta en titt!
Tänkte kolla

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 19:00:00
Det var vart ganska få kommentarer idag så jag tänkte kolla om många av er var i skolan och därav inte varit så aktiva (: Jag börjar inte skolan förens den 17: de :DHur många av er gick i skolan idag?Svar på tal

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 18:00:00

Svar: Jag svara för oss båda. Vi har ju skolan både två att sköta och hästar att ta hand om och rida. Ingrid pluggar ju natur vilket är väldigt krävande även tidsmässigt. Jag pendlar ju till skolan, åker halv 7 på morgonen och kommer hem vid 5. Då är det stallet som gäller. Sen har vi ju massa annat vid sidan om allt detta som tar sin tid. 

Om du jämför med andra bloggar ser du att vi uppdaterar vääldigt mycket, speciellt med tanke på att vi har så mycket annat att göra också.


Exteriör

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 17:00:00
För ett tag sedan (ett ganska långt tag sedan) så skrev jag ju om vad jag gillar för typ av exteriör på hästar. 
Nu tänkte jag göra tvärt om och skriva om det jag inte gillar i hästars exteriör.


Bakhöga, lågt ansatt hals, svankiga, utåtstående nosrygg, höbuk, stora huvuden, stora öron, små ögon, stora hovar, lång man, stubbman, korta svansar, långa ryggar, korta ben, jätte höga mankar, feta/kraftiga hästar, underhals, tråkigt när de inte har några tecken i ansiktet, vissa typer av färger tycker jag inte är så snyggt häller men jag låter bli att skriva vilka för annars blir det nog ett väldigt liv haha (:

Hur tycker ni att en häst INTE ska se ut?


Ponnyakuten

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 16:46:09


Nu ska jag sätta mig och kolla på sista halvan av ponnyakuten då jag bara hann se första halvan förut. 
Jag tycker att det är riktigt roligt och även fast man kanske inte har liknande problem själv så kan man ändå få en annan synvinkel på olika lösningar. Det är bra att barnen kan få hjälp med sina problem, och så kan det alltid hjälpa någon där hemma i TVsoffan! Jag tycker inte att det är löjligt på något sätt, finns det hjälp att få .. så varför inte? Vem vill inte ha en problemfri relation till sin häst? 

Läsvärt inlägg hos Showjumper. Håller med henne till fullo, och som hon säger, även storhästakuten vore välbehövligt!

Vad tycker ni?Videblogg

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 16:00:00
Här har ni en liten videoblogg när jag försöker förklara hur man uttalar Cupidos namn. Låter lite efterbliven men!

Pärlor!

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 15:00:00


Jag tror att pärlor kommer att ersätta bling-bling till viss del under 2011!

Det kommer troligtvis att bli nästa stor mode inom ridsporten. Hoppas ni hakar på den nya trenden :D
Tänker er swarovskipannband fast i stället för stenar så är det pärlor, låter inte det grymt snyggt? :O


Mot stallet

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 14:25:56
Åt precis en liiite försenad frukost, bättre än inget. Äter ju aldrig frukost i vanliga fall och nu lyckades jag tillochmed klämma i mig grovt bröd, det äckligaste som finns. Har precis kikat på ponnyakuten och snackat lite med Matilda som jag ska åka och hälsa på i början på februari. Ska även ner till Kungsbacka och träffa Genne snart :D

Nu ska jag ta en promenad till stallet och rida ut en sväng på Solis. Claudia ska skrittas för hand och så ska jag kika på benet, får hoppas att det är bättre än igår!

Hörs sen, nu måste jag kila!Hagar

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 14:00:00
Jag tänkte skriva lite av mina åsikter gällande hagar och hagkompisar.


Jag tycker att hästar ska få vara ute så länge som möjligt, från 08:00-20:00 är helt ok. Men om det är riktigt oväder kan man ju göra ett undantag och ta in lite tidigare. 

Jag tycker att det är bra om de har en relativt stor hage så att de kan röra sig fritt i alla gångarter och busa av sig extra energi. Jag gillar inte när det är stenar och pinnar i hagarna eftersom jag är rädd att de ska göra sig illa. Det får inte häller vara för brant utan ska vara ganska plant men med små kullar. Några träd kan vara trevligt så att hästarna får skugga och något att pyssla med.

Har man möjlighet till dreniering är ju det toppen, eftersom det kan bli väldigt blött och kladdigt under våren och hösten här i Sverige. Åtminstone vid in och utsläppen eftersom det är där det blir mest upptrampat.

Att dela på ston och valacker kan vara en bra åtgärd om man vill slippa skador. Ibland funkar det ju att ha dem ihop.

Jag tycker det är tråkigt när hästar står själva, de är trots allt flockdjur och behöver få sitt socialabehov tillfredsställd. Det får dem bara genom närkontakt. Men finns det ingen  häst som din kommer överrens med så är det ett bättre alternativ att låta den stå själv i hagen inom synhåll för andra hästar. Än att tvinga ihop dem "bara för att" då blir det bara en massa skador och tråkigheter. 

Sommarbete när hästarna är ute på natt har jag lite olika åsikter om. Har man en unghäst/fölsto/skogsmulle tycker jag att det är att föredra, och ta in dem de nätter när det är riktigt träligt väder. Men tävlingshästar tror jag mår bäst och framför allt Presterar bäst av att få komma in och vila på nätterna, så att de slipper undan alla knott.


Får era häst möjlighet till det ni tycker är viktigt med hagar eller får ni kompromissa?


Svar på läsarfråga

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 13:10:51
Vad är det du gillar med Cupido? Alltså i vardagen?


Han har ett sånt mysigt sett att vara på!

Så fort jag närmar mig hagen och han ser mig så kommer han fram och vill gosa!

Jag tar in honom med kedja var dag, och det är inte för att han är stark jag har den nämligen inte under hakan. Utan för att han älskar att dra in kejdan i munnen och suga på den! Såna där småsaker som är charmigt lixom.

När jag är ute och går med honom eller rider en tur så finns det två håll man kan rida åt i en korsning. När man är klar och väder tillbaka så kommer man till korsningen igen då försöker han alltid att ta den andra vägen som inte leder hem till stallet. Tror att han vill ta en runda till?

Bland det bästa han vet är att gå lite bakom mig och borra in mulen i mitt hår och han vill väldigt gärna slicka i håret och ansiktet också haha! Vet inte om det är något slags unghästbeteende, underlägsetbeteende eller att han tycker det är mysigt?

Något som jag gillar starkt med honom är att han är så positiv vad jag än hittar på med honom och att han är så fruktansvärt lättlärd.


Hoppas att du är nöjd med ditt svar (:Dissar

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 12:16:11


Jag tycker att ponnyakuten verkar jätte löjligt. Vill man se på barnprogram som inkluderar hästar så finns ju alltid my little pony. "Problemen" är ju för det mesta ingen svårighet att lösa själv om man är kunnig, och kunnig bör man ju vara om man skaffar häst. Jag stod ut med att se ett halvt avsnitt av programmet sen var det nog. Jag förstår verkligen inte hur man orkar följa ett program som detta....

Jag kanske helt enkelt har gått och blivit gammal?
Hej allihoppa

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 11:41:12
God morgon middag hehe!

Idag är jag på strålande humör vet inte alls varför, mitt humör åker upp och ner helt utan anledning ibland.

Jag är otroligt sugen på att rida Cupido! Allt med honom är så himla roligt :D Nu känner jag mig inte tvingad att rida utan längtar efter det i stället, eftersom han inte rids så många dagar i veckan. Då undrar ni säkert varför jag inte passar på att rida andras hästar? Svaret är att jag är så kräsen eftersom mina hästar varit så trevliga, eller vad jag tycker är trevligt i alla fall. Så det är inget vidare kul att rida andra hästar, jag är väll helt enkelt lite bortskämd med det. Men det spelar ingen roll, då blir det bara ännu roligare att få sitta upp på Cupidon! ^^

Visst känner väll ni ibland när någon frågar om ni vill sitta upp på deras häst: Nej, den hästen är så okänslig för skänkel, eller nej den är så hård i munnen, den går ju inte att rida ihop mellan hand och skänkel osv?
Det går bra för mig ...

Datum: 2011-01-10 ~ Tid: 22:28:25
Har haft fullt upp med att greja i stallet hela eftermiddagen och kvällen. Var precis nere och kvällsfodrade och kollade till Claudias sår. Hon har nämligen blivit sparkad på båda bakbenen då hon tappat båda bakskydden i hagen på grund av all snö som kom emellan kardborren. Tyyypiskt! Jag tog in henne som vanligt utan att kika på benen, ställde in henne i boxen och slängde till båda eftermiddagsmaten. Har som vana att alltid visitera medan hon äter och det är ganska mörkt i ena hörnet på boxen där hon stod med bakbenen så jag såg inte så bra utan kände bara. Tyckte hon kändes lite varm på vissa ställen och konstigt kladdig på ena benet så jag skulle ta upp mobilen och lysa lite närmare när jag ser att min hand är helt röd av blod. Får panik, hämtar en ficklampa och ser att hon har ett 15 centimeter långt jack i benet. Kollar andra benet och även där rinner det blod där en spark träffat olyckligt och hon fått ett litet överben mitt på skenbenet. Jag gjorde rent såren noggrant och torkade rent, ville inte linda med något utan bara få rent såren och låta dem torka ihop. Var nere nu igen och kollade till dem och det känns bara varmt just runt såren, hon är inte svullen runtom, ömmar inte för tryck och är inte halt så jag hoppas innerligt att hon hade tur i oturen och att det bara är ytligt. Överbenet reagerade hon inte heller på och jag hoppas att det går ner lite. Nu får hon skrittas ett par dagar till såren läkt och och värmen försvunnit sen ska jag prova att trava lite.

Så himla typiskt bara, att hon tappar skydden och självklart träffar det på båda bakbenen. Men det är sånt som händer och kan hända vem som helst, inget jag kan vara irriterad på för det är som det är helt enkelt. Jag får vänja mig vid att jag och Claudia har otur och att det alltid är något jävla skit som ska stoppa upp för oss. Fan.


Rätt svar

Datum: 2011-01-10 ~ Tid: 22:20:00
Först med att svara alla rätt var --> http://ciixx.blogg.se/

De rätta svaren är:

1. Affären där jag köpte Cupidos boll heter Sportex
2
. Mitt mellannamn är Madicken
3. Min transport är svart
4
. Min favoritfärg på hästar är svara med stumpor och bläs/stjärn
5
. Jag var 10,5år när jag köpte min första häst


Nice?

Datum: 2011-01-10 ~ Tid: 21:25:20


Jag tycker att vissa av schabrakena var riktigt snygga medans andra bara såg barnsliga och för mycket ut.

Vad tycker ni?Här kan du hitta schabraken: http://fortisetliber.se/shop/saddle-pad/Klarrött schabrak?

Datum: 2011-01-10 ~ Tid: 19:04:00
Är det någon av er som säljer ett klarrött dressyrschabrak? Eller vet någon som gör det? Eller vet ni kanske någon hemsida där dom säljer klarröda dressyrschabrak? :D Jag är mycket tacksam för tips!
Hot or not

Datum: 2011-01-10 ~ Tid: 18:39:21


Det är ryttarna själva på bilderna som skickar in bilder för att de vill bli bedömda, det är upp till dem att ta en så bedömningsbar bild som möjligt. De vet vilka kriterier Hot or Not har och att det bedöms i dressyr.Sits: Not (Det ser ut som att du gör kyklingdansen när du flaxar sådär med armarna, dessutom lutar du dig framåt och hamnar i stolsits med benen)
Matchning: Medium (Hade gärna sett något svart på hästen också)
Samspel: Medium (Hästen ser inte nöjd ut)
Hästens form/undertramp: Medium (Ganska bra nackhöjd men lite lång i formen och dåligt undertramp)
Utrustning/klädsel: Not

Helhet
: Medium (Gullig ponny, trevligt att du behärskar den utan träns)
Sits: Medium (Du ser lite spänd ut, få tillbaka överlivet och vrid om fötterna)
Matchning: Not
Samspel: Medium (Hästen ser nöjd ut men går inte riktigt korrekt)
Hästens form/undertramp: Medium (Ser ut som att den hänger lite i handen och är i framvikt, tips tänkt dig  att det ska kännas som om du rider i en uppförsbacke, du ska ha mycket häst framför dig)
Utrustning/klädsel: Not (Föredrar dressyrmodell på schabraket när man har dressyrsadel)

Helhet: Medium (Alltid snyggt med svarta hästar)
Sits: Medium (Bra skänkelläge, se vägen, för ihop händerna och räta upp dig)
Matchning: Medium (Gärna matchanden skydd eller lindor)
Samspel: Medium (Hästen ser lite vrång ut)
Hästens form/undertramp: Medium
Utrustning/klädsel: Hot (Gillar allt utom tränset, martingallen och hjälmen)

Helhet: Medium (ser ut som att den inte riktigt får fram)Sits: Hot (Du är lite väl bakåtlutad och måste få upp blicken, annars bra)
Matchning: Medium (Hade varit komplett med något rött på benen)
Samspel: Medium
Hästens form/undertramp: Not (Går på tok för mycket bakom hand)
Utrustning/klädsel: Medium (Snyggt träns! Fast vid hoppning så klart)

Helhet: Medium (Får du bara fram näsan så blir det kanon!)
Sits: Hot (Ta upp blicken och vrid upp händerna, annars väldigt fint!)
Matchning: Hot (Ska man vara väldigt petig så får gärna allt vara i samma nyans)
Samspel: Hot (Hästen ser uppmärksam ut)
Hästens form/undertramp: Medium (Fin form, ryggen är dock sänkt)
Utrustning/klädsel: Hot

Helhet: Hot (trevligt ekipage)Frågesport

Datum: 2011-01-10 ~ Tid: 17:21:03
Denna gång blir det lite klurigare frågor hihi :D
Den som får flest rätt kommer att bli länkad i alla mina inlägg imorgon.

1. Vad heter affären som Cupidos boll kommer i från?
2. Vad heter jag i mellannamn?
3. Vilken färg har min transport?
4. Vilken är min favoritfärg på hästar?
5. Hur gammal var jag när jag köpte min första häst?


Hissar

Datum: 2011-01-10 ~ Tid: 16:48:38

Foxfire är lätt den bästa glanssprayen jag haft, den reder ut alla svansar på nolltid.
Bara det bästa är bra nog ;)


Hejhej

Datum: 2011-01-10 ~ Tid: 16:19:23
Direkt efter jag hade ätit frukost vart jag uppkörd till stallet. Jag har varit där hela dagen fram tills nyligen, har bara slängt i mig lite lunch i mellan att jag kom hem och skrev detta inlägg. 

Hovslagaren kom upp och kollade på Cupis hovar och verkade honom lite. Cupido drygade sig efter en liten stund och började göra kosparkar så vi blev tvungna att säga till honom på skarpen, sen var det bra med det och han fann sig villigt i att blir verkad. 

Jag både borstade och ryktade honom idag, höll på sammanlagt en timme. Till en början tyckte han det var mysigt men efter att ha stått still i hela 5min hade han tröttnat, haha!

Sen städade jag även i stallet och flyttade om lite bland mina grejer så att det blir mer praktiskt.

Bild ritad av: Linnéa Andersson, tack så mkt!

Bilder på Zquasch

Datum: 2011-01-10 ~ Tid: 16:04:07
Många har önskat att få se bilder på mig och Zquasch tillsammans. Trestena Zquasch som han heter är en Welshvalack på 132,5 cm. Han är förr 1999 efter Molstabergs Sandstorm och undan Trestena Zparriz.
Jag började på Knutsbols Ponnyridskola när jag var 2,5 år gammal och stannade kvar fram till dess att jag fyllde 16 år, sommaren 2009. Under dessa år har jag ridit shettisarna och massor av olika ponnysar. Jag fastnade för Trestena Sir Antique, en helt vild liten b-ponny som senare såldes till Stockholm år 2006. Ett par månader efter Antique hade sålts började jag rida Zquasch, en helt underbart snäll liten kille med stor potential. Jag kötte honom och red honom nästan varje dag om det fanns plats på lektionerna utöver min ordinare plats. Två dagar i veckan hade jag honom på foder och när det fanns möjlighet åkte vi ut på tävlingar. Vi var ett litet gäng som som åkte iväg med våra ridskoleponnyer, riktigt roligt! Tillsammans startade vi upp till LA och tog brons i ridskoleponny DM. Tyvärr växte jag ur lilla Zquasch och vi köpte Claudia. 
Zquasch står fortfarande kvar på ridskolan och rids nu av en annan tjej. Helt sjukt snäll liten ponny med potential att gå långt med rätt ryttare.

Bilderna är tagna mellan 2007 och fram till sommaren 2009 utan ordning.

Här red jag Zquasch för sista gången när han var "min" (14 juni -09), innan det var dags att lämna över honom till en mindre ryttare och dags för mig att gå över till Claudia på heltid och lämna ridskolan helt.

Minns ni?

Datum: 2011-01-10 ~ Tid: 12:50:37

Minns ni när jag listade fördomar som man ofta hör andra prata om? Här kommer de igen, dock är båda inläggen ihopslagna! Kom nu ihåg vad en fördom är ;)
En fördom är ett förutfattat antagande, alltså inget som jag tycker.

Dressyrryttare
Rider aldrig ut
Rider alltid med skarpa bett och sporrar
Är rädda för att hoppa
Det dyraste är det bästa
Är bitchiga och otrevliga
Ser ner på de som tävlar på lägre nivå
De tycker att Pikeur är det ända rätta och ingenting annat
De älskar att rätta andra, men klarar inte av att själva bli tillsagda
De älskar att skryta om tävlingsframgångar och hur hög ridbarhet deras hästar har


Hoppryttare:
Rider aldrig dressyr och tycker att det är tråkigt
Är märkes fixerade
Rider alltid hästen bakom lodplanet, när de väl rider hästen i form
Kan inte rida utan en massa hjälptyglar och speciella bett
Är oseriösa och flummiga
Kan inte sitta i en dressyrsadel och måste alltid ha korta läder
Bryr sig bara om hinderhöjdenIsisryttare:
Tycker att deras gren är den allra svåraste bara för att de har två extra gångarter
Islandshästen är den enda rätta rasen som alla borde ha vilken gren de än rider
Ryttaren är 2 meter lång och väger på tok för mycket

Ponnymammor:
Blir galna när det inte går bra för deras barn
Står inne på framridningen och gapar
Är alltid griniga
Stammisar i sekretariatet 
Älskar att skryta om sina barn och ger blickar till de ryttare som rider bättre än det egna barnetTravmänniskor:
Tänker bara på pengarna hästen ska springa in
Kuskarna är arga gamla gubbar 
De selar och spänner hårt 
Lägger sig bakåt i sulkyn och sliter om hästen galopperarNH/trick/horsemanshipmänniskor:
Älskar att leta fel och påpeka hur man egentligen borde göra för att lösa problemet
Tror alltid att de vet bäst
Tycker att alla som rider är djurplågare
Deras sätt är det enda rätta
De måste använda sig av godis


Ponnyungar på hopptävling:
Låter mamma gå banan.
Hoppar på fart.
Rider med pessoabett, martingal och vill så gärna hoppa fram med gramantygeln på.
Måste ha GPA och Tretorn samt matchande luva, schabrak och skydd i en cool färg för att sticka ut, dock har alla det.

Gymkhanaryttare:
Har alltid pyttesmå ponnysar.
Rider alltid med pessoabett.
Ponnysarna är gamla och ouppfostrade.
Skabbig utrustning.

Ponnyungar på dressyrtävling:
Gråter på framridningen om hästen inte kröker på nacken.
Kan inte reglerna på framridningen, speciellt inte högerregeln.
De kan inte avgöra hur ritten var förns de sett procenten, utifrån det bestämmer de hur det gick, och vad som gick bra eller dåligt. Vann de gick det självklart sååååå bra, blev procenten dålig var också ritten dålig, trots att de var nöjda innan de såg resultatet.

Ridskoleryttare:
Det är viktigt att vara den bästa skötaren.
Jofahjälm, gummiridstövlar, säkerhetsväst och tygvantar med noppror.
Kan inte rida en häst på tygeln.
Hatar teorilektioner.
Försöker alltid vara först på plats innan lektionen för att få välja häst först.
Blir jättesura när någon annan rider sköthästen.
Hatar att smörja.

Ridtravare:
De lär sig inte att fatta galopp, och gör de det tar de alltid vänster.
De skänks bort gratis eller säljs för en liten summa när de inte duger på travet.
Köps av orutinerade ryttare som tar "det billigaste" dom kan hitta.
Kan inte gå i form.
Rids med pessoabett och graman.

Ponnypappor:
Kör, bär och betalar.
Dagens problem är hur man ska parkera för att snabbast komma från tävlingsplatsen.
Tillbringar dagen i kafeterian.
Tycker att alla hästar är jättefina och blandar ihop sitt barns ponny med någon annans.


Skogsmullar:
Älskar Börjes.
Tycker att allt förutom att rida i skogen är fel, fel och fel.
Rider alltid med bomlös sadel.
Tycker att ridstövlar är överskattat och obekvämt.
Rider alltid utan nosgrimma eller bettlöst.
Bekvämlighet kommer alltid före utséendet.
Har alltid bruna/mörkgröna kläder till både sig och hästen.
Låter alltid hästen vara "fri" och rider den aldrig i form.

 


Ny logga

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 23:48:02
Vad tycker ni om den nya loggan? :D DM = DressyrMupparna

Min kamerautrustning

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 22:50:40
Jag fotar med en Nikon D90, den kan även filma i HD. Det är den jag filmar att mina videos med, som jag lägger upp här. Till den har jag ett 70-300 Nikkor af objektiv och motljusskydd. Jag ska troligtvis köpa ett vr i stället. Jag har även ett uv-filter. Till sist har jag ett enbent stativ som går mycket snabbare att fälla upp än ett trebent och är dessutom mycket stadigare om underlaget är ojämnt. 
Vill ha!

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 22:23:18
Nästa grej på min "vill ha lista" är det grårandiga ridtäcket från Rambo och den matchande fleecetröjan! Vad tror ni, skulle Claudia passa bra till det eller borde jag ha någon av de andra färgerna, gul/svart/röd kanske? :D

 
Hjälp?

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 19:39:07
Jag letar efter ett helt slätt pannband (utan bling-bling) fast droppat (alltså inte rakt utan böjt i en båge) till ett billigt pris. Finns inte det kan jag tänka mig ett droppat pannband med bling-bling på som jag drar av blinget från, om det finns till ett bättre pris än ett slätt. 

Någon som har ett begagnat/nytt billigt pannband (böjt) till salu? Mejla i så fall: linningvarsson@hotmail.com

Tack på förhand kära bloggläsare :D
Hiss

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 19:10:47

Hittade ett jätte fräckt fleectäcke! Skulle lätt kunnat tänka mig att ha ett sånt som tävlingstäcke. Pris: 860kr.Vad tycker ni hiss eller diss? :D


Idolbilder

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 18:06:58
Tack så mycket! :D

Bild redigerad av: AstridBild redigerad av: http://dreamcatcherz.blogg.seBild redigerad av: http://Jkpics.blogg.seBild redigerad av: http://kallblodens.blogg.seBild redigerad av: http://linneastajl.bloggBild redigerad av: http://teamfrk.blogg.se


Rätta svaret är.....

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 17:20:28
...att vi hoppade lite :D Först travade vi bommar, han går ju nästan i passage :O Sen byggde vi upp ett pyttelitet kryss som jag styrde över i både trav och galopp. Slutligen som hoppade vi ett litet räcke. Han tyckte det var jätte kul! (Jag också) Detta var tredje gången han hoppar någonsin, och så klart första gången med ryttare på ryggen. Ja, man kan ju inte direkt skryta med att han har någon vidare snygg hoppteknik! Kanske blir bättre?


Tack så mkt för bilderna Natta! :DFörsta rätta svaret skrevs av: http://anneliesara.blogg.se/


Glad Linn

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 16:46:00
Gissa vad jag och Cupido har gjort idag? :D Den som gissar rätt först får en länk.
Lyx vs Budget

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 13:02:10


Vi tycker att Hööks täcken ser ut att ha snyggare passform, men man vill ju ha den äkta varan! Rambo har mycket mjukare färger och antagligen bättre kvalitét.

Vilket märke föredrar ni på dessa täcken? ;)


Tradera

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 12:05:23
Tradera är en sida där man kan hitta allt möjligt i olika prisklasser. En gång köpte jag tex ett nytt blingpannband för 10kr. Det är auktioner där man får bjuda ett pris man kan tänka sig ge, sen kan man följa auktionen och se hur högt bud de andra lägger. Det är en väldigt bra sida om man vill förnya sin garderob till fyndpriser, ofta säljs helt nya grejor till skambud. Jag har själv gjort många fynd där.
Lite förklaring

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 11:42:28
Allt vi skriver relaterar vi till dressyr, om inte annats nämns. Många verkar ha missuppfattat att vi är DRESSYRmuppar. Några exempel är ljusbrunt läder, mässingdetaljer, smala nosgrimmor. Detta är saker som VI anser inte passar till dressyr men kan vara snygga i andra sammanhang, som till exempel hoppning.

Detta tål att tänkas på innan ni börjar kriga med era kommentarer och försvara eran gren!


Rejsfilmen

Datum: 2011-01-09 ~ Tid: 09:00:00
Claudia var full av energi igår så jag lät henne galoppera av sig ett par varv innan vi återgick till arbetet igen ;)


Bildbomb på Claudia

Datum: 2011-01-08 ~ Tid: 23:12:12
Här kommer bilderna som Linn fotade på mig och Claudia idag! Har ni föressten lagt märke till att jag börjat lägga upp mer galoppbilder som ni önskade? ;) Kommentera nu när jag bjuder på massvis av fina bilder! :DHot or Not

Datum: 2011-01-08 ~ Tid: 21:00:00


Vad tycker ni om nya loggan? ;)Sits: Hot
(upp med tummarna och in med armbågarna)
Matchning: Hot
Samspel: Hot
Hästens form/undertramp: Hot
Utrustning/klädsel: Hot (hade gärna sett vita boots)

Helhet:
Hot 

Sits: Not (räta upp dig och ta upp blicken)
Matchning: Hot (hade gärna sett tröja i samma nyans)
Samspel: Hot
Hästens form/undertramp: Hot (ser lite slö ut i bak)
Utrustning/klädsel: Medium (ser lite slafsigt ut med pösig tröja, vi ser gärna en åtsittande)

Helhet:
Medium 

Sits: Not (upp med handen och sätt dig i den djupa delen av sadeln, här sitter du på bakvalvet och tenderar till ankstjärt)
Matchning: Not (blanda aldrig svart och brunt läder)
Samspel: Medium
Hästens form/undertramp: Medium (fram med näsan lite)
Utrustning/klädsel: Not (Inte våran stil, alldeles för rörigt)

Helhet:
Medium


 

 


Bilder på Solis

Datum: 2011-01-08 ~ Tid: 20:07:17
Här kommer en liten bildbomb med endel av de bilder Linn fotade på oss idag!
Säg gärna vad ni tycker, negativt som positivt! :D
Diss

Datum: 2011-01-08 ~ Tid: 19:28:35

Det ser lite gammaldags ut, vi lever ju trots allt på 2000-talet så varför stanna kvar i det uråldriga? Det ser inte vidare glammit ut, har ni någonsin sett någon i världseliten som har sånt? Dessutom skär det sig och är svårmatchat.

(Finns ju som sagt alltid undantag ;))


Diss till mässingdetaljer.


Vill ni se?

Datum: 2011-01-08 ~ Tid: 18:16:14
Nu har vi precis kommit hem efter att ha ridit Solis och Claudia! Vi ska laga tacotårta nu, har det blivit över 200 kommentarer när vi har ätit klart så laddar vi upp resten av bilderna och racerfilmerna på Claudia från idag. :DEn av bilderna Linn fotade idag!


God morgon

Datum: 2011-01-08 ~ Tid: 11:42:32
Nu ska jag upp till stallet en sväng innan det bär av vidare till Ingrid, ska bli så kul :D 

Idag ska mamma rida lite på Cupis, blir skoj (: Just ja, videon som jag filmade i stallet går inte att visa på datorn så jag får göra en ny film med min vanliga kamera i stället.


Veckans outfit

Datum: 2011-01-08 ~ Tid: 10:30:00
Bäst matchad denna vecka var http://lillatoove.blogg.se/hastar/.


Tips?

Datum: 2011-01-08 ~ Tid: 10:15:00
Jag försöker hitta någon bra skräckis att ladda ner, men det känns som om vi sett alla redan? Haha. Jag tror faktiskt aldrig att vi kollat på en "normal" film, vi båda älskar skräck .. speciellt SAW! Dock är jag extremt rädd under filmens gång, håller konstant för öronen, gör grimascher, vrider mig och slår nästan kullerbyttor i sofforna, men ändå älskar jag att blir rädd! Linn sitter bredvid och kollar som om ingenting och tycker antagligen att jag är ganska fjollig, hihi. Sen har hon kommit på hur kul det är att mitt i filmen börja gallskrika, speciellt när jag har ett glas fullt med dricka i handen ... hehehe ;)

Nu till saken, någon av er borde väll ha bra tips på sjukt läskiga filmer, gärna "psykfilmer" om ni förstår vad jag menar, eller filmer med mycket blod :DMin ordning

Datum: 2011-01-08 ~ Tid: 09:04:00
Oj, det var väldigt många delade meningar om vilken av mina outfits som var snyggast respektive fulast. Jag har numrerat dem i den ordning jag tycker, med 1 som favoriten och 8an som den fulaste. Allra snyggast gör hon sig i svart/vitt och skarpa färger, som till exempel det gula som jag själv tycker är väldigt fult och får ofta kommentarer om att det är fult, haha .. dock tror jag inte att någon har fattat grejen med det hela, jag vill att folk ska tycka att det är fult, sticker ju ut lite extra då ;) Samma sak med det orangea jag snart får hem. Rosa gör hon sig absolut inte i, blir matt och tråkigt och rosa är inte heller min favoritfärg, gulligt, men inte på Claudia. Det marinblåa ser lite dassigt ut på bilden men i verkligheten tycker jag nästan att marinblått slår det svart/vita, hon ser så storhäst-aktig ut i blått :D

Närmre 240 personer delade med sig av sina åsikter, och som sagt, smaken är ju som baken!


Gokväll

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 23:51:39
Idag har varit en riktigt bra dag! Hästarna har skött sig super och jag är så nöjd med flytten av Solis, det kan verkligen inte bli bättre än såhär .. Två härliga ponnyer i mitt egna stall :D
Nu är det dags att ta tag i pluggandet och sedan ska jag sova, upp tidigt imorgon och släppa ut hästarna. Vid 1 ska jag upp till Valåsen och mocka ur Solis box samt hämta hem hans sista saker. Efter det åker Linn med mig hem, vi ska rida båda två, fotografera, laga mat, äta godis och kolla skräckis, en typisk Ingrid-och-Linn dag, gillas!

Vi hörs imorgon, och då kan ni förbereda er på grym update från oss båda och förhoppningsvis snygga bilder och film på hästarna! :D


Film på Phillefjanten från idag

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 22:45:40
Vi är ju inte alls lika sammasvettsade nu som vi var förr men jag har å andra sidan inte ridit honom sedan 13 maj. Vilket är ca 9 månader. Men det vart bättre och bättre mot slutet. Inte för att det gick dåligt i början men, förut räckte det att jag tänkte en hjälp i huvudet (nästan) så gjorde han det. Nu fick jag ju ge hjälperna, "herregud lixom", haha! Nej men det var jätte kul att rida honom, det är nästan som att gräva upp ett gammalt tv-spel från vinden där man kan alla genvägar och vet vart alla knappar går osv. Detta kan jag leva länge på!

(Han kan bara byta rent i ena varvet så han gör en liten "kick" i det svåra varvet för att hinna få med bakbenen i rätt galopp, lika bra att jag förklara innan alla frågar)

Annas blogg: http://ponniiiiryttare.blogg.se


Så hemskt ser det ju inte ut ändå, med tanke på att det var så länge sedan jag red honom och att jag nästan aldrig rider "vanligt" längre! Jag är lite ringrostig det syns men han skötte sig så bra så :D


Tips

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 22:14:30
Jag hittade en riktigt smart sak som jag aldrig sett förr på Ankis blogg. Låter ju riktigt bra och blir nästa måste till Claudia!Wither Pad 
"Vill du avlasta bogarna"
Den halva padden, wither pad, ligger under främre delen av sadeln. Man lägger den under sadeln framvid manken och låter den stycka ca 1-2 cm framför sadeln. Wither pad avlastar framdelen på hästen och kan med fördel användast om hästen är lägre fram eller har mindre musklad manke och hjälper då hästen att bygga muskler eftersom den kan röra sig normalt.

Wither pad rekommenderas:
-Om din sadel glider fram. 
-Om du har en häst som "lutar något framåt". 
-Om din häst är mindre musklad fram
-Om du vill hjälpa din häst att få bättre och friare rörelser

Pris: 480 :-

Finns att beställa HÄR.

Hej igen, låångt datauppehåll idag :O

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 21:46:10
Nu är jag hemma igen, det var så mysigt att träffa Philiac igen! Han har det verkligen superbra<3 Anna rider honom så himla mjukt och fint, inga muskler har han tappat, han har inte blivit stel eller glömt bort några rörelser. Han var verkligen jätte pigg och ivrig. Glad och positiv hela tiden, man ser på lång väg att han trivs!
Så skönt att se :D Har han krympt? Haha, det kändes som det!


Film från när jag rider Phillen kommer :D


Usch

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 20:56:11

Det fulaste jag vet i läder/träns/sadel-väg är ljusbrunt läder åt det orangea hållet. Hur mycket jag än tänker kan jag inte komma på någon färg (alltså hästfärg) som skulle passa till denna hemska färg. Nej fy, gräsligt var ordet.
Vad tycker ni? Själv är jag mest för svart läder men tycker också att mörkbrunt är riktigt snyggt! Men ljusare läder än mörkbrunt, näe där går gränsen för mig. Vad tycker ni..?

Bild från blocket.se.

Bättre förklaring

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 20:13:14
Jag har fått många frågor och funderingar om hur jag egentligen byggt om i stallet, så att för att få det lite mer lättförståeligt har jag nu tagit bilder ur olika vinklar och rödmarkerat där Quillens box var. Som ni nog förstår var ju den för liten för Solis, därför fick vi slå bort den väggen och göra två boxar av all yta. Det är lite trångt för tillfället men vi ska bara få ritningarna klara så ska vi på något sätt bygga om så att det blir två boxar OCH en stallgång där jag kan förvara lite grejer. Vi fick spika för lampan och lite eluttag provisoriskt, ska fixas sen! Till våren ska vi dessutom höja taket två meter och bygga om en massa annat så det kommer nog bli superbra! Bara att stå ut nu under vintern.

Visst är det mysigt? Älskar verkligen mitt lilla stall :D


Båda boxarna sedda från sadelkammaren. Solis box är närmast.


Solis box och sadelkammaren sedd från Claudias box.

Säkerhetsgrimskaft och en liten låsanordning för dörren eftersom den sitter ihop med boxen.

Dagens ridpass

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 17:37:30
Bjuder på lite bilder från idag. Jobbade mest med galoppen och skritten idag och tyckte hon skötte sig riktigt fint med tanke på att hon bara varit i ridhuset en gång den senaste månaden och är überpigg! Fick även prova Märis häst, riktigt rolig att rida och det är så kul med storhäst! Längtar till jag ska börja kika efter en till mig :D

Hm, usch vad jag tycker det är dassigt och tråkigt med ridhusbilder .. inte ens jämförbart med utomhus bilder :(
Mamma var iallafall snäll och fotade som vanligt!


Hej på er

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 13:20:49
Vi har precis varit framme och handlat mer spån, krubba till Solis och lite annat bra att ha till stallet. Fick även med mig 3,5 kg hästgodis hem och en supersmart schampooborste!
Nu ska vi köra Claudia till ridhuset eftersom plogbilen äntligen varit ute, och Solis ska jag rida ute i snön. Har med mig kameran så jag bjuder på lite bilder. Ihopsläppet imorse gick förresten jättebra, de gick bara ut till varsin höhög och sen var det inget mer med det, förutom att Claudia såg väldigt bekymrad ut över att Quillen gick i en annan hage en bit bort, smulan då. Dock planerar vi att släppa ihop alla hästar, dvs Claudia, Solis, Quillen, Greta, Aniara och Benny och utöka hagen. Det blev tyvärr inga bilder då det fortfarande var mörkt ute, men det blev ju ingen action ändå.Vilken outfit gillar ni mest respektive minst?

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 10:00:00
1. Vinröd/Marinblå

2. Vit/Khakigrön

3. Gul

4. Svart/Khakigrön

5. Svart/Vit/Ljusrosa

6. Limegrön

7. Marinblå

8. Svart/Vit/Beige
Hej hej!

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 09:31:47
God morgon alla bloggläsare! 

Jag ska snart upp till Cupido en sväng och efter det ska jag iväg och hälsa på Philiac<3 Vet inte om jag hinner komma hem någon i mellan så det kan dröja lite tills nästa inlägg. Hoppas ni får en bra dag :DSäljes

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 09:19:21
Bucas regntäcke stl 115. Använt ett fåtal gånger, som nytt. Pris: 350:-
Maila dressyrmupparna@live.se vid intresse


Vart har du köpte Cupidos boll?

Datum: 2011-01-07 ~ Tid: 08:00:00
Cupidos lekboll är en vanlig pilatesboll. Jag har köpte den på: http://www.sportex.se/
Bollen kostar vanligtvis 399kr, men det var utförsäljning på alla varor i affären när jag var där.
Så jag köpte min boll för 89kr! 

Den är nog inte så jätte hållbar, men han har ändå torterat den en del utan att den gått sönder.

Hur gör man?

Datum: 2011-01-06 ~ Tid: 23:28:59
Hur gör man för att "ta" en film från youtube och sedan lägga upp den på sin egen blogg?

1. Där det står bädda in under videon klickar du
2. Kopiera koden som kommer upp
3. Klicka på "html" bredvid knappen där du laddar upp bilder på bloggen
4. Klistra in koden
Tips

Datum: 2011-01-06 ~ Tid: 23:04:00
Ibland får vi lite frågor om hur man ladda hem filmer och låtar från youtube, tex för att göra idolfilmer. 

Båda sidorna är så klart gratis att ladda hem och väldigt lätta att förstå sig på.

Låtar laddar man hem här: Free youtube to mp3 converter
Filmer laddar man hem här: Free Youtube Download
Claudia

Datum: 2011-01-06 ~ Tid: 22:18:24
Jag kan fortfarande inte stava till hennes fullständiga namn och tycker att Claudia är så besvärligt att skriva att jag oftast skriver Klåda (hennes smeknamn) tänkte förklara innan.


Klåda är det svåraste häst jag någon sin ridit. Varför? jo för att inga knep, trix eller metoder tycks funka på henne. Hon är väldigt märrig och envis av sig. Som Ingrid tidigare sagt så går det inte att tvinga Klåda till någonting, man får snällt be om det, och det är inte alltid man får ett lika artigt "svar" tillbaka av henne.

I början när Ingrid hade skaffat Klåda när jag bara sett henne på bild så var jag jätte avundsjuk! En så jävla snygg ponny rent ut sagt som dessutom rör sig stort och med takt. Jag hon var verkligen en drömhäst i mina ögon. Men ingen häst kan ju vara perfekt, Klåda har allt det där som en häst behöver för att blir en bra tävlinghäst men någon saknas? Hon vägrade ju att lyssna!

När hon kom var hon verkligen stenhård i munnen, tror inte att hon var det egentligen utan att hon bara inte ville lyssna på oss om vi inte bad snällt nog. Vet ett ridpass som vi skrittade i 45min med kanske 2-3 steg där hon sökte sig aningen neråt, resten av tiden spenderade hennes huvud bland molnen.

Inte nog med det, i början när hon skulle in från hagen kunde hon tjurskalligt stå hur länge som helst hängande i grimmskaftet utan att låta sig tas in. När hon fick nog av det reste hon sig eller drog järnet i galopp så att Ingrid fick brännmärken i händerna. Jag kan än idag inte förstå att Ingrid ville köpa henne, men tur att hon gjorde det! 

Jag skulle aldrig stå ut med det Ingrid har fått göra. Jag skulle inte klara av det helt enkelt. Hon var verkligen som en sten i munnen, hon gav inte med sig en millimeter när man försökte få igenom ett tygeltag. 


Jag tycker Ingrid har gjort ett helt otroligt bra jobb, som ingen annan än henne skulle klarat av eller orkat stå ut med. Klåda är en helt annan häst att rida nu. Hon är mjuk i munnen. Förut var hon en mardröm! Måste vara skönt nu i efterhand att veta att all den där energin hon lagt ner lönat sig!En bild på världens bästa Ingrid och Claudia!


Solis hämtad

Datum: 2011-01-06 ~ Tid: 21:18:17
Nu står även Solis i stallet! Vi var uppe och hämtade honom för ett par timmar sedan och ställde sen in honom i boxen bredvid Claudia. Jag hade helst velat släppa dem tillsammans i hagen första gången men eftersom att det var mörkt och Solis är obekant med omgivningen ville jag inte riskera att någon skadade sig i onödan så de fick helt enkelt hälsa på varandra över boxväggen. Solis brydde sig inte ens om att hälsa på Claudia medan hon stod och hängde över boxväggen samtidigt som hon försökte slicka på Solis och skrek hela tiden, haha sto ;) Efter ett tag gav hon upp när hon märkte att Solis inte var intresserad och ställde hon sig och åt istället. Imorgon bitti ska vi släppa ihop dem.


Rätt svar

Datum: 2011-01-06 ~ Tid: 20:23:53
Vinnaren i mini-tävlingen är Emma --> http://ponnyheart.blogg.se/ Som svarade: Träns, ridtäcke och pannband!
Nytt paket (mini-tävling)

Datum: 2011-01-06 ~ Tid: 19:19:05

Mamma kom hem med ett paket nyss som hon hämtade ut på posten. Det är tre föremål i, den som gissa rätt angående vad det är får en länk till sin blogg (: Det ena föremålet börjar på: T, det andra på: R, det sista på: P.


Dagens aktivering

Datum: 2011-01-06 ~ Tid: 18:47:34
Idag lekte Cupis och jag lite i ridhuset, jag på marken och han för det mesta ovan jord haha!

Han är ju bara för go! Jag skulle verkligen haft film på honom från idag alltså :D När jag gör ett tecken men handen så skickar jag iväg honom, då går han på en volt i trav runt mig (ibland nästan passage för att han är så ivrig). Han ska inte komma fram till mig förens jag ropar hans namn (det har han hajat jätte fort). När jag väl ropar på honom så kommer han i fullt ös! Han sparkar, bockar och skuttar, sen precis framför mig tvärnitar han så att det blir spår efter honom haha! 

Det bara lyser i ögonen på honom! Han är så himla underbar<3
Örebro idag igen

Datum: 2011-01-06 ~ Tid: 16:33:06
Jag åkte in till Örebro idag igen och gick i lite affärer, är tredje gången jag är där på ca 1-2 veckor nu? Jag köpte nästan ingenting idag men åt någon slags förrätt med räkor, fälskfilé till varmrätt och morotskaka till efterrätt. 

Dagens små inköp


Dagens ridpass

Datum: 2011-01-06 ~ Tid: 15:51:31
Herregud vilket skitväder det är! Här har det snöat över 50 cm på tre dagar :o Jag har umgåtts med Ida nu under dagen. Hon fick testa Claudia och fotade oss lite, haha Idas kommentar .. "hur står du ut?". Hon är som hon är min lilla ponny :D Vi red bara ett par varv idag då det var så djup snö i hagen, Claudia tyckte verkligen att det var asjobbigt  så av den anledningen tog vi det väldigt lugnt med endast lite lättridning i trav och skritt. Det var ju tänkt att vi skulle åka till ridhuset men det är nog omöjligt att ta sig dit med en framhjulsdriven bil i detta väder ..?

Föressten, hennes ben kändes faktiskt finare imorse, bara lite varm och ingen svullnad. Släppte ut henne i hagen och bara på någon sekund försvann värmen. Innan ridningen kändes benet fint och likaså efteråt. Hon börjar ju faktiskt bli sig till åren så jag antar att det är sånt här som tillkommer. Dock bekymrar jag mig över att det bara är ena benet, det hade varit en annan sak om det varit båda eller alla fyra. Jag har testat att låta henne stå med BoT, arnika + stallbandage, kyllera och våtvärmande omslag men det är endast rörelse som hjälper. Jag ska avvakta lite och rida på som vanligt men ganska lugnt, blir det värre eller något annat konstigt uppstår åker jag raka vägen till veterinären. För mycket?

Datum: 2011-01-06 ~ Tid: 11:10:42


Nog för att jag gillar bling- och klinkerspannband, men att dessutom fylla hela nosgrimman är ju bara "too much".
Nej, ett pannband räcker gott och väl, sen kan man blinga allt möjligt, men för guds skull inte nosgrimman!
Vad tycker ni? Hiss eller diss?


Svar

Datum: 2011-01-06 ~ Tid: 09:03:00

Med lite övertalning från min sida och Linns idé med namnet dressyrmupparna startade vi upp bloggen den 30 juni år 2010. Varför? Jag hade tröttnat extremt mycket på bilddagboken och ville göra något nytt och fick idén att starta en blogg tillsammans med Linn, dock var hon inte så pigg på det eftersom hon hatade bloggar då, haha? Jag la det hela lite på is och frågade vid ett senare tillfälle igen, eller jag tror till och med att jag ringde henne och fick ett "ah okejdå" till svar.

Linn är min allra bästa vän, vi har alltid något att prata om, kommer alltid överrens och har alltid roligt tillsammans! Jag tror aldrig ens att vi har småtjafsat om något .. haha. Vi har nästan alltid samma åsikter och tycker och tänker likadant om saker och ting. Vi båda har ju mycket att göra med hästar, skolor och diverse saker, men vi ses så ofta vi kan så på helger och lov blir det ju mer. I somras tror jag att vi sågs nästan varje dag?

Hoppas du blev nöjd med svaret :)


Svar på tal

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 23:53:27
Emma: Kommer du ha kvar Cupido många år, tävla och träna och försöka komma så långt som möjligt? Eller kommer du att inom en snar framtid sälja honom? Fått en känsla av att du tappat goet i ridningen. Har jag rätt?
Jag blev faktiskt lite förfärad av att läsa den här kommentaren. Är det så ni uppfattar det? Det här är nog en av höjdpunkterna i mitt "ridliv". Jag tycker att det är så fruktansvärt skönt att slippar all press som jag hade på mig själv och känslan av att andra hade krav på mig. Att unna mig att lyssna till när kroppen säger nej i stället för att bara köra på. Att kunna ta ett skrittpass på lång tygel eller bara en promenad utan att få dåligt samvete. 

Jag tycker att Cupido är underbar, han är verkligen mitt hjärta. Han är så härlig att hålla på med! Jag gillar att pyssla med unghästridning, självklart gillar jag att tävla också men just nu är det bara skönt med en paus. När jag är redo kommer säkert Cupido också att vara det, och vi tar oss dit tillsammans.

Jag vet inte riktigt vad jag har för mål och om jag ska ha honom 1-10år. Jag tar det som det kommer. Just nu vet jag bara att jag trivs jätte bra ihop med honom<3


...

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 22:50:09
Usch, hamnade i något slags chocktillstånd förut, jag fick en lina virad runt halsen och trodde verkligen att jag skulle strypas så nu har jag fina röda märken runt halsen ...

Kom hem för en stund sedan efter att ha kvällsfodrat hos Claudia, hon har vilat ett par dagar nu för något känns inte som det ska med bakbenet. Jag får väl helt enkelt boka in ett veterinärbesök igen om det inte blir bättre. Det känns jättefint på dagarna och när hon rör på sig men på morgonen när hon sått inne i boxen hela natten har det blivit lite varmare och lite tjockare, fast det försvinner efter att hon varit ute i hagen i cirka 5 minuter. Usch, jag är så jävla orolig, orkar inte att det ska vara något mer. Känns som att jag håller på att tappa motivationen till allt, det är aldrig någonting som funkar. Alltid är det något som knövlar, alltid är det jag som ska ordna, jag som ska ha ansvar och jag som ska göra. Det är helt enkelt för mycket just nu och jag orkar inte. Jag trodde verkligen att jag klarade hur mycket skit och ansvar som helst med ständigt späckade scheman, men jag har just insett att det gör jag inte. 
Jag skriver aldrig eller pratar om mina känslor eller hur jag mår, jag stänger av och väntar på att det går över, men kände att jag behövde skriva av mig lite just nu. 
Jag är glad att jag har min Claudia, hon får mig på bra humör när det känns som jag är på botten <3

Fråga till er bloggläsare

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 22:15:00
Tänkte kolla vilken hästanknytning ni bloggläsare har.

Gud va rörd jag blir :')

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 21:30:00

Film i stallet

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 20:42:00
Jag filmade i stallet idag, boxen, sadelkammaren, ridhuset, hagarna, ridbanorna ja allt. Eftersom ni ville se :DNär vill ni se filmen?
Färdigt

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 18:34:06
Nu är den såkallade "nödlösningen" i stallet färdig. Solis höbal tog ju slut idag också, och det kändes väldigt onödigt att köra upp en bal dit bara för att ha i någon dag så vi bestämde att ta hem honom idag vilket passade bäst. Ska hämta honom om någon timme.
Jag och mamma har snickrat och grejat hela eftermiddagen, händiga! ;) Vi slog helt enkelt bort Quillens ena boxvägg, bröt upp trägolvet och gjorde två boxar av hela stallet.  Detta är bara en provisorisk lösning för ett tag fram över då vi håller på med ritningar för att kunna ha två d-ponnyboxar och en stallgång. Just nu har de en 4x4 meters box var vilket kanske är lite överflödigt med tanke på att jag inte har någon stallgång kvar att förvara grejer på. Förhoppningsvis är stallet helt färdigt med två normala boxar inom ett par veckor! Gud vad nöjd jag är, det ska bli så himla härligt att ha båda hästarna hemma! Quillen får komma ut på lösdriften tillsammans med Benny, Aniara och Greta, min mosters hästar.

Såhär ser det ut just nu. Det ska bara fyllas på med spån och grimmorna ska hängas undan. Urk, stallet behöver sig en ommålning igen, Claudia och Quillen har ju vandaliserat hela stallet ...

Jag snickrar upp säkerhetsgrimskaft för dörrarna, haha ;)


Greta, Benny och Aniara.

Film från en läsare

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 18:00:00
Jag fick en jätte vacker film av http://shinyriders.blogg.se/ Tack så mycket! Blev ju tårögd! :' )<3
Du har verkligen lyckats fånga flera speciella ögonblick!
Frågestund del 2

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 16:52:56
Har du några tips på hur man kan få sin häst att sluta tugga på stolparna i hagen?
någon sysselsättning?


Det finns fyspray och fymedel som man kan kleta på, då smakar det äckligt och förhoppningsvis låter de då blir att bita då. Släng in lite små granar, det brukar hästarna gilla. Finns lite olika bollar man kan ha, tex sånna med godis i.


Hon kan också bli fruktansvärt stark och busig ibland när jag rider. Men det är jobbigast när jag rider dressyr, hon drar och studsar upp och ner, hur kan jag lugna henne?

I stället för att hänga dig i tygeln som många gör i den här situationen så kan du prova att jobba henne lite i sidled: öppnor, slutor och skänkelvikningar. Det funkade på Braven.


Hur gör du för att hantera negativa kommentarer, svarar du tillbaka med samma mynt eller ignorerar du de?

När jag inte kan hålla mig längre så kommer det en ordspya av ilskna ord. Men jag försöker tänka att alla läser ju inte bloggen ofta, så när de frågar om jag har sålt Braven kanske de inte gör det för att jävlas med mig utan för att det inte har någon koll. Men jag blir lite frustrerar på de som bara går in för att gräla och trycka ner oss.

Har du något tips för att få hästen att hålla hullet, såg att du skrev någonstans att Braven hade svårt att hålla hullet på sommaren och så, hur gjorde du för att han skulle tjocka på sig lite mer haha? :)

Har man möjlighet att ge dem fri tillgång av grovfoder (Hösilage, ensilage eller hö) är det ju det allra bästa. Annars kan man fodra med lussern, korn, kli, havre och olja.


hur många gånger i veckan rider du din häst ? :)

Det är lite olika, men aldrig mer än två dagar i sträck än så länge. Oftast blir det lite varannan dag.


ser du några likheter mellan Cupido och hans pappa?

Ja båda är ju fuxar haha! Jo men dom har faktiskt samma rundning på rumpan. Sen har nog Cupido fått lite steg av honom, dock inte i närheten av sin pappa men ändå.


Brukar du följa Bravens nya ägares blogg?

Jaa då, följer både Victoria och Anna som köpte Philiac :D


Vad tycker du är bäst med att rida?

Glädje det medför, när man verkligen samspelar ihop!


när fyller du år?

16 Juli, varje år haha


Delar ni fifty fifty på pengarna ni får in från bloggen eller hur gör ni XD

Japp :D


Kan inte du lägga upp mer bilder på ditt stall? (:

Filmade hela stallet idag, hoppas det duger (=


hur ser era planer ut med cupido detta året? ska han gå test för hans ålder mm?

Ja, 4års kvalitet. Sen kanske vi startar någon tävling, om han känns reda för det. 


vad tycker du om hööks & till häst i örebro?
skulle du vilja har några mer hästaffärer i örebro? 
din syn på trav?


Hööks har ju alltid "bra att ha" saker och bra priser. Till häst tycker jag är onödigt dyra och de får ju aldrig in några nya varor vilket är trist. Sharpman och massa mer! Det ligger inte i mitt intresse.


Är det dressyr som gäller varje dag? Elr gör ni annat åxå som tex hoppning, ponnybus o.s.v? :)

hehe nej verkligen inte, gissar att du är nu läsare? (: Jag har en unghäst under inridning så han får verkligen inte ridas så ofta som varje dag, lågt därifrån. Dessutom gillar jag varierad ridning och tror att hästar mår bäst av det.


Kan det vara jobbigt att ha en sådan stor blogg?


Jo men det är mer fördelar än nackdelar (:


Tjänar ni pengar på bloggen? :D

stämmer (:


om du ska köpa en häst. vad är det första du kollar på?

Steg och takt, kroppsbyggnad ("felbyggda" hästar får det svårare för sig i ridningen) sist temperamenter faktiskt. Jag har utbildat och ridit in mycket problemhästar och när de förstår sig på en så blir det fantastiska hästar. Man kan ofta forma en del av hästens inställning till ridning och människor om man ger det en chans.


Gillar inte du hoppning? Och i så fall varför? :)

Jo jag älskar hoppning, vad har du fått det ifrån? :O


Kommer du åka ut nått med cupido under våren/sommaren på clear round (tp 40cm x))eller programridning?


Det skulle vara jätte kul! :D Än har vi ju inte börjat hoppa men vi har tid på oss. Är han redo för en programridning eller en clear round när den dyker upp så stället jag gärna upp :D


Vad finns det för fördelar respektive nackdelar med att köpa en unghäst? 
Båda dina ponnyer och Cupido var ju outbildade när du köpte dom, varför valde ni att köpa unghästar och inte läromästare (eftersom att du var så liten när ni köpte Philiac)?


Fördelen är ju att hästen inte är förstörd i munnen eller skänkeldöd. Man formar den själv så som man vill ha den. Nackdelen är ju då att om man inte är så duktig eller rutinerad kan det bli väldigt tokigt. Om man tex är högljudd och flamsig kan man råka göra ett misstag så att hästen blir rädd för livet. En nackdel till är ju att det tar tid med unghästar innan man kan rida  hårt och träna, man kan inte skynda det måste få ta den tid det tar. Samt att alla unghästar har upp och nedgångar samt trotts perioder.

Jag hade redan vid det lager ridit in ett 10tal a-b-ponnysar samt problemhästar. Mamma litade väl på att jag var tillräckligt klok i huvudet för att klara av en unghäst. Då får man ju en helt oförstörd häst. Det gick ju fint :D


Vad är den bästa tävlings minne du har?

Dagen vi anlände till SM med Braven när jag joggade ut en sväng, han var så jävla underbar! Stämningen där var dessutom grym! Ryttarfesten och när man rider in på banan för en fullsatt läktare! :D


Har du bestämt om du ska löshoppa eller hoppa uppsuttet på Cupido på Kvalitetstävlingen i sommar ännu? :)

Nej jag har ingen aning. Får se hur han hoppar med ryttare sen när vi börjar med det. Väljer det som funkar bäst.


vad tycker du om newforest ponnysar?


Lugna och trevliga barnponnysa för det mesta. Sv.ridponny är den rasen jag rekomenderar till den som satsar högt. För sv.ridponnysar är avalde för att presera högt som tävlingsindivid. Motsvarar storhästarnas KWPN.


är du aldrig med kompisar?

Jo ibland när jag har tid och känner för det. Jag trivs med att vara själv.


Du som är en sjukt duktig ryttare, varför köper du inte en häst som har bättre steg och mer kapacitet än cupido? hans steg är ju inte det bästa, och det säger jag inte för att vara taskig utan för att jag undrar varför du inte tar vara på din talang? Vet att du har problem med din kropp osv men det tar ju lika lång tid att sköta en häst med kapacitet, som det tar att sköta en "vanlig" häst?

Tack. Han har mer än ett medelmåttigt steg, ska man ha en häst med BRA steg kostar dem upp mot 2 miljoner kronor, vilket är pengar som jag inte har. Jag har dessutom inte bildat mig ett så stort namn på tävlingsbanorna att någon sponsor går in och pröjsar för en sån häst. Sen tror jag faktiskt På Cupido, han är bara barnet ännu. Potentialen finns där, den har bara inte hittat fram ännu. Jag tror att han kommer att utveckla sitt steg.


vad tycker dina föräldrar om att ni har en så stor blogg?

Jag tror att dom tycker att det är en lite kul grej. Båda har vänner och bekanta som läser den.


favorit outfit på hästen?

Vitt, så länge hästen inte är vit eller ljusgrå.


gillar du och shoppa??:)

Haha ja, speciellt när mamma betalar :D


favoritkompis???:D

Ingrid, Malin & Annie (:


hur hann du med både braven och phillac när du gick i 8an/9an?

Haha det var ju då det var lätt att hinna med! Nu åker jag till skola halv 7 på morgonen och kommer hem vid 5.


tycker du det är snyggast med kort eller lång man?

Kort


Hur lång tid ungefär kommer det ta att utbilda Cupido?

Jag kommer aldrig att sluta utbilda honom, det finns alltid något nytt att lära sig och att finslipa på.


vad betyder det när man säger att en häst ''väver''?


Det är en slags stereotypi, ett beteende som de upprepas gång på gång. Oftast för att något behov inte uppfylls. Vävning är när hästen flyttar kroppens tyngd från ena sidan/benet till det andra, den vaggar lite som en pingvin.


om du var tvungen att välja mellan fälttävlan och voltige, vilket skulle du välja?

Fälttävlan, det är ju skitkul :D Tävlade det jätte mkt förut.


Vad tycker du om islandshästar? och islandsryttare?

Jag förstår mig inte på tjusningen med deras tävlingsgrenar. Och tycker inte att de låter så smarta när de hävdar att islandshästar klarar av att bära en man på 100kg, deras kroppsbyggnad är precis som alla andra hästars.


tycker ni att det är rätt eller fel att köra horsemanship om man inte är vaken?


Vaken? Menar du insatt, van, rutinerad typ? Nej jag tror det handlar om känslan till hästar.


Har du Cupido vaccinerad mot boutulism(stavning:P)? :)

Ocf (:


Vad tkr du Linn är dina bästa ,samt sämsta, sidor med din ridning ? Alltså, vad tkr du att du måste träna lite extra på och vad tkr du att du är jättebra på ? :)


Jag är väldigt oliksidig, jag kan bara sitta på ett sittben, jag är dålig på avståndsbedömning i hoppning, jag har flera olika sittsfel som jag förösker korrigera bort tex det där med att jag lägger huvudet på sned.

hmm... Har väll inget som jag är superbra på men i helheten verkar det ju funka rätt ok, duger det svaret? 


vad tycker du om dressyra på hackamore? :)

Inga fel där inte. Jag tycker det är bra att låta hästen slippa ha något i munnen ibland. Den allra mildaste sorten har jag, det är lika tunt över nosen som en grimma.


varför ska du inte med på resan med ingrid?

För att det är samtidigt som alla skolor här i stan ska göra studentresa och jag har som sagt social fobi. Är värst med såna jag känner igen, känner mig typ värdelös och underlägsen dem... Är rädd och får panikatacker.


Blir du inte lite ''avundsjuk'' när du ser braven eller phillen med dem andra ägarna? alltså typ lite ilska innuti dig, fast att du verkligen verkligen vet att dem har de bra?

haha nej verkligen inte x) Varför skulle jag? Det gick så bra när jag hade dem, det kan jag leva länge på (:


Hur var känslan när Cupido rullade över i galopp första gången ?

Skräckblandad förtjusning haha! Kommer han att bocka?


vågar du rida en häst som tycker den bestämmer som springer iväg bockar och en massa sånt? :P

Haha ja! Det är jag som sitter upp om någon blivit rädd eller om en häst krånglar x)


Linn, du skrev i förra frågestunden att ditt mål med cupido var att delta i 4-års testet. Vad är det som ingår i det testet? :)

Veterinärkontroll, visning för hand både uppställd och i skritt samt trav. Man visar även alla tre gångarterna uppsuttet. Sen är det löshoppning eller uppsutten hoppning.


vad är det längsta du har åkt för att tävla?

Det var på Lag-SM i fälttävlan, vi fick åka båt över till Gotland! Det var en upplevelse :D


Du skrev att Claudia var den svåraste hästen du ridit. Varför skriver du i imperfekt? är Cupido den svåraste eller vilken är det? Eller skrev du bara "fel"?

Nej nej, jag skrev rätt :D Hon var skitsvår förut. Men nu har Ingrid "fixat" till henne så hon är riktigt trevlig (:
Fanbilder

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 15:30:00


Bild redigerad av: http://ssarateresiaa.soclog.seBild redigerad av: http://ssarateresiaa.soclog.seBild redigerad av: http://mittlivsomgaletkarierikgronwall.blogg.seBild ritad av: http://sabinaforsmark.blogg.seBild redigerad av: http://sannahallstrom.blogg.se
Hur gick det till när du köpte Cupido?

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 14:00:00
I våras när jag letade häst så hittade vi Cupido, på hästnet. Både jag, mamma och min tränare Johan blev väldigt förtjusta i honom. Han rör sig superbra och är snygg och sportig i modellen. Väldigt ädel och långbent. Vi hade nästa gjort affär med Stall Burgers i Holland innan jag bestämde mig för att jag ville ha en något äldre häst som man kan rida mer aktivt på. Det tar ju väldigt lång tid från att påbörja inridningen tills att man kan rida en häst i ett normalt träningspass för instruktör. Under den långa tiden skulle jag hinna sakna träning väldigt mycket, trodde jag. Han stod ju i Holland och vi var lite osäkra på det här med import. Han var dock ett riktigt kap, 90 000kr för en häst med så bra steg och stam + 10 000kr i import.

Vi såg honom till och från på hästnet till salu under en tid.

En kväll när mamma var inne och surfade runt hamnade hon på ett försäljnings stall där gick hon av någon anledning in på nyheter. Bland nyheterna stod det att de skulle få hem en 3åring valack från Holland efter Scandic. Mamma var så klart tvungen och ringa och kolla om det var honom eftersom hon var näst intill säker på det. Det visade sig mycket riktigt att det stämde, det var Cupido. De sa att vi kunde få köpa honom för 50 000kr eftersom han ej var inriden eller hanterad. Vid det här lag hade han inte ens hunnit anlända till Sverige men var på väg. Mamma förklarade att vi redan köpt häst nu men att vi annars skulle varit intresserade då det är ett kanonkap. Under kvällen fick mamma ett SMS där det stod att han var ännu billigare vid snabb affär. Jag sov hemma hos Ingrid och hade inte hört ett ord av dessa samtal eller något om hästen vid det här laget.

På morgonen ringde mamma mig och frågade om jag ville köpa den där unghästen som vi sett tidigare. Jag vart ju ganska förvånad eftersom jag bestämt mig för att bara ha en häst då det är svårt tidsmässigt att ha två eftersom jag pendlar till en skola utanför Örebro. Men det hela slutade med ett Ja från min sida och Cupido blev min för OTROLIGA 38 000kr, kan ni fatta det? En sådan häst för de pengarna? Helt sjukt! (Köpte honom osedd)

Så gick det till när Cupido blev min :DHär är försäljningsvideon som vi fastnade för. Dock ser han lite spänd och stressad ut.


Bilder

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 13:51:00
Jag hakar på Linn och visar lite bilder när jag rider olika hästar. Tyvärr upptäckte jag att det fanns väldigt få såna bilder när jag började leta, men jag buder på de jag hittade!

Tretsena Zquasch, min förra foderponny som står på ridskolan. Tävlade honom upp till LA och tog ridskoleponny-DM brons.

Minigårdens Anisette, ägs av en av mina bästa vänner Sofie.

Here Comes The Sun, ponnyn som jag lånar just nu för att träna och tävla.

Verona, ett sto som jag red åt min ridlärare inför tävling.

Scopo Philiac, Linns förra ponny som ni sökert vet. Jag tävlade honom endel och vi tog tillsammans DM Guld.

Vera, new forest som är halvsyster till Philiac. Bild från början av 2009, vilka smala ben jag hade där :o haha

Linns förra ponny Brave Heart, som ni garanterat också vet. Härlig ponny!

Ludde, en ponny som jag red mycket på ridskolan. Sjukt seg! Också bild från början av 2009.

Last Gunman (Lego), Annies häst som jag ridit lite. Det var även Annie och Lego som jag tränade förut.
Fick beslutsångest över vilken bild jag skulle välja, så det fick blir två.

Pluto Estrello, Lippizaner valack.


Blokland's Hoeve's Claudia, 16 årigt sto. Min nuvarande ponny som jag startat upptill regional LA.

Bjuder också på en film där jag rider Braven i somras :D

Frågestund del 1

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 13:24:09
Nu när du har en 3åring kan du ju direkt inte tävla. Saknar du att tävla eller tycker du det är skönt att vila lite från tävlingar? :) Kram

Svar: Han räknas som 4 i år fast han fyller rätt sent. Så jag får alltså tävla honom i år, en klass per tävling får fyraåringar starta. Kanske blir någon tävling i alla fall. Nej, jag saknar det faktiskt inte. Jag har satsat så mycket att det känns skönt att ta det lugnt. Det är nästan lika kul att kolla på kompisar som att tävla själv tycker jag :D


hur tränar du upp hästens muskler och kondis? :D

Det vet jag inte om jag har gjort, men jag har försökt i alla fall. Klättring i backar, hoppar många låga studds på raken, rider då och då i en lång och låg form, långa sträckor med lugn galopp.


Är du nöjd med Viktoria som Bravens nya ägare? :)

Sjävlklart, både han och Philiac har fått de bästa hemmen man kan tänka sig :D


hur blev er blogg så "känd" ? :)

Jag gissar att det är för att vi skriver om sånt som intresserar folk, hästmänniskor framför allt. Det finns ju inte så många hästbloggar med hög standard: mycket uppdatering, intressanta texter många samt fina bilder.


Vad gjorde du när du sålde Brave Heart för att inte gråta så mycket när du lämnade honom?

Jag är nog inte rätt person att hjälpa andra, eftersom det gick så långt att jag försökte ta livet av mig.


1. Hvor høyt konkurrerer dere? (nivå)
Hur högt tävla du?

2. Har alle sammen hest, eller har dere ponni?(konkurrert)
Har du häst eller ponny?

3. Har dere ridd ponni før?(konkurrert)
Har du ridit ponny innan?

4. Liker dere å matche utstyret, eller bare tar dere bare på dere noe?
Gillar du att matscha utrustning eller tar du bara på dig något?

5. Hvordan slags hjelmer er det dere har?
Vilken typ av hjälm har du?

6. Rir dere alltid med hjelm?
Rider du alltid med hjälm?

7. Hva synes dere om Kissies.se?
Vad tycker du om Kissies.se?

8. Har dere egen(e) staller eller leier dere hos noen?
Äger du stallet eller hyr du av någon annan?

9.Der dere har hestene deres er det ridehus i nærheten eller rir dere bare ute?
Finns det ridhus i närheten av där du har din häst? Eller rider du bara ute?

-Ingvild


1. Jag har tävlat upptill Regional LA i hoppning, Lag-SM i fälttävlan har även ett DM-brons och ett DM-guld där, Nationell och elitnivå i dressyr bland annat SM har Brons, silver och guld i DM.

2. Just nu har jag en storhäst. Han är ca 167cm hög.

3. Ja jag har haft två egna ponnysar innan samt tävlat andras hästar och ponnys.

4. Ja det gör jag, fast bara när jag har tid och ork. Ibland ser jag ut som en levande fågelskrämma ;)

5. En Jacson Wen, liknar Charls Owen lite.

6. För det mesta.

7. Det är min favorit blogg. Den är väldigt underhållande att läsa. Jag tycker att hon är smart som går in i en roll för att tjäna mer pengar på bloggen. Allt man skriver på en blogg är ju inte sånt man tycker i verkligheten.

8. Jag är inackorderad i stallet jag står, hyr alltså en box. Ägaren heter Hugo Von Scheele.

9. Ridhuset ligger vägg i vägg med stallet så man behöver inte ens gå ut för att komma till ridhuset. 


Vilka bett föredrar du på Cupido ?

Både han och jag gillade bäst det tredelade vi har dock bara provat det och ett rakt novabett (silikonbett).


jag har en 4åring och han har börjat ställa sig och han ställer sig ganska högt ibland:( har du nått tips hur jag kan få han att sluta?

Braven gjorde ju det rätt mkt när han var yngre. Prova slå en plastpåse med vatten i huvudet på honom, då tror han att han har rest sig så högt att han slagit i huvudet och blöder (funkade dock inte på Braven). Man kan även använda ett spö eller sin knytnäve och slå till en gång mellan öronen på hästen. Låter lite våldsamt kanske men hellre det än att hästen går om kull och bryter ryggen på dig och sig själv.


Om du fick välja en dålig egenskap med Cupido som du fick ta bort vilken skulle det vara? Och vilken bra egenskap skulle du vilja lägga till? :)

Hans största nackdel är att han biter på precis allt och inte kan stå stilla när man tränsar. Jag gillar honom bra som han är, men ännu mer steg är ju aldrig fel på en dressyrhäst.


Cupido har väl många egenskaper ?, vilken tycker du är den bästa egenskapen ?

Att han är så lättlärd och positiv :D


Kan du berätta om din ätstörning?

Lite jobbigt att skriva om det men. Förut intalade jag mig att det jag skulle äta var jätte äckligt för att jag skulle låta bli att äta det, till slut trodde jag på mig själv. Jag åt nästan ingenting, vara nere på 36kg ett tag. Jag mådde/mår jätte dåligt över min kropp och har alltid önskad mig en slank figur som Ingrid. Under en period för inte så länge sedan stoppade jag även fingrarna i halsen efter varje måltid eftersom jag inte kände mig förtjänt av att äta. Jag tycker att det är jätte jobbigt att äta när folk ser på, det känns som om de dömer mig. Som att det tänker: Oj hon borde nog tagit några färre köttbullar m.m.


laddar ni upp alla idolbilder som alla skickar lr väljer ni ut dom som ni tkr är finast ?

Nej det gör vi inte, då skulle vi inte få plats med några andra inlägg här på bloggen haha! Vi väljer ut ett fåtal.


Är det bra att rida i djup snö om man vet att underlaget är bra, som ingrid gjorde med Claudia en gång?

Ja det är bra träning, men det är mycket tyngre än ett vanligt ridpass så man får akta sig för att rida för länge och för ofta i djupsnö. Det råkade jag göra förra vintern med Braven så att han fick en minimal överansträngning.


Vad tycker ni om Natural Horsemanship?

Vet inte riktigt, det är ju härligt att se ett sådant fint samspel mellan häst och människa. Men jag stör mig fruktansvärt på den ny trenden hos barn/tonåringar som säger att de sysslar med NH för att de galopperar på lång tygel och viftar med ett spö. Sen tycker jag att man måste kunna säga ifrån lite tuffare om hästen gör rena dumheter, dom är inte så varsamma med varandra ute i hagen precis. Hoppas ni förstår mig rätt?


Va är din favorit färg på hästar?

Svarta med bläs/stjärn och strumpor, det är urläckert! :DHanden

Datum: 2011-01-05 ~ Tid: 12:00:00
För att få en så bra elasticitet, funktion och mjukhet som möjligt i armbågen ska handen nästan vara upprätstående med tummen som högsta punkt. Tummen hålls böjd och tryckt mot tygeln och stabiliserar handleden i en rak position vilket betyder att handen blir en fortsättning på tygeln. En liggande och böjd hand skapar spänningar i nacke och skulderblad samt bryter tygellinjen. Armbågarna ska falla in till sidan för att vid en förhållning rikta kraften ner i sadeln istället för att ryttaren drar sig uppåt och lutar sig bakåt.

Visste ni att män ofta håller tygeln med en mer knuten hand som dessutom är större och stabilare. Kvinnors händer är ofta mer avspända och ger en instabilare hand tyvärr även ett dragande moment?

Rätt tygelgrepp och handledens position skapar en bättre kontakt med sätet.Vad tycker ni om ganska korta informativa inlägg om olika delar av sitsen i små serier? Tycker ni att inläggen är intressanta fortsätter jag gärna att skriva dem, men det är ju ingen idé om ingen vill läsa ...?
Jag får min inspiration från boken Spänst och harmoni i ryttarens sits, en underbart bra bok som jag kan i princip utantill och verkligen rekommenderar!


Annonser via Bloggpartner