Längd hit och dit

Datum: 2010-08-03 ~ Tid: 12:50:24

Eftersom att det verkar vara någon fetisch över att påpeka min längd på Claudia så kanske det vore passande med ett inlägg om längd och vikt eftersom att det är ett väldigt omtalat ämne.

Har någon varit ute på ponnydressyrtävlingar och funderat över att nästan 80% av alla ryttare faktiskt är lite för långa för sina ponnyer? Ska alla vi ryttare som är lite längre och över 170 cm missa ponnytiden bara på grund av det? Det är klart att man vill ta vara på den tiden, för man kommer ångra sig om man gick över till stohäst för tidigt. Självklart får inte ryttarens längd eller framför allt vikt gå till överdrift, hästen måste fortfarande vara i balans och trivas med sin ryttare. Jag tycker faktiskt att man främst borde titta på vikten, hellre en lite för lång och smal ryttare än en lagom/för kort som är alldeles för tung.

Vad skulle ni tillåta mig att rida för ponny? Ska jag rida feta kallblod och bara grova ponnysar på grund av att mina ben, enligt er, är lite för långa. Nej tack! Min vikt på Claudia är absolut inget problem, och jag kan hålla med om att mina ben hänger lite nedanför magen, och att det kanske i era ögon inte ser snyggt ut. Hon är fortfarande i balans och tar absolut ingen skada av det, så vad är problemet? Ärlig talat, varför lägga ner tid på att kommentera min längd när jag ändå inte ska sälja henne och även ta upp henne som storhäst? Inse att jag ska ha kvar henne. Jag har heller aldrig fått kommentarer av varken domare eller tränare om min längd på henne, tvärtom så gillar dom långa ben som kan omsluta. Så varför skulle jag lyssna på er?

Ni som känner att ni verkligen är i stort behov av att fortsätta att påpeka mina långa ben (jo jag insåg före er att dom var långa) kan ju fortsätta med det. Varsågoda att slösa tid och energi för jag bryr mig inte i alla fall. Jag ska fortfarande ha kvar Claudia så det spelar ingen roll vad ni säger. Jag och Claudia trivs tillsammans och mina långa ben hindrar inte det. That's it.


Vad är skillnaden mellan vänster och höger ben och vad gör vänster ben helt ok?


Kommentarer
Postat av: Josefin

Bra skrivet! Bry dig inte om alla avundsjuka som bara ska klaga hela tiden. Och du har en jättefin sits! :)

2010-08-03 @ 13:09:58
Postat av: Anonym

varför jämnföra med jan brink (?) hela tiden :S?

2010-08-03 @ 13:11:30
Postat av: Ingrid

Jag kunde lika gärna tagit ett annat ben. Men eftersom att ingen klagar på jan brinks benlängd så var det ett bra exempel.

2010-08-03 @ 13:12:43
Postat av: Josefin

Håller helt med dig Ingrid! Jag är lite för lång för min häst med men det är absolut ingenting som irriterar henne! Och jag tyckte det var ett bra förslag att gemföra med Jan Brink för vet nästan ingen som har klagat på hans längd, och gemför man dig och han så har du till och med kortare ben än han och har benen precis rätt! Ta inte åt dig av vad alla andra säger! Kör ditt eget race, jag lovar det kommer du långt på!

2010-08-03 @ 13:16:49
Postat av: Jossan

Bra sagt jag håller vekrligen med dig, ingen jlagar på Jan Brinks ben, men på dina ben ;S

Alla kallblod är faktiskt inte feta.

2010-08-03 @ 13:26:47
URL: http://horsepicture.blogg.se/
Postat av: nathalie

håller med! jan brink har ju massa vinster o så, o hans ben är längre än dina lix:p folk kommer säkert säga att briar är en stor häst, därför funkar det. men jan brink väger mer än dig, o claudia är väl en maxad d? då jämnar det ut sig lix. lyssna inte på dom andra, dom är bara avundsjuka på er:)

2010-08-03 @ 13:28:57
Postat av: Ingrid

Nej alla kallblod är inte feta. Det finns feta fullblod också. Men sitter jag på ett tjockt kallblod så petar mina ben rakt ut, och då kanske läsarna är nöjda ;)

2010-08-03 @ 13:30:33
Postat av: lalala

jossan, kallblod är inte feta, bara kraftiga (oftast) det är nog det som ingrid menade:)

2010-08-03 @ 13:30:53
Postat av: Annika

Tycker folk var löjligt hårda...Plötsligt var det ok med personangrepp liksom. Tycker det ser bra ut, visst, du är lång, men som du nämner om inte div tränare och domarebtycker att det är ett problem så är det ju inget att bråka om!! Stå på er!!

2010-08-03 @ 13:37:02
Postat av: Maya

Jag tränar för Lottie Mattsson någon gång ibland (Marina Mattssons mamma) och mamma har frågat henne om hon tycker det ser tokigt och hemskt ut eftersom jag är så lång för min ponny. (Jag är lika lång som Linn och min ponny är 136 cm KÄNN PÅ DEN DU!) Men hon säger "Sålänge man är smal som du är, så är det verkligen inga problem!"



Och har ni tänkt på att Marina Mattsson har långa ben, är också igentligen för stor för B Capriole men hon rider EM & SM och grejer,



LÄNGD DOESN'T MATTER, ATT VARA FET GÖR!

Och Ingrid är inte fet, hon är galet smal!

2010-08-03 @ 13:43:37
Postat av: alvina

Jag tycker det är snyggt att vara lång och ha långa ben, man kommer åt hästen bättre, dessutom ser du riktigt bra ut på hästen din :)

2010-08-03 @ 13:44:23
Postat av: Hanna

Dressyrryttarens ben SKA vara långa! ni med korta ben är bara avundsjuka ;)När min mamma red på stenåldern så var det dom långa och smala som red dressyr och de korta och kompakta som hoppade, inte för att det behöver vara så men ni som ger spydiga kommentarer om ingrids långa ben vet inte vad ni pratar om.



Från en till med långa dressyrben :)

2010-08-03 @ 14:05:42
Postat av: Paulina

Säger som dom flesta andra, det är löjligt med folk som påpekar andra ryttares långa ben >< Oftast tar ju inte hästen skada av om man är lite lång, man känner själv när man börjar bli för lång om man inte kommer åt hästen ordentligt osv.

2010-08-03 @ 14:24:47
Postat av: Josefine Freéd

Kan nästan garantera dig att dom som håller på och skriva såna grejer endast är avundsjuka. Det finns ingen annan anledning till att man skulle försöka trycka ner någon annan, dom är avundsjuk och mår bättre av att få (försöka) trycka ner någon.



2010-08-03 @ 14:28:27
URL: http://gunsballerina.zoomin.se
Postat av: Ellen

Själv är jag 163 och rider en ponny på 125. Ingen har någonsin klagat på det. Men vaf*n? Du är ju inte alls lång så vad tjatar de andra om egentligen? Nu får jag väl ett halvt getingbo efter mig eftersom jag rider en så liten ponny. Men gå in på Virvla96 bdb. Ingrid skulle du kunna kolla på ngn bild när jag rider en liten brun ponny där? Tkr du jag är förstor? Fast så säger väl många så du behöver inte göra det. DU och Claudia är galet fina ihop.

2010-08-03 @ 14:52:58
Postat av: Hoppteamet - Emelie

folk ska bara hitta något å klaga på, just nu är de jävla mke prat om vikt å längd, har själv fått flera påhopp ang. de, men dom kan inte se på en bild sådär heller, de e de som e så lågt ;p

2010-08-03 @ 14:54:54
URL: http://hoppteamet.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag rider bara storhästar och jag är 13 år, men jag tycker jag är för lång för att rida c/d ponnysar ;( är 164 men känns som jag får sämre balans o så

2010-08-03 @ 15:33:16
Postat av: Anonym

lägg upp hot & not nu :d

2010-08-03 @ 15:33:53
Postat av: Lollo

Hade du suttit i en hoppsadel kan jag nästan garantera att ingen hade påpekat din längd eftersom man "knycklar" ihop benen tillskillnad från dresyren. Tycker absolut inte att du är för lång och med tanke på hur smal du är så är det inget problem alls.

Det ända som gör vänsterbenet okej är att benet är långt på en storhäst, inget annat. Bara för att du har sagt att du ska ta upp claudia till storhäst och därmed fortsätta rida ponny så tycker väl folk att du ska köpa storhäst och börjar därför klaga på din längd. Deras problem inte ditt! Så länge ni trivs tillsammans och är i balans tycker jag ni ska fortsätta tillsammans!:D

2010-08-03 @ 15:49:08
Postat av: Pernilla

Jag tror de var bilden som lurade folk faktiskt, du är inte för lång på nåt sätt!! :D Fortsätt rida din ponny, ni som lärt känna varandra så bra :D

2010-08-03 @ 16:04:08
Postat av: Lisa

asså jag tycker det är skitbra att du står på dej och inte tar åt dej vad alla säger ingrid! jag är oxå ganska lång men rider fortfarande d-ponny och tänker göra det så länge det känns bra för MEJ SJÄLV och det gör det än så länge ! Blir verkligen peppad och inspirerad av eran blogg :D tack för det !

2010-08-03 @ 16:57:34
Postat av: Linnea

Alltid detta prat om längd.. har ganska stor erfarenhet av detta själv då jag sen tidig ålder alltid varit lång. är i dagens läge 187 cm (och som tur är färdig vuxen)... extremt lång för att vara tjej.. sug på den karamellen och till råga på det har jag väldigt långa ben.. jag måste sitta på en stor grov häst på över 175 cm för att folk inte ska kommentera mina ben. när jag var 11 år började jag ridå stor häst. jag hade fortfarande samma häst fram tills för 2 år sedan. hon hade en mankhöjd på ca 160 cm.. kan inte ens komma ihåg alla gånger folk sa att det var en väldigt fin ponny jag hade... detta var då ett svenskt halvblod efter Kaliber... som sagt.. var inte så himla längd fixerade! och stå på dig Ingrid, jag tycker du och Claudia är jätte fina tillsammans!

2010-08-03 @ 17:20:56
Postat av: Frida

Håller med dig totalt!

Vikten är ett mycket större problem än längden! och jag tycker inte du är så lång, du är ungefär lika lång på Claudia som jag är på min häst. Och ingen har klagat på min längd. Precis som du säger, så länge hästen är i balans så gör de iget med långa ben. Du och Claudia är så fina så! :)

2010-08-03 @ 17:28:40
Postat av: Anonym

jag håller med dig men dom flesta kommenterade ju faktiskt dina ben på Hot or Not och där skulle man "hotta" eller "notta". Men tycker du och claudia passar perfekt!

2010-08-03 @ 17:56:49
Postat av: Ingrid

Ja men det är skillnad mellan att hota or nota och skriva saker på ett konstigt sätt. Sen skiter jag i vad folk tycker om mig men eftersom att det är ett jäkla tjat och jag ska fortfarande ha kvar claudia så är det lika bra att påpeka det så de vet att de skriver det helt i onödan. Tack så mkt !

2010-08-03 @ 18:00:39
Postat av: Anonym

egentligen tkr jag nt att du är för lång för om man har typ hoppsadel så har man ju benen längre upp och sen i dressyr sadel är det ju typ som att rida barbacka och ingrid är typ egentligen nt för lån om man har läst på bdb och här så har hon ju förklarat

2010-08-03 @ 18:07:53
Postat av: Johanna

Tycker det är irreterande när folk klagar på längd OCH vikt! Asså det är så konstigt, på Irland så rider KARLAR connemaraPONNYER! Och Islandshästar får man rida även fast man väger 100 kg och är 180 cm lång! Men nu ska jag säga en sak, Islandshästar har INGA exteriöra avvikelser som gör att de kan bära mera på deras ryggar och dem är oftast c-ponnyer! Man har bara en annan INSTÄLLNING! Så ger er för fan! Claudia och Ingrid passar superbra ihop!:)

2010-08-03 @ 18:14:20
URL: http://dressyrnorden.bloggplatsen.se
Postat av: Matilda Holmström

Jag red ju ponny till i år, och är 182 cm lång. MEN får man klassa upp ponnyn som häst om ekipaget inte är proportionellt? Kram

2010-08-03 @ 18:22:20
URL: http://youthdressage.blogg.se/
Postat av: Anonym

Herregud, du passar med hästen som handen i handsken, vad skulle du göra dom om du vore några centimeter för lång? Är så himla trött på alla som rider storhäst med benen knappt nedanför kåporna, men vägrar rida ponny eftersom det är för smått. Ifs så är det faktiskt en smaksak så länge hästen inte tar skada. Dock skulle jag säga att det är väldigt få personer som fysiskt sett är för små för en D-ponny.

2010-08-03 @ 18:32:05
Postat av: Filippa

Seriöst, du passar henne perfekt. alla dressrekipage ser ur så, foten lite nedanför magen. nästanalla iallafll

2010-08-03 @ 19:17:43
Postat av: Veronica

Börjar bli trött på allt utpekande! Tycker inte heller det är något fel på din längd. Men varför alltid försvars ställning? Man fick ju skriva vad man ville och inte har dem ni skrivit om fått uttala sig om något negativt ni skrev? Gillar inte heller det där med feta kallblod alltid ska det vara någon "fulare" som ska pekas ut. Har själv ett kallblod som jag rider regional dressyr på.

Inget illa menat men känns som att det är tjaffs på denna blogg hela tiden men kanske inte konstigt när vi alla har olika åsikter :)

2010-08-03 @ 19:55:06
Postat av: E

läste kritiken om dina ben, du ville väl ha kritik, inte sant:)? bara en tanke lixom..

2010-08-03 @ 20:43:53
Postat av: alvina

själv är jag 15 år och 180 cm lång lämmnade ponny för bara ett halvår sen, då var jag 175 cm lång, visst det var folk som påpekade att jag såg lång ut men man kan lxm inte ta åt sig! och jag skulle kunnat fortsätta om jag ville men jag var var lxm redo att köpa min första egna häst, så det blev en stor. bara för att man är lång ska man inte missa ponnyåren! så det är bara att stå på sig! :)

2010-08-03 @ 22:01:35
Postat av: hanna

Om man själv har bra balans så spelar det ingen roll , och eftersom att ni trivs tillsammans måste ju det också vara ett tecken på att hon inte tar skada av att du är 5 cm för lång eller något:D

2010-08-03 @ 22:36:59
Postat av: Ingrid

Jag ställer mig inte i någon försvarsställning. Men min blogg och min häst vilket betyder att jag skriver om min längd om jag vill. Dom får visst uttala sig om det vi skriver, kommentarsfältet är öppet, och är dom med i leken får dom leken tåla, precis som vi gör när det alltid kastas skit på oss. Men jag orkar inte bry mig för kommentarerna man får går in i ena örat och ut genom det andra :)

Exakt samma sak som att du försvarar kallbloden nu, alla stör sig på vad någon än skriver, sånt är livet :) Det blir alltid tjafs när någon vågar säga vad den tycker, och jag och Linn var beredda på det när vi startade bloggen och var vana redan innan så allt detta är väl som en fjärt i vädret typ.

2010-08-03 @ 23:00:14
Postat av: Malin

Asså ursäkta er, men fy FAN för eran dubbelmoral!!!

Först ber ni folk kritisera, sen när folk kritiserar så måste ni försvara er.

Jag HATAR ungar som måste vara kvar i ponnyåren bara för att dom är så jävla besatta av att rida ponny.

VÄX UPP OCH KÖP EN STORHÄST, DU ÄR FÖR LÅNG!

Dubbelm

2010-08-03 @ 23:37:11
Postat av: bblondinh@bdb

asså vilket jävla tjafs de ska vara, LÅT HENNE RIDA SIN HÄST? de är inte längden som spelar roll, de är snarare balansen! och jag tycker att de ser ut att vara välbalanserat på bilderna?

och dom ska tävla dressyr, då tycker jag att de SER snyggare ut om benen är långa, hellre de än att dom är halvvägs till magen på hästen, ser inge snyggt ut då, Seriöst, sluta klaga på andra, sköt er egen buisnes?

2010-08-03 @ 23:51:41
URL: http://tasch.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Malin: Alltså ursäkta men vemfan är du att öppna käften? Jag är inte besatt av att rida ponny, men lycka till att sälja ett då snart 18 årigt svårridet ponnysto som haft senskada. Gör det bättre själv och lägg er inte i mina val.

2010-08-03 @ 23:55:50
Postat av: Anonym

håller helt med Malin......

2010-08-04 @ 01:41:16
Postat av: Natalie

Amen kom igen va. Jag börjar faktiskt undra om folk har alldeles för mycket fritid. Hur orkar man lägga sig i så mkt?

"Jag HATAR ungar som måste vara kvar i ponnyåren bara för att dom är så jävla besatta av att rida ponny."



Hur kan man hata någon för det? Då måste det verkligen vara i brist på annat. Fattar inte att man orkar lägga energi på det. Om det verkligen hatar det så är det väl bara att skita i att läsa deras blogg?

2010-08-04 @ 10:09:55
Postat av: Hilda

Svar till Malin. Är det någon som ska växa upp här är det väl du? För det första, Linn är inte för lång för sin ponny. För det andra, Linn rider väldigt bra och har en välbalanserad sits eftersom Linn är smal ser jag inget problem med att hon ska fortsätta rida Claudia. Claudia verkar även vara en svårriden ponny, men verkar trivas med Linn och hennes ridning. Vad är då problemet!?

Varför skulle man inte få försvara sig emot kritik även om man ber om den? Det resonemanget hänger jag inte riktigt med på. Man måste väl vara tilllåten att få folk att öppna ögonen lite. Om du får kritik du inte tycker du förtjänar, även om du bett om en åsikt, skulle du då inte argumentera emot?

2010-08-04 @ 11:26:56
Postat av: Anonym

"feta kallblod"???

Kallblod behöver inte vara feta? Ett vältränat kallblod är GRÖVRE. Ni slänger ju pikar på allt som inte är som ni vill? Kan ni inte inse att alla inte vill ha hästar som era? Gud va ni är omogna verkligen!

2010-08-04 @ 12:11:45
Postat av: Malin

Ursäkta Hilda, men det är faktiskt Ingrid som rider Claudia, det vet nog alla hahahha



Men det jag menar är, ber man om kritik, och man får höra samma sak flera flera gånger, så är det nog kanske dags att inse sanningen.



Ja jag slutar nog läsa deras blogg (ja jag vet att dom inte förlorar på det så win-win) för fram tills detta så tyckte jag att det var en blogg men underhållssyfte, nu är det bara pannkaka.

Att tycka det är okej att när man åker ut på tävlingar och ser att ungar är för långa för sina ponnier, det visar att det har gått utför i den svenska ridsporten.

Även om man inte är för tung, så blir det obalans.

Ingrid, du är 1cm kortare än mig och jag har en häst på 177cm, och jag började rida häst när jag var 12 för att jag växte UR ponny, och det är inget jag har grinat över.

2010-08-04 @ 13:05:48
Postat av: HIlda

Haha, oj då ber om ursäkt till både Linn och Ingrid! Malin, svaret är nej uppenbarligen vet inte alla vem som rider vem. Jag är rätt ny här och erkänner villigt att jag gjorde ett misstag, skratta du bara, det bjuder jag på.

Ja men visst, hör man samma kritik om och om igen av många här på internet ska man självklart lyssna mer på dom en sin egen tränare och dommare som har sett när man ridit på riktigt. Verkligen jättesmart sagt måste jag säga!

2010-08-04 @ 13:30:18
Postat av: Ingrid

Detta bevisar ju bara att ni har noll förståelse för andra. Jag har inte kvar Claudia bara för att jag vill det utan för att det har sina orsaker. Hur stor är ens chansen att få en ponny såld som är såpass gammal, haft senskada och är svårriden? Tänker inte diskutera detta mer eftersom det är mitt val.

2010-08-04 @ 13:47:52
Postat av: Stina

Men alltså om du lägger upp en bild och BER folk säga vad man tycker, då får man ju vara beredd på att det kommer kritik. Ger man sig in i leken får man leken tåla. Jag tycker att du är lång, MEN hon går välbalanserat och har inget problem med att bära upp dig. Jag själv är lika lång som dig och red d-ponny fram till jag inte fick längre, fast jag var lång. Fick jättemkt kommentarer att jag var lång, men jag vägde som sagt ingenting typ och min ponny gick välbalanserat och hade inget problem med det. Dock sålde jag honom när jag fyllde 18 för han var bara 7 år då, men jag förstår verkligen att du inte vill sälja henne, det hade inte jag heller gjort så fortsätt rid och tävla du för som sagt det gör ju inget att man är lite lång :) Men sen tycker jag inte att man först ska be om kritik och sen fixar man inte när man får höra sånt. Sen att Jan Brink är lång, ja det är han, men han rider ju redan storhästar och har inte så mkt att välja på om han ska rida, men för en som rider ponny så finns det ju möjligheter att gå upp en storlek :)



2010-08-04 @ 14:10:43
URL: http://stinaolofsson.se
Postat av: Ingrid

Jag kan tåla att folk tycker det. Alla försvarar ju sig mot ALLT vi skriver, så varför har inte jag rätt att försvara mig mot ca en tiondel av all skit jag får på mig, som tex detta med längden när jag tydligt och klart förklarat hur det ligger till. Och jag kan leken tåla, annars skule jag gett upp bloggen fär länge sen.

2010-08-04 @ 14:15:38
Postat av: -

Men alltså, visst, du ser lång ut, men det kanske är bra. MEN ni bad faktiskt era läsare kritisera er och de fick vara hur hårda de ville. Ni behöver ju inte ta åt er då om ni vet hur det ska vara? Snacka om att göra en höna av en fjäder...

2010-08-04 @ 18:17:00
Postat av: Ponnymamma

Ingrid, jag har nog missat det - men hur lång är du?



Och jo, jag tycker att väldigt många dressyrponnyryttare är för långa för sina ponnyer, speciellt de som rider på nationell nivå. Är man "för lång" så får man oftast en sits som inte blir korrekt, även om man inte ska rida med enbart skänkeln så blir det oftast så att om man är för lång så sitter man och skänklar bak i ljumsken på ponnyn...



Ska du fortsätta rida din ponny som stor häst så måste ekipaget vara proportionerligt, tror knappast att man kan räkna er som ett sådant ekipage - tyvärr.



2010-08-04 @ 19:16:37
Postat av: Anonym

Det var ju ni som ville att vi skulle hota och nota er? Så klaga inte på oss läsare då..

2010-08-04 @ 20:04:30
Postat av: Josefin

Anonym som säger att hon är för lång för c/d ponnys när hon är 164cm lång: Jag är lika lång och rider D ponny, och jag har en bra balans så om ponnyn har bra ryggmuskelatur och bär upp ryttaren bra kan jag även rida c ponny. Ta vara på ponnytiden!

2010-08-04 @ 21:16:18
Postat av: bblondinh@bdb

dom sa att vi skulle hota/nota dom, och vara hårda, INTE ELAKA.

2010-08-04 @ 21:49:55
URL: http://tasch.blogg.se/
Postat av: Reby

Dels är de flesta som fäller såna kommentarer som sagt avundsjuka och sedan så är svenskar överlag väldigt fjösiga med hästar. De klarar så jäääävla mycket mer än vad de flesta svenska hästmänniskor tror.



I Australien och USA t ex. rider vuxna män på 1.80 på hästar som är runt 1.40 (fr.a. inom western) men jag har då aldrig hört någon klaga på dem... folk kanske anser att det är Ok bara för att det är western, vad vet jag.. vissa verkar ju ha lite skev uppfattning om ridning..

2010-08-04 @ 22:32:14
Postat av: Anna Jalderyd

Vänster är Jans och höger är ditt:P enda skillnaden. lite grymt att ni faktiskt har exakt samma benställning eller va man nu ska säga! jag har fått hoppa över ponnytiden och det är sjukt tråkigt... började rida storhäst som 12åring=( fastän att man bara vägde typ 40 kg eller nått sånt

2010-08-04 @ 22:32:18
Postat av: Stina

Till: bblondinh@bdb



Att säga att nån ser lång ut är inte att vara elak, det är bara ett konstaterande.

Dom ville att folk skulle kommentera, då kommenterar man.

2010-08-04 @ 23:39:15
Postat av: sabina

Du är inte för lång för henne, det kan se ut så eftersom att man har så långa läder i dressyren. Men som jag ser det så ser du ut att ha en stark häst som inte skulle ha några som helst problem med din längd eftersom att du är så smal och inte ser ut att väga mkt :)

tack för mig

2010-08-06 @ 09:45:59
URL: http://sabinaforsmark.blogg.se/
Postat av: Lisa

Det är de här som är fel med dagens Sverige... man ska alltid förstöra för någon annan för att man ska tycka bättre om sig själv.



trodde era föräldrar hade lärt er att om man inte kan säga något snällt så ska man inte säga något alls :))



Ingrid du är inte för stor :) ta vara på den tiden du har kvar på ponny, du kommer märka själv när du blir "förstor" för de känner man när man rider och det finns ingen som kan berätta för dig när du har blivit för lång - Ditt liv, Dina regler



och till alla andra: Sverige blir ett bättre land om alla lär sig att bara fokusera på sig själva, innan du hittar ett fel på någon annan ska du hitta 100 på dig själv :)



Tack för ordet<3

2010-08-06 @ 14:18:08
URL: http://pargona.bloggplatsen.se
Postat av: Anonym

om dom klagar på din längd har dom inte sett jan brink på sin biard eller va han nu heter xD

2010-08-08 @ 09:59:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner