?

Datum: 2010-12-22 ~ Tid: 17:19:15
Varför är just NH och ridtravare ett så känsligt ämne? Så fort man tar upp något av det blir alla som galna! Om ni nu tycker att det ena eller andra är så himla bra varför måste ni då försvara er med A4 långa texter för att försöka omvända andra?

Jag tycker att det är rätt irriterande att det ska bli en så stor grej av det hela. Om någon talar om för mig vad den tycker om dressyr eller min utrustning och så vidare så säger jag: Jaha okej, då tycker vi olika. Och så är det bra med det.

Säger inte att detta gäller alla för det finns fortfarande mogna människor som kan ignorera andras åsikter men det är allt för många som tar det på blodigt allvar och blir rent ut sagt ilskna.



Kommentarer
Postat av: Anonym

tävling på vår blogg

2010-12-22 @ 17:25:51
URL: http://dressyrtontar.blogg.se/
Postat av: Emma J Larsson

Håller helt klart med !

2010-12-22 @ 17:30:16
URL: http://bilddagboken.se/FlaxFux
Postat av: Hilda

Bra fråga! Men jag måste erkänna att det är kul att läsa allas komentarer ;)

2010-12-22 @ 17:30:18
Postat av: Manda Stillnert

Förstår precis vad du menar.Vi har alla olika syn på saker och ting! De är väl bra de för hur annars skulle de bli? Så länge hästen/hästarna mår bra av vad man gör men dem så är de ingen fara!Fattar då inte att folk ska orka hålla på. Haha jadu! Keep going on!

2010-12-22 @ 17:31:08
URL: http://mandapumanstillnert.bloggplatsen.se
Postat av: :)

håller med, dessutom är t.ex NH så lätt att missuppfatta. Jag håller mig till den naturliga hanteringen/träningen/ridnngen av hästar, men jag vill inte säga att jag tränar NH då det dels lätt missuppfattas (då vissa tvingar/endast använder godis och tror att hästmänniska har ett toppen relation) och man tränar det liksom inte. Jag skulle aldrig säga; nu tränar jag lite NH. Du förstår nog hur jag menar.



Jag tycker man ska lyssna på andra och använda sig att det som passar sig själv och hästen. Sålänge man för göra det man själv vill så får man vara nöjd tkr jag. Sen är det inte fel att försöka påverka andra, men som du säger man behöver inte skriva långa texter som ändå inte når fram då oftast när någon säger NH, stänger den andre av öronen eftersom NH blvit så felbehandlat, ett tag blev det en trend liksom och de flesta i dagens samhälle är så inkörda på sitt spår att de inte ens bryr sig om att lyssna.

Men som tidigare skrivet - lyssna på andra, fråga alltid Varför gör hästen som den gör? Vad kan göras bättre? Måste jag göra exakt som alla andra? Finns det en bättre väg....o.s.v



Det är upp till individen.



Hoppas du får en trevlig Jul! :)

2010-12-22 @ 17:31:42
Postat av: Vilja

Angående kommentarstjafset till föregående inlägg så såg jag det inte som något försök till omvändning utan till en början ett påpekande om att du nog missuppfattat detta med löslongering. Dock tror jag du missförstod alla som kommenterade. Synd att du ska se det som ett försök till omvändning, eller ett försvar om NH, när det inte var så som var fallet.

2010-12-22 @ 17:32:48
URL: http://gatukorsning.blogg.se/
Postat av: hanna

Kanske inte ignorera andras åsikter men snarare acceptera :)

2010-12-22 @ 17:33:31
Postat av: Camilla

Just med t ex. ridtravare är det ju många som ser ner på dom och är så sjukt negativa och jag kan tänka mig att folk inte vågar att säga ifrån men blir väldigt mycket kaxigare bakom en dataskärm?



Jag har insett att det går inte att hålla en diskussion om något seriös över internet :P

2010-12-22 @ 17:33:34
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: tove - dressyrblogg

jag håller med! den erfarenhet jag har av framför allt NH-människor är att de hela tiden ska försöka hävda sig bland oss "vanliga", genom att ha långa föredrag om varför NH är så bra. man blir bara trött av det...

2010-12-22 @ 17:51:27
URL: http://tovedanielsson.blogg.se/
Postat av: LINNEA / RIDBOKEN

Tycker det är intressant det där, hur vissa reagerar. Nu menar jag inte bara om ridtravare och NH, många bloggare (typiskt hästfolk?) blir ju sjövilda så fort man ifrågasätter dem eller har en annan åsikt.



Tar alltid sådant med ro! ;o)

2010-12-22 @ 17:54:20
URL: http://donn.se/ridboken
Postat av: Nanna

Ja det är alltid dessa människor som reagerar vilket vi också ifrågasatt i vår blogg, fick ju tom ett eget forum där "omskolare" diskuterade hur idiotiska vi är efter mitt inlägg om REN FAKTA om att omskola en travhäst, det var det inlägget som du även la in på eran blogg. Sen efter det skrev jag om dressyrhästar, islandshästar och hopphästar och deras vanligaste skador, men då var det ingen som blev sur, märkligt....Jag tror helt enkelt så att dom som blir så arga och skriver långa uppsatser vet att man har rätt och känner sig träffade. Det är ju bättre att ta in informationen och tänka vad av det man kan använda till sin fördel och till hästen man har. Dom bryr sig mer om sina egna skadade egon än om sina hästar!

2010-12-22 @ 18:02:17
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Ellen

Haha, jaa, jag tycker det är lite roligt, för alla drar en över sammakant, och jag är en såkallad travmänniska, eller jag jobbar med travhästar osv, men älskar hoppning, och folk tror jag typ slår djuren osv för jag håller på med trav, haha skrattretande, för folk slår inte sina hästar, bara amatörerna som inte tar hand om hästarna så bra som proffsen osv. Precis som i ridvärlden.

Men jag har haft en ridtravare jag har kommit "långt" med, och jag älskar hästarna för de dom är, och för vad dom kan.

Och jag skiter rent ut vad andra tycker! :D Tycker det är bra att ni tar upp det!^^,

2010-12-22 @ 18:11:13
URL: http://stallkompisarna.devote.se
Postat av: Nadja

Jag rider många ridtravare, då min mamma har haft intresset att omskola travare till just ridtravare. Mamma har hållt i kurser i Horsemanship, och jag har tagit lärdom av det.

Jag tycker det är väldigt intrssanta ämnen, men jag har full respekt för sånna som inte tycker det. Men jag är inte en som tävla FEIklasser heller, och då duger mina travare fint ^^

2010-12-22 @ 18:49:22
URL: http://nadjaeriksson.bloggplatsen.se
Postat av: hannah

Jag säger såhär: alla är vi olika och har olika syn och värderingar kring hästar och deras hantering. låt alla sköta sitt så blir det bra, förutsatt att djuret inte utsätts för djurplågeri! jag blir så less när folk lägger sig i, i sådant de inte "har och göra med". acceptera istället varandras olikheter/åsikter och var öppen och kritisk mot allt. man kan faktiskt lära sig mycket av varandra. :)

2010-12-22 @ 18:51:04
Postat av: Sanna

Det stora problemet i hästvärlden ligger ju egentligen i att många tycker att just deras sätt är rätt, och vill visa det genom att skrika högst. I vår värld med hästar finns knappt rätt och fel, förutom då uppenbara exempel som att ge djuren stryk för att de inte gör som man vill.

Detta med hästar är en gråzon, vad som funkar för ett ekipage funkar inte nödvändigtvis för alla. Därför tycker jag personligen att det är viktigt att suga åt sig som en svamp från alla håll och kanter för att sedan kunna sålla och komma fram till vad som funkar för just mig och min häst. Men det är bara min åsikt.

2010-12-22 @ 19:08:35
Postat av: Michelle

http://givemesomeluv.blogg.se/?tmp=22190753



Kolla och kommentera gärna min blogg :-)

2010-12-22 @ 19:10:31
URL: http://givemesomeluv.blogg.se/?tmp=22190753
Postat av: Jenny

Det som retar upp mig är när folk sprider myter och lögner och inte har någon riktig fakta bakom sina påståenden, tex ridtravare då jag har en själv ;) dem kan inte galoppera, inte gå i form, inte ridas i dressyr, och den "erfarenheten/faktan" baserar folk på kompisen som tjtade till sig en billig häst av sina föräldrar fast h*n inte hade kunskapen av att rida till den och då får en häst som inte kan galoppera, gå i form eller ridas dressyr på.



Jag kan acceptera om folk kommer och säger "jsg gillar inte travare då dem är så jobbiga att lära om/blir lätt springiga/går ofta ganska snabbt i trav och galopp" då kan jag acceptera det då det är sanning att många travare faktist är så, men kommer folk med lögner och skit snack då blir man bara trött på dem, och speciellt hur korkade endel är...



Och NH folk har lätt en stark åsikt, men alla har inte det, jag gillar NH och sättet att förstå, lyssna och skapa ett band mee sin häst, dock måste man ju inte ha bomlös sadel/backbacka och bettlöst, man kan rida NH lika väl med sadel och bett ;)



Om folk säger "NH är inget för mig, jag gillar mer klassisk ridning" så visst accepterar jag det, men säger dem "NH betyder ju att man bara stopar i hästen godis" så vill jag ju informera rätt, att stopa i godis är trick träning och inte NH, 2 helt skilda saker ;)



Jag vill väl ta död på lite myter med riktig fakta bara ;)

2010-12-22 @ 19:18:57
Postat av: Caroline =)

Fin blogg =)

2010-12-22 @ 19:20:25
URL: http://carolinelovedavid.blogg.se/
Postat av: Sandra

Håller med, det är ju så löjligt så det är inte klokt åt det. Håll på med er gren och var nöjd med det, och låt mig hålla på med mitt! Hästsport är en knepig sport...

2010-12-22 @ 19:23:59
URL: http://dressyrohoppryttarna.blogg.se/
Postat av: ida

var hittade du häst vitsarna ? skulle vara kul om du kunde göra ett till inlägg om dom vitsarna du hade lagt in för ett tag sen ? (:

fin blogg!(:

2010-12-22 @ 19:25:23
Postat av: emma edgren

håller med dig, helt cp att folk blir galna av en sån sak alla tycker olika och jag tycker inte om NH för att det är inte min grej jag har min åsikt då får andra acceptera det så länge jag står för vad jag tycker, som sagt mitt mål är inte att min ponny ska buga eller springa runt i en cirkel för mig låter det bara konstigt o töntigt. alla är vi olika och tacka gud för de :)

2010-12-22 @ 19:27:24
URL: http://emmaedgren.blogg.se/
Postat av: Anonym

va e NH?

2010-12-22 @ 19:29:48
Postat av: carro

haha dog när jag läste förra inlägget, nu dog jag igen. att folk orkar och att NI orkar provocera så jäääävla dåligt x'd NH fjollor och dressyrnötter (y)

2010-12-22 @ 19:34:10
Postat av: Anonym

syns att Linn är tillbaka..

2010-12-22 @ 19:36:09
Postat av: Ada

Jag blir så lessen när många snackar skit om travare, för att de inte kan hoppa elr inte duger till något. Det finns vissa som inte äns vågar stå för att dom gillar travare! :( Men visst en travare kanske inte duger till Grand Prix hoppning och dressyr... Men många travare är faktist väldigt fina i dressyren och hoppar väldigt bra, jag har en travare som många tycker är ''galen'' för att det är många som inte klarar av han. Och när jag började rida han var jag 9 år och han var en travare på 160, visst jag galopperade inte i skogen men travade och gjorde allt utom hoppa med. Och sen kommer det en massa jävla skit '' du kan inte ha han, han är en travare och alldeles förstor'' . Ja och vad e det med det? Bara vi trivs så skiter jag i om det är en travare!!!!



(sorry, men ville bara säg det)

2010-12-22 @ 19:40:49
URL: http://megustacaballo.blogg.se/
Postat av: Liz

Skulle tro att det är såhär:



Har man fått mycket skit osv blir man lite trött på det. Visst bör man stå ut med det, men även den starkaste kan ibland få nog, vilket du säkerligen vet.



Sedan kan jag faktiskt också bli förbanna, trots att jag inte "berörs" när det kommer människor som säger att travare är hopplösa ök, ex. För det stämmer inte, det är fakta-fel! Sedan behöver inte alla älska travare och alla ska inte ha travare, men det är förbaskat onödigt att slänga ur sig sådana saker!



Sist men inte minst skulle jag tro att många kanske inte tänker sig för? Alla är olika, ingen är perfekt. Letar man lite kan man nog hitta saker hos alla som de inte borde göra, men varför leta fel?

2010-12-22 @ 19:49:50
Postat av: molly

dressyrmuppar är oftast snorkiga och har näsan upp i vädret (bokstavligen) därför är de just dem som skriver detta. De lever verkligen upp till skiten.



Tycker att ni håller på å säger att allt dem gör är fel, (ni säger till "NH" folk) och att det "normala" och vanliga är det ända rätta. Asså jag bli iriterad på er?!

ÅH!

2010-12-22 @ 19:51:10
URL: http://mollly.webblogg.se/
Postat av: elli :)

HAHAHHAHAH, chilla ada ;)

2010-12-22 @ 19:55:04
URL: http://ellinorelindell.blogg.se/
Postat av: clara

alltså vem har sagt att den ena har rätt och den andra fel? Vem har sagt att någon är perfekt och någon inte?! VEMS SÄTT ÄR BRA OCH VEMS ÄR DÅLIGA?!



Jag säger det rakt ut! Den jävel som är dålig är den som sätter dom där jävla skygglapparna och inte lyssnar på någon annan än sig själv!



Jag är inte perfekt men jag har inte mitt sikte inne på en sak, det jag gör ÄR RÄTT!



SHISES! orkar bli sur för att någon(jag) sa att du kanske ska ta av utrustningen så behöver du inte oroa dig för att det ska trassla å skit! VAFAN! ÄR DET ENS EN ANLEDNING ATT STARTA ETT "BRÅK" FÖR DET!



LÄGG AV!

2010-12-22 @ 20:05:38
URL: http://mittlivsomjonsson.blogg.se/
Postat av: chilla

clara,

grow up

2010-12-22 @ 20:15:04
Postat av: clara

haha är det jag som ska växa upp? xD



säger bara en sak, ta av er era jäkla skygglappar!

ser ni bara en sak så är det fan mig någe fel!



Lär er av andra inte enbart av er själva!



Å med det sagt säger den här NH-Fjollan god natt ;)

2010-12-22 @ 20:24:25
URL: http://mittlivsomjonsson.blogg.se/
Postat av: maria

Saken är väl att ni dissar allt som har med NH att göra, endast för att du/ni inte kan så mycket om det, och inte vill lägga ner den tid och kunskapsinhämnting som krävs.

Jag skulle nästan säga att ni är rädd för det, på det sätt ni blir förbannade när någon ger förslaget att arbeta från marken.



Självklart finns det oseriösa NH-människor som drar ner ryktet, på samma sätt som det finns det i alla grenar.

Är själv Engelsk-ryttare, och jag ser absolut inget fel med det. Men jag ser också det vackra i kommunicerande häst och ryttare, men har insett att jag inte har kunskaperna att bli så duktig.

Ursäkta för en lång och krånglig kommentar, kände att jag ville lägga mig i diskutionen. ^^

2010-12-22 @ 20:47:03
Postat av: Vilja

"chilla": Men det Clara menar är ju att det hon skrev som startade allt detta var att det är ju bara att ta av utrustningen så behöver man inte oroa sig för trasselolyckor som kan bidra till skador?

För man behöver inte ha en massa inspänningar för att löslongera, bara man lägger ned tid på att träna in det. Det lönar sig ju i framtiden.

Så jag skulle nog säga att det är du som bör växa upp, och många andra med.



Nu lämnar jag också den här diskussionen, och bloggen. Hejdå.

2010-12-22 @ 20:52:46
URL: http://gatukorsning.blogg.se/
Postat av: Sätilaryttaren Emma- Stolt varmblodsägare!

kan bara hålla med folk. Märks att Linn är tillbaka...

2010-12-22 @ 20:56:32
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: Kim

men alltså då jag läser förra inlägget så var det någon som gav dig ett tips linn och utan förvarning så skrev DU NH-fjolla..och det är såklart folk blir upprörda då dom ger dig lite tips å trix..du hade kunnat ge ett bättre svar utan att göra en sån onödig sak..hoppas du kan förtå från min synvinkel..hade du gett mig tip och jag skrivit "dressyrfjant" då hade du säkert tyckt likadant..

2010-12-22 @ 20:59:47
Postat av: Jonna

Äh, alla har väll sin egen åsikt?! Tycker jag ditt & datt om en ridtravare och NH så blir det ett jävla liv för de som inte tycker som jag. Min åsikt, mitt val att säga det? Ni ber ju inte om deras åsikt? ;)

2010-12-22 @ 21:16:53
Postat av: alex - xelaaa.blogg.se

Fan vad jag håller med dig Linn! :D

Bra skrivit!

2010-12-22 @ 21:53:34
URL: http://xelaaa.blogg.se/
Postat av: annie

jag har full respekt för de som inte tkr om ridtravare, för de gjorde inte jag innan jag skaffa en heller.

men blir bara sur när folk klampar ner på dom, att dom är värdelösa och så.

helt underbara i psyket, men måste tyvärr säga (ovanligt för att vara mig) de kan inte komma så långt.

och isf dom som kommer långt är undantag!

varmblod är perfekta som promenadhästar, och bushästar! helt enkelt en som man kan ha roligt med.

jag tkr om NÄSTAN alla sorts hästar, riktigt ettriga shettisar klarar jag dock inte av, ( är rädd för typ alla smådjur, typ som små hundar, UEE ;$)

aa men, ridtravare är exakt lika mycket värda, men kan inte komma lika långt!

nordistravare är dock grymma på att hoppa ;)

haha xD

2010-12-22 @ 22:25:08
URL: http://jannielodin.blogg.se/
Postat av: anna

fattar egentligen inte varför alla klagar på varken NH eller Akademisk ridning. Eller klagar överhuvudtaget! Själv rider jag på ridskola, där håller vi på med allt möjligt. Har även en medryttarhäst, som behöver ridas från grunden. Hon kanske behöver NH? Men grejen är att man ska ALDRIG ge hästen godis som 'belöning'. Efter träningspasset, då kan man ge. Men aldrig under träningen. Jag tycker om alla sorters hästar, från helst galna till gamla trofasta. Vi tycker alla OLIKA. Det är vad folk måste acceptera, inte VAD vi tycker olika eller HUR utan ATT vi tycker OLIKA. Så, det var allt jag hade att säga. Tack för mig, och finns det folk som ska klaga på mig nu så säger jag bara GÖR DET DÅ ! :)

2010-12-22 @ 23:41:57
URL: http://publishanna.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag gillar både NH och ridtravare, det gör jag. Men folk snöar in sig så OTROLIGT och tycker tillslut att allt utom NH är djurplåpgeri och liknande, och dressyr är onaturligt BLABLABLA..... usch på såna människor..

2010-12-23 @ 00:20:28
Postat av: Johanna

Jag gillar både NH och ridtravare, det gör jag. Men folk snöar in sig så OTROLIGT och tycker tillslut att allt utom NH är djurplåpgeri och liknande, och dressyr är onaturligt BLABLABLA..... usch på såna människor..

2010-12-23 @ 00:20:46
Postat av: Elvira Johansson - ridahest :D

Haha håller med Linn.. Allt är inte blodigt allvar :P

2010-12-23 @ 00:30:14
URL: http://ridahest.blogg.se/
Postat av: Anonym

fast anledningen till att man trycker ner Nh/tricktränare/travarryttare är ju dem själva, de flesta iallafall, för att de som "sticker ut" och de som syns, de som är omtalade, är de som gör det på ett hemskt sätt

2010-12-23 @ 01:12:12
Postat av: Anonym

Jag håller med de som har skrivit att det märks att Linn är tillbaka.. Skärpning!! Börjar bli så jävla less. Tycker för i övrigt att bloggen är bra. Så ingen jävla kommentar om att jag ska sluta läsa den.. Ok?

2010-12-23 @ 09:23:54
Postat av: Geronim

Vad menar alla med att "det märks att linn är tillbaka"?

Hon lägger ut lite bilder, ett video klipp och får ett tips, säger NH-fjolla och sen är det kaos?

Linn kunde struntat i att ha sagt NH-fjolla, men ni kunde lika gärna gett f*n i att fortsätta tjata om utrustningen och att hon sa NH-fjolla?

2010-12-23 @ 09:51:47
URL: http://geronim.blogg.se/
Postat av: kim

Jag måste säga att jag diggar både linn och ingrid väldigt mycket! :)

2010-12-23 @ 10:39:46
URL: http://kattenkatten.blogg.se/
Postat av: Anna

Det här är bara så pinsamt så det finns inte...

Om du Linn, tror att diskussionen handlar om NH eller ridtravare, så har du fattat helfel! Nä, om du bara hade kunnat uppföra dig som en vanlig människa och inte klanka ned på en hel grupp hästmänniskor, (bara för att en person ger dig ett VÄLMENAT tips), så hade den här hätska debatten aldrig tagit fart - igen!

Det är inte NHfolket som för krig mot dressyrnördar, det är bara en fullt normal reaktion på din väldigt otrevliga ton.

Jag rider både hoppning och dressyr, och tycker egentligen också att många NH/akademisk ridning/western/osv är rätt insnöade på sin grej. Precis som vi "vanliga" ryttare är rätt insnöade på vår pryl. Men jag skulle aldrig kalla nån för vare sig dressyridiot, NH-fjolla eller distanstönt bara för att personen ger ett råd (som de tycker är snällt). Ganska korkat att använda sina läsare som slagpåse bara för att få ut aggressioner. Väx upp nån gång...

2010-12-23 @ 10:57:43
Postat av: Anonym

Disskutinoerna uppstår när du kallar folk nått ;) Tex "NH-fjolla"

2010-12-23 @ 13:48:19
Postat av: Helen

Haha, det bästa är nog att inte lägga sig i, men det va jäkligt roligt att läsa alla kommentarer!;)

Kanske kan ta det där med "NH-fjolla" med en nypa salt...?



/en riktig dressyrTÖNT

2010-12-23 @ 16:53:27
URL: http://frokenrick.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag hoppas ni publicerar denna kommentaren. För jag tror det är så många som missuppfattar.



Jag kanske också gjort det, ni får avgöra.



Ni dissar väl ridtravare för att dom inte har värdens bästa dressyrkapacitet? Inte för själva hästen?

2010-12-23 @ 17:13:08
Postat av: Hannah

you go Linn!

fattar inte varför alla blir så upprörda över din kommentar? ta det med en nypa salt... Föresten tycker jag att kommentaren som du svarade så på hade en överlägsen ton och nedlåtenhet så förstår varför du svarade som du gjorde.

2010-12-23 @ 18:21:32
Postat av: Anonym

Vad tycker NI Dressyrmupparna om travare då?

Bara kul att höra lixom :)

2010-12-23 @ 19:16:18
Postat av: matilda

detta är till alla som komenterat:

ALLA HAR OLIKA ÅSIKTER ! HAHAHAHA ni säger "asså jjag blir sur när alla klankar ner på travare men jag gillare inte att man skriver en a4 sida om hur bra dom är.." och så skriver ni en hel sida själva! såhär är det:

Dressyrhästar till dressyr

hopphästar till hoppning

NH hästar till NH

travare till trav..

gissa liksom vf dom heter travare? dom är födda till trav och kommer alltid va det. jag har inget emot dom men skulle aldrig få för mig att köpa en !

2010-12-23 @ 19:32:49
Postat av: julia

Vad är det för fel på att rida travhästar? Det är ju bra att om dom blivit för gamla för att tävla eller kanske inte håller som travare att man vill rida dom?

2010-12-23 @ 20:47:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner