Smakprov från idag

Datum: 2010-12-05 ~ Tid: 15:11:30
Jag och Annie har precis varit nere till ridhuset med Claudia. Nu ska vi mot Valåsen och rida Solis och Lego. Uppdaterar er mer senare med bilder och film från idag. Till att börja med får ni ett smakprov från idag :D


Kommentarer
Postat av: caisa

har möblerat om i mitt rum gå gärna in och säg vad ni tycker :)

2010-12-05 @ 15:13:51
URL: http://caisas.devote.se
Postat av: Helene

Fan vad dumt att rida utan hjälm.

2010-12-05 @ 15:16:36
Postat av: Frida :)

du har glömt något... hjälmen :/

men ni verkar ha jättefin kontakt du och claudia :D kul! :D



men dumt att rida utan hjälm (särskilt när man inte har träns..) fast visst det är ditt val..

Men MKT dumt att lägga upp bild på det! Får lätt barn och ungdomar att tro att man "ska" vara utan hjälm för att syssla med NH/lek med hästen el. i alla fall att det är okej, men så är det ju inte!

Att rida utan träns ser mkt proffsigare ut med hjälm, för det tyder på ansvar och att man tar det seriöst! :)

utan hjälm ser det mest ut som man är en tönt som inte kan någonting om hästar ;)

2010-12-05 @ 16:14:21
Postat av: Anonym

Din häst är så läcker! :)



och jag förstår inte hur folk orkar lägga sig i hurvida du har hjälm eller inte, det är bara ditt val och ingen annans. Och dessutom är det varken ditt problem eller ansvar att se till att barn har hjälm när de rider, det är upp till föräldrarna.

2010-12-05 @ 16:27:32
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: elinor

tycker det är otroligt oansvarigt och egoistiskt att rida utan hjälm, om du skadar dig får du skylla dig själv de skulle vara rätt åt dig, men tänk på hur mycket onödiga pengar som går till sjukvården som kan gå till vettigare saker, hon jobbigt det blir för dina nära och kära och hur jäkla dumt det är att visa bild på det i bloggen, ni har jäkligt mycket besökare och väldigt många påverkas av det som skrivs i bloggar så ännu fler idioter där ute kommer rida utan hjäm bara för att du gör det. Så tänk lite och visa för fasen inte upp bild på det. Men man brukar ju säga att de som rider utan hjäm har inget vettigt att skydda där inne ;)så du är nog inte så jäkla smart :( När man får mycket publicitet och påverkar mycket människor tycker jag att man ska ta sitt ansvar och vara en bra förebild.

2010-12-05 @ 16:27:37
URL: http://engelstoft.se
Postat av: Pelin

men att alla orkar kommentera om Ingrid har hjälm eller inte, det är HENNES ansvar!.... btw så har hon inte bett om att vara en förebild.



Ingrid: jätte härlig bild och den visar vilket band ni har mellan er :) och att ni litar på varandra.

2010-12-05 @ 16:55:16
URL: http://elinpelins.blogg.se/
Postat av: Pelin

oj fel adress ovan :) här är min : http://elinpelinsblogg.blogg.se

2010-12-05 @ 16:56:58
URL: http://elinpelinsblogg.blogg.se/
Postat av: Anonym

Varför inte hjälm?

2010-12-05 @ 17:18:17
Postat av: sofia

hej!

nej hon har inte bett om att vara förebild, men nu är hon det, så antingen får hon ta sitt ansvar (hon är faktiskt 17 år) eller så kanske hon inte borde blogga på sveriges typ mest kända hästblogg ;)



och om hon nu inte bryr sig om det så kan hon ju faktiskt tänka på sin familj och hur de skulle känna om något hände, eller hur claudia skulle drabbas om hon inte längre fanns där och kunde rida och så.. :/



känns som en grej att om man "rider utan träns så ska man rida utan hjälm samtidigt", vore trevligt om en av de största hästbloggarna hjälpte till att bryta den dumma trenden ;)



ingrid: inget ont om dig, du verkar vara en jättehärlig person :D alla som rider utan hjälm får säkert höra att de är dumma (vilket i för sig är sant i den frågan) ;D

2010-12-05 @ 17:18:36
Postat av: Anonym

hur orkar ni sitta och skriva att man måste ha hjälm eller inte. det är ju hennes egna val om hon vill ha hjälm. bara för att hon har en händ bild måste man väl inte vara ngns förebild hela tiden. sen är det ju erat val om ni vill rida med hjälm eller inte.

2010-12-05 @ 17:32:56
Postat av: Anonym

exakt :) de som klagar är ju nt morsa till henne så det kan skita i vad hön gör!

2010-12-05 @ 17:41:15
Postat av: Louise

wow 8'D ! vill också kunna ha sån connection med min ponny, dum fråga men, har du tränat på det ? heter det inte typ frihetsdressyr ? :)

2010-12-05 @ 17:48:36
Postat av: emma.

OMG NH!!!!!!! OOOOOMMMAAAGAAAASSSHHH INGRID GOES NH-MUPP :O:O:O

2010-12-05 @ 18:19:46
URL: http://emmaronn.blogg.se/
Postat av: Charlotte - whitechick@bdb

stör mig på er som klagar att hon rider utan hjälm, det är ju ändå hennes problem?! seriöst, lägg er inte i? sluta kolla på bilden om ni stör der så mycket att hon inte har hjälm, vad ska ni göra åt saken? :s

2010-12-05 @ 18:28:26
URL: http://talktoanimals.blogg.se/
Postat av: Josse

Ingrid... du är en värdelös bloggare, och värdelös förebild... ni har en känd blogg, och många vill nog vara som er, så då ska du nog inte lägga ut sådanna bilder!!!

Linn skulle nog aldrig göra nått så dumt.

Ingrid, sluta blogga. du är inte bra på det, orkar aldrig läsa dina inägg, dom är bara boooring.!!!

2010-12-05 @ 19:40:58
Postat av: Anonym

Jag skulle också vilja göra så med min ponny också!

2010-12-05 @ 20:06:52
Postat av: anna

härre gud, man använder inte en hjälm på kanske några minuter ?

vet såhääärrr många som aldrig har hjälm, det är liksom inget ovanligt, man väljer själv om man vill ha hjälm eller inte. alla profsryttare (i stort sätt) använder aldrig hjälm, t.o.m dom som hoppar stora banor på 1.50 ;)

2010-12-05 @ 21:59:01
Postat av: Manda Stillnert

De är väl inge fel på NH ?? Bästa sättet egentligen för att få en bra kommunikation med sin häst.

2010-12-05 @ 22:04:13
URL: http://mandapumanstillnert.bloggplatsen.se
Postat av: Isabell

Vilken bra kontakt du och Claudia har. Ni passar verkligen bra ihop. Ajja bajja med ridhjälmen men håller lite med ändån, brukade själv rida utan hjälm på en häst jag kände väl.

Tycker hon som kallar sig "Josse" och försöker kränka ner på dig verkar rätt kul ;P Hon verkar vilja säga något men vet nog inte riktigt vad. Iallafall så är du en toppen bloggare, iaf mkt bättre än jag som inte ens varit inne på min på typ ööhh 1vecka rodnar HAHA XD Men jag skulle gärna vilja se fler bilder på dig och Claudia i denna stilen :D

2010-12-05 @ 22:17:28
URL: http://issasimonfendi.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Kan ju säga då att det finns ryttare som har tusentals, miljontals beundrare och fans som ofta visar upp sig utan hjälm.

Jan Brink som så enormt många ser upp till visade upp sig i ett BARNPROGRAM ridandes utan hjälm, Helena Lundbäck gjorde nyss ett uttalande när hon intervjuades där hon sa att hon vägtrade rida i hjälm när de tog bilder till intervjun, då hon "får huvudvärk av hjälm och aldrig använder det förutom på tävlingsbanan".

På framridningar och framhoppningar till elit-tävlingar och om du är hemma hos en ryttare på världsnivå ser du mer sällan någon med än någon utan hjälm. Så enkelt är det.

Så kom inte och klaga på att Ingrid är en dålig förebild, i jämförelse når hon ut till betydligt färre än dessa toppryttare som lever som förebilder, kändisar och in the spotlight.



Det finns tusen och åter tusen ryttare som är förebilder till oändligt många fler än vad Ingrid är, så varför klagar ni på Ingrid och inte dem?`



Ingrids huvud, Ingrids val. Liksom alla andra som väljer att rida utan hjälm. Är man gammal nog att inse riskerna får man skylla sig själv, även om det är skattebetalares pengar i sjukvården.

Om ni tex cyklar utan hjälm och ramlar och skadar er får skattebetalarna betala det lika mycket som alla andra sjukvårdshistorier. En släktig till mig förlorade sitt minne när hon ramlade omkull med cykeln, ryttare utan hjälmar kan ramla av utan att skada sig. Har man otur så har man, ibland har man tur.

Hur många av er har alltid all skyddsutrustning ni i situationen kunde använt?

Hur många av er har alltid hjälm när ni leder era hästar eller grejar med dem? Olyckor kan hända då också.



Hur många av er är så lättpåverkade att de skulle börja rida utan hjälm, för att de sett en bild på en annan tjej som bloggar lite rida utan hjälm?



Jag blir så trött på den här eviga debatten. Jag rider ibland utan hjälm, liksom MÅNGA andra ofta gör.

Sålänge jag eller Ingrid eller någon annan inte förespråkar eller uppmuntrar till att rida utan hjälm ser jag inget fel i att välja att rida utan när man är medveten om riskerna.



"Mind your own heads, not everybody elses"

2010-12-05 @ 23:40:54
Postat av: Anna

Är det inte lag på att ha Ridhjälm på anläggningen där du rider? Det går ju på deras försäkring om du skadar dig! De skulle bli ramaskri om någon red utan hjälm på min klubb i vilket fall!

2010-12-06 @ 07:39:17
Postat av: Matilda

Men herre! Sluta klaga på Ingrid, my gosh. Hon får väl göra som hon vill eller? Och även om NI skriver hur hon ska göra, tror jag knappast hon ändrar på sig bara för ni klagar på henne? ;) Och som andra skrev: Hon har ju inte bett om att vara nåns förebild, eller hur? Ooooch, det är föräldrarnas ansvar för om deras barn har hjälm på sig när dom rider, inte Linn & Ingrids.

Får sån damp på såna som sitter o skriver skit om andra bakom dataskärmen... Herregud...



Tack för mig.

2010-12-06 @ 17:35:44
Postat av: Ingrid

Jag säger som såhär, ta ansvar för era egna huvuden så sköter jag mitt. Vill jag rida utan hjälm en gång av hundra gör jag det. Är det så farligt enligt er att jag lika gärna skulle kunna ställa mig framför tåget, eller att jag leker med döden som någon sa i ett tidigare inlägg så är det väll bara att inte titta på bilden. "Min" blogg, mitt liv, mitt huvud, min häst .. och jag gör precis som jag vill.

2010-12-06 @ 17:52:02
URL: http://dressyrmupparna.se
Postat av: Karin

Vad äter era hästar för foder ? Hur mycket ? När, hur ofta och hur många gånger per dag ? =)

2010-12-06 @ 19:39:36
Postat av: Emmaa

Men hon gör väl som hon vill!!! Hon bestämmer väl själv om hon vill ta risken att rida utan hjälm. Hon känner Claudia och jag tror inte att hon skulle rida utan hjälm om hon inte visste att hon var säker! Sluta va som en mamma för henne!

2010-12-06 @ 20:41:54
Postat av: Anonym

Har du inte sparat någon päls vid sadelläget? isånnafall varför inte?:)

2010-12-06 @ 20:43:03
Postat av: alva

blablabla.. det blir ett evigt tjat om ridhjälm eller inte så fort det kommer upp en bild med det.

är man så korkad att man skuttar upp på närmsta ponny utan hjälm för att vara tuff när man sett ingrid rida utan hjälm så får man väl slå i skallen en gång då, det kan ju knappast bli någon skillnad isåfall^^

2010-12-09 @ 20:39:41
URL: http://minstoradag.alvadrommar.se
Postat av: selma

Hjälm är nog det mest laddade föremål som finns. Människor får panik om de ser en stillbild av en person ,som just det ögonblicket bilden togs, inte har hjälm. Är det ett problem? Andra får sådan panik att de radar upp skräckhistorier hur illa det kan gå eller kräver att alla ska vara förebilder åt deras barn. I vissa länder blir det moralpanik om man visar en kvinna på bild utan burka. Ser ni likheterna? Slappna av är mitt råd.

2010-12-12 @ 10:40:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner