Svar från frågestunden del 2

Datum: 2010-12-20 ~ Tid: 12:30:20
Red du på någon ridklubb när du var mindre?
Jag antar att du menar ridskola? Ja det gjorde jag, jag började på ridskola när jag var 2,5 år och slutade förra sommaren när jag var 16 år på grund av tidsbrist efter att jag fått Claudia. Hade tiden funnits hade jag gärna fortsatt då jag tycker att det är roligt och viktigt att rida olika hästar. Sitter man och rider samma häst dag ut och dag in får man jättesvårt när man väl ska sitta upp på någon annan. Jag tillbringade varje dag på ridskolan, hjälpte till på lektionerna och hade även endel lektioner. Jag skötte, tränade och tävlade ponnyn Zquasch som jag växte ur och det var anledningen till att vi köpte Claudia 2008.


Ridskoleponnyn Zquasch

Har du någonsin sagt: "Nej, nu orkar jag inte hästar längre" och slutat ett tag?
Nej det har jag inte gjort. Trots att jag har eget stall med fyra fodringar om dagen + in/utsläpp, ridning, stall- och hästskötsel, fodringar i Valåsen, Solis och Quillen så tröttnar jag inte. Jag tycker fortfarande att det är roligt att gå upp tidigt på morgonen och släppa ut hästarna, ta en promenad till stallet och lunchfodra, skotta gödselstacken osv. Hästarna gör mig glad :D

Vad har du för framtidsplaner med hästar? I ridningen?
Jag har inte tänkt jobba med hästar då det är väldigt dåligt betalt för att jobb man faktiskt utför. Just nu känns inte heller högskolan speciellt lockande, men jag vill bli veterinär. Jag vet inte vad jag vill, det märks. Men hästar kommer jag absolut att fortsätta med även om det blir jobb eller fritid. I ridningen vill jag bli så bra som möjligt.

Kan inte du lägga ut alla hoppbilder du har med Claudia/Zquasch?
Kanske inte alla, och vid ett senare tillfälle. Till att börja med kan jag bjuda på en gammal bild på mig och Claudia.

 



Vad har Claudia för temperament?
Claudia är jäkligt känslig samtidigt som är väldigt "hård". Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara henne men hon kan ganska ofta stänga in sig i sen egna värld och inte reagera på vad som händer runt omkring, när detta händer blir hon väldigt jobbig att ha att göra med. Hon blir inte elak på något sätt men bara enkla småsaker som att hon ska vara uppmärksam på mig när vi promenerar, istället får hon syn på något i skogen och verkligen låser huvudet åt det hållet, kroppen följer ju självklart men och då traskar hon på rakt ut i skogen utan att tänka på att jag hänger efter i grimskaftet. Då får man väcka henne och helt plötsligt "just ja, du var ju där" sen går hon på framåt som vanligt igen.
Vid ridning i skogen är hon helt sjukt pigg, hon bockar, reser sig och sparkar aldrig, hon har bara tankarna riktade rakt fram och så fort som möjligt ska det gå. Antingen är det småtrav eller fyrsprång.
I övrigt är hon hur snäll som helst, aldrig grinig vid hantering osv. Dock kan ju hennes extremt känsliga psyke ta överhand ibland och då kan Claudia inte riktigt tänka på vad som är farligt för henne och inte.
Jag skulle kunna skriva i en hel evighet om hur hon är, för man kan inte säga annat än att hon är speciell.
Hur ska jag sammanfatta henne ..? Pigg, lat, knäpp och förbannat envis.

 

 


Kommentarer
Postat av: viccy

så himla fin ridskoleponny :D

2010-12-20 @ 13:04:06
Postat av: oddsfantasten

Var med i utlottningen av fyra trisslotter på min blogg!

2010-12-20 @ 13:10:56
URL: http://oddsfantasten.blogg.se/
Postat av: Freja

Claudia låter exakt som min häst i temperamentet, fast i ponnystorlek ;) Går liksom inte att sammanfatta honom, verkligen allt-i-ett och speciell som du säger.

2010-12-20 @ 14:21:01
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Anonym

söta ni är

stävling på vår blogg

2010-12-20 @ 15:00:17
URL: http://dressyrtontar.blogg.se/
Postat av: ida

aw,hästen på första bilden var fin !(:

2010-12-20 @ 18:19:24
Postat av: Carro

vilken lustig form på shabraket (det vita).

2010-12-20 @ 18:31:23
URL: http://tvilligryttarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner