Svar på läsarfråga

Datum: 2011-04-04 ~ Tid: 12:30:00

Svar: Tack så mycket. Han står på fri tillgång på grofodret hösilage. Analysen av fodret visar höga näringsvärden. Han äter flera kg korn och krafft grov per dag för att hålla vikten och han är avmaskad. Jag skulle gissa på att han är i någon slags tillväxtperiod just nu, men jag gör så gott jag bara kan för att få upp honom i hull (:


 

 


Kommentarer
Postat av: Evelina

Även om kommentaren i fråga inte var otrevlig eller elak förstår jag inte hur folk orkar engagera sig i andras hästliv mer än i sitt eget. Analysera er själva istället för andra :)!

2011-04-04 @ 12:37:02
URL: http://evelinablomqvist.blogg.se/
Postat av: Maria

Testa att ge honom Lusern:) gav min det när han blev för smal och han är jättefin i hullet numera, dessutom va det soyaoljor i som hjälper pälsen att bli glansig och fin:)

2011-04-04 @ 12:54:23
URL: http://www.lorettog.bloggplatsen.se
Postat av: Johanna

Jag tycker inte alls att han ser underviktig ut, utan alldeles lagom. Jag tycker personligen att viktidealet för ridhästar ligger lite väl högt i de flestas ögon... Fett är inte muskler, många har svårt att se skillnaden.

2011-04-04 @ 13:12:18
Postat av: Matilda Holmström

Varför ger du honom korn? :)

2011-04-04 @ 13:34:10
URL: http://twolivesonepassion.blogg.se/
Postat av: Liz

Jag förstår dig. Unghästar är svåra att hålla i hull och man kan ju inte direkt tvinga dom att äta mer än de gör (om de har fri tillgång alltså). Det var många gånger när min bebis var 3-4 år som jag fick halvt panik för att HON VAR JU MAGER! Men jag blev tvungen att inse, så är det :)

2011-04-04 @ 13:39:45
Postat av: Alexis

Vad har ni hittat på för kul i helgen?

2011-04-04 @ 13:49:38
URL: http://ekkis.se
Postat av: Emma - En allroundryttare!

Lusern är protetinrikt och är ett grovfoder alltså kan dom ha fri tillgång till det :) fast det vet jag att du redan vet! hehe ;)

2011-04-04 @ 13:55:34
URL: http://enallroundryttare.blogg.se/
Postat av: Johanna

Inte för att jag tkr han ser överdrivet smal ut men vetekli brukar fungera kanon för att få upp dem i hull + att hästarna brukar gilla det (;

2011-04-04 @ 13:59:30
URL: http://skraattkramp.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Om det är något som fungerar så är det Krafft Pluss protein, har fungerat mycket bättre än korn, groov och lusern och allt annat jag provat. Det ger tydliga resultat och kantiga unghästAR fick fantastiskt hull med ett litet tillskott sånt till fri grovfodermängd, och de andra svårfödda hästar jag haft har snabbt fått superfin muskelmassa med detta foder även i samband med endast lättare ridning och tävlignshästarna blev superbiffiga.Så det är ett foder jag varmt rekommenderar när man vill få mer massa och muskler på hästen :)

2011-04-04 @ 14:12:53
Postat av: Anonym

www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.

www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.www.eeriaama.blogg.se gå in och kommentera hästblogg.

2011-04-04 @ 14:20:05
URL: http://eeriaama.blogg.se/
Postat av: Matilda Holmström

Just det! Läs om vad jag tyckte om sitsbågen från perfect sit här: http://twolivesonepassion.blogg.se/2011/april/wanda-34-2011.html#commentNi var ju många som tvivlade!

2011-04-04 @ 14:39:40
URL: http://twolivesonepassion.blogg.se/
Postat av: Anonym

ja lucern är ju annars jättebra att prova om hästen är lite kantig och smal!

2011-04-04 @ 14:44:32
Postat av: Camilla

olja och lusern är också bra för att dom ska tjocka på dig :)

2011-04-04 @ 16:40:27
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har en halvblodavallack som är en svårfödd jäkel.

Jag har testat det mesta som nämnts här. Lucern, olja, proteinblandningar, samt spannmål, (både ren havre eller korn och blandat). Tamejtusan att ingenting funkade, trots bra analysvärden på grovfoder som han har i fri tillgång.Till slut gav jag upp och testade färdigfoder, (som jag hatar). Det jag testade heter Iform och tamejtusan så har det funkat alldeles kanon.

Detta är första året han inte gått ner sig under pälsfällningen! Får du problems framöver kan du alltid testa, det kostar runt 150-200:- mer i månaden än att blanda råvaror själv men för min del är jag oerhörd glad över att min häst har underhudsfett igen!Lev väl!

2011-04-04 @ 16:43:45
Postat av: Emma Andersson

Håller med dig Linn ,han kan va i en tillväxperiod,för min unghästZilda när vi köpte henne va hon som cupido i kroppen,hon va också super smäcker och bövode mer ull men vi fodrade på flera kilo och hon gick inte upp så de är säkert de du säger !

2011-04-04 @ 16:44:55
URL: http://vibymuppen.blogg.se/
Postat av: caroline http://equiss.blogg.se/

Håller med den anonyma kommentaren. Men man ser tydligt (i bilder och text) hur mycket du kämpar med hans vikt. Vissa hästar är riktigt svår födda, min egen till exempel och hon är ändå en ponny.

Men precis som både du och kommentaren skriver, han växer nog lite extra nu och han ser inte heller ut att fara illa. Många unghästar är rent av fula när de växer, än så länge tycker jag att Cupido är riktigt snygg :)

2011-04-04 @ 18:26:38
URL: http://equiss.blogg.se/
Postat av: Sussi

Har en högt blodad ponny som inte ville lägga på sej något trotts fri tillgång på grovfoder av toppkvalite, 2kg lusern och korn. Fick rådet av Kjell på Täby stall och foder att ta bort kornet då en del hästar (inte alla) får motsatt effekt av korn. Dom måste öka sin förbränning för att kunna spjälka kornet i tarmen. Nu äter ponnyn bara lusern och ser toppen ut för första gången på 2år.

Toppen rolig blogg och både du och Ingrid verkar ha ett sunt förhållningssätt till hästar och hästhantering.

2011-04-04 @ 20:59:18
Postat av: Sarah

Personligen tycker jag hästen är skitfin i hull. Hellre smal än överviktig och det finns aldelles för många feta dressyrhästar i Sverige. Cupido är en mycket vacker häst.

2011-04-05 @ 11:18:46
Postat av: Ida

Har också en ponny som blir lite för smal när hon rids mycket. Hon står också på fri tillgång med hö. Tips - örter är en underskattad kosttillskott till hästar. Faktiskt. Kan inga direkt i huvudet men det går säkerligen att ta reda på. + om de är en ung häst - unghästfoder. Det hjälper faktiskt. Sedan tunnar de ju alltid ut lite mer nu under våren, speciellt den yngre hästen. Då kan man ju alltid underlätta för dem med B-vitamin. Havre är det också mycket fett i, men det vet ni säkert redan :)

Postat av: alc

Om du vill få upp honom i vikt så prova ge honom lusern. Det är mycket protein och dem brukar lägga på sig ganska fort :)//alexandra

2011-04-05 @ 22:00:32
URL: http://alcbloggen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner