Ny Hot or Not

Datum: 2010-08-03 ~ Tid: 00:06:43


"Ni kommer få så galet mycket skit för detta"
"Detta är elakt, löjligt och utseendefixerat"

OCH NU ...

"VAR HÅRDARE"

Hur ska ni ha det? Nu ska vi vara HÅRDARE, dock inte så hårda som vi skulle vilja vara ;)



1. Modellen på ponny är söt. Synd att den bara har tre strumpor och är för fri i formen. Utsläppt hår uppskattas inte i ridsammanhang. Vi gillar bildens bakgrund, bra val. Du behöver ta tillbaka axlarna lite för att både överlivet och underskänkeln ska hamna i rätt läge. Ta gärna upp handen något så att inte tygellinjen bryts. Det ser ut att vara en trevlig ponny som du rider följsamt. Blank häst, bra! Ett neutralt fårskinns-nosludd vore att föredra. Fint med stora bläsar. Kunde vara mer power, den ser lite loj ut.



2. Ponnyn ser fin ut i sin form och ser ut att ha en bra naturlig hållning. Vi gillar exteriören på ponnyn. Du har en fin sits men låt bli att dra upp hälen. Matcha gärna hjälmen med kavajen och knoppa ponnyn på dressyrtävling, det ger ett mer vårdat intryck. På bilden ser ponnyn något markbunden ut och luftigare framben önskas. Elegant ekipage. Byt gärna ut bordsduken mot ett schabrak anpassat för sadeln .. hehe skoja ....
Du behöver få ihop handen mer, annars är tygellinjen korrekt.



3. Sportig ponny, vilket vi gillar! Diggar utrustningen och du har väldigt bra och följsam sits med en fin och buren hand. Hästen kunde haft ett piggare uttryck. Swarovskipannaband skulle förgylla bilden. Kunde ha något bättre frambensteknik om man ska vara kinkig. Något toppigt kors.



4. Sadeln ser ut att ligga för långt fram med ett för litet schabrak. Ponnyn ser ut att vara kort i steget och markbunden, behöver bli mer elastisk i sina bakben. Formen är relativt bra, kunde varit mer i lodplan. Du ser ut att sitta stilla men behöver dra tillbaka underskänkeln något för att sitta i en lodrät sits, höj även handen något så du får en vinkel på armbågen. Ni ser ut att komma bra överens, med minimala hjälper. Ponnyn behöver bli av med några extrakilon. Du ser ut att rida mjukt.



5. Vita benskydd uppskattas alltid. Det var ett stilrent och snyggt schabrak men utrustningen kunde vara mer välmatchad. Du ser ut att både sitta och rida trevligt men det ser dock ut som att hästen hänger i handen, vilket drar dig ur sadeln. Väldigt fint skänkelläge.




6. Svårbedömd bild eftersom att den är tagen på såpass långt håll. Trevligt ekipage. Snyggt att du matchar med olika bruna nyanser, brunt funkar bra på fuxar. Vi hade hellre sett en mörkbrun hjälm om du nu ska matcha brun, än en senapsbrun. Välvd överlinje på en ponny som ser stadig och harmonisk ut.  Du ser ut att ha en bra sits och vara lugn i din ridning. Ser vi fel, eller är det ett allroundschabrak till en dressyrsadel .. isåfal euw. Bra bakgrundsval, härligt med ljuset som ligger på. Ser något trippig ut.

Kommentarer
Postat av: Anonym

tror ni att alla har råd med swarowskipannband eller ?! eller iaf vill lägga pengar på nåt sånt :O

2010-08-03 @ 00:17:08
Postat av: Anonym

asså alla hästar har ngt fel enligt er?

vafan spelar dt för roll vad man har på sig? jag menar, man kan ha en clown dräkt på sig men det ändrar ju inte hur hästen ser ut, eller hur man sitter? ni är inte heller perfekta ;ss

2010-08-03 @ 00:18:00
Postat av: Mate

Hoho, fick inte vi någon hotornotskala? ; D Tycker detta är en kul grej, vafan, har man skickat in en bild får man väl leken tåla. Är ju bara två människors åsikter, sen vad resten av världen tycker får man väl fråga någon annanstans?

2010-08-03 @ 00:19:43
Postat av: Linnéa

Haha, toppenidé säger jag bara :D Får se om jag vågar mejla in nån bild, haha..

2010-08-03 @ 00:22:01
Postat av: Anonym

hitta era egna fel istället...

2010-08-03 @ 00:36:22
Postat av: Elin - Blueebarry

det verkar vara mycket avundsjuka här.. Tkr "hotornot" verkar vara riktigt kul :p

2010-08-03 @ 00:41:55
URL: http://blueebarry.blogg.se/
Postat av: veronika

2010-08-03 @ 00:53:06
Postat av: veronkan@bdb

hej! tycker eran nya hot or not är jätte bra!

det gör så att man får upp ögonen och kan förbättra sin ridning. jag skulle gärna vilja att ni skrev vad man ska göra för att förbättra det som är "fel" om det går på ett enkelt sätt, t ex hur ska man öva upp sin hoppsitts om den är kass?

Mvh Veronika

2010-08-03 @ 00:56:46
Postat av: Elvira

bra! :D lagom hårt bedömt nu!

fast jag tycker nog dock inte ni ska klaga på hästarnas utseende, allså liksom "Synd att den bara har tre strumpor", för sånt kan man ju inte hjälpa, tänk på det nästa gång!

2010-08-03 @ 00:57:24
Postat av: Dressyrmupparna

Klart ingen kan hjälpa det men det vore fulländat med 4 :)

2010-08-03 @ 01:02:56
URL: http://dressyrmupparna.blogg.se/
Postat av: Elsa

Nu får ni ge er. Dom anpassar ju det så mycket som möjligt för att vi inte ska tycka det är för hårt.

Skaffa en egen blogg och ha hur många läsare med olika smaker som helst och testa om ni kan göra så alla som går på jorden är nöjda ;O?



tycker det var skitbra så som ni hade nu :)

Ni säger eran åsikt och det tycker jag är super (Y)

2010-08-03 @ 01:31:12
URL: http://ccrimetime.blogg.se/
Postat av: jessica andersson

väntar med spänning på min bild! ;)

2010-08-03 @ 09:11:07
URL: http://jessiejump.blogg.se/
Postat av: malin

varför ska alla klaga, när dom i förra inlägget sa att ni ska vara hårdare? de säger desutom ALLTID minst en positiv kommentar om ekipaget, varför klaga? DEssutom är det väl på "egen risk" man skickar in..? :)

2010-08-03 @ 09:26:44
Postat av: Anonym

haha alla som skickar in bilder på skylla sig själva, tål man inte kritik ska man inte heller skicka in en bild. tycker fortfarande att ni ska vara hårdare, en del hästar och ryttare ser ju gräsliga ut.

2010-08-03 @ 09:35:39
Postat av: Frida

Haha detta är en kul idé :D

Men tycker ni ska sätta ut poäng på dom med, hade varit ännu mer kul :D

2010-08-03 @ 10:44:43
Postat av: Madde :3

Lägger ni ut fler sen ?`:D

2010-08-03 @ 11:11:48
URL: http://ponnysmurfarna.blogg.se/
Postat av: Patricia

poängen då? :)

de är ju bra att dom kritiserar så vet man ju vad man ska förbetra! tänk om dom bara sa 'de ser fint ut fortsätt så...' ..!

2010-08-03 @ 11:15:06
Postat av: Hilda

Till alla er som klagar, det är upp till var och en om man vill skicka in en bild eller inte. Man vet ju själv på ett ungefär hur mycket man tål kritik. Tål inte kritik bör man heller inte skicka in någon bild! Någon annonym tuffing påpekade här ovanför att alla hästar verkar ha något fel enligt er, jag vet inte hur det är för Honom/henne men jag har sällan eller aldrig sett en perfetk häst? Samma anonyma person påpekade även att ni inte heller är perfekta, har dom någonsin påstått det? Har bara en sak kvar att säga Det här är Ingrids och Linns blogg det innebär att det är deras åsikter dom skriver stör dom er så enormt mycket? Sluta då, för våran skull som faktiskt uppskatar att läsa den här bloggen, med era nedvärderande komentarer som förstör stämmningen.

2010-08-03 @ 11:19:26
Postat av: Marie Hjalmarsson

GO HILDA!

Haha!

Jävla less man blir på människor som tar illa upp för små saker(dåligt självförtroende eller?!)...Detta är en Jätterolig grej! :D

//Marie

2010-08-03 @ 11:37:59
URL: http://mariehjalmarsson.blogspot.com/
Postat av: Amanda

Väldigt bra skrivet Hilda!! :D Då behöver jag inte skriva för det du skrev tänkte jag skriva, något liknade iaf :)

2010-08-03 @ 12:43:47
Postat av: i

ni måste ju skriva om varje bild är hot eller not också :D

det är en rolig grej tycker jag, vill man inte bli kritiserad eller om man tar detta allt för seriöst kan man låta bli att skicka bild :p

ni är inte för elaka heller, det är väl bra :)

2010-08-03 @ 16:02:06
Postat av: Denise

Okej nu är det så att jag börjar bli trött på alla folk som bara har massa elakt att säga och verkligen inte kan komma med något kul och positivt!



Vad jag vet så är detta Linn och Ingrids blogg. ELLER?? har jag tagit fel alla dessa gånger jag läst den?????



Och Braven är Linns häst?? Eller har jag tagit fel på detta också???



Och Claudia är väl Ingrids häst?? eller detta är också ett missförstånd???



Vill dom köra Hot or Not på DERAS blogg så är väl det upp till dom??



Och om NI INTE GILLAR DE SÅ KAN NI VÄL ISF KOLLA OCH LÄSA PÅ NÅGON ANNANS!!!!



Istället för att bara slänga ut en massa dumma komentarer om att dom kommer bli illa omtyckta och att det är utseendefixerat... Ingen tvingar er att skicka in bilder det är ERAT val.



Vill ni inte höra kritik så nää skicka då inte in någon bild. Tål ni inte kritik nää skicka inte då heller in en bild. Det är DERAS åsikter gillar ni inte dom nä håll det då för er själva! Dom skriver ju att dom inte är ute efter att trycka ner någon utan bara en kul grej för dom som VILL.



Jag tycker att dessa två tjejerna ska ha jätte mycket kredit för det dom gör. Dom är båda duktiga ryttare med två jätte fina ponnyer. Dom gör så gott dom kan precis som dom FLESTA andra. Och varför ska Linn och Ingrid få mer skit än andra?? Det är bara ren Jv*A AVUNDSJUKA!!!!!



Så Linn och Ingrid stå på er och fortsätt med det ni gör för det är ni bra på! Ni ska inte bry er om dom andra som bara är ute efter att hitta en svag punkt eller ngt liknande. För det är bara trams.



Så KÖR HÅRT TJEJER :D

2010-08-03 @ 18:33:52
Postat av: emelie

Alla har inte råd med ett swarowskipannband, onödigt att skriva.. Visst, är man med i leken får man leken tåla, men om det yngre som läser bloggen och tänker: "Jag måste ha ett sånt, och en sån, för annars är det inte fint".

En exempelgrej bara.

Även ganska så onödigt att skriva "Ser vi fel, eller är det ett allroundschabrak till en dressyrsadel .. isåfal euw."

Väldigt moget att skriva. Somsagt är man med i leken får man leken tåla, men seriöst, skippa vissa saker, pinsamt..

2010-08-03 @ 19:35:41
URL: http://emeliehallback.blogg.se/
Postat av: cajsa

Hej!

jag tänkte kommentera om 6:an, för det är nämligen jag(a)

haha, tyckte verkligen om eran lilla "kritik" om man säger så, och nej, det är en allround sadel;)



& tänkte bara säga tack för att ni var ärliga, och jag håller med om hjälmen, jag letar!:D

2010-08-03 @ 21:10:11
URL: http://cajjsastina.blogspot.com/
Postat av: Linnea

Skickar man in sin bild så är det väl för att man vill ha kritik för att kunna förbättra sej? Så ska jag tänka när jag skickar in min bild iaf som förmodligen kommer snart ;) Och ni var lagom hårda nu också! + att det bara är fegt att skicka in en bild och sedan klaga på att ni sa något dumt. Ger man sej in i leken får man leken tåla (a)

2010-08-04 @ 02:55:32
Postat av: Moa (bdb.siggei)

Tycker ni är jätte bra på att bedömma .Lgom hårda o allt en sak som var negativt var att ni skrev typ stumpor o hovskägget.Man kan inte råför hur hästen är tecknad. + en del hästar går i leriga/blöta hagar o då är det inte bra att klippa hovskägget.. MEN ANNARS SUPER ! :D

jag skickar in min bild imorn :D

2010-08-05 @ 02:37:35
Postat av: N

Hästar kan ha hur stor mage som heslt, dem e inte feta för det ._. om hästen har en typ av en ''håla'' ovanför svansroten på rumpan betyder det att den e överviktig.

2010-08-05 @ 15:36:28
Postat av: N

Hästar kan ha hur stor mage som heslt, dem e inte feta för det ._. om hästen har en typ av en ''håla'' ovanför svansroten på rumpan betyder det att den e överviktig.

2010-08-05 @ 15:37:09
Postat av: L

Kanske ska skicka in en bild? ;)

2010-08-06 @ 23:53:17
Postat av: God -3-

Om man skickar in en bild så har man gjort ett val, då vill dem att ni ska säga vad ni tycker, de vill ha en ärlig åsikt uppenbarligen! Så skit i alla som tycker att det är elakt, om de skickar in en bild vill de antagligen veta vad de kan förbättra? Strunta i dem som tycket att det e elakt, jag tycket det är otroligt lärorikt att läsa, spec för den som skickat in! :)

2010-08-12 @ 22:46:18
Postat av: (C)

jag har sett på bilder hur nummer 5 rider och hon rider skit bra och alla andra kanse oxå rider bra så bedöm inte alla efter det ni tycker.

t.ex hjälmar: Dom kke gillar hjälmarna dom har och sen kommer ni och säger "hjälmen Not" eller nått sånt? Lika Ridstövlarna ni säger att dom är för korta men dom kke vill ha korta Ridstövlar bara för att ni inte tycker om korta så behöver ni inte säga så!

2010-11-06 @ 21:15:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner