Claudia som storhäst?

Datum: 2010-07-07 ~ Tid: 22:47:43
Eftersom att Linn la upp ett inlägg om Braven, och många frågar också om vad jag ska göra med Claudia efter mitt sista ponnyår, som är 2011.

Har hela tiden känt att jag vill fortsätta att jobba vidare med henne även efter ponnytiden. Med tanke på att hon är en väldigt svårriden enmansponny som tar lång tid att rida in sig på. Det var precis innan skadan inträffade som jag kände att vi verkligen hade hittat varandra ordentligt, och då hade vi jobbat tillsammans i 1,5 år.
Efter skadan kommer vi ju att ligga ca 1 år efter i utbildningen, och jag känner att vi kommer att ha haft alldeles för kort tid tillsammans.
Hon kommer även att bli svårsåld eftersom att hon är ett svårridet äldre sto och har varit skadad. Sen har jag fäst mig alldeles för mycket vid henne för att kunna lämna henne vidare till någon annan.
Jag vill helt enkelt slutföra mitt arbete, så det är i princip bestämt att jag kommer att ta upp henne som storhäst och förhoppningsvis kunna starta MSV tillsammans om ett par år när vi blivit säkrare tillsammans :)
Men först har jag ju ponnyåret 2011 att se fram emot och hoppas på framgång!



Kommentarer
Postat av: Anonym

tycker du gör helt rätt ;) hon är ju ändå maxad

2010-07-07 @ 23:03:43
Postat av: -maja

Ni borde använda toves header:)

2010-07-07 @ 23:10:22
URL: http://sommarponnyer.blogg.se/
Postat av: johanna stapelberg

Du ser oehört lång ut.. är de kanske inte bättre om du går över till stor häst?:S

2010-07-08 @ 00:37:08
Postat av: Ingrid

Längden på benen är inte allt, kolla bara på Jan Brinks ben, dom hänger exakt lika långt ned som mina i jämförelse.

Och vart hade du tänkt att jag ska göra av Claudia? come on, tänk lite

2010-07-08 @ 00:44:18
Postat av: Alexx

man kan ju låna ut den om man nu inte tänker sälja. Ser lite konstigt ut om man tar upp en ponny på storhäst nivå om man dessutom är för stor för ponnyn.. Det är iallafall min åsikt. Fast den åsikten kanske jag har för att jag inte tycker att man ska ta upp ponnyer till storhäst om det inte är för en riktigt bra anledning okey förvisso är din ponny stor så då tycker jag att det är lite mer okey.

2010-07-08 @ 08:15:48
Postat av: sara

tumme upp!



och tumme upp för ännu en hästblogg värd att följa :)

2010-07-08 @ 12:03:44
URL: http://sariih.blogg.se/ridblogg
Postat av: Anonym

håller med dig ingrid! längden är inte allt. jag tror att det kommer bli jättebra med claudia som stor häst. riktigt snygg häst och du är duktig! :)

2010-07-08 @ 13:57:32
Postat av: jonna

Ingrid, du behöver inte säga emot nu. för de är faktiskt bara fakta att du helt enkelt är för lång för din ponny. du är 177cm lång, och dina ben hänger långt ner så du får dra upp dom (det syns på många bilder).

2010-07-08 @ 14:08:13
Postat av: alex

Du borde verkligen gå över till stor häst. det är skadligt att vara för lång för sin ponny. om tillomed Linn sa att hon va lång för Braven, vad är då du på Claudia liksom? Du borde ge henne en chans med en mindre ryttare och även gå vidare själv. Du är lagom stor på fuxen du rider nu :)

2010-07-08 @ 14:10:33
Postat av: sofie

Nej. längden är inte ALLT. men det ser ju inte klokt ut att va så lång så fötterna är under magen. Då blir de genast värre. tänk på hästen.

2010-07-08 @ 14:11:32
Postat av: Ingrid

Jonna: Jag säger emot exakt hur mycket jag vill, när det gäller min häst.

Jag kan hålla med om att mina ben är långa, men sålänge ekipaget är o balans så är det INTE skadligt.

2010-07-08 @ 14:18:09
Postat av: Jonna

Men hon är ju skadad? inte alltid man själv märker obalans. + att jag tycker inte du ska säga emot, för de är ju bara sanningen.

2010-07-08 @ 14:21:37
Postat av: Ingrid

Känner ingen mening i att diskutera detta med dig.

Varför jiddrar du om skadan, den har inget med samtalsämnet att göra?

Jag säger emot exakt hur mycket jag vill. Du är en läsare som ser oss på bild, jag lyssnar på kunnigt folk som ser och känner oss i verkligheten.

2010-07-08 @ 14:47:27
Postat av: Till alla som säger att hon Ingrid ser för lång ut

LÄngden är inet allt, det är isf vikten som spelar större roll. Jag rtcker inte att Ingrid är för stor för Claudia, hon passar på henne. Och NEJ, man förstör inte hästen genom att vara lite för lång på den. Det är snarare en fördel att ha benen nedanför magen då man kommer åt hästen ordentligt och får igenom hjälperna. Själv är jag lång, rider storhäst men någon gång ibland rider jag maxande D.ponnysar för att vikten inte är någott problem.

2010-07-08 @ 14:49:33
Postat av: Josefin

Jag tycker definitivt att du gör rätt, det är ju din ensak, de andra är bara avundsjuka :) <3

2010-07-08 @ 14:51:19
URL: http://horsepicture.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag tycker du inte ser för lång ut. Det är inte längden som räknas ändå, det är vikten , och hästar är starka djur som lätt klarar vikten! Och för den delen så sattsar hon ju på Dressyr, då spelar det ju ingen roll hur lång hon är? Varför ens klaga på det hon får väll rida vilken häst hon vill? Det är väll inte erat problem? man märker väl om hästen tar skada av det, och det verkar den ju absolut inte att göra ;) ><

2010-07-08 @ 14:56:03
URL: http://empoos.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag har sett Ingrid nästan varje dag det här året, och ja hon är lång, MEN, hon är smal som en pinne och väger inte alls mycket, hon tar hand om sin häst bättre än många andra hästägare och hon har mycket god balans när hon rider. Att hennes ben skulle vara lite för långa kan jag inte se som något problem. Det hade ju varit skillnad om hon var en amatör som satt och skumpa runt på ponnyn.



Vart går gränsen för att vara för lång? Islandshästar rider man ju på oavsett längd, det har man gjort i alla tider. Islandshästen var ju en av våra första hästar som vi red här i Sverige, och vad jag vet så har inte den tagit någon skada av att långa män har/rider dem trots att deras längd är som på en ponny.



Jag tycker ni ska skärpa er, Ingrid vet nog själv vad som är bäst för sin häst, vill hon ta upp Claudia till stor häst så ska hon göra det.

2010-07-08 @ 15:10:04
Postat av: Ella

Jösses, begriper inte hur det orkas med att gnälla på hur lång man ska vara och inte, finns väl bättre saker att göra. Själv sitter jag i nästan samma sits som du med ett ponnyår kvar, känns ju lite sorgligt :/

Men jag hoppas verkligen att din Claudia blir frisk och kry för ni är verkligen superfina ihop!

2010-07-08 @ 15:17:37
Postat av: Louise

Usch vad jobbiga alla är!

Tycker synd om dig Ingrid!

Så länge som du inte väger för mycket eller tycker att det känns vingligt så ska du absolut fortsätta med Claudia, som med min B-ponny, han var väldigt reserverad (hyrde honom) och sista året jag hade honom så blev han världens mest gosigaste häst med mig, och nu har jag absolut inget att säga till om när hans ägare ska ha ut honom på foder till en ny familj, så du har en himla tur att du själv kan bestämma att du vill ha kvar Claudia och om hon är lite speciell och inte funkar bra med vem som helst så är det ju bara bra att hon slipper utsättas för det!

Strunta i alla dumma och elaka kommentarer!

Både du och Linn är SUPERDUKTIGA och alla som skrivit elaka saker är säkert gröna av avund!

2010-07-08 @ 15:30:40
URL: http://pudelflikkan.blogg.se/
Postat av: Isabell

Jag tycker att du ska göra vad som känns bäst! Du känner Claudia bäst och eftersom du vet att hon är svår så är det klart att du gör som du vill?!

Och skitsamma ifall du kanske är lite för lång, jag är för lång för min ponny men det är ju oftast inte längden som räknas. Så länge ekipaget är i balans och ryttarens längd inte är skadligt så är det helt okej.

Tror att tränare/hästvana människor osv. i din omgivning skulle säga till dig ifall du var skadlig för din häst, likadant för mig...

Blir så less på folk som aldrig ens träffat personen i fråga (dig eller mig) håller på att klaga på att man är för lång och är skadlig för hästen >.<

Rörig kommentar men hoppas att du fattar vad jag menar xD

2010-07-08 @ 16:27:45
URL: http://kastanye.blogg.se/
Postat av: Anonym

hon är ju inte ett dugg lång, herregud...

2010-07-08 @ 16:30:45
Postat av: ina

Längden spelar ingen roll om man inte vägar för mycket (och för tung är du ju knappast!) så länge man kan rida och har bra balans. Se bara på de flesta manliga dressyrryttarna, som någon nämnde Jan Brink. Det är annat om en nybörjare som väger för mycket och är 1.80 ska sätta sig och rida en ponny.

Och förresten SÅ himla lång är du ju inte på henne? Du har inte direkt benen hängandes vid knäna.



Tycker det är kul att du vill fortsätta tävla din ponny som storhäst för att nå dina mål, det kommer gå jättebra tror jag :)

2010-07-08 @ 16:45:54
URL: http://iinah.blogg.se/
Postat av: Filippa

men vadfan, ursäkta!

det är väl bättre att hon är lite stor för hästen,och klarar av den, än att hon säljer den till någon mindre som inte komemr om Claudia och inte klarar av henne?! (det ser absolut inte oprortionerligt ut, Ingrid!)

Vad är det bästa för hästen. att kunna stoppas pga Ingrids vikt och längd(nej, jag menar inte det dåligt) alltså att hon är liite stor, än att nån skitunge måste sitta och dra sönder hästen i käften?

2010-07-08 @ 16:46:04
Postat av: -

tänkte bara påpeka en grejj..

bilden till detta inlägget är inte tagen i rak vinkel heller, den är snett uppifrån och det gör kanske att hon ser lite längre ut. Titta sedan på bilderna på headern? då är hon perfekt för sin ponny -.- trodde min katt var den enda med så lite hjärnceller men nej tydligen inte, HAHA.

2010-07-08 @ 16:47:31
Postat av: Frida

Allvarlig talat! Om Ingrid vill ha kvar sin ponny och tävla på den mot storhästar är väl inte erat beslut? Det är ju hennes! Sen om hon är lite lång. Vad spelar det för roll.? hon är ju inte tung.. Så länge hästen inte tar skada av det och så länge Ingrid känner att det funkar för hennes häst tycker inte jag att det spelar någon roll alls.. Även om ni tycker det kan ni ju ta och tänka efter lite innan ni skriver.. Det är inte eran häst, det är inte erat beslut och det är definitivt inte erat val. Bara Ingrid kan bestämma vad hon vill göra med sin häst.. Och det som hon Jonna tror jag hon hette skrev.. Skadan kommer inte från längden.. Det kommer från något helt annat.. Jag ser inte vitsen med att sitta och kommentera elaka saker på internet.. Vill man personen någonting så säg det öga mot öga! Kämpa på Ingrid.. Jag tror på er =)

2010-07-08 @ 16:47:45
URL: http://fridashastblogg.webblogg.se/
Postat av: julia

Ingrid är inte för lång för hennes ponny. Sen tror jag Ingrid själv känner när hon är för lång och inte hittar balansen.

Sen du Jonna tror jag du hette, Ingrid lär ju ändå inte lyssna på dig så varför skriva det?

Ingrid du och Claudia är sjukt fina :D

2010-07-08 @ 17:00:38
URL: http://jujulias.blogg.se/
Postat av: nellie

men snälla . hur omogna får man bli? ingrid är ganska lång men inte för lång för sin ponny, allt är inte bara längd utan vikt också och ingrid väger inte för mycket! Och om nu ingrid vill ha kvar sin ponny och få mera tid med henne , tävla och ha kul och nå dom mål hon vill är det hennes val och inte erat.... tänk efter nästa gång ni skriver onödiga och respektlösa kommentarer!!!

Lycka till med din otroligt fina ponny Ingrid =)

2010-07-08 @ 17:07:11
Postat av: Drwilliam

Men hallå, omoget att hålla på o klaga massa! Ingrid får väl göra som hon vill, det är ju hennes häst. Anser hon att Claudia har potential för storhäst klasser har hon nog det med. Jag tror även att Ingrid är smart nog att rådfråga tränare och liknande. Låt tjejen vara!

2010-07-08 @ 17:55:35
URL: http://drwilliam.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Men gud hur orkar folk :O

Själv är jag inte så öång kanske 160 men jag rider och hoppar min 19 åriga ponny utan problem!

Man käner ju själv om hästen tar skada på det!

2010-07-08 @ 18:33:30
Postat av: Nathalie

Och min ponny är bara B-ponny

2010-07-08 @ 18:34:49
Postat av: Elin

Va kul! hoppas ni hittar tillbaka till samma spår som innan skadan, lycka till!

2010-07-08 @ 18:49:34
Postat av: Maya || NI SOM TKR INGRID ÄR FÖR LÅNG, KOLLA HIT!

Jag är 177cm , och har en c-ponny på 136 cm, haha, Ingrid kan LÄTT rida Claudia hela tiden ;)

2010-07-08 @ 23:12:49
Postat av: julia

Förlåt men jag förstår faktiskt inte hur folk kan vara så otroligt respektlösa och lägga sig i ett beslut som bara rör Ingrid och Claudia. Tycker att ingen annan har något som helst att göra med detta och de som kommenterar elakt är bara avundsjuka att Ingrid lyckats så bra med hennes ponny! Usch vad irriterad jag kan bli över sånt här..

2010-07-08 @ 23:17:49
Postat av: Emeli

Claudia bär ju upp väldigt bra. Sluta lipa, jag tror nog att Ingrid är den som känner hästen bäst av alla här, och jag tror nog allt att hon bryr sig så pass mycket om sin häst att hon hade sålt den om hon märkt att hästen tog skada av det.



Det finns värre saker att oroa sig över.

2010-07-09 @ 01:06:30
URL: http://solitarymoment.blogg.se/
Postat av: Emelie Källman

Go for it.

2010-07-09 @ 17:21:01
URL: http://mellliie.blogg.se/
Postat av: Linnea

Ingrid är inte för lång. Kolla på de flesta killar som rider dressyr, till och med en häst på 170 ser små ut under dem.

Och Claudias skada beror nog inte på att Ingrid är för lång!

Ni passar jätte fint ihop, och hoppas verkligen att hon bli frisk så ni kan forstätta tävla. Till och med som häst ;)

2010-07-09 @ 19:32:50
Postat av: E

tycker ni Jan Brink ser lång ut på Briar? Ingrid på Claudia? Well jag tror William Fox-pitt vinner på att se lång ut på sina hästar.



So now, give it a rest

2010-07-09 @ 19:42:00
Postat av: Amanda - Qlementine

oh my god ! ingrid för lång för claudia?

skaffa glasögon, kolla igen. och sedan så märker man ifall man är för lång för sin ponny, och som Ingrid själv säger, att man ska bara lita på folk som är kunniga och har sett ekipaget i verkligheten. Så håll käften alla som säger att Ingrid är för stor för Claudia.

2010-07-10 @ 19:22:37
URL: http://maandieeh.webblogg.se/
Postat av: Emilia

Alltså fattar inte att vissa klagar på er. Även om Ingrid skulle se förlång ut för Claudia så kan hon ju fortfarande rida Claudia så länge dem inte blir ur balans och tar skada. Och om man nu vill tävla med sin ponny på storhäst får man väll göra det? Det är Ingrids beslut om hon ska fortsätta rida Claudia eller inte? Jag tycker dem ser jätte fina ut och Ingrid ser inte förlång ut!

2010-07-10 @ 23:17:12
URL: http://dressyrbastisarna.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Jag tycker du ser ganska lagom ut på henne! Allt ser ut att vara under kontroll, du ser kanske lite lång ut men det jag kan tycka att det ser snyggare ut faktiskt <3 Hälldre att benen går lite längre ned än att benen är nedanför sadelkåpan liksom <3 De flesta dressyr-ryttare har ju då benen lite längre ned. Personlige ntycker jag att det känns bättre då det blir enklare att rama in och jobba med skänkeln ;)

2010-07-26 @ 18:24:25
URL: http://jasmineenglers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner