Teknikövning?

Datum: 2010-07-07 ~ Tid: 21:07:00

Har tänkt hoppa i morgon, och vill gärna ha lite tips på bra och roliga teknikbanor av seriösa hoppryttare alltså inte en LD-bana bestående av två hinder på långsidan ett på diagonalen osv… Tacksam för svar :)


Kommentarer
Postat av: Erica

Jag vet en men jag vet inte om du tycker den e bra

2010-07-07 @ 21:26:05
URL: http://mistalkurt.blogg.se/
Postat av: Gadfly

Lägg tre bommar på ena kortsidan som en halvcirkel så att det är avstånd för ett studs.

Ha ett 50-centimeters hinder på diagonalen, 2 galoppsprång, ett lite högre räcke och sedan två galoppsprång till nästa 50-centimeters hinder.

Ett lite annorlunda hinder, ganska lågt på mitten på andra kortsidan. Gärna utan hinderstöd så att du verkligen fått ramat in honom.

Ställ sedan en oxer på andra diagonalen, jämsides med räcket på andra diagonalen. Så att du kan rida imellan det första 50-centimeters och räcket mot oxern. Det är bra om även detta hinder är ett titthinder, tex vattenmatta och plank. Innan får du rama in men nu blir det ännu mer, eller det beror på om han är tittig.......

Hoppas du fattar och använd den om du tycker den verkar bra:) Har använt den med min häst och både han och jag fick anstränga oss....... Beror också ppå hur stor yta du har att rida på, desto mindre desto svårare:)

2010-07-07 @ 21:44:16
Postat av: johanna stapelberg

Lägg en studsserie som en båge och försök få hästen jobba och hoppa så mycket med rygg som möjligt och samtidigt vara i balans och ställd. sen kan du alltid hoppa en 5. Du kan också ställa fram tre hinder på medellinjen och hoppa dom som en båge. också där måste hästen lyssna och tänka lite. :) sök annars på google där kan du hitta väldigt bra övningar. du kan också på någon hemsida ( kommer inte ihåg vad den heter ) men ställa in svårighetsgrad. :) bara några förslag.

2010-07-07 @ 22:28:56
URL: http://qualitys.blogg.se/
Postat av: Anonym

http://www.youtube.com/watch?v=SmnKe2DXyKA



där ser ni några bra övningar! :D

2010-07-07 @ 23:03:52
Postat av: hanna

har inte läst dom andras men om du både vill hoppa lite men endå inte bara styra på hinder kan du ju göra en cavalettibana med travbommar studs ett galoppsrång oxer snett igenom trav hoppning galopp sakta av och ta travbommarna igen och sen ha en kombination eller något liknande med efter det:)

2010-07-08 @ 00:36:15
Postat av: ..

emm.... men kan ju ha lite stuts på typ 60cm typ 4st . och sen kan du ju släppa stigbyglarna och tyglarna och hoppade det(det är e jättte bra balans övning.sen kan man ha 2st stuts sen 2 galopp språng sen ett räcke eller oxer eller nått. annars kna man ju ha först 2 st stuts sen ska de stakta av till trav trava över 4 bommar sen trava imot ett hinder och hoppade det och sen .trava efter det och sen komma på 4st trav bommar . sen kan man ha 2st hinder med 1 galopp språng eller 2 imellan sen en bomm sen vänder man till vänster och 3 hinder med 1 eller 2 galopp språng imellan . sen kan MAn HA HINDER med 1 galoppsprång immelan hela tiden så första 1 hinder 1 bomm 1 hinder ett lite högre hinder sen en bomm. sne kan man hoppa ett litet hinder sen göra en volt för att se att man har hästen med sig och komma på det igen sen 18 m bort ett annat hinder och hoppa det dvs 7-9 galopp språng för ponny sen en till kontroll volt sen senett igonom och byte och tar nr ett igen från snett igenom hållet sen snett igenom en gång till men tar hinder nr 2 med byte sen slut

2010-07-08 @ 08:58:46
Postat av: Anonym

Hur gick det att hoppa? Vad hoppade du? Vill ha ett inlägg nu!!:D

2010-07-08 @ 19:16:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner