Både bra och dåliga nyheter

Datum: 2010-11-04 ~ Tid: 19:23:48
Jag är helt slut både fysiskt och psykiskt. Jag känner mig tom inuti som om jag inte har några känslor kvar. Hela morgon och förmiddagen grät jag. När tårarna tog slut fortsatte jag hulka, det gick bara inte att sluta.

På veterinärbesiktningen så fick han en minimal anmärkning på böjprovet så vi avbröt besiktiningen och gör om den om tre veckor i stället. Anledningen till att han fick en anmärkning kan vara vad som helst att han vrickat sig i transoporten på vägen dit eller liknande, inget allvarligt vill säga. Det var väldigt lindrigt och veterinären trodde utan tvekan att han skulle gå igenom utan anmärkningar nästa gång.

Detta var både skönt och jobbigt. Jag får ju behålla honom ett litet tag till men jag vill ju inte på något vis att min älskling inte ska må bra. Jag hoppas att det är lika lindrigt som veterinären sa för det syndes inget när man sparang eller longerades utan bara pytte pytte lite vid böjningen.

Nu ska jag krypar ner i sängen innan jag slocknar här. Tack så mycket till alla er som skriver så många fina och uppmuntrande ord, ni gör allting lite lättare<3


Kommentarer
Postat av: Emelie

det blir ju skönt för dig att ha kvar han 3 veckor till iaf!:)

men du kmr iaf oavsett vad komma över detta.man förstår ju att detta är jobbigt!

jag blev jätte ledsen när min medryttarponny såldes när den var på foderhos ngn för ägaren nt hade plats i stallet:( och de berättade det när han hade varit såld i typ 1 månad!

men dagen efter gick jag vidare jag kunde ju nt göra ngt åt det för jag ägde ju nt han:(

men du kan ju säga stopp om de nt redan har betalt eller vad man säger.men du vill ju klart att han ska ha det roligare än att vara skogs mulle mä dig och nt kunna komma ut och göra det han älskar typ mest.men se det så här du kan komma och hälsa på han du kan kanske ringa och fråga om du kan få komma och va med han eller nått:)

2010-11-04 @ 19:37:00
Postat av: amanda

ja det var ju både bra och dåligt, jag lider verkligen med dig linn, jag ska lämna tillbaka min foderhäst om 1½ månad, kommer dö :(

du klarar detta linn, utan tvekan <3

2010-11-04 @ 19:44:06
Postat av: Michelle

Jag vet precis hur det känns, sålde precis min ponny som jag haft i nästan 6 år :'( hon hade en väldigt stor plats i mitt hjärta, men man kommer över det. (våra ponnyer stod brevid varandra på SM i somras, Sunny Sunday heter hon) hoppas att det kommer att gå bra för dig med dina nya hästar! :)

2010-11-04 @ 19:45:21
Postat av: Jennifer

Usch, kan verkligen inte ens föreställa mig det du går i genom. Du som verkligen har gått igenom ALLT me den här ponnyn, motgångsr och medgångar.

Håller en extra tanke för dig idag! :)

2010-11-04 @ 19:45:54
URL: http://hastnissarna.blogg.se/
Postat av: Amanda

usch! jag tänker på dig <3

2010-11-04 @ 19:47:18
URL: http://eaqi.blogg.se/
Postat av: -.

Vad jag har hört brukar böjproven(Nästan) alltid få anmärkningar och är inte någon rättvis bedömning... Lycka till nästa gång :)

2010-11-04 @ 19:55:41
URL: http://wherethesidewalkcracks.blogg.se/
Postat av: ebba&julia

usch ,kan inte tänka oss hur svårt du måste ha det !

tänker på dig och ta de lugnt ,så småning om kommer det ordna sig och bli bättre !

han kommer få det bra !<3

kram

2010-11-04 @ 19:58:25
Postat av: Elvira

Kan tänka mig att det är jätte jobbigt. En svagare människa skulle behålla honom, men du verkar ju veta vad som är bäst för er båda och därmed säljer honom och ger er båda en chans att utvecklas. Du är väldigt stark som tar det beslutet och jag är väldigt imponerad och beundrar dig för det. Som sagt många andra svagare skulle troligen behålla hästen. Kämpa vidare!

2010-11-04 @ 20:03:08
Postat av: sandra

du kommer klara detta, var stark.

kom ihåg... backa endast när du tar sats.

det kommer ordna sig och det allra viktigaste är ju att Braven får det bra med sin nya ägare.

det kommer ordna sig!

2010-11-04 @ 20:12:00
URL: http://hoppryttarnas.blogg.se/
Postat av: Johanna

Allt kommer att ordna sig det kommer att bli så bra till slut!! <3

2010-11-04 @ 20:34:21
URL: http://jjohannahedqvist.blogg.se/
Postat av: Anonym

har tänkt på dig hela dagen!

det måste vara tufft , jag har aldrig varit riktigt i den sistsen men förstår . jag var oxå lite ledsen för jag kan nt tänka mig braven med en annan än dig!

nej nu gråter jag mä

2010-11-04 @ 21:06:41
Postat av: Anonym

Vid böjprov FÅR hästar visa en liten hälta enligt veterinärer. 1 utav 10 hästar visar ingenting under böjprovet. Så de är väldigt ovanligt aatt hästar inte får någon anmärkning alls.

2010-11-04 @ 21:10:04
Postat av: Lizette

ja vet hur det känns! :(

Ja har tänkt på dig hela dagen! Vart alldeles gråtfärdig när jag mockade åt min ponny idag. Kanske låter konstigt för ja känner ju varken dig elr Braven men bara känslan att tänka på de är jobbig...

Hoppas du mår bättre snart!

2010-11-04 @ 21:43:16
Postat av: Michelle

Jag har gått och tänkt på dig och braven hela dagen idag och gråtit för er:( men jag måsta bara säga en sak.. Att jag tycker att du är jätte stark och duktig Linn som klarar av att gå igenom allt det här!<3 allt kommer att bli bra...<3<3

2010-11-04 @ 21:44:02
URL: http://mylittleponniee.blogg.se/
Postat av: G

Isch! Vi gjorde veterinärbesiktningen redan innan de kom och provade min ponny, jag var jättenervös när han böjde, min ponny är ändån 14 och hade aldrig blivit böjd förut... Men han reagerade inte alls och det var skönt att ha haft det gjort innan... Fast jag förstår om det är en lite dyrare ponny att man vill ha besiktningen så färsk som möjligt. Jag har lämnat honom i sitt nya hem och imorgon ska vi dit igen och säga hejdå innan vi kör 70 mil hem igen...

2010-11-04 @ 22:36:32
Postat av: Marika Erkkilä

Det känns jätte jobbigt! Jag vet. En häst jag stod väldigt nära var tvungen att tas bort i kolik och jag grät i flera timmar och mådde dåligt flera veckor efter. Det är jätte jobbigt att skiljas från sin bästa vän, men du klarar av det, du kommer kämpa på! Du vet att han hamnar hos en bra familj som kommer ta väl hand om honom och du kommer få träffa honom flera gånger i ditt liv framöver. Det är inte slutet på er saga, bara den oväntade vändningen som gör historien intressant.

Han kommer bli bra och den lilla skråma han har idag kommer inte märkas av.

Även om det kommer bli jobbigt den gången han verkligen åker så tänk på det som ett nytt kapitel bara.. Kämpa på Linn!

2010-11-04 @ 23:01:37
URL: http://jumpstylebaby.blogg,se
Postat av: Frida

Det är tomt utan dig på bloggen! Hoppas att det blir bra till slut, vilket jag tror det blir. Kram på dig, Linn!

2010-11-04 @ 23:01:45
URL: http://ryttarefrida.blogg.se/
Postat av: Frida

Lider verkligen med dig och vill inte att du ska må dåligt!<3

Förstätt kämpa, du kommer klara dig igenom det..!!<3 Och det var säkert inget allvarligt med braven :)<3

Många kramar.

2010-11-04 @ 23:29:06
URL: http://litenryttre.blogg.se/
Postat av: anna

förstår att det är skit tråkigt, har varigt med om samma sak. men jag tycker ändå att du ska vara stolt över dig själv, tänka på hur du har utbildat honom, och se hur fin han har blivigt ?! :o

braven är nog jätteglad över att ha fått dessa år med dig, ni har ju kommit jättelångt. och se dina andra två hästar, Cupido, jag tror att han kommer bli minst lika fin som braven. och jag tror du kommer tycka att det är jättekul att se braven ute på tävlingsbanorna mera, fast det är tråkigt att inte det är du som rider. men jag tror att du märker mera då hur fin du gjort han och se hur han trivs med det !

VA STOLT ÖVER DIG OCH DINA HÄSTAR !

jag hoppas att det kommer gå bra för dig/ er båda faktist. ni ska veta att ni är jätteduktiga !

2010-11-05 @ 00:16:19
Postat av: amanda

det måste vara fruktansvärt att skiljas från sin häst när ni har ett så starkt band till varandra.

jag tycker att du gör rätt i att sälja honom, du vill rida vidare i tävlingarna och klättra högre i klasserna med stor häst och det är ingenting fel med det. inte alls. ni har varit sjukt fina ihop, du har utbildat honom och han är hur fin som helst, ni två är som två pusselbitar, men han kommer få det bra på det nya stället för man fattar ju att du inte säljer honom till vem som helst!!

du kommer sakna honom otroligt mycket och det förstår nog alla som läser eran blogg!

du kommer få det bra och han kommer få det bra, du har gjort rätt val, tycker jag.

Kämpa på bara!

2010-11-05 @ 08:04:18
Postat av: Julia

säger som Anna att du har gjort honom skit fin jah mena kolla på hur han såg ut när du köpte honom!!

och cupido kommer bli skit fin med din hjälp det lovar jag!!

samtidigt synd för du och braven var så fina..... <3

2010-11-05 @ 08:15:24
Postat av: Maya

Nu gäller det bara att mysa dessa 3 veckorna och bara ha tid för varandra. Hade lagt all min tid på Braven och gosat med honom. :)

Han tycker om dig Linn och han har ingen aning om vad som kommer hända. Men han känner ju på dig att du är ledsen. Så mitt tips är att gosa med honom så mycket det går. Jag tycker synd om dig, det är jobbigt att fylla 18. Tänker inte säga att du ska försöka sluta tänka på det, för det är helt omöjligt.



Jag grät så mycket så jag höll på att storkna när min foderhäst (!!!!!!!!!!!!!!!!!) åkte på betäckning. Riktig tönt är jag, så jag kan inte känna din sits, men jag förstår att det är 100 ggr värre än vad jag kände den dagen.

2010-11-05 @ 10:41:27
URL: http://youngdressage.blogg.se/
Postat av: Natalie

kämpa på linn !!!!

2010-11-05 @ 10:59:29
Postat av: Mickaela, Badday

Det var både bra och dåliga nyheter. Men du får ha din älskade ponny tre veckor till. Jag vet att det är svårt att släppa taget. Han älskar dig lika mycket som du älskar honom!<3

2010-11-05 @ 11:33:15
Postat av: anonym

vem är det som köpt honom? :)

2010-11-05 @ 12:20:07
Postat av: Louise

Jag fick också lämna tillbaks en ponny jag hyrde, jag hade haft honom i två år och sen blev jag för stor. Vi kom varandra väldigt nära, i början var han svårfångad och gillade inte att man grejade med honom, men när han åkte gnäggade han i hagen och njöt av att blir onmpysslad. När jag lämnade tillbaks honom lät jag mig aldrig mig själv inse att han faktiskt var borta, jag grät inte en enda gång, han ägas av Ranchen, och jag har lovat honom och mig själv att när han säljs där ifrån ska jag köpa honom.

Men du har dina två andra hästar, jag är säker på att det blir lättare när du har dem! Alla tar sorger på olika sätt, men hoppas att det kan blir bättre när du är med dina två andra underbara hästar!

2010-11-05 @ 13:48:44
URL: http://pudelflikkan.blogg.se/
Postat av: Madds-93@bdb

Det kommer alltid vara Braven och Linn, ni hör ihop . Förstår att det är hårt, tro mig. Hoppas att du kan hälsa på honom och att det kommer gå bra med Cupido och Lillan. Du kommer aldrig glömma lilla Braven :) och jag tror inte att han någonsin kan glömma dig! Du får ha honom ett litet tag till, men ibland kan det göra mer ont. Men du kommer ta dig igenom allt detta! Det är jag säker på :) <3

2010-11-05 @ 14:29:27
Postat av: Tazy

Usch jag förstår hur vidrigt det är.. jag har gjort det själv.. :(

Jag kan bara säga en sak Linn, du vet att Braven kommer ALLTID komma ihåg dej, jag trodde inte det när jag sålde min, men när jag hälsade på honom nu efter 3 år så gnäggade han och kom springade, han kom fortfarande ihåg mej.

Så var inte orolig, han är alltid din i hjärtat.

Se det som ett distansförhällande, det är jobbigt men ni är alltid tillsammans <3

2010-11-05 @ 16:19:27
URL: http://ronnaryttarna.blogg.se/
Postat av: Lovisa A

Jag hänger med dåligt, jag vet. Men är det Braven det handlar om? Har du hittat köpare?:)

2010-11-05 @ 19:14:25
Postat av: Anonym

Förstår att det är jättehemskt för dig att sälja honom! Ni var verklligen fina tillsammans och det är så roligt att följa er i eran ridning :) Han kommer nog aldrig glömma dig <3

2010-11-05 @ 19:50:50
URL: http://evelinaalexandersson.blogg.se/
Postat av: Anna

Han blir säkert bra till nästa gång! Hemsk situation att behöva lämna en häst man tkr så mkt om.. Ni passar verkligen som handen i handsken! :)

Fortsätt kämpa på!

2010-11-05 @ 23:24:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner