Fredag

Datum: 2010-11-05 ~ Tid: 15:40:06
Imorse var mamma iväg och hämtade nytt hö hos vår hovslagare. Årets skörd är redan slut, vi tog ioförsig bara 1,5 ton men vi tog in allt för hand, och det var inte lite jobbigt att stå och dra ihop hö från en hel åker med en högaffel bara för att himmlen envisades med att bli kolsvart och spöregn väntade. Vi hade inga maskiner till att ta in det så då får man göra det bästa av situationen. Bokade även in en tid för skoning. Det är inte så längesedan vi skodde men det är viktigt att hovarna inte blir ett dugg långa när man har/haft senskador då överrullningen blir sämre.

Jag och Claudia har precis varit ute på en skrittur, hon var riktigt pigg och hade svårt för att skritta men tillslut fick jag ordning på det. Idag blev jag sjukt förbannad på bilarna, när vi rider på vägen räknas vi som fordon och har lika stor rätt som bilarna att vara på vägen. Dock ska man visa respekt för sina medtrafikanter, men icke, dom kör som idioter förbi ungefär en meter ifrån oss. Jag tycker att alla människor faktiskt någonstans i bakhuvudet borde veta att hästar kan bli rädda så man kan sakta ner lite eller iallafall byta fil, och får man möte så är det för mig en självklarhet att högerfilen stannar upp och väntar med att köra förbi. Idag möttes två långtradare precis bredvid mig, tur att Claudia inte reagerar men jag fick aggressionsutbrott efter det och gav fingret till alla som gasade minsta lilla förbi ... kanske inte så smart, men jag blev iallafall lite mindre arg efteråt och nu kan jag nog sova gott inatt, haha ;)





Kommentarer
Postat av: Anonym

nää men tänk på att en lastbil har svårt att komma igång sen då den väger ett x antal ton så för att sakta ner oerhört mycket för en häst är frukstansvärt svårt för en lastbil..sen visst ska man visa hänsyn till ridmänniskor men blir man arg eller sur för att folk kör där så tycker jag att man ska rida någon annanstans än på vägen för alla stannar elelr saktar inte ner..jag rider bara efter vägen om jag måste inte för att jag vill..sen ska man rida efter ägen sk man se till att hästen är trafiksäker för det är ryttarensskyldighet med om något händer INTE bara bilföraren

2010-11-05 @ 15:49:21
Postat av: Ingrid

Claudia är trafiksäker annars skulle jag aldrig rida på vägen. Även fast det inte är lag på att sakta ner tycker jag att det borde ligga på ens eget samvete, hellre sakta ner än att få en häst i framrutan.

De flesta lastbilar saktar faktiskt ner eller stannar helt, så så jobbigt kan det inte vara, dom stannar ju vid stoppljusen.

Jag måste rida på vägen för att ta mig till ridhus eller till ridvägarna och för att komma åt det hårda underlaget.

2010-11-05 @ 15:57:17
Postat av: Anonym

jag minns inte var det var men en bil hade kört på en ryttare och häst och ryttaren dog:(

förare borde ha respekt för djur eller ja hästar på vägen vissa bara blåser om men vissa stannar om det är på en smal väger eller kör försiktit om.om det är på en mindre väg alltså inte någon 80 väg kanske så kan du ju ställa dig mitt på den vägen av filen du e för då kanske de saktar ner och kör försiktit om.min pappa är lastbilschaufför och blåser nt om hästar och så även om hästar nt är hans favvo djur men ändån hjälper han till på tävlingar och sånt som linns pappa gör men om på ett km som jag var me på i våras så ställer han upp och hjälper till med insläppet på banan vilket nt allas pappor eller mammor gör .en därs pappa bara ger hennes häst till mig och säger att jag ska hålla hennes ponny när hon ska gå banan men när man e 12 år ska man kunna det själv att klara det om man tävlar ofta vilket hon gör ,när jag oxå behövde gå till min ponny att ta hand om när jag nnästan direkt skulle in på banan.pappa stog och skrek på henne vad hon skulle göra när han nt ens red!

2010-11-05 @ 16:20:07
Postat av: Anonym

Nää men nu finns det många ryttare som just tror att bara för man rider efter vägen så måste alla ta hänsyn till en..båda parterna har lika stort ansvar efter vägen då båda räknas som "fordon" jag kör själv bil och saktar ner då det kommer hästar då jag rider själv men..har en sambosom kör lastbil och dom stannar endast då det är nödvändigt då nu under dom här tiderna är det halt och jävligt och svårt att komma igång då dom inte har vinterdäck..stoppljus är nödvändigt! har råkat ut för folk som har tutat åt mig då jag ridit för att jävlas vilket har orsakat nästan katastrof så jag förstår din ilska men inte att man ska skylla ALLT på bilisterna

2010-11-05 @ 16:21:52
Postat av: FRIDA ELMLUND

Idioter finns det gott om, de kör likadant på vägen utanför stallet... :/

Var har du köpt det pannbandet till Claudia? :)

2010-11-05 @ 16:22:10
Postat av: Jennie Kristensson

Håller med dig. För att komma till vårt ridhus måste jag rida på en väg. Min häst är inte 100 trafiksäker. Han blir liv rädd för lastbilar och traktorer. Men jag är väldigt noga med att inte vara på vägen när de kommer, för jag vet att han slänger sig ut framför dom.... Men det är fan inte konstigt, det blir ju inte precis bättre av att han hela tiden får dålig erfarenhet av alla idioter somkör alldeles för fort. Det har blivit stora förbättringar men är jag mitt ute på vägen och möter en lastbil kan vad som helst hända... Nu har folk börjat förstå att där går hästar och dom flesta saktar faktiskt ner. Vet inte om det är en regel, men när du tar körkort lär du dig att man SKA sakta ner för djur, fast folk verkar inte förstå det..... Tyvärr. Men en bra sak att veta är att hästarna ALLTID har rätten på sin sida. Det är bilförarna som får ta det Hade dom vetat det, hade dom kanske inte kört så jävla fort.... Vad som än händer åker bilisten på det, även om bilen stannar och hästen sparkar på bilen, är det förarens fel.

2010-11-05 @ 16:33:33
Postat av: kim

tycker det är så fel att skylla allt på bilisterna och att BARA hästarna ha rätten på sin sida..vet en häst så blev tokig då det kom en bil körandes SAKTA och stannade till slut då hästen blev orolig då sprang den emot bilen och stampade hovarna i huven så bilen blev förstörd..tror ni ryttaren brydde sig? nää bilisten själv fick fiax allt och det är så fel det kan bli!

2010-11-05 @ 16:41:49
Postat av: Anonym

När jag red med min kompis på hennes medtyttarhästar så skulle vi rida på en väg och dom blev helt tokiga när det kom en bil och dom bilarna saktade ner! man blir värkligen helt förbanade på atta som inte saaktar ner!

2010-11-05 @ 16:49:26
Postat av: :)

Ni köpte 1500 kg & det är redan slut? :P

2010-11-05 @ 16:49:58
Postat av: Maria

2010-11-05 @ 16:53:39
Postat av: Maria

Rid en bit ut på vägen och inte precis i kanten för då måste de bromsa för att våga köra om, brukar jag göra ;) sen kan man ju alltid anmäla bilister för framkallande av fara för annan om de kör för nära :p bra att hotad med iaf haha!

2010-11-05 @ 16:56:33
Postat av: elvira - ridahest :D

haha skön du är xD skulle oxå ge fingret till alla XD

2010-11-05 @ 16:57:16
URL: http://ridahest.blogg.se/
Postat av: Nathalie Busk

håller med dig ingrid! står ju i botorp, och ingen saktar ner där heller... va ute en dag, o det kom en bil med släp, och vägen är gropig så kärran studsade, och pojken min blev livrädd för den, dom körde ju i säkert 90 på en 50 väg. även en mc åkte förbi och gasade på precis bredvid oss, och det lät sådär äckligt som bara motorcyklar låter:O jävla idioter asså...

2010-11-05 @ 17:00:32
URL: http://dressyrarn.blogg.se/
Postat av: Ingrid

nej vi tog 1500 kg eget hö hemma i somras och det är slut :)

2010-11-05 @ 17:03:22
Postat av: Ingrid

Jag visar respekt för bilarna genom att hålla ut ordentligt i kanten, ha reflexkläder även på dagen för att synas och stannar även för att det sla underlätta för dem att köra förbi, vad mer kan jag göra? Visar de inte respekt för mig då så har jag rätt att bli förbannad.

2010-11-05 @ 17:05:02
Postat av: Cicci

Bilar har ingen respekt allt.. när jag rider vid vägar i mörker så har dom strålkastarna på.. brukar själv bli förbannad och peka finger åt dom som inte släcker ner ljusen.. .. Ändå har jag hästen full med reflexer..

2010-11-05 @ 17:29:36
URL: http://ciixx.blogg.se/
Postat av: bella

Jag rider inte på stora vägen, men min favorit runda kommer man ut på en väg som många kör på eftersom att det är ganska många som bor där i slutet av vägen,

Trots att det är grusväg och kurvigt kör dom som idioter.

Min häst är trafiksäker men är dock VÄLDIGT tittig när hon är ensam och blir rädd för nästan precis ALLT :s

Inte så kul när man kommer innan kurvan och blir överraskad av en bil som kör i 90 på en kurvig grusväg.

Sätter upp handen då. Dom flesta saktar ner men det finns även folk som bara gasar då...



HAHA, tycker du gjorde rätt som gav dom fingret xD

Testa gör stopp tecknet med handen nästa gång det kommer en bil, dom kanske saktar ner då ? :)

2010-11-05 @ 18:32:47
Postat av: Louise

usch, blir så arg på puckon som inte kan sköta sig i trafiken!

Ang, möte så står det ju ändå i körkortsboken att den som har hindret på sin sida är ju den som har väjningsplikt och ska vänta :S

2010-11-05 @ 20:33:15
URL: http://melody-drama.bilddagboken.se
Postat av: Anonym

Det finns som ett helt kapitel i körkortsboken om hur man ska bete sig när man möter hästar i trafiken. Men verkar som ingen bilist har läst det kapitlet, och jo det är bilarna som ska visa hänsyn till levande djur!

2010-11-06 @ 00:21:05
Postat av: Sandra

Det är bilarnas skyldighet att sakta ner samt hålla avstånd, det står både i körkortsteorin samt i prejudikat (i princip lagtext). Så den som tror annat borde kanske inte ha körkort ö.h.t..? Tycker det är förjävligt att vissa förare tror att vi sitter på robotar. Ingen häst är 100% trafiksäker!



Jag pekar också finger åt förare som kör för fort, jag får ut lite av min ilska och dom kanske, kanske kan lära sig något till nästa gång..



Det värsta jag vet är när man vevar med handen för att visa att de ska sakta ner och de istället vinkar tillbaka..! What´s up with that, ser dom inte att hästen börjar trampa lite nervöst?! knäppa människor finns det gott om här i världen tyvärr..



2010-11-06 @ 01:10:10
Postat av: Sandra

Att veva/göra stopptecken åt bilförare är i princip lönlöst. Här verkar de tro att man hälsar och vinkar glatt tillbaka.. Puckon..

2010-11-06 @ 01:12:33
Postat av: Charlotte - tasch@bdb

visste ni att hästar har större rätt att varaa på vägen än en bil? ^^

2010-11-07 @ 11:45:35
URL: http://tasch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner