Svar från frågestunden

Datum: 2010-11-24 ~ Tid: 11:32:43

Tänker du gå över till att tävla storhäst när du fyllt 18 eller ska du tävla Claudia som storhäst?
Ingrid: Tanken är att jag ska ha kvar Claudia och ta upp henne som storhäst och tävla lite då och då. Jag är medveten om att hon inte kan mäta sig speciellt bra med storhästarna, vi ska bara ha kul utan höga krav. Anledningarna till att jag har kvar Claudia även efter ponnytiden är många, dels är hon 17,5 år när min ponnyålder tar slut, hon har haft senskada och hon är svårriden. Jag är säker på att hon mår bäst av att få stanna hos mig, hon skulle nog ha roligt med en ny liten ryttare också men det tar alldeles för lång tid att hitta hennes knappar och rida in sig på henne, så hon skulle antagligen hinna bli pensionär innan hon är i sitt fulla bruk för den nya lilla ryttaren. Sen finns ju problemet med att sälja hästar just nu, det är absolut inte lätt, desto svårare om man har ett ponny sto som blivit sig till åren och dessutom haft en allvarlig skada.
Jag kommer även att skaffa en stor häst då jag har högre ambitioner än att tävla uppmätt ponny. När och hur det blir har jag ingen aning om just nu, men av kommer det att bli! Nu satsar jag på sista ponnyåret istället så tar vi detta senare :)

Läser ni runt på era läsares bloggar? Och kommenterar/skriver där? :-)
Linn: Ja lite gran ibland, men hittar verkligen inga bra hästbloggar det är så otroligt dålig uppdatering på dem och supertråkigt innehåll. Den ända hästbloggen jag läser är Matilda Holmströms blogg. Men jag läser många vanliga bloggar, de flesta storbloggares och några skvallerbloggar så klart.

Vad har ni tänkt att jobba med i framtiden? Satsa på dressyr eller något som inte har med hästar alls att göra typ "svenssonjobb"?
Ingrid: Mitt mål är att bli veterinär, blir jag inte det funderar jag på ingenjör. Jag har just nu inga planer på att jobba med hästar då det oftast är riktiga skitjobb inom hästbranschen, men jag kommer absolut att fortsätta hålla på med hästar vid sidan av eller om jag nu vill jobba med det. Men vet aldrig hur det blir.

Hur kommer det sig att ni fastnade just för dressyren, eller mest för dressyren kanske jag ska säga:) 
Linn: Det funkade bäst i dressyren med Philiac min förra ponny eftersom han inte var så förtjust i hoppning. Då började jag rida mer dressyr. Sen med Braven så hade jag så pass lite tid på mig att tävla honom och eftersom han var väldigt orutinerad valde jag att satsa på dressyren, vilket visade sig vara ett väldigt bra val. Nu på storhäst kommer dressyren fortfarande att vara min första prioritering. Jag kommer ju att tävla låga klasser i hoppningen någon gång då och då men jag känner att mitt mod sviker när hindrena kommer upp mot 120-130cm. Jag är en sån person som inte gillar att göra något halvdant. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att satsa helhjärtat på något som jag inte kan prestera tillräckligt högt i. Då är det bättre att hoppa lite lägre klasser vid sidan om dressyren. Dessutom tycker jag inte att jag är speciellt skicklig som hoppryttare.

Varför är ni så ''petiga'' med att saker ska vara ganska perfekta, har sett att Ingrid byter schabrak nästan varje dag, anser du/ni att det är skitigt efter en användning ? :) 
Ingrid: Jag tycker att det är roligt att vara petig och göra allt noggrant. Ja, jag byter schabrak varje dag, inte för att jag anser att det är skitigt utan för att jag tröttnar på det om jag använder det två dagar i rad. Dock tvättar jag dem inte efter varje gång, sopar bara av dem lite så håller de sig väldigt rena ändå. Jag gillar att matcha och variera utrustningen, så varför inte om man kan?

Har ni ngt motto när ni tävlar? Tänker ni på det om det inte skulle gå bra?
Linn: Att höja min lägstanivå och få en bra ridkänsla genom programmet.

Vad ska du göra med Solis hade du tänkt ? :)
Ingrid: Eftersom att jag bara ridit honom tre gånger så kan jag inte säga några direkta mål. Men tanken är att vi ska träna under vintern och främst starta dressyr under 2011, sen får vi se hur långt vi kan komma.

Vem är eran förebild inom dressyren och varför just den personen?
Linn: Marina Mattsson utan tvekan! Tycker det är kul med en så skicklig person som man faktiskt kan relatera till, som man ser när man tävlar själv också i stället för såna man bara ser på tv, det känns mer ”verkligt”. Jag gillar henne för att hon rider otroligt bra, är supermjuk och fölsam i sin ridning.

Varför vill du inte visa din transport?
Ingrid: Jag känner inget större behov av att visa den, dels för att den är gammal och ganska ocharmig, dock riktigt fräsch för sin ålder. Men huvudsaken är ju innehållet? ;)

Vilken del på outfiten tycker ni lyfter upp allt?
Linn: Träns, stövlar, hjälm och schabrak är något som jag tycker spelar ganska stor roll. Det är de delar i utrustningen som man lägger mest märke till eftersom de är så pass synliga.

Hur mycket tid lägger ni ner på era hästar innan och efter ett ridpass? :)
Ingrid: Oj, väldigt mycket tid. Ibland kan jag stå och borsta, mysa och prata med Claudia i en timme innan ett ridpass, haha. Sen är jag extremt seg överhuvudtaget på att göra iordning, fråga bara Linn, hon vet! Efteråt går det lite fortare, men inte speciellt snabbt alls.

Vad är er bästa/roligaste dressyrövning ni gör? :)
Linn: Bästa vet jag inte om det är, men skänkelvikning är rörelsen jag tycker är roligast. Det är så härligt när det bara flyter på och varje steg i övningen är det andra likt. Sen är jag även väldigt förtjust i byten, enkla byten, öppnor och slutor.

Brukar du trickträna m.m med Qillen ? eller är han bara sällskaps häst ?
Ingrid: Nej jag brukar inte trickträna med honom, är inte speciellt mycket för sådant. Visst, det kanske skulle vara kul att lära honom något men har inte riktigt tagit mig tid till det. Däremot tömkörs han, följer med på promenader och vi ska snart börja köra med vagn.

Är tanken att det är Cupido du ska tävla nu när du säljer Brave Heart:)? Bästa bloggen jag vet har NI! Linn: Ja det stämmer, det är vad jag har tänkt mig i alla fall. Till att börja med ska han ridas in men så småningom kommer vi nog att börja tävla lite smått men det lär dröja och jag har verkligen inte brottom. Jag kommer att följa med mina vänner när dom tävlar i stället. Tack!

Vad rider ni på för olika bett?
Ingrid: Jag rider nästan alltid med muffbett, ibland använder jag pelham vid uteritt och hoppning och när jag skrittar ut har jag hackamore.

Vad tycker ni är bäst för hästen, engelsk dressyr eller akademisk ridkonst? Varför tycker ni som ni tycker och hur anser ni att en ärlig korrekt form ska vara?
Linn: Jag tror att det är bäst för hästen med en blandning. Jag rider dressyr med akademiska inslag. Om hästen t.ex. inte är tillräcklig eftergiven i kroppen så rider jag lite så som jag lärt mig på de akademiska träningarna, sen när allt funkar övergår jag till vanlig dressyr. Hästen går i en korrekt form när den bär sig i balans med bakdelen under sig och nosen på lodplanet. Vissa hästar kan inte gå i en hög form på grund av hur de är byggda så en korrekt form är olika från häst till häst.

Brukar ni ha benskydd i hagen? Isf varför?
Ingrid: Jag har alltid benskydd och boots vid ihopsläpp. Innan Claudias skada gick hon alltid naken om benen, men nu har hon oftast paddar och lindor i hagen.

Hur förbereder ni före tävling? Vad tänker ni lite extra på när ni rider fram?
Linn: Dagarna innan ser jag till att allt funkar och tränar vissa bitar ur programmet/programmmen. Dagen innan tävling brukar jag mest jogga i lång och låg form samt göra lösgörande övningar och rida ett väldigt kort ridpass. Sen schamponerar jag hästen och putsar all utrustning samt packar allt som ska med till både mig och hästen. På framridningen försöker jag hitta en bra takt och få hästen fram på bettet fast behålla känsligheten för hjälperna. Jag försöker även få hästen lydig och uppmärksam. Sist av allt så tänker jag igenom programmet och hur jag ska rida mig igenom det när jag ska ta förhållningar när jag ska ladda upp i hörnen innan ökningar och när jag ska börja samlaihop för halter m.m.


Vilka delar i ett dressyrprogram brukar ni få bäst poäng på? jätte bra blogg!
Ingrid: Jag brukar alltid få bäst i travprogrammet. Tack :)

Vilket är ert favorit program i dressyren?
och varför är det just det programmet?
Linn: Mitt favoritprogram är FEI’s lagtävlansprogram. Jag gillar det eftersom det händer mycket saker hela tiden men samtidigt flyter på bra utan hack och det är inga långa tråkig transportsträckor.


Kommentarer
Postat av: iriz

Hej allt bra :D?

2010-11-24 @ 11:36:35
URL: http://irizwihk.blogg.se/
Postat av: Sandra

vilken fin blogg ni har =D

2010-11-24 @ 11:44:45
URL: http://sandravanilj.blogg.se/
Postat av: Malin

Tack för svaren!

Postat av: SCME

2010-11-24 @ 13:07:32
Postat av: SCME

Hej där, jag vet att de flesta hatar när man skickar sånt här men jag vill göra alla medvetna om att min blogg finns där ute. På min blogg uttrycker jag min passion till musik och konst, man får följa med mig och se hur det går med musiken, men skriver även vardags inlägg och om en massa funderingar. Jag har ett oerhört stort syfte med bloggen, driva bort de sjuka idealen och hjälpa andra att skaffa mer skinn på näsan! Jag är mån om mina läsare och kritik uppskattas, både bra som dålig. Hoppas verkligen att du kikar in! Mvh SCME

http://SCME.blogg.se

2010-11-24 @ 13:07:46
URL: http://scme.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag undrar om ni får hjälp med design eller om ni gjör det själva!

2010-11-24 @ 13:32:45
URL: http://tvillingryttarna.blogg.se/
Postat av: Anna

Läste igenom Er frågestund och undrar, vilka kriterier ska uppfyllas för att det ska vara en bra hästblogg+ Vore kul att höra er åsikt! :)

2010-11-24 @ 13:52:44
URL: http://livetisadeln.se
Postat av: Matilda Holmström

Linn, kul att du följer min blogg!

2010-11-24 @ 13:58:57
URL: http://youthdressage.blogg.se/
Postat av: Tina

Kul med frågor och svar! Och härliga bilder =) Kramis

2010-11-24 @ 14:43:29
URL: http://colouredgirl.blogg.se/
Postat av: anna

tack för svaret ! :)

2010-11-24 @ 14:46:14
Postat av: Cicci

måste komentera en grej bara..



"Läser ni runt på era läsares bloggar? Och kommenterar/skriver där?

Linn: Ja lite gran ibland, men hittar verkligen inga bra hästbloggar det är så otroligt dålig uppdatering på dem och supertråkigt innehåll. Den ända hästbloggen jag läser är Matilda Holmströms blogg. Men jag läser många vanliga bloggar, de flesta storbloggares och några skvallerbloggar så klart."



vad exakt är en bra hästblogg då? alltså jag fattar att läsare vill att man ska uppdatera och så tycker själv det är tråkigt närm man följer någons blogg och de inte uppdaterar men det jag menar vad exakt är roligt/bra innehåll med tanke på att du säger att de flesta har supertråkigt innehåll...



/ Cicci



2010-11-24 @ 18:26:07
URL: http://ciccioagnes.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Yay! Fick svar på min fråga :P

2010-11-24 @ 22:07:05
URL: http://www.e-leonore.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner