Stallklädsel i vintertider

Datum: 2010-11-23 ~ Tid: 23:02:18

Jag hittade en intressant tråd på bukefalos om hur folk går klädda i stallet och under ridning. Själv har jag alltid mjukisar, en varm fleecetröja, reflexjacka, raggsockor och jodphurs i stallet och när jag skrittar ut/promenerar, ser alltså ganska trashig ut. När jag ska rida lite mer seriöst är ridbyxor och något tajtare upptill ett måste för mig. Visst det funkar med annat också men jag känner mig mest bekväm i ridbyxor och en icke-fladdrande jacka/tröja. Kan koncentrera mig mer på ridningen då istället för att tänka på att mjukisarna knövlar ihop sig och att tröjan fladdrar. Sen är jag ju Big-fan-att-matcha, så antingen är tröjan eller byxorna i samma färg som Claudias utrustning ;)

Hur går ni klädda i stallet och vad föredrar ni att rida i?

 

 



Jag hittade ingen passande bild, men såhär ser jag oftast ut när jag rider dressyr, stövlar och favoritbyxorna från Hööks. Bilden är från första gången jag klämde mig i mina, då nya, stövlar.

 


Kommentarer
Postat av: Hanna

Vill också helst ha lite "tajtare" upptill när jag rider. Men det är ju ganska svårt på vintern då tjockisjacka är typ enda alternativet om man inte vill bli en liten isbit. xD

2010-11-23 @ 23:08:45
URL: http://hannnss.blogg.se/
Postat av: anna

oftast samma ela tiden i stallet, orkar inte byta om då jag är lite lat :)

blir väl ridbyxor med långkalsonger under, vanliga ridstrumpor oc ragg/skid/varma strumpor över. långärmad tröja + fleece och fodrad pluffs ridjacka.

Rider jag ut ar jag tjocka fodrade skor som jag har i stallet. om jag rider trycker jag på mig ridskor + chaps med fårskinnssula. tar 15 min att skritta till ridhuset så man får pälsa på sig lite och sen väl i ridhuset rider jag utan jackan :)



haha grym blogg!

2010-11-23 @ 23:14:03
Postat av: -

har samma i stallet som när ja rider. har oftast så många par strumpbyxor / tjocka leggins som det får plats under ridbyxorna (oftast 2par) Sedan 3 par sockor varav 2 par är raggsockor. Sedan har jag någon tunn tröja underst på överkroppen sedan fleese och sedan vindtät jacka. ofodrad. Den e rätt stor så får mera under den om de behövs. Om de blir såpass kallt att inte ridbyxor o de räcker så skippar ja ridbyxorna o drar på mig ett par thermo byxor.

2010-11-23 @ 23:22:47
Postat av: -

glömde skorna xP Har ett par jätte varma fodrade vandrarkängår xD Eller sen mina vanliga ridskor med ull sula i. Chapsen blir dock för små med så många lager.

2010-11-23 @ 23:23:48
Postat av: Jenny

Beror på hur kallt det är, har inget ridhus så rider alltid utomhus (typ alltid iaf)



Så har olika tjocklekar på jackor, så beroende på hur kallt jag är väljer jag passande jacka.

Sen har jag longkalsonger, vindbyxor och olika tjocka termobyxor.

Halsduk, olika tjocka vantar, olika tjocka ridskor och vinterkängor.



När det är som absolut kallast (-15 - -20 normalt som kallast) så är det vinterkängor, ullestrumpor, vanliga ridstrumpor, skidunderställ, halsduk, helt underbar vinterdress(jacka och byxa) som tål all kyla och håller en varm och torr.

Vid blåsigt väder är även skidmask och glasögon ett måste, annars känns det som om 1000 nålar bombarderar kinderna, usch.



Dock kan avstår jag såklart från ridningen om vädret gör det farligt ;)

2010-11-24 @ 00:09:52
Postat av: tiffany ismail

hojta till om du vill vara med i denna videon

http://www.youtube.com/watch?v=RZ567RoRlHk

2010-11-24 @ 00:46:12
URL: http://www.tiffanyismail.com
Postat av: Ebba

Vilja ridbyxor är det du har? :)

2010-11-24 @ 07:54:35
Postat av: Hanna

Oj vad alla klär på sig mycket!

När jag är i stallet brukar jag ha ribyxor, ridstrumpor, gympaskor, en tajt tröja och en fleece/jacka. När jag rider har ser jag i princip likadan ut fast gympaskorna byts ut mot ridskor+chaps (vilka snart blir ett par stövlar, i julklapp!).

Fast det har ju inte blivit så där outhärdligt kallt än, men de dagar jag är mycket i ridhuset (för att fota/kolla/hjälpa till på lektion) brukar jag dra på mig ett par thermobyxor, mössa och vantar också. Vårat ridhus är nämligen oisolerat.



På våren/sommaren/hösten har jag gärna något tajtare upptill, men det är svårt på vintern då de flesta varma kläderna är ganska stora och pösiga.

2010-11-24 @ 08:43:05
URL: http://teenriders.blogg.se/
Postat av: Jossan



Jag rider i ridbyxor, ridstrumpor, ridskor + chaps ( tycker ej om stövlar), t-shirt och fleece tröja i ridhus. varm jacka och termo på vid ute ritt på vintern. Sommaren blir de linne annars blir de förvarmt :)!

2010-11-24 @ 10:02:29
URL: http://sweetbabysweet.blogg.se/
Postat av: Nina

Ett tips jag kan dela med mig av är täckbyxorna från EquiPage. De är väldigt sköna och har en massa bra finesser. Bland annat har de ett "gummiband" som man kan trä runt skon så att byxorna inte åker upp, och de är helskodda med mocca, vilket gör att man sitter som med vanliga ridbyxor i sadeln (man glider inte). Dessutom har de flera fickor och är justerbara i midjan, men den allra bästa finessen emd dem är att man kan ta av sig dem utan att hoppa av hästen, eftersom de är öppningsbara längs hela utsidan av båda benen, samt kan man knäppa upp dem i sidan uppe vid midjan, och detta gör att man när man sitter i sadeln enkelt kan ta av sig dem, vilket gör det perfekt om man till exempel skrittar fram ute i snön och därefter går in i ridhus för att rida mer "seriöst". De kostr kring 600 om jag inte minns fel, men det är de verkligen värda. :)

2010-11-24 @ 10:28:04
Postat av: Stina^^

Nu på vintern har jag ridbyxor (alltid ridbyxor!!) med tights/långkallingar under. Oftast två-tre par strumpor och jodphurs. På överkroppen har jag flera lager med tunna långärmade tröjor, och överst en lite tunnare höst/vinterjacka. har även tumvantar och mössa. När jag rider rider jag faktiskt just nu utan vantar, min gamla gick sönder och har inte haft tid att köpa nya..

Älskar eran blogg!!

och vart har du köpt stövlarna? du har säkert skrivit om det någonstans men orkar inte leta.. Jättejättefina!!

:)

2010-11-24 @ 15:36:24
URL: http://piruetti.blogg.se/
Postat av: Louise

alltid helskodda ridbyxor(softshell från hööks, vind och lite vattentäta), ridstrumpor, underställströja, ridskor och en windstopper-tröja(att rekommendera riktigt varm och skön). på hästryggen ridstövlar, fodrad jacka och oftast tre-finger vantar. för att hålla värmen nu i vinter ett tips att ha på sig säkerhetsväst, visst att det påverkar hållningen men man håller värmen bättre.

2010-11-24 @ 15:53:29
URL: http://detstoraallvaret.blogg.se/
Postat av: Matilda

Såhär på vintern när det är kallt så brukar jag rida i en softshelljacka med en tröja under och antingen ridtermobyxor eller vanliga ridbyxor med tights eller nåt sånt under :p

2010-11-24 @ 16:33:53
URL: http://ponnie.devote.se
Postat av: Amanda

Ehum :P Okej Jag har nästan alltid ridbyxor utom när jag inte skall rida då har jag jeans/mjukisar. Sen har jag mina älskade tygskor på sommaren<3 åhh jag bara älskar och gå runt med dom och mocka och fixa allt, sän även rider jag ganska ofta för jag tycker att ''känner'' hästen mer en ett par feta halvfula stålhetta skor :S Men alla tycker olika så e det! ;) Den har jag tröja och jacka om det behövs :P

2010-11-24 @ 19:48:10
URL: http://gallantbusiness.blogg.se/
Postat av: Chris

Orkar inte skriva ett långt inlägg om vad jag har på mig så jag länkar till mitt svarsinlägg i tråden som du hittade på Bukefalos: http://www.bukefalos.com/f/showpost.php?p=13954427&postcount=3

2010-11-26 @ 00:06:29
Postat av: Chris

Glömde skriva att jag är likadan som dig, älskar också att matcha ridkläderna till det hästen har på sig. Ser mycket snyggare ut då. ;D

2010-11-26 @ 00:07:44
Postat av: O L I V I A

det finns fodrade ridbyxor på hööks, helt underbara (:

2010-11-26 @ 16:35:34
URL: http://xattitude.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner