Dans på rosor?

Datum: 2010-10-15 ~ Tid: 21:59:57

Vore trevligt om alla slutade upp att kalla mig bortskämd snorunge och påstår att mina föräldrar köper vilka hästar jag än vill ha.

Jag har betalat inköpet av hästarna med egna pengar och hela mitt studiebidrag går till stallhyra. Sen hjälper ju mamma och pappa till och betalar foder, skoning vaccinationer, träningar och tävlingar eftersom att mitt studiebidrag inte räcker till allt detta. Men det tror jag nog att de flesta föräldrar gör? Om jag hade tid skulle jag försöka hitta ett jobb som jag hade förut. Men eftersom jag pendlar till skolan nu finns knappt tid till att ta hand om hästarna och rida dem.  

Ville bara klargöra detta för er. Mitt liv är inte heller en dans på rosor där jag får allt jag pekar på. Jag är mänsklig som alla er andra.


Kommentarer
Postat av: Ridproblem? Läs bloggen :)

Ibland verkar det svårt för vissa att förstå att man faktiskt kan kämpa sig till framgång... ;)

2010-10-15 @ 22:05:20
URL: http://ridkonsten.wordpress.com
Postat av: ursula

Du är inte bortskämd. Men jag blev tvungen att skaffa extra jobb för att ha råd med hästen. men jag betalar allt själv. mina föräldrar vägrar hjälpa till med något.

2010-10-15 @ 22:09:13
Postat av: Anonym

Läs gärna min blogg en dressyr dagbok om vägen till mina mål.

2010-10-15 @ 22:21:30
URL: http://nicolinaelisabeth.blogg.se/
Postat av: anna

Jag tror inte att de är så många som vet hur det är att få ta ansvar själv och sedan kämpa sig till framgång.

Jag följer ständigt eran blogg, den är grymt bra! När jag läst om dina framgångar Linn som du haft med Braven, har jag insett att det lika bra är att kämpa och försöka nå sina mål. För du har kommit långt med Braven och du är en stor insperation för mig. Då jag själv har en ungponny som jag vill komma upp i klasserna med.

Så fortsätt med det ni gör, för ni gör det bra :)

2010-10-15 @ 22:28:34
URL: http://aanniiiss.blogg.se/
Postat av: Anonym

Finns många som skulle göra vad som helst att få ha det som du. Vars föräldrar inte vill betala ngn försäkring, hovslagare, träning eller tävling. Som inte ens kan tävla om dom nu skulle fått en häst för att föräldrarna inte vill köra. Säger absolut inte att du är bortskämd men du har det mkt bättre än många andra som bara kan drömma om att nånsin få en häst.. Vissa får ju inte ens börja rida på ridskola för att det är för dyrt. Sen är det klart är det inte är lätt för dig att hinna med att och att det blir jobbigt men de finns så många som kämpar så mkt hårdare för så mkt mindre än det du har. Värt att tänka på (:

2010-10-15 @ 22:44:50
Postat av: Martina

Att vissa måste ha så svårt för att glädjas åt andras glädje -.- Så löjligt att sitta där och bli så avundsjuk att man måste kalla personen för bortskämd snorunge!?

Du förtjänar det dina föräldrar hjälper dig med :)

2010-10-15 @ 22:45:29
Postat av: m..

Skulle absolut inte kalla dig bortskämd!

Bara för att dina föräldrar har råd att hjälpa till att betala för hästarna osv. Ska man tävla på hög nivå måste man tyvärr ha mycket pengar.

Själv tycker jag det bara är ROLIGT med föräldrar som vill lägga ner pengar på barn/ungdomars intressen. Även fast man blir lite avundsjuk ;)

2010-10-15 @ 23:14:44
Postat av: Louise

Jag hade den bilden utav dig innan, men nu genom bloggen känns det som man känner dig lite bättre :)



och om du nu hade varit en bortskämd snorunge? so what? man kan inte köpa den ridkänsla du har! de som kastar skit är bara avundsjuka, så det så! det är ju ingen direkt som tvingar dem att bevaka eran blogg heller ;)

2010-10-15 @ 23:20:15
Postat av: camilla

alltså, klart folk blir avundsjuka -det kan man förstå. Men hur avundsjuk man än är så måste man fortfarande uppföra sig. Bara för att vissa eventuellt har det bättre än en själv -kämpat sig dit själv eller fått det serverat spelar ingen roll, man kastar inte skit på andra för det.

Synd att folk inte kan glädjas med andra.

2010-10-16 @ 00:23:25
URL: http://cmillaj.blogg.se/
Postat av: Jennelie

Inte bortskämd, bara tur i livet :)

Finns många häst älskande tjejer (å killar) som drömmer hela livet om en egen häst, dessutom utvecklas man mer med en egen häst, tyvär tycker många föräldrar att det räcker med ridskola, och då får man nöja sig med det tills man har råd att betala allt själv(sällan har man ju det förens man är vuxen och har fast anställning). Och det är dyrt, att dina föräldrar betalar foder, vaccination och skoning, ja det blir en heldel i slutändan.



Du är inte bortskämd, men du har tur som har snälla och förstående föräldrar :) Och folk som förstår hur det är att inte ha såna föräldrar ska ju glädjas med dig, inte vara så himla avensjuka ;)

2010-10-16 @ 01:37:26
Postat av: deed

2010-10-16 @ 08:27:03
Postat av: En Ponnymamma....

Hejsan alla, Jag är en av dom där förstående, rika (?) och "snälla" föräldrarna som lägger massor av tid och pengar på våra barns sport och intresse. Hur många av er som läser spelar inte fotboll eller håller på med annan idrott där föräldrar står och bakar bullar eller hejar på er vid sidan av planen. Och våra barn och ungdomar väljer inte sina föräldrar! Tänk på det, dom är födda in i vilken klass dom än tillhör. Och om ni visste vilket oerhört slit både vi föräldrar och våra duktiga ungdomar lägger ner VARJE DAG. Det är inte alla, inte ens många, som orkar och klarar det. Om jag tar min egen dotter som exempel. Vi köpte en helt outbildad Ponny, som hon själv har kämpat med och utbildat till att idag vara en klasshäst i både hoppning och dressyr! Där har hon med sitt slit ökat ponnyns värde pengamässigt med flera hundra procent. Sedan behövde hon en kategori större ponny och fick lov att sälja sin älskade kompis för att ha råd med en ny. Och jag ställer upp som förälder för att det är det enda min dotter brinner för, hon har testat både fotboll, friidrott och en massa andra sporter. Och vad skulle hon annars göra? Dra runt på stan? Det alternativet känns inte alls lockande. Nu har hon ett enormt ansvar över ett liv och det sköter hon, Liksom Linn och Ingrid med bravur. Och självklart ställer vi föräldrar upp med skjuts och hjälp när dom behöver, det är vårt givna föräldraansvar, att stötta och hjälpa våra barn tills dom är vuxna och kan stå på egna ben. Och visst kostar det mycket pengar och tid. Men det är en prioritering som vi föräldrar får göra. Jag offrar mycket själv för att min dotter ska få göra det hon är bäst på och bli en lycklig människa. Om bara några år så har hon med stor sannolikhet fått ett eget arbet och flyttat hemifrån, och då har i alla fall jag gott samvete, och då kan jag återigen lägga dessa pengar och all tid på mig själv... Livet har olika faser. Så fortsätt kämpa så duktigt som ni gör. Kram alla duktiga ridtjejer... Eva-Lotta

2010-10-16 @ 08:48:00
Postat av: Irma

till Eva-Lotta, bästa kommentaren som någonsin skrivits i den hära bloggen! :)



Och sen, ja fattar inte varför alla ska vara så avundjuka ? "det finns många som har de sämre" Ja, visst finns det de, men om Linn har möjligheten att få ha tre hästar, tävla så mkt som hon har chansen till osv så måste hon ju få ta den chansen. ja menar att om man har möjligehetn till att "leva de fantasiskt rika liv" (som vissa säger) som hon gör så har hon all rätt att göra de utan att bli kallad "bortskämd snorunge". :)

2010-10-16 @ 10:49:16
URL: http://irama.blogg.se/
Postat av: Lisa-gör och säljer Pannband i alla färger!

JAg tycker inte du är bortskämd! Alla har inte samma möjligheter till att ha häst. Jag fick min första ponny i augusti iår, efter att ha ridit på ridskola sen 2001. Jag hade ridit henne sen i jul och hon fick en senskada i maj och vi har skrittat sen dess. Det var också ett av skälen till att jag fick henne, att vi inte har råd att köpa en "fin och bättre" häst. Hon är en underbar ponny som kan nästan allt, men oturen att vara skadad. Min kompis har 5 egna ponnysar och 1 storhäst, hon har fått allt "serverat" och hon har ridit SM och massa sånt där. Men hon säger att jag rider hennes hästar bättre än vad hon gör. Så det handlar inte bara om att få allt "serverat" eller att man har turen att få en egen häst. Man kan bli bra iallafall!

2010-10-16 @ 11:12:04
URL: http://markarbete.blogg.se/
Postat av: carro

vilka nollor folk är.... att det ska vara så jävla svårt att se andra förverkliga sina drömmar. du är duktig linn, tuta och kör bah.

2010-10-16 @ 11:33:46
Postat av: Anonym

Och hur mycket pengar har inte du själv då om du har råd med båda dom hästarna? Du är säkert skitduktig, men du har det bra mycket lättare än vad andra har.

2010-10-16 @ 12:56:08
Postat av: carolina

:)<3

2010-10-16 @ 14:14:12
Postat av: mikaela

Den näst sista anonyma kommentaren var ju bara onödig. Stört, vad spelar det för roll vart hon fått pengarna ifrån, hon kanske har jobbat ihop dom, ärvt eller satt pengar i rätt fonder, ska hon bli straffad för det :P ja hon kanske har mer pengar än andra men du vet inte hur hon har fått dom. Man kan inte jämföra allt, hon har det kanske lättare än vissa men också mycket svårare än andra. Så nej bortskämd skulle jag inte säga, begåvad med lite extra tur kanske, och varför inte ta vara på den? ska man bara tänka att "oj stackare, dom har det svårare än mig, jag ska nog inte köpa den där hästen jag drömmer om trots att jag kan", ren bullshit! Ta vara på dina chanser och fortsätt kämpa Linn, du är värd det!

2010-10-16 @ 15:03:52
URL: http://mikaelaandersson.blogg.se/
Postat av: Anonym

du är inte bortskämd men du har för'ldrar som betalar de mesta som de flesta föräldrar inte skulle göra..och sen om du inte har tid pågrund av skola & jobb..varför skaffa så många hästar??

2010-10-16 @ 17:03:27
Postat av: Jeanette

Jag håller till 100% med personen som skrev: Finns många som skulle göra vad som helst att få ha det som du. Vars föräldrar inte vill betala ngn försäkring, hovslagare, träning eller tävling. Som inte ens kan tävla om dom nu skulle fått en häst för att föräldrarna inte vill köra. Säger absolut inte att du är bortskämd men du har det mkt bättre än många andra som bara kan drömma om att nånsin få en häst.. Vissa får ju inte ens börja rida på ridskola för att det är för dyrt. Sen är det klart är det inte är lätt för dig att hinna med att och att det blir jobbigt men de finns så många som kämpar så mkt hårdare för så mkt mindre än det du har. Värt att tänka på (:



Jag tycker inte heller att Linn är en bortskämd snorunge men alla borde verkligen tänka efter var dom egentligen har. Pengar är inte allt, men visst gör det en lyckligare i många fall, och är det inte skrämmande att små pappersrektanglar med kända personer på kan bytas ut mot i princip vad som helst? Jag har inte en enda häst och skulle gärna byta mitt hästliv mot Linn´s hästliv men jag anser att man är inte bortskämd utifrån hur mycket man äger, man är bortskämd utifrån inställningen man har till det man faktiskt "äger". En bortskämd person får allt och är ändå inte nöjd eller uppskattar det, medan en ickebortskämd person är en person som i många fall "får lite" men uppskattar det så mycket mer... Också värt att tänka på enligt mig! :)

2010-10-16 @ 17:21:03
URL: http://schnauzertassarna.blogg.se/
Postat av: Leila

Folk är bara svartsjuka!

Du tar ditt ansvar och betalar det du kan.

Det är bra gjort av dig :)

2010-10-16 @ 18:49:53
URL: http://pumsie.blogg.se/
Postat av: Anonym

Flera av de människor som skriver här har ingen aning som vad ordet "bortskämd" har för innebörd. Tänk efter.

När Linn köpte Philiac var han inte utbildad. Hon har tagit honom hela vägen upp till FEI själv. När hon köpte Braven kunde han bara grunderna och var inte mycket riden, honom har hon tagit till SM, nu har hon köpt Lillan, en häst som gått LB och sedan Cupido, en häst som hon knappt kan röra på bakdelen & som knappt är hanterad.



Hennes kunskaper är det som gjort allt detta, inte pengar! Hade hon varit bortskämd hade hon antagligen stått med en GP Kür häst som hon knappt kunde rida för att hon missat alla dessa lärorika år! Plus, vad jag förstått på Linn & Ingrid, är det tjejer som lyssnar & tar in vad hästkunniga folk säger!



Hon & antaligen hennes mamma, har öga för hästar. Annars hade hon väl inte kunnat se detta i alla hästar hon köpt? Det kallas kunnig, inte bortskämd. Plus att hon inte har alla märkessaker du kan hitta, eller hur? Hon har saker som ligger på normal kostnad. Inte nån jäkla OS-swarovskiskärp som exempel. De kostar 4000 kronor, nej, hon har ett lika fint ifrån något annat ställe, och jag lovar, det är kanske 1/6 så dyrt eller något, har inte en aning!



Förhelsike människor, det är patetiskt det ni säger!

2010-10-16 @ 20:06:49
Postat av: Anonym

visst hennes hästar har hon utbildat sjlv men hon fick dom inte gratis eller hur? hon har gjort ett superjobb med dom men du som skrev ovanför måste nog läsa igeno det du skrev för nu var frågan om "bortskämd = få allt hon pekar på" och där räknar man inte hennes kunskap utan alla hästar hon "köpt" själv och mer därtill..förstår bara inte hur en som gå i skola och jobbar som servetris ibland kan köpa så många hästar plus utrustning för EGNA pengar då jag själv jobbar som servetris och där betalningen inte är så bra..föräldrarna måste ha hjälpt till mer än så

2010-10-17 @ 10:22:04
Postat av: Anonym

Jag tycker du är bortskämd, men jag tycker inte du beter dig som en spoiled liten brat, som du förstår hur jag menar. "Sen hjälper ju mamma och pappa till och betalar foder, skoning vaccinationer, träningar och tävlingar eftersom att mitt studiebidrag inte räcker till allt detta. Men det tror jag nog att de flesta föräldrar gör?" Fast det där lät väldigt bortskämt. Långt ifrån alla föräldrar betalar så mycket för sina barns hästar. Jag, och de flesta andra jag känner, får betala nästan allt det där själv.

2010-10-17 @ 18:38:40
Postat av: Evelina

Törligt att folk resonerar så bara för att man är duktig och har mycket.

Jag betalar ingenting till hästen, Varken hyror, träning, tävling eller utrustning. Ingen har någonsin kallat mig bortskämd. Antagligen för att jag inte är duktig :)

2010-10-17 @ 23:05:03
URL: http://evelinaoskarsson.blogg.se/
Postat av: Isabell

Hej. Jag tycker att det är töntigt att kalla dig bortskämd. Vet en tjej på stallet där jag ridit som har 3 hästar, en tävlar ** fälttävlan och hoppar 160cm och värd över 1miljon, de andra två hästarna tävlar på jag tror det är * fälttävlan och 110cm hoppning eller liknande, de har mycket saker till de men ändån så har jag inte hört någon kalla de bortskämd. Jag tycker att man ska döma personerna efter hur de är, inte hur det ser ut att vara :D Är man bortskämd så märks det på hur man är och du verkar inte ALLS bortskämd :D

Plus att du och Ingrid rider superduper bra :D

2010-10-18 @ 00:48:24
URL: http://issasimonfendi.blogg.se/
Postat av: ....

Där e folk som skrivit att Linn jobbar och plugga m.m.. Ni har nog tagit fel på Ingrid och Linn då, linn skrev i inlägget att hon har inte tid att jobba!



Så INNAN ni dömmer ta reda på ORDENTLIG fakta först!



Linn fortsätt kämpa och skit i alla andra som "trycker" ner dig!



Hitta nyss hit till er blogg men ska fortsätta följa den! :D



Lycka till!

2010-10-18 @ 10:47:53
Postat av: Anonym

kan vara lite avunsjuk på att vissa får hästar "hit och dit" men en otroligt begåvad människa som står mig nära, inte har råd att få den häst hon förtjänar och har glädje av att rida.

du är ju överklass-barn, men det är inget dåligt, för det är ni som inspirerar ponnytjejorna till att träna och bli duktiga. ni rider för bra instruktörer och lär er på rätt sätt. då ska man ha bra hästar också!

2010-10-18 @ 21:41:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner