Skaffa er ett liv!

Datum: 2010-10-28 ~ Tid: 15:29:55

Är så jävla trött på alla svin i Karlskoga! Finns så jävla gott om rötägg här att det är inte sant! Alla tror att de är så jävla bra! Ändå mår hästarna skit för ”ryttarna” rycker hästarna i munnen och sparkar dem med sporrar tills hästarna inte står ut längre utan säger ifrån. På tävling till och med!? Är ju för fan skandal!

Finns så jävla gott om värdelösa hästmänniskor i Karlskoga som inte kommer någonvart med sin ridning men tror att de är bäst i välden! Dessutom snackar de skit och sprider falska rykten om de få ryttare som försöker göra något av sitt liv. Värdelösa förlorare som inte kan hantera sin avundsjuka är vad ni är! Skärp till er för fan och börja rida vettigt och uppskatta de som faktiskt kommit någon vart!

Jag ber er som hemskt mycket om ursäkt för att jag vill förbättra mig och inte stanna kvar på samma sketna nivå hela mitt liv. Det är ju sådant folk blir upprörda över och börjar snacka skit om...

Nej, detta är inte riktat till en enskild person utan ett flertal personer. Ni vet precis vilka ni är ;)


Kommentarer
Postat av: Ellen h

det är inte bara i kalskrona ska jag säga dig det finns gått om dem i hela vårat avlånga land, håller verkligen med! men det är ju tur att vi har sådana som du som är förebilder för vårat land också.:)

2010-10-28 @ 15:44:15
Postat av: Madde

Blir så trött på sånna människor!Det är bara och räta på ryggen/näsan i vädret och inte bry sig..Svårt men det tar bäst :) Synd att folk aldrig kan vara glada för andras skull!Var glad åt det du faktiskt har och ta inte åt dig :) Du verkar toppen o superduktig!Härlig blogg, man blir beroende!! :D

2010-10-28 @ 16:12:09
Postat av: Anonym

Håller med Madde och Ellen h!

och jag tittade på eran blogg en gång och läste och sedan var jag fast!! :D

2010-10-28 @ 16:18:59
Postat av: Mikaela

Jag håller med dig lite. Men inte om att "alla tror att dom är så jävla bra, Ändå mår hästarna skit för ”ryttarna” rycker hästarna i munnen och sparkar dem med sporrar tills hästarna inte står ut längre utan säger ifrån. På tävling till och med!? Finns så jävla gott om värdelösa hästmänniskor i Karlskoga som inte kommer någonvart med sin ridning men tror att de är bäst i välden! Dessutom snackar de skit och sprider falska rykten om de få ryttare som försöker göra något av sitt liv ".



Håller inte med dig om att alla tror att dom är så jävla bra, men en del tror det. Jag har heller inte sett massa ryttare sitta och rycka sina hästar i munnen och sparkar dem med sporrarna tills dom säger ifrån. Någon enstaka har jag sett men inte mer. Att skriva att det finns så jäkla gott om värdelösa hästmänniskor i Karlskoga som inte kommer någonvart med sin ridning tycker jag är lite konstigt. Kan du förklara lite hur du menar med det ? Alla kanske inte vill träna/tävla på samma nivå som dig, dom kanske inte har ambitioner att tävla. I ditt inlägg så skriver du som om att du drar alla över en kant, rätta mig om jag har fel ?

2010-10-28 @ 17:46:22
Postat av: hanna

haha som att inte ni rycker i era hästars munnar ? jo det för ni så det bara skriker om det. jag har sett er så ni har tyvärr inget att komma med .

2010-10-28 @ 18:56:35
Postat av: Maya

Till Mikaela:

Varför ska man då och göra på tävling? Varför i helsike ska man då sitta & slita i hästens mun? Varför ska man ens sitta & tro att man är något om man bara vill lulla runt på LC-LB nivå? förfan, sluta då rid istället & skaffa er en hobby inom fotboll eller hockey eller något så ni kan få ut er förbannade ilska på något annat sätt!



Hanna:

Märker att du känner dig träffad & det du skriver är precis en sådan kommentar som bara är skriven för du är upprörd, well, somebody told you the truth, så lägg av med dumma kommentarer & skaffa dig ett liv!

2010-10-28 @ 19:30:15
URL: http://youngdressage.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har aldrig sett någon sitta och rycka sin häst i munnen och sparka den med sporrarna tills den säger ifrån på tävling. Jag skrev ju att jag INTE har sett någon rycka sin häst i munnen/sparka den med sporrarna förutom någon enstaka människa. Man kan vara duktig även om man bara rider på LC-LB nivå och alla kanske inte har ambitioner att tävla. Förstår inte hur din kommentar var riktad till mig och varför ? Skrev bara att jag tycker att i inlägget så verkade det som att dom drar alla över en och samma kant och tror att alla rycker sina hästar i munnen osv. Vilket inte stämmer.



förfan, sluta då rid istället & skaffa er en hobby inom fotboll eller hockey eller något så ni kan få ut er förbannade ilska på något annat sätt! Var det riktat till mig eller ?

2010-10-28 @ 19:49:35
Postat av: Mikaela

Min kommentar ovanför.

2010-10-28 @ 19:50:09
Postat av: elvira - ridahest :D

usch de är så jäkla sant de du skriver linn.. så dåligt att det finns sånna människor :(

2010-10-28 @ 20:56:56
URL: http://ridahest.blogg.se/
Postat av: Reby

Gud vad det är irriterande med folk som säger Karlskrona till Karlskoga.

2010-10-28 @ 23:54:06
URL: http://reby.blogg.se/
Postat av: annie

rätt konstig kommentar om att ni drar hästarna i munnen ås de skriker om det. Linn sitter och verkligen jobbar för at thon ska ha bra stöd i handen och inte för lite, och ingrid sitter och kämpar nu som hon gjort sen hon fick claudia med att absolut inte ta henne i munnen eftersom hon haft sår. Förstår inte riktigt meningen med kommentaren. Hade ingrid dragit claudia i munnen hade såret som hennes förra tränare skapat gått upp eftersom att huden där är så känslig. och hade linn gjort det tror jag nog inte att man hade sett tygeln glappa lite till och från :)

2010-10-29 @ 00:14:31
URL: http://annielonnfors.blogg.se/
Postat av: Johanna

Förstår din frustration! Jag blir också jätteirreterad och arg på sånna människor men faktum är att Sverige har en väldigt bra syn på hästar om man jämför. Om man tycker man ser många som drar, sliter och sparkar i Sverige då vill man INTE åka till t ex Irland! Det är ingen vacker syn kan jag lova! En av mina förra klasskompisar var där på en tävling när hon praktiserade och tillslut blev hon så upprörd så hon började skälla ut folk och började gråta. För det säger jag inte att det är rätt, för det är det verkligen inte men ibland så behöver man en påmnnielse om hur bra vi har det i Sverige även fast det inte känns så.



I mitt stall (kollektivstall) så har vi fått in några hästar varav 1 häst är så rädd för människor, man får inte lägga handen på han och man får inte sitta upp på han. Han åkte för han passade inte ägarna. Fick hit en ny häst som var på väg att få lymfangit på ena bakbenet och hade en svullnad som en tennisboll på hasen på andra bakbenet. Han äter nu antibiotika och metacam och gud vad det nu var för att förra ägaren sa att han hade lite mugg och han hade haft det i 1 vecka och det var på väg bort.



Man blir sååååååååå frustrerad, man känner sog helt maktlös! Men det är egentligen bara att hålla käften och försöka att titta bort och ignorera dumma kommentarer osv. Bara fortsätt med det du gör, du är duktig;)

2010-10-29 @ 08:22:26
URL: http://dressyrnorden.bloggplatsen.se
Postat av: kim

till Mikaela: har hon ens nämt dig i hennes inlägg? märks att du tar åt dig av vad hon skriver så då har hon nog träffat en öm punkt hos dig! kan du inte ta kritik så ska du hitta en annan hobby för i denna sport får man ta mycket kritik och man ska ta till sig de sen lära sig av de. nu drar hon inte alla över en och samma kant utan hon skriver klart och tydligt att det finns folk som hon sett som slitit/sågat hästen i munnen och sparkt med skänkeln för våldsamt..och det ser jag ofta och antingen så har linn ett riktigt hököga och kollar noga in ryttaren och inte bara hästen eller så är du en jävligt blind människa som inte ser vad som riktigt pågår..tro mig det händer bara inte nån gång det händer OFTA..så om du n tar åt dig av detta lämna denna blogg och gå och fortsätt rycka hästarna i munnen (vilket troligt du gör eftersom du tar åt dig ;) )

2010-10-29 @ 16:21:12
Postat av: Mikaela

Kim: Nej hon har inte nämt mig i hennes inlägg. Men man måste ju få skriva vad man tycker, det är ju därför man kan kommentera. Som jag skrev så tycker inte JAG att det finns mycket hästfolk i Karlskoga som rycker sina hästar i munnen och sparkar sina hästar med sporrarna tills dom säger ifrån, det var detta det handlade om. Men visst det finns säkert en hel del, men jag själv har inte sett mycket sånt. Jag tar verkligen inte åt mig då jag vet att jag är duktig och jag har aldrig suttit och ryckt en häst i munnen osv. Tycker också att det är onödigt att sitta och skriva att alla hästmänniskor i Karlskoga som inte kommer någonstans med sin ridning är värdelösa ? Bara för att man kanske inte kan eller inte vill tävla på samma nivå som henne så är man värdelös ? Bara för att man kommenterar så tror du att man tar åt sig ? Och att du sitter och anklagar mig för att rycka hästar i munnen osv, tycker jag är väldigt konstigt. Har du någonsin sätt mig rida ? Nej förstod väl det och jag tror inte att du skulle säga så om mig då. Så sluta anklaga mig för något som du inte har en aning om. Detta var inget påhopp på Linn, jag skrev endast vad jag tyckte och har inte ens uttalat mig om deras ridning osv. Jag tycker det är du som ska lämna bloggen i så fall som kommer med konstiga och väldigt felaktiga påståenden.

2010-10-29 @ 23:57:04
Postat av: kim

åter igen så kan du inte ta kritik lilla mikaela ;) hon menar att MÄNNISKOR SOM TROR ATT DOM ÄR NÅGOT = TROR DOM ÄR BÄTTRE ÄN ALLA ANDRA OCH NEDVÄRDERA ANDRA läs inte mellan raderna pucko! människor som tror att dom är bättre dom tycker jag kan fara och flyga för många av dom är inte så bra som dom tror..Det här är visst ett påhopp läs det du skrev först! som sagt lä igen och läs INTE mellan raderna och bryr du dig så mycket av vad hon tycker så skriv inget är du snäll du bara drar ner denna blogg med dina onödiga kommentarer

2010-10-30 @ 01:18:53
Postat av: Cissi

Till Maya:

Jag håller med om att man absolut inte ska sitta och rycka sin häst i munnen. Det är fruktansvärt att se både sånt ske!



En kommentar till det du skrev:

Varför ska man ens sitta & tro att man är något om man bara vill lulla runt på LC-LB nivå?



Men om man tycker man är världsbäst när man har tävlat och blivit placerad på LC-LB nivå, varför får man inte tycka det? jag menar, man kanske inte har ambitioner för högre klasser eller kanske inte vågar eller vill tävla högre (pratar om hoppning nu). I början kanske man inte ens vågade tävla LC, men kom över den tröskeln och lyckades bra. Varför får inte den personen vara överlycklig över sin prestation? Du kan väl inte ärligt säga att du inte tycker du är riktigt bra, och är stolt över dig själv, om du t.ex. vunnit en LB? Ridsporten är en sån fantastisk sport att alla kan utöva den på precis vilken nivå som passar än själv!



De riktigt jobbiga människorna tycker jag är dem som är uppe på en väldigt hög nivå och som sedan ser ner på och trycker ner dem som inte nått dit, och som kanske inte kommer göra det, eller vill göra det! Varför inte istället försöka skjuta undan sitt ego för en sekund och ha förståelse för dem? Tänk tillbaka till när ni var där och fundera på hur ni kände er är ni stog där, först på prisutdelningen till en LB-klass. Ni har också bara "lullat" runt på LC-LB nivå!



Nu vet ju inte jag vilken nivå du tävlar på, om du nu tävlar överhuvudtaget. Eller i vilken gren. Men det spelar ingen roll. Alla ska värderas lika, oavsett hur de har placerat sig på tävling.



För en skicklig ryttare är inte dem som vinner priser på tävingar, det är dem som lyckas göra en bra häst av en dålig häst!



2010-10-30 @ 12:21:16
URL: http://chisono.blogg.se/
Postat av: Issa

jag vet exakt hur det är , på det stället jag bor på så är det en tjej som har ridit sin häst helt fel , hon sliter den i munnen och tvingar hästen att gå med inspännings tyglar VARJE dag ! ifall hon inte har inspänningstyglar tvingar hon hästen gå med huvudet mellan benen ... det har gått så långt med denna hästen så den ska avlivas pga den har fått problem med ryggen , inte så konstigt om du frågar mig ! sånt gör mig så upprörd ! och en till finns det här som inte kan fodra sin häst , en häst ska äta kanske halva dygnet har jag hört ? man ser ryggraden på hästen jätte tydligt och alla revbenen ! en c ponny som får kanske 1,5 kg hö som den ska klara sig med hela dagen till kanske klockan 6 , och den har inget att äta i hagen . sånt gör mig tokig !

jag tycker verkligen om att läsa eran blogg ! / Isabelle

2010-10-30 @ 19:59:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner