Regional dressyr i Kil

Datum: 2010-09-26 ~ Tid: 12:18:14

Hann aldrig lägga upp resultatet från tävlingen igår. Vi kom hem ganska sent och direkt när vi kom hem slängde jag i mig mat och fick hjälp med matten av Malin. Lördagskväll – pluggamatte – Linn, hmm hur går det ihop? X) Jag är nämligen usel på ekvationer, har inte fått det förklarat för mig hur man ska tänka och hur reglerna är så jag har provat mig fram vilket inte har gett de bästa resultaten om vi säger så.

På framridningen var han HYPER kan jag tala om utan att överdriva. Duracell, bara går och går. Han var sprinig och det var väldigt svårt att hitta någon takt i både galopp och trav när han ständigt försökte accelerera. Man måste hitta det positiva i alla lägen, och i detta läge var han väldigt alert och framme för hjälperna. Underlaget i ridhuset var jätte bra! Det var fast men sviktande.

Underlaget på banorna där ute var lite svårare att avgöra eftersom de var täckta med vatten, men det stack upp lite sand här och där i alla fall. Braven är inget vidare förtjust i geggigt underlag och blir kort i steget, speciellt i travökningarna.

I första klassen så kändes han rätt så fin men han ryckte dock till varje gång de på motorkrossbanan gasade. I skritten småtravade han några steg tyvärr, han gör lätt det om han är lite övertaggad. I galoppen fick han ett avbrott, inte för att han är seg utan för att han var spänd på grund av motorkrossarna som körde runt. När jag mjukt fattade ny galopp blev han irriterad på mig och slog mot galoppskänkeln. Han är lite känslig nu när han fäller. Vi fick 70,23% och vann, klassen var LA:2.

I andra klassen var han inte lika fin mellan hjälperna och skolorna är jag inte nöjd med. Första enkla bytet blev bra men inte det andra. Det stod/sprang/hoppade två så SNORUNGAR i färggranna regnkläder precis bredvid banan som Braven vart väldigt spänd och tittig av. Jag ropade innan jag fått startsignal att det vore snällt om de gick därifrån eftersom min ponny blev så pass upprörd. Dom kollade på mig och fortsatte sedan! Så jävla fult gjort, tycker det är så tråkigt när folk inte visar respekt! Då bad jag en funktionär att säga till dem. Hon gick dit och pratade med dem ansikte mot ansikte. Tror ni inte ung******* fortsätter ändå?! Efter min ritt såg jag till att överkommaren skulle prata med dem eftersom detta beteende på en tävlingsplats inte är okej på något vis. Sen gick jag personligen fram och pratade med de båda, de bekräftade att de hört och förstått att de skulle gå därifrån men ändå inte gjort det. Ush var dåligt av dem!

Procenten i denna klass blev inget vidare alls eftersom han gick och sneglade på ungarna hela tiden och inte ville gå på långsidan de stod vid…det blev 61,32% och en andraplacering i klassen LA:P1. Dommaren kom fram och tyckte Braven var en riktig toppen ponny men att han var väldigt spänd för dagen.

Tycker det var väldigt trevliga och bra funktionärer i Kil! Allt flöt på utan krångel.


Vet inte om jag kom ihåg att skriva förra helgen att när Bravens nosgrimma var uppknäppt när jag gick med honom. Han sänkte huvuet 1sek och trampade så klart på nosgrimma och ryckte då till så att den gick sönder. Det är därför han har detta träns.


Kommentarer
Postat av: Jennie Kristensson

MMen kul att det gick bra ändå, fast alla störmoment runt om. 70% är ju super bra! Och att´vinna en klass och komma tvåa i den andra när det finns mkt som inte klaffade på sj tävlingsplatsen är bra! Hoppa du är nöjd :)

2010-09-26 @ 12:52:47
URL: http://jenniiie.webblogg.se/
Postat av: Ronja

Grattis till placeringarna! :)

2010-09-26 @ 13:59:08
URL: http://quueenniiee.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Grattis till placeringarna!

Vilka irriterande ungar ;S Vart var deras föräldrar, tycker dom borde sagt till eller?

2010-09-26 @ 15:57:54
URL: http://sheisnea.blogg.se/
Postat av: Louise

Grattis! Jättebra jobbat om han då var så himla spänd :)



Tycker personligen att det borde vara mer accpeterat med ljud och rörelse på dressyrtävlingar, man rider ju som sagt dressyr och borde kunna rida sin häst ändå. Men så som de ungarna gjorde är verkligen inte okej! Om man märker att en häst störs sig så måste man ju respektera det annars kan det ju bli rentav farligt!



Massa grattis ännu en gång! ^^

2010-09-26 @ 16:59:58
Postat av: Anonym

grattis, riktigt fina bilder.

Så synd att han var så öppen och dålig form bara :(

2010-09-26 @ 18:05:36
Postat av: Linnea :D

Hej! jag läser eran blogg varje dag och jag älskar den! Men en sak ville jag fråga om dressyr. Måste man verkligen knoppa manen eller inte då jag är lite oerfaren. Ska snart börja tävla i hoppning! :)

2011-01-17 @ 00:50:58
Postat av: Martina

Kanske är lite sent att kommentera detta inlägg, haha! Men måste säga att du har en jätte fin ponny! :)

2011-03-25 @ 10:27:43
URL: http://svedenq.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner