Dagens ritt

Datum: 2010-09-05 ~ Tid: 23:10:11

Idag red jag äntligen ett lite mer ordentligt ridpass och ökade på travsträckorna något. Skritten kändes jättemjuk och fin men i traven blev Claudia alldeles för övertaggad, och jag red barbacka och blev för spänd, vilket bidrog, så det blev pannkaka av nästan hela travarbetet. Jag får hålla mig till sadel hädanefter så vi får ut något vettigt av travpassen.
Hennes ben känns för övrigt väldigt fint och förändras inte alls längre. Nu behandlas hon med arnika de dagar hon skrittas/vilar och kylgelé och kallt vatten de dagar hon travas. Imorgon får hon ännu en laserbehandling och nya råd om hur länge till vi ska trava och när vi kan börja med ordentligt travarbete, alltså längre sträckor och även påbörja väldigt lite galopparbete. Imorgon ska vi även börja laserbehandla hela kroppen på henne för att få bort eventuella spänningar och stelhet innan vi börjar arbeta på riktigt. Hon har ju stelnat till nu under snart 5 månaders tid och det är viktigt att kroppen är helt fräsch innan man börjar arbeta på nytt så man inte börjar jobba en häst som stått och blivit stel och "ofräsch". Då finns det risk för att gamla skador kan gå upp och även nya kan uppkomma. Alltså behandlas hon i förebyggande syfte och för att igångsättningen ska bli bättre.

Jag är verkligen sugen på att komma igång på riktigt nu, saknar allt bus, alla uteritter, dressyrpass, träningar och tävlingar. Får vänta lite till ... har ändå stått ut i snart 5 månader så ett par till ska vi nog klara innan vi är back on track.


Första travpasset för ett par veckor sedan.


Kommentarer
Postat av: louise

så fiin häst :)

2010-09-06 @ 07:25:06
URL: http://galetfort.blogg.se/
Postat av: Ellenh

hon passar bra i den gröna fint, snyggt att du hade lite grönt på din tröja också:D

2010-09-06 @ 08:39:44
Postat av: lukes

God morgon! Allt bra? :)

2010-09-06 @ 09:17:31
URL: http://modegrabben.blogg.se/
Postat av: amanda :)

En fråga till er båda:

Hur långa är ni ? :)

2010-09-06 @ 16:23:22
URL: http://acffa.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kan du (eller Linn) inte skriva ett inlägg med vad laserbahandling är? Varför gör man det osv..

Har aldrig fattat riktigt vad det är, och det verkar ju som att era hästar laserbehandlas rätt ofta, så det kan ju vara bra/kul att veta vad det är man läser egentligen.

Gillar eran blogg super mycket!:)

2010-09-06 @ 17:40:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner