Bilderna

Datum: 2011-02-18 ~ Tid: 21:39:00
Tydligen så var jag inte tydlig nog i mitt förra inlägg med att jag vart arg på Cupido när han dummade sig och att jag sa ifrån bestämt ett knytnävsslag mellan öronen plus att jag röt till åt honom, dock brydde han sig inte det minsta. Varför skulle jag tycka att det var det minsta kul att han får ett sån beteendestörning? Det är väldigt svårt att få en häst att sluta stegra när den väl börjat men jag har alltid sagt ifrån på skarpen när en häst börjar med sånt eftersom det kan bli livsfarligt för både häst och ryttare.

(Känns lite jobbigt att jag måste vara övertydlig och förklara precis varför jag gör som jag gör osv. Ni lyckas alltid vrida och vända på allt jag skriver fast det egentligen är uppenbart vad jag menar, ni bara måste hitta något att hacka på. Detta gäller bara några få personer INTE alla.)


Anledningen till att jag la upp bilderna trotts att han dummade sig var att jag ville visa att det inte alltid går bra när jag rider honom, utan att även han har svackor och trottsperioder.

Som sagt gick den största delen av ridpasset skit men jag bjuder på lite bilder ändå ;)


Kommentarer
Postat av: Fanny (L)

va med och tävla om ett iphone 4 skal på bloggen!



Och om du inte har en egen iphone 4 så kan du ge ett skal i present?? :)



http://ffaanniiss.blogg.se



/fanny

2011-02-18 @ 21:44:02
URL: http://ffaanniiss.blogg.se/
Postat av: mimmi

håller med dig om stegringarna, när dom väll har börjat så är det svårt att få med att sluta.

men gud vad fina ni är tillsammans! :D

2011-02-18 @ 21:44:19
URL: http://hoppnisssarna.blogg.se/
Postat av: Emma - En allroundryttare!

Nolifers till dom som faktiskt tror att du vill att hästen ska stegra. Ganska pinsamt att inte ha tillräckligt med hjärna och fatta att du vill få bort det och att det är livsfarligt att hästen stegrar sig. Men alla hästar vill ju testa ryttaren någon gång, så jag är 100 % säker på att alla hästar har någon gång stegrat med en ryttare för att testa/protestera. Jag tycker du iallafall du gör ett jätte bra jobb med Cupido med tanke på att du knappt har haft honom i ½ år och han har redan blivit så fin som han är idag. Gillar mest att dina hästar inte är robotar som andra verkar vela att sina hästar ska vara, hur kul är det med en helt opersonlig häst som bara gör som man vill hela tiden.. Grymt mycket roligare med hästar som har mycket personlighet och som visar det! :)

2011-02-18 @ 21:47:04
URL: http://enallroundryttare.blogg.se/
Postat av: amanda

Mitt ponny sto brukar resa sig när hon inte tycker de passar. Jag brukar på dra huvet (hennes så klart) mot bogen så driver jag henne runt på en pytte liten volt tills hon ger efter och då testar jag att gå fram igen och sen försöker jag igen. Bara ett litet tips :)

2011-02-18 @ 21:48:33
URL: http://ponnibrudarna.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Antagligen är det många hästmänniskor som vill hålla koll på dej, för du har unghäst. Tkr dock de är ganska taskigt d du verkligen vet vad du håller på med.

Så ta inte åt dig.

Klart man fattar att du inte tkr de är vidare kul när hästen stegrar, för du har ju skrivit att du jobbade mycket med att få bort Bravens resningar.

Och så vet vi ju att du är en förståndig hästtjej ;)



Funkar det med knytnäven mellan öronen?

2011-02-18 @ 21:50:14
Postat av: Matilda

Folk som skryter om att hästarna stegrar/går på bakbenen och att dom är livsfarliga osv, är oftast dom som har dom snällaste hästarna. Skryter man om sånt så måste man vara riktigt dum i huvudet då det inte är ett dugg kul. Det är ju roligare när det går bra :) Och alla som har minsta lilla vett i hjärnan fattar ju att du är en sån som inte skryter om när det går dåligt, att skryta och att bjuda på sig själv är ju skiljda grejer x)

2011-02-18 @ 21:51:26
URL: http://matildaforsstedt.blogg.se/
Postat av: elin

Jag hoppas att du skämtar med att du slog till med knytnäven mellan öronen på cupido. Våld löser aldrig något. Positiv bestraffning kallar man det och det betyder att man tillför ett obehag för att markera att det är ett oönskat beteende som hästen gör. Detta har en väldigt låg inlärningseffekt hos hästen.

2011-02-18 @ 21:52:13
URL: http://ellasrum.blogg.se/
Postat av: Emma - En allroundryttare!

Elin: man slår med knytnäven mellan huvudet på hästen för att den ska tro att den slog i huvudet när den reste sig och ev. inte kommer göra om det.

Effektivast är att ha en plastpåse med vatten och ''smälla'' den i huvudet på hästen om den stegrar då tror hästen att den slagit i så hårt att den börjat blöda. Det är livsfarligt att hästar stegrar utan kontroll, bättre isf att man slår mellan öronen för att undvika att den gör om det!

2011-02-18 @ 21:56:40
URL: http://enallroundryttare.blogg.se/
Postat av: Emelie och Joker - Unghästblogg

TIPS!



Innan han kommit upp så högt ska du ta i ena tygeln. Med böjd hals kan han inte stegra. I och med att han "kommer undan" med det 1gång, så försöker han samma tricks igen. Skulle han ändå försöka efter en tillrättavisning så "snurrar" du honom. Med snurra medar jag att du tar i ena tygeln och låter honom gå i en väldigt liten volt, bara så han följer tydeln - tills han tuggar Då slutar du och går framåt igen. =)



Det är väldigt effektivt eftersom att du inte kan gör allt för mycket när du väl sitter på honom. "Snurrar" du honom så kan han inte göra någonting, utan måste följa dig.



Gör såhär:



Innan han stegrar upp så tar du i en tygel - det är en undanmanöver för att han inte ska kunna gå uppåt. Du gör detta precis när han är påväg att stegra.



Om han efter detta ändå försöker stegra igen, så testar han om han verkligen inte får stegra, för att komma undan det han inte vill..



Stegrar han igen efter din undanmanöver med att ta i ena tygeln och böja undan honom så gör då såhär:



Ta i en tygel och "snurra" honom som jag ovan beskrivit - OBS, bara tills han tuggar.



Gör denna "övning" varje gång han försöker att stegra.



När det sedan är ett nytt ridpass och ha försöker igen, så börjar du bara om med den enkla övningen, dvs tar i ena tygeln och böjer hans huvud åt något håll.



Lycka till! =)





2011-02-18 @ 22:00:56
URL: http://likeajoke.blogg.se/
Postat av: sandra

tycker inte att du ska behöva förklara dig hela tiden då du vet vad du gör. Fin han blev i slutet :D

2011-02-18 @ 22:06:14
URL: http://helgesandras.blogg.se/
Postat av: Majsan

Jadu jag red oxå en unghäst idag som bara dummade sig=/ Fast han körde upp huvudet 1000 gånger för att försöka nocka mig och få mig att bli rädd! =P Dom har sina perioder ibland linn..! Det är bara att hålla ut!

2011-02-18 @ 22:11:52
URL: http://majsankellidou.blogg.se/
Postat av: Frida

Håller med ovanstående!

Lika fina som alltid :)

2011-02-18 @ 22:12:12
URL: http://litenryttare.blogg.se/
Postat av: Anna

Måste säga att det inte alls var oklart på något sätt. Vissa människor har bara tråkigt och kan inte sköta sitt helt enkelt.

Han är en unghäst. Man får räkna med att dom testar ibland. Rider också unghästar så jag vet precis hur det är! Alla vet inte = dumma kommentarer. Tycker han ser jättefin ut för att vara unghäst! =)

2011-02-18 @ 22:15:05
Postat av: Sandra

Håller med dig, man bör säga ifrån ordentligt innan det blir farligt!

Gudars vad fin han var i vinrött!!!!!:D

2011-02-18 @ 22:21:07
URL: http://croyarro.weebly.com
Postat av: Hannah

Även om han är välriden så förstår han inte alltid,ofta kan det vara en anledning till att ha stegrar sig.



Men gå med överdrivet böjd hals,mulen ska vara vid knäna nästan,och om han stegrar sig så försöker du ta i dig i halsen,ställa dig upp och lägga tyngden på främre delen av honom.



Om han har gjort det så kan du direkt efteråt först böja honom till ditt vänstra knä (om han inte kan det så kan du lägga ett godis där) och sen ge ett godis då han kommit dit,sen gör du likadant på högra knät.



Oftast funkar det inte då man slår hästen mellan öronen eller andra metoder som andra tipsar om.

Vissa hästar blir bara värre av det.



Men som jag sa,unghästar förstår inte alltid även om dom är välridna.

Vilket ofta leder tillstegringar.

Ta ett långt dressyr spö och slå till honom lite då han fjollar sig och inte vill gå,eller vill börja stegra sig.

Det har hjälpt för mig.

2011-02-18 @ 22:23:24
URL: http://jumpingstar.blogg.se/
Postat av: Hannah

Forsätt på kommentaren (glömde lite):



Det hjälper oftast inte att ryta,hästen är ett rädd och i värsta fall kan den bli rädd och skena.

Vilket kan leda till att det blir ännu farligare.

Och hästar är ju lagade för att springa då dom blir rädd,även om ens häst aldrig visat tecken på att bli rädd för något så kan den bli rädd närsomhelst.



Men anvämnd ett långt dressyrspö och slå till honom LITE då han vill göra nånting att han inte går framåt,vill stegra osv..

(Men absolut inte då han bockar,såklart)



Du kan också kolla så att han inte har problem med tänderna,sjuk någonstans,bettet ligger fel,eller sadeln.

Bara såna små saker kan få hästarna att stegra sig också.

2011-02-18 @ 22:27:25
URL: http://jumpingstar.blogg.se/
Postat av: Ina

Segt med människor som håller på med andra. Det bevisar bara att de inte har något eget liv att bry sig om. Ta inte åt dig, du vet att du har rätt.

2011-02-18 @ 22:42:04
Postat av: Leila

Nej jag tycker inte du ska behöva förklara dig varje gång, folk får ist lära sig att använda hjärnan...



2011-02-18 @ 22:58:52
URL: http://pumsie.blogg.se/
Postat av: Linnea

Jag tycker att du gjorde helt rätt och jag är väldigt imponerad att du satt kvar! Ta inte åt dig skit av det de som letar efter fel för att trycka ner dig säger för dom har säkert inte något bättre för sig, du gör ett jättebra jobb från det jag läser och jag ser verkligen upp till dig :) <3

2011-02-18 @ 23:12:44
URL: http://myponyworld.blogg.se/
Postat av: e.

Jag tycker det är jobbigt att du ska behöva förklara dig hela tiden, bara skit i dom som endast kommenterar för att klanka ner :)

2011-02-18 @ 23:22:49
Postat av: Viktoria :)

Låter jobbigt med alla dessa kommentarer ni får om hur ni hanterar hästarna.

Finns säkert fler åsikter om hästar än vad det finns hästar måste jag säga :/

Hoppas folk kan fatta att dom borde

acceptera hur ni gör någon gång och sluta klaga..

Ha en bra fortsättning med bloggen,

den är verkligen intressant att följa!

Kram Viktoria :)

2011-02-18 @ 23:45:40
URL: http://viktoriaforsberg.blogg.se/
Postat av: Geronim

Till er ovanför som tror era hästar gör saker för att vara dumma mot er, var har ni lärt er om hästar?



Ni tar vi linn som ex, cupido stegrar inte med en tanke på linn, han kanske vill slippa undan linns skänkel/bett, för att slippa gör som hon vill, men han tänker inte "nu ska jag skada/skrämma linn" för så smart är han inte! Så smart är ingen häst, dem kan bara lära sig handling och efter följd.

2011-02-18 @ 23:52:11
URL: http://geronim.blogg.se/
Postat av: Linn Ingvarsson

Nu får du väl ta och coola ner lite Geronim, jag börjar bli väldigt less på alla dina negativa kommentarer det bildar en så tråkig stämning!



Han höll på sådär för att han var rädd/fjantig för ett par fåglar han var överpigg, han hade helt enkelt överskottsenergi och tog ut den genom att vara rädd/fjantig för fåglarna som förut aldrig rört honom i ryggen. Alla unghästar har förr eller senare en eller flera trottsperioder där de testar vart gränserna går. (Han blv släppt i ridhuset för att springa av sig innan ridpasset som vanligt, men hade ändå energi över.)



Om du inte tänker lägga av med din negativa och överlägsna attityd så föreslår jag att du slutar att kommentara över huvudtaget eller rent av lämnar bloggen.

2011-02-19 @ 00:23:02
URL: http://dressyrmupparna.se
Postat av: Stephanie - dressyrblogg

Men geronim har rätt i det h*n skriver! Även om det kunde uttryckas på ett bättre och trevligare sätt ;)

2011-02-19 @ 00:34:50
URL: http://stephanieengblom.blogg.se/
Postat av: Linn Ingvarsson

Jo det har hon säkert till viss del men det är trist att hon har så en så tråkig attityd hela tiden, det förstör både för oss som bloggare och er som bloggläsare. Förstår inte varför man har behov att att vara sur och butter när man vill framför tips?

2011-02-19 @ 00:40:22
URL: http://dressyrmupparna.se
Postat av: Reby Solo - Hundbloggare

Klart Linn får skit nu för att hon skrev om knytnävsslaget. Lustigt, det tillhör något som alla använder sig av på ett eller annat sätt inom ridningen men ändå är det sån tabu att berätta det eller prata om det.



Klart man inte slår hästen för att man vill att den skall få ont, utan för att omedelbart tala om att den gör något som är fel och farligt. Dessutom är inte hästen såpass smart att förstå att slaget kommer från ryttaren. Någon sa att "våld inte löser något", antar att din taktik är att sätta dig ner i soffan och ha en seriös pratstund med din häst? Har en fråga då - är det effektivt? Kanske något man skall prova..

2011-02-19 @ 01:53:07
URL: http://reby.blogg.se/
Postat av: Anonym

det ser ju riktigt bra ut på bilderna

2011-02-19 @ 08:02:31
URL: http://dressyrtontar.blogg.se/
Postat av: Jessica

ser att det är mycket häst folk som vill hålla koll på dig, finns säkert en del som inte tror att du kan klara av Cupido. och att några skriver "omg, slog du honom?!" då kan du DOM förklara ett "bättre" sätt att göra, för hur lätt är det att göra något uppe på häst ryggen. min kompis häst stegrade sig hela tiden, så dom hade ju ett spö och varje gång han skulle resa sig tryckte/slog dom till lite LÄTT mellan öronen. och nu har han slutat!

du är jätte duktig med Cupido, fortsätt så! :)

2011-02-19 @ 09:23:14
URL: http://jessiicanyqvist.devote.se/
Postat av: elin

Tips till stegringen.

Rätt det med att "lägga/slå" handen mellan öronen MEN, du ska ha ett ägg i handen när detta händer. När han stegrar, krossa ägget mellan öronen på hästen.

Hästen slutar stegra pga denne tror det är blod:)

Eller, så låter du hästen få sitt frispel och går sen vidare med ridningen. Alltså, låssas som ingenting.

2011-02-19 @ 09:36:28
Postat av: elin igen

glömde skriva till: Ta reda på varför hästen gör som den gör innan ägget / vattenpåse! Sadlen kanske inte passar längre, hästen har ju byggt muskler?

2011-02-19 @ 09:38:05
Postat av: Emelie Jansson

verkar vara som min storhäst, rätt som det är, även om hon har gått helt underbart, kan hon börja resa sig och ger fan i att lyssna när man försöker få henne och sluta. Men det är bara att kämpa på, förhoppningsvis släpper det någon gång, att dom kommer på själva att det inte är rätt det dom gör.. :)

2011-02-19 @ 10:19:52
URL: http://fjordyy.webblogg.se/
Postat av: Emilia

Synd att folk ska bry sig så mycket men det är väl vad jag gör nu?

Föstår att det inte kan vara trevligt att han stegrar men min åsikt är ju att det inte hjälper med att ge honom knytnävsslag han vet att det inte är så att han slår i huvudet.

Han verkar trivas med dig och tycker att det är synd att du kanske nu börjat testa de våldsamma metoderna som folk förespråkade för.

Du var en av de dressyr ryttare jag faktiskt tyckte hade smartare idéer angående hästhållning men nu blev jag lite tveksam.

Det jag tycker ha tålamod, han menar nog egentligen inget illa men förstår väl inte riktigt vad som är bra för honom.

Tycker det börjar gå överstyr nuförtiden snälla vad kan jag annars säga ta inte efter alla obehagliga metoder, förstör inte eran relation och låt den byggas på enbart rädsla och dominans.

Härligt att han vill leka med dig, han tycker ju om dig och du om honom så varför inte bara ta det lugnt?



Menar inget illa men kanske låter så?

2011-02-19 @ 10:22:40
Postat av: Emilia

Men det är ju som du säger farligt eftersom det kan hända så mycket men det kanske finns andra lösningar?

2011-02-19 @ 10:30:44
Postat av: Emilia

Skriver igen. Sen sån kan ju inte jag eller någon annan veta exakt varför du borde göra si eller så du får väl helt enkelt känna efter.

2011-02-19 @ 10:40:22
Postat av: Juliette

Härliga bilder! Vad för kamera är dom fotade med? :)



ps. Jättefin design!

2011-02-19 @ 10:53:06
URL: http://lamiafotosulblog.blogg.se/
Postat av: Anonym

Varför inte försöka ta reda på orsaken istället för att bara bestraffa symptomet? Smärta kommer bara att göra honom till en robot, inte till en lycklig ridhäst som litar på sin ryttare. Varför inte "hålla honom i handen" och gå fram och titta på det läskiga istället för att bestraffa honom för att han blir rädd?



Visst är han en unghäst, men hade du använt dig av smärta tillsammans med ett sexårigt barn? Tror inte det. Och nej, för mig gör det ingen skillnad att han tror att han slog i något, det är fortfarande smärta och smärta skapar osäkerhet.



Självklart måste du få stopp på stegringarna, men det kan göras exempelvis genom att ta i en tygel så att han inte kan resa sig. Men att bara säga "han är trotsig" visar att du inte är så lyhörd på alla hans signaler. Hästar gör saker av en orsak!



Lycka till :)

2011-02-19 @ 11:08:01
Postat av: Anna

Det är ju du som hettsar dina hästar till att börja stegra! Det såg man ju tydligt på Braven, en häst som stegrar så mycket som han gjorde med dig mår antingen fruktansvärt dåligt och är missnöjd med sin ryttare eller så blir den forcerad till att göra det. Synd att du har köpt en unghäst, du kommer bara förstöra honom!

2011-02-19 @ 12:01:08
Postat av: Emilia

Stöttar inte hennes handling och att hon kanske borde leta efter orsaken istället för att straffa men det betyder inte att hennes häst skulle hata henne.

Hästar hatar inte och förlåter men så klart ska vi behandla dom värdigt som fina individer.



Jag hoppas bara Linn att du kanske hittar ett annat sätt att få han att sluta stegra när han är så ung och försöker att hitta eran väg, utan våld som vissa läsare kanske förespråkar här.



Allt går lite till överdrift kanske från alla sidor, han tycker om dig så ta vara på det! :)

2011-02-19 @ 12:50:45
Postat av: Ella Thomas

bara ett tips på hur man kan göra för att sin häst inte ska stegra:

man rider med ett ägg i handen och så fort hästen stegrar så kläcker man ägget mitt i skallen på hästen. För när ägget rinner ner för huvudet tror hästen att det är blod och att den har gjort illa sig och så brukar hästen oftast inte stegra så mycket mer. Min kompis fick göra det tre gånger på sin häst och nu stegrar den inte längre ;)



dock så är det jobbigt att tvätta ut men det är värt det

//puss Ella

2011-02-19 @ 12:59:30
URL: http://frommiitoyou.blogg.se/
Postat av: Amanda

haha i natt drömde jag att jag och min kompis träffade dig. vet dock inte vart vi fick typ ngt pris eller va de va så gick vi typ runt, och så fick vi ditt nr. Sen så ringde vi dig och ställde massa frågor och höll på xd as skumm dröm xD HAHAHA kände att det kunde vara intressant att veta (NOT) xd

2011-02-19 @ 14:34:05
URL: http://ponnibrudarna.blogg.se/
Postat av: Anna

herregud!! ett ägg? en normal häst stegrar sig inte. Linn kan varken hantera eller rida unga hästar. Det är bara att inse! Cupido kommer bli hemsk och odräglig, både på marken och när man rider tack vare Linns idiotiska "lekar" och inspänningstyglar. För Linn du tjatar ju om att han är 3år och fyller 4 senare, hur fan tänker du när du spänner in en 3åring isf??

2011-02-19 @ 15:35:03
Postat av: Anonym

Ursäkta om jag lägger mig i, men varför så negativa mestadels? Ni som inte är det, ta inte åt er.



Alla har sina åsikter och till "Anna" över, jag tror faktiskt Linn vet vad hon gör.

2011-02-19 @ 15:59:05
Postat av: Malin

Hej Linn och Ingrid och alla andra!



Jag vet inte hur många av er som läst Sydsvenskan idag, men dagens huvudartikel handlade om hur hästarna i Irland far illa av den ekonomiska krisen som pågår i landet just nu, och detta fick mig att gråta (och då överdriver jag inte).



Det är så många som inte känner till situationen i Irland och då kan jag kortfattat berätta att runt 20 000 hästar har övergetts av sina ägare för att de inte har råd att ta hand om dem. Dessa hästar lämnas åt sitt öde, och de flesta svälter långsamt ihjäl eller misshandlas.



Vad kan då vi göra åt saken här i Sverige?

Först och främst är det viktigt att öka medvetenheten, så snälla, lägg undan fem minuter av er tid och titta på videoreportaget på Sydsvenskans hemsida!

Det hittas här: http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1389233/Den-irlandska-krisen-i-hastarnas-spar.html .



Sedan finns även The Irish Horse Welfare Trust, och det vore underbart om så många som möjligt gick in på deras sida och stödde deras kampanj genom att skriva under på deras namnlista, eller för den som känner sig lite extra rik ges möjligheten att donera en summa pengar.

Mer information om detta hittas här; http://www.ihwt.ie/site/?page_id=136 .



För våra älskade hästars skull, snälla snälla SNÄLLA, skänk de stackars djuren på Irland en extra tanke!

2011-02-19 @ 17:41:52
URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com/
Postat av: Emilia

Det är ju underbart att hon kan leka med Cupido, han är ju ung och vill leka :)

2011-02-19 @ 18:07:18
Postat av: Anonym

Fy sjuttsingen vad fin Cupido är!

2011-02-19 @ 19:30:55
Postat av: saga

jag tycker de e bra att du sa ifrån att det inte är okej att göra så! helt rätt!

för sånt e bara exter och (om dom inte har ont).

men håller med dig att de e svårt att få bort när hästen väl ha börjat!

tycker du e grym!!

kram

2011-02-19 @ 19:38:51
Postat av: Saga

Men är ni DUMMA på riktigt?

Det är klart som fan att hon ger Cupido en omedelbar tillrättavisning när han håller på och reser sig, även om det var för att han var rädd/fjantig, ANVÄND ÖGONEN!

Hon skrev ju det själv!

Hästen är en unghäst som tydligen hade överskottsenergi och reste sig, alla unghästar har sina trotsperioder och jag tyckte att hon skötte det bra som röt till.

Folk som sitter och tror att det går 100% bra hela tiden och att det bara är att hoppa upp på en unghäst och sen går det hur galant som helst, den följer minsta lilla vink osv... den är ju bara blåögd på riktigt.



Först när hon visade bilderna på stegringarna så skriver alla "Se till att fixa det där så det inte blir till en ovana!", men när hon skriver att hon har tillrättavisat hästens livsfarliga beteende så är, enligt er, okunnig, hetsig och en elak hästhatarsadist?

Tycker ni att hon bara ska sitta på Cupido och låta honom lära sig att det är okej att stegra i tid och otid, och därmed riskera livet på både sig själv och Linn?



Till Anonym som skrev den långa kommentaren en bit upp:

Hon VET ju uppenbarligen vad orsaken är, och tillrättavisade honom.

Cupido är ung, ja, men han är ändå en häst på ett halvt ton. När ett sexårigt barn bråkar åsamkar den sällan stora skador, men nu är det faktiskt en HÄST vi snackar om, inte ett människobarn, och när hästen bråkar kan den riskera livet på ryttaren om det går tokigt.



Det rörde sig mest troligt ögonblicksbilder, folk. Så sluta gnälla och sköt ert, för vet ni vad? Med Linns erfarenhet är det nog så att hon kan lite om hästar, ni behöver inte sitta och finna fel i allt hon gör.

Tölpar.

2011-02-19 @ 19:55:11
URL: http://dreamsphere.blogg.se/
Postat av: Saga

Missade några ord här och där, det ska stå "det rörde sig mest troligt om ögonblicksbilder, folk" och "..att hon har tillrättavisat hästens livsfarliga beteende så är hon, enligt er, okunnig..."

2011-02-19 @ 19:57:05
URL: http://dreamsphere.blogg.se/
Postat av: Felicia

jobbigt när folk håller på ;O

keep up the good work ! (Y)

http://leksaksryttarna.blogg.se/

2011-02-19 @ 20:27:13
URL: http://leksaksryttarna.blogg.se/
Postat av: Alma

Men va? Det står ju inte något alls om att du tyckte det var okej att han stegrade, eller liksom "berömde" det, suck.



Men det är bra att du nämner att han inte är perfekt för annars hade du väl fått skit för det istället!



Man måste tyvärr vara övertydligt, rita bilder du vet, för att vissa ska fatta. Som jag med hjälmbytet ;) Så går det om man är trött, hehe!

2011-02-19 @ 20:38:30
URL: http://www.nattstad.se/svartlistad
Postat av: Emilia

Alla har ju vi våra olika åsikter och allt går att lösa på olika sätt, jag har min åsikt ni eran bästa att jag slutar här.

2011-02-19 @ 20:49:09
Postat av: Sandra K

Det är fantastiskt spännande att läsa kommentarerna på denna blogg. Ffa eftersom de ofta återspeglar hur många okunniga läsare som väljer att kommentera sånt de inte har en aning om.

Speciellt roligt är det att många väljer att kommentera utan att läsa tidigare kommentarer, och därför missar de svar som Linn/Ingrid lämnat på olika frågeställningar.



Vissa saker kan man delade åsikter om, som huruvida man ska använda olika nosgrimmor eller blöta kraftfoder eller inte. Men det är aldrig ALDRIG ok att en häst stegrar sig när den hanteras av en människa. Det är en enorm säkerhetsrisk vare sig man sitter på eller står brevid, då hästens stegring är en del av flyktbeteendet eller en offensiv/defensiv rörelse. En stor del av vår skolning av hästarna handlar faktiskt om att jobba bort (minska)flyktbeteendet, samt lära dem att respektera oss människor. Inte för att vi vill få tråkiga hästar utan egen vilja, utan för att vi måste kunna kommunicera med hästen och få ett ömsesidigt förtroende. En häst som genom sin ryttare/handler/kusk kan kontrollera sin instinkt är säkrare och kommer med större sannolikhet kunna prestera bra i den diciplin man valt. Och tro det eller ej, men dressyr handlar om att få en häst att utföra det ví ber dem om, när vi ber om det. Och hästen ska gilla att göra det!

Det är därför det kan vara så svårt...

2011-02-19 @ 22:32:04
Postat av: Kim.

Skitsnyggt träns! Var har du hittat det? Har letat efter ett sådant länge men inte hittat något..

2011-02-20 @ 19:42:16
URL: http://justkim.blogg.se/
Postat av: Malin

Har inte läst detta någonstans, men jag undrar bara varför det just blev dressyr för er? Varför de inte blev hoppning t.ex. :)

2011-02-21 @ 13:12:58
Postat av: emelie

Jätte fina bilder :)

2011-02-21 @ 21:50:16
URL: http://justemse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner