Hej allihoppa

Datum: 2011-01-11 ~ Tid: 11:41:12
God morgon middag hehe!

Idag är jag på strålande humör vet inte alls varför, mitt humör åker upp och ner helt utan anledning ibland.

Jag är otroligt sugen på att rida Cupido! Allt med honom är så himla roligt :D Nu känner jag mig inte tvingad att rida utan längtar efter det i stället, eftersom han inte rids så många dagar i veckan. Då undrar ni säkert varför jag inte passar på att rida andras hästar? Svaret är att jag är så kräsen eftersom mina hästar varit så trevliga, eller vad jag tycker är trevligt i alla fall. Så det är inget vidare kul att rida andra hästar, jag är väll helt enkelt lite bortskämd med det. Men det spelar ingen roll, då blir det bara ännu roligare att få sitta upp på Cupidon! ^^

Visst känner väll ni ibland när någon frågar om ni vill sitta upp på deras häst: Nej, den hästen är så okänslig för skänkel, eller nej den är så hård i munnen, den går ju inte att rida ihop mellan hand och skänkel osv?




Kommentarer
Postat av: Sofia

håller med dig! :) iväg och rid cupido, och överför lite extra glädje till varandra! <3

2011-01-11 @ 11:44:16
Postat av: Emma

Håller med dig helt! Man blir kanske bortskämd med att ha så känsliga och mjuka hästar! :) Men, om jag någongång rider någon annans häst, så blir jag bara ännu mer glad över mina egna. Att dom faktiskt är så mjuka och fina att rida samt känsliga för skänkeln. :)



2011-01-11 @ 11:48:46
Postat av: Stina

Nej Linn jag håller faktiskt inte med dig. Jag ser varje häst som en utmaning, en chans att lära sig något nytt på. Är hästen hård i munnen är min utmaning att göra den mjuk, springer den bara vill jag göra den lugn. För mig har det ingen betydelse om det är en ardenner eller en hannoveranare. Jag uppskattar alla hästar. Jag tycker att hästarna är värda en chans.



Naturligtvis är smaken inte alltid detsamma och jag klandrar dig inte. Ville bara ge min syn på det hela!

2011-01-11 @ 11:51:39
URL: http://santinaafsire.blogg.se/
Postat av: Maria - fashionstars ☆

vilken härlig bild :)

2011-01-11 @ 12:06:02
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Ebba

Till Stina:

Kan hålla med dig till viss del, men håller också med Linn. Visst kan det vara roligt att få en häst som är en utmaning om man ska ha den någon månad så man verkligen kan känna en förändring och utveckla både hästen och mig själv. Men får även hålla med Linn som sagt, tycker inte heller att det är roligt att rida någon okänslig häst någon gång då och då, när den sedan kommer tillbaka till sin ryttare som rider den på samma sätt som alltid. Känns bara helt lönlöst att ens försöka få igenom nåt eller göra den känslig då...

2011-01-11 @ 12:08:02
URL: http://hopplaponny.blogg.se/
Postat av: Fella

Åh jaaaaa det gör jag. :) Det är nästan så att jag blir irriterad om jag rider en häst som inte är lika känslig som mina. Det är väl kul om det är en riktig utmaning, men om det bara handlar om att hästen är avtrubbad och inte är van vid att ta en lätt förhållning, nja då är det ju bara trist! Och om det kallas för bortskämdhet så är jag jättegärna bortskämd! :-)



Stina: Jag tycker också att alla hästar är värda en chans, men det handlar inte alls om det. Varför ska någon annan än ägarens tränare eller liknande behöva tycka om att rida till hästen, bara för att man gillar hästar? Varför har man häst om man knappt kan "rida"?

2011-01-11 @ 12:15:42
URL: http://fella.webblogg.se/
Postat av: Frida

Hej!

Förstår hur du menar Linn och absolut inget fel i det, men jag personligen tycker nästan alltid det är kul att prova andras hästar :D kul att få en utmaning och prova en ny häst :D

fast om det är en häst man ridit förut och absolut inte gillar så är det kanske en annan sak.. Fast jag kan inte minnas att jag någonsin ridit en häst jag inte gillat att rida.. :)



men oavsett så är det härligt att du känner dig så glad att rida Cupido :D hoppas du får ha kvar den känslan nu! :D

kram

2011-01-11 @ 12:19:56
Postat av: Linda

Ska inte en duktig ryttare klara av att få även okänsliga hästar mellan hand & skänkel? ;-)

2011-01-11 @ 12:51:32
Postat av: tilda

härlig bild!

2011-01-11 @ 14:02:04
URL: http://harmonyhorse.blogg.se/
Postat av: Stina

Ebba: Nej det kan du ju ha rätt i men jag skulle ändå inte (kan inte) säga nej om någon ber mig rida sin häst en stund. Det kan ju vara en hjälp för den vanliga ryttaren och man kan hjälpa dem över en tröskel eller bryta en ond cirkel för ekipaget. Men visst är det lite tråkigt när det går tillbaka till samma elende igen!



Fella: Jag är lite osäker på hur du menar. Visst behöver man inte tycka om hästen bara för att man är håstens tränare eller liknande men de nekar ju sällan att sitta upp och hjälpa till att få igenom ngt, eller hur ? (ialla fall inte mina tränare). Och ang din kommentar om varför man har häst om man inte kan rida: Kom ihåg alla har varit nybörjare! och även de som inte är nybörjare kan ha problem med stela händer eller dyl. Skulle alla ryttare som har problem och påverkar sin häst negativt på något sätt inte ha häst så kan jag nästan lova att många skulle få ge upp sitt intresse. Jag skulle få lämna min häst, du skulle antagligen få lämna din och Linn och Ingrid med för INGEN ÄR FULLÄRD!

2011-01-11 @ 14:29:24
URL: http://santinaafsire.blogg.se/
Postat av: Madde

Jag håller med dig, ens egen häst är alltid bäst! :)

När jag rider andra hästar tänker jag alltid "såhär skulle aldrig min göra!" x)

Självklart är det lärorikt att rida andra hästar också, men inte i närheten lika kul ^^

2011-01-11 @ 15:36:28
URL: http://superponnies.blogg.se/
Postat av: sarakarlsson

visst håller jag med dig, man tycker att en viss typ av häst är trevligast att rida på, sin egen såklart eftersom att den har man valt ut själv. men jag rider dock gärna andras hästar om jag har tid då man alltid lär sig något nytt, fast jag vill ju bli unghästutbildare, och då ser jag det bara som possitivt att få rida olika typer av hästar, även dom som inte passar mig :)

2011-01-11 @ 16:55:49
URL: http://sarakarlsson91.blogspot.com
Postat av: Anonym

jag gillar alla hästar och är av den åsikten att det är ryttaren som ska kunna anpassa sig till hästen. Tycker sällan illa om att rida en viss häst.

2011-01-11 @ 17:11:27
Postat av: Mathilda

haha, jo på ett sätt, men bara om den andra personen isf vill rida på min häst! annars tycker jag bara att det är kul att prva andras hästar :D

2011-01-11 @ 17:58:47
URL: http://svennung@bdb
Postat av: Louise

själv rider jag 3 hästar som är totalt olika på alla sätt, en utav dem är nästan skänkeldöd och måste ta i för kung och fosterland för att få ihop henne. att jag då får rida en überkänslig dressyrhäst(jag överdriver inte, han blir skitsur när man är för tydlig med hjälperna!) hjälper otroligt mycket. innan hade jag ridit samma häst i ca 4 år och jag kan säga att sedan jag började rida två hästar till för ett ½ år sen har jag utvecklats mer än vad jag gjort på de 4 åren. min åsikt är att det är bra att rida andras hästar i perioder för att komma vidare och utvecklas, både ryttare som häst.

2011-01-12 @ 12:33:31
URL: http://detstoraallvaret.blogg.se/
Postat av: Anonym

håller inte med dej här..

mitt mål är att kunna rida ALLA hästar bra. ung, gammal, het, slö, seg, hård i munnen, överkänslig.. ja, you name it! tycker det kan bli lätt att bli "hemmablind" om man bara rider egna hästen, tycker också det är suveränt att någon annan sitter upp på den någon gång då och då också.



riktigt läcker bild i alla fall =)

2011-01-12 @ 13:35:06
URL: http://siemprealgo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner