Angående flytten med Claudia

Datum: 2011-03-14 ~ Tid: 18:07:00
Det är i princip klart att jag kommer att flytta Claudia inom en ganska snar framtid. Ni undrar säkert varför jag ska flytta från mitt eget stall. Jag kan väl säga som så att stallet inte är mitt längre, utan min mosters då det var hon som köpte huset av min mormor och morfar. Jag fick stallet av min morfar när han fortfarande bodde där, men som ni nog förstår följde ju stallet med i husköpet.

Anledningen då? Jo, det är alldeles för trångt för att vi ska kunna få plats. Just nu går hennes tre stora hästar på lösdriften och Claudia och Quillen står i stallet. Vi har nästan inget utrymme alls där vi kan förvara saker och jag tycker inte att det är ordning på någonting. Jag har alltid haft exemplarisk ordning i stallet och ja är väldigt noga med hur jag vill ha det. Nu kan jag tyvärr inte ha det som jag vill utan måste "flytta på mig" och anpassa mig efter hur hon vill ha det, vilket ju är förståeligt då hon äger allt.

Just nu måste vi ju dessutom köra med transporten varje gång vi ska till ridhuset då det är för långt för att skritta. Det tar tid för både mig och min mamma att behöva göra detta varje gång vi ska dit. Stallet som jag tänkt flytta till ligger cirka 10 minuters skrittväg från ridhuset, 5 minuters gångväg hemifrån mig och dessutom är det hur mysigt som helst. Jag har stått i grannstallet förut och det är i hemtrakterna så jag vet att jag trivs. Hur Claudia kommer att trivas i stallet kan jag ju inte veta ännu, men jag vet att hon trivs med omgivningen då vi håller till runt om väldigt ofta.

Jag vet att jag sagt att jag aldrig mer vill stå inackorderad. Men det kommer bara vara Claudia och en häst till i stallet, och Virre som har stallet känner jag lite sedan innan och jag vet att hon är hur noga som helst och har ordning på allt, vilket passar mig super och just i detta fall har jag inget alls emot att flytta. Jag kommer sakna "mitt" stall något sjukt mycket ... älskar verkligen det stallet, men nu funkar det tyvärr inte längre :(


Hur det blir med Quillen vet jag inte än. I första hand ska jag prova att flytta bara Claudia och se hur hon betér sig. Funkar det inte utan Quillen hämtar vi honom också. Det känns som om jag kommer bli ännu noggrannare när det blir ordning och utrymme igen, just nu känns allt lite tungt och jag känner mig slarvig. Att komma närmare ridhuset, närmare hem och få plats kommer göra att jag kan lägga ännu mer tid på träning och skötseln av Claudia istället för att behöva stressa med bil hit och dit hela tiden.

Jag är en sån person som alltid vill vara andra till lags och jag känner mig jätteelak mot min moster nu när jag ska flytta, varför vet jag inte. Jag ska iallafall erbjuda mig att hjälpa henne med fodringar så fort det behövs och så ska jag åka dit och pyssla med lilla Quillen så fort det finns tid, om han nu inte följer med till nya stallet.

Nu vet ni hur det ligger till. Jag ska visa er bilder på nya stallet sen också, det är hur mysigt som helst och en väldig ordning, precis som jag vill ha det. Jag flyttar om cirka 2 veckor som det ser ut just nu.




Kommentarer
Postat av: Anonym

fint stall!

2011-03-14 @ 18:18:17
Postat av: Elvira

Skönt med så nära till stallet och ridhus. Lite lyxigt sådär ;)

2011-03-14 @ 18:26:36
URL: http://stallmupparna.blogg.se/
Postat av: Amanda

men det låter ju bra ändå..du måste ta kort på stället sen! hehe, vi vill se vart lilla klådan ska flytta xP

2011-03-14 @ 18:49:13
Postat av: Leila

Hoppas det löser sig och att klådan trivs :)

2011-03-14 @ 18:52:07
URL: http://pumsie.blogg.se/
Postat av: aa

ok

2011-03-14 @ 19:03:05
Postat av: Anonym

håller tummarna för att Klåda trivs bra!

2011-03-14 @ 19:57:48
URL: http://swedishdressage.blogg.se/
Postat av: Maria

Varför flyttar du inte till stallet där linn står då?

2011-03-14 @ 20:02:05
URL: http://www.lorettog.bloggplatsen.se
Postat av: Maja

Gör det som känns bäst, inet vad andra tycker.

Visst det är ju skönt att man har hästen "hemma" och vet lite vad som händer och vad det är omkring. Men om det andra stallet är nämre dig, ridhus och det känns bra för dig o claudia så är ju det oxå ett alternativ kan jag tycka men det är ju du som bestämmer. Men vad du än väljer så är det nog bäst! :)

2011-03-14 @ 20:08:02
Postat av: M

Är Quillen din häst?

2011-03-14 @ 20:33:23
Postat av: sandra

Tycker det är mysigt att flytta till nytt stall :) men jag lär inte göra det förrän jag köper eget om jag gör det eller annat "måste". Där jag har mina har jag stått i 4 år, så där trivs både jag och mina pojkar :) tar en stund till ridskolan, men har paddock och nära till mycket fina ridvägar! också är det väldigt bra folk :) har ju egen transport och körkort så för mig spelar det ingen roll : )

Lycka till med flytten!

2011-03-14 @ 20:41:14
URL: http://sandraaplate.blogg.se/
Postat av: Dafie

:( Stackars dig... Otroligt fint med namnet i boxen sådär.



Men jag tror att det kommer bli jättefint i det nya stallet också; låter ju som värsta drömmen??! Lycka till i alla fall!

2011-03-14 @ 21:10:06
URL: http://dafiedencoola.blogg.se/
Postat av: Evelina

shit vad fint i boxarna med namnen^^)

2011-03-14 @ 21:11:32
URL: http://evelinafalkestam.blogg.se/
Postat av: Elinor

Kan du lägga ut bilden längst till höger i större format, skulle gärna se uppbyggnaden av sakerna i boxen (:

2011-03-15 @ 20:06:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser via Bloggpartner